מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרשי לחץ דם - דחוף!!!!דאגלס05/05/2014
שלום, עזרה בבקשה.
בן 25, בריא בדרך כלל, בדיקות דם תקינות(כולל שומנים וכולסטרול). הולטר לב תקין, אקו לב תקין.
מזה תקופה(חצי שנה) מרגיש דפיקות לב חזקות בכל הגוף. מרגיש את הגוף זז עם דפיקות הלב כולל הראש והגפיים. רואה את הוורידים קופצים באזור הצוואר והידיים.
לגבי לחץ דם:
שמתי לב שמדידות לחץ הדם שלי אומנם לא גבוהות אך ראיתי כי יש הפרש יחסית גבוה בין הלחצים. בדרך כלל מדדי הלחץ אומנם:
130/72 או 135/73 או 128/70 תמיד יש הפרש של 50-65 בין העליון לתחתון. האם זה יכול להסביר את התחושות של הדפיקות לב בכל הגוף?
האם מדובר באי ספיקה של מסתם אב העורקים טרשת נפוצה או שמדובר במתח/לחץ שגורם לזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשי לחץ דם - דחוף!!!! - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי07/05/2014לחצי הדם שלך תקינים לחלוטין ואינם מסבירים את תחושותיך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות גופנית ומנוחהנעם04/05/2014
שלום
בן 40, מבצע פעילות גופנית של הליכה כ - 3 פעמים בשבוע למשך 50+ דקות. רציתי בבקשה לשאול מספר דברים.
1. האם פעילות אירובית ניתן/מומלץ לעשות על בסיס יומיומי או שיש צורך בימי מנוחה ? (בפעילות אנאירובית ידוע שמומלץ לא לבצע כל יום אלא לתת 48 שעות מנוחה)
השאלה היא הן מבחינת מנוחה למערכת השלד והשריר, והן מבחינת הלב.
2. לאחר הליכה של 50-60 דקות, האם יש צורך במנוחה להסדרת הדופק? תוך כמה זמן הדופק אמור לחזור לדופק מנוחה?
ממה שבדקתי לפעמים, גם בשעות שלאחר הפעילות עדיין הדופק אצלי גבוה (באזור ה 100).
3. לפני ולאחר פעילות אירובית יש צורך באכילה כמו לפני ואחרי פעילות אינאירובית או שזה לא משמעותי?
4. איזה שרירים מתחזקים (מעבר לרגליים והלב) בפעילות גופנית כמו הליכה למשל? והאם הליכה משפיעה גם על שרירי הבטן?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות גופנית ומנוחה - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי04/05/2014הפורום אמור להתעסק עם סוגיות של לחץ דם. אינני מומחה ברפואת ספורט. כדאי להתיעץ עם מומחה בתחום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרדילוק 1.25רויטל01/05/2014
הנני נוטלת מידי יום קרדילוק 1.25 ללחץ דם. לחץ הדם שלי עם הכדור מאד נמוך רוב הזמן 110/70 100/65 הנני בת 52.
מאחר ולא ניתן לחצות את הכדור ל 2 האם ניתן לקחת אותו אחת ליומיים? האם זה ישפיע על הדופק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרדילוק 1.25 - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי03/05/2014אם את מרגישהטוב אין צורך לשנות. אם יש לך חולשה, עייפות או תופעה אחרת של לחץ דם נמוך, עליך להתיעץ עם הרופא שלך על מנת לדון על המשך הטיפול. גם תלוי מה ההנחייה לטיפול לתרופה זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרדילוק 1.25
רויטל03/05/2014סליחה ד"ר לא הבנתי למה התכוונת: תלוי מה ההנחייה לטיפול הזה?האם התכוונת למה ניתן לי? אם כן הוא היה חלק מטיפול ליתר לחץ דם עם לרקפרס 10 ועקב לחצי דם נמוכים אחרי שנתיים הורד הכדור ונשאר רק הקרדילוק,. ועוד שאלה ברשותך...האם מותר לי לקחת הורמונים לגיל המעבר עם התרופה הנ"ל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרדילוק 1.25 - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי04/05/2014התרופה ניתנת במספר הנחיות: יתר לחץ דם, אי ספיקת לב או מחלה של כלי דם לבביים. אם ניתנו בגלל יתר לחץ דם ולחצי הדם מאוד נמוכים, אפשר להפסיק. אם בגלל ההנחיות אחרות, השיקול יהיה שונה. לא רואה בעיה עם ההורמונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרדילוק 1.25
רויטל08/05/2014האם עקרונית ניתן לחצות כדורים ללא קו? וספציפית האם ניתן לחצות קרדילוק 1.25 שאין לו קו חצייה...מאחר והמינון שניתן לי עדיין קצת גבוה...?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרגיש שהדם עולה לי לראש באימוןמתאמן מתחיל30/04/2014
שלום רב,
התחלתי להתאמן לא מזמן, וכשאני עושה תרגילי כח או אפילו שכיבות סמיכה אני לפעמים (לפעמים- לא כל הזמן)מרגיש שכואב לי הראש לא בתוך הראש דווקא,אלא בקרקפת העוטפת, קראתי איפה שהוא, שהדם שעולה לראש מנפח את הורידים ובניגוד לוריד ביד למשל, הוא מתנגש עם הקרקפת ומשם נוצר הכאב..
אז שאלתי הראשונה- מה זה אומר ומה אני אמור לעשות עם הכאבים הללו? האם זה מסוכן?
שאלתי השניה- אתמול ספציפית עשיתי קצת מתח ואז שכיבות סמיכה לאחר מכן- תוך כדי השכיבות סמיכה(לא עצרתי את עצמי למרות מה שהרגשתי) הרגשתי שהדם עולה לי לראש בצורה חזקה, הרגשתי שהאדמתי מאוד בפנים ומאז כואב לי הראש, אני לא יודע למה זה נגרם ולמה פעולות כמו שכיבות סמיכה גורמות לי לכאלה תופעות, אז מה אני אמור לעשות עם זה? כיצד עליי להיבדק אם אני יכול להמשיך בפעילות ספורטיבית? ולמי עליי לפנות? האם אלו תופעות ידועות? האם זה יכול להיות מסוכן?
אני מודאג מאז המקרה...
תודה רבה וסליחה על האריכות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרגיש שהדם עולה לי לראש באימון - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי03/05/2014אין תופעה פיזיולוגית שמקבילות לתסמינים. כדאי לעשות מבחן מאמץ על מנת לתעד מה קורה עם לחץ הדם, הדופק ופעילות הלב בעת פעילות גופנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם נמוך וחלבון בשתןראמי28/04/2014
שלום
האם לחץ דם נמוך גורם לחלבון בשתן כמו במצב של לחץ דם גבוה
ותודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם נמוך וחלבון בשתן - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי30/04/2014אין כלהקשר בין לחץ גם תקין או נמוך עם הפרשת יתר של חלבון בשתן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנויים בלחץ דםשלמה28/04/2014
כבן 50. מטופל ברמיטנס 2.5. בודק לד"מ אחת ליומיים, ממוצע 130/80.
אתמול בצעתי בדיקה שגרתית ויצאה גבוה 146/85. לפיכך בדקתי שוב כעבור 2 דקות
והתוצאה 126/83. שני התוצאות בוצעו באופן תקין, ולאחר מנוחה מלאה.
מה הסיבות האפשריות לשנוי כזה גדול בהפרש זמנים זעום???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שנויים בלחץ דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי03/05/2014לחץ הדם אינו קבוע ומשתנה למעשה בין פעימה לפעימה. לחץ הדם האמיתי נמצא איפהשהו בין כל המדידות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לוסרטן יכול לגרום ליובש בפה?דני28/04/2014
בוקר טוב
האם לוסרטן יכול לגרום ליובש בפה?
נוטל לוסרטן ויש בעייה של יובש בפה
(סוכרתי אבל מאוזן או כמעט מאוזן על ידי דיאטה)
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם לוסרטן יכול לגרום ליובש בפה? - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי03/05/2014התשובה להאם תרופה יכולה לגרום לתופעת לוואי לרוב היא כן.
למרות שתואר כי התרופה יכולה לגרום לפה יבש, תופעה זו די נדירה ועומדת על פחות מ- 0.1%. על כן יש לשלול סיבות אחרות לפני שמחליפים את התרופה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלוסרטאן ויובש בפה
דני05/05/2014בוקר טוב
ראשית תודה על תשובתך
רק רציתי לשאול
אם אכן היובש בפה בגלל הלוסרטאן אותו אני לוקח שנתיים וחצי אחד ביום
וזה כמובן רק איזה השערה בלבד
האם משמעות הדבר גם אפשרות לנזק בדברים אחרים
כמו כליות למשל (יובש)
(אגב יש גם יובש בעיניים)
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלוסרטאן ויובש בפה - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי05/05/2014אין נזק קבוע מהתרופה. אם בדיקות הדם תקינות אין נזק לכליות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדידות לחץ דםמאיר27/04/2014
אני בן 67 אובחן אצלי איושה בלב עקב הסתידות שסתום
לאחרונה התחלתי לסבול מכאב ראש
התחלתי לבדוק לחץ דם: 154/82 144/82 126/66 139/73 134/67 146/75 14179 132/78 136/75 144/74 141/73 132/78 168/82 113/59
האם תוצאות אלו תקינות? למה יש הבדלים בין התוצאות? והאם לחץ הדם שלי הוא הגורם לכאבי הראש
בתודה לתשובה
מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדידות לחץ דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי28/04/2014רוב לחצי הדם שציינת בגדר הנורמה. מאוד לא סביר שזו סיבת כאבי הראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לחץ 100על65 זה נמוך מידיי?שאול27/04/2014
שלום, אני סובל מלחץ-דם גבוה, מטופל בתרופות ולכן יש לי מד-לחץ-דם בביית.
הבת שלי בגיל 21 הייתה אצל רופא-המישפחה ביגלל הרגשה לא טובה, הרופא בדק אותה ולא מצא שום בעייה, אבל הוא גם מדד לה לחץ-דם, יצא לה 100על 65 והוא אמר לה שיש לה לחץ-דם נמוך מידיי והיא צריכה לישתות הרבה מיים ולשים הרבה מלח באוכל שלה...(גם אני בדקתי לה בביית כמה פעמים ויצאה בערך אותה התוצאה).
ממה שאני יודע, אין דבר כזה לחץ-דם נמוך מידיי ולחץ-דם של 100על65 זה לא רע ביכלל....האם רופא-המישפחה צודק בזה שיש לה לחץ-דם נמוך מידיי, או שלחץ כזה לא מהווה שום בעייה והיא לא צריכה לעשות כלום כדי להעלות אותו?
(הלוואי עליי לחץ-דם כזה, בלי האנלדקס20 פעמיים ביום, יש לי בסביבות 150על90).
מודה לכם מראש דוקטורים-מומחים על תשובה - שאול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם לחץ 100על65 זה נמוך מידיי? - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי28/04/2014לחצי הדם שציינת תקינים לחלוטין אצל בחורה בשנות העשרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דר' פרחויקי!, ראיתי בגוגל שרק
שאול28/04/2014מתחת ל90על60 צריך לידאוג....זה נכון או שגם לא נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תועלת פעילות גופניתיניב25/04/2014
שלום לרופא
בן 40 עם עודף משקל וכולסטרול מעט מעל הנורמה, לח"ד משתנה, לעיתים גבולי, לעיתים תקין, לעיתים גבוה.
לא מטופל בתרופות, ידוע לי עניין החשיבות בירידה במשקל (דבר לא קל) וכן לשמור על תזונה.
אך רציתי לשאול בעיקר על עניין הפעילות הגופנית ותועלתה.
עד כמה פעילות גופנית חשובה להורדת לחץ הדם בפרט? ובכלל לבריאות הלב וכלי הדם?
האם פעילות גופנית במסגרת ביתית של הליכה על הליכון יכולה לענות על הצרכים? (מכון כושר זה דבר שקשה לשמר, והליכה בחוץ קשה בגלל מזג אוויר)
באיזה תדירות רצוי לעשות את ההליכות על מנת לקבל את התועלת והורדת לחץ הדם ו/או בריאות הלב? מה המינימום הנדרש?
וכן לגבי אורך הזמן של הפעילות, מה נדרש בכל פעם?
ושאלה לסיום, האם במידה ויש לח"ד מעט גבוה יש הגבלה כלשהי על פעילות אירובית (הליכה/הליכה מהירה) יומיומית?
אודה אם הרופא יוכל לענות על כל השאלות הנ"ל בכדי שאוכל ליישם את ההמלצות.
תודה רבה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תועלת פעילות גופנית - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי25/04/2014פעילות אירובית עשויה להטיב עם ירידה במשקל וערכי לחץ דם הן ביחד והן בנפרד. אכן מדובר בפעילות אירובית ללא הגבלה, אבל אם מדובר בהליכה היתי ממליץ על שעה 3 פעמים בשבוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינויים במדידת לחץ דםרותי25/04/2014
שלום
במדידות ביתיות עם מכשיר אוטומטי, אני מוצא שלחץ הדם שלי בבדיקות באותן כמה דקות משתנה בצורה די משמעותית.
הפערים מגיעים לעד 25 בסיסטולי, ועד 15 בדיאסטולי.
השינויים הן בעיקר מהגבוה במדידה ראשונה לנמוכים יותר במדידות שלאחר מכן (באותו טווח זמן) , אך מצאתי גם שינויים במדידות החוזרות שלפתע קפצו במספרים משמעותיים.
1. מה הסיבה לזה? זה מעיד על בעיה כלשהי?
2. אדם שסובל מלחץ דם גבוה זה משהו סטטי שלא יורד או שגם חולה לח"ד גבוה יכול להיות מדידות נמוכות?
כלומר האם העובדה שבאותן כמה דקות יש לי גם מדידות תקינות וגם מדידות גבוהות זה בעיה או מאחר ויש גם מדידות נמוכות זה שולל לח"ד גבוה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינויים במדידת לחץ דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי25/04/2014התנודות של לחץ הדם ממדידה למדידה, תקינה. יש בדרך כלל נטייה לירידה עד המדידה השלישית או רביעית. לחץ הדם כנראה הינו הממוצע של המדידות.
יש לקחת בחשבון שלחץ הדם משתנה מפעימה לפעימה והמדידה שלו נעשה בצורה עקיפה ולא ישירה. עם הממוצעים מתחת ל- 140/90 לחץ הדם שלך תקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרלין 10רויטל18/04/2014
שלום
לאחר הפסקה של חודש בלקיחת כדורים לל.ד עקב ירידה משמעותית בל.ד קפץ שוב הלחץ דם לערכים ממש גבןהים בפיקים של פעם פעמיים ביום. נפרולוגית נתנה לי פעמיים ביום דרלין 10 (סה"כ 20 ביממה)
אחרי חמישה ימים הופיעו לי כאבי רגליים וקצת הרגשת נפיחות ביידים ובכפות הרגליים
האם זה אומר שזה לא מתאים לי? או שאולי המינון גבוה מידי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרלין 10 - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי19/04/2014המינון שקיבלת נמוך ביותר. אם התופעה תמשיך יהיה מקום לשינוי התרופה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדרלין 10
רויטל19/04/2014מתשובתך, ניתן אולי להסיק שהגוף יתרגל אולי לתופעות הנ"ל...כי כאבי הרגליים ממשיכים , הרגשת הנפיחות וגם כאב בטן והרגשה כללית רעה כל הלילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדרלין 10 - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי19/04/2014לא בדיוק.
מה שלא ברור אם התופעות קשורות לטיפול החדש שאת נוטלת רק 5 ימים במינון קטן.
אם התופעות נמשכות יהיה מקום לייחס את התופעות לכדור. אם משתפרת אפשר יהיה להמשיך בטיפול.
אם יש ספק תמיד אפשר יהיה להחליף לטיפול אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדרלין 10
רויטל19/04/2014תודה על תשובתך והתייחסותך.
מאחר ואנו בתקופת החגים ואין את מי לשאול...עד לפני חודש וחצי נטלתי חצי לרקפרס 10 וקרדילוק 1.25 ביום...האם ניתן להחזירם במקום הדרלין עד לפגישה עוד 6 ימים עם הרופאה? כי לדעתי התופעות הן מהדרלין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדרלין 10 - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי19/04/2014הפורום איננו מיועד לתת הנחיות של טיפול דרך האינטרנט מבלי בדיקה של ממש.
חוץ מזה רצוי להחליף רק לתרופה אחת בלבד.
CARDILOC 1.25 MG נראה סביר לעומת 20 מ"ג של DERALIN* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בקרסולייםיעלה18/04/2014
שלום רב,
אני בת 66 , ב 3 חודשים האחרונים אני מטופלת ramitens 2.5, ומאז תחילת הטיפול כואבים לי המפרקים הגדולים, בעיקר הרגליים (ברכיים והקרסוליים) הרגליים מעט נפוחות והכאב בעיקר בזמן מנוחה, לעיתים אני חשה שכאילו עובר קריש דם בעורק של הקרסול מעין כאב חד ופתאומי.
האם תופעות אלו ידועות? האם זה יעבור בקרוב? או שמא עלי לבקש להחליף את התרופה, לחץ הדם שלי לא ממש ירד מאז התחלת נטילת התרופה (150/78).
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בקרסוליים - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי19/04/2014כן, התופעה ידועה ותוארה לראשונה לפני כ- 20 שנה.
אם התלונה קשורה לטיפול הדרך היחידה לשפר את התמונה תהיה החלפת הכדור לתרופה אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם שמסרב להתאזן - ערך דיאסטולילאה .ל.18/04/2014
שלום רב
אשמח לעזרתך.
אני אישה בת 66, סובלת מל"צ דם גבוה שמסרב להתאזן לאחר טיפול תרופתי.
רקע רפואי: אי ספיקת כליות, וגאוט.
נוטלת תרופות לל"צ: בוקר - אטקנד, וזודיפ, קאדקס
צהריים - נורמלול, קאדקס. לילה- וזודיפ, קדקס, אטקנד.
הבעיה היא בערך הדיאסטולי - לאחר נטילת התרופות הוא יורד משמעותית ואז גורם לי לחולשה כללית וכאב ראש מטריד שמורגש בשני צידי הראש ובקודקוד.
לדוגמא: בבוקר לפני תרופות המדידה הראתה 189/90 ולאחר תרופות ירד ל-122/65
מה אפשר לעשות כדי לייצב את ערך זה שלא יגרום לי לתחושה הבעייתית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם שמסרב להתאזן - ערך דיאסטולי - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי18/04/2014למרות קיום של אי ספיקת כליות, את לא נוטלת משתנים שעשויים לשפר את לחץ הדם. מצד שני אם לחצי הדם תקינים במשך היום והמדידה הראשונה הינה גבוהה, היתי וושה בדיקת ניטור 24 שעות עם מכשיר אוטומטי על מנת לקבל תמונה מלאה של לחצי הדן לאורך כל היממה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי לחץ דםחיימון13/04/2014
הנני בן 57 ולחץ הדם שלי הוא 136/65. האם ערכים אלו תקינים ואם לא, האם יש פתרון לזה. נראה לי שיש הפרשים בין הסיסטולי לדיאסטולי, וליתר דיוק הדיאסטולי נמוך. האם יש בזה גם סיכון רפואי.
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי לחץ דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי17/04/2014לחצי הדם שלך תקינים לחלוטין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)