מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חשש להטרדה מיניתמאור05/03/2009
שלום, אני בן 21, מדריך נוער בשכונת מצוקה בדרום הארץ. יש ילדה אחת בגן חובה שמתנהגת בצורה מוזרה ורציתי לשאול מה זה אומר, אם בכלל אפשר לאנוס ילדה בגן חובה ואם זה מצביע על פגיעה מינית או סתם התנהגות של ילדה קטנה. היא ממש מכורה לזה שאני מרים אותה, וכשאני לא מרים אותה היא בוכה. פעם אחת כשהיא ישבה עלי היא התחילה ללקק לי את הצוואר וכששאלתי אותה "היי מה קורה?" היא רק חייכה בצורה מוזרה... וגם כמה פעמים שמתי לב שהיא שוכבת על חברות שלה בצורה שגרמה לי אי נוחות.זה אומר משהו או שהיא סתם רוצה צומת לב ומתנהגת כמו ילדה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זאת ילדה? זאת סוטה!
f07/03/2009בכל מיקרא היא לא "נאנסה"...תמנע ממגע איתה ונסה לדווח להורים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רונית סדגר09/03/2009שלום רב,
שמחתי על הרגישות והעירנות שאתה מגלה.
אתה מתאר התנהגות חריגה לילדה בת חמש, מעלה שאלות. לא ברור היכן למדה התנהגויות כאלה, שמעלות חשד לכוון מיני. נראה לי נכון לערב פסיכולוגית איתה אתם עובדים, לשם העמקת אבחון והתערבות.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך אונס או הטרדה מינית??מלכה20/02/2009
ובנוסף אני חולמת לאחרונה שבאמת עברתי אונס של ממש כלומר שאיבדתי את בתוליי אך אני לא בטוחה שאיבדתי או שלא.. אני לא יודעת איך לוודא שלא עברתי אונס?? מאז ילדות עד היום לא היה לי בן זוג איפלו לא נשיקה ראשונה איפלו לא מרגישה חופשייה עם גברים מפחדת בעצם מהם.. איפלו מבני דודים שלי ודודים שלי.. רק בנים בעיקרון.. איך אפשר להתגבר על מה קרה לי.. וגם לשכוח... בשביל אוכל להמשיך הלאה.. אשמח אם תעזרו ליי!!! תודה רבה מראש ממלכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
רונית סדגר24/02/2009שלום רב,
אני קוראת את שכתבת ונראה שעברת פגיעות רבות במהלך חייך מגיל צעיר, החל משיפה בניגוד לרצונך ועד לפגיעות קשות הרבה יותר.
אני שומעת גם שיש לכך השלכות על החיים שלך היום.
הדרך הטובה ביותר היא לפנות לטיפול ע"י מומחים בתחום, כדי לעבד את הפגיעה ולהמשיך בחיים מספקים יותר.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אונס או הטרדה הנמינית??מלכה20/02/2009
שלום אני חדשה כאן חשוב לי לציין אני חירשת מלידה אך לא אילמת =] אני היתי רוצה לדעת אם מה שעברתי בעבר זה נקרא אונס או הטרדה מינית? אם זה מותר או אסור? שהייתי בת 6 בכיתה ב' חבר (א'-שם בדוי) מכיתה שלי מוריד לי חצאית בהפסקה מול כל ילדים בבית ספר וכולם ראו את פות שלי בכיתי המון...ועמדתי במקום כמו קפוא עד שהגיעה רכזת לקוי שמיעה ולקחה אותי לחדר מורים,בכיתי הרבה...ואז אחרי מקרה הזה המשכתי הלאה בחיים אך כאשר הגעתי לגיל 8 ,ואחי בן 7 וחצי (נ'-שם בדוי) בערבי יום שישי בקביעות הוריי הולכים לאחי הבכור בביתו ואני ואחי נשארנו לבד הוא לפתע מתחיל לגעת בי וניסה לאנוס אותי ולא הבנתי מה רצה? ולפתע אמר לי להתפשט והתפשטתי הכל גם הוא התפשט ושכב אותי על מיטה וישב מעליי ולפתע הבנתי שאני לא רוצה את זה רוצה להתלבש וללכת לאימא וצעקתיי צרחתי ביקשתי ממנו המון שייניח לי ואחר אכן שוב בערבי שישי הבא הוא לקח אותי בכוח אל מיטה ושכב מעליי וצעקתי ובכיתי.... ואחר מכן שוב בערב שישי סירבתי להישאר עימו לבד הוריי כעסו עליי והאשימו אותי שבאשמתי הם לא הולכים לאחי הבכור אחרי שהאשימו אותי החלטתי לשתוק ולתת לאחי קטן לעשות מה הוא רוצה עד גיל 12 והוא בן 11 וחצי ,אחרי שנים שזה הפך לשגרה.. עד יום בו שסיים את הלימודיו יסודי ועובר לישיבה בפינימיה נפסק לעשות לי כלכך שמחתי שעזב אך כל זה לא מסתיים יום אחד בגיל 13 הלכתי ביום שבת ברגל לבקר את חברה שלי אף היא חירשת הייתי בדרכי עם ספר מדבקות של" המורדים" ולפתע עבר לידי איש מבוגר ביקש לראות ספר ונתתי לו ומחזיר לי ואז המשכתי ללכת והוא עקב אחריי ולפתע אמר לי "בואי בואי לשם" ולא הבנתי מה רצה והלכתי אחריו עד שהגענו למקום יער וראיתי עצים ולפתע הוא ישב על רצפה ואמר לי לשבת איתו ולפתע נזכרתי במה צפיתי בויוה שביער איש אנס את ילדה ולא רציתי זה ברחתי משם בריצה!!!! אל בית של חברה ובכיתיי ופחדתי כלכך... ואחר מה אירע שתקתי כמובן.. אך כל זה לא הסתיימו לפתע אבא מתחיל לגעת בי לחבק אותי בכוח לא רציתי לא רציתיייייייייייי אך כל זאת ממשיך הבנתי אם לא אעשה מה הוא מבקש הוא ירביץ לי (מיותר לציין שאני עוברת אלימות במשפחה מגיל 8 עד 15) אז שתקתי ונתתי לו לעשות בי מה רצה כי חשבתי שזו זכותו... הרי אני בת שלו ואז בגיל 15 וחצי מגיע לכיתה שלי עולה חדשה גם הוא חירש עזרתי לו לדקלם וללמוד עברית אני בחורה שמאד אוהבת לעזור... ויום אחד בשיעור אנגלית הוא נגע בי ברגל ואמרתי לו שאני לא מסכימה שייגע בי והוא ממשיך כל זאת בכל פעם רק בשיעור אנגלית והרגשתי רע עד בגיל 16 וחצי הלכתי ליועצת תיכון והתלונתי בפניה שהוא נגע בי ויועצת כמובן כעסה עליו ומאז לא נגע בי... זהו.. כיום אני בת 21 בגיל 18 לפתע לא הצלחתי לישוון בלילות.. זיכרונות מציפים אותי ואני נגעלת מאז ילדות עד היום מלדבר על סקס או לראות סקס או כאלה..-המשך..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למלכה
פרופ' רחל לב-ויזל14/03/2009מלכה שלום,
מתיאוריך עברת הטרדות רבות במהלך חייך. מה שעברת בילדותך אלו הן הטרדות, כל חדירה הינה בגדר אונס. ודאי שיש להטרדות אלו השפעות על המידה בה את סומכת על הסביבה ועל עצמך בקשר עם אחרים. האם יש מישהי שאת יכולה לפנות אליה לשיחה?
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות קצת מביכות למנהלות הפורוםאני12/02/2009
לדעתכן, בעיטה בביצים היא הגנה עצמית יעילה?. שמעתן על מקרה אחד, שבו בעיטה בביצים הצילה אישה מאונס?. אם הייתן מותקפות, הייתן מנסות לבעוט לתוקף בביצים?. מתנצלת על השאלות הקצת מביכות. מחכה לתשובה, אהובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
רונית סדגר12/02/2009אכן שאלה מביכה.
אין ספק שבמקרה אונס חשוב לנסות ולהגן על עצמנו בכל דרך לגיטימית.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזו דרך לגיטימית? היית בועטת?.
אני12/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
רונית סדגר16/02/2009טלי,
אין לי מה להוסיף על מה שכתבתי קודם.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אונס ע"י הבעלידידת משפחה10/02/2009
שלום, ידידת משפחה שלנו ביקשה מבעלה להתגרש לפני כשנה וזאת לאחר שהתאהבה באחר (מיותר לציין שכדי שתתאהב באחר משהו בניהם היה רקוב כבר זמן רב), הם התדיינו בנושא מספר חודשים בהם לא נגעו אחד בשני, מאחר וילדהם בד"כ נרדמים אצלהם במיטה קל היה להמנע ממגע מיני. לפני כארבעה חודשים לאחר שהיא נרדמה עם הילדים במיטה, העביר הבעל את הילדים למיטותיהם, נעל את דלת חדר השינה והתחיל לגעת באשה, היא בקשה שיפסיק, החלה לבכות אולם הוא היה עיקש וביצע בה אקט מיני, למרות בכייה ובקשתה שיחדל. לפני כחודשיים חזר המקרה שוב על עצמו, הפעם הרגישה האישה כ"כ מושפלת שלא היה בה אפילו את הכח לבקש שיחדל, היא רק בכתה לאורך כל המעשה. האשה לא התלוננה עד כה מאחר והיא הייתה רוצה הליך גרושין מהיר ככל האפשר ופגיעה מינימלית בילדים. לאחרונה הליך הגרושין בינהם התדרדר מאחר והבעל עלה על כך שיש לה מישהו אחר, המאבקים, האיומים והלחץ שלו עליה שובר אותה לגמרי. שלוש שאלות לי: 1. האם מה שתואר לעיל נחשב אונס בעיני החוק? 2. במידה והנ"ל נחשב אונס בעיני החוק, האם למרות שעבר זמן מאז הארוע היא יכולה להתלונן? 3. אם כן, מהי הדרך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה - רונית סדגר
רונית סדגר12/02/2009שלום רב,
אכן מדובר במעשה שנחשב אונס, שכן האישה הוכרחה לקיים פעילות מינית שלא בהסכמתה.
היא יכולה להתלונן במשטרה.
ניתן להתייעץ ולקבל ליווי בפרויקט ליווי בהליך הפלילי במרככזי סיוע - 1202.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עשיתי מה שהוא שלא הייתי צריכהתור08/02/2009
ועכשיו אשא בתוצאות של מה ש כתבתי מכיוון שאני כרגע לא בטיפול כי המטפלת חולה ואין את מי לשאול אז כמה אנשים יש במדינה שעברו אונס התעללות מינית הטרדה מינית ? איזה טיפולים יש שקשורים לרווחה? אם יש . אתמול היייתי בסף חרדה גבוהה מאוד כי דברים שכתבתי הועברו למקום שלא צריך לעבור אליו . איך עושים שיהיה הד ציבורי כדי לשנות מה שהוא במדינה הזו ? האם פלייר אישי עם כל הסיפור האישי הכואב שלי וההשלכות יעזור לקדם מה שהוא במדינה מבחינת חוקים ? יש לי המון מה שנקרא "סדר חברתי" לעשות אם זה שווה בכלל את מה שקורה והאם אתן כגורם טיפולי יודעות על שינויים שנעשים מבחית החוק ? מאוד יעזור לי העניין הזה וסליחה שאני אורחת פורחת אני פשוט בתקופה הכי קשה שלי ואני לא רוצה שאם אני אכתוב כאן מה שהוא זה יעבור לאן שלא צריך כש לא מתיעצים איתי כלל ומשאירים אותי פצועה וכואבת . יש לי המון פצעים לטפל בהם המון .
רונית סדגר09/02/2009שלום רב,
קראתי את דברייך ואני מבינה שבצד הכאב, יש לך מסר חברתי שמאוד חשוב לך להעביר. אני חושבת שהכתובת הטובה, הרגישה והמותאמת ביותר לכך היא באמצעות דורית אברמוביץ - פעילה חברתית, המכירה את הנושא מקרוב.
בהצלחה
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרוניתקסמית01/02/2009
שלום וברכה יש לי שאלה ? האם זה נורמלי שאחרי כמה שנים של התעללות ואונס אני לא מסוגלת להוריד את החזיה ומפחדת שיפגעו בי וגם לא ללכת לרופא נשים שיש איזה בעיה אנא עזרי לי אני עובדת עצות ואני מטופלת אבל אני מרגישה עדין שמאווד קשה לי האם זה ימשך לנצח הרי אני מוגנת אז למה אני מרגשה ככה ועם יש במרכז הרב תחומי רופאת נשים שאפשר לגשת אליה
רונית סדגר04/02/2009שלום רב,
אכן יתכן שאחרי פגיעה מינית יש חשש מפגיעה, ואני מכירה היטב את הקושי ללכת לרופאת נשים ולרופאים בכלל. גם החזיה כנראה מייצגת עבורך הגנה ולכן קשה להורידה.
גם אם היום את מרגישה מוגונת, לא פלא שאת נושאת עימך תחושת פגיעות מהעבר. חשוב יהיה בטיפול שלך ללמוד לעשות את ההפרדה בין טראומות שהיו לבין חוויות עכשויות.
לצערי, אין לנו רופאת נשים במרכז.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הטרדה מינית - כן או לא?בלי שם31/01/2009
לפני מספר שנים בחטיבת ביניים הוטרדתי מינית ע"י בחור שלמד איתי באותה כיתה. הוא נגע בי בצורה שאסורה והכניס את היד שלו לתוך אבר המין. (האם זה נחשב בתור הטרדה מינית) היום אני בגיל כבר הרבה יותר מבוגר (אני בת 27 כיום) והשאלה אם יש מה לעשות עם זה?. מאז אני לא מסוגלת להיפגש אפילו עם בנים. מאז אני שותקת ולא סיפרתי לאף אחד. כל יום שעובר אני חושבת האם הייתי צריכה לפנות לעורך-דין או לא. עד היום אני לא מעיזה לצאת עם בנים מפחד. מה עלי לעשות במקרה זה?
רונית סדגר04/02/2009שלום רב,
אין ספק שהנגיעה של אותו בחור הייתה טראומתית עבורך, ונשארת עם חוויה המייצגת את חוסר הבטחון והפחד מהמין הגברי.
ראשית, הכנסת היד לאיבר מינך היא בהחלט הטרדה מינית.
העובדה ששתקת כל השנים לא אפשרה לך עיבוד של הטראומה, ולכן אני מציעה טיפול שיסייע לך בעיבוד ויצירת שינוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהכרמית25/01/2009
שלום.אני בת34 גרושה מזה שנתיים וחצי,בודדה בארץ.הילדים שני בנים בני 6.5 ו5,האבא בתמונה אך לא בהתלהבות יתרה,כמו כן התמונה האחרונה שהם ראו לפני שביקשתי שיעזוב זאת סטירה ודחיפה לקיר ובעצם אף פעם לא היתה אווירה של כבוד כלפי מצידו.אני ברקע ילדה מוכה עם אב אלכהליסט,הוריי לא התגרשו,מעולם לא הבנתי את אמי בנושא.כעת יש לי בעיה עם עצמי ולעיתים אני ממש מיואשת,בני הגדול מאוד פעלתן,הרבה פעמים מציק לאח שלו,בקיצור לפעמים אני לא מצליחה להשטלת על עצמי ונותנת לו פליק או סטירה.ברור לי שזההוא מעגל סגור שצריך לפרוץ אך אינני יודעת איך.בריאותי הנפשי גם בעבר לא היה טוב היתי בדיכאון אחרי לידות,גם עכשיו חיי הם עבודה בית ולהפך.אנא עזרו לי ,אני ממש במצוקה,כועסת על עצמי ומיואשת.חשבתי שאולי הילד עם הפרעת קשב וריכוז אך לפי ההצלחות בבית הספר לא נראה כך.הבעיה היא אצלי.אנא עזרו לי ! תודה רבה
רונית סדגר28/01/2009שלום רב,
אכן ניתן לשמוע את המצוקה שלך מבעד לכתוב, והרקע בו גדלת נותן רקע והסבר לקושי ולכאב.
יחד עם זאת, ברור ששום סוג של מכות (פליק או סטירה) אינו לגיטימי, ומהווה גם הפרה של החוק. דוקא את - שיודעת מה המשמעות של ילדות מוכה, יכולה להבין את הכאב וההשלפלה הכרוכים במכות.
אני שומעת כמה את רוצה שינוי ויתכן והדרך הטובה ביותר היא באמצעות טיפול שיאפשר שינוי שכזה.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיעקוב18/01/2009
שלום רב, השאלה שלי לא על הטרדה מינית, אבל אולי בכל זאת אתן מבינות בזה. הבן שלי בן 16. לאחרונה הוא החל ללבוש בגדים שחורים, עשה תספורת מוהיקן, שם עגילים בפטמות ובגבה. הוא יוצא בלילות וחוזר בבוקר הביתה. אם אני מעיר לו על הדברים האלו הוא מתעצבן מאוד ומתחיל לצעוק. אני לא יודע מה לעשות איתו. אשמח לקבל הכוונה, תודה רבה
רונית סדגר19/01/2009שלום רב,
אין ספק שמשהו עובר על הבן שלך והוא מקרין את זה להתנהגות שונה מהמקובל.
קיימות שתי אפשרויות. האחת, לשבת ולדבר איתו, לא ממקום של ביקורת, אלא ממקום של קבלה ורצון אמיתי להבין מה עובר עליו ולנסות לתת תוקף לרגשות שהוא מביע, ויחד עם זה להעביר לו מסר שאולי הדרך שבה הוא בוחר אינה דרך נכונה.
אפשרות אחרת היא למצוא מטפל מומחה בטיפול במתבגרים ולהתייעץ, יחד עם הבן או לחוד.
בהצלחה.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלימור12/01/2009
יש לי בן בן 13 ובת בת 11. לאחרונה הם כל הזמן רבים מכות. מה שמדאיג אותי ביותר הוא שהבן לעתים במהלך המריבות נוגע לביתי בישבן וכדומה ואפילו ראיתי פעם שהוא הוריד לה את המכנס מעט ונתן לה מכות שם. מה עלי לעשות בעקבות ההתנהגות הזו? אשמח להכוונה. תודה רבה מראש
רונית סדגר15/01/2009שלום רב,
במקרים כאלה חשוב הסבר, בצד הצבת גבולות ברורה.
כדאי להסביר לבן ולבת מהם גבולות הגוף ואת חשיבות הפרטיות.
בנוסף, להסביר בדיוק מה מותר ומה אסור.
דרך זו מובילה לבהירות ויחד עם זאת אינה מעוררת בהלה.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הוא טיפול אינטנסיבי ? האם כלתור07/01/2009
השבוע ואיך עושים זאת ללא אישפוז במחלקה סגורה בבית חולים לנפגעי נפש? אם בכלל יש אפשרות כזו במסגרת רגילה ?
רונית סדגר12/01/2009שלום רב,
ישנם סוגים רבים של טיפול אינטנסיבי, שאינם בהכרח אשפוז. מעבר לאשפוז מלא, ישנן תוכניות לאשפוז יום, ובנוסף במרכזים רב-תחומיים יש אפשרות לטיפול במערך יום, טיפולי אישי, ייעוץ פסיכיאטרי ושילוב תעסוקתי.
שילוב של חלק מדרכים אלה מהווה גם הוא טיפול אינטנסיבי.
סוג הטיפול אמור להיקבע בהתאם למורכבות הקושי.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנאוה06/01/2009
הנני נשואה מזה כתשעה חודשים. הקשר היה מהתחלה קשה ורצוף מאבקים. בעלי לא עובד, ונמצא רוב שעות היום בבית. הוא רוצה שגם אני אשר איתו, לא אצא לעבודה, חברות וכו'. במקביל הוא גם דורש ממני מגע וקיום יחסי מין אף בניגוד לרצוני ומשיג את שלו ע"י הצקות, מניפולציות, בכיות, צעקות, הטרדות טלפוניות לעבודה, מניעת שינה ממני, או איומים אחרים. יש לציין שכל דבר שאני רוצה ממנו לרבות טיפול זוגי נתקל בסירוב. לאחרונה קרתה ביננו מריבה שהובילה להתפרצות אלימה, בעלי ניסה להרביץ לי, לקח ממני את הפלפון בכו, ואף נעל עלי את הדלת. לבסוף הצלחתי לברוח מהבית, וכעת אנחנו גרים בנפרד כחודש. בעלי רוצה לחזור אך אני מתלבטת. מה עושים? כעת הוא מסכים שנלך לטיפול זוגי, אך אני כבר תוהה האם זה יעזור למשהו כלכך שורשי. יש לציין שלמרות הכל אני אוהבת אותו. אשמח לעיצה מכם. תודה
אכן נשמע שעברת מסכת לא פשוטה בקשר שלך עם בעלך.
טיפול זוגי יכול להיות שלב בתחילת הדרך, שכן לעיתים הבעיה היא בתקשורת.
אלא שאם המקור נעוץ בבעלך, יהיה צורך בטיפול אישי שלו - בעיקר סביב בעיות האלימות.
במידה וזהו המוקד, והוא אינו בשל לטיפול,, חשוב שאת תחליטי מה תהיה דרכך.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול במרכז הרב תחומידנית03/01/2009
שלום רונית, אני גרה באיזור חיפה וקיבלתי המלצה ממרכז הסיוע על טיפול במרכז הרב תחומי. הבנתי שעובדות במרכז מס' מטפלות וכולן מתמחות בטיפול בפגיעות מיניות. מכיון שהטיפול הוא לא טיפול פרטי(מסובסד?) דרך מרכז היתי רוצה לדעת כיצד נבחרת עבורי המטפלת, ואם לאחר תקופה מסויימת שאני מרגישה שאין חיבור איתה ניתן יהיה לעבור טיפול עם מטפלת אחרת מהמרכז? האם ניתן לדעת מראש(כמו בטיפול פרטי רגיל) מי תהיה המטפלת שאליה אני מגיעה, ואז להתרשם אם יש התאמה? יש אפשרות למטופלות דרך המרכז לקבל טיפול גם פעמיים בשבוע במקרה שפעם אחת בשבוע לא מספיקה? האם הטיפולים במרכז הם טיפולים קצרי מועד או שנעשים גם טיפולים ארוכים יותר, גם לאורך שנים, בהתאם למקרה? מודה מראש על ההתייחסות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שוב-
דנית07/01/2009אשמח לקבל התייחסות לשאלותיי ובנוסף- 1.האם קיים מרכז עם התמחות דומה הקרוב יותר אל בנימינה-גבעת עדה? 2. האם פסיכולוג קליני יכול לעזור לי או שצריך מישהוא שהתמחה בנפגעים? אני צריכה טיפול בעוד תחומים בחיים כמו גירושין וקושי במציאת מערכת יחסים ולא רק בטראומה תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רונית סדגר07/01/2009דנית שלום,
שאלתך נתקבלה ותענה בהקדם.
בברכה,
מזכירות המרכז הרב תחומי
ב/ רונית סדגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
לצערי, באזור הצפון קיימים רק שני מרכזים ציבוריים לטיפול בנפגעות - בחיפה ובנצרת.
בעיני חשובה ההתמחות בטיפול בנפגעות, שכן זוהי טראומה ייחודית ודרכי ההתערבות ייחודיות גם הן.
לגבי טיפול בנושא מערכות יחסים, בהחלט ייתכן שזוהי השלכה של הטראומה, ולכן הייתי מתחילה בטיפול בטראומה והשלכותיה.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה של רכזת פניות במרכז הרב תחומי
רונית סדגר08/01/2009דנית שלום,
א. הטיפול במרכז אכן מסובסד.
ב. בחירת המטפלת נשקלת היטב בתהליך האינטייק, ובין היתר מושפע מצרכי המטופלת (טיפול
באומנות או ביבליותרפיה למשל).
ג. אם עולים קשיים בתוך התהליך הטיפולי שקשורים ליחסים, אנו מזמינות את המטופלת לדיאלוג
פתוח על כך, וראיית הצרכים של המטופלות מלווה אותנו לאורך כל התהליך.
קיימת רגישות וגמישות מספקת, ובסיס של דיאלוג. בין היתר, ניתן לשוחח על הדאגות והפחדים
שמלווים ומתעוררים בתוך התהליך הטיפול במרכז.
ד. הטיפול במרכז מותאם לצרכי המטופלת. בד"כ משך הטיפול מושפע מסוג הפגיעה ומשכה.
למידע נוסף ניתן לפנות למרכז הרב תחומי בטלפון 048359975.
בברכה,
עו"ס בקי מנדלוביץ
רכזת פניות במרכז הרב תחומי
ב/ רונית סדגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובות
דנית08/01/2009רונית שמעתי על שיטה שנקראת סומתיק אקספיריינס ונאמר לי שהיא מתאימה לטיפול בהפרעות אכילה שלי שבתת מודע כנראה קשורות למה שהיה לי בבית במישפחה. זה מתבטא בבולמוסים שאני אוכלת הרבה ואז אני מרגישה עם פגמים בגלל המשקל יתר. ממה שהבנתי השיטה הזאת לא לוקחת הרבה זמן וגם מתייחסת לתופעות לוואי של הפגיעה. שיטה כזאת מוכרת לך? אפשר לקבל טיפול כזה דרך המרכז? זאת שיטה שדומה לטיפול באומנות או שזה גם בדיבור? האם ידוע לך שיש קשר בין אכילה כפייתית והשמנת יתר לעבר של פגיעה במשפחה, או שזה לא קשור? תודה על כל התשובות,
הטיפול ב- SE יכול בהחלט להיות יעיל לטיפול בהפרעות אכילה.
הטיפול ממוקד בגוף וכרוך בטכניקות מודעות והקשבה לגוף, ויצירת שינוי רגשי על רקע ההתייחסות לגוף.
במרכז שלנו לומדים שיטה זו, אך עדיין לא מטפלים בה.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על חרדותנטלי30/12/2008
שלום רב, האם לדעתכן יש קשר בין עישון חשיש להתפתחות חרדה חברתית? תודה רבה
רונית סדגר07/01/2009שלום רב,
קשה לי לענות על השאלה. אין לי מספיק מידע כללי על הנושא, וחסר לי מידע ספציפי על השאלה.
אני יכולה לחשוב שחוויות מסוימות סביב עישון החשיש יכולות לגרום לחרדה, כמו גם שהחשיש הוא נסיון "לרפא" ולהשקיט חרדה חברתית.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)