מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הטרדה מיניתרבקה16/11/2009
שלום,
אני עובדת במקום מכובד (בנק) מס' שנים, כשנה ואפילו יותר אני סובלת מהטרדה מינית מצד הסגן
הוא מאיר לי הערות גסות על החזה שלי על הגוף שלי ונוגע בי נגיעות קלות
כאשר הוא מאיר לי את ההערות זה רוב הפעמים ליד שאר העובדים חלק מההערות הם ברמזים כאילו היה ביננו קטע מיני, דבר שהוא שיקרי לחלוטין.
הערתי לו על כך וגם חלק מהעובדים היום הרגשתי ממש מושפלת מההערה שלו
יש לציין שאני נשואה הגעתי הביתה והתחלתי לבכות כמובן לא לפני בעלי והילדים
בעלי לא יודע על כך אני מתביישת לספר.
אני לא יודעת מה לעשות יש לציין שהוא לא מטריד רק אותי
יש לקוחה שהיא תלויה בו מבחינת אשראי ורצתה יום אחד להתלונן עליו.
אודה לעזרתכם
רבקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצה
ריטה17/11/2009לי קרה משהו דומה
אל תתלונני מיד לאף אחד במקום העבודה
תקליטי אותו ותפני מיד לעורך דין
עורך דין ימליץ לך מה לעשות
אל תעשי מייד את מה שימליץ לך עורך דין
תחשיבי על זה יומיים שלושה
ההקלטות יתנו לך ביטחון כך שאף אחד לא יוכל להגיד לך שאת משקרת או סתם מגזימה
המלצה שלי היא טייפ מנהלים קטן (שיכול להכיל רק סוללה אחת )
תבדקי שהוא מקליט טוב דיבור ממרחק של 3 מטר
מחיר של הטייפ בערך 500 ש"ח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רונית סדגר25/11/2009שלום רב,
אני שומעת כמה קשה להיות בתוך ההתעללות ובמיוחד כשאת מסתירה זאת בבית. רציתי להדגיש שאם מישהו צריך להתבייש - זה המטריד וודאי לא את.
חשוב לדעת שברוב מקומות העבודה יש אחראי על נושא הטרדות מיניות ואפשר לפנות אליו. כמו כן ניתן להתלונן במשטרה.
דרך נוספת היא להיות מאוד אסרטיבית בהצבת גבול מול המעביד שלך.
בהצלחה
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה לבן זוגי שעבר אונס בילדותונוני14/11/2009
הבן זוג שלי סיפר לי שהוא עבר בילדותו אונס מתמשך מגיל 5 עד 14 ע"י קרוב משפחה הוא סובל נפשית מהעניין. עולות לו הרבה פעמים מחשבות אובדניות ואף התנהגותו כוללת חוסר אכפתיות,חוסר אמונה באנשים ואף חוסר תקשורת לפעמים, והוא אינו רוצה ללכת לטיפול כיצד אני בתור בת זוגתו יכולה לסייע לו להתמודד עם הדברים הללו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשר לחבר שלך
גבר בן 3615/11/2009אני לא מבין בזה הרבה , אבל אם תימצאי לו קבוצה של גברים בגיל דומה שעברו חוויה דומה - יש הרבה סיכוי שהוא כן יסכים ללכת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רונית סדגר22/11/2009שלום רב,
קשה יותר לסייע כבת זוג במקרה כזה. נשמע שישנן השלכות מורכבות לפגיעה שחשוב לעבוד עליהן בטיפול. אני רואה בתפקידך בעיקר את המקום בו את יכולה לשכנע אותו, שאין סיבה שישלם מחיר יקר כ"כ על הפגיעה שעבר. הטיפול יכול לאפשר לו דרך נכונה יותר....
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד שידידה שלי עברה אונס| תעזרו לי1111114/11/2009
ידידה שלי הלכה אתמול למועדון והיא שתתה משהו מכוס ואחרי זה היא לא זכרה כלום היא נירדמה על אחת הספות ואז פתאום קמה כשהיא לבד..והיא לא זוכרת כלום היא אומרת שרק את הדרך הביתה וגם זה בצורה מעורפלת..מה עושים איך יודעים אם היא לא עברה אונס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
אכן חוויה קשה. אפשר לנסות לפנות למרכזים אקוטיים בהדסה, וולפסון, בני ציון או פוריה ולראות אם ישנם סימנים. מעבר לכך, אם מדובר בסם אונס - אכן קשה מאוד לדעת.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למי אני פונה ?גבר בן 3613/11/2009
שלום רב ,
אני בחור בן 36 , אני כועס על אמא שלי בעיקבות מגע מופרז ולא רצוי.
לא עברתי אונס , אבל עברתי עשרות או מאות פעמים של מגע שניכפה עלי בגלל הצורך של אמא בחום גופני.
אמא כאילו גנבה מימני מגע .
אני כועס עליה מאוד , וגרוע מכך , ואני מעדיף לא להרחיב במילים.
אני מפחד להישאר קווק לנצח , ואני חושש גם לפגוע בילדה שלי , שעדיין לא קיימת בצורה כלשהי ,
בגלל שדפקו לי את הדרך הטיבעית והנורמלית לגעת.
רב ההודעות שקראתי כאן הן של בנות.
למי אני פונה ?
אולי עדיף לשים במגרה ולשכוח ?
יש אולי איזו קבוצה בנושא של גברים , או קבוצה מעורבת עם יצוג גברי משמעותי ?
האם אני מחפש את הדבר הנכון.
אני רוצה לציין שאני נוטה להיתנתק במצבי לחץ , וחושב שיש קשר .
תודה על כל תגובה .
העסק הזה מטריד אותי כבר 35 שנה .
אני רוצה לציין שלא נעשה שום דבר פלילי.
תודה שהקשבתם לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
רונית סדגר22/11/2009שלו םרב,
אכן נשמע שאתה במצוקה, ומייחס את מצבך, בעיקר לקשר הפיזי עם אמא. נראה לי נכון לבדוק אם זהו אכן הגורם היחידי, או שישנם דברים נלווים.
אולי כדאי להתקשר לקו-חם לגברים במרכז סיוע 1203 ולברר אם להם יש אפשרות לסייע.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעבור כברמוריה13/11/2009
בוקר טוב
עברתי פגיעה לא קלה במשך מס שנים בילדותי.
הדבר "כאילו" נשכח למספר רב של שנים ושב וצף בששת החודשים האחרונים.
התחושה היא מאוד קשה כמו התופעות הנילוות של פלאשבקים,קשיי שינה חמורים,תופעות של דופק מהיר הרגשת רעד ועוד.
חשבתי -
שאם דבר אספר ואו אשתף הדבר יקל עלי ויאפשר לי להמשיך קדימה יחד עם החוויה הקשה אבל
אין הקלה אירועי הלחץ עולים בכמות המספרית שלם אני עובדת אם קהל ופשוט חוששת כל זה מקשה עלי מאוד את התיפקוד היומיומי
אני מרגישה שאני מקבלת עונש אבל לא כל כך ברור לי מה בדיוק עשיתי
אני רק רוצה להיות בסדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
אין ספק שלא מגיע לך עונש, וודאי שלא עשית דבר. נראה לי שהחודשים האחרונים מאותתים לך, שאת בשלה לעיבוד של הנושא במסגרת טיפולית. הייתי ממליצה לך לפנות לטיפול, על מנת שהפגיעה לא תשבש את מהלך חייך.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעשים מגוניםליאת11/11/2009
שלום רב
אני מרגישה כאילו זה חלום אבל זאת המציאות לצערי,. אני בת 31 לפני 25 שנה דודי עשה בי מעשים מגונים , זה קרה פעם אחת ולעולם לא סיפרתי לאף אחד עד שהכרתי את חברי, היום בעלי ,אחרי הרבה שנים שהוא הרגיש משהו לא בסדר ביחס שלי לאותו דוד הוא החל לשאול שאלות במשך שנה הוא הציק לי בסוף הוצאתי את זה (בזמן שיכרות) זה היה בגיל 24 שהוא שמע. אמי ראתה תמיד שאני לא אוהבת אותו , שונאת אותו, ולא הבינה למה .במשך השנים האחרונות היא כל הזמן אמרה
"מעניין למה את כל כך שונאת אותו ,מה הוא כבר עשה שככה את מתנהגת אליו" והייתי מעבריה ואומרת , זכותי או סתם ככה . ככה עברו כמה שנים ,עד לא מזמן היא החלה לשאול את אותה שאלה לעיתים קרובות. השבוע כנראה כבר היה נמאס לי או שזה משמיים שכבר אמרתי לעצמי כמה שרציתי שהיא לעולם לא תדע כי פחדתי עליה ( היא מאוד רגישה ) היא עלתה לי על העצבים כשהיא שאלה אותי " הוא נגע בך" (זאת הפעם הראשונה שהיא שאלה את זה כך) אמרתי כן ומשם כבר סיפרתי כמעט הכל .ומאז איני מדברת על זה והיא במצב נפשי מאוד מאוד לא טוב ולא יודעת מה לעשות היא מרגישה נורא ואיום ותמיד אומרת לי איך שמרת דבר כזה 25 שנה. איך אני אמורה להתיחס אליו עכשיו אחרי כל השנים האלה שהכל היה רגיל בינינו. למרות שאני מנדה אותו מחיי.
מה עושים איך עושים אני באופן אישי מנסה לחשוב שזה לא קרה אז אני כאילו בסדר אחרי כל כך הרבה שנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
אין ספק שאמא חשדה במשהו שאת נושאת אותו הרבה שנים. אני גם שומעת שאת מרגישה אחריות כלפי אמא - אבל אם אמא כבר שאלה, ודאי שהיתה לך זכות לתת תשובה אמיתית. חשוב שאם זה מפריע לך או לאמא, לזכור יכולת להשתמש בטיפול והיעזר.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאירה09/11/2009
תוך כדי חיפוש מטפל שמתמחה ב -CBT נתקלתי בפסיכולוגיים קליניים שעוסקים ב שיטת CBT וכן בעובדים סוציאליים שעוסקים ב CBT.
האם יש הבדל מבחינת מהות הטיפול ?
האם עובדים סוציאליים עוסקים בטיפול חרדות פחדים טראומות?
אני מחפשת מטפלת ב CBT שעובדת עם מתבגרים.
אודה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cbt
פרופ' רחל לב-ויזל11/11/2009שלום לך
ישנם אנשי מקצוע שהתמחו בדישה והינם פסיכולוגים ועובדים סוציאליים
ולכן כל איש מקצוע לגביו קבלת חוות דעת טובה מלקיינטים צתשקלי אם לפנות אליו.
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רונית סדגר11/11/2009שלום רב,
גישת ה- CBT הינה גישה טיפולית, שיכולים לטפל בה קלינאים מסוגים שונים. מבחינת מהות הטיפול אין הבדל.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הטרדה אצל רופא נשיםנטלי27/10/2009
שלום רב,
רציתי לשאול לאן פונים במקרה של חשד להטרדה מינית מצד רופא נשים. האם יש גוף שמטפל בכך בתוך הקופה? או שאולי איזו ועדת אתיקה ארצית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
זוהרה01/11/2009בכל קופה יש מי שמרכז תלונות על הטרדה מינית. אפשר לברר במוקדי שירות הלקוחות או בסניפים.
רונית סדגר10/11/2009שלום רב,
לפי מיטב ידיעתי אמור להיות בקופה נציג/ה לנושא הטרדה מינית. כדאדי לברר מיהו. במידה ולא, ישנה ועדת אתיקה לרופאים ובהחלט ניתן לפנות אליה.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרופא נשים או כל רופא אחר
פרופ' רחל לב-ויזל11/11/2009עליך לפנות לנציבת הטרדה מינית במסגרת הקופה בה עובד הרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להגיבחסויה26/10/2009
שלום..אני ובעלי עובדים יחד במסירות רבה ואהבה גדולה בנינו מזה 17 שנה!!
אנו עובדים עם קהל רחב של אנשים מרביתם גברים מכל הסוגים המינים הגילאים..לאחרונה ישנו בחור אשר מגיע "תוקע" בי מבטים ממש מביך אותי ואיני מסוגלת להמשיך לעבוד זה גורם לי תחושה לא נוחה אפילו רעידות בגוף... ואני לא יכולה להפסיק לעבוד בגלל זה !!ויותר מזה רומז לי על החלפת מספרי טל' ("וזורק כדרך אגב רק אם לא היית נשואה ...")יש לציין שהבחור התחתן לא מזמן והוא יותר צעיר ממני.
כמובן שלא שיטפתי את בעלי בעניין.. אך הוא אמר לי שנראה לו שאותו בחור רודף שמלות.
כמובן שאותו בחור לקוח במקום בו אני נמצאת איני רוצה לפגוע בו (הם קבוצה גדולה של חברים שבאים באופן קבוע)האם עלי לדבר אל ליבו ?חשוב לי לציין שאתמול הוא אף צלצל לנייד שלי כשבעלי ענה הוא אמר שהמספר הזה רשום אצלו בלי שם והוא לא ידע של מי זה..??וכמובן התנצל...
איך ממשיכם מכאן??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
חסויה01/11/2009שלום שוב ...ממתינה לתשובה מכם..תודה
רונית סדגר09/11/2009שלום רב,
הדרך היחידה לעצור הטרדה זו היא לאמרישירות שיש לך קושי עם הדרך בה הוא מתקשר איתך. הסבירי בבהירות שזהו מקום עבודה שלך ושל בעלך, שאתם מאוד מסורים זה לזה, ועל רקע זה הקשר שלו איתך מביך.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך להגיב
פרופ' רחל לב-ויזל11/11/2009שלום לך
השאלה המרכזית היא לעצמך, איך את מסבירה את ההתרגשות שלך מהתייחסותו של הבחור אליך. מדוע את מתרגשת מיחסו כי...? אחרי שתתני לעצמך תושב תוכלי לענות על "איך להגיב"
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות גופניות בלתי מובנות -טפול?אנונימית21/10/2009
שלום רב,
אני בחורה בת 25 ועדיין בתולה.
כשאני מכירה בחור או רק חושבת על אינטימיות עם גבר אני מרגישה כיווץ באגן בעיקר
באיזור אברי המין,, קשה לי שנוגעים בי לוקח לי זמן להפתח, האם זה קשור למשהו מהילדות? אני לא זוכרת שקרה לי משהו אי פעם? למה זה קשור? האם יכול להיות שמישהו פגע בי ואני לא זוכרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
רונית סדגר25/10/2009שלום רב,
אכן קיימת אפשרות של פגיעה בילדות, אך לפני שהייתי מבררת כוון זה נראה לי נכון לבדוק פיזית.
יש אפשרות גם לטיפול התנהגותי שיאפשר שינוי.
רונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה בין מחמאה להטרדהפן20/10/2009
שלום רב ,
לא אחת אני מוצא עצמי מתלבט , ברמת היעוץ הפרטני או אפילו התעסוקתי , איפה עובר הגבול הדק שבין מחמאה לבין הטרדה מינית , האם לומר לבחורה את נראת נפלא היום , החולצה הולמת אותך וכו' וכו' יש בה מן המחמאה או לחילופין הטרדה , האם ההתיחסות הכוללת הנה מחמאה [את נראת נפלא ] וההתיחסות הפרטנית [יש לך רגליים סקסיות] הנה הטרדה ...
חן חן
ידיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
רונית סדגר25/10/2009שלום רב,
אכן יש הבדל בין הטרדה למחמאה, והשאלה האם אתה רוצה להיות בטווח הבטוח ופשוט לא לקחת סיכון.
במידה ואתה מחמיא - חשוב שתבדוק מה עומד ביסוד המחמאה וכן את הקשר שיש לך עם המוחמאת. שני אלה יאפשרו הבחנה בין הטרדה למחמאה.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה דחופה.מיכל19/10/2009
שלום.
לפני 4 שנים חברה שלי (מ') עברה התעללות מינית. היא שלחה את סיפורה למדור בנענע והדבר נודע לשאר ילדי הכיתה. היא הכחישה בטענה שהיא לא קשורה לזה.
כמה זמן אחרי זה באתי אליה הביתה כי היינו חברות טובות והיא הראתה לי אתרים על אביזרי מין,וכל הקשור לנושא. היא ידעה הרבה יותר על יחסי מין ממה שילדה בת 12 אמורה לדעת.
איכשהו גיליתי שהדבר נכון והיא באמת הוטרדה מינית,ולא משמועות אלא מהוכחות.
היום,מ' בת 16. כשמדברים איתה על אוכל היא ישר אומרת "את יודעת כמה קלוריות יש בזה?" וכשמציעים לה אוכל היא טורפת בלי סוף.
יום אחד חברה שלי הלכה איתה לקניון והם אכלו באחת ממסעדות הקניון. לאחר מכן מ' הלכה לשירותים ונתקעה שם חצי שעה.חברה שלי לא הבינה מה קורה והציצה לראות מה איתה. היא ראתה שהיא עם הפנים לשירותים,מכניסה את האצבע לפה וככל הנראה מנסה להקיא את מה שאכלה.
למ' אין הורים. יש לה, אבל אין עם מי לדבר. אמא שלה כל הזמן טסה כי העבודה שלה בכלל לא בארץ,ואבא שלה כל היום בעבודה וגם הוא לא בדיוק מתייחס אליה...
למ' בקושי גם יש חברים. היא שתלטנית,שקרנית,סכסכנית וכולם משחקים אותה חברים שלה אך הם לא. היא לא יודעת להיות היא עצמה.היא יותר מדי מחפשת את אהבת הסביבה כי היא לא מקבלת אהבה בבית.
משנה לשנה אני רואה שמצבה רק הולך ומחמיר.
לפנות ליועצת בית הספר זה יביך אותה ואני לא רוצה בכך.
השאלה היא האם אני אמורה לעזור לה או להניח לה לעשות מה שהיא רוצה עם חייה?
ואם כן לעזור,אז איך?
*היא לא יודעת שאני יודעת מה שקרה לה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
רונית סדגר22/10/2009שלום רב,
מרגש לראות את היחס שלך לאותה נערה.
מכיוון שאת מגיעה ממקום טוב נראה לי שכן נכון יהיה לפנות ליועצת והיא תדע כיצד לדבר עם אותה נערה.
בהצלחה
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשובקובי15/10/2009
שלום למומחים
אני כמעט בן 16 , אז הסיפור שלי הוא כזה :
לפני שנתיים כשהייתי בן 14 הלכתי לי ברחוב אחרי בית ספר וחשוב להדגיש שהרחוב היה ריק ופתאום איש אחד שישב במכונית קרא לי לבוא אליו (אפשר להגיד שהאיש היה בסביבות גיל 25-30)
ואני ניגשתי והוא שאל אותי אם אני מחפש עבודה (האם הייתי רוצה לעבוד) שאלתי אותו בתור מי לעבוד אז הוא אמר לי בתור מלצר (ואני ניראתי קצת יותר בוגר ממה שאני באמת) אז עניתי לו שהייתי מוכן לעבוד כמה פעמים בתור מלצר אז שאלתי באיזו מסעדה או באיזה מקום אז הוא אמר לי שזה במסבות פרטיות בבתים אז שאלתי איזה בדיוק מסיבות אז הוא אמר לי בחילופי זוגות ושאל אותי אם אני יודע מה זה זיון אז עניתי לו שכן והוא שאל אותי אם בחורה הייתה מבקשת ממני למצוץ לי במסיבה או לזיין אותה אז הייתי מסכים? אז עניתי לו שכן בטיפשותי והוא שאל אותי איזה עובי וגודל האיבר מין שלי אז עניתי לו שאני לא יודע והוא אמר שהוא רוצה לראות את האיבר מין שלי קודם והא אמר לי שאני ישב במכונית שלו ואז ישבתי בטיפשותי הרבה ואז הוא אמר שאנחנו ניסע למקום מבודד כדי לראות לי את הבולבול ואני בהתחלה לא הסכמתי ואז הוא שיכנע אותי ואמר שהעבודה הזאת מביאה 300 ש"ח למציצה אחת או לזיון אחד ונסענו ושם הוא הראה לי סרטון פורנו ואחרי שהוא ראה שמתחיל לעמוד לי הוא קצת נגע לי באיזור ואמר לי להטפשט וגם אז הוא שיכנע אותי באותו גורם וז התפשטתי ובלי שאני ישים לב הוא התחיל לאונן לי ולמצוץ לי את הבולבול ולגעת לי באשכים ולנשק לי את הבטן (חשוב להוסיף שהורדתי את המכנסיים למחצית והוא הפשיט לי את כל המכנסיים והתחתונים ) ותוך איזה 7 דקות הוא אמר לי אם אני נהנה ואם אני רוצה לראות את הכלי שלו ובלי שאני יסכים או יסרב הוא התפשט והתחיל לאונן וביקש ממני לאונן לו אבל לא עשיתי את זה והא מצץ לי עוד כמה זמן עד שגמרתי ואז הוא התחיל להשתפשף עלי אם האיבר שלו ואז הוא התחיל עוד הפעם לאונן והא גם גמר ואז הוא אמר לי להתלבש כדי להסיע אותי לבית אני בתחושה של בושה נוראית ותחושה של " אנסו אותי" התלבשתי מהר והוא אמר לי להביא לו את מס' הפל' שלי כדי שהוא יתקשר אלי לגבי המסיבות ומרוב פחד נתתי לו את המס אבל למזלי התבלבלתי בסדר של 4 המס' האחרונים .
ואת כל זה אני מספר פעם ראשונה וכל השנים האלו שמרתץי את זה כסוד ועכשיו אני לא יודע מה לעשות כי הבאנתי שפשוט אנסו אותי או הטרידו מינית וביצעו בי מעשי סדום ואני צריך עצה אם אתם יכולים אז תעזרו לי בבקשה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
רונית סדגר22/10/2009שלום לך,
ראשית, אי אפשר שלא לחוש את הכאב והבלבול שקיים אצלך.
אני רוצה לעודד אותך על כך שבחרת החשוף את הסוד מתוכך, שכן סוד שכזה גובה מחירים רגשיים כל כך כבדים.
אני חושבת שכדאי לך לפנות לקבלת טיפול.
הטיפול יסייע לך לעבד את האירוע הטראומטי, לבטא את רגשותיך, ובעיקר להיפטר מרגשות האשמה שרובצים מעליך ומקשים עליך.
במרכז הסיוע לגברים בטלפון 1203 יוכלו לחבר אותך עם אנשי מקצוע מתאימים.
שיהיה לך כל טוב.
בקי מנדלוביץ - עו"ס
סגנית מנהלת המרכז הרב תחומי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה^בקשר לאונסאנונימית12/10/2009
הם היי
הייתי שומרת על ילדה שבכיתה ה
ואנסו אותה ילד בכיתה ח ובכיתה ט
ואנחנו מאיזור המרכזהוא החדיר לה והשאלה שלי אם הילדה תבריא
כי היא כמו אחותי ואני הייתי שומרתעלייה הרבה והילדה מאומצת
2נגעו לה החזה ובגומר 2 אחדירו לה חזק וושיצא לה דם והיא ילדה אוטיסטית
ולא גנטית וההוא שבכיתה ח שה לה עד הסוף שיצא לה דם
השאלה שלי עכשיו יקרה לילדה משהוא? או תיכנס להריון או שחלה במחלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
רונית סדגר18/10/2009שלום לך,
לא הצלחתי להבין לגמרי מה בדיוק קרה לאותה ילדה, ומתי קרה.
אשמח אם תכתבי שוב.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבנת שפת הגוףבעל04/10/2009
כשגבר תוך כדי הליכתו מביט בי 10 שניות לעיניים , אחר מבט חטוף לפה וממשיך בדרכו, או כשפוגש אותי ברחוב קורה לי בקול:" ייפיופה, מה נשמע?? "(הוא מיודד עם בעלי בלבד) וזה דפוס התנהגות אצלו באופן קבוע. מה זה אומר עליו?!. תודה.
רונית סדגר08/10/2009שלום רב,
נראה שאת בהחלט רגישה למסרים שבחור זה משדר לך. לא הייתי רוצה לעשות לו "אבחון" על סמך מידע זה, אבל חשוב דוקא להתמקד בך. השאלה היא האם היית רוצה לפתוח איתו את הנושא ולשים גבול לדרך בה הוא מתנהג. ברגע שהמיקוד הוא בך - יכולה להיות לך תחושת שליטה ברורה יותר.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)