מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הטרדה מינית בילדותדנה13/05/2009
בתי בת 5 (ובנות נוספות) הוטרדו מינית על ידי ילד מהגן שלה.
הילד נגע באיברי המין של בתי ללא רצונה.
בעקבות פניית ההורים לגורמים הרלוונטים הנושא מטופל.
אני לא יודעת כיצד לנהוג עם בתי ולא להעביר אליה את הלחץ שלי.
הנחיתי אותה לא להתקרב לילד אבל אני יודעת שזה גורם לה לאי נוחות (ביום שהוא לא היה בגן
היא מאד שמחה).
כיצד אני יכולה לדעת אם בתי עדין חווה טראומה כלשהי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בין ילדים
פרופ' רחל לב-ויזל15/05/2009שלום לך,
בגילאי הגן גם ארע משחק תמים או תמים לכאורה, הדרך הנכונה היא להתייחס לכך כאירוע שניתן להתערב חינוכית. לא נגרמה טראומה אלא אי נוחות. חשוב להגדיר מה מותר ומה אסור, איך מתנהגים כשנעשה משהו שהינו אסור ולתת לחיים לזרום. ילדים מתענינים באברי הגוף אחד של השני כחלק מהתפתחות תקינה.
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רונית סדגר17/05/2009שלום רב,
אין ספק שאת אם רגישה וקשובה - וטוב שכך.
יחד עם זאת, אכן צריך להזהר שלא לעורר רמת חרדה מיותרת.
כדאי להתייעץ עם פסיכולוגית בגן, כדי לקבל הדרכה, ובנוסף לשים לב לשינויים בהתנהגות ביתך - אכילה, שינה, תגובה למגע.
אם את רואה שינוי, נסי לדבר איתה על כך ותמיד קיימת אפשרות פנייה לטיפול.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלאשבקים בעת קיום יחסי מיןחן02/05/2009
אני בת 26 ובערך בגיל 13 עברתי אונס והטרדה מינית ע"י שני גברים שונים. את המקרים שמרתי בסוד ורק במערכת יחסים ארוכה שיתפתי את הבן זוג בפרטים כללים מאוד. קרה לי בעבר שבעת יחסי מין הרגשתי נורא וחזרו תמונות מהמקרים והיו תקופות שגם לא. כעת אני חשה בירידה דראסטית בחשק המיני וחוסר משיכה לגברים ואם אני נמצאת עם גבר בסיטואציה אינטימית אני חוזרת אוטומטית לעבר עד כדי דמעות. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה - רונית סדגר
רונית סדגר04/05/2009שלום רב,
אין ספק שאונס והטרדה הן טראומות קשות בגיל כל-כך צעיר. הפלשבקים שאת חווה היו כנראה דרך ניתוק והגנה בזמנו, אבל היום נראה שמנגנונים אלה מקשים עלייך.
בתהליך טיפולי ניתן ללמוד מיומנויות להתמודד עם פלשבקים ואולי יש גם צורך בעיבוד הטראומה. לכן הייתי ממליצה לפנות לטיפול בנושא.
בהצלחה,
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ דחוףמיטל01/05/2009
הי , יש לי ידיד שהיום בגיל אי מבוגר שעבר התעללות מינית בילדותו, אני מאוד קשורה אליו ונורא רוצה לעזור רק שלא ממש יודעת איך הוא עובד כנער ליוי מוכן שיתעעלו בו פיזית וקורא לעצמו זונה היו מצבים שגם אני כבר קראתי לו ככה ששמעתי תסיפורים על הנשים שהוא הולך איתם ומצד שני ניסיתי להראות לו המון אהבה אני לא ממש יודעת איך מתנהגים עם אנשיםכאלה ומה באמת יכול לעזור להם להתייחס אליהם כמו לזונה ולקרוא להם ככה שהם טוענים שהם ככה או בדיווק ההפך? גם אהבה גדולה לא הכי עזרה כי הוא נורא פחד ממני מהאהבה שלי תמיד ניסה להילחם בה עזרתכם הדחופה לייעץ לי איך אני אומרה לנהוג .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה - רונית סדגר
רונית סדגר04/05/2009שלום מיטל,
אני מבינה את ההתלבטות בין התייחסות לאותו חבר כאדם לבין התייחסות אליו כנער ליווי. האמת היא שצריך לזכור שמדובר באותו אדם שמגיע לו להיות אהוב ולקבל תמיכה. רק ממקום כזה יש אפשרות שהוא יוכל לבחור במקצוע שאין בו התעללות.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחבר
פרופ' רחל לב-ויזל15/05/2009שלום לך,
מתוך ספור חייו והמצב הנוכחי של חברך נראה כי יש מקום לבחון פנייה לגורם מקצועי. אנשים שעברו פגיעה מינית חווים לעיתים קרובות תחושה של הומלס בגוף שלהם. הרגשה של לא לרצות לחיות בתוך גופם שעלולה להביא להתנהגות מזלזלת ופוגעת בגוף של עצמם.
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשוקי12/04/2009
אחותי בגיל למעלה מ- 25 נפגעה מינית והלכה למרכזי תמיכה ולטיפולים פסיכולוגים והושקע בה הון רב והיא אינה מוכנה להפתח ואם כבר נפתחה אינה חוזרת לאותה פסיכולגית לאחר שיחות רבות שהתנהלו ביננו הצלחתי לפתוח אותה ולקדם שלבים אך עדין אינני יודע את הדרך והגישה והמטרות הטיפוליות על מנת שוכל לעזור לה להתקדם אשמח אם תתנו לי מראה מקום לחומר אינטרנטי או אפי' לחומר ספרותי פסיכולוגי שאוכל להתקדם האלה אינני מתימר להיות פסיכולוג {אפי' שאני מעוניין ללמוד זאת} אך זו הדרך היחידה לעזור לה לאחר שנים למודי נסיון של חוסר הצלחה בכל דרך אחרת חשוב לציין שאכן הצלחנו להגיע לכמה מוסכמות אך נראה שעדין ישנה כברת דרך שוב אשמח אם תוכלו לעזור לי שהיא העזרה הכי גדולה לה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבלנות
עזרה17/04/2009אני מציעה שתהיה סבלני וקשוב אליה וכאשר היא תרגיש שהיא רוצה בעזרה היא תפנה לקבלתה.
עם זאת ישנו אתר הנקרא "מקום" יש שם את כל המידע הדרוש לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי תינוקתלילך05/04/2009
אני מעוניינת לדעת סימנים להתרדה מינית בתינוקות
הבת שלי היתה בגן שבו לא היה לה טוב התיאבון ירד היתה עצובה וכו....
היום העברתי אותה לגן חדש והיא ממש השתפרה
מדובר על תינוקת בת שבע חודשים עד גיל כמעט שנה
הרגשתי שלא היה לה טוב שם אבל האם יתכן שמדובר על התרדה מינית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
רונית סדגר07/04/2009שלום רב,
קשה לפרט סימנים ברורים להתעללות מינית בגיל כ"כ צעיר, מלבד סימנים פיזיים שניתן לזהות.
אין ספק שכל התעללות מלווה במצוקה, אלא שבגיל זה אולי מדובר במצוקה רגשית ואולי פיזית.
אני תוהה מדוע חשבת דוקא על כוון ההתעללות המנית...
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן רבמירב04/04/2009
מדוע לוקח כל כך הרבה זמן כאן כדי לקבל תשובה?.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
רונית סדגר06/04/2009מירב,
לא בכל יום אני נמצאת במרכז ומקבלת את המיילים.
לצערי, לפעמים צריך קצת להמתין.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים משפטיתאילונה04/04/2009
אחותי החורגת בת 29 כיום
ספרה לי שאחיה הגדול כיום בן 33 בערך (איני מכירה אותו כל כך)
אנס אותה כשהייתה בת 9
דבר ראשון שרציתי זה לאמר לה שתלך לבית משפט
אך מכיוון שעברו 20 שנה מאז והיא והוא היו קטינים איני יודעת עד כמה הדבר מומלץ.
את יכולה בבקשה לאמר לי אם יש "כייס" משפטי לתביעה?
אני קוראת יותר ויותר מקרים של גילויי עריות בין אחים בגילאיי ההתבגרות
אך לא מוצאת מה נעשה משפטית במקרה.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע לא עונים?
אשלי06/04/2009יכול להיות שאין זה הפורום המתאים..
בנות בבקשה אם משהי חוותה משהו דומה אשמח לקבל את חוות דעתה בנוגע לעזרה בהמשך ההתנהלות
אני מאוד מוטרדת
תודה וחד שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רונית סדגר06/04/2009לא בכל יום אני נמצאת במרכז ומקבלת את המיילים.
לצערי, לפעמים צריך קצת להמתין.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רונית סדגר06/04/2009אילנה,
לגבי היבטים משפטיים כדאי להתייעץ עם מרכז נג"ה - מרכז נפגעי עבירה במרכז הארץ או פרויקט ליווי בהליך הפלילי - טלפון 1202.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב. שאלהמירב02/04/2009
אני מכירה ילדה שכעת בכיתה ה'. היא בסביבות גילאי 11.
הילדה הזו הכרתי מכיתה א'.
ידוע לי שיש עבר של גילויי עריות במשפחה. לא ידוע לי מה המצב כעת.
וגם... מגיל מאוד צעיר ,מכיתה ב' ,הילדה הייתה מתעניינת בתכנים מיניים וסקרנית מאוד בכל סיטואציה בה נמצאת ורואה בה משהו הקשור למין, נשיקה חיבוק ועוד.
שאלתי היא האם יש קשר בין קבלת המחזור בגילה הצעיר לבין החוויות שעברה מגיל מאוד קטן.
האם יכול להיות שחוויות אלו זרזו או היוו גורם לקבלת וסת בגיל מאוד צעיר?
האם ידוע משהו על קשר בין הדברים?
אשמח לקבל מענה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
רונית סדגר06/04/2009קבלת וסת היא תהליך ביולוגי, ולא נראה לי שהחוויות שעברה הילדה זרזו את קבלת המחזור.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבוצות תמיכה קבלת מידעמיטל29/03/2009
אשמח לקבל מידע על קבוצות תמיכה לנאנסות . אמי פנתה למוקד של נפגעות מינית לפני יותר מחודשיים ונאמר לה שעליה להמתין שתפתח קבוצה. זה טרם קרה ולא נראה שזה עומד לקרות בקרוב.
האם קיימות מסגרות נוספות ( באזור הצפון) שהיא יכולה להעזר בהן?
תודה,
מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה - רונית סדגר
רונית סדגר30/03/2009שלום מיטל,
אכן במרכז הסיוע קיימות קבוצות הנפתחות עפ"י צורך וביקוש. במרכז הרב תחומי בחיפה קיימת
מסגרת של מערך יום, בו מתקיימות גם קבוצות.
במידה ואימך מעוניינת לבדוק התאמה ניתן להתקשר ל - 8359975 ולבקש את לאה - רכזת המערך או את אביטל - רכזת אינטייק.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחזרה לילדות..דניאל27/03/2009
שלום,
אני בת 15 ויש לי משהו שבזמן האחרון דיי מטריד אותי.
לפני כ- 3 שנים פלוס-מינוס שהייתי בסביבות הגיל 11 זה קרה. אז היה אצל סבתא שלי מישהו בסביבות הבן 50 ומשהו שהוא מכיר את סבתא שלי והיה יושב אצלה כל פעם לשתות קפה (אוהב את הקפה שלה),הוא צייר וכל פעם שהייתי אצל סבתא שלי הוא נדלק עליי ואמר כמה אני יפה ואמר לי שאני דומה כל כך למישהו מפרסומת (מהפרסומת של מוי-כיף השחקנית ההיא, משם קרא לי כל פעם "מויי כיף","מויי כיף"..). הוא היה מצלם אותי כך פעם ואז בבית שלו מצייר אותי ומביא לי ציורים שלי בבריסטול גדול חינם כזה.
עכשיו: יש לי מעין פלשבק כל פעם שאני נזכרת בזה: הוא היה בא אלי ואומר לי תני לי נשיקה בפה והייתי נותנת (והינה הפלשבק חוזר...),וכל פעם הוא היה יושב והיה מושיב אותי עליו כמו ילדה קטנה ואני זוכרת שהוא היה מכניס את היד שלו ומשמש בחזה שלי (שעוד היה לי חזה דיי קטן ושהחזה עוד גדל ), ואני זוכרת עוד כמה שקשור ...הוא היה כל כך אוהבאותי ומתנהג אליי כאילו אני הבת שלו.
יש לציין: שאת כל הדברים האלה סבתא שלי בכלל לא ראתה, וזה היהתקופה של כמה חודשים משהו כזה ( אני לא ממש זוכרת..).
ואז אני זוכרת שעבר קצת זמן, וכל פעם שראיתי אותו באזור של סבתא שלי ניסיתי לברוח,כדי שלא היתקל בו. כיום שאני רואה אותו אני לא מדברת איתו כל כך אלא רק עוברת ומחייכת חיוך מאולץ.
עכשיו: למה ניזכרתי דווקא עכשיו?!
השבוע היה בבית ספר שלנו מין הרצאה על הטרדות מיניות, דיברו איתנו על כך,סיפרו סיפורים ועוד.. אז הייתי ילדה דיי תמימה שלא הבינה את המשמעות של זה, וגם הייתי מאוד ביישנית. לכן, אני הסיפור הזה חזר אליי מאז שהייתה את ההרצאה הזאת בכיתה שלי.
לא סיפרתי מעולם לאף אחד על זה. ויותר מזה אני לא חושבת שיש מה לעשות פשוט יש מה שאומר:
להרוג את הכלב לא ירפא את הנשיכה.
מה עלי לעשות? הרייי עבר זמן, בשביל מה לעשות משהו ..??!?!??!
מקווה שתעזרו לי.
תודה מראש
יובל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה - רונית סדגר
רונית סדגר30/03/2009שלום לך יובל,
מדברייך ברור שההרצאה בביה"ס גרמה לך להזכר בהטרדה ממושכת שעברת בילדות. העובדה שהזכרון עולה ומטריד, אולי מעלה אפשרות של טיפול שיכול לעזור.
במידה ואת רוצה להתלונן, הייתי ממליצה ליצור קשר עם פרויקט ליווי בהליך הפלילי במרכז סיוע, טלפון 1202 ולבקש את עזרתן.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב..
דניאל30/03/2009הינך חושבת שאני צריכה להתלונן, או לעזוב את זה?
הריי זה לא כל כך מטריד אותי !?מה לעשות???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רונית סדגר06/04/2009יובל,
בפרויקט הליווי בהליך הפלילי תוכלי לקבל מידע על התהליך, וזה יכול לעזור בקבלת ההחלטה. רק את יכולה להחליט האם תלונה תחזק או תחליש אותך.
אני ודאי אינני יכולה לענות עבורך.
רונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיובל היקרה!!!
שני03/05/2009צר היה לי לקרוא את מה שכתבת. ברור שהכלב הזה ניצל אותך. לדעתי - ברור שאת צריכה לדבר - כדי שלא יעשה זאת לילדה אחרת ובכך יהרוס את עולמה. את גם צריכה לספר לסבתא שלך - שהרי היא הכניסה אותו לביתה וכיבדה אותו - והוא הרי לא שווה את זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טראומה לילדה בת 13אלינור26/03/2009
אחיינית של בעלי ביקשה ממני להגיע במהרה אליה כי יש לה משהו חשוב לשתף אותי...
ואני כמובן עזבתי הכל ובאתי...
הילדה בת 13 , אמא שלה אחות של בעלי...והחבר של האם גר איתם בבית + 3 בנות מקסימות..
הילדה שיתפה אותי בבכי וצמרמורות בכל הגוף וגם הקאות שהיא שמעה את האם והחבר באמצע הלילה עושים "אהבה"..
בצעקות מביכות הילדה ניבהלה...
היא ניגשה לאמא בבוקר וסיפרה לה שהיא לא נירדמה כל הלילה אז התשובה של האם היתה זה לא אני צעקתי זה הוא...
ממש עצוב אבל זו התשובה שהילדה קיבלה מהאם..
הילדה אמרה שזה היה נישמע מפחיד מאוד כאילו אונסים את אמא..
היא אמרה בבכי רב שהיא מפחדת מהחבר של אמא שזה נישמע לה כאילו הוא הכאיב לאמא..
ואף גבר לעולם לא ינסה לגעת בי...
לי אין ת'כלים לעזור לילדה האומללה אשמח עם תעזרו לי מה לעשות וניראה לי נכון לעכשיו שהאם לא מודעת לנזק שניגרם...עצוב
(החבר גר בבית 3 חודשיים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
רונית סדגר29/03/2009שלוםל רב,
שמחתי לקרוא על הרגישות שאת מגלה.
אכן, חוויה כזו יכולה להאפיל על תפיסה נכונה של אינטימיות ומיניות.
אני מציעה לדבר עם אמה, ואפילו להעלות את נושא חשש הילדה מהחבר.
ודאי לא נכון לעבור על כך לסדר היום.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת בטוחה שזאת לא ילדה בת 3 או משהו?
גג30/03/2009בכל מיקרא יש לדבר איתה ולהראות לה שהיא טועה ושהיא סתם ילדה בכיינית ברצינות היא מגיבה כמו ילדה בת 5 ככה היא צריכה להתבגר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגג -שמור את התגובות שלך לעצמך
שני03/05/2009חסר רגישות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהיוני18/03/2009
שלום רב, אני בן 25,נאנסתי על ידי שני גברים לפני 8 שנים,מאז עברתי כמה טיפולים אצל פסיכולוגים שלא הצליח השיחות היו מעוטות ובלי ידע לטפל בי בעניין האונס שעברתי,ללא הכשרה מתאימה.קיבלתי כמה סוגים שונים של כדורים,השנה החלתי סוף סוף קיבלתי תוכנית שיקום מהביטוח לאומי. אני לא מקבל קיצבה לכל החיים,ולא קיבלתי עד עכשיו כסף.להפך נאלצתי לשלם לביטוח לאומי למרות שלא עבדתי.אני סובל מחרדות קשות ומהמונח של הפוסט טראומה.. אנני יודע כבר מה לעשות בחיי,היתה לי ועידה נוספת השנה ושם נרשם שאין החמרה במצבי, פסיכאטר ורופא תעסוקתי קבעו שכן יש החמרה.לא יכול להרשם לחדר כושר אם אני רוצה ,לא ללכת לטיפול פסיכולגי באופן פרטי.שום דבר בגלל שאין לי עזרה כספית .ובכלל מהמשפחה שלי אין תמיכה רגשית הם לא ידעו ולא יודעים איך להתנהג ולהפך רק מוסיפים ללחצים. כבר לא יודע מה לעשות,האם יש טיפול פסיכולוגי בחינם דרך עמותת נפגעי תקיפה מינית לגברים ? בתודה יוני
רונית סדגר22/03/2009יוני שלום רב,
אני שומעת את המצוקה במכתבך ואכן טיפול יכול לסייע בתהליך.
במרכז סיוע ת"א, יש קו סיוע לטיפול בגברים מספר טלפון : 1203.
נראה לי שכדאי לברר איתם לגבי אפשרויות טיפול.
בהצלחה
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמיכה בבי"ח איכילוב
טל05/04/2009בבי"ח איכילוב ישנה מרפאה לבריאות הנפש בבניין שיקום, ברחוב הנרייטה סולד.
למיטב ידיעתי ניתנים שם טיפולים נפשיים ללא עלות לכל הדורש, משך הטיפול נקבע לפי וועדה.
כדאי לנסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהא - בדוי14/03/2009
שלום , חברתי עברה הטרדה מינית ע"י קבוצת גברים, כיום היא נזכרת שוב ושוב במעשה ונתקפת חרדות ועצבות. איך אני יכול לעזור לה להתמודד עם הבעיה , היא לא רוצה לשתף בזה אף אחד חוץ ממני?
רונית סדגר16/03/2009שלום רב,
הדרך הטובה ביותר לעזור בשלב זה היא להקשיב ולתמוך.
עצם היכולת שלה להיות בקשר עם אדם מכיל - חשובה, ואולי תאפשר בהמשך הגעה לטיפול.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עברתי הטרדה מינית.כריסטינה11/03/2009
לפני יומיים בדרך לביתי התקיפו אותי חבורה של גברים, הם הצמידו אותי לקיר חנקו אותי, קרעו לי את החוצה ונגעו בי, מרוב ההלם לא הצלחתי להתנגד, אפילו לא לצעוק, פתחתי את הפה אבל שום קול לא בקע ממנו.. בוסופו של דבר הצלחתי לגמגם שיעזבו אותי, הם עזבו אותי , כנראה כי דיברתי בשפה שלהם(זה לא היה בעיברית), בקושי הצלחתי ללכת, הרגלים התקפלו לי מרוב פחד. חזרתי הביתה סיפרתי להורי ולחברי הקרובים, החלטתי לא להגיש תלונה כי אינני מכירה את אותם הגברים, חשוב לי לציין שאני בחורה מאוד גאוותנית, אני רגילה לשליטה מלאה בחיי ביום הראשון אחרי התקיפה הרגשתי פחד עצום, פחדתי לצאת מהבית אפילו באור יום, ביום השני הפחד התחלף בזעם. היום זה היום השלישי, אינני מוצאת מנוחה, הכל מסביב נראה לי חסר טעם, הזמן עובר אבל אני לא שמה לב לכך, אני שרויה במעין אדישות, כל הזמן קר לי, אני לא מוצאת את עצמי אני נעה מחדר לחדר בבית, ומחדר לחדר בעבודה, אני לא יודעת מה לעשות מיום ליום מצבי מחמיר, אנא עיזרו לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקיפה
פרופ' רחל לב-ויזל14/03/2009כריסטינה היקרה,
אירוע תקיפה בלתי צפוי כפי שאת מתארת, מבהיל ומעורר חרדה רבה. אי עשייה עלולה להגביר את תחושת החרדה ולהשאירך בתחושת אין אונים ופחד. חשוב כי תגיעי למטפל בתחום למספר פגישות על מנת לצמצם את הנזק הנפשי.
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בשפת הגוףנעמה10/03/2009
איני יודעת אם שאלתי מתאימה לפורום אולי בעקיפין כן. הייתי רוצה להתייעץ איתכם כי אין לי עם מי בנושא זה ואשמח אם תעזרו לי. זה שאלת שפת גוף, : כשאמרתי לגבר מסויים "פורים שמח" הוא ענה לי : "פורים שמח ותרגישי טוב" (שמע שחליתי...), כשעניתי לו בחיוך קל: "תודה רבה" באותו זמן הוא הביט בי מבלי שחייך בעיניים עבר לאף ואחר לפה בכעין סריקה מהירה כזאת. מה הסריקה המהירה הזאת אומרת מהעינים לאף ולפה מההיבט הגברי, מה זה אומר עליו ומדוע בקול רציני, נמוך ועמוק ענה לי? תודה רבה.
רונית סדגר12/03/2009שלום רב,
קשה ליחס לאדם כוונות או מניעים, על סמך תאור ארוע חד פעמי, כשאין הכרות מוקדמת!
לכן אין לי אפשרות לתת מענה לשאלה.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)