מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מריחואנהאורית08/02/2010
היי סובלת מפיברומילגיה ועוד כאבים כרונים נוספים(תאונה,סכרת...).ניסיתי כבר הכול.ממש ממש הכול-טבעי,קונבנציונלי,תרופות,אופאיטים,התעמלות,פסיכולוגי.......
אפשר לקבל מרשםלמריחואנה(קראתי שזה עוזר לא רק לכאבים אלא גם למחלות רבות נוספות שיש לי.
לאילה מחלות משרד הבריאות מאש/ר?והאם בכלל כדאי לקחת?אבא שלי הוא מאני דפרסי ושמעתי שזה עלול להתפרץ ממריחואנה
מה דעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
אורית09/02/2010שואלת שוב ומקפיצה את ההודעה-האם אפשר לקבל אישור למריחואנה רפואית במקרה שלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמריחואנה
ד``ר זאב קריסטל10/02/2010שלום טינה
אם ניסית אופיאטים ללא הצלחה אין כל סיבה שלא תנסי מרוחואנה רפואית. בכל מקרה יש לשלב טיפול זה בפעילות אירובית, תרופות כמו סימבלטה וליריקה וטיפולי הרפייה. ניתן לקבל את התרופה באישור מרפאת כאב ומרפאה לבריאות הנפש.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
אורית14/02/2010תודה על התשובה.אך האם כדאי לקחת מריחואנה אם אבי חולה במאניה דיפרסיה?
לגבי הכדורים-לקחתי הרבה זמן תרופות כמו ליריקה ןסימבלטה(גם -אלטרולט וגאבאפנטין).
צריך לפנות למרפאת כאב וגם מרפאה פסיכאטרית בו זמנית ולבקש אישור למריחואנה רפואית לטיפול בפיברומיאלגיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה שוב
אורית16/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצב תפוסאילי07/02/2010
שלום אני בת 37 וסובלת כבר כמעט 4 שנים סובלת מכאבים באזור קשת הצלעות התחתונה הקדמית מימין במיוחד בזמן התכופפויות, ישיבה לא זקופה ממושכת ונסיעות .
בבדיקות u.s אין ממצאים. מיפוי עצמות - תקין ושלילה גם של כל נושא הגסטרו.
כירורג אמר לי שמדובר ב intercostal nerves entrapment ואני מטופלת במרפאת כאב אחת לשבוע בזריקה של סטראואידים. עשיתי כבר 3 זריקות ואין שיפור.
שאלותי הן: האם אני אמורה כבר לחוש שיפור? או מניסיונך יתכן רק אחרי כמות גדולה של זריקות, יתכן וההבחנה שגויה ובמידה וכן מה יכולה להיות הבעיה.
במידה ואכן האבחנה נכונה וטיפול של זריקות לא עוזר מה האלטרנטיבה?
אודה לתשובתך.
יש לציין שאני לא עשיתי ולא עושה איזשהי פעילות פיזית מאומצת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצב תפוס
ד``ר זאב קריסטל10/02/2010שלום איילת
לפי תיאורך הגורם יכול להיות בהלט עצב תפוש ובמקרה כזה הזריקות אמורות להקל על המצב. אם לא חל שיפור ניתן להקל על ידי גרויי חשמלי היקפי באמצעות מכשיר TENS. אפשרות נוספת היא גרויי שורש העצב על ידי דלקת באזור יציאתו מעמוד השדרה הגבי. ניתל לבדוק זאת על ידי חסימה עיצבית סלקטיבית, תחת שיקוף רנטגן ולאחר מכן לטפל באמצעות גלי רדיו.תרופות המיועדות להשקיט כאב ממקור עצבי יכולות להקל על הכאב בינתיים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בגלי רדיותומר04/02/2010
לפני כשמונה וחצי חודשים עברתי תאונת דרכים, כאשר נפצעתי בצואאר מ"צליפת שוט".
מאז עברתי טיפולי פזיותרפיה, כירופרקטיקה, דיקור סיני, ועד היום ממשיך בטיפולי שיאצו.
לפני מספר ימים הייתי במרפאת עמוד שדרה, והרופא הפנה אותי לטיפול בגלי רדיו RF.
הוא הסביר לי את עיקרון הטיפול, ולאחר שנקבע לי תור לטיפול קיבלתי מכתב אשר מסביר גם הוא את עיקרון הטיפול.
לאחר שדיברתי עם חברים בעניין הבתי עד כמה אני לא מבין מה השלכות הטיפול.
עד כמה שאני הבנתי מטרת הטיפול הוא לגרום לכך שאני לא ארגיש את הכאבים יותר. השאלה היא האם באמת הטיפול למעשה פוגע בעצב ששולח את אותות הכאבים? האם הוא הורג את העצב? האם הטיפול הוא חד-פעמי ובכך לא ייכאב לי יותר? אם זה באמת העניין...אני מאמין שפגיעה בעצב הוא לא דבר חיובי...יש סיבה מדוע העצב שלי שולח אותות של כאב (למרות הסבל הגדול).
יתרה מכך - אם חס וחלילה אפגע שוב מתאונת דרכים-האם לא ארגיש יותר כאבים שם כיוון שהעצב שלי לא מסוגל לשלוח אותות?
אני כנראה באמת לא מבין את הטיפול וגודל ההשלכות שלו ואשמח אם אוכל לקבל תשובה מלאה, מפורטת אשר תסביר לי כל מה שעלי לדעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בגלי רדיו
ד``ר זאב קריסטל05/02/2010שלום תומר
טיפול בגלי רדיו בתדירות גבוהה מתבצע על ידי החדרת מחט דקה (בהרדמה מקומית), תחת שיקוף רנטגן, לאתר האנטומי בו מצויי העצב התחושתי האחראי לכאב ממנו אתה סובל. בשלב השני המחט מחוברת למכשיר המזרים פולסים חשמליים בתדירות גבוהה לקצה המחט. אם הפולסים מועברים בפעימות שביניהן יש הפסקות קצרות, נוצר מצב של איפוס ותיקון תיפקודי של העצב. אם הפולסים מועברים ברצף, קצה המחט מתחמם ל 90 מעלות ושורף את העצב המחושתי. קביעת שיטת הטיפול נעשית על ידי הרופא המומחה בתחום טיפולי זה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בגלי רדיו
תומר05/02/2010במידה והרופא המטפל מחליט באמת לחמם ל90 מעלות את המחט המוחדרת אל העצב התחושבתי ולשרוף אותו אז למעשה הוא הורג את העצב? משמעות הדבר שלא ארגיש יותר בכלל כאבים באיזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ביוץ חזקים שמקרינים לברךמאיה03/02/2010
שלום רב,
בחצי השנה האחרונה אני סובלת מכאבי ביוץ חזקים ביותר, שמקרינים לברך ימין. בכל פעם שיש לי ביוץ, יש לי כאבים איומים בבטן התחתונה וכאבים איומים בברך. הכאבים הם כל כך חזקים שאני לא יכולה שלא לקחת כדורים, כי הכאבים משתקים.
עברתי תשעה טיפולי דיקור שלא עזרו, הגניקולוג שלי לא יודע מה לומר לי, ואני בעיקר אובדת עיצות.
כל חודש, במשך כמעט שלושה ימים, אני בכאבים איומים עם משככי כאבים.
אנא עזרו לי. למי לפנות?ממה זה נגרם? מה אני עושה?
תודה!
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר זאב קריסטל05/02/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=81 id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב חד בשוק שמאלערן03/02/2010
שלום רב
בן 35 סובל מי.ל.ד. מאוזן תרופתית
מזה מס חודשים מופיע כאב חזק, מעין צריבה בשוק בחלק הפנימי כ-4 ס"מ מעל העצם (העגולה) הכאב מופיע לסרוגין ונמשך כ 5 שניות בערך ומפסיק. הכאב מופיע לאורך שעות היום ללא קשר למאמץ (מופיע גם בזמן מנוחה\שינה בשעות הבוקר)
לא קבלתי מכה ואין שום נפיחות או אודם באיזור. אבל כאשר אני לוחץ הכאב הוא כאב דומה לכאב כאשר לוחצים על "סימן כחול".
מה זה יכול להיות ולמי צריך לפנות??
אודה לעזרתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: ערן
ד''ר תמר ישר05/02/2010ערן שלום
הכאב בשוק יכול לנבוע ממס סיבות
יש לישקול ביצוע מס בדיקות כמו : צילום רגיל ,CT בדיקת זרימת דם -ורידי עורקי ,בדיקת הולכה עיצבית EMG
וכמובן יש להתייעץ באורטופד .
בברכה
ד"ר ישר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב כרוני בברך...יעקב...03/02/2010
שלום לך ד"ר תמר בקשר לכאב הכרוני שלי בברך שככול הנראה הבעיה שלי היא עצבית האם יש מה לעשות לבעיה עיצבית או שתמייד אאלץ להשתמש עם תרופה שכרגע הטרמדקס מעולה בשבילי כי הכאב שלי הוא כרוני כמה שניים ובלתי נסבל כאב קשה.....???? אודה לך מאוד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: יעקב....
ד''ר תמר ישר05/02/2010יעקב שלום
אם הבעיה בברך הינה ממקור עיצבי - ישנן תרופות שהשפעתן מצויינת על המהלך העיצבי
טרמדקס הינו כדור לשיכוך כאב ואין בעיה לקחת לאורך זמן אך יש לטפל בגורם לכאב (כמובן באם ניתן)
גם רפואה אלטרנטיבית יכולה לעזור להוריד את רמת הכאב - שווה לנסות
הרבה בריאות
ד"ר ישר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי קודאיןאלי02/02/2010
שלום!
רציתי לשאול האם כדור קודאין 20 מ"ג מספיק לשיכוך כאב חזק ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קודאין
ד``ר זאב קריסטל05/02/2010שלום אלי
נסה ותראה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה אפשר לקחת מקסימום בבת אחת ?
אלי05/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה???
אלי11/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי רגלייםנופר01/02/2010
שלום רב!
כבר יומייים יש לי כאביי רגליים בכולל אורך הרגליים ובמיוחד שאני קמה אוו יושבת זה מאוווד כואב מזה?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר זאב קריסטל05/02/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=169 id=link]רפואת משפחה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי פנים לסת והירדמות של צד שמאלאבי01/02/2010
שלום,
כבר יותר מחודש אני סובל מכאבים בפנים.
לפעמים זה בשני הצדדים,לפעמים זה עובר לצד ימין בלבד היכן שהלחי לכיוון העין
כאבים אלה משביתים אותי ולפעמים גורמים לי לטישטוש בראייה.
הייתי בבדיקת עיניים,א.א.ג,נורולוג,רופא שיניים ומומחה פה ולסת ולא גילו כלום!
כמו כן עשיתי צילום מערות פנים,ו CT מוח וסינוסים הדבר היחיד היה שב CT היתה הערה שקיימת תפיחות רירית קלה בסינוסים בצד ימין,יש לציין שהרופאים טענו שזה כלום,וזאת למרות שיש לי כאבים בצד אחד זה, זה בדיוק היכן שכואב לי.
בקיצור אני מיואש לא יודע מה לעשות למי לפנות ומהיכן בא הכאב??????????????
הייתי אצל נורולוג מספר פעמים והוא אמר שהוא אינו מוצא שום בעיה ,למרות שאני חושד שאולי זאת דלקת בעצב.
מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי פנים
ד``ר זאב קריסטל05/02/2010שלום אבי
כאב בפנים מקורו כפי הנראה עקב פעילות בלתי תקינה של אחד מעצבי הפנים, לכן עליך לפנות למרפאת כאב מוסמכת או מרפאה נוירולוגית לקבלת טיפות בתרופות המתאימות לבעייה זאת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליריקהערן01/02/2010
שלום רב אני סובל ממיאסטניה גראביס כללית עם בעיות נשימה קשות בגינן אני נעזר במנשם ביתי עם מסיכה אפית, כמו כן פיברומיאלגיה משנית למיאסטניה נוירופתיה משנית לטיפולים ציטוטוקסיים וסטרואידים וכן מחלת קרוהן. כרגע מטופל באלגוליזין 2-3 ביום, אופטלגין 1 ביום, פרקוסט 2.5 מ"ג כל יומיים ללילה. לציין כי אני מתנהל עם סדים פיניים בשל צניחת כפות רגליים וכרגע אני לא יכול להשתמש בהם בגלל כאבים שורפים בכפות הרגליים המגיעים עד לאחורי הברכיים וישנם אותם כאבים בכפות הידיים כל זאת בנוסף לכאבים הגידיים במפרקי קרסוליים, ברכיים, שורשי כף היד, פרקי ירכיים, אכילס דו צדדי, כתפיים וצוואר. הוצע לי בזמנו ליריקה אך הנוירולוג המטפל חשש שתחמיר את המיאסטניה, אך בזמנו הכאבים הנוירופאתיים היו לעיתים רחוקות ולא בעוצמה של היום.
האם ניתן לקחת ליריקה עם מיאסטניה גראביס מבלי להחמיר את המחלה?
בעבר ניסיתי אלטרול שהחמיר את בעיות הנשימה כון סרוקסט.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליריקה
ד``ר זאב קריסטל05/02/2010שלום ערן
לא ידוע לי שיש לליריקה השפעה על מיאסטניה גרביס, לכן אין סיבה שלא תשתמש בתרופה זאת, שהיא באמת מיועדת לטפל בתסמינים של בעייה עיצבית פריפרית כמו זו שתיארת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת הכאב משתנהסימה30/01/2010
שלום .אני סובלת מפיברומילגיה וסכרת.אמרו לי שיש לי גם מעט פגיעה ברגל(נירופטיה).
אני מבולבלת-מצד אחד תמיד סובלת מכאבים כרונים בשרירים ,בעצמות ולפעמים גם דקירות ברגלים אבל מצד שני לפעמים אני לא מרגישה כאבים שאני נפצעת ברגלים או בכלל.
ולפעמים הכאב מאוד מוזר-למשל שאני מודדת סוכר בגלוקמטר.אני דוקרת את האצבע להוציא דם ולא כואב לי.,כואב רק אחרי כמה דקות.ומצד שני כבר התרגלתי שתחושת הכאב בגופי גבוה מהרגיל ואפילו דלקת בלחמית למשל כואבת לי(אפילו שהרופא אמר שלא צריך לכאוב-זה דלקת אלרגית כרונית)
האם יש הסבר לתופעות?
והאם כאבים בעצמות יכול לנבוע מזה שאני מקבלת קורטיזון וגם חסר לי ויטמיןם די וסידן בעצמות?
ובעיר -האם יש טיפול שיכול לסדר את תחושת הכאב שיצאה מאיזון?להפטר מהכאבים הכרונים סוף סוף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום טלי
ד``ר זאב קריסטל31/01/2010לפי מה שאת מתארת המחלה שממנה את סובלת היא פגיעה עיצבית סכרתית (diabetic neuropathy. הנזק לעצבים ההיקפיים נגרם על ידי פגיעה בכלי הדם של העצבים. הסימפטומים הם ירידה בתחושה, וכתוצאה פגיעות לפציעה וזיהומים בגפיים התחתונות עד כדי צורך בקטיעה. מצד שני פעילות חולנית של העצבים עם תחושות של כאב ,שריפה נימול וכו'. יש לפנות למרפאת כאב מוסמכת להתחלת טיפול יעוג]די לתיסמונת זאת.
מהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אורית14/02/2010אז לדעתך דוקטור יש לי פגיעה מהסכרת אבל לא פיברומילגיה?כי אני רק יוסיף שאבחנו לי פיברומילגיה לפני שהגיעה לי הסכרת
ושאלה נוספתהאם הכאבים בעצמות ובשרירים יכולים לנבוע מזה שאני מקבלת קורטיזון(פרדניזון כבר כמעט שנתים) וגם חסר לי ויטמיןם די וסידן בעצמות?
תודה מראש ושבוע טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה שוב את הודעה
אורית01/03/2010כדי לקבל תשובה וגם אציין רק שקבלתי תרופות-ליריקה,גאבאפנטין,סימבלטה-ללא שיפור מיוחד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביפ עזים בפנים לסתאבי גבאי30/01/2010
שלום,
כבר יותר מחודש אני סובל מכאבים בפנים.
לפעמים זה בשני הצדדים,לפעמים זה עובר לצד ימין בלבד היכן שהלחי לכיוון העין
כאבים אלה משביתים אותי ולפעמים גורמים לי לטישטוש בראייה.
הייתי בבדיקת עיניים,א.א.ג,נורולוג,רופא שיניים ומומחה פה ולסת ולא גילו כלום!
כמו כן עשיתי צילום מערות פנים,ו CT מוח וסינוסים הדבר היחיד היה שב CT היתה הערה שקיימת תפיחות רירית קלה בסינוסים בצד ימין,יש לציין שהרופאים טענו שזה כלום,וזאת למרות שיש לי כאבים בצד אחד זה, זה בדיוק היכן שכואב לי.
בקיצור אני מיואש לא יודע מה לעשות למי לפנות ומהיכן בא הכאב??????????????
האם תוכלו לעזור ? לתת כיוון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בפנים
ד``ר זאב קריסטל31/01/2010שלום אבי
כאב בפנים מקורו כפי הנראה עקב פעילות בלתי תקינה של אחד מעצבי הפנים, לכן עליך לפנות למרפאת כאב מוסמכת או מרפאה נוירולוגית לקבלת טיפות בתרופות המתאימות לבעייה זאת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש בלתי מוסבריםסיון29/01/2010
אני סובלת מכאבי ראש מזה חודש, חלים לסרוגין.
אין דפוס מדויק לזיהוי> לפעמים הם קיימים כבר על הבוקר, לפעמים בצהרים (עבודה מול מחשב) וייתכן גם בסופי שבוע.
הכאבים חזקים מאוד, בעיקר באזור הרקות.
נוטים לחלוף רק לאחר נטילת כמה משככי כאבים ולאחר מספר שעות טובות.
נקבע לי כמובן CT ו EEG וכבר נבדקתי ע"י רופאת עיניים על מנת לשלול כאבים שנובעים מראיה.
השאלה היא האם עלי לשים לב לפרטים נוספים? תזונתיים, סביבתיים אף על פי שלא שיניתי שום דבר באורך החיים שלי בזמן האחרון?
בכל מקרה, אשמח לדעת אילו צעדים נוספים עלי לנקוט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש
ד``ר זאב קריסטל31/01/2010תשובות לכל השאלות שהעלית תוכלי לקבל במסגרת מרפאה נוירולוגית המטפלת בנושא כאבי ראשץ
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרמדקסאלי29/01/2010
שלום!
רציתי לשאול לגבי טרמדקס בטיפות, לטיפול בכאב אקוטי.
1. תוך כמה זמן מושגת השפעה ? (טיפות דרך הפה)
2. לכמה זמן התרופה משפיעה ?
3. האם תהיה יעילות בשילוב עם אקמול\אופטלגין ? (סינרגיזם)
4. לגבי מינון; (שוב, כאב חמור אקוטי, מינון חד"פ)
התרופה מגיעה 100mg\ml
במד"א למשל ממליצים 20-40 טיפות (50-100מ"ג = 0.5-1מ"ל). האם המינון מספיק לכאב אקוטי ?
אם אין הקלה, אפשר לתת מינון חוזר?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרמדקס
ד``ר זאב קריסטל31/01/2010טרמדקס בטיפות מתחיל לפעול תוך רבע שעה עד עשרים דקות ופועל למשך 3 עד 4 שעות. המינון לשיכוך כאב אקוטי הוא 50מ"ג במנות חוזרות ביום יומיים הראשונים לטיפול, ולאחר מכן ניתן לעלות למינון של 100מ"ג שלוש פעמים ביום. ניתן ורצוי לשלב עם אקמול או אופטלגין לקבלת אפקט מוגבר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ברגלייםהילי28/01/2010
מזה יומיים שאני סובלת מאד מכאבים עזים בלתי מובנחם לאורך הרגליים - זה איננו כל שעות היום והערב כשאני פעילה ומופיע בלילה כשהגוף נח ואיננו בפעולה. זה כואב ממש לעומק . 2 אדויל לא משפיעים כלל.הכאב חזק מאד ואין לי כל הסבר או נסיון קודם כזה ואין לי למה להשוות את הכאב. אם אקום ואסתובב הכאב לא יורגש. ברגע שאנוח הוא חוזר.לאיזה רופא זה שייך ואיך להקל על הכאב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים ברגליים
ד``ר זאב קריסטל31/01/2010שלום רותי
כאב המופיע במנוחה בעיקר בליליה הוא לרוב כאב עיצבי ויש לטפל בו בהתאם. במידה והתופעה נמשכת יותר משלושה חודשים עלייך לפנות למרפאת כאב מוסמכת לקבלת טיפול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)