מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תרופה דיזותואיד בשילוב מיץ אשכוליותאליעזר23/12/2012
תרופה דיזותואיד בשילוב מיץ אשכוליות. האם מותר לשתות מיץ אשכוליות / פומליות ולצרוך דיזותואיד להורדת לחץ דם. תודה אליעזר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופה דיזותואיד בשילוב מיץ אשכוליות - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי25/12/2012אין כל השפעה של המיץ על התרופה או להיפך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיקפה ושפיכהאלון רונן22/12/2012
אני בן 66, נשוי, ומטופל ביתר לחץ דם במשך 17 שנה בקוקטייל של כמה תרופות לאיזון לחץ הדם הגבוה.
התרופות הן: טריטס 5 מ"ג 1X1, טריטס-קומפ 5/25 מ"ג 1X1, קאדקס 2 מ"ג 2X2, לופרסור 100 מ"ג 1X1, ווזודיפ 10 מ"ג 1X2. בנוסף מיקרופירין 75 מ"ג 1X1.
בבדיקות שביצעתי במהלך השנים נמצא כי רמת הטסטוסטרון נמוכה.
בחודשים האחרונים בעת קיום יחסי מין אני זקוק לויאגרה כדי שהזקפה תמשך, אבל גם לאחר זמן אני לא מגיע לשפיכה כלל. אני מרגיש תסכול גדול. מה עושים?
התייעצתי עם רופא המשפחה, שבנה את הטיפול התרופתי, ולדבריו אין זה הגורם המשפיע.
אודה להתייחסות רופא מקצועי, אורולוג, מה ניתן לשפר בטיפול התרופתי ולאפשר לי להנות מקיום יחסי מין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיקפה ושפיכה - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי25/12/2012כמעט כל התרופות אתה לוקח יכולות לשחק תפקיד בהפרעה בתיפקוד המיני כפי שאתה מתאר, הן בהקשר הזיקפה והן בשפיכה. בהחלט יכולות לדכא את ייצור הטסטוסטרון אשר באופן טבעי גם יורד עם הגיל.
מצד שני אתה מטופל ב- 5 תרופות המורידות לחץ הדם, פירושו של דבר שיש יץר לחץ דם משמעותי.
יתכן והפתרון תוך כדי נסיון לשפר את איכות החיים ללא השתוללות לחץ דם, הינו טיפול משולב של אורולוג המתמחה בהפרעה מינית ביחד עם מוחה ליתר לחץ דם.
הייתי מפסיק/מחליף תרופה- תרופה לסרוגין תוך כדי בדיקה על מדידות לחץ הדם וניטור התיפקוד המינון.
אך זאת אחרי בדיקה של האורולוג האם יש מרכיב נוסף מעבר לטיפול התרופתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר לחץ דם באופן מפתיעשרוליק20/12/2012
אני טס לארה'ב הלילה בחצות
גילתי היום שלחץ הדם שלי עלה במפתיע מ-140 ל-215
אני מצונן מאד ובשלושת הימים האחרונים לקחתי 2 גרם אופטלגיון ו-2 גרם אקמול
ליום, בתוספת שני סוגי אנטיביוטיקה.
האם עליית לחץ הדם יכולה להיות בתגובה לתרופות??
אודה מאד על תשובה בהולה כי אני חייב לצאת לשדה התעופה בעוד כ-4 שעות
שוב תודה רבה מאד
שרוליק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתר לחץ דם באופן מפתיע - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי22/12/2012אין קשר בין התרופות הנ"ל ולחץ הדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוה.לאה קדרון20/12/2012
שלום. לבעלי , לחץ דם גבוה. אך הוא סובל מהיפטיטיס C. האם ממומלץ גם לו לשתות מיץ סלק?? בתודה מראש לאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם גבוה. - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי22/12/2012אין כלמקשר בין יתר לחץ דם ומיץ סלק לכן לא רואה למה לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ToVIAZ - ולחץ דם גבוהאבי א.17/12/2012
אני בן 65 ולוקח תקופה ארוכה תרופות ליתר לחץ דם: MORMITEN ו +LOSARTAN.
הלחץ היה מאוזן, ומשקל הגוף קבוע.
לאחרונה התחלתי לקחת TOVIAZ 8MG והלחץ דם עלה ל- 140-150/90-100 .
האם ניתן לתלות את התופעה בנטילת תרופה זו ?
בתודה,
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ToVIAZ - ולחץ דם גבוה - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי22/12/2012עליה בלחץ אינה תופעה שכיחה של ה-Toviaz. אבל אם התופעה הופיעה עם התחלת הטיפול, יש להתיעץ עם הרופא על מנת להפסיק זמנית את התרופה ולהעריך מה התוצאה מבחינת לחץ הדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם?שירלי16/12/2012
שלום, בת 30, בריאה. בשבועיים אחרונים לחץ דם שנע בין 140/90 ל 150/100
כמו כן כאב ראש תמידי קל עד בינוני. אני מודדת בעזרת מכשיר ביתי אלקטרוני ומדוייק, עד לפני השבועיים הנ"ל לחת הדם שלי הייה תקין ואפילו נוטה לנמוך לפעמים.
לפני חודשיים התחלתי טיפול תרופתי פסיכיאטרי של פריזמה 40 מ"ג, זאפה 5מ"ג, וקלונקס 0.5 מ"ג... האם ייתכן ולחץ הדם נובע מהתרופות הנ"ל ואיך ניתן לברר זאת?
והאם שבועיים של לחץ דם כפי שתיארתי מחייבים בירור, אם כן איזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם? - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי17/12/2012נראה שיש לך תופעות לוואי מאחת או יותר של התרופות. הזאפה יכולה לגרום לעליית לחץ דם, אם כי זו לא תופעה שכיחה. אגב הפריזמה יכולה לגרום לכאבי ראש.
עליך לחזור לפסיכיאטר ולהתיעץ איתו על מנת לבדוק אם כדאי לשנות את הטיפול.
לא מאמין שיש טעם להתחיל בירור של לחץ דם כאשר יש שינוי תרופתי בעבר הלא רחוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי לחץ דם לצעירההילה15/12/2012
שלום רב, אני בת 27. לפני כשבועיים הגעתי לחדר מיון בעקבות סיבוך של סרפטוקוק בגרון ובדיקות שנעשו לי נמצא שיש לי לחץ דם גבוה מאד. הרופאה במיון נתנה לי כדורים שונים להורדת לחץ הדם, שלא הועילו. בסוף נמצא כדור שהוריד לי אותו בצורה חדה (נראה לי שקודקס) לערכים נורמלים. בהתלבטות איזו כדור לתת לי היא כל הזמן חזרה על המשפט "היא צעירה, אני לא רוצה לתת לה כדור כזה". כשהיא סיימה את המשמרת הגיעו רופאים אחרים שלא התייחסו יותר לגיל שלי, רק לניסיון להוריד את הערכים... בסופו של דבר שוחררתי הביתה להמשך ברור ומעקב, עם הנחייה לקחת 12.5 מ"ג של כדור דיזותיאזיד בבוקר. מחר יש לי הולטר לחץ דם של 24 שעות, ובעוד חודש דופלר של עורקי הכליות. האם זה כדור ש"מתאים לאנשים צעירים"? ממה רצתה להמנע הרופאה הנחמדה ומה בסוף קרה? תודה על העזרה, הילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורי לחץ דם לצעירה - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי15/12/2012הכל תלוי במה היו הערכים.
לא בטוח שהייתי מתחיל עם ה- DISOTHIAZIDE אבל לגיטימי ביותר להתחיל עם תרופה זו.
בהחלט יש מקום להמשך בירור עם הבדיקות שציינת ויש מקום להגיע לרופא שלך להמשך טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הודעה לשי !!פוצי08/12/2012
שלום לך
לא רציתי לענות מתחת לשאלתך חששתי שלא ידלגו עלייך ...
יש לי סיפור דומה קצת ,כשהרופאה בודקת לי הוא יותר גבוה מאשר מדידה שאני מבצע .
את יכולה גם לא להסתכל על המספרים ...אבל את גורמת למתח במחשבה ואז לחץ הדם
עולה ,(גם אני סובל מחרדות ומטופל בכדורים)כתבת "אני החלטתי" זה כל כך מתאים
לחרדתיים , "אני מרגיש מה שאני חושב" - לא נראה לי שיש לחץ דם גבוה ,אבל
מי אני ...חכי לתשובת הרופא !! רוצה רק להרגיע אותך שזה הכי חשוב ולא יכולתי
לא להגיב לשאלתך ...
חשוב לי ליידע אותך - שמעתי שפרולול יכול לגרום לסוכרת סוג 2 !! תבררי ....
ועוד דבר , אסור לשתות מיץ אשכוליות עם כל מיני סוגי תרופות בעיקר "סימבסטטין"
תרגישי טוב !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם
שי08/12/2012תודה על ההרגעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקווה שהצלחתי קצת...לילה טוב לך
פוצי08/12/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתיית אלכוהול ונטילת רמפרילמרדכי08/12/2012
בהוראות המצורפות לתרופה נכתב כי אין לשתות יין ומשקאות חריפים .
האם הסיבה לאיסור הזה נעוצה בעובדה שהתרופה משפיעה על הערנות ושתייה של אלכוהול
תגביר עוד יותר את ההשפעה או שהסיבה היא ניטרול השפעת התרופה אם שותים אלכוהול?
עד כמה שידוע לי צריכה של 50-100 סמ"ק יין אדום יבש משפיעה לחיוב במקרים של לחץ דם גבוה ויש לה גם השפעה טובה על לי הדם והלב.
לאור הדברים האלה האם צריכה מתונה של אלכוהול רצויה גם אם נוטלים רמפריל או שיש להמנע לחלוטין משתיית אלכוהול כל זמן שנוטלים את התרופה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתיית אלכוהול ונטילת רמפריל - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי08/12/2012ההמלצה במקורה ביכולת של טשטוש שיכול לגרום האלכוהול. היות והתרופה יכולה להוריד לחץ הדם בצורה משמעותית יכולה אף היא לגרום לטשטוש. הכוונה הינה לא ליטול את התרופה ביחד עם שתיית אלכוהול. לא רואה בעיה בשתיית יין בכמות מבוקרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה והמפורטת!
מרדכי08/12/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נורווסק ...פוצי07/12/2012
שלום
אני נוטל "אוסמו אדלט" 60 מ"ג ביום מחולק לבוקר 30 מ"ג וערב 30 מ"ג.
אני לא מאוזן מספיק והכי חשוב אני סובל מגלי חום הרגשת בעירה בידיים ובפנים
בעצה עם הרופאה יתכן שנחליף ל "נורווסק" 5 מ"ג בידיעה שזה מאותה קבוצה ....
(תקופה הייתי עם טריטייס ולא הסתדר) אבל אולי לא תיהיה לי התופעה ...
איך אתה מציע לי לעשות את המעבר שיהיה מינימום "התנגשות" ?
מתי להפסיק ולהתחיל עם ה"נורווסק" ?
האם הגוף רגיל ולא תיהיה לי נפילת לחץ דם ?
תודה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורווסק ... - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי08/12/2012הרגשת חום וסומק בעת נטילת תרופות מקבוצת חוסמי סידן בדאך כלל משותפת לרוב התרופות של אותה קבוצה, .
לא רואה בעיה בהחלפה בשינוי חד.
יהיה צורך לחכות לפחות שבוע, אך יש להניח כי יהיה מקום לתוספת אי שינוי לתרופה מקבוצה אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה - הבהרה
פוצי08/12/2012לחכות שבוע כדי לראות אם יש שינוי בהרגשתי
משהו לא ברור בשורה שכתבת....
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת לתוספת -
פוצי08/12/2012אם הבנתי את כוונתך ...
אני לא מאוזן כי עם 60 מ"ג יורד מדי לחץ הדם
ואם 30 מ"ג הוא גבוה ואין כבר 20 מ"ג בקופה !!
אבל מה שהכי חשוב זה גלי החום אולי יצליח לי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה כלליתיהודה06/12/2012
שלום בן 33 בריא ברוך ה משקל 84
מה הם הערכים התקינים ללחץ דם בגילי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה כללית - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי08/12/2012לחץ הדם האידיאלי סביב 120/80. הגבול העליון של הנורמה נחשב עד 140/90
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם?שי05/12/2012
שלום לכם פורום נכבד! בת 37 , נוטלת ציפרלקס מזה 3 שנים וסימבסטטין. לפני כ 9 חודשים התחילו לי כאבי ראש וסחרחורות. אני "החלטתי" שיש לי לחץ דם גבוה. הבעיה שכל פעם שאני הולכת למדוד לחצי דם אני בפאניקה ומתקבלים ערכים של עד 160/90. אני פוחדת פחד מוות ממכשיר דיגיטלי ולא מיידני-כנראה בגלל המספרים. לכן אני חושבת שלרכוש מכשיר לחץ דם ולמדוד בבית יהיה בשבילי עינוי. לפני יומיים נמדד אצל נוירולוג במכשיר דיגיטלי 192/116 וכעבור החלפה של מכשיר במדידה ידנית (כאשר פחות מ 2 דקות ממדידה למדידה) התקבל 150/80 . שסיפרתי את הנ"ל לפסיכיאטרית שלי טענה שזוהי תגובה של חרדה. האם יכולה החרדה להרקיע שחקים כך? הנוירולוג היציע לי לקחת פרולול ואני מפחדת שבמידה שאין מצב חריג הוא יכול להשפיע לרעה כמו להוריד יותר מידי דופק או להוריד לחץ דם מידי נמוך ואז אני אתעלף.דבר נוסף כחלק מברור של כאבי הראש והסחרחורות נמצא שיש לי כאבי שריר הטרפזיוס ויישור יתר בצוואר.כאבי הראש הם יום-יומייים .עשיתי בדיקות של הולטר לב ובדיקת מאמץ לפני כשנה והם ב"ה תקינים מ ה אני יכולה עוד לעשות לברור ובבקשה בלי ניטור של לחץ דם כי זו משימה שאני לא אוכל לעמוד בפניה. ולדעתך האם המקור חייב להיות לחץ הדם? סליחה מראש על אורך הפניה ותודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם? - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי08/12/2012הבדיקה הטובה ביותר במצבך היום הינה בדיקת ניטור לחץ דם אמבולטורי עם מכשיר אוטומטי (הולטר של לחץ דם). נמצא בסל ואמור להכריע אם יש לך לחץ דם גבוה או תגובות של חרדה עם עליה של הערכים באופן זמני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות לא עוזרותעמית05/12/2012
שלום
בן 35 אובחן יתר לחץ דם 160/110 לאחר מינונים שונים של כדורי טריטיסט ונורווסק ללא שיפור מטופל במינון של 10מג נורווסק ו5מג טריטיסט ללא שיפור מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות לא עוזרות - תגובה
פרופ` אליעזר קליינמן05/12/2012כדאי לברר היטב את הסיבה ללחץ הדם הגבוה במכון ליתר לחץ דם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפעילות הגופנית והתגובה ההפרטנסיביתחיה05/12/2012
בהמשך לשאלה למטה
לגבי טיפול באיזון ערכי לחץ הדם במנוחה אתייעץ עם הרופא להוספת תרופה, אבל בינתיים האם הפעילות הגופנית של ההליכה במאמץ בינוני כל יום לא תגרום למצב מסוכן של לחץ דם גבוה למשך זמן ממושך? הרי בגלל זה הפסיקו לי את בדיקת הארגומטריה?
האם התגובה מסוכנת? הרי בגלל זה בדיקת המאמץ הופסקה לאחר זמן קצר 2.5 דקות כי לחץ הדם הסיסטולי עלה בקיצוניות ל-240 והדיאסטולי ירד ל- 60
. אני בזמן בדיקת המאמץ בכלל לא הרגשתי בזה וגם בזמן הבדיקה מאוד הופתעתי. יש לציין שלאחר מנוחה קצרה של דקה לחץ הדם ירד ל170* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפעילות הגופנית והתגובה ההפרטנסיבית - תגובה
פרופ` אליעזר קליינמן05/12/2012את בהחלט יכולה להמשיך בפעילות מתונהומתמשכת שלא תעלה לך את לחץ הדם מעבר ל-200 סיסטולי. רצוי לעשות זאת באופן מבוקר במכון שיקום לב למשל. פעילות כזאת תבטיח שליטה טובה יותר בלחץ הדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרפות ליל"דיוסי04/12/2012
שלום רב
אני לוקח מזה מספר שנים את התרופות הבטות:
לוריואן X 2 בבוקר
לוטן פלוס X 1 בבוקר
לוסטראל 100 מ"ג ( טיפול החל לפני כחודש)
Xנורמיטן 25 מ"ג
אמלו 5 מ"ג X 1 בערב
הלחץ דם לאחרונה יצא מאיזון ונע סביב 145.80
מומחה לחץ דם הציע לשנות את תרופות הלחץ דם כדלקמן:
לוריואן X 2 בבוקר
אקפורג 160/10 X 1 בבוקר
לוסטראל 100 מ"ג ( טיפול החל לפני כחודש)
Xנורמיטן 25 מ"ג
רופא המשפחה טוען שאין הבדל בין שתי החלופות והוא לא ממליץ לשנות.
מה עושים?
אני בן 61 BMI29 לא מעשן אין בעיות לב
בברכה
יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)