מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם אני יכול להתלונן...דורון24/02/2010
האם אני יכול להתלונן במשטרה על הטרדה מינית שבוצעה נגד אדם אחר גם אם אותו נפגע מסרב להתלונן?
אתאר את המקרה, חברה שלי עובדת כמלצרית ואדם שהיא עובדת איתו, מלצר אחר, מטריד אותה מינית באופן קבוע. אבל כששאלתי אותה למה היא לא מתלוננת ושזה יכול להחמיר אם היא תתן לזה להמשיך היא אומרת שהוא לא מזיק, לא אלים ולא מסוכן.
כמו כן היא אומרת שהיא יכולה לסבול את זה.
ובכן, אני לא, ואני גם חושש מה עלול לקרות בעתיד לה, ולנשים אחרות שהוא עלול להזיק להן
(הבנתי שהוא גם מטריד נשים "בנות" לדבריו, באינטרנט)
-הוא מתחכך בה, וחושף עצמו בפניה.
בתודה, דורון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלונה בם של אחר
פרופ' רחל לב-ויזל25/02/2010שלום לך
אין אפשרות להתלונן בשם אדם אחר על הטרדה מינית אם האדם הנםגע אינו קטין
לעומת זאת במקרה של קטין יש חובת דיווח
תנסה לשכנע את ידיתך לפחות להגיע לייעוץ לאיש מקצוע או לנציבת מניעת הטרדה מינית. גם אם פונה אליה, ואינה מעונינת להיחשף על הנציבה לשמור על אנונימיותה ולנסות לבחון את האפשרויות.
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנא עזרתכם...אירית20/02/2010
בחודש יוני 2009, סיפרה לי בתי בת ה 10.5 על מה שעשה לה הבן של השכנה מלמעלה כשעלתה לשחק עם אחיו הקטן שנתיים וחצי מוקדם יותר כשהייתה בת 8 וחצי .
היא סיפרה שהיה שיכור, אף על פי שהיה בן 13, הוא הראה לה ולעוד 2 אחיו הקטנים סרט פורנוגרפי במחשב ואחר כך לקח את בתי שהייתה אז בת 8 וחצי לחדר, כיסה את שניהם בשמיכה, כשאחיו הקטנים בחדר, וניסה לאנוס את בתי.
כנראה שהקדוש ברוך הוא אוהב אותנו כי בתי, על אף היותה רק בת 8 וחצי הצליחה לדחוף את הנער השיכור מעליה ולברוח ולצאת מהר מאותו הבית...
היא חזרה הבייתה ולא סיפרה דבר.
חצי שנה אחרי זה, היא תלשה את כל שערות הריסים שלה בעיניים ולא ידעתי למה עשתה זאת...
לאחר ההלם הראשוני והבכי שלי התעשתתי מהר, חיבקתי את בתי, אמרתי לה שהיא לא אשמה ושאלתי אותה למה חיכתה לספר לי רק עכשיו? אחרי שנתיים וחצי? עימתתי את כל המידע הזה עם אמו של הנער, עם הנער ועם בן הזוג של אמו של הנער והוא קשר עצמו לאירועים, התנצל, טען שהיה שיכור ואינו זוכר מה באמת קרה.
לא רגועה, גם בתי לא ממש הבינה או יכלה לספר לי אם הצליח או לא... לקחתי את בתי בהסכמתה לרופאת הנשים שלי ושם בעדינות אישרה בפני הרופאה שהיה זה רק ניסיון ללא הצלחה.
אני לא ויתרתי, החלטתי שאני הולכת עם זה עד הסוף ולמחרת בבוקר כבר הייתי במשטרה והגשתי תלונה.
אני לא הבנתי מדוע בתי הדרדרה בלימודים (חשבתי שזה קרה בעקבות מחלת הסרטן שחליתי בה),..או בגלל הגירושין...
חוקרת ילדים חקרה את בתי, צווי הרחקה והגנה הוצאו מאז, אך הנער עדיין לא הואשם או הועמד למשפט כי החקירה נמשכת כבר כמעט שנה מאחר ובתי חיכתה שנתיים וחצי לספר על המקרה כל החוקרים אומרים לי שאין לי מה לצפות במצב כזה והוא ייצא מזה בלי עונש.
חוקרת הילדים ופקידת הסעד לחוק נוער שהיו מעורבות מלאות מרגע הגילוי טענו שמאחר ותמכתי והכלתי את מצבה של בתי מרגע שסיפרה לי ומאחר ונהגתי נכון.... בתי תשתפר עכשיו ואין צורך ללכת לפסיכולוגים או להמשיך טיפול כי בתי אינה מעוניינת עוד לשוחח על הנושא.
הסיפור שלה התברר אמין על ידי חוקרת הילדים.
אני כדי להגן על בתי מאז המקרה, מכרתי את דירתי ובאוגוסט נעבור דירה מהמקום הזה בו נפגעה...
גם שמתי הגנת הורים על המחשב שתתריע לי מייד במקרה שמישהו אחר ינסה להפילה קורבן או משהו כזה.
היום קיבלתי התרעות מהגנת המחשב שבהן בתי נכנסה למשחק של הוניגמן במחשב ושם היא כתבה דברים איומים, התבטאויות מאוד מיניות שאיני יודעת מהיכן היא בכלל מכירה אותן.
לא נותר מקום לספק, בתי השתמשה במילים שאפילו בסרטי פורנו הכי משפילים לא משתמשים בהן.
ללא ספק בתי חייבת לקבל עזרה וטיפול כי היא מאוד פגועה אם היא משתמשת בביטויים איומים כאלו.
היא אינה מעריכה את עצמה ולדעתי מתנהגת לגמרי כקורבן תקיפה מינית.
אני מאוד מבקשת אם תוכלו להמליץ לי על פסיכולוגית אישה מתמחה בטיפול לאחר תקיפות מיניות באזור השרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסגרות טיפוליות באיזור המרכז
פרופ' רחל לב-ויזל21/02/2010שלום לך,
נראה לי כי חשוב שלא רק בתך תפגש למספר מפגשים עם מומחית בתחום אלא גם את תקבלי ייעוץ בהקשר לכך ואולי במשותף. יש מספר מרכזים במרכז כגון המרכז בבית חולים אכילוב בניהולה של ד"ר צביה זליגמן, בי"ח סוראסקי (איכילוב) תל אביב - המרכז לטיפול בטראומה מינית
טל': 03-6974707
מרכזים רב-תחומיים לטיפול בנפגעות תקיפה מינית
טל': ראשון לציון 03-9689804
מרכזי סיוע לנפגעי/ות תקיפה מינית - תל אביב - מרכז סיוע לנפגעות תקיפה מינית
טל': 03-5176176 (חירום)
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רונית סדגר22/02/2010שלום רב,
קראתי את תאור דברייך ואכן נשמע לא פשוט עבור ביתך ועבורך.
נראה שטיפול יכול בהחלט לסייע.
אני מציעה לך להתקשר למכון אנימה בת"א או לאורית נוה או ליעלה לבבי או ציביה זליגמן - כולן מטפלות מומחיות בנושא באזור המרכז.
מקווה שתוכלנה לעזור.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמימון טיפול בילדים שנפגעו מינית
יעל12/09/2010הי, איני יודעת אם תגובתי עוד תגיע אלייך.ראיתי שחלף זמן מאז פנית... רציתי לעדכן אותך כי מאחר ושרותי הרווחה היו מעורבים בטיפול באירוע, וגם חוקרת ילדים אוששה את הדברים של ביתך - את זכאית למימון של הטיפול בביתך ע"י שרותי הרווחה. יש לכך תקציב ייחודי (לטיפול בילדים שנפגעו מינית).הילדה תטופל, לרוב, היכן שאת תבחרי וישנה השתתפות במימון אם העלות לפגישה חורגת מהתקרה.אם העלות מתאימה, תוכלו לקבל אפילו מימון מלא.
העובדה שעברתן דירה(גם אם לעיר אחרת) אינה רלוונטית.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדיםאבי11/02/2010
ביתי סיפרה למורתה שאחיה סיפר לה בסוד שילדים אמרו לו לשבת עליהם...
המורה יצרה קשר עם שירותי הרווחה עוד לפני שנודע לנו הסיפור.
ברווחה הודיעו לנו כי עלינו לפנות למרכז הגנה לילד בתה"ש. ולפנ"כ להגיש תלוני במשטרה.
1. האם נהגו כשורה בכך שפנו ראשית לרווחה ולא להורים
2. אולי ביתי(שיש לה דמיון די מפותח) בדתה מלבה?
3 האם זה הנוהל להגיש תלונה במשטרה? הלא לא בדקו זאת כלל עדיין?
4. מה ידוע לכם על המרכז הנ"ל
תודה ויום טוב
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
רונית סדגר15/02/2010שלום רב,
למיטב ידיעתי, ניתן לפנות קודם לרווחה במקרים כאלה ורק אח"כ להורים.
בדרך כלל אנו נוטים לחשוב שמדובר בדמיון, אולם ברובם של המקרים - אנו לומדים שילדים מדווחים בצורה אמיתית מאוד על נושאים הקשורים בהטרדה מינית.
מבחינת תלונה במשטרה, אין נוהל המחייב הורים, אך פניה למשטרה תאפשר בדיקה וטיפול, וכך לתת מענה נכון לילדים.
ידוע לי שהמרכז בתל-השומר מקצועי ביותר.
בברכה,
רונית סדגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנינה09/02/2010
שלום, אני בי"ב - חברה שלי סיפרה לי שלפני שנתיים היא עשתה סיבוב עם מישהי בחוץ ביום כיפור והקיפה אותן פתאום חבורת בנים. הם לא אנסו אותן או משהו כזה, אבל הקיפו אותן ונגעו בהן. החברה שלי אומרת שמאז היא חוששת מאוד כשהיא רואה בחור הולך לקראתה ובמיוחד אם זה כמה בנים והיא גם אומרת שקשה לה להתנשק עם בן למרות שהיא מחבבת אותו מאוד. איך אפשר לעזור לה? היא חברה טובה ואני דואגת לה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשאלה
פרופ' רחל לב-ויזל09/02/2010שלום לך,
חברתך עברה חוויה מפחידה שיתכן והותירה בה חשש מתוקפנות של בנים שהיא בהחלט במסגרת הטרדה מינית. אם יש ביכולתך לשכנעה להיפגש עם יועצת או מטפלת בתחום כדאי.
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רונית סדגר11/02/2010שלום רב,
אפשר להבין את הבהלה שנוצרת מסיטואציה כזו. דוקא משום שלא היה אקט תוקפני עוד יותר, ניתן להסתיע בטיפול קצר, על מנת לעבד את החרדה שנוצרה, כך שלא תחבל בנושא אינטימיות ומערכות יחסים בהמשך.
תודה
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא עברתי אונס אבל אני מרגיש כנאנסאנונימי01/02/2010
שלום, אני אציג את עצמי כאנונימי והמייל שכתבתי לכם הוא מייל שכרגע המצעתי.
החודש אני בן 14 וחצי בדיוק, אני מאוד מבולבל בנוגע לזהות המינית שלי ..
אתמול לאחר 4 ימים שדיברתי עם מישהו זר בתוכנת המסרים '' מסנג'ר '' שהוספתי אותו לאחר שראיתי תגובות שלו במקום של פורומים ושהוא מעוניין בצעירים.
הוא גדול ממני ב10 שנים, בן 24.
קבענו פגישה בהסכמתי למטרת מין אוראלי בלבד. לא החדרות !
נסעתי במשך כ3 שעות באוטובוס עד לביתו וכל הדרך תירצתי להורי שאני נוסע עם חברים באוטובוס למקום היחידי שאפשר לצאת אליו בעיר שלי..
כאשר הגעתי ועליתי אליו הרגשתי הכי מוזר שבעולם, השפתיים שלי כ''כ התייבשו שפחדתי שהם ישארו ככה.
ראיתי בחור גבוה שנראה בהתאם לגילו 24, הוא לא הפחיד אותי וראיתי עליו שהוא לא מאלו שיעשו לי רע..
נכנסו לחדר והוא הפשיט אותי והושיל את המכנסיים והתחתונים שלו והחל לאחוז באיבר מיני ולהחדיר אותו לפיו.
הרגשתי צמורמורות ממושכות בכל בגוף ונכנסתי לעולם חדש ופנימי שלא מתקשר עם העולם החיצוני,
לאט לאט בהסכמתי המלאה שתיאמנו לפני כן הוא קירב את איבר מינו אלי וגרם לי לרדת לו בעצם..
לאחר מיכן הוא ליטף אותי בכתף וגרם לי להרגשה משונה ולא נעימה (לא כאב ושהוא הכאיב ועשה רע אלא תחושה פנימית של מוזר) אחר כך הוא אונן לי והלכתי.
אני מזכיר לא התנגדתי ועברתי אונס, אך עדיין לפי מה שאני יודע זה נחשב כאונס גם אם אני מסכים בהסכמה מלאה..
בלילה התעוררתי בבעלה כמו בן אדם עם הפרעות נפש והייתי ממש צמא שלקחתי בקבוק של ליטר וחצי מים קרים ושתיתי אותו ללא עצירה את כולו במשך כ2 דקות.
אני יודע טוב טוב מה זה סם אונס ואני זוכר שהוא נתן לי לשתות מים והסתיר את הכוס עם גופו וככל הנראה לי שמתי לב אם הוא הכניס לשם משהו שלא קשור למים..
יום לאחר מכן יש לי התנהגות מוזרה ואני מרגיש כמו מישהו שחווה אונס, אותה הרגשה פנימית ודיכאונית.
כאשר אני חושב על המקרה אני מרגיש בתחושה בתת מודע כאילו זה לא קרה בכלל וחלמתי על זה בלילה כאילו זה חלום עצמו, אני זוכר את זה מורכב כמו חלום שאתה זוכר בבוקר .. אתה זוכר מעורפל ומנסה לזכור עוד..
אני מרגיש שאיבדתי את הביטחון העצמי שלי ותחושות פנימיות משמחות, אני פונה לעזרתכם ואיני מעוניין לפנות אל המשטרה במקרה וזה כן נחשב כאונס או לאגודה תומכת.
אני לא מעוניין בכך שמישהו מהסביבה הקרובה אלי ידע על המקרה איי פעם, אז זהו המקרה שלי.. אני מצפה לתשובה :(
בברכה ב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד משהו
ב01/02/2010אני זכרתי דברים אתמול בערב, בבוקר פחות בצהרים יותר פחות והיום אני כמעט ולא זוכר כלום!!
אני לא יודע מה קורה לי כי אני לא אחד סנילי ולא הייתי, לאחרונה בבית הספר עברנו מלא סדנאות על ההשפעה של סמים ולמה הם יכולים לגרום.. על סם אונס אני לא יודע כלום אבל חלק מהששפעות של הסמים זה שכיחת הזיכרון , צימאון מופרז.
שניהם קרו לי, אני לא זוכר כלום חוץ מהנסיעות וממה שסיפרתי לכם וגם סיפרתי שבלילה התעוררתי בבהלה והייתי צמא כ''כ שגמרתי בקבוק מים ליטר וחצי ברציפות כמו גמל במדבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רונית סדגר03/02/2010שלום לך,
אין ספק שאתה עובר ימים קשים וראשית - הייתי מאוד ממליצה על טיפול שיקל ויאפשר עיבוד של מה שקרה.
בנוסף, עקב הבדלי הגיל, כדאי להתיעץ עם קו סיוע לגברים 1201 ולברר האם יש מקום לתלונה במשטרה. בנוס, במסגרת הטיפול כדאי להתיעץ כיצד לשתף את הסביבה הקרובה.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדביר29/01/2010
שלום לצוות.
מתנצל מראש אם זה לא המקום לשפוך את שבתוכי.אני בחור בן 26,תייכף 27 והולך צועד לכיוון החלפת קידומת לכיוון גיל 30.אין לי כרגע כלום בחיים,ממש כלום,לא בית,לא זוגיות,לא עבודה ולא ילדים,וגם אפשר לומר לא חיים.עברתי אונס קשה על ידי גברים לפני מספר שנים.אני לא מוכר בביטוח לאומי.הם מסרבים להכיר בי ולתת לי קיצבת נכות שיכולה לעזור לי לנסות לשקם את החיים.כקרוב ל10 שנים שהם מנדנדים אותי מועדה אחת לשניה.אני לא עובד,לא לומד,בלי השכלה,בלי חברה,בלי זוגיות,ובלי יכולת להתקדם אם החברה שלנו שמתקדמת.ולהיות כבנאדם נורמטיבי לכל דבר.אני עובר הרבה מאד דברים אבל אין לי אם מי לדבר על זה.אני הייתי במספר טיפולים אצל פסיכולוג וגם בקבוצה אבל זה לא הותאם למה שאני עובר או מה שעובר עליי.ניסיתי במרכז נפגעי תקיפה מינית,ניסיתי את מוקד ערן,ניסיתי את מרכז לטם,ניסיתי את תל השומר כל המרכזים מדברים על כך שהם יכולים רק להשים אותי ברשימה.וזה מבאס שאני כולה שם .שם ברשימה.אבל מבין לחלוטין שיש המון אנשים במצב שלי.ואין אולי הרבה מרכזים שיכולים לעזור.בכל אופן סיוע אין לי סיוע נפשי.ואודה אם אתם כצוות בעל ידע.אולי יכול לדעת לאן אני יכול לפנות ? אין לי כסף לשלם עבור שיחות אצל פסיכולוג.ודרך המרפאת משפחה אמרו לי בבריאות הנפש בסניף שלנו שהתור לפסיכולוגית רק בעוד 4 חודשים אולי יתפנה.ובשאר מרכזים רק בעוד חצי שנה .אחרי שיצרתי עם כולם קשר.אז מה אני עושה עד אז? ממשיך לשבת בבית ולהשתעמם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
רונית סדגר02/02/2010שלום רב,
באיזור המרכז קיים מרכז טיפולי בבי"ח איכילוב.
יתכן שגם שם יש רשימת המתנה, אבל אני ממליצה להירשם על מנת להגיע בסוף לטיפול. חשוב לראות שיש אופק ויש לאן להגיע בסופו של דבר.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוק לעצהדביר25/01/2010
שלום לצוות.
מתנצל מראש אם זה לא המקום לשפוך את שבתוכי.אני בחור בן 26,תייכף 27 והולך צועד לכיוון החלפת קידומת לכיוון גיל 30.אין לי כרגע כלום בחיים,ממש כלום,לא בית,לא זוגיות,לא עבודה ולא ילדים,וגם אפשר לומר לא חיים.עברתי אונס קשה על ידי גברים לפני מספר שנים.אני לא מוכר בביטוח לאומי.הם מסרבים להכיר בי ולתת לי קיצבת נכות שיכולה לעזור לי לנסות לשקם את החיים.כקרוב ל10 שנים שהם מנדנדים אותי מועדה אחת לשניה.אני לא עובד,לא לומד,בלי השכלה,בלי חברה,בלי זוגיות,ובלי יכולת להתקדם אם החברה שלנו שמתקדמת.ולהיות כבנאדם נורמטיבי לכל דבר.אני עובר הרבה מאד דברים אבל אין לי אם מי לדבר על זה.אני הייתי במספר טיפולים אצל פסיכולוג וגם בקבוצה אבל זה לא הותאם למה שאני עובר או מה שעובר עליי.ניסיתי במרכז נפגעי תקיפה מינית,ניסיתי את מוקד ערן,ניסיתי את מרכז לטם,ניסיתי את תל השומר כל המרכזים מדברים על כך שהם יכולים רק להשים אותי ברשימה.וזה מבאס שאני כולה שם .שם ברשימה.אבל מבין לחלוטין שיש המון אנשים במצב שלי.ואין אולי הרבה מרכזים שיכולים לעזור.בכל אופן סיוע אין לי סיוע נפשי.ואודה אם אתם כצוות בעל ידע.אולי יכול לדעת לאן אני יכול לפנות ? אין לי כסף לשלם עבור שיחות אצל פסיכולוג.ודרך המרפאת משפחה אמרו לי בבריאות הנפש בסניף שלנו שהתור לפסיכולוגית רק בעוד 4 חודשים אולי יתפנה.ובשאר מרכזים רק בעוד חצי שנה .אחרי שיצרתי עם כולם קשר.אז מה אני עושה עד אז? ממשיך לשבת בבית ולהשתעמם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
רונית סדגר27/01/2010שלום רב,
באיזור המרכז קיים מרכז טיפולי בבי"ח איכילוב.
יתכן שגם שם יש רשימת המתנה, אבל אני ממליצה להירשם על מנת להגיע בסוף לטיפול. חשוב לראות שיש אופק ויש לאן להגיע בסופו של דבר.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבRU2214/01/2010
שלום!
אני בחור בן 25.
בחודשים האחרונים נזכרתי במקרה שקרה ומאז אין לי חיים. אני הורג את עצמי מרוב יסורי מצפון. אני ממש על סף הרס עצמי מרוב צער. רציתי לשמוע חוות דעתכם.
לפני סביב עשר שנים, ערב אחד סיפרתי לאחותי סיפור לפני השינה (היא קטנה ממני ב10 שנים - ז"א היא הייתה בערך בת 5). תוך כדי ליטפתי את הראש שלה להרגעה. כיום, כשאני מנסה לשחזר את הארוע (זה מאוד מטושטש), אני זוכר שתפסתי את עצמי כשאני מלטף אותה בבטן או בגב (לא זוכר), מתחת הבגדים. אני זוכר שהייתי המום מעצמי. לא זכור לי שהיא הגיבה לכך. היא לא הראתה שזה הפריע לה.
אני מניח שאז לא הבנתי את משמעות הדברים. אני מנסה להזכר אם עשיתי באותה סטואציה עוד דברים, וזכרוני לא מעלה דברים נוספים, רק את הדברים הנ"ל.
בחודשים האחרונים, מאז שנזכרתי בזה, חיי אינם חיים. אני מרגיש סוטה. אני מפחד שהרסתי לאחותי את החיים.
רציתי לשאול לדעתכם. האם יתכן ואני מגזים ? אולי זה לא כל כך נורא? אולי היא לא נפגעה מארוע חד פעמי שכזה (במיוחד אם לא הייתה כאן איזו כפיה או משהו כזה)?
ואם היא כן נפגעה - מה אפשר לעשות?
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבחור רגיש
פרופ' רחל לב-ויזל16/01/2010שלום לך,
אולי במקום יסורי מצפון על מה שאינך יודע למה או אם בכלל גרם, עדיף לפתוח את הנושא עם אחותך ולפטור בכך את אותך או שניכם מהענין?
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' רחל
RU2220/01/2010תודה רבה על המענה!
את חושבת ששייך לדבר איתה על זה?
היא בת 15, העלאת דבר כזה לא עלולה מאוד להזיק?? (במיוחד אם מבחינתה זה באמת לא היה כזה אירוע או שהיא בכלל לא זוכרת את זה).
אולי יש כאן עניין של "אל תעירו ואל תעוררו"?
או שאת אומרת שזה עדיף על פני לשתוק ולא לדבר?
ומצד שני, אם נדבר, זה כל כך בקלות יכול לפתור את העניין?
או אולי עדיף דרך מישהו שלישי? (מהמשפחה?)
תודה..
------------
שלום לך,
אולי במקום יסורי מצפון על מה שאינך יודע למה או אם בכלל גרם, עדיף לפתוח את הנושא עם אחותך ולפטור בכך את אותך או שניכם מהענין?
רחל
פרופ' רחל לב-ויזל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבחירה לדבר
פרופ' רחל לב-ויזל27/01/2010תמיד תוכל לכבד את עמדתה אם תחליט שלא מעונינת לדבר ולשתף פעולה
אבל תוכל להביע את צערך ולאפשר לה לפתוח את הדלת מתי שהיא תחליט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רונית סדגר27/01/2010שלום רב,
אכן קשה להיות במקום בו אתה נמצא. על מנת שלא להתקבע במקום כדאי לפנות לטיפול ולהבין מה
קרה לפני עשר שנים ומדוע היום מתעורר אצלך הקושי. בטיפול תוכל גם לבדוק מה יכולה להיות משמעות האירוע לאחותך, ולהתנהל בהתאם.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת לראיין גבר או אישה שחוו התעללגסנר טל10/01/2010
אני שונאת את הדרך שבה אני מציגה את עצמי, אני מחפשת גבר או אישה שחוו התעללות מינית מצד המשפחה (גילוי עריות ) לצורך ראיון לעבודת סוף סמסטר, אני חייבת להבין איך מתמודדים עם דבר כזה, ומה נותן כוח,אשמח עם מישהו או מישהי ישוחח איתי תודה
רונית סדגר24/01/2010טל שלום,
אני מציעה לך לפנות למרכז הסיוע לטיפול בנפגעות תקיפה מינית או להציג את הבקשה שלך בפורום נפגעות תקיפה מינית באתר מקום.
בברכה,
בקי מנדלוביץ
סגנית למנהלת המרכז הרב תחומי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטפל באזור הדרום?אימא07/01/2010
שלום לכולם,
אני אמא לילדה בת שש שעברה תקיפה מינית, ואני מחפשת טיפול לילדה. אודה להמלצות על מטפלים באזור הדרום (בנוסף לענב"ל). תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
רונית סדגר12/01/2010שלום רב,
אני מכירה רק את ענבל בדרום וכן את ד"ר שיר שמלמדת באוניברסיטת באר שבע.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמטפלת בדרום
פרופ' רחל לב-ויזל13/01/2010פרופ ורד סלונים-נבו, עומר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התרדה מילולית במקום העבודהאושרת05/01/2010
שלום רב,
אני עובדת כמזכירה יחידה במפעל של 17 איש (כולל מנהל).
ישנו חשמלאי במפעל שאני והוא לא הסתדרנו ולכן לפני כשנתיים המנהל הקודם אמר לנו שלא נדבר בינתיים.
מאז הוא לא מפסיק לקלל אותי ברוסית ועברית מול העובדים , עובר בחלון שלי וצועק קללות שאני לא מוכנה לחזור עליהם אפילו.
פניתי למנהל בבכי בבקשה שיפסיק את זה - ופנייתי לא עזרה.
פניתי למנהל החדש שהגיע וגם זה לא עזר
* יש לצין שידוע לי כי העובד הנ"ל הוא עם בעיה נפשית ועל כדורי הרגעה.
ברצוני ללכת ולהתלונן משטרה על הטרדה מילולית אך אני מפחדת כיוון שכמו שציינתי הוא חולה נפש ולאור מה שאני שומעת בחדשות זה קצת מפחיד.
אודה לכם באם תדריכו אותי מה עליי לעשות?????
בברכה,
אושרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
רונית סדגר12/01/2010שלום רב,
אני תוהה אם יש אדם במפעל שלכם שאחראי על הטרדות, ואז ניתן לפנות אליו. בנוסף, אולי כדאי לאמר למנהל שאת שוקלת תלונה במידה ולא ניתן יהיה להפסיק את התנהגות המטריד.
קיימת גם אפשרות - אם ההטרדות הן בגוון מיני - להעזר במרכז סיוע - פרויקט ליווי בהליך הפלילי.
רונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההטרדה אחרת
פרופ' רחל לב-ויזל13/01/2010ההתנהגות שאת מתארת אינה בגדר הטרדה מינית אלא מערכת יחסית לא תקינה במקום עבודה. נראה לי שעל המנהלים במקום לקחת אחריות ואולי לזמן את האדם הפוגע ואותך לשיחה.
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקש את עזרתכםחסוי03/01/2010
שלם, חברה שלי עברה הטרדה מינית לפני קצת יותר משנה...היא סובלת מבעיות נפשיות ומתפרצת בזכרונות ובבכי מדי פעם...קשה לי כבר לראות אותה ככה והחלטתי שאני רוצה לעשות דבר בנושא...הבעיה היא שהיא מפחדת מהליכים משפטיים...אנחנו לא כל כך מבינים במערכת המשפט אבל הגישה שלה היא חסרת תקווה, כזאת שאומרת: איך אוכל להוכיח זאת? היא היתה לבד בחדר עם המטריד ומכאן הרי נובע שיש רק 2 "במשחק" הזה הוא יגיד "לא היה" והיא תגיד "כן היה".. והיא תעמוד חסרת יכולת להוכיח...זה מקרה של מילה כנגד מילה...האם כדאי להתחיל תהליך משפטי במקרה כזה או שדינה של החברה שלי נחרץ- להיות אומללה לנצח...חשש נוסף הוא שאביו של המטריד הוא בדרגה גבוה במשטרה והוא כבר סגר בעבר תיקים של הבן שלו על מקרי אלימות...בנוסף, יכול להיות שהמטריד היה אז קטין, אני לא יודע אם הוא היה אז בן 17+ או כבר אחרי 18....המטריד השתמש בכוח באותה הטרדה ולכן היא גם פוחדת שהוא ירדוף אותה...חברה שלי גם שמעה סיפורים של בנות אחרות (שהיא כבר איבדה את הקשר איתן היום) שאומרות שהוא הטריד אותן.. אבל, איך נוכל למצוא אותם עכשיו? הרי זה לא המקרה של הנשיא קצב שדובר עליו בתקשורת ככה שהן (המוטרדות הנוסופות) יוכלו לדעת שהסיפור נחשף...
מה כדאי לעשות? תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תעזרו!!!
חסוי04/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההטרדה מינית
פרופ' רחל לב-ויזל05/01/2010שלום לך
אכן אתה צודק בכך שאירועי הטרדה מינית הם קשים בלאו הכי להוכיח ולהתמודד במערכת המשפט. מניסיוני, חשוב שחברתך ואתה תתיעצו עם נציבת הטרדות מיניות אם במסגרת המערכת בו עבדה (והתלונה נשארת חסויה) או בהתיעצות עם עו"ד באחת ממסגרות היעוץ כגון ויצו או נעמת.
רונית סדגר12/01/2010שלולם רב,
אני קוראת על המצוקה של חברתך ועל הדילמה - האם להתלונן או לא. אני חושבת שהדבר הנכון ביותר עבורה בלשב זה הוא להתייעץ במרכז סיוע - 1202 פרויקט ליווי בהליך הפלילי. יש שם מתנדבים ועורכי דין והם יוכלו לעזור לה.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופסור רחל לבאנונימית01/01/2010
אני בת 25 עברתי התעללות מינית מגיל 2 וחצי עד גיל 18 וחצי
בהתחלה זה היה בצורה יפה תוך כדי נתינת ממתקים ואחר כך זה התחיל להיות סדיסטי תוך כדי קשירות לעץ החדרת חפצים לאיבר המין וכו
לפני שנה וחודשיים גילו אצלי הפרעות did אני בטיפול כבר שנה וחצי
בתקופה האחרונה בחודשיים האחרונים יש לי המון זיכרונות ופלשבקים יש בי חלקים שרוצים שאני אמות ויש חלקים שרוצים שאני אחייה היו שבועות שהיו לי לפחות 6 נסיונות התאבדות בשבוע והמצב הולך ומחמיר לא מסוגלת לתפקד לא נרדמת בלילות למרות שאני מקבלת המון כדורים
הלכתי לראיון בירושלים כדי להתקבל לאישפוזית של נפגעות התעללות מינית בילדות ואמרו לי שרק עוד חודש הם יקבלו אותי זה המון זמן בגלל שו יום אני מתמודדת עם החלקים הרעים כדי שאני לא אמות אלה אחייה מנסה לשרוד
הציעו לי אם אני רוצה להתאשפז בבית חולים פסיכיאטרי לתקופה הזאת אבל אני לא מסכימה אני מעדיפה למות מאשר להתאשפז במקום כזה
בגלל שאת מכירה את המטפלת שלי אז אני חוסכת בשמות כדי לא ליצור אי נעימות
המטפלת שלי מאוד אוהבת אותי ומודאגת מאוד אין לנו פיתרון למצב
רציתי לשאול אותך האם יש לך הצעות בשבילי מה אני יכולה לעשות עד אז ? ומה יכול לעזור לי?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזקת אותך
הדס02/01/2010אל תרימי ידיים, את חזקה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רונית סדגר04/01/2010שלום רב,
אני שומעת על הסטוריה כ"כ קשה כפוגעת ויחד עם זה העובדה שאת בטיפול מחזיק ואוהב, והתוכנית של אשפוז בירושלים נראת לי נכונות.
אני בטוחה שההחזקה בטיפול והנגישות של המטפלת גם עוזרים. בשלבים כאלה חשוב להאחז בעוגנים שנותנים כח ומשמעות ולשמור על החיים. אנחנו יודעים ששום דבר לא נשאר קבוע בחיים ולכן תמיד יש מקום לתקוה.
מחלקה פסיכיאטרית יכולה לעזור בשמירה, אבל אני שומעת על הקושי שלך בהקשר זה. אפשרות נוספות היא להיות עם אדם שתומך בך, כדי שיעזור במניעת מעשים אובדניים. בנוסף, אני גם חושבת על טיפול תרופתי שיכול להקל בתקופה כזו.
רונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הטרדה מינית בגיל צעיר....פסיכולוגיובל31/12/2009
בת 24 היום
בגיל 12 הוטרדתי עי שכנה על בסיס יום יומי
התחלתי ללכת לפסיכולוג
כן...אני מאוד רוצה לדבר...
איך אני מעלה את זה? מאיפה להתחיל בכלל? איך הוא יגיב? ולמה כל זה יעזור?!?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאיפה להעלות את הנושא
פרופ' רחל לב-ויזל01/01/2010הדרך הפשוטה ביותר להעלות את הנושא בפני המטפל היא כפי שכתבת כאן
ומזה להמשיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רונית סדגר04/01/2010שלום רב,
העובדה שאת רוצה לדבר משקפת את הבשלות שיש לך להתחיל לעבוד סביב נושא הפגיעה. אני גם מבינה שיש קשר טוב עם הפסיכולוג, כי אחרת - לא היית רוצה לפתוח. אני מציעה שפשוט תספרי לו מה קרה. אני מניחה שהוא יגיב בצורה תומכת ומחזיקה. השיתוף יכול לעזור, כי הוא מאפשר למה שעברת לא להכתיב מערכות יחסים והתנהלות שלך באופן כללי.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לבעל/ת מקצועדנה27/12/2009
אני בת 17 ועברתי ניצול מיני מצד סבא שלי כשהייתי בת 5.
הסב נפתר חצי שנה מאוחר יותר, ככה שלא צריך עירוב של משטרה/בית משפט.
בכל מקרה אני ילדה חייכנית, אהובה, ואין לי בעיות חברתיות וכדומה.
הבעיה היא שאני כן מרגישה צורך לדבר על זה עם מישהו, אני לא יודעת... אולי לא קיבלתי טראומה, אולי כן... אולי אני יותר סגורה, לא יודעת... הייתי רוצה לדעת איך הייתי מבחינת אישיות אם לא הייתי עוברת את זה. אני לא יודעת אם זה עשה לי משהו, אני נמנעת מלחשוב על זה, הדחקתי מלא זמן וכשהייתי בערך בת 11 רצו לי מחשבות בראש על המאורע ועדיין הדחקתי.. זה חילחל לאט לאט (שזה היה מעשה נתעב)
בקיצור, רציתי לדעת אם זה בסדר שאני אפנה ל"הפוך על הפוך" מעמותת עלם, אני לא יודעת עליהם הרבה, אני יודעת שהרבה חברים שלי הולכים לשם וזה בעיקרון כמו ייעוץ לנוער בסיכון. אבל יש שם דגש על בעיות עם הורים...נטיות מיניות... וכאילו הבעיה שלי יותר שונה מהבחינה הזאת. אני לא יודעת איך הם יקבלו את זה, אני לא יודעת אם הם יוכלו לעזור לי, אם הם הוכשרו לזה,
מניחה שבטח פנו אליהם עם בעיות כמו שלי אבל בכל זאת אני מנסחת פה (בחפירות) את השאלה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
רונית סדגר28/12/2009שלום רב,
אני שומעת שיש לך חלקים חזקים, חיים ואוהבים - וטוב שכך. יחד עם זאת, את מדברת על ספקות, ולכן כדאי לפנות להפוך על הפוך או למקום המיועד רק לטיפול בנפגעות תקיפה מינית.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאן לפנות
פרופ' רחל לב-ויזל29/12/2009שלום לך,
א את חשה בטחון בפנייה לעובדים בעל"ם, עשי זאת. אם תחושי שזה אינו מספיק הם ודאי יפנו אותך לגורם מקצועי בתחום.
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרכז סיוע 1202 הוא בדיוק המקום
ליאור גל-כהן05/01/2010לדבר, להסתייע, להתלבט, לשאול לגבי תקיפה מינית.
מספר טלפון 1202 בנות. 1203 בנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)