פורום פגיעה מינית, תקיפה מינית, הטרדה מינית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמה קשה טיפול בפוסט טראומה
    שין
    26/12/2009

הארועים שעברתי התרחשו לפני יותר מ 20 שנה,
    הם היו מודחקים וחזרו לתודעה לפני כשנה,
    אני מתכוונת להתחיל בטיפול שיכלול כנראה גם EMDR
    אני מאוד חוששת, אין לי מושג למה לצפות,
    אני חושבת שאני בפאניקה ממה שיקרה בחדר,
    כבר הייתי בטיפול בעבר מספר שנים בנוגע למכולל של דברים

|המון תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

רונית סדגר
    28/12/2009

שלום רב,
    אחד הדברים החשובים בטיפול הוא השקיפות - כלומר הסבר לגבי דרך הטיפול - יתרונותיה וחסרונותיה. ברגע שיש לך ידע לגבי התהליך את יכולה לבחור בצורה שקולה, וסביר להניח שגם החרדה תפחת.

רונית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בפוסט טראומה
    דנה
    26/12/2009

הותקפתי מינית לפני מס שנים , שאלתי האם טיפול פסיכולוגי/פסיכיאטרי יכול במקרים מסויימים לגרום נזק בעקבות הצפת המקרה מחדש על כל המשתמע מכך .

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בפוסט טראומה

הוספת תגובה

• תשובה

רונית סדגר
    28/12/2009

שלום רב,
    טיפול בפגיעות מיניות דורש מומחיות, וחשוב לנהל אותו בצורה מקצועית על מנת לעבד את הטראומה. לכן, חשוב למצוא בעל מקצוע המומחה בתחום.

רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצפה או רה-טראומטיזציה

פרופ' רחל לב-ויזל
    29/12/2009

שלום לך,
    ודאי שספור האירוע מעלה רגשות טעונים וקשים ומעלה פרטים קשורים לאירוע אותם אולי את מבקשת לשכוח. עם זאת, חשוב לזכור בעת סיפרור החוויה לאחר הוא בגדר סיפור של אירוע קשה שקרה --לא קורה בזמן הסיפור--קרה בעבר. המטרה היא במובן מסויים "להקיא" את החוויות הקשות, לבחון אותם בדיעבד ולצמצם את האנרגיה המושקעת יום יום בהימנעות או שכחה.
    רחל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוות דעת
    ישראל
    23/12/2009

אני נאנסתי בילדות,אימא קשה מאד ,דימוי עצמי נמוך ....
    וכבר בילדותי פיתחתי נטייה למזוכיזם ....כיום זה הורס לי את החיים ,זה נהפך לאובססיה חולנית
    זה פיתרון לבדידות,ריקנות,רגשי אשמה, הלקאה עצמית, למתח ,חרדה ....
    ממיטב ידיעותיך בנושא,מהו הטיפול האידיאלי לבעיה זו , ....אני אומנם בטיפול אצל מתמחה בתחנה לבריאות הנפש ....אבל אין לה ניסיון והבנה בנושא ....היא רק סיימה את לימודיה
    אנא מימך ....תן עיצות, תן מחוכמתך והאר עינינו ושיכלינו שמבולבלים מאד
    בידידות והערכה רבה
    ישראל

לקביעת תור
    סגירה
    חוות דעת

הוספת תגובה

• חוות דעת

רונית סדגר
    27/12/2009

שלום רב,
    אני מודה על פנייתך בנושא. מכיוון שהתהליך בו נפגע הופך לפוגע מוכר, ישנם כיום מומחים לטיפול בפוגעים.
    אני מציעה שתברר עם המטפלת שלך, היכן במקום מגוריך קיים טיפול כזה.

רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוס מטריד
    אושרית
    23/12/2009

איך אפשר להעיר לבוס מבלי להגיע למצב של עוינות?
    הוא מעולם לא נגע בי פיזית, אבל ההומור שלו מאוד מיני ומאוד מביך,
    הוא איש מקסים ומבוגר, אני מאמינה שאין לו כוונה רעה אבל זה בגדר הטרדה כבר...
    אני לא מאמינה שהוא יפטר אותי אבל זה יעכיר את היחסים

לקביעת תור
    סגירה
    בוס מטריד

הוספת תגובה

• בוס מטריד

רונית סדגר
    27/12/2009

שלום רב,
    הדרך הטובה ביותר להצבת גבולות היא לאמר עניינית שמקום העבודה חשוב לך, ויחד עם זאת יש לך קושי עם הערות מסוימות, והומור מסוים. גם אם יהיה מתח מסוים בהתחלה, בהמשך לא תצטרכי להמשיך ולשאת אמירות אלה.

רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך לומר

פרופ' רחל לב-ויזל
    29/12/2009

ואולי פשוט לומר "זה מאד מביך אותי וקשה לי להגיב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יחס רופא-מנתח
    בעל
    20/12/2009

לפני 3 שבועות נותחתי באופן פרטי אצל אחד הרופאים הגדולים ששמו הולך לפניו בארץ. עד טרום הניתוח והניתוח עצמו מעולם לא ראיתי ולא היכרתי את הרופא רק המליצו לי עליו בכל פה. למחרת הניתוח הרופא הזמין את כל המנותחים וכולל אותי והמתנו בחדר ההמתנה . לפתע יצא הרופא מחדרו הביט במבט מהיר בפניו של כל מנותח ומנותח וכשהגיע אלי הצדיע לי ארוכות וחייך מפה לאוזן . כשקרא לי בשם להיכנס התפלאתי מאד שנתן לי חיבוק ונשיקה אחת על הלחי (אני נשואה) ובזה נגמר. כעבור שבועיים של ביקורת, ישבנו כל המנותחים והמתנו כל אחד בתורו שיקרא בשם. ברגע שהרופא הגיע למרפאה נתן מבט רציני בכולם ושוב, ברגע שראה אותי קרץ לי ארוכות ונכנס לחדרו, אך מעבר לזה לא קרה מאומה. איני מבינה מדוע קיבלתי יחס מיוחד ושונה מיתר החולים, ומעולם אף רופא לא חיבק ונישק אותי, איך לפרש זאת????? מדוע התייחס שונה והאם התנהגות זאת יכולה להיות מקובלת אצל מנתחים ולא לקחת את זה בתור שניצל את תמימותי לצורך הנאתו הפרטית?!. תודה על העזרה.

לקביעת תור
    סגירה
    יחס רופא-מנתח

הוספת תגובה

• תשובה

רונית סדגר
    24/12/2009

שלום רב,
    אין ספק שהתנהגותו של הרופא אינה עומדת בכללי האתיקה המקצועית, ונופלת בתחום ההטרדה המינית.
    לא צריך לפרש זאת, אלא להציב לכך גבול הן בפניה למשרד הבריאות, ואם מתאים לך - גם בשיחה ישירה איתו.

בהצלחה

רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לפרופ' לב ויזל
    רז
    18/12/2009

שלום רב,
    אני כותבת עבודת תזה בפסיכולוגיה בנושא תקיפה מינית בילדות.
    ניסיתי לכתוב לך מייל עם שתי שאלות בעקבות אחד המאמרים שכתבת בנושא.
    ניסיתי לשלוח גם למייל שלך של אוניברסיטת בן גוריון שהיה כתוב במאמר וגם למייל שכתוב כאן בפורום למעלה, של אוניברסיטת חיפה. קיבלתי תגובה אוטומטית לשני המיילים שההודעה לא הגיעה אליך.
    האם יש לך מייל נוסף שאפשר לשלוח לך אליו את השאלות בנושא?

מאחלת הצלחה והרבה כוחות להתמודדות לכל מי שכתב פה בפורום. הפורום מאד נוגע ללב.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לפרופ' לב ויזל

הוספת תגובה

• כתובת אימייל

פרופ' רחל לב-ויזל
    29/12/2009

שלום לך
    כתובת המייל
    [email protected]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שותף לחדר מאונן לידי מדי לילה
    מישומשהו
    10/12/2009

נשמע מגוכך ומצחיק,אבל אחרי כמה לילות של להתעורר בחמש בבוקר ולשמוע מיטה ליד את הנשימות שלו ולראות אותו זז.

פעם אחת פשוט קמתי דפקתי על הרצפה והתחלתי לצעוק עלו,אמרתי לו שהוא בן אדם דוחה ושיפסיק.(הוא בתגובה התנהג כאילו אני אשם ושאני לא בן אדם בלה בלה בלה)

הוא באמת הפסיק לכמה חודשים ואז קיבל אומץ וחזר לזה שוב (נוסיף שגם איימתי שאני ישבור לו את העצמות אם הוא יעשה את זה שוב)

כשהוא חזר לזה חשבתי לעצמי "מה אני אכשו צריך לשבת בכלא בגלל, כי פוצצתי במכות אפס כזה?"אז החלתתי שלפני שאני עושה משהו שאני יצטער עלו, אולי כדי לי להתייעץ עם מישהו שמבין או בכלל להתייעץ אם מישהו בצורה אנונימית (ניסיתי לספר לחבר הוא נגעל) אולי למישהו יהיה פתרון לא אלים,אני לא בן אדם אלים בטבע שלי ולא מעוניין באלימות,אבל כשפוגעים בי ודוחקים אותי לפינה ומזלזלים בי אני מסוגל אפילו להרוג בלי רחמים(עד היום לא היה אף בן אדם שענה על כול התנאים האלא לכן לא פגעתי באף אחד...אלא אם כן לחמש מטוס בפצצות במשקל טון נקרא לא לפגוע באף אחד..יחי צה"ל).

(חומר לא נעים לקריאה ההמשך באחריות הקורא, אני ממליץ למי שלא איש מקצוע או למי שלא ראה דברים מגעילים בצורה לא הגיונית לא לקרוא הלאה תודה)

אני יגיד לכם, גם אני מאונן, אבל לא ליד אנשים,זה חולני (ליד בת זוג סבבה אלא אם כן זה מטריד),אבל בשיא הרצינות הבן אדם לא יודע לאונן,אני לא ראיתי בדיוק איך זה מתבצע כי הוא לכוון הקיר, זה עצוב אבל יש אנשים שלא יודעים איך, קודם כול בשביל הסאונד אפקט הוא נושם דרך האף (אני לא סגור אם הוא לא משתמש בזה ככלי לגרש אותי מהחדר ,להגעיל אותי וכול זה),הוא אלוף בסאונד אפקטים פלוצים רעש בזמן אכילה ומדי פעם הוא ממציא חדשים,נמשיך בזה שזה נראה כאילו הוא מזיין את הקיר/את היד שלו/מי יודע מה, אני לא נולדתי אתמול ואני חייב לציין ככה לא מאוננים.

בקיצור האם לפי החוק זה נחשב הגנה עצמית אם אני יפגע בו? (בבקשה תגידו כן,אבל אני גם יחיה אם פתרון לא אלים...)

ורק לצורך הבהרה, לא אן לי אופציה אחרת, זה הבית היחידי שאני יכול לגור בן,זה החדר היחידי שאני יכול לגור בו,בין אם זה מחוסר בררה או בין אם זה מתוך הרגשת חובה שאני מרגיש כלפי קרובת משפחה שהצילה לי את החיים כמה פעמים במהלך חיי הקצרים (בלי לבקש שום תמורה).

הוספת תגובה

• חמדנות היא פתרון חביב

מישומשהו
    10/12/2009

אני גם ישמח לפטרון שמערב, עו"ד, למרות שהבן אדם תפרן, לכו תדעו אולי יסדרו לחרא צו הרחקה.

איך להקליט/לצלם כזה דבר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אונס בילדות
    simon
    10/12/2009

אני בן 40
    אבל בילדות נאנסתי כמה פעמים
    הייתי ילד יפה מאד,אבל תמים ,וללא אהבה מהורים
    איך יוצאים מהתסביכים של העבר ....
    אני מאד אימפולסיבי,אלים, עצבני מאד, ....אוהב גבריות,אבל נמשך מאד לנערים יפים
    שונא אונס, אוהב אהבה וחיבה ,רוך וליטוף
    לא מסתדר חברתית ,חש שנוא ומשוקץ חברתית,...חולם על חיים קרימילאניים,אבל שונא אותם
    לפעמים חושב להיתאבד ....אבל מתחרט
    עם דימוי עצמי מאד נמוך .....
    אם אפשר לקבל הסבר קצר ומאיר עיניים בנושא
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אונס בילדות

הוספת תגובה

• תשובה

רונית סדגר
    15/12/2009

שלום רב,
    אתה נשמע במצב רגשי טעון ומבלבל. על רקע המשפחה בה גדלתה והאונסים שעברת, אני קוראת על פגיעות, בצד תוקפנות ובצד עיסוק במיניות.
    החשש שלי הוא שהסבר אינו מספק לאור מה שאתה כותב, ואני רואה צורך בטיפול עמוק יותר.
    אני מאוד מממליצה בכיוון.

רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת
    עומדת במקום
    06/12/2009

שאלה נוספת
    שמעתי על מקום בשם עמותת כנפיים
    רציתי לדעת מזה המקום הזה
    ואיך הוא מסייע/עוזר
    ומה הקריטריונים להתקבל אליו.
    ומה העלות שעולה להרשם לשם

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה נוספת

הוספת תגובה

• תשובה

רונית סדגר
    07/12/2009

שלום רב,

לא ידוע לי על המקום ולכן לצערי איני יכולה לתת לך את המידע.

רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבקשת עזרה
    עומדת במקום
    05/12/2009

שלום רב
    אני בת 28
    כבר תקופה ממושכת
    אני מרגישה ש אני עומדת במקום

הכל התחיל לי מתקופת הצבא
    הייתי חיילת בשירות סדיר
    ותוך תקופת הצבא עברתי רצף של ארועים:
    החל מבריחה מנסיון לאונס בגיל 18
    וגם אונס.
    את אותם חויות שעברתי
    שדי הדחקתי אותם והכרחתי את עצמי לומר לעצמי שזה לא קרה
    והמשכתי הלאה עד לנפילה בבום עם כל הדברים בגיל 25

אני זוכרת שאפילו בתקופת הצבא ה ייתי מאושפזת במתקן אשפוז בצבא על רקע התעלפויות ולא על בסיס נפשי
    אני בעצם לא מתפקדת מרגישה תקועה
    ישנם ימים שרוצה רק לישון ואין לי כח לכלום
    ויש לי מצבי רוח משתנים
    ישנם מצבים שאני מרגישה שהגוף שלי מכבה את עצמו
    ואני מתעלפת.
    ככה לדעתי הגוף שלי מרגיש או הנשמה מרגיש במנוחה
    אין מחשבות אין עם מה להתמודד
    אבל לדעתי זה לא מצב תקין
    איך אני עוזרת לעצמי
    נוסף לכל
    אין לי הכנסה
    קשה לי להחזיק מעמד ממושך בעבודה
    החל מהפרטים הקטנים.
    לקום בבוקר שנראה לאחרים הכי פשוט
    לי זה ממש קשה ואני רוצה רק לישון
    אפילו ה ייתה תקופה שלמדתי אך חצי מהקורס ה ייתי חולה
    הבאתי יותר טפסי מחלה מאשר טפסים של לימודים.
    בעצם לא ממש טפלתי בבעיות שלי בצורה מקצועית ולא יודעת איך ולמי לפנות
    העניין הוא שאין לי עבודה בשביל טיפול פרטי
    אז איפה כן ניתן לטפל
    והאם יש בחינם דרך הקופה? במה זה כרוך
    אודה לכם על תשובה שאולי תצליח לתת לי במעט פתרון

לקביעת תור
    סגירה
    מבקשת עזרה

הוספת תגובה

• תשובה

רונית סדגר
    06/12/2009

שלום רב,
    אכן נראה שאת משלמת מחיר כבד על הטראומות שעברת. בארץ קיימים 6 מרכזים רב תחומיים לטיפול ציבורי בנפגעות תקיפה מינית: בחיפה, ראשון לציון, בת"א - בבית חולים איכילוב, ירושלים, באר-שבע, נצרת. מספר טלפון במרכז בחיפה - 048359975. במידה ואת שייכת לאזור אחר, תתקשרי לשם ותבקשי את מספר הטלפון באזור מגוריך.
    בנוסף, כדאי לברר דרך הקופה אם יש שם מטפלים מומחים בתחום, ואז - גם זו אפשרות.

רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפרופסור רחל לב
    אנונימית
    05/12/2009

שלום אני בת 25 עברתי התעללות מינית מגיל 2 וחצי עד גיל 18 וחצי על ידי הדוד שלי אח של אבא שלי
    עכשי אני בבעיה רצינית לפני 8 חודשיים גילו אצלי הפרעות דיסוציטאביות ההפרעות זהות כרגע יש לי 14 חלקים כל הזמן מתגלים עוד ועוד אני מטופלת ויש לי המון נסיונות התאבדות
    לא מצליחה לתפקד כמו שצריך האיבודי זמן והחלקים מפריעים לי ללכת לעבוד אני ללא פרנסה הטיפול עולה לי 3000 שח לחודש שזה המון כסף אני לא נשואה אני גרה אצל ההורים שלי והם ממנים לי את זה
    קשה להם נורא
    אני עכשיו רוצה לפנות ביטח לאומי לקצבת נכות,
    השאלה שלי האם יש סיכוי שאני אקבל או עדיף לוותר על זה ?

לקביעת תור
    סגירה
    לפרופסור רחל לב

הוספת תגובה

• תשובה

רונית סדגר
    06/12/2009

שלום רב,
    ביטוח לאומי אכן ערוך למתן קצבה על רקע קושי נפשי. אני חושבת שלאור המצוקה בהחלט כדאי לגשת אליהם ולבקש מהמטפלת שלך סיוע. אם היא תדבר לפני שתגשי - זה יכול לעזור.

רונית סדגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשארות או עוזבות?
    מיכל
    01/12/2009

אני רוצה להזמין אתכן לדיון מעניין בנושא של התגובה להטרדה מינית בעבודה,
    האם נשים עוזבות את מקום העבודה או נשארות ומנסות להילחם מבפנים?

לקביעת תור
    סגירה
    נשארות או עוזבות?

הוספת תגובה

• תשובה

רונית סדגר
    06/12/2009

שלום רב,
    קשה לי לתת תגובה מדויקת לגבי הישארות נשים בעבודה או עזיבתן, אחרי הטרדה מינית.
    אולי במרכזי הסיוע 1202 יש סטטיסטיקה כזו.

רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השפלה מינית
    יעל
    23/11/2009

יש לי חברה בת 30 שעברה איזשהי השפלה מנית בגלל שהיתה שיכורה לפני 3 שנםאיזה סוג של טיפול מקבלים במקרה כזה ?

אם מדובר בשיחות טלפונית ב 1202 על מה בדיוק מדבקים איתך ?..קשה לה לדבר על זה אבל בכל זאת צריכה עזרה ......איזה דרכים עוד יש לעזור לה להשתחרר מהזיכרון הזה ותחושת ההשפלה שהיא רואה את האנשים או נמצאת באזור האירוע- חשוב לציין שהיא עשתה הכל ברצון בעת האירוע

לקביעת תור
    סגירה
    השפלה מינית

הוספת תגובה

• תשובה

רונית סדגר
    01/12/2009

שלום רב,
    במקרה של הטרדה מינית אפשר להתקשר ל - 1202 לקבל סיוע ותמיכה טלפונים.
    מדבריך נשמע שהטראומה לא מעובדת ע"י החברה שלך, ולכן כדאי היה לפנות לטיפול.
    בפנייה ל - 1202 אפשר לספר על מה שקרה ולקבל תמיכה וכן לבקש מהן רשימה של מטפלות בתחום זה.

רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• על אף ההסכמה בעת האירוע

פרופ' רחל לב-ויזל
    04/12/2009

ועל אף ההסכמה לכאורה תחת השפעת אלכוהול התחושה אחרי מתעוררות תחושות של כעס על העצמי, עלבון וכעס על הפוגע . על מנת להתמודד עם תחושות אלו כדאי להיגש מספר פעמים עם איש מקצוע או להצטרף לקבות תמיכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליעל

איילת
    23/12/2009

שלום יעל

אני ממליצה לך על שיטת גרינברג (אני קליינטית של השיטה ויכולה
    להגיד רק דברים טובים עליה ועל היעילות של סוג הטיפול הזה. סוג העבודה שעושים שם
    היא מאוד
    פיזית ובעצם עובדת עם תחושות וחוויות שתקועות
    אצלנו בגוף כדי ללמד את האדם לשחרר אותם בצורה
    שהיא לא מאולצת - אלא מכוונת ועם קצב מותאם לבן אדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליעל

איילת
    23/12/2009

שלום יעל

אני ממליצה לך על שיטת גרינברג (אני קליינטית של השיטה ויכולה
    להגיד רק דברים טובים עליה ועל היעילות של סוג הטיפול הזה. סוג העבודה שעושים שם
    היא מאוד
    פיזית ובעצם עובדת עם תחושות וחוויות שתקועות
    אצלנו בגוף כדי ללמד את האדם לשחרר אותם בצורה
    שהיא לא מאולצת - אלא מכוונת ועם קצב מותאם לבן אדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תקיפה מינית
    אביטל
    18/11/2009

שלום רב

אחותי בת ה 14 הותקפה מינית ונכנסה להיריון .

אני ואמי לא מעוניינות לשתף את שאר בני הבית מאחר ואחותי ביקשה בכל תוקף שלא לספר..

השאלה היא כיצד ניתן להתמודד , מאחר ואני חושבת שגם אנחנו זקוקות לתמיכה , ולדעת כיצד לתמוך באחותי הצעירה.

לתשובתכם אודה

לקביעת תור
    סגירה
    תקיפה מינית

הוספת תגובה

• תשובה

רונית סדגר
    23/11/2009

שלום רב,
    אתן מתמודדות עם חוויה קשה במיוחד, ואני חושבת שכדאי לשים לב לכמה מישורים:
    במישור הרפואי, צריך להתייעץ עם רופאת נשים לגבי ההריון ולקבל החלטה.
    במישור הרגשי - אני בטוחה שאחותך וכן את ואימך ראויות לטיפול שיאפשר תמיכה ועיבוד של החוויה הקשה.
    בעיני, בהחלט לגיטימי לא לספר לכלל המשפחה, אם זה לא בשל לכך.
    העובדה שאת ואימך יודעות חשובה לאחותך ואולי מספיקה כרגע.

רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך עוצרים הטרדה מינית בעבודה
    ריטה
    17/11/2009

שלום,
    אני עברתי הטרדה מינית בעבודה ובמהלך הטיפול בתלונה שהגשתי גיליתי שבעצם למעסיק יש אפשרות לפעול לפי איך שהוא מחליט לנכון בנסיבות העניין.

כלומר, מעסיק יכול להתעלם מכל הסעיפים שהם בגדר המלצה של חוק למניעת הטרדה מינית ובנוסף מי שמייצר נסיבות במקום העבודה ומי שיש לו שליטה במקום העבודה הוא המנהל או מנכ"ל או בכירים אחרים

הטיפול בתלונה נעשה לטובת מקום העובדה ולטובת הממונים עלי וכך גם נאמר לי במפורש והוסבר לי שלא כדאי לי להתלונן במשטרה מיוון שזה יפגע בקריירה שלי.

השאלה שלי : האם כדאי בכלל להתלונן על הטרדה מינית במקום העבודה? הרי החוק שיש היום הוא מאפשר למעסיק לפעול לפי שיקול דעתו.
    למה בכלל לנשים להתלונן למעסיק על הטרדה מינית?

הוספת תגובה

• תשובה

רונית סדגר
    25/11/2009

שלום רב,
    אכן - מקרה מצער. מכעיס לשמוע שגם היום החוק אינו מאפשר הגנה על המוטרדת. יחד עם זאת כדאי לשקול להתלונן כי אחרת החזקת הסוד ותחושת חוסר האונים לא פשוטות.

רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה מצוינת

פרופ' רחל לב-ויזל
    04/12/2009

אכן כפי שצינת להגשת תלונה לעיתים קרובות מחיר מבחינת המתלוננת. עם זאת החוק שם את הנושא על השולחן ונותן הגנה לנפגעות. על פי החוק, על האחראי על הטרדה מינית לפעול בהתאם לנהלים ברורים--בהחלט לא כפי שבא לו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה