מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טבעפיריןדני03/02/2013
אספירין, מיקרופירין, טבעפירין, קרטיה.
מי כעיקרון נחשב עם הכי פחות תופעות לואי? הבנתי ש-טבעפירין. מה דעתך?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טבעפירין - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי07/02/2013כל התכשירין מכילים אותה תרופה לכן גורמים לאותן תופעות לוואי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת טונומטרדוגמנית01/02/2013
מה נותנת בדיקת טונומטר (בודק טונוס) הבודק אנדותל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת טונומטר - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי07/02/2013הבדיקה בודקת את תגובת הרחבת העורקים לאחר חסימה כביטוי של תיפקוגד האנדותל (שכבת התאים המכסה את שטח הפנימי של כלי הדם).
למיטב ידיעתי הבדיקה אינה זמינה לשימוש בפרקטיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנאלאפרילרישון30/01/2013
הרופאה הגדילה לי את מינון התרופה : במקום אנאלפריל 5 מ"ג פעם אחת ביום
לפעמיים ביום ( בוקר וערב )
קראתי שאנלאפריל משפיעה למשך 24 שעות.
לפיכך האם לא כדאי לקחת פעם אחת ביום 10 מ"ג במקום החלוקה לפעמיים ביום ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנאלאפריל - תגובה
פרופ` אליעזר קליינמן30/01/2013לא מדויק. האנלפריל אינו מכסה בדר"כ 24 שעות, ובודאי שלא ברמת תרופה אחידה בדם, ולכן עדיף לקחת אותו בוקר וערב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמיפריל וזקפהבן 2229/01/2013
שלום , אני בן 22 ונוטל רמיפריל כבר למעלה משנה וחצי . לחץ הדם שלי עומד על 80\130-140 במנוחה.
לאחרונה החלו לי בעיות בזקפה , בעת אקט מיני עם חברה שלי. כמו כן , זקפת בוקר מופיעה לעיתים נדירות יותר. לפני כן לא הייתה לי כלל בעיה בזקפה ובקיום יחסי מין .
הנושא הזה מאד מטריד אותי ולא נותן לי מנוחה .
האם לדעתך יש קשר בין התרופה לבעיות הזקפה? האם יכול להיות שזה השפיע לאחר זמן ממושך כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמיפריל וזקפה - תגובה
פרופ` אליעזר קליינמן29/01/2013יתכן שהבעיה קשורה בטיפול או ביתר לחץ הדם עצמו. בגילך הצעיר, יש מקום להעריך מחדש את לחץ הדם שלך באופן יסודי ללא טיפול, ובמידה והטיפול אכן נחוץ, יש לשקול טיפול חלופי כגון תרופות מקבוצת נוגדי סידן.פנה לרופאך בעניין זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם סיסטולי גבוההאברי24/01/2013
בחודשיים האחרונים לחץ הדם הסיסטולי שלי לא כמו שהיה קודם משך שנים והוא בתקופה זו 140-150 (במקום 125). לחץ הדם הדיאסטולי הוא קבוע 75 והדופק במנוחה 55-58.
הדבר התחיל חודשיים אחרי חבלה (לא קשה ) בראש ובהמשך הפרעות שינה. לחץ הדם עלה כחודשיים לאחר מכן. נורמיטן 25 שאני לוקח קבוע לא משפיע על הלחץ הסיסטולי. ואם אני לוקח פעמיים נורמיטן 25 הדופק יורד מתחת ל-50 והרופא אמר לי לא לקחת פעמיים. אך לא נתן לי כל הסבר או תרופה מלבד כדור הרגעה קלונקס 0.5 לפני שינה וזה לא משפיע על הלחץ. אין לי מחלות אחרות. מה צריך לעשות?
בתודה, אברי בן 69* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם סיסטולי גבוהה - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי27/01/2013היתי עושה בדיקת ניטור לחץ הדם במשך 24 שעות עם מכשיר אוטמטי. הדבר יתן מענה לשאלה אם לחץ הדם גבוה במשך רוב שעות היממה או לא ואם יש מקום לטיפול בתרופה נוספת להורדת לחץ הדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם - בן 28בני21/01/2013
שלום רב,
לאחרונה התגלה אצלי לחץ דם גבוה, והייתי מעוניין לקבל חוות דעת שניה אם אפשר באתר.
אני בן 28 לא מעשן, בריא בדרך כלל, ודי לא עושה ספורט ומול המחשב כל היום (עובד בהייטק) - למרות שנרשמתי ל10 ק"מ למרתון תל אביב במרץ.
הייתי לפני חצי שנה בהולטר לחץ דם ולפני חודש שוב והאחרון הראה על:
לחץ דם ממוצע ב-24 שעות 145/83
ביום: 149/87
בלילה: 130/65
הייתי בבדיקת עיינים, US דופלר עורקי כליות, US כליות ודרכי השתן ואקו דופלר של הלב והכל נמצא תקין + בדיקות דם שרק "חומצת שתן של 7.25 במקצת מעל התקין".
הרופא המליץ לי להתחיל לקחת תרופה יומית ENALAPRIL של 10 מ"ג ולעשות הולטר לחץ דם שוב בעוד 3-4 חודשים.
השאלה כזאת... האם כדי להתחיל לקחת כדורים... אני יודע שהרופא המליץ אבל אני רק בן 28 וכבר להיות על כדורים?? (לשני ההורים שלי יש לחץ דם אבל מגיל מאוחר...)
ומה יכולות להיות ההשפעות של הכדורים האלה לטווח הארוך?
תודה על התשובה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם - בן 28 - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי22/01/2013לחץ הדם שלך גבוה ויש להוריד אותו על מנת להוריד את הסיכון של מחלות כלי דם, לב ומח.
מצטרף לדעה שיש לטפל תרופתית והטיפול המומלץ מצוין.
כמו לכל תרופה יש סיכוי של תופעות לוואי אך במיעוט המקרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יל"ד בבתי בת ה-10מעין19/01/2013
שלום רב,
בתי בת ה10 סובלת בזמן האחרון מיל"ד. מטופלת בדקפפטיל בשל צורך לעקב התבגרות מינית. המדדים שמדדנו היום: 146\110 143\99.
סובלת מכאב ראש מאד חזק.
מה עושים? האם זו סיבה לגשת למיון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יל"ד בבתי בת ה-10 - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי21/01/2013אכן לחצי הדם מאוד גבוהים.
עליה להבדק ע"י רופא לצורך הערכה והאם יש מקום להמשך טיפול בתרופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם וכאב ראששלי17/01/2013
אני בת 54 , בריאה בדרך כלל, לא מעשנת, (170 גובה, 63 קילו) ועוסקת בספורט. תמיד (עד לפני ארבעה חודשים) היה לי לחץ דם120/80 (או סטייה של 10 מ"מ מטה באחד המדדים) . לפני ארבעה חודשים במדידה בקופ"ח היה 140/90 ואתמול 162/90 . יש לי כאב ראש נוראי מהבוקר . האם זה יכול להיות קשור לאפיזודה הזאת בלחץ הדם? מה לעשות ? יש לי תור לרופאת משפחה לשבוע הבא ולבדיקת ל"ד חוזרות בשבוע הבא) ץ האם יש איזו סכנה בינתיים ? האם אוכל להוריד ל"ד בעוד ספורט או רק עם מתן תרופות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם וכאב ראש - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי21/01/2013אין כל סכנה להמתנה של כמה ימים.
יותר מזה, יהיה מקום למדידות נוספות על מנת לאשר או לשלול כי יש לחץ דם גבוה.
בינתיים אפשר לקחת אקמול נגד כאבי הראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יל"ד לא מאוזן ודופק מהיררונית15/01/2013
שלום,
אני בן 63 וסובל מיל"ד למעלה מ-30 שנה.
מטופל ב-אמלו 10 מ"ג, ולסטרן 80, ולסטראן הידרו...160/25, מיקרופירין. אחד מכל אחד פעם ביום.
לאחרונה - דופק מואץ (98-110) ול"ד מאד לא מאוזן.
לפני חודש החל צפצוף באוזניים.
א. מה ניתן לעשות בעניין הצפצוף?
ב. האם יש תרופות אחרות כדי לאזן יל"ד?
ג. האם וואבן סותר אחת התרופות?
ד. מה אפשר לעשות כדי להאט את הדופק? עד לפני חודשיים היה 65-70.
ה. בדיקת דם של בלוטתהתריס - בתחום הנורמה.
תודה על עצה מהירה,
בברכה, רונן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יל"ד לא מאוזן ודופק מהיר - תגובה
פרופ` אליעזר קליינמן15/01/2013יש מקום לשקול שנוי תרופתי כגון- המרת אחת או יותר מן התרופות לתרופה מאיטה דופק דוגמת איקפרס (במקום אמלו). התייעץ עם רופאך כיצד לעשות זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עורקי כליותניל14/01/2013
שלום רב,
במסגרת בירור בעקבות לחץ דם עשיתי דופלר עורכי כליות ולהלן הממצאים -
אין עדות להצרות
RAR תקין דו צדדי.
RI נמוך משמאל 0.48
סיכום -
תנגדות נמוכה בכליה שמאלית ללא מהירות הזרימה מוגברת בעורקים רנליים
אין עדות חד משמעית ל - R.A.S
למעקב.
כפי שאתה מבין זה סינית בשבילי. במה דברים אמורים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עורקי כליות - תגובה
פרופ` אליעזר קליינמן14/01/2013משמעות התוצאה הינה כי אין צורך בטיפול או המשך בירור מיוחדים בעקבות הבדיקה אלא בהמשך מעקב הרופא המטפל, וכמובן מעקב לחץ דם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הולטר לחץ דםאביב13/01/2013
שלום, רציתי לדעת אם בבדיקת הולטר לחץ דם, אפשר ללכת לעבודה ,להמשיך בכושר
או שהבדיקה מצריכה מנוחה.
והאם המכשיר בולט ומשמיע רעשים המפריעים למהלך העבודה
תודה רבה אביב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הולטר לחץ דם - תגובה
פרופ` אליעזר קליינמן14/01/2013רצוי לבצע את הפעילות היומיומית כדי לברר את המצב בחיי היומיום הרגילים. רצוי לא להתאמץ מדי כדי שלא יהיה צורך להתקלח עם המכשיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפרצת של כ-48 מ"מ באורטה העולה לחץדוד11/01/2013
בן 65 מפרצת של כ-48 מ"מ באורטה העולה לחץ דם 130/78 מטופל ב-12.5 מ"ג נורמיטן 100 מ"ג מיקרופרין כל אלה 1 ביום.
ועוד אקספודג 5/160 מ"ג כטיפול בלחץ דם גבה. האם אפשר לקבל גם ויגרה עקב בעיות זיקפה.
אם כן באיזה מינון .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפרצת של כ-48 מ"מ באורטה העולה לחץ - תגובה
פרופ` אליעזר קליינמן14/01/2013ניתן לנסות ויאגרה, רצוי להתחיל במינון קטן של 25 מ"ג עד 50 מ"ג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוה אצל ילדה בת 13סקוביבון10/01/2013
לבתי בת ה 13 יש לה לחץ דם גבוה
בהולטר שעשינו נמצא כי בערנות לחץ הדם הממוצע עמד על 142/72 כאשר 83 מהמדידות הסיסטוליות ו 21 מהדיאסוליות היו מעל אחוזון 95 לפי גובה
בשינה לחץ הדם מוצע 137/57 ישנה ירידה דיאסטולית בלבד כאשר גם מדידות שבדופק ירד היו לא תקינות
סה"כ כל המדידות הסיסטוליות ו 36 אחוז מהדיאסטוליות היו מעל אחוזון 95
בדיקת רופא עיניים הראה היצרות כלי דם עורקיים ברורה ללא סימנים של a-v crossing\
Mild hypertensive retinopathy
אקו לב
דופלר עורקי כליה תקינים
מה יכולה להיות הסיבה?
האם מסוכן?
האם נדרשות תרופות כבר בשלב זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם גבוה אצל ילדה בת 13 - תגובה
פרופ` אליעזר קליינמן14/01/2013מדידות כאלה יכולות להיות עקב היפר אקטיביות של הלב בילדה פעילה מאוד. כדאי בכל זאת להבדק אצל קרדיולוג ילדים כולל בדיקת אקו דופלר כדי להעריך את המצב לאשורו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה עם התרופותדני10/01/2013
שלום רב
אני בן 53 עם יתר לחץ דם וכולסטרול. ברקע MVP
נתנו לי אמלודיפין 5 מג כתוספת לטריטייס 5 מג פעמיים ביום
ו12.5מג תיזותיאזיד מפני שלחץ הדם שלי עלה בתקופה האחרונה לערכים של מעל 150 סיסטולי
האמלו הגביר לי את הדופק שהיה 75 במנוחה,לכן הוחלפה התרופה לוזודיפ10
לאחר 3 ימים,כשעה לאחר נטילת הוזודיפ, התחלתי להרגיש פעימות חזקות ומואצות שהיתפתחו תוך דקות לדופק מהיר,של 115
הגעתי עקב כך למיון
שם הומלץ במכתב השיחרור להחליף את התרופה ל קדס2מג
הרופא התחיל בטיפול עם קדס 1 מג
אבל גם עם הקדס אני מרגיש רוב היום פעימות מוגברות גם במנוחה
לא כמו עם הקודמות אבל עדיין דופק גבוה ממה שאני רגיל אליו. דופק של כ 70 במנוחה ,וזה עושה לי הרגשה לא נוחה.היות וכל השנים אני חי עם דופק בראדיקרדי 55+
השאלה מה עושים?
היש תרופה ללחץ דם שלא משנה את דופק הלב?
האם ניתן במקרה זה לשלב תרופה מאותה משפחה של הטריטייס? ACE
או אולי ממשפחת ה ARB ?
האם התרופות מהמשפחות האלה לא משנות את הדופק?
אני כבר מתחיל להרגיש יאוש
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה עם התרופות - תגובה
פרופ` אליעזר קליינמן14/01/2013ישנן אפשרויות שילוב רבות לטיפול ביל"ד. לבעיותיך, כדאי לחשוב על אפשרות של תרופה כמו איקפרס שהיא מאותה קבוצה של אמלו או ואזודיפ אך נוטה להוריד את הדופק. אפשרות אחרת הינה לנסות תרופה מקבוצת חוסמי ביטא דוגמת קרדילוק כתוספת לחלק זה או אחר של התרופות שנסית. הצייעץ עם רופאיך בקשר לנ"ל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות ללחץ דם גבוהחנה09/01/2013
שלום רב,
אני מטופלת בסוטלול ונורמיטן עק הפרעות קצב לב. כבר יותר מישנה אני בסינוס.
לחץ דם עולה ליפעמים לערכים של 150\70.
רופא מישפחה אמר שאולי כדאי להוסיף אמלו 5.
האם אמלו לא מיתנגש עם סוטלול ונורמיטן?
האם כשעושים הולטר לחץ דם מפסיקים תרופות?
תודה חנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות ללחץ דם גבוה - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי21/01/2013האמלו לא מתנגש בתרופות שאת מקבלת.
לא מפסיקים טיפול בעת הבדיקה, רוצים לדעת מה קורה במציאות תחת הטיפול הנוכחי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)