פורום יתר לחץ דם, לחץ דם גבוה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אטיקנד פלוס 12.5 תופעות לוואי
    יולי
    15/07/2014

בוקר טוב!
    בעלי בן 40 נוטל מזה מספר חודשים אטיקנד פלוס 12.5 מאחר וסובל מלחץ דם גבוה. (זאת לאחר שהתרופה הקודמת שנטל גרמה לו לשיעול רב והקאות).

בזמן האחרון בעלי חזר לסבול משיעול רב הגורם גם להקאה , ויתרה מכך מזיע יתר על המידה, ברמה שנוטפת ממנו זיעה במצב שלא אמור להיות כך. הוא ממש סובל מכך ורוב הזמן חם לו גם כאשר נעים בחדר.
    כמו כן תמיד פניו אדומות (אלב זה כבר שנים...)

הוא גם עייף יותר מתמיד ולפעמים חסר תאבון.

אשמח לדעת האם יש קשר לתרופה או האם יש לך השערה אחרת למה זה קשור ולאיזה רופא לפנות?

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אטיקנד פלוס 12.5 תופעות לוואי - תגובה

ד``ר ויקטור פרחויקי
    18/07/2014

כל תרופה יכולה לגרום לתופעות לוואי.
    מה שאת מתארת לא טיפוסי של ה- ATACAND PLUS. אגב, בכל כדור יש 2 תרופות אשר יכולות לגרום בנפרד לתופעות אלה או אחרות.
    הדרך היכולה לבדוק אם אכן התסמינים קשורים לתרופה הינה להפסיק למספר ימים ולבדוק מה הרגשתו.
    זאת כמובן לאחר יעוץ עם הרופא המטפל, אשר גם צריך לשקול אם צריך תרופה אחרת בעת ההפסקה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ דם לנער בן 18
    דינה
    06/07/2014

שלום רב!
    תודה על תשובתך לגבי לחץ הדם אצלי.
    בני בן 18 וחצי לקראת צבא.בגיל 13 התגלה לו לחץ דם ראשוני.טופל באמלו ללא תוצאות ,המשיך בחצי כדור לוסרטן.הלחצים התאזנו ובגיל 16 הוחלט להפסיק לו טיפול.
    לאחרונה,לאור תוצאות ההולטר,מציעים לבני שוב לחזור לטיפול,(יש בלילה ערכים עד 135/85),אבל הפעם הטיפול הוא באנאלפריל 5 מ''ג.הסבירו לנו שלתרופה יש מעט תופעות ליווי כולל השפעת על תאי דם לבנים.
    האם יש תרופות אלטרנטיביות שאפילו ניתן לרכוש באופן פרטי שאינן משפיעות על הדם?
    אודה מאוד על התשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ דם לנער בן 18

הוספת תגובה

• לחץ דם לנער בן 18 - תגובה

ד``ר ויקטור פרחויקי
    12/07/2014

אין כל השפעה של האנלפריל על תאי הדם.
    רוב התופעות קשורות לשיעול יבש, אך במיעוט המטופלים.
    הדרך היחידה לדעת אם התרופה טובה או לא הינה לנסות אותה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ דם
    דני
    05/07/2014

בני חייל בן 19.5. מתלונן כבר שבוע שמרגיש את הלב פועם בחוזקה, ממה שהבנתי מרגיש את הדופק ואת הלב פועל לא כתמול שלשום. בדקתי לו לחץ דם 134/80 דופק 59. האם יש צורך בברור נוסף? מדובר בלחץ דם גבוה? למרות שהסיסטולי קצת נראה גבוה והדיאסטולי תקין. באיזה מקרים נראה הפרש תקין בדיאסטולי וגבוה בסיסטולי?
    מאחר ומדובר בחייל ובצבא קצת קשה לקבל קרדיאולוג ובדיקות מקיפות בהקדם.
    יש ממה לדאוג או שמה הדבר יחלוף מעצמו?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ דם

הוספת תגובה

• לחץ דם - תגובה

ד``ר ויקטור פרחויקי
    06/07/2014

לחץ הדם הנמדד בגדר הנורמה.
    למרות שאצל בחור צעיר מצפים לחצי הדם קצת יותר נמוכים, אי אפשר להגדיר את הממצא כחריג.
    בטוח שלא זה גורם לדפיקות הלב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום!!!!!!!!!!!
    ZZZZZZ
    01/07/2014

שלום!!!!!!!!!!!
    -----------
    לפני כחצי שנה נמדד אצלי לחץ דם 150/80
    הרופא רשם לי תרופות מקבוצת

ACE INHIBITORS. 1.
    רמיפיל או טריסט
    לחץ הדם נשאר כל זמן בסביבות 150/80

האם ניתן להפסיק את התרופה על דעת עצמי ולעבור למעקב יומי שלחץ הדם לא יעלה על 150/80
    ואז אין צורך בתרופה ?

לקביעת תור
    סגירה
    שלום!!!!!!!!!!!

הוספת תגובה

• שלום!!!!!!!!!!! - תגובה

ד``ר ויקטור פרחויקי
    03/07/2014

לחץ דם סיסטולי של 150 הינו ערך גבוה.
    אם מעכבי ה- ACE לא משפיעים, יש הגיון בשינוי הטיפול לתרופה אחרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ דם נמוך
    ילדת אור
    29/06/2014

אני יודעת שזה לא הנושא של הפורום אבל מקווה למצוא כאן תשובה בכל זאת.

תמיד יש לי לחץ דם יחסית נמוך (סביבות 90/60 או 80/50) ואני מרגישה רוב הזמן בסדר.
    בקיץ - משום מה הערכים שלי יורדים יותר ... אני לא יודעת מה הגורם לזה אבל הרבה פעמים קשה לי לעבור משכיבה לישיבה, בימים מאוד חמים אני מסובבת כל היום וכו.
    קיצור- אתמול בצהריים - כשקמתי מהשינה - התעלפתי בבית- כשבדקתי לחץ דם מיד אחרי(עדיין על הרצפה כאילו )
    הערכים שלי היו 50/40 ...
    שני שאלות יש לי : הראשונה - מה גורם לזה שכל הקיץ אני מרגישה כמו סמרטוט ? כאילו , למה החום משפיע ככה?
    והשניה: האם אני צריכה לגשת לרופא בגלל זה - זה כבר שנים נמוך, ואולי זה משהו חד פעמי בגלל שישנתי ברצף ובאמת היה חם אתמול ?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ דם נמוך

הוספת תגובה

• לחץ דם נמוך - תגובה

ד``ר ויקטור פרחויקי
    29/06/2014

כל עוד את מרגישה בסדר, לחץ הדם נחשב לתקין, אפילו שהערכים נמוכים.
    אם יש ירידות חדות בקיץ יש להניח שאת לא שותה מספיק ולכן את יחסית מיובשת.
    הפתרונות :אכילת מלח בכמות מספקת, שתייה מרובה והתיעצות עם הרופא המשפחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

ילדת אור
    29/06/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ דם גבוה - ראשוני?
    עמית
    21/06/2014

שלום אני בן 19, לפני כחודש עברתי בדיקת הולטר לחץ דם בעקבות מדידות ביתיות
    הממוצע עמד אצלי על 166\84
    עברתי מאז סדרה של בדיקות ביניהן בדיקות דם ותפקודי כליות, איסוף שתן לקטכולאמינים ולחלבון ואולטראסאונד כליות ודרכי השתן. הבדיקות יצאו תקינות.
    אפשר להסיק מכך שלחץ הדם שלי הוא לחץ דם ראשוני? או שיש עוד בדיקות שעליי לעבור?
    יש לציין שבשפחה היסטוריה של בעיות לחץ דם גבוה משני הצדדים, ובעיקר מהצד של אימי בו כל המשפחה מטופלת בכדורים להורדת לחץ דם.
    האם כדי להתחיל טיפול תרופתי כבר בגיל כזה?
    בנוסף אני בצבא, האם לחץ דם כזה אמור להוריד לי פרופיל לפי ידיעתך ולמנוע ממני עבודה מסוימת (פיזית או הכוללת לחץ משמעותי?)

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ דם גבוה - ראשוני?

הוספת תגובה

• לחץ דם גבוה - ראשוני? - תגובה

ד``ר ויקטור פרחויקי
    25/06/2014

למרות גילך הצעיר יש יותר מ- 75% סיכוי שמדובר ביתר לחץ דם ראשוני. ההשערה מחוזקת ע"י ההיסטוריה המשפחתית.
    ע"פ הערכים שאתה מתאר מגיע לך טיפול.
    לגבי הפרופיל, עליך להתיעץ עם הרופא של היחידה שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ דם
    מיכאל
    18/06/2014

מה לגבי לחץ דם נמוך?

עשיתי בדיקה השבוע ויצא לי 115/65 האם זה תקין?

אם לא על מה זה יכול להצביע?

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ דם

הוספת תגובה

• נ.ב. אני בן 25

מיכאל
    18/06/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ דם - תגובה

ד``ר ויקטור פרחויקי
    21/06/2014

לחץ הדם שלך תקין לחלוטין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת משתן
    סיגלית
    18/06/2014

שלום רב
    אימי בת 76.סובלת שנים מיתר לחץ דם. טופלה באוקסאר פלוס 50מ"ג ובתוספת אוקסאר 12.5 מ"ג. לחצי הדם לא היו מאוזנים וטיפסו לקראת ערב.
    לאחרונה אושפזה עקב חיידק בשתן שטופל. אין עדות לזיהום (crp-קטן מ 0.5)והיפונתרמיה. עם האשפוז נתרן היה 116.
    במהלך האשפוז הוחלט להפסיק את הטיפול במשתן באחת ולהעבירה למינון של 100 מג אוקסאר ללא משתן. לחצי הדם מאוזנים כל היום.
    לפני כיומיים דווחה על עצר קל בהטלת שתן ולאחר מכן הסתדר והטילה שתן במהלך היום.
    רופא שאיתו התייעצתי טען שאם היה רציני, לא היה נפתר.
    בדיקות דם שנערכו אתמול מראות על נתרן 131, אלובמין- 4, קלציום-9, קרטנין - 0.51,
    זרחן- 3.6.
    תקפוד כלייתי תקין פחות או יותר ביחס לגיל ובדיקות כימיה בשתן שנערכו לפני כמה חודשים הראו על קרטינין 63.1. פרוטאין-50.
    שאלתי - האם יש מקום לחשש מבצקות עקב הפסקת המשתן באחת?
    האם כדאי לבצע בדיקות איסוף שתן בקרוב עקב השינוי בטיפול?
    תודה וסליחה על הסיפור הארוך

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת משתן

הוספת תגובה

• הפסקת משתן - תגובה

ד``ר ויקטור פרחויקי
    21/06/2014

לאחר שהיתה עם רמת נתרן נמוכה (ועדיין נמצאת מתחת לנורמה) אי אפשר יהיה לתת לה משתנים. הופעה של בצקות לא קשורה למשתן אלא אם יש מצבים אחרים הגורמים לכך, במיוחד אם סיבת מתן המשתן היתה יתר לחץ דם.
    ללא ספק אמך צריך מעקב ע"י נפרולוג שיוכל לנווט בין רמת הנתרן הנומה, יתר לחץ דם וכל מצב הקשור שיוכל להתפתח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אקפורג' בשילוב עם קדקס
    גרי שטיינמן
    16/06/2014

סובל מיתר לחץ דם.
    לקחתי במשך שנים לוסרדקס בבוקר ובערב לוסרדקס וקדקס.
    הרופאה שלי החליפה לי הלוסרדקס באקספורג'.
    המינון עכשיו הוא אקספורג' בבוקר וקדקס בערב.
    האם אני צריך באמת לקחת גם את הקדקס?

לקביעת תור
    סגירה
    אקפורג' בשילוב עם קדקס

הוספת תגובה

• אקפורג' בשילוב עם קדקס - תגובה

ד``ר ויקטור פרחויקי
    21/06/2014

אני מניח שהטיפול הוחלף בגלל שלחץ הדם לא היה מאוזן. למעשה קיבלת תרופה נוספת עם פחות כדורים. אם לחץ הדם התאזן יש לבדוק אם הקדקס משפיע או לא ואז לשקול את ההפסקה. אם התרופה נוספה בגלל שלחצי הדם לא היו מאוזנים, יש להניח שאתה צריך את הקדקס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בצקת כתוצאה מנורווסק
    מוניקה
    14/06/2014

שלום

אני סובלת מיל"ד אבל כשאני לוקחת כדורים , הבטן מתנפחת ויש לי בצקות ברגליים. מידי כמה זמן אני פשוט מפסיקה לקחת כי זה ממש מכביד לי על הנשימה ואז אחרי חודש בערך לח"ד קופץ מאוד ואני חוזרת לקחת כדורים .

מה אפשר לעשות כדי למנוע את הבצקות?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בצקת כתוצאה מנורווסק

הוספת תגובה

• בצקת כתוצאה מנורווסק - תגובה

ד``ר ויקטור פרחויקי
    21/06/2014

צריך לתת לך תרופה מקבוצה אחרת שלא תגרום לבצקות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ דם וחלבון בשתן
    חן
    11/06/2014

שלום ד"ר.בן 20.מטופל לאיזון בלחץ דם על ידי טריטייס ונורמיטן.במעקב של נפרולוג.לחץ הדם שלי מאוזן לרוב;כאשר אין איזון הלחץ הסיסטולי מזנק אך הדיאסטולי נשמר בגדר התקין.
    לפני מספר שבועות הופיע לי קצף בשתן.בתחילה לא ייחסתי לזה חשיבות אבל לאחר כשבוע שראיתי שלא נעלם הלכתי לבצע בדיקות.
    התוצאות:
    urea 27
    gfr גבוה מ-60(לא היה רשום הערך עצמו אבל הייתה הערה שמעל 60 זה המומלץ)
    creatinine 0.95
    בדיקות שתן יצאו תקינות (pH,אין גלוקוז,קטונים או חלבון);עם זאת בדיקה אחת לא יצאה תקינה:albumin cretine ratio יצא 89.34mg.הבדיקות הללו נעשו לפני חודש ועדיין יש את הקצף.
    מדדתי לחץ דם בימים האחרונים שהיה יותר גבוהה מהרגיל (בסביבות 160/80) אך נרשמו גם לחצים של מעט ל140 סיסטולי.
    שאלתי היא האם מדובר במצב מסוכן שמעיד על פגיעה כלייתית?קראתי כי חוסמי ace לדוגמא הטריטייס אמור לטפל בבעיה זו אבל אני נוטל תרופה זו למעלה מ 5 שנים במינון של 2.5 mg ביום-מדוע יש עדיין את הקצף?
    אני אציין כי המצב הכניס אותי לטיפה לחץ מה שיכול להיות שהעלה את לחץ הדם,מהן המלצותיך?האם יש להבדק בהקדם שוב?ואיך ניתן להוריד את ל"ד?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ דם וחלבון בשתן

הוספת תגובה

• לחץ דם וחלבון בשתן - תגובה

ד``ר ויקטור פרחויקי
    12/06/2014

בדיקת השתן מראה שיש מעט חלבון מעל הרצוי. זה לא מסביר את הקצף בשתן.
    אבל אם לחצי הדם עלו והממצא של האלבומין בשתן הינו ממצא חדש בהחלט היתי מתיעץ עם הנפרולוג שלך.
    כמובן שהמקרה לא דחוף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על תרופה
    מרים
    10/06/2014

אני בת 68 , בריאה מקפידה על תזונה נכונה וספורט.
    יש לי לאוסטאופורוזיס . אני נוטלת את התרופה אקטונל 150 מזה כשנה...ותוסף קלציום 600 פעם ביום.
    בעבר נטלתי פוסאלאן ,עשיתי הפסקה של מספר שנים לפי המלצת הרופא...ולפי בדיקת צפיפות עצם הרופא נתן לי את האקטונל.
    עד עכשיו היה הכל בסדר ולא סבלתי מתופעות לוואי. החודש נטלתי את הכדור וכבר באותו היום התחלתי להרגיש כאבים חזקים בשרירים אשר חלפו מעצמם רק למחרת.
    כמו כן לחץ הדם שלי שהיה כל הזמן סביב 115.75 עלה עד 145.80. ..זה נמשך כבר מספר ימים כולל כאבי ראש אשר חלפו . לחץ הדם לא עולה על הערך הנל אבל גם לא יורד מתחת ל125.70
    השאל שלי- האם יש קשר בין האקטונל לעליה בלחץ דם ?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על תרופה

הוספת תגובה

• שאלה על תרופה - תגובה

ד``ר ויקטור פרחויקי
    12/06/2014

התרופה בדרך כלל לא גורמת ליתר לחץ דם. הערכים שאת מתארת גם לא כל כך גבוהים. אבל אם תופעות הלוואי ממשיכות היתי פונה שוב לרופא על מנת לבדוק אלטרנטיבה אחרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערכי לחץ דם וטיפול
    יוסי
    09/06/2014

שלום רב,

בן 32, מגיל 18 מטופל בכדורים ביל"צ. לפני כחודשיים הרופא אמר לי להפסיק עם כדורים ולראות את הערכים. המדידות במרפאה היו גבונות כנראה עקב תסמונת החלוק הלבן. מדידות בבית ערכי סיסטולי נאים 130-145 וערכי דיאסטולי 80-90.

יש לי מעט עודף משקל (בשלבי הורדה) ואני עושה פעילות גופנית 5 ימים בשבוע חצי שעה כל פעם, בדיקות דם תקינות לחלוטין בבירור שערכתי בזמנו לא נמצאה שום בעיה כך שמדובר יל"צ ראשוני.

השאלה שלי האם לאור הנתונים ולאור ערכי לחץ דם אני צריך לקחת כדורים, או שמספיק להמשיך עם פעילות גופנית יחד עם הורדה של 10 ק"ג נוספים ממשקל הגוף.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ערכי לחץ דם וטיפול

הוספת תגובה

• ערכי לחץ דם וטיפול - תגובה

ד``ר ויקטור פרחויקי
    12/06/2014

לחצי הדם שאתה מתאר גבוליים. יש להניח שעם ירידה במשקל, פעילות גופנית והגבלה מתונה של אכילת מלח, לחצי הדם יירדו. אין כל דחיפות לתת לך טיפול תרופתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרדילוק 1.25
    דנה
    05/06/2014

הנני לוקחת קרדילוק 1.25 עפ"י החלטת נפרולוגית. לחץ הדם שלי רוב הזמן 100/70 90/65 הנני בת 52...האם ניתן לחצות אותו לשניים? (למרות שאין קו חצייה)? בעבר ניסיתי להוריד חודש בכלל את הכדור ולחץ הדם קפץ לגבהים מטורפים...הבנתי שזה הכדור הקל ביותר שישי..

לקביעת תור
    סגירה
    קרדילוק 1.25

הוספת תגובה

• קרדילוק 1.25 - תגובה

ד``ר ויקטור פרחויקי
    12/06/2014

קרדילוק במינון של 1.25 אכן הינו יחסית נמוך.
    אפשר לחצות את הכדור אבל עם לחצי הדם נמוכים שוב עולה השאלה האם הטיפול נחוץ.
    היתי חוזר לרופא לפני שמפסיקים אותו שוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרדילוק 1.25

דנה
    19/06/2014

אכן כך חשבנו..אבל אחרי חודש ללא כדורים קפץ שוב הל.ד לערכים גבוהים אז חזרתי לקחתו הבנתי שאין אופצייה יותר טובה ממנו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות הולטר לחץ דם - האם תקין?
    פרופ` אליעזר קליינמן
    02/06/2014

שלום

בן 39
    במדידות במרפאה לחצי השם משתנים, לעיתים גבולי, לעיתים תקין, לעיתים מעט גבוה.
    לא מעשן, לא סוכרתי, אך יש עודף משקל.
    קיבלתי הפניה לבדיקת הולטר לחץ דם, מצ"ב סיכום התוצאות.
    האם זה תקין?

תודה

הוספת תגובה

• תוצאות הולטר לחץ דם - תגובה

ד``ר ויקטור פרחויקי
    03/06/2014

גם בדיקת הניטור הינה גבולית. הממוצעים תקינים אבל יש הרבה מדידות גבוליות או מעל זה.
    החדשות הטובות הינן ירידה משמעותית של לחצי הדם תוך כדי שינה.
    יש להניח שעם ירידה במשקל והגבלת המלח בדיאטה, לחצי הדם יירדו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה