מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דחוףanna29/08/2010
שלום !
אני בת 16 וישלי חבר כבר שנתיים ,קיבלתי מחזור ב-7 לחודש (המחזור שלי דיי מסודר ומתמשך 5 ימים ככה )
ב-14 שכבנו (עם קונדום durex)והוא נקרע אז לקחתי פוסטינור new וזרקנו את הקופסא של הקונדומים וקנינו חדשה גם מdurex אבל שונה (לא אותה קופסא)
ב-19 היה לי דימום קל במשך 3 ימים (הלכתי לגניקולוג והוא אמר שזה בסדר -תגובה של פוסטינור)
ב-26 שוב שכבנו ושוב נקרע (הקונדום החדש) אז לקחתי שוב פוסטינור ב-27 בשעה 13:00 אבל הפעם בקופסא לא היה רשום new וכשעשיתי השוואה בין הקופסא הראשונה לשנייה -לא היה שום הבדל בשניהים כדור 1 levonorgestrel 1.5 mg ורק המילה new הייתה חסרה
היום (28)קמתי עם כאבים באיזור הכבד אז אמא לשי הביאה לי תרופה בשם "אספירין" מצרפת וזה הרגיע אותי ועכשיו שוב התחילו לי כאבים אז שוב לקחתי
*האם עצם זה שיש לי כאבים באיזור הכבד קשור ב-לקיחת הפוסטינור ואם כן מה אני אמורה לעשות ?
כייי כואבב לי ממשש אני לא יכולה לישון וכשאני יושבת או שוכבת או עומדת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר זאב קריסטל02/09/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_גניקולוגיה_רפואת_נשים' id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בטןמאי27/08/2010
יש לי כאבים בבטן העליונה, עם הרגשה של אחרי אכילת ארוכה כבדה וגדולה. זה נמשך כבר יומיים, אתמול היו לי בחילות חזקות שהיום הן חלשות. יש לי גם קצת חום עם כאב ראש קל.
מה הגורמים לכאבים? מה אפשר לעשות? זה יעבור לבד? אני לא יודעת אם זה קשור אבל בנוסף לכך המחזור מאחר לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חידוד ההסבר-
מאי27/08/2010התכוונתי שהכאב מרגיש כאילו אכלתי הרבה, אך למעשה לא אכלתי באמת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
ד``ר זאב קריסטל02/09/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_גסטרואנטרולוגיה_מחלות_דרכי_העיכול' id=link]גסטרואנטרולוגיה, מחלות דרכי העיכול[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בקרסול שמאלחן27/08/2010
שלום,
לפני כחצי שנה איבחנו אצלי בעיה של נקעים חוזרים.
מדי פעם מופיעים אצלי כאבים עזים ברגל שמאל עד כדי כך שאיני יכול לדרוך על הרגל.
עשיתי מיפוי עצם ואומרים שאין לי כלום אבל אני סובל מדי יום וללא פתרון.
מכיוון שאני חייל יכול להיות שהרופא ביחידה חושב שאני משקר מכיוון שלא מוצאים אצלי כלום אבל אני לא יכול יותר, בנוסף יש כאבים עזים בברך ימין כנראה ממאמץ מכיוון שמדי פעם אני הולך על רגל אחת בלבד.
אשמח לתשובה,
חן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בקרסול שמאל
ד``ר זאב קריסטל27/08/2010שלום חן
מאחר שכבר אובחנת כסובל מנקעים חוזרים , זה מחייב את הרופא הצבאי שלך להתייחס אליך כחולה עם בעייה אמיתית. עליך לפנות למרפאת כאב לצורך איבחון , הפנייה לבדיקות תיפקוד עצבים פריפרים וטיפול בהתאם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב מוזר בפניםנועה24/08/2010
שלום
יש לי תחושה מצהרי היום מוזרה בפנים, בצד שמאל בלבד. זה התחיל בקצה הגבה, מעין כאב חלש כמו פצע כחול וירד לכיוון הלחי והאף..
אני בחורה בת 27 וחצי, מתעמלת, אוכלת נכון ושומרת בכלל על אורח חיים בריא. מעשנת סיגריה אחת ליום. המערכת החיסונית שלי לא ממש טובה ואני נוטה לחלות הרבה.
מה זה יכול להיות? ומתי צריך להילחץ מזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב מוזר בפנים
ד''ר תמר ישר25/08/2010נועה שלום
לפי התאור כנראה קיבלת מכה בלא ששמת לב
זה יספג ויעבור גם הכאב עצמו
לא לדאוג
ד"ר ישר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדוקטור זאב קריסטל תשובתך חשובה.'24/08/2010
שלום רב דוקטור (טרגין גם יותר טוב לי בגלל עצירות)
בעקבות כאבי התופת הכרוני שאני סובל אני מקבל כיום מהרופא
100 מ"ג טרגין ביממה ,שבעקבותיו יש לי שיפור בעוצמת הכאבים שמהם אני סובל.
הרופא אמר לי שמינון כזה הוא שכיח לכאבים הנוראיים שאני סובל ולא צריך לדאוג.
אני שמח שנימצא סוף סוף טיפול לכאבים הנוראיים,
רציתי גם את דעתך בנושא המינון של תרופת טרגין.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר targin
ד``ר זאב קריסטל02/09/2010שלום רב
יש חולים עם כאב כרוני המגיבים טוב למינונים גבוהים של תרופות מסוג הטרגין ונהנים משיפור ניכר באיכות החיים וביכולת התיפקודית, ללא תופעות לוואי בלתי נסבלות, ללא התפתחות של התמכרות ולאורך זמן ממושך. אני מקווה שאתה נכלל בקבוצה זו. חשוב לציין שככל שהמינון גבוה יותר עולה גם הסיכון לסיבוכים כמו פגיעה בתיפקוד ההורמונלי והחיסוני של הגוף וירידה באפקט של שיכוך כאב. לכן תמיד עדיף לשלב טיפולים אחרים מאשר לעלות במינון כאשר מגיעים למינונים הגבוהים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראשגלי22/08/2010
מזה 24 שנים אני סובלת מכאבי ראש קשים(מגרנות, כאבי ראש ממקור צווארי, כאבי ראש בכלל...)כמו כן אובחנתי לפני 3 שנים כחולתפיברומיאלגיה-שום דבר לא הורס לי את החיים כמו המיגרנות וכאבי הראש-אני בין 18-20 יום עם התקפים צורכת אימטרקס+תרופות לשיכוך כאבים שפעמיים רבות לא עוזרות. אין מומחה לנרולוגיה שלא הייתי אצלו נסיתי המון תרופות והכאב קשה מנשוא שלא לדבר על"הורס" איכות חיים.
בשבועיים האחרונים התחלתי להתאמן בחדר כושר וישנה החמרה בכאב הראש ממקור צוואר(שזה כאב שמאוד קשה לשכך עם הכדורים)י-האם ידוע על קשר בין הדברים?
ערכו לי MRI ראש לפני 3 שנים "יצא" תקין. כמו כן יש לי טינטון קשה מאוד ולעיתים רבות חוסר שיווי משקל.
האם יש מזור לסבל שלי בתחומכם?
בברכת תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש
ד''ר תמר ישר25/08/2010גלי שלום
רשית אם תרגילים מסויימים בחדר כושר משמבשים לך את אורך החיים הרגיל ומחמירים את הבעיה הקיימת יש להמנע מהם שכן שינויים או מתיחות בעמוד שידרה צאורי יכולים להשפיע.
לגבי המיגרנה האם ניסית רפואה אלטרנטיבית?דיקור סיני?
ד"ר ישר תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום דוקטור זאב קריסטל/22/08/2010
שלום
רציתי לדעת
לאדם שכול החיים שלו נעים סביב כאבי תופת נוראיים כול היום במשך שנים.
שהתחיל לקחת תרופת טרגין ,והתחיל להיות לו הקלה,
ושמעלים לו את המינון .
אני שואל בגלל כול הפירסומות באינטרנט על האנשים המפורסמים שלקחו אוקסיקונטין
ומתו בגלל שלקחו את התרופה אוקסיקונטין.
ושאלה שנייה בקשר להיתמכרויות לתרופה ???
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמכרות
ד``ר זאב קריסטל02/09/2010
שלום רב
יש חולים עם כאב כרוני המגיבים טוב למינונים גבוהים של תרופות מסוג הטרגין ונהנים משיפור ניכר באיכות החיים וביכולת התיפקודית, ללא תופעות לוואי בלתי נסבלות, ללא התפתחות של התמכרות ולאורך זמן ממושך. אני מקווה שאתה נכלל בקבוצה זו.
חשוב לציין שככל שהמינון גבוה יותר עולה גם הסיכון לסיבוכים כמו פגיעה בתיפקוד ההורמונלי והחיסוני של הגוף וירידה באפקט של שיכוך כאב. לכן תמיד עדיף לשלב טיפולים אחרים מאשר לעלות במינון כאשר מגיעים למינונים הגבוהים.
לגבי התמכרות, זו תופעה לא שכיחה בחולים עם כאב כרוני והיא תלויה בפרופיל הנפשי של המטופל. חולה עם נטיה להתמכרות יתמכר לכל דבר כולל תרופות מסוג זה. תופעות של גמילה ניתן למנוע על ידי ירידה מבוקרת במינון לאורך זמן.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים עם מחזורליאל18/08/2010
היי....!
אני ממש סובלת כל פעם בזמן מחזור ואמרתי שאני חייבת לבדוק את זה ובגלל זה הייתי אצל גניקולוג ואחרי בדיקות שהוא עשה הוא החליט שאין בעיה מיוחדת ושאקח גלולות פליים אם משככי כאבים לא משפיעים.
אני רוצה דעה של רופא או מישי שכבר לוקחת בעצמה, כמה זה עוזר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר זאב קריסטל02/09/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_גניקולוגיה_רפואת_נשים' id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהקרן17/08/2010
שלום רב ,
כבר כ8 חודשים אני מרגישה שריפות בנרתיק שמקריין לפעמים לכפות רגליים ועיקצוצים בפנים.
היתי מאושפזת אובחן אצלי כאבים עצביים, אני גם מרגישה כבר שלוש שנים חנק כמו גוש בגרון שעומד כל הזמן , הבנתי שזה חרדה.
רציתי לציין שעשיתי את כל הבדיקות אין לי שום דלקת ראו אותי אולי 20 רופאים, אני בריאה לגמרה.
רציתי לשאול האם תחושה של שריפה בנרתיק יכולה להיות כביטוי לחרדה ?
אני מאוד סובלת ניסיתי כדורי אלטרולט 10 מ"ג זה עשה לי ממש לא טוב וכדורי גאבפנטין שלא עזרו בכלל .
אני בת 34 אם ל2 ילדים
תודה מראש
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה
ד''ר תמר ישר17/08/2010קרן שלום
שריפה בנרתיק יכולה לבוא לביטוי לוולוודינה לא חייבת להופיע עם דלקת מקומית
או ממקור ע"ש מתני
יש לעשות בירור מעמיק גם לגבי ע"ש מתני
אם אכן מדובר בוולוודיניה תרופות כמו ליריקה יכולות לעזור וגם נוגדי כאב
בברכה
ד"ר ישר תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדוקטור זאב קריסטלאמ15/08/2010
שלום וברכה דוקטור
אני סובל מכאבי תופת מספר שנים, ((((((((((((((((((( נוראיים לאורך כול היום)))))))))))))))))))
מספר חודשים לוקח נרקוטיקה ,שמתחיל לעזור לי במידה מסויימת,
מה למען השם אני יכול לענות לרופא(ים ) ,שמעניק(ים )סופרלטיבים לנרקוטיקה כמו תרופת פצצת אטום, וכוליי ומפחידים אותך מהתרופה.
מבלי לתת שום אלטרנטיבה שיכולה להקל על הכאבים ,ששום מלים לא יכולים לתאר אותם.
מה אני יכול להגיד לרופאים כאלו כמובן יש לי כבוד לכול אדם.
אם המצב לא הייה מעציב בצורה מחרידה ,זה הייה מצחיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נרקוטיקה
ד``ר זאב קריסטל15/08/2010כאב כרוני הוא מחלה בפני עצמה, מחלה הפוגעת קשות באיכות החיים של הסובל ממנה ושל כל מישפחתו, באשר היא גורמת לפגיעה ביכולת להתפרנס, בחיי המשפחה וביחסים החברתיים של החולה. כאב כרוני גורם גם לפגיעה נפשית קשה עם דיכאון, עלייה בלחץ דם החמרה במצב הלבבי ודיכויי המערכת החיסונית. כל זה מחייב טיפול בכאב כרוני לפי סולם שנקבע על ידי אירגון הבריאות העולמי. כאשר תרופות משככות כאב רגילות אינן עוזרות יש להתחיל , לפי סולם זה, טיפול בנרקוטיה.
חוסר טיפול בכאב מנוגד לשבועת הרופא ומהווה פגיעה בזכויות החולה לטיפול הוגן ומתאים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי מפרקים וגבאלון13/08/2010
אני בן 18 אחרי טיפול כמותרפי אינטנסיבי לברקיט לימפומה שכלל סטרואידים כתוצאה מכך נוצר לי נמק AVN במפרקי הירך אני סובל מכאבים עזים שמגבילים אותי בתנועה ומסתכלים אותי בנוסף יש לי כאבים בגב התחתון עם ריבוי זריקות אינטרטקל במהלך הטיפול...ניסו לפתור את בעיית הכאב בהתחלה עם טרמדקס אך זה לא עזר לי כלל ויש בעיה של פיתוח תלות במורפיום ותרופות ממשפחת האופיום ...אשמח לדעת האם נרלוונטי טיפול בקנאביס רפואי שכן איני מעוניין לחזור אל המורפיום תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנביס
ד``ר זאב קריסטל14/08/2010שלום אלון
קנביס רפואי יכול לתת מענה לכאב ממקור סרטני במקרים שהיו עמידים לטיפולים אחרים.
אני לא רואה כל מניעה לא לנסות תרופה זאת במקרה שלך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד''ר זאב קריסטל
אלון14/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משהו חשובאור13/08/2010
שלום. אני בן 17 ויש לי תחושה של בטן מציקה ובחילות מזה שבועיים האם יש חשש למשהו רציני או חמור בעניין? מחכה לתשובה בהקדם האפשרי . תודה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר זאב קריסטל14/08/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_גסטרואנטרולוגיה_ילדים_מחלות_כבד_ילדים' id=link]גסטרואנטרולוגיה ילדים, מחלות כבד ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעה שמתרידה אותי כבר שנים.נופר12/08/2010
בכל פעם כשאני נפצעת קלות לדוגמא חתך מסכין מטבח, שפשוף גדול מנפילה או מכה חזקה
גם אם מקום הפציעה עצמו לא עד כדי כך כואב אני ישר מתחילה להרגיש חולשה שמלווה בסחרחורת, בחילה והזעה בפנים.
כאילו הגוף שלי ישר נכנס למצב של פאניקה.
האם זה קשור לסך כאב נמוך?
להיסטריה?
ממה זה נובע?
והאם יש דרך למתן את זה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר *מטרידה
נופר12/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחולשה
ד``ר זאב קריסטל14/08/2010שלום נופר
התופעה מוכרת כ"רפלקס ואגאלי" - עקב הפעלה מוגברת של מערכת העצבים הואגאלית יש ירידה חדה בדופק ובלחץ דם, דבר הגורם לתחושות שתיארת. יש לשתות הרבה ללשכב עם רגליים מורמות למשך כעשר דקות עד שהכל חולף.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקי, תודה. אבל
נופר15/08/2010לא ענית למה התגובה הזו קורת. זאצת אומרת, למה הגוף שלי מגיב ככה לפציעות שלאנשים אחרים לא מזיזות.
והאם יש דרך למתן את זה? כי זה ממש על כל פציעה קטנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר זאב קריסטל17/08/2010למה אדם אחד אלרגי לאנטיביוטיקה והשני לא?
לא הכל ידוע ברפואה, יתכן והדבר גנטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בטן ואגןי11/08/2010
שלום,
בן 33 עובד במשרד, לא מתעמל.
מזה 3 חודשים סובל מכאב בבטן שמאל תחתונה.
לפני חודשיים -
בירור אורולוגי לרבות US בטן וכליות פעמיים - תקין.
כירורג שלל בקע.
בירור גסטרו, לרבות סיגמאדיוסקופיה וCT בטן ואגן - תקין.
בדיקות דם, שתן, תרבית שתן, צואה, הליקובקטור - תקינות.
בדיקות דם לתפקודי כבד, כליה, צליאק - תקינות, נשלל גם צליאק.
לפני חודש הכאב בבטן נחלש משמעותית.
לפני שבועיים, בעת ישיבה בעבודה - חשתי בכאב בחלק שמאלי עליון אחורי של האגן.
מאז הכאב מופיע רק בעת ישיבה ממושכת (של למעלה מ-30-45 דקות). בעמידה ובשכיבה אין כאב, ואם היה - חולף.
הכאב מהאגן הקרין בחוזקה גם לבטן (הגביר את הכאב בבטן שנחלש בינתיים).
בבוקר (לאחר שינה) אין כאב באגן ובבטן. הכאב באגן ובבטן שב רק בישיבה. (הכאב נסבל אך מציק ומכריח אותי לקום, ללכת, לתפוס במותן, לעשות מסאז')
בבדיקת אורתופד מלפני שבועיים, סיכום: "תנועות ע"ש מתני חופשיות, רגישות מעל חוליות מותניות L5-S1 משמאל עם הקרנה לכיוון מפרק סקרואיליאקי שמאלי, כח גס שמור ותחושה בגפיים תחתונות תקינים סימן לסג שלילי דו צדדי. בצילום ע"ש מתני ב.מ.פ. ניתן קספו. מופנה לטיפול פיזיוטרפי". סיכום צילום ("מבנה גרמי תקין של החוליות, גובהן וצורתן של החוליות שמורים, הרווחים הבין חוליתיים שמורים").
טיפול בXEFO במינון יומי 16 מ"ג למשך 10 ימים ושני טיפולי US בפיזיוטרפיה - ללא הטבה ממשית (הטבה קלה מאד בלבד).
חשוב לומר כי הכאב בבטן מופיע עם הרגישות באגן השמאלי ביחד ורק בעת ישיבה.
האם מוכר לכם כאב בבטן ממקור אורתופדי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בטן ואגן
ד''ר תמר ישר12/08/2010שלום
כאב בטן המוקרן לאיזור האגן יכול לנבוע ממקור אורטופדי ע"ש מתני L1-L2-L3
אולי יש לבצע MRI ע,ש מתני + אגן
בברכה
ד"ר ישר תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב כרונייםגלית08/08/2010
אמי בת 73 סובלת מכאבי גב כרוניים שנים רבות, כיוון שהיא מנסה להימנע מלקיחה רצופה של נוגדי דלקת כמו אדקס וכו' - קיבלה אוקסיקונטין 5 מ"ג ומיד לאחר מכן התחילה להקיא והרגישה רע מאוד.
רופאת המשפחה החליטה לתת לה כעת מדבקות Durogesic 25 mg ,שאלתי -הרי גם במדבקות נמצא החומר אופיום, האם כדאי לה לנסות את המדבקות אע"פ שהקיאה והרגישה רע מהאוקסיקונטין ? האם יתכן שהמדבקות לא יגרמו לה תופעות לוואי קשות כמו ה- אוקסיקונטין ?
בתודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דורוגזיק
ד``ר זאב קריסטל08/08/2010שלום גלית
דורוגזיק היא מדבקה המכילה פנטניל, שהוא חומר ממשפחת האופיאטים כמו מורפין ואוקסיקונטין ולכן הוא עלול לגרום לכל תופעות הלוואי כמוהם. יש לציין שתופעות הלןןאי שציינת הן זמניות וחולפות תוך מספר ימים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)