מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דילמהדני30/09/2009
אישתי עברה התעללות מינית של קרוב משפחה מגיל 10 עד 18,לפני כשנה סיפרה לי על המקרה שאף אחד במשפחתה לא יודע ולא מודע.הפחד מאותו בן משפחה רודף אותה עד היום(36),אני מנסה בכל דרך לתמוך ולעזור אולם ההתדרדרות הנפשית שלה גוברת מיום ליום.היא לא מוכנה להתלונן במשטרה ולא מוכנה ללכת לטיפול מחשש שהדבר יתגלה בצורה כלשהי.האמת אני כבר לא יודע מה לעשות ולאן לפנות,אשמח לעצה שאולי תיתן מזור לנפש שלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול
פרופ' רחל לב-ויזל02/10/2009שלום לך,
היות וכפי שאתה נוכח לפגיעה מינית השלכות לטווח ארוך, רצוי שאשתך ואתה תגיעו ביחד לייעוץ בתחום. מטפל מחויב לשמור סודיות ולכן כל החומר שידובר בו המפגשים יש עליו חיסיון. היחידה שתוכל להוציא את החומר הזה או הסוד החוצה היא אשתך אם תחליט.
תשתדל לשכנע אותה כי לשמור בבטן סוד "רע" אינו בריא לה ולכם.
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רונית סדגר04/10/2009שלום רב,
התרגשתי לקרוא על הרגישות והתמיכה שלך באישתך - אין ספק שזה חשוב במיוחד.
כדאי שתסביר לאשתך, שבטיפול חלה על המטפל חובת סודיות, אלא אם כן אותו אדם מהווה כרגע סיכון לאחרים.
כדאי לנסות ולהסביר לה שעל מנת שהפגיעה לא תכתיב את התנהלותה, חשוב להעזר בטיפול ולעצור את ההדרדרות.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול
דני13/10/2009ראשית תודה על התשובות,טיפול אכן ברור שזה מאסט אבל לאן לפנות ואיך?! אם ניתן אבקש כתובת לאן לפנות ואיך בכלל להתחיל לטפל בעניין בצורה רצינית ויסודית.שוב תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רונית סדגר18/10/2009שלום לך,
בארץ קיימים מרכזי טיפול בבאר שבע, ראשון לציון, איכילוב, תל אביב, חיפה, ירושלים ונצרת.
מקווה שתוכלו לפנות לאזור המתאים לכם. במידה ואתם גרים במקום אחר,
ניתן להתקשר למרכז סיוע 1202 ולבקש מהם מספרי טלפון והמלצות למטפלים בתחום.
בהצלחה
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבנת הנקראבעל25/09/2009
יש לי שכן שהוא ידוע שרודף שמלות. נשוי בסביבות ה-50.נמשך לנשים יפות.. . בעבר הרחוק היה נוהג לפלרטט איתי (אני נשואה.). כשאני פוגשת אותי במעלית, חוץ משלום לא מפתחת שיחה ומגלה התעניינות. בתקופה האחרונה הוא כל הזמן מזמין אותנו לאירועים משפחתיים שלו. את שאר השכנים אינו מזמין. לפני זמן מה ,שאלתי אותו בצחוק: מדוע מזמין אותנו לכל האירועים שלו?. מה ענה: א. אני אוהב את משפחתך. האם התכוון את בעלי ויילדי, האם הכליל אותי או בעצם התכוון אלי ולא נעים לו אז אומר את משפחתי?? , ב. הוסיף ואמר: "אני יודע שאת מתה עלי"? הייתי מאובנת, מדוע אמר זאת???? מה רצה להוכיח בזה???. תודה על התמיכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממתינה לתגובה-תודה.
בעל27/09/2009ממתינה תגובה - תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנת הנשמע
פרופ' רחל לב-ויזל02/10/2009שלום לך,
איני יודעת למה התכוון השכן, אבל אם את חשה אי נוחות באשר לכוונותיו, תשתדלי להימנע מלהיענות לבקשותיו. או לחילופין תאמרי באופן ברור מה אינך מעונינת.
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רונית סדגר04/10/2009שלום רב,
אכן נראה שיש כאן נסיון לחצות את הגבול ואת חשה בכך אינטואיטיבית.
הדרך הטובה ביותר היא להגיב בצורה ברורה על כך שאינך מרגישה בנוח עם הפניות שלו ואת מצפה שיפסיק.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עליי לעשות?אנונימית20/09/2009
כשהייתי בצבא עברתי מקרה לא נעים...
בדיוק סיימתי משמרת לילה ובשעות הבוקר המוקדמות,ידיד שלי שהיה חלק מהפלוגה ששהתה במוצב נכנס לחמל לראות מה קורה איתי.
דיברנו ואז הוא ניגש אליי ועשה לי עיסוי בכתפיים (משהו שגרתי שקורה בין ידיד לידידה ...) לפני ששמתי לב השפתיים שלו היו על הצוואר שלי....
בהתחלה לא קלטתי מה קורה כי הייתי מאוד עייפה ממשמרת של 12 שעות...
בכל מקרה ביקשתי ממנו שיפסיק והעפתי אותו מהצוואר שלי.
הוא צחק על זה ואמר שהוא מתנצל אבל אותי זה ממש לא הצחיק.
בכל מקרה 5 חודישם לאחר מכן השתחררתי כבר מהצבא אבל המקרה הזה לא עוזב אותי (ומה בסהכ הוא עשה הוא רק נישק אותי בצוואר...)
אני נכנסת לחרדות מטורפות כשאני עושה מילואים (ואני עושה הרבה לפעמים המילואים ל5 ימים) אני בוכה ללא הפסקה שבוע לפני שאני יוצאת לשם וגם בשבוע של המילואים אני מנותקת מהמציאות ,פסיכולוגית אני פשוט לא שם....ברור לי שאני צריכה טיפול פסיכולוגי אבל אני מרגישה שגם אם אני אעבור את הטיפול ואצא מהמצב הזה זה לא יעזור כי אני פשוט כל כך כועסת על העובדה שהוא צחק על זה באותו הרגע ויש בי כל כך הרבה כעס עליו ושהוא המשיך בחיים שלו ואני לא....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
רונית סדגר22/09/2009שלום לך ,
אני חושבת שאת מביאה את רגשותייך בשני רבדים - הפגיעות והדריכות, שודאי יכולות לעבור שינוי בטיפול פסיכולוגי.
במישור נוסף, קיים הכעס. גם את זה אפשר לעבד בטיפול ויחד עם זאת קיימת אפשרות של תלונה על הטרדה.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחילו עם בתי ברחוב בצורה אגרסיביתג14/09/2009
בת 17, הלכה ברחוב הומה, כמה פרחחים הזמינו אותה לשתות איתם, אמרה שלא מעונינת, תפסו לה ביד, צעקה, אף אחד לא התערב, נפרדו בצביטה בישבנה. חזרה הביתה נסערת. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
רונית סדגר22/09/2009שלום רב,
אין ספק שכאם קשה כשפוגעים בביתך.
ראשית, קיימת אפשרות להגשת תלונה במשטרה.
בנוסף, אם היא חשה חוסר אונים מול מה שקרה, מספר פגישות טיפוליות יכולות לסייע כדי להחזיר את תחושת השליטה.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה למנהלות הפורום ולקוראותאני10/09/2009
בשבוע שעבר ראיתי את הארוע הזה:
גבר ניגש לאישה ברחוב וליטף לה את החזה.
היא נתנה לו בעיטה באשכים.
הוא נפל והיתפתל מכאב.
מה דעתכן?.
נגיעה בחזה מצדיקה בעיטה באשכים?.
אתן הייתן בועעטות לו באשכים?.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החטא ועונשו
פרופ' רחל לב-ויזל11/09/2009השאלה אינה מה היינו אנו עושות, הענין שהיא כפי הנראה הגיבה באופן אינסטינקטיבי למעשה שלא ייעשה. משערת שזה עשוי ללמד זהירות מצדו לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת למנהלות הפורום ולגולשות
אני12/09/2009לדעתכן, לגיטימי שאישה תבעט לגבר באשכים?.
לכן יצא לבעוט לגבר באשכים?.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רונית סדגר16/09/2009שלום רב,
בדרך בה האירוע מוצג ישנו דגש על תגובת האישה, אך אין התייחסות לחציית הגבול ע"י הגבר.
אין ספק שצריך להציב גבול, וניתן לעשות זאת בדרכים שונות.
איננו יודעים מה הרקע של האישה ומה גרם לתגובה זו.
ודאי שהפגיעה פיזית אינה רצויה ויחד עם זאת יש להסתכל על התמונה בכללותה.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיישר כוח!!!!!!!
צדק לאור28/09/2009חבל שזה כך הסתיים רק בעיטה באשכים
כל הכבוד לבחורה שפעלה כך
שילמדו הגברים שהנשים לא פורקן ליצרים שלהם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ההבדללינויי09/09/2009
למרות שקראתי המון חומר עקב הטרדה מינית שקרתה לפני תשעה חודשים לא הבנתי מה ההבדל בין הטרדה מינית ,תקיפה מינית ,והתעללות מינית ?
האם מישהו שדרש ממני להתנשק איתו ,ולגעת לא באיבר מינו ,והוא בשלי ,ודיבר איתי בצורה לא יפה [דרך האינטרנט],קשורה באיזשהי דרך לדברים האלה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגדרות
פרופ' רחל לב-ויזל11/09/2009הטרדה מינית היא התייחסות שאינה הולמת למינו או גופו של האחר. התייחסות זו יכולה להיות ממבט ועד מעשה מגונה (הכנסת יד מתחת לחולה וכו).
התעללות מינית משולבת בפגיעה שיש בה אלימות פיזית והיא ממושכת.
תקיפה מינית היא פגיעה מינית המשולבת באלימות פיזית וכפיה. יכולה להות חד פעמית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ענית לי על השאלה
לינויי11/09/2009תודה על הפירוט ,אבל לא ענית לי על השאלה ,
האם מישהו שדרש ממני להתנשק איתו ,ולגעת לא באיבר מינו ,והוא בשלי ,ודיבר איתי בצורה לא יפה [דרך האינטרנט],קשורה באיזשהי דרך לדברים האלה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רונית סדגר16/09/2009שלום רוני,
ההבחנה בין הטרדה לתקיפה והתעללות היא אבחנה משפטית ביסודה.
בהטרדה אין פעולה פולשנית, תקיפה יכולה להיות פולשנית או ניסיון למעשה פולשני, ואני חושבת שהתעללות מתכווננת לאורך זמן.
הדרישות שהעלה הבחור בפניך באמצעים באינטרנט נראות כשייכות לתחום ההטרדה.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם פיפי חריף אצל תינקות מרמז על הטאנונימי02/09/2009
האם פיפי חריף-מסמל על הטרדה אצל תינוקות
שותה הרבה מיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
רונית סדגר03/09/2009ראשית, כדאי לגשת לרופא ילדים לבדוק אם יש דלקת או בעיה פיזית אחרת.
רק אח"כ אפשר להעלות השערה על הטרדה, וכדאי לשוחח גם על כך עם הרופא בשלב ראשון.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הטרדה מינית???אנונימי02/09/2009
אני אמא לתינוקת ואני מוצאת את עצמי חרדתית בנושא הטרדה מינית כלפי ילדים ובמיוחד כלפי ביתי.
לאחר התעסקות מרובה בנושא- קריאת חומרים...התחלתי לדשדש בעברי
ולהתייחס להתנהגות שלי כילדה-שהיום מתפרשת שונה אצלי.
הייתי בסביבות הגיל 6 והייתי ועושה דברים מיניים כלפי ילדים.
יתכן ועברתי הטרדה מינית? האם יכול להיות שאני לא זוכרת מי התוקף רק חושבת על אדם מסויים מעלה הנחה?
זה יכול להסבר את העתעסקות שלי והחשש לביתי?ובכלל לילדים?
אני חוששת שהאדם שאני מעלה הנחה לגביו יקח את ביתי לבד??אני חרדה לביתי?
מה אני עושה?ואיך ניתן להסביר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
רונית סדגר02/09/2009שלום רב,
את מעלה שאלות משמעותיות ומרובות שלא פשוט לתת עליהן תשובה שטחית.
אולי כדאי ללבן את הדברים בתהליך טיפול.
באופן כללי, טבעי שתהיה חרדה לגבי בטחונם של ילדנו, ויחד עם זאת נראה שהחרדה אצלך גבוהה ומעסיקה במיוחד. זה יכול להצביע על אירועים בעברך או על דפוס אישיותי.
כדאי להמשיך ולברר זאת לעומק.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוכלי להמליץ לי
אנונימי06/09/2009אני אשמח לקבל כיוון - סוג של טיפול או לחילופין המלצות של פסיכו/מטפלים.
(במרכז הארץ תודה)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רונית סדגר13/09/2009במרכז הארץ קיימים שני מרכזים לטיפול בפגיעות מיניות.:
אחד בראשון לציון, טלפון 039689804/7;
והשני בבית חולים איכילוב 036974707.
בהצלחה
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהאני26/08/2009
ישבה לידי בחורה יפה, ועמד לי.
לא אמרתי לה כלום. לא נגעתי בה. אני לא עושה דברים כאלה.
אבל, כאמור, עמד לי "בכל הכוח", ולא הצלחתי להסתיר את זה.
היא ראתה את הבליטה הגדולה במכנסיים שלי, אמרה: "איכס, מגעיל", והלכה.
האם זה נחשב להטרדה מינית, למרות שלא רציתי בכך?.
אני מבולבל מאוד, וקצת נבוך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא עשיתי כלום
פרופ' רחל לב-ויזל28/08/2009שלום לך
זו לא הטרדה מינית על פי הספר. האם ניסית להסתיר את זה? ואם לא אולי כדאי בפעם הבאה שיקרה.
רונית סדגר30/08/2009שלום רב,
יש הבדל בין תגובה ביולוגית, לבין פעילות יזומה שלך. אני יכולה להבין את המבוכה שלך, ויחד עם זה מעריכה את האיפוק והשליטה. זה ודאי לא נחשב להטרדה.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרת דיסקרטיותמיקה20/08/2009
לפני כשנתיים עברתי הטרדה מינית במקום העבודה, לאחר ברור המקרה פוטר המטריד. כעבור מס' ימים נודע לי כי מנהל המחלקה בה עבדתי סיפר לאחד מקולגות המשרד שלי על המקרה, דבר אשר פגע בי מאוד. החלטתי לא להתלונן כדי לא לפגוע בקולגה ומצאתי מקום עבודה חדש(אשר לשמחתי גם טוב מהרבה בחינות), לפני מס' ימים, פנתה אלי אחת הקולגות לשעבר שאני עדיין בקשר הדוק איתה ואשר לא סיפרתי לה מעולם על המקרה, וסיפרה לי כי אותו מנהל מחלקה סיפר על מקרה ההטרדה שלי לאחת מהעובדות החדשות במשרד וציין את שמי ואת הפרטים, העובדת הנדהמת פנתה אליה וסיפרה לה על המקרה וזו נדהמה כי חשבה שמדובר בסיפור בדיה והתקשרה לוודא איתי כי אכן לא מדובר במקרה אמיתית.
האם מקום העבודה חייב לשמור על דיסקרטיות בנושא זה? אם מתקיימת הפרה של הדיסקרטיות מהן זכויות העובד (לשעבר) וכיצד עליו לפעול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרת הסודיות
פרופ' רחל לב-ויזל21/08/2009שלוםלך,
אני מבינה את עוגמת הנפש.
לא ברורה הסוגיה על מי מוטלת חובת הסודיות בנידון. אני מציעה כי תפני לעו"ד העוסק בתחום ותתייעצי אתו. אם את מתגוררת באיזור חיפה, עו"ד אדם פיש מתמחה בנושא.
רונית סדגר01/09/2009שלום רב,
אין ספק שאת מתארת הפרה של סודיות, שהמנהל מחוייב אליה. מכיוון שמעל מנהל המחלקה ישנן פונקציות נוספות, הפנייה הנכונה תהיה למנהל המקום בו עבדת.
במידה ויש אדם מסוים האחראי לטיפול בהטרדה מינית - זו כמובן הכתובת המדויקת ביותר.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זו פגיעה מינית?מוטרדת17/08/2009
שלום רב
יש לי שאלה שאני מקווה שאני אקבל כאן תשובה עליה
כאשר הייתי בסביבות גיל 13-14 הייתי בקשר עם קבוצה של נערים אשר ראו בי כלי לניסויי מיניותם. סקס מלא לא היה כיוון שהנסיונות לא הצליחו והיו מגעים מיניים אחרים. העניין הוא שאני לא ממש הפסקתי את ההתרועעות בחברתם וגם שלא הפסקתי רוב הפעמים את המעשים המיניים כיוון שלא הייתי מודעת להשלכות שלהם. האם סיטואציה כזאת נחשבת לפגיעה מינית?
עד היום אני נאבקת בתחושת החוסר ערך שלי ובכך שאני אשמה כיוון ששיתפתי פעולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיתוף פעולה מתוך איזה מינע
פרופ' רחל לב-ויזל21/08/2009התיאור הקצר שלך מצביע על הטרדה מינית. המניעים לשיתוף פעולה יכולים להיות רבים, פחד, רצון להיות מקובלת, אלם ופסיביות. רגש אשמה מיותר להשקיע בו אנרגיה. מבחינתך אם למדת להתרחק מחבורות או מסיטואציות דומות משמע לקחת אחריות על ההמשך. עם זאת כדאי להיפגש עם איש מקצוע העוסק בתחום למספר שיחות.
בהצלחה
רונית סדגר23/08/2009שלום רב,
קשה לי לתת לך תשובה לגבי הפגיעה, שכן לא לגמרי ברור מה היה הפרש הגילאים; האם הופעל לחץ או איום, האם הסקרנות הייתה הדדית.
אלא שבהחלט ברור שאת משלמת מחיר על ההתנסות הזו. דוקא על רקע זה הייתי ממליצה לך לפנות לטיפול, על מנת לא למשוך את תחושת חוסר האונים והערך ורגשי ההאשמה.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חושדת שחברה שלי נאנסהח. קראוס13/08/2009
שלום. אני בת 18.5, חיילת "טרייה. חברה טובה שלי לא מתנהגת כרגיל כבר כמה שבועות. כשאנו הולכות ברחוב היא נראית מפוחדת מגברים שעוברים לידה ובאופן כללי נראית כבויה.
שאלתי אותה האם קרה משהו והיא תמיד עונה במין טון מבוהל שלא, לא קרה כלום והכל בסדר. אבל אני יודעת שמשהו עובר עליה וחוששת מאוד שמא מדובר במקרה של אונס או תקיפה מינית כלשהיא שהיא עברה תחת שירותה בצבא כעת.
איך אני יכולה לבדוק דבר כזה? האם לפנות למפקדים שלה? להורים? מה לעשות?
זה ממש מ תסכל אותי כי היא חברה טובה שלי ואני מודאגת מאוד.
אוה מאוד לתשובתכן ועצתכן, תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכפתיות
פרופ' רחל לב-ויזל14/08/2009שלום לך
האיכפתיות והדאגה לחברתך חשובים ביותר אך ההחלטה היא בידה מתי ולאן להגיע. אם ענתה שלא, ועדין את חוששת שחוותה אונס, תאמרי לה בגלוי ןאפ תאשר תסייע בידה להגיע לאחד ממרכזי הסיוע.
רונית סדגר17/08/2009שלום רב,
ראשית, יש לציין כי ראויה להערכה דאגתך הכנה לחברתך.
נשמע מדבריך שאכן יש סימנים למצוקה, אך חברתך כרגע לא יכולה לשתף בה.
אני הייתי מייעצת לך להמשיך ולתמוך ולהציע את חברותך ולעודד אותה.
לשתף אותה בדאגתך ולשאול במה ניתן לעזור.
לא הייתי מציעה לפנות לגורם אחר ללא ידיעתה.
את יכולה לשתף אותה שישנם מקומות אליהם ניתן לפנות.ת
בברכה,
בקי מנדלוביץ
עו"ס, סגנית למנהלת המרכז הרב תחומי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאתי06/08/2009
שלום רב,
אולי אתן יודעות מה בעיטה חזקה באשכים של גבר יכולה לעשות לו? האם היא יכולה לפגוע לו בפוריות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תושבה
רונית סדגר12/08/2009לאתי שלום,
זו שאלה שכדאי להפנות לרופא כללי / אורולוג.
בברכה,
בקי מנדלוביץ
עו"ס, סגנית למנהלת המרכז הרב תחומי
לטיפול בנפגעות תקיפה מינית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כל הכבוד למנהלות על הפורום המדהים..עדי03/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
!!! Here Here
סו אלן10/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
פרופ' רחל לב-ויזל14/08/2009תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבוצת תמיכה לגברים ששרדו התעללותאלמונית24/07/2009
מינית או אחרת בילדותם באזור המרכז?
אחי ואני גדלנו בבית נוראי ואבי התעלל בי )אני אשה( ואמי התעללה באחי - מינית ונפשית. אני מצאתי תמיכה אך לו הרבה יותר קשה ואני חושבת שקבוצת תמיכה תעזור לו מאד - אם אלה גברים בלבד.
יש דברים כאלה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבוצת תמיכה
פרופ' רחל לב-ויזל25/07/2009שלום לך
ישנו קו סיוע טלפוני לגברים שנפגעו מינית המפורסם מדי יום בעתונים. נראה לי שכדאי להתקשר אליהם ולשאול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רונית סדגר29/07/2009שלום רב,
אני ממליצה להתקשר למרכז סיוע לגברים בת"א 1203 ולברר איתם.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)