מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הטרדה מיניתבלה וגלה08/04/2010
המורה שלי אמנה אותי מה לעשות קוראים לה קלודין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעות !
בלה וגלה08/04/2010אופס טעות התכוונתי שהיא אנסה אותי.
היא לקחה אותי לשירותים בשעה שהיינו לבד בכיתה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רונית סדגר12/04/2010שלום רב,
לדבריך, היה כאן מקרה של אונס מצד דמות סמכות.
מקרה כזה, לדעתי, דורש גם הגשת תלונה במשטרה
ויתכן שגם טיפול, במידה ואתה מרגיש צורך בכך.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול-דיכאון-פרוזקשין07/04/2010
בחרתי לפתוח את הטראומה,
להסתכל למציאות בעיניים,
פגשתי מטפלת נהדרת, אנחנו עובדות בעזרת EMDR
היה בסדר, עד שהגענו למה שבאמת קרה,
כאשר התחלנו לגעת במקרים עצמם במעשים בתיאורים התרסקתי,
הגעתי לתהומות דיכאון, ולמרות שמממש לא רציתי זחלתי על ארבע לפסיכיאטרית שלי,
והנה אני לוקחת פרוזאק, ל יודעת הם זה רעיון טוב,
אבל המצב הקודם היה רע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
רונית סדגר08/04/2010שלום רב,
אכן התרופות הפסיכיאטריות מסייעות במקרים רבים לווסת את הרגשות שעולים במפגש עם הטראומה.
בצד הטיפול התרופתי, חשוב גם לעבוד בדרך ובקצב שנכונים לך, במטרה שלא להגיע להתרסקות גמורה.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטפול תרופתי
פרופ' רחל לב-ויזל09/04/2010חשוב להמשיך בטיפול הנפשי וכמובן אם טיפול תרופתי מסייע --רצוי להשתמש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תקיפה בקיבוץאורית05/04/2010
שלום רב,
לפני מספר ימים התגלתה מפיו של אחד הילדים
כי ילד אחר (בן 12) שיש לו כבר עבר בתקיפות מיניות
תקף שוב את בני ועוד חבר במחסן, ע"י שאונן מולם וביקש מהם לגעת
/למצוץ לו.
בני מכחיש בתוקף.
הילד השני מספר מעט.
המקרה הועבר לרווחה.
האם יש מקום לתביעה במשטרה?
האם זה יועיל לילד שלי?
האם יש לסמוך על טיפול פקידת סעד או לפנות מייד לטיפול פרטני על מנת לדובב
את בני ולעבד את הטראומה?
בתודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
הדבר החשוב ביותר הוא באמת לאפשר טיפול בבנך ולהפסיק את הפגיעה.
יש לכם זכות להתלונן במשטרה, אך נראה לי שכדאי לשקול את הנושא יחד עם פ. הסעד.
כדאי גם לברר עימה מה היא יכולה לעשות לגבי טיפול, ואם לא לפנות לטיפול פרטי כדי לעבד את הטראומה בדרך נכונה ומותאמת.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעורבות פקידת סעד
פרופ' רחל לב-ויזל09/04/2010שלום לך
אם המקרה דווח ויש התערבות של פקידת סעד, ודאי ניתן לסמוך עליה שתבדוק את המקרה ותמליץ אם יש צורך לפנות לטיפול לגורם נוסף. חשוב לא פחות הוא לעבוד עם הגננת באמצעות השרות הפסיכולוגי הייעוצי ולבנות תוכנית התערבות חינוכית לכל הילדים, המעורבים הישירים וגם אלו שאינם מעורבים באופן ישיר על מנת למנוע הישנות של אירועים בעתיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהחסויה04/04/2010
שלום וחג שמח.
אני בת 31.
במסגרת איזשהו פורום שאני פעילה בו, פנה אלי מישהו במייל בבקשת עזרה.
הוא עבר טראומה מינית על ידי גבר אחר בהיותו נער (לפני כ-15 שנה), ורק לאחרונה החל להתמודד עם הדבר הזה ולגלות לסביבתו.
הוא ממתין כרגע לקביעת תור לאבחון מצבו במרפאה בביה"ח, אבל בינתיים הוא סובל. וממילא הוא פוחד מאוד מהפנייה לעזרה, מהשאלות שישאלו אותו.
אני מעודדת אותו לעשות הרפיה, לתת לעצמו זמן להתמודד וכדומה.
האם יש משהו נוסף שביכולתי לעשות? (הקשר הוא כולו וירטואלי, ואני אישה נשואה).
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
כל הכבוד על האכפתיות.
אחד הדברים שיכולים לסייע עד שיתקבל לטיפול הוא ארגון וסדר יום מאוזן,
רק שלא ישאב לעיסוק רב מדי בטראומה.
גם ספורט עוזר, וגם הסחות כמו טלויזיה, סרט, מוזיקה וכד'.
שימוש בחברים או משפחה לתמיכה, יכול אף הוא לעזור.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיוע באמצעות טלפון- קו סיוע
פרופ' רחל לב-ויזל09/04/2010אם הבחור חושש לפנות באופן ישיר, יש אפשרות שיפנה גם הוא באמצעות פורום אינטרנטי או סיוע טלפוני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מורה מעצבנת ....חסווי04/04/2010
1.יש לי מורה שממש דומה לימשהי שהכרתי פעם אז אני כל הזמן מסתכלת עליה כמה שהיא מזכירה לי ומאז היא כל הזמן כאילו בטעות לא רוצה לדבר איתי ואומרת לידי דברים כמו 'אווף כמה אני שונאת שנועצים בי מבטים' ופעם ראיתי אותה מחוץ לביצפר ואז היא אמרה כאילו בטלפון 'עם מישהי רוצה להיות לסבית שלא תחשוב עליי' אני חושבת שהיא חושבת שאני בקטע שלה אני מתה מפחד שהיא תתלונן שאני מטרידה אותה או משוו ! ואני יודעת שהיא נשואה ואני ממש לא לסבית יש לי חבר כבר 3 שנים וזה ממש פוגע בי שהיא חושבת ככה !
2.לפני שבוע כמה ימים אחרי תחלת החופש שחברות שלי הייו אצלי טיפה כעשנו עליה בגלל איזה בוחן ועשינו הגרלה ויצא שאני צריכה להתקשר אליה ולעבוד עליה וזה קרה איזה 10 פעמים באותו יום ואני חושבת שהיא הבינה שזאת אני התקשרי ביום רביעי יש לי שיעור איתה אחרי החופש (מאז שזה קרה לא ראיתי אותה) ואני ממש מפחדת שהיא תשאל אותי עם זאת אני או שתדבר על משוו כזה בכייתה כי אני שקרנית גרועה היא ישר תגלה את האמת ואז היא עוד יותר תשנא אותי !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם היא יכולה להתולונן
חסוי04/04/2010היא יכולה להתלונן על הטרדה למרות שרק נעצתי בה מבטים והתקשרתי עליה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רונית סדגר08/04/2010שלום לך,
לאור דברייך יש לי הרגשה שיש לך "עסק לא גמור" עם המורה.
אפילו תדירות של 10 שיחות ביום זה הרבה.
כדאי שתבררי עם עצמך מה קורה לך מולה, כדי שלא תגיעו למצב בו קיימת אי נעימות או אפילו תלונה.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדבר על מה שקרהשין01/04/2010
אני כיום כמעט בת 40, בין גיל 10 ל 14 עברתי תקיפה מינית מצד ילדים בני גילי או שנה מעל,
אף אחד לא ידע אז ומעט מאוד יודעים היום,
אני נוטה להאמין שידעתי על כך כל השנים אבל הדחקתי ובשנה וחצי האחרונות הכל צף ועלה בלי יכולת להתמודד,
יש לי קושי בלתי ניתן לתיאור לדבר על יחסי מין, אני בזוגיות אוהבת עם אישה ועדיין מרגישה קשיים איומם,
בין אם זה שגוף שלי מתאבן ואינו מגיב ובין אם זה שאני נגעלת מעצמי ומהמגע מיד אחרי שהוא קורה,
אני בטיפול עם מטפלת מיומנת בתחום ואני בקושי מצליחה לדבר איתה על הנושאים האלה בכלל ועל מה שקרה בפרט,
איך מתמודדים עם זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שין היקרה
פרופ' רחל לב-ויזל01/04/2010אם קשה לדבר אולי באמצעים אחרים כגון ציור או פיסול יהיה לך קל יותר לבטא את תחושותיך. יתכן וחלק מתגובותיך היו "פרידה מהגוף" של עצמך. ולכן כל שימוש בגוף וכל חוויה אינטימית מציפה את הבהלה והגועל. במקום לחוש גועל מגופך לך שנאלץ להיות במקום ההוא, מדוע לא להעריך את הישרדותו וכוחותיו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת מה יש להעריך
שין01/04/2010רחל, תודה על התשובה,
כן אני יודעת על הניתוק על הספליט ככה שרדתי אבל גם ככה אפשרתי לכל מה שקרה לקרות,
הרי אני נתתי יד לכל הדבר הזה בשביל כל דבר צריך שניים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכרגע נראה לך שאין את מה להעריך
שמעון ינוביץ13/04/2010אבל דפוס חשיבה "טוטאלי" כזה הוא לא משהו שאת חייבת לקבל כמובן מאליו.
תופעת הדיסוסיאציה (נתק בין נפש לגוף) ותופעת דפוסי חשיבה מטיפוס "אשמה", "בושה", "שנאה-עצמית" וכו', הן תופעות שמופיעות אצל פגועי-טראומה קשה, אבל הן "מחמירות" הרבה מעבר למה שראוי היה שתרגישי. מגיע לך להרגיש יותר טוב!
מטרת הטיפול היא לנסות לסלק את התופעות האלה, ולהביא אותך למצב שבו את מעריכה ואוהבת את נפשך ואת גופך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רונית סדגר19/04/2010שלום רב,
אכן נשמע שאת משלמת מחיר על טראומה שעברת בגיל צעיר.
העובדה שאת בטיפול חשובה ובאמת כדאי להשתמש בו גם ברובד זה.
כדי להקל על הצגת הנושא כדאי לדעת שנושא של פגיעה מינית ומיניות הינו נושא שמטפלים עוסקים בו, ולכן לא צריך להיות חשש או קושי לפתיחת תימה זו.
בהצלחה
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכור למין כתוצאה מהיתעללות מיניתשחר26/03/2010
היי יש מישהוא שיודע איפה נתנהלת קבוצות תמיכה מכורים למין באיזור חיפה דרך 12 הצעדים תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
צר לי, אך אין לי מידע בנושא. אפשר להתקשר למחלקה לשירותים חברתיים ולברר איתם.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםאלי21/03/2010
שלום וברכה,
שמי אלי, אני בן 24 נשוי עם ילד.
היום בצהריים שכבתי ופתאום עלו לי זכרונות מלפני 7 שנים, זכרונות שהדחקתי הרבה זמן.
למדתי אז במוסד במרכז הארץ ואני ועוד חבר היינו בקשר עם בן אדם מבוגר (רווק) שהבטיח לנו כסף אם נראה לו דברים וכו'
לא הלאה אתכם, בכ"א הדברים הגיעו לידי כך שבמשך מס' חודשים הוא עשה בי מעשים מגונים, מעשי סדום, וגרם לי לעשות בו.
הייתי כמובן בן 17 ממשפחה ללא כסף, ופשוט הלכתי כמו עיוור אחריו, הרגשתי שהוא מנצל אותי, אבל הייתי כמו בתוך בועה. עד שעזבתי את המוסד וניתקתי קשר.
היום, כשאני מסתכל לאחור, הרבה דברים שקורים לי עכשיו הם כתוצאה מזה, בעיות ביחסי אישות, בעיות אימון קשות, והתפרצויות.
כששכבתי היום בצהריים, הרגשתי שהדבר הנכון בשבילי הוא להתלונן, מין סגירת מעגל שתרפא את נפשי.
שאלתי היא. האם יש עילה לתביעה, גם בגלל גילי (הייתי בן 17), וגם בגלל השנים שעברו.
תודה לכם ולילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
רונית סדגר22/03/2010שלום רב,
לגבי נושא התביעה,
הייתי מתייעצת עם מרכז סיוע לגברים 1203,הם יוכלו לכוון טוב יותר.
במקביל, נראה לי שתוכל לצאת נשכר מטיפול, בשל השלכות לא פשוטות של הפגיעה עליך.
בהצלחה,
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם באיחור
פרופ' רחל לב-ויזל26/03/2010שלום לך,
חשוב שתתיעץ עם איש מקצוע לגבי מה שחוית ולגבי הגשת תביעה. על פי חוק אתה רשאי לפנות ולהתלונן, ועל המשטרה לחקור. היות וזהו תהליך לא פשוט עבורך, אני מציעה שתפנה לאיש מקצוע בתחום פגיעה מינית באיזור מגוריך.
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימוייפעת15/03/2010
שלום
לפני כשנתיים עברתי תקיפה מינית מאדם שסירב לקבל "לא"לאחר ששאל אם אני מעוניינת לצאת איתו..בכל התקופה הזאת אני עדיין רואה אותו מסתובב חופשי והוא מעז לקלל אותי ולומר לי משפטים שפגעו מאוד בדימוי העצמי שלי..בזמן האחרון מצאתי הקלה עצומה על ידי חיתוך עצמי ברמה שלא הכי מזיקה רק כדי להפחית את הכאב ולהרגיש שאני חיה.אני בטיפול פסיכולוגי ולא יודעת איך אפשר לומר זאת..אני יודעת שזה הרס עצמי ומשהו שיכול רק להחמיר עם הזמן אך האם יש סיכוי שהפסיכולוג יפנה אותי לגורם אחר ויאמר שאפסיק להגיע אליו?אני מתביישת בעצמי אז איך אפשר לשתף מישהו בכזה דבר ולצפות משם רק לצמוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
יפעת19/03/2010אשמח לתגובה,פשוט ביום ראשון יש לי טיפול והמפגש מלחיץ אותי מרוב חששות והדרך בה זה ישמע,,אני יודעת שהפורום כולו בהתנדבות אודה לכם על תשובה בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רונית סדגר22/03/2010שלום רב,
העובדה שאת בטיפול מעידה על כך שאת רוצה שינוי, ובוודאי להרגיש טוב יותר.
הפסיכולוג נמצא שם בשבילך ולא כדי לשפוט אותך.
את מביאה מצוקה רבה ואני בטוחה שהפסיכולוג ילווה אותך בתמיכה וחשיבה.
הפסיכולוג יפנה אותך רק אם יחשוב שאין לו ידע בתחום, אבל לא בגלל שיש מה להתבייש.. באמת שלא.
דווקא מהשיתוף - אפשר להמשיך לצמוח.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיתוך עצמי
פרופ' רחל לב-ויזל26/03/2010שלום לך,
כל פעם כאשר את חותכת את עצמך את למעשה ממשיכה את מעשיו של הפוגע. למה מגיע לו שתמשיכי לפגוע בעצמך?
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הטרדה מינית במקום העבודהסחלב8814/03/2010
הגעתי למשרד ברמת אביב ג, למודעה שפורסמה בעיתון, כמוכרת פרסומים בעיתון מקומי. נפגשתי עם בעל המקום ומייד קיבל אותי לעבודה. רק שהתברר לי כי עדיין אי אפשר לעבוד , כי יש לעצב את המחירון, הצעת ההתקשרות ועוד. עזרתי לו להדפיס את כל הטפסים הנדרשים ללא תוספת תשלום. לשם הכנת הטפסים והחשבוניות, נפגשתי איתו במשרד 3-4 פעמים ובמהלך פגישות אלה נחשפתי לאמירות כגון:"מתאים לך ללבוש חולצה עם מחשוף" או "יש לך חזה יפה ואני אוהב במיוחד את הנשים על החזה שלך" או " את לא יודעת כמה שהנמשים מגרים אותי" " תמיד תלכי עם מחשוף כזה בדיוק". למרות שביקשתי ממנו להפסיק הוא לא הפסיק וזה חזר בכל פגישה איתו כ- 3-4 פעמים ועתים לווה גם בחיבוק שלו , שלא שיתפתי פעולה ורק נאלצתי לקבלו בלית ברירה. הבהרתי לו מספר פעמים כי הקשר שלנו מסתכם רק בקשרי עבודה בלבד ואין סיכוי כי הקשר יהפוך לקשר אינטימי. למרות כל זאת, הוא לא הפסיק לומר:"אני מחפש אישה כמוך, שיודעת לפנק".
במהלך כל הפגישות הללו, לא הייתי מודעת להטרדה מינית מצידו, רק לעובדה שהרגשתי לא נעים ולא נוח, כאילו פלשו לי למרחב האישי הפרטי שלי ולא מכבדים אותי.
בינתיים, הקשר נותק עם האדם הזה, בשל העובדה שהוא ניסה לסחוט ממני כספים ולא הצליח בכך.
אני רוצה להגיש תביעה ולא יודעת אם הקשר היה קשר בין עובד למעביד או לא. אבקש הכוונה ראשונית בהגשת התביעה. מה עשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
רונית סדגר15/03/2010שלום רב,
ראשית, את יכולה להעזר בפרוייקט ליווי בהליך הפלילי במרכזי סיוע - טל. 1202
והם המומחים בתחום!
אכן נראה שמדובר בהטרדה, וכיוון של תביעה בהחלט לגיטימי.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשר מעביד עובד
פרופ' רחל לב-ויזל15/03/2010היות ופנית למודעת עבודה הרי הקשר הוא מכוון ליחסי עובד מעביד. אני מציעה כי תפני ליעוץ משפטי.
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הטרדה מינית של ילדיםאולסיה10/03/2010
אני אמא לשני בנים, אחד בן 8 ואחד בן 6.6, היום חזרתי אחרי העבודה וגיליתי כי ילד בם 9 בשכונה שלנו הוריד לשני הבנים שלי את המכנסיים ונגע להם באיברים המוצנעים.
הבנתי מהבנים שלי כי הוא הוריד לקטן שלי את המכנסיים בכוח מאחורה, צחק ונגע באיבר המין.
ככה הוא גם עשה לגדול.
הלכתי אל בית הילד הזה (אני לא מכירה אותו ופעם ראשונה שאני רואה אותו) ובפניו אמרתי לאמא שלו על מה שהוא עשה, הילד התחיל לבכות ישר ואמא שלו אמרה שהיא תטפל בזה, היא הגיבה בהלם כמובן.
השאלה שלי היא האם עשיתי בסדר שאמרתי בפני הילד את הדבר או שאולי הייתי צריכה להוציא את אמא מהבית ולהגיד לה לא לידו. אני מרגישה לא טוב עם זה, אבל באותו הרגע הייתי "חמה" ועצבנית ולכן לא חשבתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
פרופ' רחל לב-ויזל11/03/2010אני מבינה את הבהלה שלך. וחשוב כמובן לעדכן את הורי הילד ובנוכחותו. עם זאת הדבר הנכון ביותר לעשותו הוא להיפגש עם שלושת הילדים ולהסביר מדוע אין לעשות מעשים כאלו, ומה משמעותם.
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה תעזור לי אני בהלם...אשר10/03/2010
שמי אשר אב לחמישה לפני שנה וחצי אבא שלי נפטר בגיל 80 אחרי תקופה קשה של אישפוז וארבעה כריתות רגליים, לאחרונה כתבתי זכרונות על אבא איך שהוא שיקם את המשפחה לאחר מיתת אימי לפני 20 שנה וכו, כתבתי ממש דברים נפלאים על אבא, חודש לפני שאבא אושפז הוא היה מגיע אליי בתדירות יותר גבוה פעם בשבוע (עקב המרחק רק אחת לכמה חודשים הוא היה מגיע אליי ) באותו זמן היה משהו מוזר אצל אבא הוא דיבר איתי הרבה על הבת שלי הגדולה בת 7 באותו זמן שצריך לשמור עליה וכו' וממש היה בוכה על כך בזמן אישפוזו גילו שהוא לכך כדור להרגעת כאבים שהיה גורם לו להזיות .
בקיצור השבוע הבת שלי ראתה כל מה שכתבתי על אבא ואז אמרה לי שיש לה משהו לומר לי בחדר ...ואז נודע הנורא מכל שאבא נגע בה ....היא לא פרטה לי ואני לא שאלתי זה ממש לא מתאים לאבא שלי הוא היה אדם אציל ומכובד, אני בהלם ולא יודע מה לעשות .
האם לתחקר אותה מה היה שם, להשתיק את העניין שלא תחשוב על זה יותר מידי?
בבקשה תדריכו אותי כי אני בהלם זה ממש לא היה מתאים לאבא שלי ואני בטוח שמרוב כדורים נשתבשה דעתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
רונית סדגר15/03/2010שלום רב,
אני מבינה שלא פשוט היה לשמוע שביתך עברה פגיעה מורכבת כל כך.
האמת שלא תחקור ולא השתקה הם הדרך הנכונה.
אני מניחה שביתך זקוקה כרגע למקום של תמיכה והבנה על כך שעברה דבר כ"כ קשה.
ובנוסף - כדאי לברר איתה מה היא צריכה ממך ולשקול איתה טיפול מקצועי בנושא.
בהצלחה,
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהיות באמצע
פרופ' רחל לב-ויזל15/03/2010שלום לך
ניתן להבין את ההלם והבלבול שלך. עם זאת כהורה לבתך, עליך להגן ולסייע לה. מאד חשוב שפתחה את הנושא ופנתה אליך, ומכאן כפי הנראה ניתן להסיק שיש לה אמון שתסייע לה ותקבל את דבריה. אם פתחה מבקשת התייחסותך ואולי גם בחירה בינה לאביך. אין זה אומר שעליך למחוק את רגשותיך כלפיו. זה גם לא אפשרי. ובאותה נשימה, זכור את אהבתך ותפקידך כאב לבתך. ארועים כואבים לא נמחקים, אבל ניתנים לריחוק וצמצום הכאב עם טיפול נכון וזמן.
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממש תודה לכן נשים יקרות!!!
אשר15/03/2010באמת קשה לי ..... ומאידך אני מרגיש שהבת שלי יותר משוחררת מאז שסיפרה לי זאת.
ובקשר לאבא מסכן בטח כמות הכדורים שהיה לוקח לפצע הסכרתי גרמו לו את זה, אני מאמין שאת העונש שלו הוא כבר שילם אחרי כל הכריתות רגליים שהוא עבר .
מה שמעניין אותי זה למה הוא מצד אחד נגע בה ומצד שני היה בוכה וצועק עליי למה אני לא משגיח מספיק על הילדה _(דבר שהיה מאוד תמוהה כי הילדה תמיד או בבית הספר או בבית )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רונית סדגר18/03/2010שלום רב,
אכן לא פשוט להיות במקום שלך - בין אביך ולביתך.
חשוב לי להדגיש כי התמיכה בבת חשובה מאוד בשלב זה.
אין זה אומר שהאהבה לאביך נעלמת, אלא רק שאינך מסכים ומגבה את מה שעשה.
לגבי תגובת אביך - נראה שבאיזה מקום הוא רצה להפסיק ולא הצליח, וניסה לרמוז שמשהו קורה.
רגשי האשמה הכתיבו אולי את התנהגותו.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גילוי עריותאורן (בדוי)07/03/2010
שלום רב
בשנה האחרונה שב ו"תוקף" אותי זיכרון, "תוקף" כי זה ממש מציק וגורם למגוון רגשות בלתי נעימים כמו רגשות אשם, בושה, כעס.
מדובר בזיכרון ישן על כך שבגיל 8 או 9 ביצעתי מספר ימים מעשי גילוי עריות ברמה כזו או אחרת עם אחותי הגדולה אשר הייתה בגיל 11 בערך.
היינו שוכבים אחד על השני ממש בלי בגדים, אני בטוח שנגעה לי באבר המין, היה נסיון חדירה, זה קרה מספר פעמים ופסק בצורה טבעית ומאז נדחק לירכתי הזיכרון והמוח
כיום ובשנה האחרונה אני די נגעל מזה, אני מרגיש שהייתי שותף לזה, אך בצורה פסיבית וכי די הרגשתי צורך לעשות זאת כי הרגשתי מאויים מאחותי הגדולה.
אני לא יודע כיצד להתייחס לדבר, מה לעשות עם זה.
מצד אחד אני יודע שמדובר בדברים שקורים והם טבעיים בגילאים האלה שבהם ילדים חוקרים את מיניותם ומצד שני אני מרגיש לא בנוח ופיתחתי רתיעה הדרגתית מאחותי הגדולה שפוגעת בקשר שלנו
מה עושים?חושבים?מרגישים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גילוי עריות
רונית סדגר11/03/2010שלום רב,
הרגשות המלווים אותך מעידים על כך שאתה משלם מחיר על חציית הגבולות שהיית שותף לה בילדותך.
אתה מתאר גם תחושת ניצול וכעס וגם אשם ובושה הכרוכים בכך.
במקרים כאלה, טיפול יכול מאד לסייע על מנת לעבד את הפגיעה ולווסת טוב יותר את הרגשות והמחשבות.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגילוי עריות
אורן (בדוי)11/03/2010תודה רבה על התגובה שמיטיבה להבין את הרגשות שלי בנושא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול דחוףדליה 406/03/2010
שלום.
אני זקוקה בדחיפות למצא מטפל או טיפול בהתעללות מינית. איך ואיפה? המלצות? (איזור ירושלים והמרכז עדיף).
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבהרה
דליה 406/03/2010טעיתי בהגדרה, זה יותר ניצול מיני, במשך 14 שנה, ולא הייתי ילדה כשזה התרחש.
אני לא יודעת איך מתחילים לחפש מטפל טוב עם ניסיון והצלחות, כי זה לא בדיוק מצב שבו אפשר להרים טלפון לחברים ולשאול אם שמעו המלצה על מישהו...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רונית סדגר14/03/2010שלום רב,
בירושלים קיים מרכז מצוין לטיפול בפגיעות מיניות וכך גם במרכז.
להלן הטלפונים:
בירושלים - 02-6221504
במרכז - 03-6974707
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשים שעברו אונס או הטרדה מינית איךיפעת04/03/2010
זה משפיע על הלידה,אשמח לשמוע מהגולשות וגם מאנשי מקצוע.
שלום שמי יפעת ואני דולה,אני נתקלת בהרבה נשים שעברו אונס או הטרדה מינית ורואה שהם נתקעות בלידה בפתיחה ממש נמוכה או מפחדות מבדיקות פנימיות וכו'..ויש להן סיוטים לקראת סוף ההריון. רציתי לדעת מהגולשות שילדו או בהריון איך זה משפיע עליהן. ולצוות המקצועי אם יש לכם ידע,איך כדי לגשת או לטפל בנשים שפונות אלי..אני עושה להם דימיון מודרך ולא פותחת אז זה בסוף הריון אלא מעצימה אותן..
אשמח לתגובות ועזרה.תודה מראש,יפעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתגובות
יפעת06/03/2010זה קצת דחוף לי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה ליפעת
לי09/03/2010היי דולה יקרה ,
אני בהריון בשבוע 32 , ללא עבר של התעללות מינית ונמנעת מבדיקות ואגינליות כמו כן אני גם חרדה וחושבת על הלידה ואף בדיכאון אין אני יעבור את הבדיקות טרום לידה כגון פתיחה
יתרה מכך אוסיף לציין כי בעלי הראשון שלי במסגרת קיום יחסים .
לכן אני לא חושבת שזה קשור להתעללות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה.
יפעת10/03/2010וכמובן שרוב הנשים מפחדות מהלידה ומבדיקות פנימיות וכו'
אבל רציתי לדעת ספציפית נשים שעברו טראומה איך זה משפיע עליהן..וזה לא אומר שמי שמפחדת מבדיקות פנימיות והלידה צריכה לעבור טראומה.או עברה טראומה..זה דבר טבעי ביותר לפחד במיוחד בלידה ראשונה שהולכים לבלתי צפוי.. מאחלת לך בע"ה לידה קלה,טבעית,מהירה ובלי תפרים.
והכי חשוב תינוק/ת בריא/ה ואמא בריאה..בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רונית סדגר11/03/2010שלום יפעת,
את אכן צודקת והפגיעה המינית משפיעה על תהליכים בהריון ובלידה. היכולת לתת הסבר ותוקף לקשר חשובה כשלעצמה, ואכן טכניקות התנהגותיות כגון הרפיה ודמיון מודרך מאד יעילות בהקשר זה.
לפני מס' חודשים העברנו יום עיון בנושא, ושם חקרנו את הקשר בצורה מעמיקה יותר. אולי ניתן ליצור קשר עם מינדי לוי [email protected]
ועם ד"ר אנה פדואה [email protected]
ולהרחיב באמצעותן.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)