מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הטרדהמורן22/06/2009
בעבודה שלי יש אחראי מעליי והיום סידרתי את השולחן הוא עבר לידי והביא לי פליק בתחת הייתי בשוק ואמרתי לא מה אתה עושה הוא התחמק והמשיך בדרכו שדיברתי עם חברתי לעבודה היא אמרה לי שהוא נוגע גם בה מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כנשים
מופתעת24/06/2009אנחנו לא רגילות ליצור מהומות.
חינכו אותנו להיות שקטות , מנומסות , פגיעות , עדינות ועוד ועוד
למה לא לפנות עם זה למי שמעליו ולציין שזה ברור שאתן הולכות לדווח במשטרה אבל רק רציתן ליידע כשזה ברור לכן שהשיחה הזו לא תעבור אל התוקף.
למה תמיד כשאני מדברת עם נשים על הדברים הללו - לפנות למשטרה , נשמע לא הגיוני בעליל.
ואני לא מערבבת תקיפות מיניות אגרסיביות / אונס לתקיפה מינית שהיא יותר מכעיסה , עוברת גבולות , מזלזלת בכבוד ולא נעימה כמו מה שאת מציינת . במקרים האלו החשיפה שתדרשי לה לא גורמת להצפת טראומה מזעזעת שיהיה קשה לעמוד בה ( או כך נדמה לי . אין לי כוונה לזלזל )
עבדתי לתקופה בעיסויים בספא ואמרתי לעצמי שאם מישהו ישלח אלי יד ברור לי מאליו שאפנה למשטרה. אני הייתי בערך היחידה שחשבתי שאם מישהו חושב שאני זונה או משהו בדומה וישלח אלי ידיים בהתאם צריך להבין בצורה חריפה מה הגבול הנכון.
אותו הדבר הבוס הדפוק שלך שצריך להבין מה הגבול כנראה בצורה חריפה מספיק.
הוא צריך להבין שזה שהוא הבוס שלך לא אומר שהוא הבוס של הגוף שלך , לא לעשות ממך כלי שרת , לא לקחת כברור מאליו שמותר לו להעביר יד על הישבן שלך בדיוק כמו שהוא ילטף חפץ אחר במשרד ולהבין דרך הפנייה שלך למשטרה שיש מולו אדם שווה ערך ולא חפץ.
אני בספק אם עוד מישהי תחווה את זה ממנו שוב אחרי שתתלונני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רונית סדגר24/06/2009שלום רב,
אכן - התנהגות פוגעת ובודאי לא הולמת.
ניתן לפנות לאדם האחראי בארגון על הטרדה מינית, ואפשר גם להתעמת ישירות מול אותו אחראי ולהבהיר שהדבר אינו מקובל.
בהצלחה
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרוניתקסם21/06/2009
שלום אני מטופלת במרכז הרב תחומי ורצתי לשאול בזמן האחרון אני מרגישה שקשה לי מאווד מכול הבחינות נפשי רגשי גופני מה עושים איך מתמודדים במצב כזה אני רוצה לציין שיש לי מטפלת טובה מאווד שמאווד מבינה אותי בתודה קסם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
רונית סדגר24/06/2009שלום לך קסם,
ישנן פעמים בתוך תהליך הטיפולי, בהן אנחנו נפגשות עם רגשות קשים יותר. לא פשוט להיות במקום הזה, אבל בהחלט גדלים גם מהמקומות הקשים. העובדה שיש לך טיפול טוב וקשר טוב רק מסייעים. פתחי את הקושי עם המטפלת ויחד ודאי תוכלו לגדול מכך...
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עברתי התקפה מיניתאנונימית15/06/2009
אני בת 14,הכרתי בחור בן 16 [עוד מעט 17].
ביום שהכרנו הוא התחיל לגעת בי. אמרתי לו בפירוש להפסיק!
הוא הפסיק לרגע והמשיך אחרי כמה דקות ושוב אמרתי לו להפסיק.
אחרי כמה ימים הוא התחיל להשתמש בכוח והתחיל לגעת בי והכריח אותי בכוח לרדת לו למרות שלא הסכמתי!!!!!
אחרי המקרה יש לי בעיות אכילה ואין לי תיאבון יומיים-שלושה.
מה עליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
רונית סדגר16/06/2009שלום לך,
את מתארת קשר שבו אולצת לעשות קט מיני בניגוד לרצונך, ולא פלא שיש לכך השלכות.
אני מציעה לגשת לטיפול, שכן ככל שהטיפול יתחיל מוקדם יותר, כך תוכלי להעזר בצורה יעילה יותר.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני פגועה נפשיתמרה14/06/2009
איך להיתמודד עםבשורה ? היום היתקשרה אלי בחורה שבעלי נגע בא נגד רצונה ובעבר שמעתי מעוד שלושה נשים שגם בהם הוא נגע. אנחנו הורים לילדים נהדרים בעלי אדם מסכיל ודתי .במשך כל השנים חשד בי י ות.מיד אמרתי שיכול להיות שהוא כזה לכן הוא חושד בי .והיום עולמי חרב עלי. אנה אני צריכה עזרה והכוונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
רונית סדגר16/06/2009שלום רב,
אכן נשמע שאת גם פגועה וגם מופתעת. נראה שהקושי הוא בשני מישורים - גם הקושי בריסון של בעלך וגם בהקשר הזוגי. אולי כדאי להתחיל בפניה לטיפול זוגי ומשם להמשיך גם בטיפול אישי בבעלך.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא טיפול ולא נעליים
שני21/06/2009בעלך צריך לשבת בכלא ולרסן את עצמו כדי להבין שלא נוגעים בבחורות בניגוד לרצונן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתור מטפלת
מופתעת24/06/2009אני מאד מופתעת מהתגובה שלך.
הקושי הראשון שאת מציינת - קושי בריסון בעלה
מה זאת אומרת בריסון בעלה ?? ממתי אנשים אחראים על אנשים שעברו את גיל 18 ?? ולכתוב את זה כריסון ???
ובכלל למה את מכניסה אותה לאחריות על מעשי בעלה וטוענת בעקיפין שהיא צריכה לטפל בזה ??
טיפול אישי בשבילה זה נפלא , אם היא מעוניינת או תיהיה מעוניינת לטפל בנישואיה זו בחירה שלה. בעלה צריך לתת את הדין על מעשיו כלפי נשים שנפגעו ממנו ובמקביל הוא צריך ללכת לטיפול כדי להפסיק את התקיפות הללו בעתיד. היא עדיין לא אחראית ולא תיהיה אחראית למעשיו והיא בעיקר לא צריכה לקחת אחריות על זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אח ואחותבדוי11/06/2009
כשהייתי בת 10 אח שלי שגדול ממני ב6 שנים לקח אותי לחדר של הוריי אמר לי לשים את ידיי על המיטה,להתכופף,וגם את הראש,כשאני עומדת על הרגליים.הוא הוריד לי את החצאית ואת התחתונים והרים קצת את החולצה. הוא פתח לעצמו את הריצ'רץ' של המכנסיים והוריד מקדימה את התחתונים,וכשרציתי להסתובב הוא לא נתן לי כדי שאני לא יראה לו את הזין.
הוא בהתחלה ליטף אותי ונגע לי בחזה שבקושי היה..ואז הוא העביר את הזין שלו על התחת שלי. זה היה דוחה וחם ומגעיל.ככה הרבה זמן ולאט לאט הכניס אותו יותר לחריץ... הוא העביר אותו מלמעלה עד למטה וחזרה. נגע בסיבובים בחזה. ואז נראה לי שהוא קצת הכניס את הזין שלו ממש לתוכי.או לפחות קצת.וכל רגע אמרתי לו:"נו...אני צריכה ללכת..."כי הייתי בדרך לחברה שלי..וגם כי זה הגעיל אותי ברמות. והוא אמר עוד רגע...עוד רגע...ו-מה איכפת לך?שנייה ואני גומר. ואז בסוף,אחרי איזה חצי שעה הוא הרים את המכנסיים שלו והלך לשירותים,\והשאיר אותי ככה.הרמתי לעצמי את החצאית והתחתונים ורצתי מהבית כי הדרך לחברה שלי. זה חזר על עצמו במשך שנה או שנתיים כל פעם בצורה שונה.פעפ בחדר שלי שיחקתי במחשב,ואז הוא בא,ואמר לי רק לשבת עליו...והוא הוריד לנו את החלק התחתון של הבגדים וישבתי עליו והוא ליטף אותי כמובן ולפעמים אמר לי לקום רגע... או בחדר כביסה שעמדתי וחיפסתי בגד,והוא בא ואמרתי לו שאין לי כח ודי,שיעזוב,והוא אמר:"נו,זה לוקח שניה..." וכמובן זה לקח איזה רבע שעה...ובעמידה כמו איזה הבלה הוא ניסה(או הצליח)לזיין אותי. או במטבח,בשבת,כשכולם ישנו אכלתי מעדן והוא פשוט בא מאחורה ולא היה לי כח אפילו להגיב.הוא פשוט התחיל שוב עם הזין שלו לגשש לי בתוך התחת. היתה עוד פעם ששכבתי במיטה שלי ושמעתי אותו בא אז עשיתי את עצמי ישנה...והוא כמו מפגר,כאילו שאם הייתי ישנה לא הייתי מתעוררת מיזה,בא מעליי והפשיט אותי ואותו, והתחיל שוב...ואני לא זזתי.שכבתי על הבטן. אני גרה איתו עד היום באותו בית...
זה יעזור אם אני לא אראה אותו יותר? אף פעם לא אמרתי לו על זה כלום,וכולם בבית יודעים שזה קרה.אם אני יוציא עליו כל מה שיש לי ועל ההורים זה ישחרר אותי?
אשמח לתגובות.......!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה אף אחד לא מגיב??
בדוי11/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רונית סדגר15/06/2009שלום לך,
קשה היה לקרוא על החוויה הקשה שעברת עם אחיך וברור לי שקשה עוד יותר היה להיות בה.
קראתי את דבריך ואני מרגישה דאגה לאור כל משעברת. נראה לי שבהחלט מגיע לך להגיע לטיפול מקצועי אצל מומחים בנושא פגיעות מיניות. אני חוששת שאם תוציאי את הכאב והכעס עליו ועל ההורים - תשלמי על כך מחיר רגשי.
אני בהחלט ממליצה על טיפול שיסייע לך גם בהיבט הרגשי וגם בקבלת החלטות לגבי התקשורת עם אחיך והמשפחה.
בהצלחה
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהאלי10/06/2009
יש לי שאלה שקצת מטרידה אותי יש לי אח ואחות קטנים ממני האח הקטן גדול ב 5 שנים מאחותי הקטנה ובגיל מאוד צעיר שהוא היה בן 12 לערך ואחותי הייתה בת 7 הם התחכחו אחד בשנייה כאשר הוא היה מעליה כמובן עם בגדים וללא נגיעות במקומות אינטימיים חלילה, עשיתי לשניהם שיחה לאחר שאחותי נזכרה בזה ככה ביום בהיר אחד וללא שום מקרה שהיה לה בהווה וזה כנראה קצת מטריד אותה, חשוב לציין שהמקרה היה חד פעמי וכיום ההאח בן 21 והבת בת 16 והיחסים ביניהם מצויינים גם היום אבל לדעתי זה מטריד אותה ....השאלה שלי זה אם אצטרך לקחת את שניהם לטיפול כי אני בטוח שלאח זה גם מציק האם חלה חובת דיווח על המטפלים במקרה כזה ? יש לציין שזה היה לפני 9 שנים ורק לפני כמה ימים היא נזכרה בזה ... אשמח לקבל מענה בהקדם האפשרי מודה לכם...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה
אלי10/06/2009חשוב לציין שהמקרה לא היה בכפייה או התעללות כלשהי אלא סקרנות בגיל הילדות כמו ששניהם התייחסו לזה בשיחה שעשינו יחדיו....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רונית סדגר11/06/2009שלום רב,
ישנם כמה רבדים לתשובתי אליך.
ראשית, במידה ואת חושבת שאחותך עדיין מוטרדת כדאי לקחת אותה לטיפול. במקביל, אפשר לברר עם האח מהן התחושות שלו לגבי האירוע, והוא בהחלט יכול להיעזר גם בטיפול משלו.
אני מניחה שזה יכול לעזור במניעה בעתיד וכן בעיבוד רגשי אשם ובושה.
לגבי דיווח, סביר להניח שהמטפל יתייעץ עם פקיד סעד, ישנה גמישות רבה יותר לגבי אחים, אבל השיקול הוא לגופו של עניין.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הבוס שלי מטריד אותי מינית?לירון09/06/2009
ברצוני להתייעץ בשאלה בעצם מהי הטרדה מינית, אני עובדת בחברה קטנה שאני הבחורה היחידה, מאז התחלתי במקום העבודה (לפני כחודש פלוס)אני זוכה לשלל הערות מצד המעסיק שלי, גם ליד לקוחות, לאחר שדיברתי איתו על כך הוא הפסיק, בהתחלה הוא נגע בי בצורה חברית ואמרתי לו שאני לא אוהבת שנוגעים בי בצורה עדינה, והערתי לו על ההערות שהוא נותן לי, אולם המעסיק לא הפסיק עם ההערות הסקסיסטיות שלו בפני- מדבר עם לקוח לידי על האם הוא "העמיס בחורה", על יחסי מין, ושלל הערות גזעניות הנוגעות לנשים "הנשים הישראליות הן בהמות", הערתי לו גם על זה אך הוא אמר שזה לא מתוקף תפקידי להעיר לו, מה אפשר לעשות?
אין ספק שיש כאן מקרה של בוטות וחציית גבולות. אני חושבת שיש לך אפשרות להסביר לו שדבריו הם בגדר הטרדה ובניגוד לחוק.
יתכן שהצבת גבול כזו תוכל לעזור.
חשוב שהוא יבין איך זה משפיע עליך ועל עובדים נוספים ואיזו סביבת עבודה זה מייצר.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 4אנונימית06/06/2009
אחיינית שלי בת 4 ישבה ושחקה עם ברביות.
אני הייתי עסוקה במרחק מה ממנה כששמעתי שהיא אמרה משהו כמו:
נראה את התחתונים או נוריד את התחתונים.
ואז היא קרבה את שתי הבובות בידיה והשמיע קולות גניחה.
בסוף הברביות התנשקו וזהו.
הילדה שמחה,מתנהגת כרגיל,
ילדה תקשורתית וחכמה.
נראה שהיא מוטרדת מעט לגבי הבטחון הקיומי של הבית - אך אולי זה קשור לכך שהיא בת לנישואים שניים לאחר מות האם של אחיה הבוגרים. יש לה אחות בת 6 ושלושה אחים בוגרים בהפרש ניכר.
למה לשים לב?
האם לדובב אותה? איך לדבר אתה?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנונימית
פרופ' רחל לב-ויזל06/06/2009נראה לי שכדאי לדובב אבל לא להיכנס ללחץ או להלחיץ את הילדה, היא גם בגיל שיתכן ויש משחקים הקשורים לכך בין הילדים בגן וכל מה שחשוב הוא להבהיר מה הגבולות של מותר נכון ואסור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - ילדה בת 4
אנונימית07/06/2009שלום :
תודה על התגובה.
מה שהטריד אותי מאוד היו הקולות הנלווים שהיא השמיעה.
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך ילדה בת 4
אנונימית07/06/2009אני רוצה להוסיף.
מדובר באותה משפחה של ההודעה "בן משפחה מטריד"
ולכן אני כל כך פוחדת לדובב אותה.
אני לא מאמינה שאבא שלה ניצל אותה מינית. אבל עדיין הסיכוי האפסי הזה כל כך מפחיד אותי,
אינני יודעת איך נוכל לחיות אם יתגלה מעשה שכזה.
רונית סדגר14/06/2009שלום רב,
אני מבינה כמה קשה לשאת את המחשבה שקרה משהו בעבר עם האב. יחד עם זאת לטובת הילדה, ודאי לא כדאי להתעלם מכך. לכן, חשוב להפנות לייעוץ לגן. אם יעלה מידע חדש, אני בטוחה שבמערכת יסיעו לכולכם בתהליך.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם את יודעת שהוא מסוכן
שני21/06/2009למה את שולחת אותה אליו????
חמודה - ילדה בת 4 לא גונחת בטיבעיות. היא ראתה מישהו שעושה זאת או שמישהו נגע בה וגנח. היא למדה את זה. זה לא משהו שבא טיבעי ממנה.
תתעוררי ותשמרי עליה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
הרגישות שלך מעוררת התפעלות! נראה לי שהדרך הנכונה היא לפנות לגן ולבקש אולי שפסיכולוגית שמתמצאת בתחום תנסה לברר עם הילדה.
חשוב שזה יעשה באופן רגיש ומקצועי.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן משפחה מטרידאנונימית03/06/2009
שלום:
בן משפחה שלי נוהג להטריד באופן מתוחכם.הוא מחבק את בנות המשפחה בצורה מביכה.
לאחר שיחה קשה, הפסיק לחבק אותי. אבל פעם אחת הרגשתי אותו מתחכך בי מאחור ברפרוף.
ושוב עשה זאת לאחר זמן מה פעמיים, כאילו בטעות,כאילא כלום - מאוד ברפרוף.האם באמת הוא מודע למעשיו? האם אני הסטרית? מדוע עושה זאת?
אני דואגת שיגרום לבנותי מבוכה ואולי יותר מזה.ילדיו בני בית אצלנו וילדי אצלו - ואינני רוצה לפגוע בילדים.
איך עלי לדבר אתו כדי שיפסיק?מה לעשות כדי שלא יעיז לעשות דבר דומה לבנותי?
אין לי אפשרות למנוע מהן להיות בביתו, ואין אפשרות שלא להפגש?
בבקשה,עזרו לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהיר וברור
פרופ' רחל לב-ויזל06/06/2009הדרך הטובה ביותר היא לומר לו בבהירות שאין לכך מקום!. לגבי ילדיך, כדאי לבדוק אתם ולהזהירם.
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך- בן משפחה מטריד
אנונימית07/06/2009
שלום:
כאשר מדובר במעשים ברורים (כמו החיבוק) זה יותר קל להגיד משהו ברור.
גם זה היה די סיוט בשבילי מאחר והוא אמר שזה הפגנה של יחס חם ושאני שמרנית וקרירה,
ומדובר במישהו כל כך קרוב ובסך הכל מאוד מוערך בעיני. אבל כיוון שהרגשתי כל כך לא נוח גרמתי לו להבין זאת ולהפסיק. (לפחות אתי)
רק המחשבה שאכן "משהו לא בסדר אתו" מדירה שינה מעיני וגורמת לי סבל כשאני חושבת על ילדיו אותם אני כה אוהבת.
אבל בין חיבוק (תמים-לכאורה) לבין חיכוך (מקרי - לכאורה) ישנו הבדל בכל זאת. החלטתי שאני לא אוכל לומר לו גלויות שהוא עשה זאת - כי הוא יכול לטעון שאני הוזה. (וזה מה שמבלבל כל כך, וקשה כל כך) לאחר התלבטויות אמרתי לו שבפיקניק לא הרגשתי נוח אתו ולכן הוא אינו רשאי לחבק אותי בכל צורה וחייב תמיד לעמוד במרחק ממני, אמרתי לו בצורה קשה שהוא אינו רשאי לחבק את ילדי או להתקרב אליהם למרחק נגיעה. והוא לא התווכח.
להזהיר את הילדים שלי - זה כאילו תגידו לי להזהיר אותם מאביהם - אינני יודעת איך לעשות זאת..
רונית סדגר09/06/2009שלום רב,
מדבריך עולה כי הגבולות מול אותו בן משפחה מטושטשים ופוגעים.
את חווה זאת באופן ישיר, ומכאן ברורה גם הדאגה לבנות שלך.
בנוסף, את מגלה אסרטיביות חשובה, שבאה לידי ביטוי בשיחה איתו- אך נראה שזה אינו מספיק כדי לשים לו גבול.
הייתי מציעה מנסות ליזום מולו שיחה עם בנות משפחה נוספות שמרגישות כמוך ובכל מקרה לא לאפשר לבנות שלך להיות בסביבתו!
בנוסף, כדאי להסביר לבנות כיצד לשמור על עצמן.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מין בגיל בוגר וטראומות מהעברבנימין02/06/2009
רציתי לדעת האם יש דרך לדעת אם בת זוגי, בשנות העשרים המאוחרות של חייה, חוותה תקיפה מינית בעברה בלי לשאול אותה? ז"א האם ישנם סימפטומים שמוכיחים שזה אכן קרה? אני שואל משום שמדי פעם, בזמן הסקס, היא פוקחת לפתי עיניים בבהלה, רצה לשירותים לדקה-שץיים ואז חוזרת כאילו הכל בסדר.
זה קצת מוזר לי ובכל פעם שאני שואל אותה מה קרה היא טוענת שהיתה צריכה לשירותים. מה לעשות? איך לפתור את התעלומה הזו?
תודה רבה לעונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
רונית סדגר03/06/2009שלום רב,
ישנם סימפטומים רבים המתפתחים אחרי פגיעה מינית - חלקם אכן שייכים לקיום יחסי מין.
יחס עם זאת, לא ניתן לקבוע חד משמעית, אם זה מה שקורה עם בת זוגך.
הדרך הטובה ביותר היא שאלה רגישה מצדך המתארת מה שאתה רואה ומביעה את הדאגה שלך שמה קרה לה משהו.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חברה במצוקה !!!!!!!!!יצחק וונדה25/05/2009
רציתי לדעת למי אני יכול לפנות, בנוגע לזה שיש לי ידידה טובה
שעברה התעללות מינית בגיל 7 ועכשיו 11 שנים אחרי הצלקת עדיין לא הגלידה
ועוברות לה בראש מחשבות סופניות (להתאבד)
ואני חושש לחייה, יכול להיות שימיה ספורים, כל עוד זה תלוי באומץ שלה...ככה היא אומרת
בבבבבבבבבקשה עזרה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
רונית סדגר26/05/2009שלום רב,
כאשר האיום האובדני חריף ומיידי צריך לפנות למחלקות או בי"ח פסיכיאטרים.
לצורך טיפול בנושא הפגיעה המינית קיימים 6 מרכזים רב תחומיים לטיפול בארץ:
נצרת, חיפה, איכילוב, ירושלים, באר שבע וראשון לציון.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחברה במצוקה !!!!!!!!!
יצחק וונדה26/05/2009זהו שכרגע היא לא מוכנה לנסות ולשקם את עצמה, היא מתארת את עצמה כ"מתה מבפנים"
המקרה שעבר עליה השפיע על מערכת יחסים שהייתה לה והיא נגמרה בגלל זה שהיא לא יכלה לסמוך על הגבר שהיה איתה...
אני כבר ימים מנסה לשכנע אותה לעשות את הצעד הכי מינמאלי שאפשר לעשות, לפחות לספר לאמא שלה, אבל לא, היא לא מרשה לי והיא סומכת עלי שאני לא יעשה שום צעד מבלי שתדע,
אני מפחד מהתגובה שלה למקרה שאני כן ילך ויספר לאמא שלה, או יותר נכון מפחד מזה שהיא עלולה לפגוע בעצמה...רק שתביני 11 שנים וזה עדיין לא עבר אני חושש שזה אכן לא יעבור לה ושהיא כבר בשלב של אחרי התייאשות... :[
רק אלוהים יודע מה נותר לה לעשות..
לכן הייתי מבקש ממך הכוונה ספציפית של איך לפנות אליה או איך לשכנע אותה...ואז אחרי זה להפנות אותה לאחד המרכזים לנפגעי התעללות מינית בע"ה...
מחכה לתשובה...
תודה =]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחברה במצוקה !!!!!!!!!
יצחק וונדה26/05/2009אני רק רציתי להוסיף שהאיום האובדני אינו עד כדי כך חריף...
" אם רק היה לי את האומץ..." זה מה שהיא אומרת...זה מספיק מבהיל בכדי לפנות אלייך
אבל עדיין לא איום אובדני חריף מצידה (אני חושב)...
מצפה לתשובה =]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיימתי יחסי מין בלי רצוניאנונימית21/05/2009
שלום ,
כשהייתי בת 16 , היה לי חבר בן 18 .
הוא עמד על זה שנקיים יחסי מין אבל לא הסכמתי,
יום אחד הוא הביא אותי לבית שלו וקשר לי את העיינים בצעיף.
בדרך הרגשתי שהוא החל להפשיט אותי, נסיתי להתנגד אבל הוא החזיק אותי ולא יכולתי להשתחרר. וכשהוא הסיר את הצעיף
מעל עייני, מצאתי את עצמי בחדר עם מיטה זוגית וראיתי אותו ערום , ואותי גם.
הוא דחף אותי על המיטה , נשכב ומשך אותי עליו. הוא החדיר את איברו לאיברי והכריח אותי לקפוץ עליו ולעשות כל מני תנוחות מיניות שונות, הוא איים עליי ואמר שאם אני לא אעשה את זה הוא יספר לכל החברים והחברות שלי שאני זונזונת. לא הייתה לי ברירה והמשכתי לעשות זאת, הוא אמר לי לגמור ולהשמיע נגיחות. הוא החדיר את איברו לפי ונע קדימה ואחורה. בסוף נרדמו במיטה.
למחרת בבוקר ברחתי והשתמשתי באמצעי מניעה וגלולות .
כיום אני בת 25 ואני עדיין שותקת. מה לעשות ? אני יכולה עדיין להגיש תלונה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסי מין שלא מרצון
פרופ' רחל לב-ויזל21/05/2009ההתלבטות שלך באשר לאירוע עולה מעצם ההגדרה של יחסי מין שלא מרצון לעומת המילה אונס. על פי החוק כפיה של יחסי מין תוך כדי איום הוא אונס. השאלה שאת שואלת נשמעת לי כמורכבת מהרבה רבדים ורגשות סותרים כגון: משמעות ההשתיקה, העלבון, הפחד מהסביבה, הרצון לעמוד על שלך ולהעניש את הפוגע, מידת השותפות שלך, הכעס על עצמך ועוד.
נראה לי שמספר שיחות עם איש מקצוע יסייע לך לבחור בדרך המתאימה עבורך.
מבחינה חוקית את יכולה כמובן לתבוע אותו עד 7 או 10 שנים לאחר האירוע. האם זה מה שאת רוצה?
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני דווקא מישהו שאבא שלו נגע בו...אבנר21/05/2009
אני בן 38 ולפני 25 שנה אבא שלי נגע בי למטה כמה פעמים ואח"כ איזה 20 שנה עשה לי טרור בבית, שאני לא יכול לזוז בלעדיו. עכשיו אני כבר לא תלוי בו, אבל בגלל שהמשפחה קצת מסורתית, אני מבקר בבית (בשביל אמא שלי ואח שלי ולא בשבילו), ואני צריך לראות אותו. זה אוכל אותי לראות אותו עושה חיים ושיש לו נכדים שהוא ככה נהנה מהחיים. החולרה הזה הרי היה צריך להיות בבית סוהר מנותק מכל העולם, חי בזבל של עצמו ושאף אחד לא ישים עליו והוא נהנה. למה? איך אפשר לחיות עם החוסר צדק הזה? מישהו מהדתיים פעם חשב על זה? למה אני צריך לראות את הזבל הזה נהנה ולי קשה לצאת עם מישהי כי אני לא יודע אם היא תרמה אותי או תגנוב לי את הזרע בהריון לא רצוי או תגנוב לי כסף?
כל החיים הוא רק הפחיד אותי שאם אני רוצה משהו אז שאני אגיד רק לו ולא לאחרים כי כולם רוצים לדפוק אותי ולעבוד עלי. איך יוצאים מהסיוט הזה שאי אפשר להאמין לאף אחד? אני לאט לאט מתחיל להאמין, אבל כמה שאני נראה בסדר, ועובד בעבודה מצוינת בסוף אמא שלי אומרת לי למה אתה לא מדבר איתו? אני לא רוצה לתת לו כלום! אסור שהוא יהנה מכלום החולרה הזה. למה שהוא יהנה מנכדים? למה כולם מאמינים לו מתי שהוא עושה פרצוף מסכן? למה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאבנר
פרופ' רחל לב-ויזל21/05/2009אבנר שלום,
אני מבינה את כעסך ותחושת התסכול בה אתה נמצא. ויחד עם תחושת התסכול הרצון העז שלא לפגוע בחברי המשפחה האחרים. אני ממליצה לך על מנת לנסות ולמצוא מוצא לרגשות המציפים ואולי לחשוב על אלטרנטיבות להתמודדות שיכללו בהמשך שיחות עם אביך להגיע לשיחות עם איש מקצוע בתחום הפגיעה המינית בגברים.
בהצלחה
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רונית סדגר24/05/2009שלום רב,
אני שומעת כאב וכעס רב בדבריך, ולא פלא - על רקע מה שעברת.
אין ספק שההתמודדות קשה, וניתן לחשוב עליה בשני אופקים:
האחד - הגשת תלונה, והשניה, לבחור בדרך טיפולית שתאפשר לך לרפא את הפצעים ולא לתת לפגיעה להכתיב את מערכות היחסים שלך.
התהליך לא קל, אבל יכול לחולל שינוי.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני צריכה עזרה דחוף!!מיכל19/05/2009
שלום,
ביום שישי האחרון, נכסתי בשקט לחדר של הבת שלי בת ה- 12 וראיתי אותה מפסקת רגלים ונותנת לאחיה הקטן בן ה-4 לשחק באבר מינה, אותו יום אני אבודה! במשך כל היום עולות לי התמונות ואני לא מצליחה להרגע.
מה עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להביא את הבת שלך לפסיכולוג ולדאוג
מישהו20/05/2009לטיפול באחיה הקטן כדי שלא יסחוב בצורה קשה את הטראומה בעתיד אני לא יודע כל כך אבל אני חושב שככל הטיפול מתחיל מגיל יותר קטן כך הוא יותר יעיל,בקשר לבת את צריכה להביא אותה לפסיכולוג ולהסביר לה שמה שהיא עשתה זה אסור וחמור.אסור להתעלם מיזה!.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבין אחים
פרופ' רחל לב-ויזל21/05/2009שלום לך,
חשוב לשוחח עם בתך ועם בנך ולהגדיר מה מותר ומה אסור, מה בתחום האישי-פרטי ומה לא. בנוסך חשוב לבדוק מדוע היא כל כך עסוקה בגירוי מיני.
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רונית סדגר24/05/2009שלום מיכל,
אין ספק שנחשפת לאירוע קשה.
נראה לי שחשוב לברר עם ביתך - לא ממקום של בהלה - מה הייתה משמעות האירוע ומה הניעה אותה לכך. כמו כן, חשוב לבדוק כיצד הגיב בנךלכך, ואם זה דורש התערבות טיפולית (גם אצל הבת וגם אצל הבן).
חשוב לא להתעלם מהאירוע, אך גם לגשת בגישה של בירור ללא אשמה.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערב טובאננניי18/05/2009
שלום יש לי שאלה אני לא כול כך בטוחה שזה המקום הנכון לשאול שאלה כזאת,
אבל זה בעיה של הסוג הזה הטרדה מינית.
בכל מקרה ,
יש לי אתר אחד של היכרויות של בנים וזה. כדיי לי לנסות להיפגש עם ילד שהוא יותר מהגיל שלי אני בת 16 ונגיד שהוא בן 22 או יותר,
האם כדאי לי להפגש איתו? ולפניי שאנחנו ניפגש (אם ניפגש לא בטוח) כמובן שאנחנו מתכתבים ואומרים לאחד השני קצת על עצמו בן כמה מאיפה וכול זה.
השאלה פה,
שהאם כדאי לי להפגש עם מישהו מהאתר?
ואני יודעת שכולם אומרים שלא וזה מסוכן מאוד כי את לא יודעת בדיוק מה מסתרר מאוחרי המסך ואיזה טיפוס הוא. זה לא שאני לא יודעת.
אבל אשמח לקבל יותר פירוט על זה.
ערב טוב ותודה,
סמדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היכרויות באמצעות אתרים
פרופ' רחל לב-ויזל21/05/2009ממקרים לא מועטים של פגיעות מיניות בעקבות היכרויות באמצעות האינטרנט אני ממליצה בכל פה שתזהרי. המנעי ממפגשים עם מתכתבים שאינך יכולה לדעת מה זהותם, מה המיניע לקשר אתך, ומה מטרתם.
רונית סדגר24/05/2009שלום לך סמדר,
קיימות שתי בעיות שאת מציגה - קשר באמצעות האינטרנט בכלל, והפרש גילאים ניכר.
לגבי הפרש הגילאים - מדובר בשש שנים מאוד משמעותיות, ואני חשדנית במידה מסוימת לגבי האינטרס של הבחור ליצירת הקשר איתך.
לא נראה לי שכדאי לקחת סיכון ולפתח את הקשר.
באופן כללי, קשר באינטרנט כרוך בסיכון, ובשלב זה של חייך לא הייתי לוקחת סיכון זה.
עדיף להיפגש עם נערים שאת מכירה, או שמוכרים בחוג החברים.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)