מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לחץ דם גבוה מאודאושרת30/10/2012
שלום, אני בת 23 ואני סובלת מלחץ דם גבוה כבר 9 שנים
עד היום לא גילו שום סיבה מהותית ללחץ הדם שלי
המדדים שלי עומדים על 230/140 ובימים טובים הוא נמצא על 190/120.
כל כמה זמן אני מגיעה לאשפוז בבתי חולים. האשפוז האחרון שלי המדד היה על 270/180. כיום אני מטופלת בתרופות והלחץ דם עדיין לא יורד. כל פעם מחליפים לי כדורים, הם עוזרים לחודש חודשיים שלושה חודשים ואז הל"ד שוב פעם קופץ. עברתי טיפולים ביתר ל"ד מיפוי כליות, הולטר, דופלר, אקג, וכו'
כל הבדיקות תקינות ב"ה.
השאלה שלי היא האם יש משהו שלא בדקתי ויכול לגרום ליתר ל"ד.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם גבוה מאוד - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי30/10/2012בכל זאת סיפור של לחץ הדם עקשני שעולה חשוד ליתר לחץ דם משני. כדאי לך להבדק ע"י מומחה בלחץ דם. קיימת טכניקה חדשה של צריבת עצבי הכליות בצינתור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוה - האם גבוה מדי?פרופ` אליעזר קליינמן30/10/2012
אני בן 60 סובל מדיי פעם מכאבי ראש מדדתי לחץ דם 165/80 האם זה גבוה מידיי, ומה עלי לעשות כדי להתאזן חוץ מכדורים.לאחרונה אני נוטה לכעוס מהר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם גבוה - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי30/10/2012לחץ הדם שאתה מתאר גבוה. אם כאה הראש קשור ללחץ הדם פחות ברור. ללחץ דם סיסטולי מעל 160 קשה להורדה עם הגבלת מלח וירידה במשקל בלבד. יש להניח כי יהיה צורך בטיפול תרופתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר לחץ דם בהריוןשרה29/10/2012
שלום רב,
אני בהריון, בחודש תשיעי.
אתמול בבוקר ממדתי לעצמי לחץ דם במכשיר הביתי והתוצאה היתה 116/68.
כשהגעתי לקופת חולים, האחות מדדה לי מס' פעמים והתוצאות היו גבוהות מאד,
140/100, 149/120.
רציתי לשאול כיצד יתכן הבדל כה משמעותי בין הבדיקה בבית לבדיקה בקופ"ח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתר לחץ דם בהריון - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי29/10/2012למרות שיש הבדלים בין מדידות במקומות שונים, אכן כאן יש משהו מוזר. המדידות בקו"ח היו גבוהות מאוד בשביל אשה בהריון מבלי להתיעץ עם רופא. בהחלט יש מקום לבדוק שוב את לחץ הדם ואם יש ל.ד. גבוה לפנות מידי לרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
שרה29/10/2012הרופאה אכן הפנתה אותי לבי"ח.
ושם לחץ הדם ירד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם 156/100שמיר28/10/2012
איזה טיפול/אמצעים מחייב לחץ דם 156/100 תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם 156/100 - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי29/10/2012אם מדובר בלחץ דם גבוה באופן עקבי, יש מקום להורדה במשקל אם רלוונטי, הגבלת מלח ואלכוהול וטיפול תרופתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראבי ראשאלי26/10/2012
שלום רב ד"ר.
אני בן 35 בריא בד"כ,גובה 1.80 משקל 93 ק"ג.
יש לי כאב ראש לא נעים ומורגש ככסדה על הראש +לחץ תוך עייני +דפיקות לב קצת מהירות ומורגשות וזה מלווה בתחושה כללית לא נעימה.וזה קורה לי כפעמיים שלוש בשבוע.
ביצעתי את כל הבדיקות,,MRI,ניורולוג,עיניים,צוואר.
יש ערכי לחץ דם שנעים עד 140-80 מודד בבית אחת ליומיים.
אני מרגיש וחושב שכאבי הראש מגיעים מלחץ הדם למרות שאינו גבוהה במיוחד,ביצעתי מדידות לחץ דם כפעמיים בזמן הכאבים וראיתי תוצאות קצת גבוה כפי שתיארתי.
אני יודע וכמעט בטוח שזה מזה אך ע"פ מה שאני קורה ושואל אומרים שעם ערכים כאלה לא מקבלים כאבי ראש ולחץ בעיניים.
קצת מבולבל ולא יודש מה לעשות .
אנא עזור לי .
תודה רבה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראבי ראש - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי28/10/2012לחץ הדם תקין, לכן קשה לשייך את תלונותיך ללחץ הדם גבוה. בדרך כלל תופעת כאבי ראד עם יתר לחץ דם מו
פיעה עם ערכי לחץ דם הרבה יותר גבוהים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בטריטייסאור25/10/2012
שלום, התחלתי לקחת טריטייס 2.5 מ"ג בעקבות עליית לחץ דם.אני לוקחת רק כמה ימים אבל כל לילה אני מתעוררת עם לחץ בחזה וקושי לישון.הייתי באשפוז יום לפני יומיים בעקבות תופעות אלה ועשו לי אק"ג והיה תקין. האם התופעות הן בגלל התרופה? בנוסף בעלון של התרופה כתוב שאם עומדים לקבל חומרי הרדמה בטיפול שינייים יש לדווח לרופא. אני צריכה לעבור עקירת שן עם הרדמה.האם מותר לי לעבור את העקירה?תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בטריטייס - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי25/10/2012לא מאמין שיהיו לך בעיות עם רופא השניים.
לגבי תופעות שאת מתארת, זה אפשרי שקשורות לתרופה. הדרך היחידה לאמת זאת הינה להפסיק באופן זמני או קבוע את האנלפריל ולעקוב אחרי לחצי הדם ותופעות הלוואי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוה ,קו דיובאן וגלאוקומהמ.מ25/10/2012
שלום,
אבי סובל מלחץ דם גבוה ולאחר תקופה ארוכה והחלפת תרופות לוקח קו דיובאן שאיזן מצוין. לאחרונה התגלה שסובל מלחץ תוך עיני עם התחלה של גלאוקומה. ולוקח טיפות
ראינו אזהרה ברורה בפרוספקט שקו דיובאן עלול לגרום ללחץ תוך עיני ולפגיעה בראיה.
אנו חוששים שאולי זה מה שגרם, ואולי מחמיר הרופא עיניים לא רואה בעיה להמשיך
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם גבוה ,קו דיובאן וגלאוקומה - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי25/10/2012קיימת תופעה די נדירה של גלאוקומה עם זווית חדה בעת טיפול ב-Valsartan, אבל אם רופא העיניים שלך משתלט על הלחץ התוך עיני כנראה שאין הנחייה להחלפת הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אוקסאר ידוע כגורם לשיעול?רון23/10/2012
אני בן 43, אסמטי, ומקבל כ 3 שנים טיפול נגד לחץ דם (היה לי כ- 150/85).
בתחילה קיבלתי אנלדקס, ולאחר שיעול טורדני החליפה לי רופאת המשפחה לטריטייס. השיעול המשיך והרופאה החליפה לי שוב, והפעם לאוקסאר. השיעול ממשיך אם כי בצורה מופחתת.
האם ידוע על שיעול כתופעת לוואי של אוקסאר?
אם כן, האם יש תרופה אחרת שאינה גורמת לשיעול?
תודה,
רון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אוקסאר ידוע כגורם לשיעול? - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי25/10/2012כן, השיול יכול להיות קשור לויפול באוקסאאר. הרך היחידה לבדוק את הנוא הינה להפסיק את התרופה באופן זמני או קבוע. בהחלט יש אלטרנטיבות אחרות. במיוח עם תרופות מקבוצות אחרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם ודפיקות מואצותאבי13/10/2012
ערב טוב אני מעל גיל 50 דפיקות לב ממוצע 100 ,בהולטר בשינה ובמנוחה ל"ד 130/90 תעוקת חזה ,בדיקות לב תקינות למרות שלפני חמש שנים היה לי דפיקות מואצות שנתנו לי תשוק חשמלי ,הרופא נתן לי נורמיטן 25 שעזר מאד אבל תופעות הלוואי מצב נפשי דכאוני . אני לוקח קבוע רסיטל עם ויאפקס, הרופא החליף את הכדור לקרדילוק למרות שבק שרציתי איקאקור או אמלו , מבקש את דעתכם .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם ודפיקות מואצות - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי16/10/2012הקרדילוק יכול להחמיר את הדיכאון כמו הנורמיטן.
במידה ולא תסבול את התרופה היתי מציע טיפול ב- IKACOR שגם משפיע על לחץ הדם כמו על הדופק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר לחץ דםרות11/10/2012
שלום. בן 20.מאז חודש פברואר לחץ הדם משתנה .הערכים הם בעיקר:75/140 90/150 80/150 .זה המצב הסטטי. לא מקבל טיפול תרופתי. בדרך כלל נמצא במתח נפשי בשל העיסוק. נערך בירור מעמיק ולא נמצאה הסיבה לתנודתיות בלחץ הדם. מה עושים? מאז נמצאו בכפות הידיים והמרפקים כתמים לבנים.רופאת העור מציינת חשד לפסוריאזיס. תודה רבה על הענותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא נענתי לשאלתי
רות27/10/2012השאלה מתאריך 11 אוקטובר.בני בן 20 ל.ד נע 140/80 150/75 וכך במשך מס' חודשים.נערך בירור מקיף ולא נמצאה הסיבה.בני נתון בלחץ ובמתח בשל העיסוק שלו. הוא אינו מטופל תרופתית.כיצד לנהוג? האם מומלץ לקחת טיפול תרופתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא נענתי לשאלתי - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי28/10/2012יש מקום לעשות בדיקת ניטור 24 שעות על מנת להעריך מה ממוצעי לחץ הדם במשך היממה וממה קורה בלילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיתר לחץ דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי29/10/2012קודם כל רצוי לאשר שאכן יש לחץ דם גבוה. ביצוע של בדיקת ניטור לחץ דם 24 שעות מאוד יכולה לתרום על מנת לברר אם יש צורך בטיפול או לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון כדורים נגד לחץ דםאסתר07/10/2012
אני בת 63 לוקחת כ 16 שנים כדורים נגד לחץ דם נורמיטן 25 מ"ג בבדיקה יומית ראיתי
שלאחרונה הלחץ דם ירד משמעותית ביותר ,רציתי לדעת האם אני יכולה להוריד את מינון הכדורים? והם לחץ דם נמוך גורם לחולשות כי יש לי כאלה הרבה לאחרונה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון כדורים נגד לחץ דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי10/10/2012עקרונית אםמיש לך לחצי דם נמוכים עם הרגשה רעה יש לשקול להוריד את המינון או להפסיק את הטיפול. עליך להתיעץ עם הרופא שלך לפני השינוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבה ושטפי דם בעינייםרחל04/10/2012
אני בן 63 ובשנים אחרונות אני סובל מלחץ דם גבה שמטופל בתרופות אך לא תמיד מאוזן ומעודף משקל.
בשבועות אחרונים הופיע שטף דם בעין אחת וכעבור כשבועיים גם בעין שניה.
בדיקה של רופא עיניים לא מצאה שום בעיה בעיניים עצמן, ושאלתי היא מה יכולה להיות הסיבה לכך עם הרקע הרפואי שציינתי..
תודה רבה
יואל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
רחל05/10/2012בבדיקת MRI מוח נתגלו מספר ארועים מוחיים קטנים. האם זו יכולה להיות הסיבה
לשטפי דם בעיניים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי10/10/2012יש לבדוק מה דרגת האיזון של לחץ הדם. היתי ממליץ על בדיקת ניטור לחץ דם 24 שעות על מנת להחליט מה השלב הבא של הטיפול. הממצאים ב- MRI מחזקים את הצורך באיזון מלא של לחץ הדם. שטפי דם בעין יכולים להיות ביטוי של לחץ הדם גבוה, אך גם קשור למשתנים אחרים הקשורים לגיל או לתרופות כמו אספירין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת לחץ דםדני30/09/2012
שלום בן 33 משקל 82 גובה 1.75
האם ערכים של 125/ 72 דופק 85 תקינים?
אני ברוך ה אדם בריא ללא תרופות.
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת לחץ דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי02/10/2012תקין לחלוטין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נורווסק ובחילות וכאבי בטןשיר24/09/2012
שלום אני בת 70 נוטלת נורווסק כחצי שנה בגלל יתר לחץ דםץ לאחרונה סובלת מבחילות וכאבי בטן עליונים. פניתי לרופא משפחה והוא אמר שכל תרופה יכולה לעשות בחילה והתעלם מהסימפטומיםץ\. האם ידוע לכם על תופעת לוואי כזאת ומה אפשר לעשות נגד הבחילות תודה וגמר חתימה טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורווסק ובחילות וכאבי בטן - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי26/09/2012עיקרונית כל תרופה יכולה לגרום לתופעות הלוואי שאת מתארת. אם התופעה הינה חדשה אחרי מספר חודשים של טיפול, אפשר לבדוק אם אכן קשור לתרופה. לאחר יעוץ עם הרופא אפשר להפסיק את הנורווסק למספר ימים לבדיקה אם התופעה נעלמת. יתכן ויהיה צורך בטיפול חלופי, אחרת לחץ הדם עלול לעלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות הולטר לחץ דם ברורמוטי20/09/2012
שלום, אני בן 52 בריא. בבדיקת מעקב לחץ דם ( הולטר ) התקבלו התוצאות הבאות: יום ממוצע: 142/85 לילה ממוצע: 139/81 בדר"כ אני מתרגש במדידות לחץ דם ולכן נעשה המעקב. כיצד יש להתייחס לתוצאה זו? בברכה, מוטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות הולטר לחץ דם ברור - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי22/09/2012לא ברור אם אתה מטופל או לא.
לחץ הדם הסיסטולי גבוה בשעות היום.
אין ירידה משמעותית צפויה בשעות שינה.
המספרים תואמים ממצא של יתר לחץ דם עדיין לא מאוזן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)