פורום פגיעה מינית, תקיפה מינית, הטרדה מינית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחד להיות פדופיל
    moche
    23/07/2009

אני סובל מחרדות ומדיכאון עקב זה שהכנסתי לעצמי לראש שאני פדופיל למרות שאיניני נוגע בשום אופן באיברים אינטימיים בכוונה תחילה (דהיינו חוץ ממקומות שמטבע הדברים נתקלים מדי פעם בילד או ילדה במשחק כדורגל או בבריכה) , דבר זה נודד שינה מעיני וגורמות לי למחשבות אובדניות עד כדי תכנון מעשה התאבדות!!!!! כל פעם שאני נתקל בילד , דבר שנראה נורמלי לחלוטין במשחק , תוקפים אותי רגשות אשמה נוראיים בגלל שמיד אני מכניס לעצמי לראש שאני חלאת אדם כמו שכותבים האנשים בתגובות בynet וגם קראתי המון על פדופיליה בויקפדיה ועוד ואני לא מצליח להוציא את זה מהראש שלי ואני כל הזמן חושב שאני משקר לאנשים , זה נשמע מוזר אבל ההרגשה היא מאוד לא נעימה , אני בטוח שיהיו פה שיכתבו " בטוח עשית משהוא חמור אם אתה מרגיש כל כך אשם" אבל לא , ומי שלא מאמין לי שלא יאמין , האם ידוע על הרבה אנשים שסובלים מזה? מה אני אמור לעשות חוץ מלקחת תרופות נוגדי דיכאון חרדה שלא עוזרים לי ? ולמה אנשים לא מדברים ל זה? מה בדיוק אסור ומה מותר? האם מותר ללטף ילד על לחיו?י אני מבולבל לגמרי , אני רק מקווה שפה באתר לא תשפטו אותי , ביי ותודה אם תעזרו לי , אני בן 18

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחד להיות פדופיל

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' רחל לב-ויזל
    25/07/2009

אני מאד מעריכה את פנייתך ורצונך להיעזר. חשוב כי תגיע לעזרה מקצועית בנושא. היות ואיני יודעת מה גילך והיכן אתה מתגורר יש מספר אפשרויות לפנייה, כגון אל"י, על"ם לד"ר טליה אתגר, פרופסור אלי ויצטום בירושלים.
    אל תחכה. בהצלחה
    רחל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

רונית סדגר
    29/07/2009

שלום רב,
    אני שומעת את הבלבול וחוסר האונים מדבריך.
    נשמע שאתה מאוד חושש לחצות את הגבול עם ילדים ולפגוע בהם מינית.
    אין ספק שעזרה מקצועית תוכל לסייע ולהבהיר דברים, על מנת שלא תתאפשר פגיעה.
    אתה יכול לפנות בצורה אנונימית בטלפון 1201 - ער"ן (עזרה ראשונה נפשית) או
    במייל לעמותת עלם (עמותה לנוער במצב סיכון): [email protected].
    ניתן לברר מקומות טיפול רלוונטיים או ברווחה או בבריאות הנפש באזור מגוריך.

רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות
    אני
    22/07/2009

שכנים שלנו הישארו את הילדים שלהם לבד. בן בן 14 וילדה בת 4.5. הבן ילד רגיש, אחראי, חם ואוהב. ילד שנחשב "ילד טוב" . הילד מדהימה תקשורתית, פתוחה וחברותית, בטוחה בעצמה. הבית פתוח,, ישנם גבולות יחסית ברורים ותשוקרת זורמת. כשההורים חזרו הילדה סיפרה ישר שהם שיחקו במשחק ואסור לספר. כשההורים שאלו שוב היא אמרה. ומהבן הסתבר שהם שיחקו ב"רופא וחולה" והבן לקח את היד של הבת ושם על איבר מינו כשהוא לבוש הבת היתה ללא בגדים הוא שפשף את איבר מינה מבחוץ.
    ההורים כעסו, העמידו גבולות בברורים לבן . למחרת הבן לא היה רגוע הוא התפרץ בבכי ואמר שהוא לא יודע מה נכנס בו. ההורים הרגיעו תוך שהם מסברים את חומרת העניין אומרים לו שהם אוהבים אותו וכולם הולכים קדימה.
    יחד עם זאת הם שיתפו אותנו שהם מאד מוטרדים. אם לעשות עם זה עוד משהו? ישנו חשש שאולי לא הכל נאמר להם ואז האם עליהם ללחוץ לדעת יותר? ואיך מוודאים שזה לא יחזור על עצמו?

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות

הוספת תגובה

• ענו לי בבקשה...

אני
    23/07/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חינוך לגבולות

פרופ' רחל לב-ויזל
    25/07/2009

במידה וההורים הסבירו לילדים מה הם הגבולות, מה מותר ומה אסור ומדוע האיסור, ניתן לשער כי המעשים לא יחזרו על עצמם. חשוב לשמור על ערוצי דיאלוג פתוחים המאפשרים לחלוק גם נושאים מביכים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

רונית סדגר
    26/07/2009

שלום רב,
    נראה שהבן מבין שעשה מעשה שאינו מותאם, ויתכן כי תחושת האשמה והבושה קשות עבורו.
    בנוסף, חשוב לוודא שמעשים כאלה לא יחזרו. לכן הייתי מאוד ממליצה לשלוח את הבן לטיפול אצל מומחים בנושא פגיעות מיניות, כדי לאפשר לכולם לוודא שהדבר לא יחזור.

רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רופא ילדים שמתנהג משונה
    tamar
    22/07/2009

יש לי 4 ילדים והקטנה בת 8, לפני חודש כאשר באתי איתה לרופא ילדים הוא עשה משהו שלא עשה לפני כן. כאשר הוא בדק אותה הוא אמר לה להתקרב אליו ואז הוא תפס אותה עם שתי הרגליים שלו, זה לא שהיא לא משתפת פעולה או משהו, ואז הוא מישש לה את החלק העליון של הגוף, ואז רק בדק אותה עם המסכת. האם זה נורמלי? בבדרך כלל ילדים הוא מושיב אותם על המיטה שלו בחדר לבדיקה, וההתנהגות היא חריגה,, אני חושבת לא זכור לי שראיתי אותו מתנהג בעבר ככה, ויש לי ילד גדול בן 19, וגם הוא לא זוכר שהרופא התנהג ככה בעבר ואמר שזה משונה. מה לעשות?
    הוא רופא ותיק, לא צעיר אבל לא זקן. הייתי בשוק, מה עושים? לפני שבועיים עוד פעם זה קרה. מה עושים? מה הוא השתגע?

לקביעת תור
    סגירה
    רופא ילדים שמתנהג משונה

הוספת תגובה

• תשובה

זוהרה
    26/07/2009

פני למי שמטפל בקופתך בנושא הטרדה מינית. יש בכל קופה ממונה ( אחות או עו"ס) על כך. גם אם אין זה בטוח הטרדה מינית אותה בעלת תפקיד יכולה לשוחח עם הרופא ולקבל הבהרות וגם אם לא היו לו כוונות, ניתן לשקף לו שהתנהגותו פסולה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

רונית סדגר
    26/07/2009

שלום רב,
    מתאורך באמת עולה תחושה של חציית גבולות ואי שמירה על כללי האתיקה.
    צריך להיות ממונה בקופת החולים האחראי על הטרדה מינית והוא הכתובת הנכונה לפניה להגשת תלונה. ניתן גם להגיש תלונה במשטרה.

רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הטרדה מינית ע"י רופא
    סיגל
    22/07/2009

לאן יש לפנות כדי להתלונן במקרה של הטרדה מינית ע"י רופא אשר עובד בקופת חולים מכבי?
    כלומר, האם יש משרד מיוחד אשר מטפל בנושאים אילו שאוכל לפנות אליו ישירות?

בנוסף, יצא לי להתקל בהודעה שנכתבה לפני שנה בפורום זה על תלונות כלפי מטפל אלטרנטיבי- גם הרופא הזה הוא מטפל אלטרנטיבי ("מכבי- טבעי"). אני תוהה אם מדובר באותו אדם.

לקביעת תור
    סגירה
    הטרדה מינית ע"י רופא

הוספת תגובה

• תשובה

זוהרה
    26/07/2009

למכבי עצמה אמור להיות גוף המטפל בתלונות מעין אלו. פני לסניפך ובקשי לשוחח עם עובדת סוציאלית של הקופה או שאלי למי פונים בתלונה על חשד לניצול מיני ע"י רופא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תענו לי בבקשה
    לינויי
    20/07/2009

שלום ,יש לי שתי דברים ..
    1.אני בת 15.5 ולפני 7 חודשים עברתי הטרדה מינית ע"י בן אדם בן 47...
    במשך כל התקופה הזאתי זה לא הפריעה לי ופתאום עכשיו שזה 7 חודשים אחרי זה נורא מפריעה לי ואני אין יום שאני לא חושבת עליו.מהמביחה של כאילו הוא ניצל אותי למה הסכמתי להמשיך קשר עם בן אדם כזה...הוא אמר שהוא בן שלושים..זה מפריע לי מאוד ...

2.הכרתי לפני חודש נער בן גילי באינטרנט ודיברנו באייסי ואחרי זה בטלפון ואתמול נפגשנו ,התנשקנו הוא נשכב עליי והפשיט אותי ..ועשייתי לו ביד ..והיום שדיברתי איתו על נושא הסמים [עקב הספר והסרט כריסטיאנה פ. שראיתי והשפיעה עליי]ואמרתי לו הלוואי שהיה לי תאומץ שהיה לכיסטיאנה הוא אמר שהוא לא רוצה איתי קשר עד שאני לא ישתנה ולא יילך לטיפול אצל איש מקצוע לשנות תצמי ...והוא אמר שהוא מוכן לחזור אללי רק עם אני יבוא אליו ואני ישכב איתו..
    (15:52) ‎א':
    אני לא יחזור אלייך עד שלא תשכבי איתי ואני סומך עלייך שתמצאי דרכים לעשות את זה, ותדעי לנהל הכול נכון, שזה ישלב גם סקס וגם דיבורים, אבל את מובילה הכול ואני לא עומד לעשות לך חיים קלים
    ואם את רוצה שאני יחזור אלליך עדיף שתבואי כמה שיותר מהר...[זה מה שהוא מבקש]....אני לא יודעת מה לעשות ...

ועכשיו הוא אוממר ללי שהוואא לא רוצה אותי כי אני מדחיקה דברים ושאני ילדותית ..
    האם הוא ניצל אותי אוו מה ?
    פליז תעני לי

לקביעת תור
    סגירה
    תענו לי בבקשה

הוספת תגובה

• כל הכבוד על האומץ לכתוב ולספר

סיגל
    22/07/2009

לינוי,
    קודם כל, עצם העובדה שאותו נער מעמיד כתנאי שתקיימי איתו יחסי מין כדי שיחזור אלייך- זה ניצול.
    ההתנהגות הזאת אומרת שלא אכפת לו ממך, ממה שאת מרגישה, ממה שאת רוצה או אינך רוצה- אלא רק ממין, ואני חושבת שזה רעיון גרוע לחזור לבחור שמתייחס אלייך בצורה שהיא באופן ברור נצלנית.
    בנוסף, ייתכן שאותה הטרדה מינית שעברת ע"י הגבר המבוגר בן ה-47 פיתחה אצלך פגיעות מסוימת
    לניצול מיני גם ע"י גברים אחרים. אני חושבת שאת צריכה ללכת למטפלת אשה שמתמחה בפגיעות מיניות ולדבר על מה שקרה לך, כדי שתוכלי לפתח תחושה של הערכה עצמית גבוהה ולדעת שאת לא חייבת לתת לבחור שאת מחבבת שירות מיני כדי שהוא יחבב אותך. הוא אמור לחבב אותך בזכות מי שאת.
    דרך אגב, יש אפשרות להתקשר ולדבר על הנושא, אם את רוצה, עם מרכז הסיוע לנפגעות ונפגעי תקיפה מינית/ הטרדות מיניות: 1202

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לסיגל .

לינויי
    22/07/2009

תודה .D:
    אני לא אוהבת ללכת לאנשי מקצוע [כגון פסיכולוגים וכ'ו]
    למרות שרוב האנשים מציעים לי ללכת לקבל טיפול .
    אני צריכה לחשוב טוב טוב לפני שאני הולכת לאנשי מקצוע.
    ושוב,תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

רונית סדגר
    22/07/2009

1) שלום רב, אני יכולה להבין את תחושת הניצול והרמאות שנחשפת לה. נשמע שהדבר מטריד אותך ולכן אולי כדדאי לשקול טיפול בנושא, כדי שהדבר לא ימשיך להפריע לך בהמשך.

2) אין ספק שאת רגישה ועירנית - וטוב שכך. בהחלט נראה שהגישה של אותו בחור תוקפנית, ושאין בו רגישות לדברים שאת רוצה ולקצב שמתאים לך. אין שום קשר לילדותיות או להדחקה. כדאי לחשוב האם את באמת רוצה קשר עם אדם כזה.

רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לינויש.
    לינויי
    15/07/2009

שלום ,יש לי שתי דברים ..
    1.אני בת 15.5 ולפני 7 חודשים עברתי הטרדה מינית ע"י בן אדם בן 47...
    במשך כל התקופה הזאתי זה לא הפריעה לי ופתאום עכשיו שזה 7 חודשים אחרי זה נורא מפריעה לי ואני אין יום שאני לא חושבת עליו.מהמביחה של כאילו הוא ניצל אותי למה הסכמתי להמשיך קשר עם בן אדם כזה...הוא אמר שהוא בן שלושים..זה מפריע לי מאוד ...

2.הכרתי לפני חודש נער בן גילי באינטרנט ודיברנו באייסי ואחרי זה בטלפון ואתמול נפגשנו ,התנשקנו הוא נשכב עליי והפשיט אותי ..ועשייתי לו ביד ..והיום שדיברתי איתו על נושא הסמים [עקב הספר והסרט כריסטיאנה פ. שראיתי והשפיעה עליי]ואמרתי לו הלוואי שהיה לי תאומץ שהיה לכיסטיאנה הוא אמר שהוא לא רוצה איתי קשר עד שאני לא ישתנה ולא יילך לטיפול אצל איש מקצוע לשנות תצמי ...והוא אמר שהוא מוכן לחזור אללי רק עם אני יבוא אליו ואני ישכב איתו..
    (15:52) ‎א':
    אני לא יחזור אלייך עד שלא תשכבי איתי ואני סומך עלייך שתמצאי דרכים לעשות את זה, ותדעי לנהל הכול נכון, שזה ישלב גם סקס וגם דיבורים, אבל את מובילה הכול ואני לא עומד לעשות לך חיים קלים
    ואם את רוצה שאני יחזור אלליך עדיף שתבואי כמה שיותר מהר...[זה מה שהוא מבקש]....אני לא יודעת מה לעשות ...

לקביעת תור
    סגירה
    לינויש.

הוספת תגובה

• שחכתי משהו ..

לינויי
    15/07/2009

האם הוא מחפש לנצל אותי או מה ?ובקשר מה שעשינו זה נקרא גם ניצול ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רחצה באמבטיה עם הילדים
    שמעון
    14/07/2009

בוקר טוב, רציתי לשאול שאלה קצת מוזרה, אולי, אבל כזו שמציקה לי מאוד.

לזוג חברים שלי ושל אשתי יש שלושה ילדים, הקטנה בהם בת שלוש. האבא איש נחמד וחביב, מספר שוהא עדיין עושה אמבטיות עם הילדה הקטנה, מה שהטריד אותנו מאוד. האם גיל שלוש הוא לא גיל מבוגר מדי עבור אמבטיות משותפות עם ההורה? זה נשמע קצת חשוד, אני מודה, אבל לא רצינו לעשות עם זה כלום לפני התייעצות עם מומחים בנושא, אז הנה אני מתייעץ.

לתשובתכם אודה מאוד.

לקביעת תור
    סגירה
    רחצה באמבטיה עם הילדים

הוספת תגובה

• תשובה

רונית סדגר
    19/07/2009

שלום שמעון,
    נראה שבגיל 3 אפשר להתחיל לשים גבול ברור יותר ולוותר על רחצה משותפת. חשוב להעביר מסר שיש דברים פרטיים, וכדאי להתחיל כבר בגיל זה.

רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהי חומרת המקרה?
    dipidi
    09/07/2009

שלום,
    הנני בחור בן 25 וביקרתי שבוע שעבר אצל רופא אף אוזן גרון, כדי לבדוק כאבים באוזן שלי.
    זו הייתה הפעם הראשונה שלי אצל אותו רופא.
    כשעמדתי והוא בדק אותי, הוא הרבה לגעת בי בזמן שהוא מביט בי כדי לבדוק אותי, ואף באמצע כנראה ניחש שזה לא נעים לי ושאל "משהו לא נוח לך?". בסיום הבדיקה שנעשתה בעמידה, באופן ברור בהחלט הוא ליטף אותי באזור הבטן, מה שכמובן לא היה נחוץ לבדיקה.
    בהמשך, ביקש לבדוק אותי גם בישיבה. ישבתי על המיטה והוא התקרב אליי ממולי ומצדדיי. כשנצמד אליי, הרגשתי בברך שלי באופן ברור שיש בליטה קשה באיזור איבר מינו.
    לאחר מכן כשבדק אותי מהצד, משום מה הבליטה שבאיבר מינו הייתה צמודה בדיוק לגב היד שלי (ישבתי וידיי היו רפויות בצדדים בצמוד לגופי), והרגשתי אותה בבירור, והייתי חסר אונים.

בסיום כשהסתובב וראשו הביט הצידה, העזתי להביט לחלקו התחתון והבחנתי שבהחלט הייתה בליטה ברורה באיבר מינו.

בסופו של דבר, יצאתי מהפגישה איתו בתחושה של לכל הפחות-הבעת חיבה מוגזמת, מיותרת ולא מכבדת מצידו, ולכל היותר-ניצול מיני שפל ונפשע.

תיארתי כאן את המקרה בדייקנות מירבית.

ברצוני לשאול אותכן בבקשה, עם כל הצער-ככאלה שבעלות הבנה וניסיון בנושא, עד כמה חמור המקרה שתיארתי?

ברור לי שגם אם אתלונן במשטרה, מכיוון שלא נכח איתי אדם נוסף בבדיקה - לא אוכל להוכיח את דבריי והרופא ימשיך לעבוד בעבודתו ולא ישא בשום דין.

לקביעת תור
    סגירה
    מהי חומרת המקרה?

הוספת תגובה

• תשובה

רונית סדגר
    19/07/2009

שלום רב,

אין ספק שמדובר כאן במקרה הטרדה וחציית גבולות. אני יכולה לשער כמה קשה היה המפגש עבורך.
    לגבי תלונה במשטרה - לעיתים מצטברות תלונות נגד אותו אדם ואז יש יותר תוקף לתלונה. זוהי סוגיה שכדאי לשקול אותה.

רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה-רונית\רחל
    scissors
    04/07/2009

עברתי התעללות מינית ואונס בילדות ורציתי לשאול אם אפשר לפנות אליכן במייל ? אני קצת חוששת לחשוף על גבי הפורום מעבר למה שכבר כתבתי (ואפילו זה מרגיש יותר מידי) אז האם אוכל לפנות אל אחת מכן באופן פרטני ואישי? .
    תודה א.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה-רונית\רחל

הוספת תגובה

• תשובה ממזכירות המרכז הרב תחומי

רונית סדגר
    06/07/2009

א. שלום,

אפשר לפנות לרונית סדגר באמצעות מייל של המרכז הרב תחומי:

[email protected]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה
    קרן
    02/07/2009

היי
    עברתי הטרדה לפני 13 שנים כשעליתי לישראל ע"י דוד שלי במשך מספר חודשים.
    היום אני בת 24 מפחדת להתחיל את חיי . כל גבר שאני רואה נוטה לפחד למרות שאני יודעת
    שאין על מה.
    איך אוכל להתגבר על הפחד??? מאוד מפריע בחיי יום יום ואף משפע בבחירת בן זוג.
    מצפה לתשוה
    קרן

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה

הוספת תגובה

• הטרדה מינית

פרופ' רחל לב-ויזל
    03/07/2009

קרן היקרה,
    אינלך מפרטת את ההטרדה ואינך מספרת האם שתפת מי מבני משפחתך ואיזה קשר יש לך כיום עם הדוד שהטרידך. חשוב לדבר ולשתף מישהו. אם אין מישהו מן המשפחה, אני מציעה כי תפני לייעוץ בתחום באחת מן התחנות המתמחות בנושא או במרכזי הסיוע.
    רחל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קצת פרוט

קרן
    05/07/2009

שלום
    דוד שלי היה בהתחלה אומר דברים שהיו גורמים לי אי נוחות היה קורץ או שולח לי נשיקה עד שיום אחד שהייתי בבית לא לבד איתו הוא קרא לי לחדר זרק אותי על המיטה ונשכב מעליי התחיל לנשק אותי ולגעת בי בכל הגוף.ברחתי ממנו בבהלה מרובה.
    לבני המשפחה לא סיפרתי כי אבי הוא איש קשה ערף פחדתי שיהיה מלחמה בתוך המשפחה.
    לאיזה תחום עלי לפנות ? האם יש בשרות הקופה? אפשר להמליץ על מספר מקומות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

רונית סדגר
    06/07/2009

קרן יקרה,
    כאשר אדם קרוב פוגע, היכולת לבטוח ולתת אמון נפגעת בצורה קשה. כל אדם הופך להיות פוגע פוטנציאלי והפחד הוא סוג של מנגנון הגנה שמלמד אותך להיזהר ולהישמר. כאשר הפחד משתלט, באמת קשה מאוד להבחין בין סכנה למקום מיטיב, ולכן חשוב לפנות לעזרה מקצועית שבה תוכלי לעבד את הפגיעה שעברת וללמוד כלים איך ליצור קשר בטוח.

בהצלחה

בקי מנדלוביץ
    ב/ רונית סדגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הטרדה -התמודדות
    קרן
    30/06/2009

היי
    רציתי לשאול למי אני פונה כדי להתגבר על ההטרדה מינית שהיה לי בעבר הרחוק.
    מאוד מפריע לי בחיי היום יום.אף בחירת בן זוג!!!
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הטרדה -התמודדות

הוספת תגובה

• תשובה

רונית סדגר
    06/07/2009

שלום לך שרון,

הייתי ממליצה לפנות או למטפלים פרטיים המתמחים בנושא פגיעות מיניות או למרכזים ציבוריים בארץ המתמחים בתחום.

רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יודעת למי לפנות.
    אנונימית
    29/06/2009

אני בת 16,
    עברתי ניצול מיני על ידי סבא שלי כשהייתי בת חמש, אבל לאחר תקופה קצרה הוא נפטר.
    יש לי משפחה מדהימה ואני לא רוצה שהם ירגישו ולו קצת רגשות אשם על מה שקרה לי.
    בנוסף אני מתביישת לדבר על זה עם מישהו שאני מכירה, חברות שסיפרתי להן לא יודעות איך לאכול את זה, אין לי איך ללכת לפסיכולוג כי בעצם "אין לי סיבה ממשית" ללכת אליו, לא יודעת מה לעשות.

לקביעת תור
    סגירה
    לא יודעת למי לפנות.

הוספת תגובה

• תשובה.

רונית סדגר
    02/07/2009

שלום לך,
    הפניה שלך אלי מעידה שמסיבה כלשהיא יש לך צורך לספר ואולי גם לעבד את מה שעבר עליך.
    זה בהחלט מובן, כי קשה לשאת סוד כזה לבד, לאורך כל כך הרבה שנים.
    בארץ קיימים 6 מרכזים ציבוריים לטיפול בפגיעות מיניות ואולי זו הכתובת הנכונה עבורך, כי התשלום מאוד בסיסי. אם תכתבי מהו אזור מגוריך, אוכל להפנות אותך לבמרכז הרלוונטי.

רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    לרונית
    28/06/2009

שההיתי בת 10 בן דוד שלי היה בן 14,ושיכנע אותי להוריד בגדים,היו נגיעות ביננו משהו שלא הרגשתי בנוח ההאם זאת הטרדה,או סתם משחקי ילדים?..........לא ענית לי

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה

רונית סדגר
    29/06/2009

שלום נטלי,
    ברור שאת לא אשמה במה שקרה. קשה לי לאמר על פי דבריך אם הייתה כאן סקרנות מינית, או שבן דודך השתמש בכוחו לרעה - ואז זו פגיעה מינית. בשני המקרים ברור שאין כאן אשמה שלך.

רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    נטלי
    25/06/2009

שההיתי בת 10 בן דוד שלי היה בן 14 ושיכנע אותי להוריד בגדים היו ביננו נגיעות הדדיות, האם זאת פגיעה מינית או משהו שאני אשמה בו?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' רחל לב-ויזל
    03/07/2009

אשמה ודאי שלא
    זו בהחלט הטרדה
    רחל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה - בקי ב/ רונית

רונית סדגר
    06/07/2009

נטלי היקרה,
    אני שומעת אותך מאוד מבולבלת לגבי מה שקרה. חשוב לי לומר לך שאת לא אשמה כי בגיל צעיר לא יכולת לקחת אחריות. אכן מדובר בפגיעה מינית. אני מציעה לך לפנות לקבל עזרה מקצועית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבא מתעלל מינית
    גילה
    25/06/2009

האם אחרי שהתגלה שאבא מתעלל מינית ב3 ילדיו שהם מתחת לגיל 6
    (מעשים מגונים ולא ממש מעשי סדום)
    האם יש סיכוי שעכשיו יתאפשר לאמא (גרושתו) לנתק כל קשר בינו לבין הילדים מעכשיו?
    שהם יוכלו לא לראות אותו יותר בחיים?
    כי שמעתי שמשרד הרווחה מכריח משום מה אפילו ילדות שאבא שלהם אנס אותן להמשיך ולהפגש איתו תחת השגחה. זה נכון??

לקביעת תור
    סגירה
    אבא מתעלל מינית

הוספת תגובה

• תשובה - רונית סדגר

רונית סדגר
    28/06/2009

שלום לך גילה,
    אכן ישנם מקרים בהם מאפשרים לילדים לראות את האב, במרכז קשר, תחת פיקוח.
    כל מקרה נשקל לגופו, ולכן אין ביכולתי לתת לך תשובה מוחלטת.

רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה