פורום כאב - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• .
    שאלה של אמא
    01/06/2010

שלום דוקטור

אני מקבלת, מרופא משפחה ,מספר רב של שנים בתדירות גבוהה מאוד,כדורים נגד דלקות לכאבים,
    בגלל בעיות בגב ,וברכיים, עם עזרה חלקית.

אני מניחה שהסיכוי לא גדול שתרופות נגד דלקות,יעשו

דימום ממערכת העיכול. עלית לחץ דם , פגיעה בתפקודי ראות נזק לכליות. ותרופות קוקסיבים סלקוק וארקוקוסיה שיש סיכון מוגבר במידת מה ללקות באוטם שריר הלב.

בנוסף עברתי כול מני טיפולים נוספים כמו
    גלי רדיו.כך שהרופא ממשיך לתת לי תרופות נגד דלקות.
    מה דעתך המקצועית דוקטור ,לפי דעתך אם זה בהוראת הרופא אז זה תקין ?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    .

הוספת תגובה

• הודעה של: שאלה של אמא

ד''ר תמר ישר
    01/06/2010

שלום
    הטיפול בנוגדי דלקת אכן כרוך בתופעות לואי מסוגים שונים
    באם אינך לוקחת אותן רצוף עד כעשרה ימים שבועיים עם הפסקות בין תקופות הטיפול - ניתן ליטול ולהחליף בסוגים לאורך זמן.
    בברכה
    ד"ר ישר תמר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צמרמורת באחורי הראש
    ברלי
    01/06/2010

אני בחורה בריאה בד"כ בת 38 בימים האחרונים יש לי תופעה מוזרה ,זה התחיל מכאב ראש באזור הקודקוד של מעין "ראש תפוס"וגם קצת בצוואר הרגשתי שזו תוצאה של שינה לא נכונה והחלפתי כרית,כאב הראש חלף פחות או יותר אך כבר כמה ימים יש לי תחושה של מעין צמרמורת\קור בחלק האחורי של הראש ,זו תופעה שחוזרת על עצמה כמה פעמים ביום למשך כמה שניות,מעולם לא נתקלתי בתופעה כזאת ואף אחד מהאנשים ששאלתי לא מכיר את זה.מלבד זאת אין לי שום תופעות אחרות.מה זה?האם צריך לדאוג?לגשת לרופא?

לקביעת תור
    סגירה
    צמרמורת באחורי הראש

הוספת תגובה

• הודעה של: ברלי

ד''ר תמר ישר
    01/06/2010

שלום
    חכי עוד מס ימים באם התופעות לא יחלפו, פני לנוירולוג
    הרבה בריאות
    ד"ר תמר ישר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך

ברלי
    02/06/2010

תודה על התשובה וההתייחסות המהירה אך בכל זאת הייתי רוצה להבין ממה נובעת התחושה הזו שמעולם לא חוויתי בעבר ,האם זו כנראה דלקת,התקררות,שרירים תפוסים או שזה יכול להיות משהו מסובך יותר,אני יודעת שאינך יכולה לתת אבחנה בלי לפגוש אותי אבל אולי משהו בקווים כלליים על התופעה הלא מובנת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים נוירופאטיים-
    ערן
    31/05/2010

ד"ר שלום
    עקב נוירופאטיה בשל קבלת סטרואידים ותרופותו ציטוטוקסיות לטיפול במחלה אוטאימונית, ופיברומיאלגיה משנית למיאסטניה גראביס, מטופל כרגע באלגוליזין פעמיים, אופטלגין אחד ליום (-בשל קבלת אצטיל ציסטאין באינהלציה מחליף לאופטלגין), פרקוסט 2.5מ"ג 2 לילות רציף ולילה הפסקה וליריקה 150 מ"ג בבוקר ו-300מ"ג בערב, לציין הפרעות קשות בנשימה ולכן שימוש במנשם (MODE- PC ּPEEP), סימבלטה לא ניתן לתת בשל החמרת מיאסטניה בניסיון טיפולי ב-SSRI בעבר, מה עוד ניתן לעשות? היום בעקבות טיפול ניסיוני בנוגדן חד שבטי החמרה של הכאבים. נעשה ניסיון בעבר לטיפול ברפלקסולגיה שלא הועיל בכלום.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים נוירופאטיים-

הוספת תגובה

• כאבים נוירופאטיים

ד''ר תמר ישר
    01/06/2010

ערן שלום
    לאור הכאבים הנוירופטים וכמות התרופות האנלגטיות - ניתן לבקש קנאביסרפואי כמובן בהתייחס לכל הבעיות הבסיסיות הקיימות ובאישור הרופא המטפל .
    בהצלחה
    ד"ר ישר תמר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבולבל
    שאלה
    30/05/2010

שלום דוקטור
    אני גרה בירושלים אחרי תקופה מאוד כואבת וקשה עקב פריצות
    דיסק , הלכתי למרפאת כאב והם נתנו לי תרופה נרקוטית
    אוקסיקונטין, והתרופה הפסיקה לי כמעט לגמרי את הכאבים.
    ואני מאוד שמחה שהלכתי למרפאת כאב אחרי המון שנים של סבל
    וקיבלתי עזרה.

רק שהבעיה שהסביבה הקרובה והרחוקה כול הזמן אומרים שהתרופה
    מזיקה לגוף בצורה קשה ,וככול שאני ייקח את התרופה הנזק יהיה
    כבד יותר.

ולפי דעתו של הרופא כנראה אני ייקח את התרופה לתקופות מאוד ארוכות עקב שיכוך הכאב שהיא נותנת.

אני מאוד מאוד חוששת דוקטור, האם התרופה הזאת יכולה לגרום נזקים, ומה דעתך האישית על התרופה הזאת ,ואם יש חולים שנישארים על אותו המינון שנים.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מבולבל

הוספת תגובה

• תרופה נרקוטית

ד``ר זאב קריסטל
    06/06/2010

שלום רב
    חוסר טיפול בכאב כרוני פוגע קשות באיכות החיים של החולה, ביכולתו התפקודית, ביחסים שלו עם הסביבה במשפחה ובעבודה, מכניסה אותו למצב של דיכאון וחוסר שינה ולבסוף פוגעת קשה בבריאותו. לכן מחובתו של הרופא לטפל בכאב כרוני ואם טיפולים אחרים לא עזרו יש לנסות טיפול בתרופות מסוג האופיואידים. המטרה כאן להקל על הסבל ולשפר את איכות החיים. העןבדה שתרופות אילו עזרו לך מאוד מהווה תמרור דרך להמשך הטיפול לטווך ארוך, בשילוב עם טיפול שיקומי.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב
    מיכל
    29/05/2010

עברתי ניתוח להגדלת חזה לפני 4 שנים כבר 3 שנים יש לי כעב באזור השד בבדיקה סופית התברר שנוצר לי התקשות קופסית של השתל שום תרופה לא עוזרת לשיכוך הכאב הפלסטיקאי אומר שלא יעזור כי הכאב מהצלקת שנוצרה אני מבקשת לדעת אם יש כדור שיכול להרגיע עד שהעבור את הניתוח להסרת הקופסית אני טסה לארצות הברית ל3 שבועות עד שאחזור לניתוח אם יש משהו שיכןל להרגיע

לקביעת תור
    סגירה
    כאב

הוספת תגובה

• כאב

ד''ר תמר ישר
    30/05/2010

ניתן לטפל בכאבים הנ"ל -התיעצי עם רופא כאב עד לניתוח
    בהצלחה
    ד"ר תמר ישר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנה תשובתך מפוחדת
    שאלה
    28/05/2010

שלום דוקטור

בעקבות מחלה אימונית ופריצת דיסק, הרופא נתן לי
    תרופה שניקראת אוקסיקונטין 40מ"ג.ביממה
    הרופא אמר שאני יצטרך לקחת את התרופה לתקופה מאוד ארוכה.

דוקטור אם כול חולה שלוקח אוקסיקונטין ,לתקופה של שנים.
    במשך הזמן מעלים לו את המינון, כתוצאה מהיתרגלות הגוף למינון של התרופה.

לגביי אם יש אפשרות שאני ייקח אוקסיקונטין מינון 40מ"ג ביממה
    במשך שנים, מבלי שהרופא יצטרך לעלות לי את המינון מעל ל- 40מ"ג.ליום
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אנה תשובתך מפוחדת

הוספת תגובה

• הודעה של: יואב

ד''ר תמר ישר
    30/05/2010

יואב שלום
    אם מדובר במחלה אימונית שגרמה להתקף כאבים עם טיפול נכון בנוסף על אוקסיקונטין
    תוכל בהמשך לרדת מהתרופה בכלל.
    התיעץ עם רופא כאב
    ד,ר ישר תמר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך דוקטור תמר ישר

שאלה
    30/05/2010

שלום דוקטור
    תודה לך על התשובה . הבעיה שלא רק בגלל המחלה האימונית אני
    לוקח אוקסיקונטין ,אלה גם בעיקר בגלל כאב כרוני שהטיפול הזה של אוקסיקונטין
    עוזר מאוד נגד הכאבים שיש לי , לכן ממה שהבנתי מהאורטופד שזה יהיה
    טיפול ארוך טווח כלומר במשך שנים.

האם לפי ניסיונך את מזהה פגיעה בחולים שלא הייתה לך בררה אלה לתת טיפול כזה,
    מבחינה פגיעה גופנית או אחרת .מה ניגרם לחולה שלוקח שנים את התרופה הזאת.

דוקטור תמר ישר, איך את מתייחסת לתרופה נרקוטית מבחינת עזרה לחולה מצד,
    ופגיעה מטיפול כזה ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ראש רצינים, עזרה דחוף..
    מיתר
    26/05/2010

לפני כמעט שלושה שבועות התחילו לי כאבי ראש כמו דקירות כאלה מאחורי הראש.הלכתי לרופא משפחה והוא אמר לחזור אליו אם זה ממשיך. אחרי יומיים בערך הכאבים הפכו לכאבים כאלה של לחץ בכל הראש וכבר לא דקירות. בגלל שהכאב הכי מפריע לי בבוקר אמא שלי חשבה שזה רק כדי להתחמק מהבית ספר, אבל זה ממש לא בגלל זה, הוא אפילו מעיר אותי בלילה.כואב לי יותר כשאני שוכבת, משתעלת, נוסעת באופניים וכל זה.. .התעלפתי פעם אחת שבוע בערך אחרי שהכאבים התחילו. הלכנו לניורלוג הוא עשה לי בדיקה ניורלוגית שיגרתית אמר שהכל תקין ושלח אותי לרופא עיניים ואף אוזן גרוןושנחזור בעוד חודש אם ממשיך לכאוב. והרופא משפחה נתן לי אתופן 400mg בנתיים. עכשיו אני מתלבטת אם לקחת את האתופן כי הרופא אמר שזה יפסיק את הכאבים אבל לא מטפל בהם, אבל הכאבים יפסקו איך אני ידע אם לחזור לניורולוג או לא?
    יש לי ידיד במד"א והוא אמר שסוג כזה של כאבי ראש דורש שישלחו לCT מיד. אני יכולה לקבל אולי חוות דעת של מישהו מפה בנוגע לכאבים ואם כדאי לקחת את האתופן?כי גם אמרו שהוא עושה דלקת בכבד...
    תודה מראש (:

הוספת תגובה

• כאבי ראש רצינים, ..עזרה דחוף

ד''ר תמר ישר
    28/05/2010

מיתר שלום
    אני מבינה את מצוקתך - קודם כל יש לשכך את הכאב לשם איכות חיים וכמובן!!!יש צורך בברור מעמיק - כגון הדמיה CT או MRI של ראש ומערות פנים לשלול כל בעיה אורגנית .
    פני לרופא המשפחה לקבל הפניה ואח"כ עם כל החומר גשי לנוירולוג מומחה בתחום
    הרבה בריאות
    ד"ר תמר ישר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בכאב כרוני
    רון
    24/05/2010

שלום רב
    בני בן 21 ונאלץ לעבור 2 ניתוחים ברגלו השמאלית באזור הקרסול. עקב בעית TARSAL COALITION
    מאז הניתוח הראשון 10/2008 סובל מכאבים חזקים מאד.
    טופל ב tramadex לאחר הניתוח ןהגיע למצב שצרך כ 400 טיפות ביום (בקבוק שלם). החל טיפול במרפאת כאב וקיבל לידוקאין לוריד ולא עזר, כיום מקבל mathadone 8cc ליום, ליריקה 600 מ"ג ליום
    וקיבל רשיון לשימוש בקנביס רפואי, וצורך 3 -4 סיגריות ליום.
    מתעתד להתחיל לימודים באוניברסיטה בקרוב, ועדיין חש בכאבים אומנם ברמה נמוכה יותר.
    מה עוד ניתן לעשות ללא ניתוח ולעזור לו, וכמובן להשאיר אותו צלול בכדי שיוכל ללמוד ולתפקד.
    שכחתי להזכיר שטופל במרפאתו של דר' ואטין כ 16 טיפולים ללא הועיל.

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בכאב כרוני

הוספת תגובה

• הודעה של: רון

ד''ר תמר ישר
    28/05/2010

רון שלום
    ניראה שלבעיה הספציפית שלך אתה די ממצא את הטיפול הקיים !
    היות ואתה אמור להתחיל לילמוד ולהשאר צלול ניתן להוסיף רפואה אלטרנטיבית כמו דיקור ,לייזר רך וכל מה שאמור להקל בדרך חיצונית.
    בהצלחה
    ד,ר תמר ישר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בבטן התחתונה בצד שמאל
    דניאל
    24/05/2010

שלום,
    אני בן 26 ובמצב בריא.
    שלשום התחילו לי לחצים (שלפעמים גם כואבים) בבטן התחתונה בצד שמאל.
    מה זה יכול להיות?

תודה

הוספת תגובה

• הודעה של: דניאל

ד''ר תמר ישר
    28/05/2010

דניאל שלום
    הלחצים ואולי הכאבים יכולים להיות מבעית עיכול זמנית - תן לדברים לעבור מאליהם.
    ד"ר ישר תמר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בבטן בצד ימין - שאלה חשובה
    אבישי
    23/05/2010

שלום.. בחודשיים האחרונים מופיעים לי כאבים בצד ימין שנמכשים כמה שניות ונעלמים..
    הכאב הוא מעין סוג של דקירות עמוק בצד ימין של הבטן..
    נבדקתי אצל רופא כשבועיים לאחר שהכאב החל והוא אמר שהוא אינו רואה דבר.. ולעיתים ישנם פיתולי מעיים שיכולים להתבטא בכאב וזה מסתדר מעצמו..
    התופעה יכולה להופיע מספר פעמים ביום וישנם גם ימים שזה לא קורה בכלל..

השאלה שלי היא מה זה יכול להיות? ואילו בדיקות כדאי שאעבור?

תודה רבה, אבישי

הוספת תגובה

• כאב בבטן בצד ימין - שאלה חשובה

ד''ר תמר ישר
    23/05/2010

שלום אבישי
    כאבי בטן מימין יכולים להופיע בזמן דלקת בתוספתן או סיבות אחרות כגון חול או אבנים בדרכי השתן או התכווצות שרירים בעיבות מאמץ שרירי
    רצוי לעבור US בטן צילום בטן ריק וכן בדיקת שתן לכללית ועוד
    פנה לרופא המשפחה אני בטוחה שידע להפנותך!
    בהצלחה
    ד"ר ישר תמר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב שעבר מקום בגוף
    שלומי
    23/05/2010

שלום סבלתי מיכאב כרוני בחזה בצד שמאל במשך 3 שנים עד שעשיתי זריקות במרפאת כאב שהם הדבר היחיד שעזר לי אבל לאחר כמה ימים התחיל לי לחץ חזק בראש כבר כמה חודשים רציתי לדעת מה יכולה להיות הסיבה?

לקביעת תור
    סגירה
    כאב שעבר מקום בגוף

הוספת תגובה

• כאב שעבר מקום בגוף

ד''ר תמר ישר
    23/05/2010

שלומי
    יכול להיות שהטיפול התרופתי שקיבלת הוא הגורם לכאבי הראש?!צריך לברר!
    ד"ר תמר ישר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב
    יפית
    18/05/2010

מה דעתכם על תרופות שבמקביל לדיכאון מטפלות גם בכאבים עד כמה יעילות יש להם?

לקביעת תור
    סגירה
    כאב

הוספת תגובה

• תרופות נגד דיכאון

ד``ר זאב קריסטל
    19/05/2010

שלום יפית
    מערכת העצבים המרכזית פועלת באמצעות חומרי העברת מסרים כמו אדרנלין, סרוטונין ועוד. חומרים אילו משתתפים במגוון פונקציות במוח בינהן שינויים במצב הרוח ותפישת תחושת הכאב. מכאן שמתן תרופות נוגדות דיכאון הפועלות על חומרים אילו, לא רק מפחיתות דיכאון אלא גם מווסתות את עוצמת תחושת הכאב במוח.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב

יפית
    20/05/2010

תודה
    האם תוכל בבקשה לפרט את התרופות שקיימות כיום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה
    שמרי
    17/05/2010

שלום דוקטור
    רציתי לדעת לגבי שני החומרים שנימצאים בתרופת טרגין , נלוקסון ו- אוקסיקוד
    אם החומר נלוקסון מחליש את אוקסיקוד , וכתוצאה מזה התרופה פחות
    משפיעה על הכאב

דוקטור האם זה נכון תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    תודה

הוספת תגובה

• טרגין

ד``ר זאב קריסטל
    17/05/2010

שלום שמרי
    הנלוקסון נמצא בריכוז נמוך כך שאיננו משפיע משמעותית על האפקל הקליני של האוקסיקודון.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דעתך חשובה
    שמרית
    16/05/2010

שלום דוקטור

אני מאוד רוצה לשמוע את דעתך המיקצועית לגבי התרופה
    TARGIN כלומר מבחינת שיכוך הכאבים ומניעת עצירות.

חבר שלי שאל רופא מסויים והרופא אמר שהוא היתרשם
    שהתרופה לא כול כך עוזרת לכאבים.
    לכן אני מאוד רוצה לשמוע את דעתכם בתור רופאים שמטפלים המון שנים
    במרפאת כאב עם המון מטופלים .
    ותודה לכם

לקביעת תור
    סגירה
    דעתך חשובה

הוספת תגובה

• TARGIN

ד``ר זאב קריסטל
    16/05/2010

שלום שמרית
    התרופה טרגין שייכת למשפחת התרופות מסוג האופיאטים (כמו מורפין). היא מכילה תוספת של תרופה אחרת, המנטרלת את השפעת האופיאט על המעיים ולכן לא אמורה להופיע עצירות, שהיא תופעת לוואי קבועה ולעיתים בלתי ניסבלת, המופיעה בעקבות נטילת תרופות ממשפחה זאת.
    מאחר ומתחילים במינון נמוך סביר להניח שבהתחלה אין תגובה משביעת רצון, לכן יש להתעזר בסבלנות ולעלות בהדרגה במינונים עד לקבלת תוצאה טובה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שמרית
    16/05/2010

שלום דוקטור

אני סובל מכאבים בגב התחתון כרוניים , ואני צריך לקחת טיפול נרקוטי לכאבים.
    רופא המישפחה מפחיד אותי מלקחת טיפול נרקוטי הוא למשל מציעה לי
    לקחת טיפול לדלקות ,למרות שהמחקרים האחרונים מראים שהם עושים נזקים קשים,
    (כבר ניסיתי המון)
    והוא מתייחס לתרופות נרקוטיות כמו למלאך המוות.
    אני כבר לא יודע מה לעשות .

האם הוא צודק ??
    אני אישית בהחלט לא יכול להחליט, אני צריך את עזרתכם לסוגיה הזאת אם נרקוטיקה באמת תרופות נוראיות
    שאסור לגעת בהם אפילו.
    ודבר נוסף שמדברים על סיבוכים מהנרקוטיקה למה הכוונה.
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• טיפול נרקוטי

ד``ר זאב קריסטל
    16/05/2010

שלום רב
    לצערי יש עדיין רופאים להם דעות מוקדמות לגבי השימוש בתרופות נרקוטיות לטיפול בכאב.
    אירגוני הבריאות בארץ ובעולם קובעים, שאין להמנע ממתן תרופות ממשפחה זאת לחולים הסובלים מכאבים חזקים, כאשר יש הוראה רפואית לכך וכאשר אין הוראת נגד מבחינת המטופל (כמו נטייה להתמכרות, הפרעה נפשית, עברינות סמים ידועה). אי טיפול בכאב מהווה פגיעה ממשית באיכות חיי החולהת בכבודו, ביכולתו התפקודית בחברה בעבודה ובמשפחה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה