מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם לחץ דם של 122/80 נורמאלי?ישראל צוראל17/11/2012
אני בן 60 מה לחץ הדם הנורמאלי לגילי מדידות אחרונות הראו 122/80 תודה רבה ישראל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם לחץ דם של 122/80 נורמאלי? - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי17/11/2012לחץ הדם שאתה מתאר תקין לחלוטין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדידת לחץ דםחיה16/11/2012
בת 55 מטופלת באמאלו 5 מ"ג שאותו אני נוטלת לפני השינה 8 חודשים. במדידיות לחץ דם המדידה הראשונה גבוהה תמיד ב-10-14 יחדות משאר המדידיות. אני מבצעת 3 מדידיות בכל יד בכל פעם בהפרש של דקה וחצי בין המדידות. 1. יד שמאל אותה אנ י מודדת ראשונה הערכים גבוהים יותר. 2. יד ימין אותה אני מודדת שניה הערכים נמוכים יותר.תמיד בשתי הידיים המדידה הראשונה היא הגבוהה ביותר.
לצורך המעקב אני לוקחת את ממוצע שתי המדידות הקרובות ביותר בכל יד.
כרגע הממוצע הוא 142/80 .
שאלה- 1. האם זה תקין למדוד ככה ומדוע יש כזה הפרש בין המדידה הראשונה לשאר, למרות שלמעשה מבוצעות 6 מדידות ( 3 בכל יד).( יש תופעת החלוק הלבן שמצויינת בהולטר )
2. האם יש מקום לשיני תרופתי כי לחץ הדם עדיין גבוה? ומה אתה ממליץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדידת לחץ דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי16/11/2012אכן לחץ הדם הינו הממוצע של המדידות. יקש לקחת בחשבון שיש להתיחס ליד עם הלחץ הדם הגבוה ביותר.
אם לאורך הזמן הממוצע הינו 142/80 כנראה שיהיה מקום לתוספת תרופתית, כלומר הגברת המינון של האמלו או לקיחת כדור נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נורמלדםכרמלה15/11/2012
האם הפורמולה נורמלדם אכן אפקטיבית להורדת לחץ דם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורמלדם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי16/11/2012אין לי מספיק נסיון, מכיל צמחי מרפא, אך למיטב ידיעתי אין עבודה מבוקרת המוכיחה את יעילותה בהורדת לחץ הדם.
אבל אם לוקחים כדור, כבר כדאי לקחת תרופה אשר יש הוכחות שמפיעה על לחץ הדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנורמלדם
כלנית16/11/2012מהנסיון שלי נורמלדם מאד עוזר
התחלתי לקחת לאחר שהטריסטייט לא הצליח לאזן לי לגמרי
התחלתי לקחת גם כדור של נורמלדם שלוש פעמים ביום וירדתי ל 120 סיסטולי שזה מדהים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מקצועית. והכוונהמישהוא14/11/2012
שלום דר אני בן 30 בריא לחלוטין גובה 193 משקל 89 . מעשן . כל הזמן היה לי לחץ דם 120 80 . לפני חודש נפטר דוד שלי בן 47 מהתקף לב הוא היה בריא לחלוטין יומים אחרי זה הרגשתי לחץ בראש ולחץ בדופק הלב והרגשה מוזרה בגרון הלכתי לרופאה ישירות ובדק לי את הלחץ היה 140 90 אמר לי שזה יכול להיות מהאירוע . אבל מאותו יום לחץ הדם שלי לא יורד לפעמים 140 80 או 137 75 . אין לי תיאבון לאכול בכלל . וכל הזמן חם לי בגוף שלי מרגיש אותו בוער. לפעמים מרגיש לחץ חזק בקרקפת וצריבה בעיניים כשאני רואה טלוויזה .. אנא ממך דר האם אני סובל מלחץ דם גבוה ? אני קורה פה באנטרנט מה עושה הלחץ דם הזה אני כולי צמרמורת .. האם זה סתם לחץ דם שיעבור ? או שאני כבר סובל מלחץ דם גבוה ?? האם צריך טיפול תרופתי .. אנא ממך עיצה מקצועית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה מקצועית. והכוונה - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי16/11/2012לא נראה כי תלונותיך והתסמינים קשורים למדידות גבוליות של לחץ הדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשה של לחץ דם גבוהרון14/11/2012
שלום רב,
לאחרונה, בעיקר לאחר שתיית קפה, אני מרגיש מעין מתח גופני כלשהו ומעין הרגשה של לחץ דם גבוה יותר, הרגשה לא נעימה.
אני בן 31, בריא ורזה. במשפחה יש היסטוריה של לחץ דם, בבדיקות שנעשו לי פה ושם על ידי אחיות נראה היה שיש לחץ דם גבוה אך אני לרוב מתרגש בשעת הבדיקה.
מה אתה ממליץ שעליי לעשות? איזה רופא מתמחה בתחום?
תודה,
רון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגשה של לחץ דם גבוה - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי16/11/2012יש מקום למדידות עוקבות של לחץ הדם ולהבדק ע"י רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ מהעבודהזהבית13/11/2012
שלום רב,
רציתי להתייעץ עמך לגביי אני בחורה בגיל 24 מצב בריאותי הכללי תקין,בחצי שנה האחרונה
יש לי לחץ בחזה שמלווה עם מעיין דקירות כאלו זה זה לא משהו שמלווה אותי אותי ביומיום אבל כן משהו שבא והולך כמו כן בחצי השנה האחרונה אני מרגישה מהעבודה לחץ מאוד כבד עליי הלחץ הזה אני בטוחה שתרם למצב בריאותי מה עליי לעשות ?למי אני אמורה לפנות?
אודה לעזרתך בנדון,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ מהעבודה - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי16/11/2012כדאי לך להבדק ע"י רופא המשפחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוהאורי11/11/2012
שלום רב .
אני בן 66 בריא ,עושה פעילות כ -3 פעמים בשבוע.
לוקח אוקסאר 50 אחד בערב ואחד בבקר יחד עם ווזודיפ 10 בערב, ותוצאות המדידה הן בבוקר כ - 160 על 90 אשר מיצב לאחר כ 3 שעות על כ - 135 על 85. תופעה זו נמשכת זמן רב. עד לפני 4 חודשים לקחתי טרייטסט 5 בערב, ואז הוחלף לאוקסאר 50 בכדי לפתור את הבעיה אך התוצאות זהות.
מה עושים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם גבוה - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי13/11/2012היתי עושה בדיקת ניטור לחץ דם 24 שעות עם מכשיר אוטומטח. הבדיקה תראה מה קורה ברוב שעות היממה וכולל שעות השינה. אם לחץ הדם יהיה גבוה, יהיה מקום להוסיף כדור נוסף, יתכן משתן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי מתחילים בטיפול תרופתייורם08/11/2012
אני בן 60, לחצי הדם שמדדתי לאחרונה, באופן עצמאי (בבוקר, במנוחה במיטה) נעים סביב 135-145 על 90-100, דופק 60-70. שאלותיי:
א. מאיזה ערכים אתם ממליצים לעבור לטיפול תרופתי.
ב. האם תחילת טיפול מחייבת מעקב של הולטר ו/או אמצעי אחר ולא על סמך צדידות האמצעים ביתיים.
בתודה,
יורם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי מתחילים בטיפול תרופתי - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי13/11/2012המדידה הראשונה של לחץ הדם בעת ההשכמה הינה המדידה הגבוהה ביותר של היום.
כדאי לעשות מדידות בשעות נוספות כולל מדידה אצל הרופא/אחות או הולטר על מנת להבין אם אכן יש מקום לטיפול או לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק מהיר במצב מנוחהרינה08/11/2012
מה יכולה להיות הסיבה .בני בן 15.5 סובל מדפיקות לב מואצות במצב מנוחה
לחץ הדם שנמדד 98/55
תודה מראש
רינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק מהיר במצב מנוחה - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי13/11/2012לחץ הדם הינו בתחום הנורמה. אם יש תלונות שנמשכות כדאי להבדק ע"י רופא המשפחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כצנלסון 17 ב טבעוןחנקה08/11/2012
בת 64 נוטלת בבקר נורמיטן 50 מג לוסרטן פלוס ואמלאו 5 האם זה בסדר או שצריך לפצל את הכדורים .בערב אני לקוחת סימבסטין 20 מג
תודה רבה עבור תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כצנלסון 17 ב טבעון - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי13/11/2012אם לחצי הדם מאוזנים זה בסדר גמור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר לחץ דםמשה08/11/2012
שלום,
לאורך שנים היה לי לחץ דם תקין 80\120 בשנה האחרונה התחלתי פעילות אינטסיבית של ריצה כמעט כל יום במדדיה שיגרתית נמדד לי 70\137 ולאחר מיכן מדדידה חוזרת 70\140
רופא המשפחה ביקש ממני לקנות מד לחץ דם ולבצע מדידות במשך חודש, כאשר אני רוצה למדוד אני בלחץ וזה משפיע משמעותית על המדידה שלי שמגיע גם ל-70\157 ודופק גבוה
אם אני מצליח להרגיע את עצמי זה יורד ל-70\135
כמה שאלות:
1. האם ריצה אינטנסיבית יכולה לגרום לעליה סיסטולית בלבד(אקו לב במאמץ הראה שהכל תקין)
2. אך\האם אפשר לנטרל את השפעת הלחץ ממדדי הבדיקה כדי להבין מהו לחץ הדם האמיתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתר לחץ דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי13/11/2012כל המדידות הן אמיתיות. במשך היום ללחץ הדם תנודות בהתאם לפעילות, לחץ, אכילה, שינה וכו'. רוב מדידות לחץ בדם שמדדת בגדר הנורמה כולל המדידות הדיאסטוליות ועל כן יש רק מקום לעקוב .
פעילות גופנית אירובית עשויה להוריד את לחצי הדם..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחלתי בטיפול בכדור קרדילוקגלית06/11/2012
האם כדאי לקחת את החצי כדור בערב או בבוקר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחלתי בטיפול בכדור קרדילוק - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי07/11/2012רצוי שעיתוי לקיחת התרופה ייקבע ע"י הרופא המטפל בך, המכיר אותך ויודע איזה תרופות את לוקחת ומתי כדאי לעשות זאת.
עם הקרדיולוק רוב האנשים מעדיפים לקיחה בבוקר, אך תלוי בהתוויה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאשתי לחץ דםאיתן03/11/2012
בת 69 ,,סובלת מסחרחורת בבוקר לחץ דמה 135\80,מה לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאשתי לחץ דם - תגובה
פרופ` אליעזר קליינמן04/11/2012אין קשר בין הסחרחורת לבין לחץ הדם שציינת שהוא תקין. ייתכן שהיא קמה מהר מידי מהמיטה, מה שיכול לגרום לירידת לחץ דם אפילו רגעית ולסחרחורת. לכן מומלץ לעבור ממצב שכיבה לעמידה בהדרגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה מאוד
איתן05/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ראשאלי01/11/2012
ערב טוב ד"ר,
יש לי כאבי ראש ואני נחשב עם לחץ דם גבולי בממוצע באופן קבוע על ערך של כ- 140-85 ,מקשר את הכאב ללחץ הדם,אמרת לי בעבר שלא קשור אך אני לדוגמא היום בערב כאב לי הראש בסוג של לחץ כמו כסדה +לחץ תוך עייני ודפיקות הלב מורגות,ביצעתי מדידה ונמצא 130-100 .
לידיעה ביצעתי את כל הבדיקות והכל תקין,עיניים,MRI,EEG,ניורולוג,דם,ועוד,חוץ מלחץ דם גבולי כפי שתיארתי 140-85 לא נמצאה שום בעיה רפואית.
מה עליי לעשות ,
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ראש - תגובה
פרופ` אליעזר קליינמן04/11/2012בהחלט סביר שכאב הראש מעלה מעט את לחץ הדם ולא להיפך. תוכל לוודא זאת כאשר תיקח כדור לכאב הראש כמו אקמול, נורופן או אופטלגין ובחלוף הכאב תמדוד שוב את לחצי הדם. כדאי לברר בכוון בעיה בעמוד שדרה צווארי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נמצא בחו"ל ושכחתי את כדוריםענת31/10/2012
שלום אני נוטל 50 מ"ג של קרדיולוק אבל נסעתי לחו"ל ושכחתי אותם בארץ איזה כדור אחר אני יכול לקנות פה כי אין כאן קרדיולוק
תודה
שלומי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נמצא בחו"ל ושכחתי את כדורים - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי31/10/2012אם אתה מתכוון ל- Cardiloc, התרופה מכילה Bisoprolol. אבל המינון אמור להיות 5 מ"ג ולא 50
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)