מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי בטן בלתי נסבליםאורי26/02/2011
שלום, שמי אורי ואני בן 15, כבר כשנה, פעם בחודש, אני סובל מהתקפים בלתי נסבלים של כאבי בטן שנמשכים כ30דק' לערך.
קשה לתאר עד כמה קשים ההתקפים, אני יכול לומר שלרוב הם מלובים בזעה והקאות.
למזלי יש אינטרנט. לאחר מספר התקפים התחלתי לחפש ומצאתי מידע מועיל באינטרנט שהפך את הכאבים לנסבלים בהרבה.
כיום, בזמן התקף אני נושם עמוק ככל שניתן ושומע מוזיקה חזקה מאוד.
המטרה של ההודעה הינה למצוא פעולות נוספות שניתן לעשות כדי להפוך את הכאב ליותר נסבל בזמן התקף, תודה רבה!
חשוב לציין כי אינני מחפש פתרון לבעיה שכן אני מעדיף למצוא אותו אצל רופא שיכול לבדוק אותי ולעקוב אחר התוצאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן בלתי נסבלים
רונה04/09/2011האם הכאבים הינם בבטן התחתונה, בערך כחצי שעה והינם באים והולכים כל דקה בערך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי בטן בלתי נסבלים - תגובה
ד''ר תמר ישר06/09/2011אורי שלום
ראשית חשוב להבין את מקור הבעיה - פנה לרופא המשפחה לשם ברור.
לגבי הקלה בכאב באם לא נימצאה סיבה אורגנית -ניתן לפנות לדימיון מודרך-דרך אלטרנטיבית ויעילה להרפיה ושיכוך הכאב.
ד"ר ישר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
ד``ר זאב קריסטל05/03/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_גסטרואנטרולוגיה_מחלות_דרכי_העיכול' id=link]גסטרואנטרולוגיה, מחלות דרכי העיכול[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זאב קריסטל דוקטור חשוב חשובסול23/02/2011
שלום ------לא רק לכאב המתפרץ--------
שאלה - אם ניתן לקחת סירופ אוקסיקוד, גם לכאב שמוגדר קבוע,
כלומר יוצא כול מספר שעות ,ועד 120 מ"ג ליממה,
במקום הכדורים בשחרור מבוקר של עד 120 מ"ג ליממה
חשוב- המינון ליממה בשניהם אותו הדבר, רק שהסירופ מטפל הרבה יותר טוב בכאב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סירופ אוקסיקוד
ד``ר זאב קריסטל05/03/2011שלום רב
סירופ אוקסיקוד משמש רק כתוספת לתרופות בשחרור מבוקר, לצורך טיפול בכאב מתפרץ. רוצה לומר שתרופה כמו אוקסיקונתין תתן בסיס קבוע ומתמשך של שיכוך כאב במשך 24 שעות היממה, כאשר ניתן להוסיף על כך מספר פעמים ביום סירופ אוקסיקוד, שהוא קצר פעולה ויטפל בהתפרצויות כאב למרות הטיפול הבסיסי באוקסיקונטין.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לך ד"ר
נדב19/07/2011יש לי שאלה בקשר לתרופה בשם אוקסיקונטין.
הבנתי שתרופה זו ממכרת והיא ניתנת לשיכוך כאבים חזקים.
אני גם סובל מכאבי גב מאד קשים יש לי תחושת שירפה בעקב רגל שמאל בצד הפנימי
כשאני מתכופף. האים אני חייב לעבור ניתוח? או שיש דרכים אחרות להקל את הכאב אני לוקח מידי פעם חצי כדור אוקסיקונטין 40 מג רק כאשר אני לא יכול יותר לסבול
אין לי מרשם פשוט החלטתי על דעת עצמי מכוון שניסיתי כמעט את כל סוגי הכדורים שאפשר אבל הם לא חזקים ויעילים כמו אוקסיקונטין למה זה?? ומה אתה מציע לי לעשות
תודה וברכה לך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לך ד"ר - תגובה
ד``ר זאב קריסטל21/07/2011שלום נדב
לא ברור לי כיצד אתה מקבל אוקסיקונטין ולוקח אותו על דעת עצמך. תרופה זאת, במקרה שלך, רצויי לקחת כחלק מטיפול רפואי משולב, עם תרופות נוירולוגיות, הזרקות יעודיות תחת שיקוף רנטגן ובמידת הצורת פעולות חודרניות מיוחדות לצורך ניווט ושליטה על מסלולי הכאב. נטילת תרופה אחת לעיתים נדירות ובצורה לא מסודרת איננה פתרון הולם לבעייתך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמור21/02/2011
כיצד משפיעות גלולות על כאבים שבזמן מחזור? זה מאזן את ההורמונים? אם אני מתחילה לקחת גלולות flame לזה כמה זמן יקח עד שיכאב פחות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר זאב קריסטל24/02/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_גניקולוגיה_רפואת_נשים' id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניוון דיסק L5אני20/02/2011
הי. בן32. סובל 3 שנים מכאב גב תחתון קורן לרגל וכאבים בשוקיים. בשכיבה מחמיר מאוד וחש גם לעיתים חשמולים. טיפוליים שמרניים וקובלציה כשלו. מזה שבועיים נוטל ליריקה 300 ביום. עוזר קצת. במהלך היום אני מסוגל לחיות עם הכאב אך בלילה מקשה עליי להירדם.
שאלותיי:
1. האם ניתן לקחת את ה-300 מ"ג במכה אחת לפני השינה? או לחלופין האם ניתן להעלות מינון ל150 בבוקר ו-300 לפני השינה?
2. האם מותר שילוב של ליריקה עם אטופן/ארקוקסיה וכדורים כגון אקמול/אופטלגין?
3. האם ניתן לחיות שנים על ליריקה בלי להזיק לאיברים פננימיים בגוף?
כלומר - אני צעיר סה"כ והדילמה היא בין ניתוח קיבוע שעשוי, אולי, לעזור אך קיימים בו גם סיכונים, זמן החלמה ארוך ואופציה להחמרה לבין לחיות על ליריקה בחיזוק אופטלגין ואטופן שמקלים על הכאב אך איני יודע, וזו למעשה שאלתי, כיצד משפיעים על הגוף לטווח ארוך. (נאמר לי למשל ששימוש ארוך טווח באטופן מזיק לכבד. לכן הפסקתי שימוש, שהיה על בסיס דו יומי, ולוקח רק שממש חייב והכאב בלתי נסבל. מה לגבי ליריקה?????) .
סליחה על אריכות הדברים. חשוב לי בעיקר מענה על שאלה 1 ו-2.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניוון דיסק L5 - תגובה
ד``ר זאב קריסטל05/03/2011שלום רב
עליך לפנות למרפאת כאב מוסמכת לצורך כניסה לתכנית טיפולית יסודית שתכלול הזרקות איבחונים תחת שיקוף רנטגן לשורשי העצבים המעורבים בכאב. לאחר מכן טיפולים בגלי רדיו בתדירות גבוהה ולבסוף כאופציה אחרונה השתלת אלקטרודה אפידוראלית לגרויי חוט השדרה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיברומיאלגיהבובי17/02/2011
שמי דודי אני בן 36 וההיתי אצל רמוטולוג שאיבחן אצלי פיברומלאגיה יש לציין שאני עצמאי ואב לשתני ילדים והשלישי בדרך ומאוד מפחיד אותי החוסר תיפקוד שלי. קיבלתי טרמדקס וגם אלטורולט שלא עזרו לי ורק גרמו לי לתופעות לוואי ולא הורגדה הקלה משמעותית בכאב יש לציין שבהתחלה קיבלתי את האלטורולט 10 מג ולא הרגשתי שום דבר ואז החליו לי 25 מג והתופעות לוואי היו חזקות עשיתי כבר צילומי רנגן אולטרסנד ובדיקות דם ככה שיהבחנו אצלי את הפיברומאלגיה . הכאביים שלי ממש איומים שאני מסיים את העבודה אני מרגיש את הגוף כואב מאוד חזק שבגללו אני לא ישן טוב בלילה בלשון המעטה כי אני קם בממוצע כל שעה שעה וחצי לשירותים . השבוע עישנתי קנביס רפואי בגלל שאיתי בפורומים שיש אנשים שזה עזר להם עישנתי מחבר שמקבל את הקנביס הרפואי בעקבות קריטטת רגל .עישנתי שלש ארבע שיאפות והכאב הוקל לי בצורה מאוד משמעותית בלי שום תופעו תוואי ולפני שהלחתי לישון עישנתי עוד קצת והלילה היה כ4מעט מושלם התעוררתי רק פעם אחת אבל מבחינתי היה פשוט מדהים . יש לציין שאנשים ממש מעירים לי למה יש לי שחור מתחת לעיניים בצורה ממש בולטת .וזה מחוסר שינה טובה ורגועה ואני גם רגיש ל- g6pd ונולדתי עם כבד מוגדל מה שעוד יותר מפחיד אותי לקחת תרופה כל יום על בסיס קבוע . האם יש לי סיכווי לקבל רשיוון לקנביס רפואי? כי נכון לעכשיו אני מרגיש שמצאתי את התרופה שמקלה עלי .
בתודה אשמח אם תוכל ליעץ לי דודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיברומיאלגיה - תגובה
ד``ר זאב קריסטל05/03/2011שלום דודי
לפי דרוג אירגון הבריאות העולמי יש לטפל בכאב לפי סדר עולה ולפי עוצמת הכאב.
לפי תאורך אתה נמצא בדרגת כאב גבוהה ולכן יש לטפל בך בתרופות משככות כאב חזקות. בקבוצת תרופות אלו נמצאות התרופות האופיואידיות כמו אוקסיקונטין, מורפין ומדבקות דורוגזיק.
תופעות הלוואי מתרופות אילו מוגבלות בזמן וחולפות מוך מספר ימים. בנוסף יש בעת תרופות מתקדמות יותר מאלטרול כמו הסימבלטה אותה ניתן לשלב יחד עם האופיואידים ויחד עם פיזיוטרפיה ותרגילי הרפייה (יוגה, ביו-פידבק וכו'). במידה וכל זה לא יועיל ניתן בהחלט לשלב טיפול בקנביס רפואי שכבר נתן אצלך תוצאה חיובית לאחרונה. לשם כך עליך לפנות למרפאת כאב מוסמכך להמשך טיפול וקבלת אישורים בהתאם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדוקטור קריסטלמורן17/02/2011
שלום קיצור
במחקר תרופת טרגין נבדק עד 80 מ"ג ליממה.
רופא מומחה נתן לי 140 מ"ג טרגין ליממה.
האם ניתן לקחת ,מינון כזה ללא חשש בתרופת טרגין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרגין
ד``ר זאב קריסטל05/03/2011שלום מורן
לטרגין כמו לשאר התרופות ממשפחת האופיאטים אין מינון תיקרה ולכן ניתן לעלות במינון עד לקבלת אפקט שיכוך כאב משביע רצון. הבעייה שטיפול ממושך בתרופות מסוג זה יש תופעות לוואי לא רצויות וירידה הדרגתית באפקיטביות. לכן תמיד יש להזהר ולא להגיע למינונים גביהים מדי (מעל 160מ"ג) לאור זמן.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדוקטור קריסטל חשובgעדאל15/02/2011
שלום
במדבקה למשל של פאנטניל 25 , ידוע שכול שעה המדבקה משחררת 25 מק"ג ,
חשוב לי לדעת כמה משחרר 20 מ"ג אוקסיקונטין בשחרור מבוקר ,לשעה.
איך החישוב מתבצע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדוקטור קריסטל חשוב - תגובה
ד``ר זאב קריסטל16/02/2011שלום רב
לא ניתן לענות לך על כך, שכן הדבר תלויי בהרבה גורמים כמו הפעילות האנזימטית בכבד שהיא שונה מאדם לאדם, רמת החלבונים בדם, תיפקוד הכליות, תרופות אחרות בהם אתה משתמש ועוד הרבה גורמים. בסה"כ התרופה אמורה להשפיע למשך 12 שעות, אך לעתים היא משפיעה רק למשך 6 שעות ואפילו פחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראה שאלתי מ05.02.11 מוקפץ מחדשתמר טלמון12/02/2011
נוירופידבק -תמר טלמון23:39 06.02.11
דר' קריסטל שלום,
עניתי לי על ביופידבק ולא על נוירופידבק.
אשמח אם תענה לשאלתי.
תודה,
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה מוקפצת מחדש על נויורופידבק
תמר טלמון12/02/2011הנה אני מוסיפה גם את השאלה מחדש:
שלום לרופאים כאן,
אני בת 65 מזה 45 ש' סובלת ממיגרנה,עברתי טיפולים רבים, האחרון שבהם טופומקס ,לקחתי 70 מ'ג' ביממה והרגשתי דיכאון ,התחלתי עם סימבלטה וכעת 60 מג' ביממה עליתי ל100 מג 'בטופומקס, עם הזמן כאבי הראש חזרו עם הטיפול המונע , הזריקו לי לעורף לידוקאין ללא השפעה ,כעבור זמן ניסיתי גם בוטוקוס ,גם ללא השפעה.
כעת אני מקבלת סימבלטה וטיפולי נוירופידבק ,כאבי הראש ירדו מ3-4 בשבוע ל2-לפעמים עדיין 3 בשבוע ,אני כבר בטיפול ה11 אחת לשבוע ,מורידים לי גלי טטה ,סוג של גל SMR(גלי בטא קטנות -הכי נמוך) ומורידים טטה
וכן HR 12-15
ההבנה שלי מוגבלת בנושא ,רוצה להאמין שאולי תבוא הישועה מכאן ,אולי אתם יכולים לנסות להבהיר לי קצת יותר ,בנוסף מה חדש במרפאת כאב , לציין שתמיד טופלתי עי' ניאורולוגים.
ריללרט ואימטרקס בדכ' משחררים אותי מכאב ,לעיתים משאירים תשישות ,הבעיה שאני רוצה לא לקחת יותר מפעם בשבוע (כך אמרה לי ניאורולוגית בעבר).
אשמח לכל הסבר ,קצת מפורט (מקוה שאין נזק בנוירופידבק) ומה יש עוד להציע.
סליחה שהארכתי (45שנים בכמה שורות)תודה מראש על הסבלנות וההתנדבות.
תמר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראה שאלתי מ05.02.11 מוקפץ מחדש - תגובה
ד``ר זאב קריסטל12/02/2011מצטער, לא מכיר את הנושא
עמך הסליחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
תמר טלמון12/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדוקטור זאב קריסטלgעדאל07/02/2011
שלום
ותודה על התשובה הקודמת
ברשותך אני מקצרת ,ומוסיפה נתון .
,(((הרופא במרפאת כאב ))אמר לי שניתוח או פרצדורה ,לא אומר שזה בטוח יעזור,
כלומר אלקטרודות או משאבה לשחרור מורפיום,
אני מקבלת 120 מ"ג אוקסיקונטין בשחרור מבוקר ליממה + שצריך גם סירופ אוקסיקוד .
1)) חשוב אני סובלת כאבי גב((( קשים ביותר ללא הפסקה))),ללא הקרנה לרגל,
שבר באגן וסרקואידוזיס שמשפיע גם הגב
האם כתוצאה מזה שאין הקרנה לרגל ,
אני צריכה להבין שפרצדורת אלקטרודות לא תעזור לי במצב של
שבר אגן+ סרקואידוזיס שמשפיע בצורה קשה ונוראית על הגב התחתון.
2))וכן האם כמו שהרופא אמר לי לא צריך לחשוש ממינון של 120 מ"ג אוקסיקונטין ואפילו יותר ממינון זה מה דעתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר באגן
ד``ר זאב קריסטל12/02/2011שלום מורן
את מינון התרופות הנקרוטיות ניתן להעלות בהדרגה עד לקבלת אפקט קליני משביע רצון או עד להופעת תופעות לוואי בלתי רצויות. כאשר אילו מופיעות או כאשר מתפתחת סבילות לתרופה מסוימת ממשפחה זאת, יש להחליפה בתרופה אחרת. כמו מתדון, דורוגזיק, מורפין וכו'
שימוש לאורך זמן במינונים גבוהים של אופיואידים יכול להזיק ואפילו לגרום לרגישות יתר לכאבים. לכן יש לשקול במצב כזה השתלת משאבה תת-עורית למתן מתמשן של אופיואידים תוך-ספינאלית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת ליריקהאני07/02/2011
האם אמורה לעזור מיידית או רק לאחר מספר ימים/שבועות ?
הסבר- אני בן 32, סובל 3 שנים מכאב גב תחתון המקרין לרגל. לאחרונה גם כאבי בשוקיים המלווים בתחושת בעירה. טיפולים שמרנים כשלו. זריקות קורטיזון לא הועילו. לפני 3 חודשים עברתי צריבת דיסק (קובלציה) - ללא שיפור.תרופות כגון אטופן, ארקוקסיה, קספו, אביטרן - כמעט לא עוזרים. (בערך כמו אקמול). קלונקס ואלטרול עזרו יותר אך מלווים בתופעות לוואי.
הומלץ לי על ליריקה. התחלתי ליטול היום. 300 ביום (150*2). עוזר מעט.
שאלתי - האם הבחינה אם ליריקה מועילה לי יכולה להתבצע אחרי יום או שיכול להיות שבעוד שבוע-שבועיים אתחיל להרגיש הקלה יותר משמעותית?
אודה על תגובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה לתגובה
אני12/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוזר להרפיית השרירים ברגליים במקצת
ת13/02/2011מוביל לעלייה במשקל, 5 קג ב3-4 שבועות שלפי תגובות של אחרים זה עוד יחסית לא הרבה.
בתור אחד שנלחם עם משקל עודף וניצח עלייה במשקל היא מכה קשה למורל.
לא ברור לי המנגנון שמוביל לכך ולמה זה קורה אפילו כשהצריכה הקלורית היא נמוכה.
הפסקת התרופה לא גורמת לירידה, ומי לעזאזל יכול לחשוב על פעילות גופנית במצב כזה.
בכל מקרה מניסיון אישי העלות לא שווה את התועלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודה לתגובה מקצועית
אני14/02/2011ת - תודה על תגובתך, אך אתה טועה. עליה במשקל היא מאכילה...
יתכן והכדור השפיע על מצב הרוח שלך וגרם לתחושת "היי" וכפועל יוצא אכלת הרבה בימים הראשונים.
אין כל קשר ישיר בין נטילת התרופה לעליה במשקל.
בכל מקרה שאלתי היתה לגבי השפעת התרופה על כאב שזו בעייתי העיקרית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוא דווקא צודק, וגם אתה
רון02/03/2011מניסיון ,אני נוטל ליריקה במינון גבוה (400 מ"ג) ליום , כבר תקופה,
אני סובל מכאבים אחרי טיפול שיניים (כאבים נוראיים) כמעט כל היום, בלסת התחתונה, בשיניים, בחניכיים - כמו לחיות עם כאב שיניים רצוף רוב היום (אם מישהו מכיר ורוצה לחלוק "חוויות" - מוזמן בשמחה לפנות אליי למייל),
בכל מקרה, נוטל ליריקה תקופה - הייתי בחור שחיף , פחות מ 60 ק"ג, ובהחלט הגוף יותר "מוצק" ,עלייה במשקל וצמיגים (אני לא שמן מאוד עכשיו, אבל נהייתי יותר מוצק),
נכון - זה נובע מזה שיש לי יותר תאבון , לפעמים מתחשק לאכול ולאכול.
חשבתי שאוכל לשלוט בזה - כלומר - פשוט לא לאכול , אבל לפעמים התאבון כל כך חזק שחייבים ללכת למקרר ולאכול עוד ועוד .
אז ככה - הליריקה בהחלט "תורמת" מאוד לעלייה במשקל (אני מכיר כאלה שנוטלים והעלו יותר ממני) - היא אולי לא משמינה כשלעצמה -אבל תורמת לתאבון מוגבר שקשה להתגבר עליו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בפה בעקבות זומרהאורית06/02/2011
אמי חולת סרטן שד עם גרורות בעצמות. טופלה בטיפול הורמונלי ועירוי מסוג ארדיה במשך כשנה והועברה לטיפול בזומרה.
לאחר 2-3 ערויים של זומרה החלה להרגיש כאבים בפה אשר עברו מצד ימין לשמאל וכעת תחושות הכאב/ חוסר תחושה נמצאים בסנטר.
1. האם זו תופעת לוואי ידועה לזומרה?
2. האם זה חולף?
3. איזה משכך כאבים מתאים למצב זה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בפה בעקבות זומרה - תגובה
ד``ר זאב קריסטל06/02/2011שלום אורית
הופעת כאבים עקב נזק עיצי על ידי כמוטראפיה היא תופעה ידועה. עליך לפנות למרפאת כאב מוסמכת לצורך איבחון הבעייה והתחלת טיפול בתרופות המיועדות לכאב נוירופאתי (כאב שמקורו בנזק עיצבי).
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דר
אורית06/02/2011האם תרופה נגד כאב כמו פרקוצט או בוטרנס יטפלו בבעיה זו?
האם תחושת הכאב וחוסר התחושה בפה ישארו או יחלפו עם הזמן?
תודה
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום, פרט חשוב לגבי זומרה
מירי04/05/2011שלום רב!
לפי מה שהוסבר לי באונקולוגיה, זומרה עלולה לגרום לנזק בחניכיים, עד כדי יצירת נמק. ברור שתופעת לוואי זאת אינה בשכיחות גבוהה, ולכן חשוב לעשות שטיפות פה בזמן הטיפול, ולהקפיד על צחצצוח שיניים, והייגיינה של הפה. כמובן שלפני הטיפול הבא בזומרה, חשוב לדווח לרופא ולאחות במחלקה האונקולוגית. טיפול לפי הצורך, יבוצע אך ורק בפה ולסת במסגרת בית חולים, וכמובן שצריך ורצוי להזכיר זאת לכל רופא שיניים שמטפל באמך.
מקווה שתרמתי משהו...
רפואה שלמה לאימך! כל טוב!
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיגרנה וטיפול עי' נוירופידבקתמר טלמון05/02/2011
שלום לרופאים כאן,
אני בת 65 מזה 45 ש' סובלת ממיגרנה,עברתי טיפולים רבים, האחרון שבהם טופומקס ,לקחתי 70 מ'ג' ביממה והרגשתי דיכאון ,התחלתי עם סימבלטה וכעת 60 מג' ביממה עליתי ל100 מג 'בטופומקס, עם הזמן כאבי הראש חזרו עם הטיפול המונע , הזריקו לי לעורף לידוקאין ללא השפעה ,כעבור זמן ניסיתי גם בוטוקוס ,גם ללא השפעה.
כעת אני מקבלת סימבלטה וטיפולי נוירופידבק ,כאבי הראש ירדו מ3-4 בשבוע ל2-לפעמים עדיין 3 בשבוע ,אני כבר בטיפול ה11 אחת לשבוע ,מורידים לי גלי טטה ,סוג של גל SMR(גלי בטא קטנות -הכי נמוך) ומורידים טטה
וכן HR 12-15
ההבנה שלי מוגבלת בנושא ,רוצה להאמין שאולי תבוא הישועה מכאן ,אולי אתם יכולים לנסות להבהיר לי קצת יותר ,בנוסף מה חדש במרפאת כאב , לציין שתמיד טופלתי עי' ניאורולוגים.
ריללרט ואימטרקס בדכ' משחררים אותי מכאב ,לעיתים משאירים תשישות ,הבעיה שאני רוצה לא לקחת יותר מפעם בשבוע (כך אמרה לי ניאורולוגית בעבר).
אשמח לכל הסבר ,קצת מפורט (מקוה שאין נזק בנוירופידבק) ומה יש עוד להציע.
סליחה שהארכתי (45שנים בכמה שורות)תודה מראש על הסבלנות וההתנדבות.
תמר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיגרנה וטיפול עי' נוירופידבק - תגובה
ד``ר זאב קריסטל06/02/2011שלום תמר
טיפול בביופידבק הוא אחד מהטיפולים האלטרנטיביים והוא למעשה טכניקה של הרפיית, לפיה החולה לומד לשלוט בגופו ולהרפות את שרירי העורף והגוף, דבר המפחית בסיכומו של דבר את עוצמת הכאב ואפילו יכול להפסיק את התקף המיגרנה. בהחלט ניתן להעזר בטכניקה טיפולית זאת כתוספת לטיפולים אחרים במיגרנה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנוירופידבק
תמר טלמון06/02/2011דר' קריסטל שלום,
עניתי לי על ביופידבק ולא על נוירופידבק.
אשמח אם תענה לשאלתי.
תודה,
תמר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוירולוגיה טריגימינלרווית04/02/2011
אני בת 26 ולפני 5 שנים פגעו לי בעצב המשולש, ניסית מלא דברים כדורים שיטות ומה לא. לאחרונה נכנסתי ללימודים ומאוד קשה לי ככה וזה החזיר אותי למקום לא טוב.
בבקשה, בבקשה מכם עזרו לי, מה הוא כיום הטיפול הכי אפקטיבי עם הבעיה הנוראה הזאת
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוירולוגיה טריגימינל - תגובה
ד``ר זאב קריסטל06/02/2011שלום רווית
לא ברור לי באיזה תרופות טופלת עד כה ואת הטיפול שקיבלת אמנם מתאים לבעייה ממנה את סובלת. פגיעה בעצב היא נוירופאתיה ולא נויראלגיה והגישה הטיפולית יכולה להיות שונה.יש היום מיגוון טיפולים תרופתיים ואחרים בבעיה, ביניהם טיפול בגלי רדיו, גרויי חשמלי ע"י אלקטרודה מושתלת ועוד. עלייך לפנות למרפאת כאב מוסמכת לקבלת הדרכה וטיפול בהתאם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חדים ופתאומיים בשניים.אווה02/02/2011
שלום רב
לפני שנה ושלושה חודשים באופן פתאומי היו לי הבזקי כאב חדים בשן. רופא שיניים בדק, צילם ולא מצא שום בעיה בשן. הוא אמר לי שזה סימפטום של נוירולוגיה טריגומינאלית. פניתי לנוירולוג והוא שלל באופן גורף את האפשרות. כשנה וחצי נעלמה הבעיה.היום שוב באופן פתאומי תקפו אותי כאבי תופת בשן, שמקרינים ליתר השיניים. כמובן שהכאב באה בהבזקים ועובר ושוב הבזק כאילו נוגעים לי בעצב או עוקרים לי שן.
אני די מודאגת ובעיקר כואבת. אני בת 63 בריאה בדרך כלל רב תודות לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים חדים ופתאומיים בשניים. - תגובה
ד``ר זאב קריסטל06/02/2011שלום אווה
הבזקי הכאב שאת מתארת יכולים בהחלט להתאים לנויראלגיה טריגמינאלית.
עלייך לפנות למאפאת כאב מוסמכת להתחלת טיפול מתאים בתרופות נוירולוגיות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דוקטור זאבmoran01/02/2011
שלום דוקטור
סובלת מכאבים קשים מאוד בגב ,הרופא במרפאת כאב אמר לי שניתוח או פרצדורה ,לא אומר שזה בטוח יעזור,,
אני מקבלת אוקסיקונטין בשחרור מבוקר + סירופ אוקסיקוד שצריך.
השאלה שלי באה ,מתוך זה שאני רוצה לדעת מה דעתך .
שאני מקבלת 120 מ"ג אוקסיקונטין בשחרור מבוקר ליממה + שצריך גם סירופ אוקסיקוד .
האם בגלל מינון כזה גבוהה ,למרות מה שהרופא כאב אמר לי ,
אולי עדיף כן לעבור פרצדורה של אלקטרודות ,או השמת משאבה שיטפטף מעט חומר נרקוטי לכאב.
התיק הרפואי שלי מאפשר פרצדורות כאלו.
מה אתה אומר דוקטור ,האם מינון גבוהה כמו שאני לוקחת ,לא עדיף לחשוב לעשות אלקטרודות או משאבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דוקטור זאב - תגובה
ד``ר זאב קריסטל06/02/2011שלום רב
בתשובה לשאלתך אלקטרודה יכולה בהחלט לעזור במקרים ספציפייים של כאב גב עם הקרנה לרגל, על רקע של נזק עיצבי.
עליך לפנות למרפאת כאב המתמחה בטיפול זה בכדי לברר תאימות לטיפול זה. בכל מקרה ההשתלה מתבצעת בשני שלבים, כאשר השלב הראשון הוא שלב של בדיקה אם את מגיבה לטכניקה טיפולית זאת, לכן אינני רואה כל מניעה לנסות את השלב הזמני ורק אם הוא באמת אפקטיבי ללכת על השתלה קבועה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)