מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ל.ד. גבוהע.ש.17/09/2012
ד"ר נכבד,
בת 47 בריאה בד"כ, עוסקת בפעילות ספורטיבית אינטנסיבית מידי יום, בדיקות דם
כלליות תקינות, בבדיקה שיגרתית אצל הרופאה ערכים גבוהים של לחץ דם כגון:
147/94
דופק 74
לאחר יומיים שוב גבוה אך כעבור מחצית השעה 131/87 דופק 60.
האם הערכים מעוררים דאגה במיוחד לאור העובדה שהנני עוסקת בספורט ומידי יום ובדיקות הדם שערכתי תקינות.
תודה רבה מראש על על הבהרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל.ד. גבוה - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי22/09/2012אין לך מה לדאוג. מדידה אחת היתה גבוהה והשנייה בגדר הנורמה.
כל מה שדרוש זה להמדיך לעקוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ל"ד מאוזן תרופתית.דש15/09/2012
שלום,
יש לי לחץ דם גבוה 165/105, שמוכח בהלטר ל"ד.
לאחרונה שינו לי את הטיפול התרופתי, ולחץ הדם כמעט אוזן.
אני מתכוון להגיש תביעה לביטוח לאומי, האם ל"ד מאוזן בתרופות מקנה אחוזי נכות בביטוח לאומי.
אני מעוניין להסבר ומשמעות קלינית של המונח : "קימת נשמת בינונית לאחר מאמץ"-כך מוגדר בסעיף ליקוי 9 (3) ב' ןן בספר המבחנים של בטל"א.
תודה וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל"ד מאוזן תרופתית. - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי22/09/2012קודם כל זה מצוין שלחץ הדם מאוזן.
הסעיף יכול להקנות 10% של נכות כללית בביטוח הלאומי. הסעיף הזה לא מקנה בדרך כלל תמורה כספית.
קוצר נשימה במאמץ הינו ביטוי של אי ספיקת לב, אשר קל יחסית לבדוק באמצעות אקו לב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת מיץ ענבים אדום על יתר לחץ דםמשה פ13/09/2012
תירוש אדום מפחית את לחץ לחץ דם - מאת אלה הר-נוי, 12.09.12
1. נטען במאמר הנ"ל שאין הבדל בין יין אדום (שהוא אלכוהולי) לבין תירוש ענבים אדום. שניהם מורידים את לחץ הדם באותה מידה. ייתכן?
2. האם שתיית 2 כוסות תירוש ביום (כמשתמע מהמאמר) יכול להשפיע לרעה לחולה סוכרתי (מסוג 2 - הנוטל תרופת מטפורמין בלבד)?
בתודה, ובאיחולי שנה טובה
משה פ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעת מיץ ענבים אדום על יתר לחץ דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי15/09/2012המידע עדיין טרומי וקשה להסיק מסקנות גורפות.
המאמר מספר על חולים סוכרתיים מעל גיל 55. שתיית יין ללא אלכוהול הוביל לירידה של לחץ הדם.
קשה להמליץ בצורה גורפת על שתיית תירוש ככלי מרכזי להורדת לחץ הדם.
כמובן שבתירוש יש סוכר ועל כן חייבים להכליל את הסוכר והקלוריות שמכיל לחישוב הכולל בדיאטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדל בין תרופותcarlos06/09/2012
שלום לכם האם אוכל לקבל אסבר בהבדל ומתרת שתי התרופות האל 1cardiloc 2micropirin. בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדל בין תרופות - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי07/09/2012Cardiloc הינו השם המסחרי של Bisoprolol. הינה תרופה השייכת לבוצה של החוסמי ביטא ומשפיע על פעילות הלב.
Micropirin הינו השם המסחרי של אספירין. עיקר השפעתו על טסיות הדם. מונע את הדבקותן לדפנות כלי הדם וכך מונים סתימתם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגליים מתנפחות בנטילת תרופות, תחושהקרן05/09/2012
שלום ד"ר, אימי בת 63, לפני שנתיים קיבלה אנטיביוטיקה והתנפחו לה הרגליים. בהמשך גם תרופות אחרות גרמו להתנפחות הרגליים, מלווים בצריבה קבועה בגרון, בחילות וצרבות, כאבים בכפות הרגליים, כאבי ראש ואזניים קבועים, רב החורף חשה מעין צינון קשה. בדיקת אולטרסאונד ודופלר של הכליות יצאו תקינות. הרופאה סברה שזה מלחץ דם גבוה אבל גם התרופות שניסתה שוב גרמו להתנפחות הרגליים. אינה יכולה לטפל באף בעיה בריאותית עקב התנפחות מיידית של הרגליים. נא עזרתך, אנחנו אובדות עיצות. תודה מראש. קרן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגליים מתנפחות בנטילת תרופות, תחושה - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי05/09/2012כדאי להתיעץ עם מומחה ברפואה פנימית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו לבליליאנה05/09/2012
אקו לב להלן התוצאות:LVEF65% תפקוד דיאסטולי תקין תפקוד חדר ימין תקין חללי הלב תקינים.אין SOL האורטה העולה תקינה מיוקרד בעובי תקין המסתמים עדינים ותפקודם תקין.אי ספיקה טריקוספדלית בחומרה קלה. לחץ ריאתי מגבר 36ממכ +RAP אין תפליט פריקדיאלי האם האקו תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקו לב - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי05/09/2012התיפקוד הלבבי תקין, אך קיים יתר לחץ דם ריאתי. כדאי להתיעץ עם הרופא שלך על מנת להמשיך את הבירור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר לחץ דם ריאתילילי04/09/2012
בת 62 לחץ דם +סכרת בבדיקת אקו לב שבצאתי הכל יצא תקין תפקוד הלב LVEF65%.המסתמים תקינים חוץ מלץ ריאתי מוגבר 36ממכ+רRAP האם הלחץ הריאתי בבדיקת האקו יכול להיות מושפע מיתר לחץ דם לא מאוזן למרות שאין עדות לאי ספיקת לב שמאלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץריאתי מוגבר
לילי04/09/2012האם באקו נמצא לחץ ריאתי36ממכ +RAP הוא מסוכן ו? ואין סיבה לא לבבית ןלא בתפקודי ריאות .האם זה יכול להיות מקרי אוזה מראה על בעיה חמורה.......... אני בת 62 ברקע סכרת לחץ דם. מודאגת מאד מאד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיתר לחץ דם ריאתי - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי05/09/2012אין השפעה של לחץ הדם על יתר לחץ דם ריאתי אלא אם יש פגיעה קשה בלב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מד לחץ דםרונן03/09/2012
אני שוקל לרכוש מד לחץ דם , מה מומלץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד לחץ דם - תגובה
פרופ` אליעזר קליינמן03/09/2012בדר"כ של חברת אומרון נחשבים טובים. כדאי לבדוק את אמינות המכשיר תוך השוואת מדידתו למדידות ידניות במכשיר כספית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם וסוכרתיואב30/08/2012
אני בן 60, סכרתי כ 6 שנים type II
אני מטופל עם גנואט גלובן ומזריק פעם ביום בלילה כ 20 יחידות. רוב הזמן די מאוזן HBc1 ~6.7
אני לוקח שנים ליפיטור 10 מ"ג. לחץ הדם שלי לפעמים גם 140/90
הרופא המליץ על שימוש בדיובאן 80 מ"ג.
האם זו לא תרופה אגרסיבית מידי ? (ב insert רשום שהיא לחולי לב אחרי ארוע) תודה לאל אני בסדר ועושה ספורט יומי, אני גם לא שמן. ושומר על מזון בריאות כבר שנים.
בבדיקות דם אחרונות יש ירידה באשלגן.
שאלה:
איזה תרופה עדיפה לטיפול בלחץ דם לאנשים עם תינגודת אינסולין כמוני ?
האם כל התרופות המומלצות חיות יחד בסדר ואיין קונפליקטים ?
מתי עדיף לקחת מה והאם חשוב לנסות להפריד ?
תודה יואב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם וסוכרת - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי01/09/2012הרופא שלך צודק. ההמלצה אצל אנשים עם סוכרת הינה להוריד את לחצי הדם יותר מאשר אצל לא סוכרתיים. יתכן ותוספת של דיובאן תוביל להורדת לחץ דם לערך מטרה, סביב 130/70.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה זמן להמשיך עם אותה תרופה?רותי30/08/2012
אני מטופלת באותה תרופה למעלה מ 10 שנים. יעיל ביותר ושומר לי את הלחץ על 120/80 רצוי להחליף את התרופה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה זמן להמשיך עם אותה תרופה? - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי01/09/2012אם לחץ הדם מאוזן ואין תופעות לוואי אין כל הנחייה לשנות את הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוהריקי29/08/2012
היום בבקר עשיתי בדיקת דם ומיד אחר כך נמדד לי לחץ דם,
היה גבוה - 160\78
לאחר מנוחה קצרה נמדד לי שוב - 149\78
האם זה זה מעודד, שהדאסטולי נמוך מהרגיל, ואולי אם הייתי נחה יותר, המדדים היו נמוכים יותר?
לפני מספר חודשים נמדדו ערכים של 134\74
אגב אני בת 60
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם גבוה - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי01/09/2012לחץ הדם נחשב לתקין מתחת ל- 140/90. הע רכים הסיסטולים נמדדו פעמים מעל הנורמה. יש מקום ולעקוב במספר מדידות נוספות על מנת לנטר אם אכן יש יתר לחץ דם או לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרבקה29/08/2012
שלום דר,
לפני חודש שכבתי המיטה, וקמתי באון פתאומי ופתאום הגיע טשטוש בראייה בעיין שמאל. הרופא אומר שזה סוג של מיגרנה? של העין. האם בשלב שקמתי משכיבה לעמידה הלחץ דם השתנה וגרם לי לטשטוש ? בדרך כלל יש לי לחץ דם נמוך. 90/60
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי01/09/2012בהחלט שינוי בתנוחה יכול לגרום לסחרחורת. רצוי למדוד לחץ דם ולתעד אםציש הבדל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר נטילת טריטייסשיר27/08/2012
אבי בן 51 מטופל בקרדילוק ליתר לחץ דם 2.5 מ"ג ביום. לאחרונה נוסף לטיפול טריטייס 2.5 מ"ג ליום.
הלחץ דם התייצב בעקבות הטריטייס, אך לאחר מספר ימים הופיע דימום לאחר מתן צואה פעמים רבות.
האם זו יכולה להיות תופעת לוואי לא רצויה של הטריטייס?
מה אתה ממליץ לעשות? האם להפסיק את הטיפול? והאם יש תרופה אחרת מתאימה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום לאחר נטילת טריטייס - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי28/08/2012אין קשר בין דימום במערכת העיכול ונטילת טריטייס.
האם מקבל אספירין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מקבל אספירין
שיר28/08/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מקבל אספירין - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי28/08/2012אז כנראה שהדימום אינו קשור לטיפול התרופתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשר בין דימום לטריטייס
שיר29/08/2012הד"ר ענה שכנראה אין קשר, אך איך נוכל לדעת בוודאות האם יש קשר לתרופה? לאיזה רופא מומלץ לפנות? או איזה בדיקה לבקש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נורווסקלילי27/08/2012
אני בת 52 מטופלת ביוטירקס בגלל השימוטו. כרגע מאוזנת .בגלל בעיית לחץ דם קבלתי אנלאפריל ושמתי לב שיש לי אדמומיות בידיים,בצוואר ובקדמת החזה .התרופה הוחלפה בנורווסק כרגע אני מטופלת כשבועיים .
שאלתי האם יתכן .שגם התרופה הזו גורמת לי לאדמומיות בצוואר וקדמת החזה ובידיים אגב זו אדמומיות שבאה וחןלפת ןלעיתים מתגברת בערב. האם זו אלרגיה , או תופעת לוואי של התרופה או אולי גלי חום? אם זו באמת אלרגיה אם כן האם יתכן שהאדמומיות בגלל האלרגיה באה וחולפת במשך היום או שהיא קבועה בזמן הנטילה ?מה עושים אני חוששת שוב לומר לרופאי על האדמומיות ושוב הוא יגיד אלרגיה כיצד לדעת אם זו אלרגיה באמת??. המון תודה!!!
נ.ב אם אצטרך להחליף התרופה איזו תרופה מומלצת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורווסק - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי28/08/2012אם האודם לא מפריע לך אין מה להחליף את הטיפול.
בדרך כלל הנורווסק גורם לכך בגלל הרחבת כלי הדם ובדרך כלל זאת תופעה חולפת.
עם האנלפריל רוב המקרין אכן אלרגיה.
אם את מאוזנת מבחינת לחץ הדם היתי מחכה מספר שבועות בגלל שהתופעות שאת מתארת בדרך כלל חולפת.
במידה והתופעה תחמיר, או תתפזר או תופיעה בצקת יהיה מקום להחליף את הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישות דםאתי27/08/2012
שלום רב,
אני בן 73, חולשה וקשיים ללכת ולחץ דם גבוה של מעל 180/88, אובחן בעקבות ביצוע אקו לב שיש קריש דם בלב, שוחרר מבית החולים עם טיפול של זריקות קלקסן לשישה ימים, וקומדין, בדיקת IRN בשבוע שעבר היתה 2.17, הרופא המליץ לרדת למינון של חצי כדור קומדין כל השבוע ובשבת כדור שלם, ביום א' האחרון בוצעה שוב בדיקת IRN התוצאה היתה 1.47, תוך כדי השבוע שעבר ששונה המינון נוצר שטף דם בעין.
אודה לך אם תמליץ לי מה לעשות, ומה משמעות התוצאה בעקבות שינוי הכדורים וטיפול להמשךץ
תודה רבה
אתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרישות דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי28/08/2012הפורום אמור להתעסק בנושא של יתר לחץ דם.
שאלתך נופלת מחוץ לתחום המומחיות שלי ולכן התשובה שאוכל לתת אינה מקצועית ויכולה לא להיות לעניין.
על פנין ה- INR אינו טיפולי ויש מקום להגביר את המינון, אך, כאמור, יש להתיעץ עם רופא המשפחה או עם הקרדיולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)