מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לח"ד חרדהרועי04/03/2013
שלום
כידוע שחרדה מעלה לח"ד.
אם כן, איך יודעים האם יש בעיה אמיתית של לח"ד או שהבעיה היא החרדה?
והאם זה בכלל משנה מה הסיבה ? שהרי מי סובל מחרדה לח"ד שלו יהיה גבוה, וממילא זה גורם סיכון כמו כל חולה לח"ד רגיל.
ועוד שאלה. גידול פאוכרומוציטומה מתבטא בסימפטומים הקיימים גם בחרדה.
אם כך, יכול להיות שאדם מגיע לרופא עם תלונות על תחושות דופק, הזעה, סומק, והרופא מתייחס לזה כחרדה, ובעצם יש בעיה אורגנית שגורמת לזה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לח"ד חרדה - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי08/03/2013בחרדה שמעלה לחץ הדם באופן זמני אין פגיעה באברי מטרה.
לרוב יש מדידות עוקבות שחוזרות לנורמה ביחד עם חזרה לנורמה.
בדיקת ניטור לחץ דם 24 שעות לרוב נותן מענה לשאלה.
ב- PHEOCHROMOCYTOMA יש אכן התקפים שיכולים להיות דומים לחד=רדה, ביחד עם תסמינים אחרים, בעיקר כאב ראש עז.
על כל פנים, כדאי לפנות למומחה בלחץ דם אם קיימת שאלה של האבחנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספורטמודאגת04/03/2013
מה ההמלצות למי שסובל מלחץ דם נמוך?
האם ספורט יכול לעזור? או להפך עוד יותר יוריד את הלחץ דם? אני יודעת שלמי שיש לחץ דם גבוה ממליצים על ספורט כי זה מוריד. אז מה לגבי לחץ דם נמוך? מומלץ או מסוכן ולא יעזור?
אני יודעת שקפה מעלה לחץ דם האם מומלץ? הרבה רופאים אומרים להימנע גם כשיש לחץ דם נמוך. למה? ומה ההמלצות? והאם צריך לאכול יותר מלח? כי זה מעלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספורט - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי08/03/2013בבריאות אין מצב של לחץ דם נמוך.
פעילות אירובית מבוקרת תמיד מבורכת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם נמוך ואגיסרקמודאגת01/03/2013
שלום
האם אגיסרק יכול להוריד לחץ דם? אם כן למה? איזה מנגנון הוא מפעיל? הבנתי שהוא מרחיב כלי דם קטנים האם זה יכול להביא ללחץ דם נמוך? או שכלי דם קטנים לא קשורים ללחץ דם בכלל. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם נמוך ואגיסרק - תגובה
פרופ` אליעזר קליינמן04/03/2013אגיסרק ניתן לטיפול בסחרחורות מסוג ורטיגו שהן כשלעצמן עלולות להעלות לחץ דם עקב סטרס פיסיולוגי. שיפור במצב יכול, אפוא, להוריד או לשפר לחץ דם כשהוא מעל הנורמה. גם הרחבת כלי דם קטנים מורידה לחץ דם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחץ דם
ברןך04/03/2013שלום .אני בן 55 אדם לא מעשן עושה הליכות כל יום שומר על תזונה נכונה ולמרות כל זה יש לי לחץ דם 170\90 . אני שואל אך אחרי כל זה יש לי לחץ דם גבוה כל זה התחיל שלא היה לינ זיקפה.אני לא יודע מה לעות. תודה ברוך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
מודאגת04/03/2013תודה,
אז כל פעם שאני נוטלת אגיסרק זה גורם לצניחה ללחץ דם? או שההשפעה היא קטנה?
פשוט אף פעם לא סבלתי מלחץ דם נמוך ופתאום הייתה צניחה רצינית ולא מצאו סיבה. אז האם אגיסרק יכל ככה להוריד אותו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
פרופ' קליינמן05/03/2013ניתן לנסות ולהתרגל לתרופה בתנאי שתועיל כמובן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נורוואסק.28/02/2013
שלום
בן 76 סובל מיתר לחץ דם.
מטופל כרגע בוקטור 160 פעם ביום בצהריים.
מוסיפים לו נורוואסק 5 מג כי לחץ הדם עדיין גבוה (בין 185-145 על 70-60)
השאלה מתי כדאי לקחת את התרופות האלה? ביחד או לחודש? בבוקר או בערב? והאם שתיהן משפיעות 24 שעות?
תודה וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורוואסק - תגובה
פרופ` אליעזר קליינמן04/03/2013שתי התרופות אמורות להשפיע ל-24 שעות אך לא לגמרי באופן אחיד, לכן הייתי מעדיף ליטול אותן - אחת בבוקר, רצוי וקטור, והשניה - נורווסק בערב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת
.15/03/2013להזכיר - בן 76, מתנהל בהליכון, אחרי ארוע מוחי. מתנייד בעיקר בבית ללא פעילות גופנית.
לחץ הדם שלו תחת טיפול בוקטור 160 מג - יוצא בין 165 ל-60-65 בדר"כ
למרות זאת - באחת המדידות לחץ הדם היה נמוך מאוד - 90 על 50 במשך כמה שעות בצהריים.
אבל בגלל שרוב הזמן לחץ הדם גבוה - מוסיפים לו נורבאסק השבוע, 5 מג.
שאלתי:
1. אני חוששת מנפילת לחץ דם רבה מדי. עד כמה לחץ הדם התחתון יכול לרדת בלי סכנה נאמר 50 זה בסדר? והאם כדאי במצב כזה עדיין להוסיף נורבאסק או לשנות כלל את הטיפול?
2 אני חוששת מפעילות גופנית אפילו קלה כמו יציאה החוצה, בגלל שהוא לא בכשור ובגלל שלחת הדם לא מאוזן. קבענו להתחיל בהליכות פעמייםב שבוע עשרים דקות כל פעם (הליכות בקצב רגיל - עם ההליכון, עבורו זה מאמץ גדול כי הוא רגיל להיות בעיקר בבית). אבל האם זה לא מסוכן כשלחץ הדם לא מאוזן וכדאי לחכות שלחץ הדם יתאזן?
בתודה ושבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת - תגובה
פרופ` אליעזר קליינמן16/03/2013קשה לי לענות לך על שאלתך המורכבת למדי ללא בדיקה והערכה יסודית, כולל בדיקה המודינמית להערכת טיפול אופטימלי בנסיבות שציינת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מבינה. אני אשמח
.17/03/2013כרגע לתשובה לשאלה הבוערת עד שנבצע בירור מקיף - האם לחץ דם שעומד על 50 התחתון (ועליון מאה ומשהו) מסוכן?
תודה וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מבינה. אני אשמח - תגובה
פרופ` אליעזר קליינמן17/03/2013לא, אם אינו גורם לחולשה וירידה תפקודית משמעותית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך
.18/03/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורים להורדת לחץ דם - AC-11אלי27/02/2013
שלום רב,
שמעתי המלצות של אנשים שסבלו מלחץ דם גבוה, והם לקחו כדורים של AC-11
שאלה כדורים שמתקנים את הDNA לפני מה שרשום באתר, אני קראתי שזה חברה שקיימת כבר 5 שנים בארה"ב וזה עבר מחקרים רבים ויש אישור של משרד הבריאות של ארה"ב.
יש המון המלצות,מחקים והוכחות שהכדורים האלה תורמים לתיקון הDNA.
הייתי שמח לדעת האם בתור רופא היית ממליץ להשתמש בכדורים האלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורים להורדת לחץ דם - AC-11 - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי08/03/2013אישית אין לי כל נסיון.
אין מאמרים מדעיים שתומכים בטיפול הנ"ל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב ויטמינים ותרופת אוקסאאריוסי24/02/2013
שתי שאלות:
1) האם מותר לשלב אוקסאאר ותוסף אשלגן ותוסף מגנזיום. האם זה מסוכן? האם השילוב הזה יכול להגביר את הורדת לחץ הדם?
2) תוך כמה זמן אפשר לראות אם אוקסאאר מוריד את לחץ הדם? התחלתי לפני שבועיים בערך, ואין שינוי דרסטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב ויטמינים ותרופת אוקסאאר - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי26/02/2013לאחר שבועים אמורה להיות תגובה, בהתאם למינון שאתה לוקח.
לא מומלץ להוסיף אשלגן כאשר לקיחת אוקסאר יכולה לגרום להפרעה בהפרשת האשלגן וכך להעלות את הרמה בדם אפילו לרמות מסוכנות.
אם המגנזיון לא אמורה להיות בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלציום סקורינגבני22/02/2013
כמעט בן 50 עם לחץ דם טיפה גבוה ורמת LDL של 112.
יש לי סיפור משפחתי קשה של מוות בגיל צעיר עקב מחלת לב איסכמית אצל קרובי משפחה בדרגה ראשונה.
יש שאלה אם לתת לי טיפול בסטטינים ואולי אפילו גם בתרופות להורדת לחץ דם והומלץ לי לבצע קרדיאק סי-טי בלי חומר ניגוד לבדיקת קלציום סקורינג.
האם הבדיקה אכן מתאימה לי?
מה יתרונותיה ומה חסרונותיה לגביי?
תודה לך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלציום סקורינג - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי26/02/2013למרות שלבדיקה כמעט אין תופעות לוואי, קשה יהיה לקבל החלטות ע"פ הבדיקה בלבד. היות ויש לך 2 גורמי סיכון- סיפור משפחתי ויתר לחץ דם היתי בעד להוריד את רמת הכולסטרול בסטטינים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נירמולאלמוני 2421/02/2013
48 , 174/75 . לא מעשן, בריא בד"כ.
לוקח רמיפיל 5 מ"ג משתן להורדת יתר לחץ דם.
לפני 3 ימים הרגשתי הרדמות/עיקצוצים / נירמול הלחי צד שמאל בפנים עד לשפה.
לא היו שינויים בתפקודי שרירי הפנים והפה
לאחר יום-יומיים חלפו כמעט לגמרי התופעות.
המליצו לי לפנות לרופא המשפחה לקבל קרטייה כתרופה מונעת
אשמח לשמוע את דעתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נירמול - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי26/02/2013עליך להבדק ע"י רופא לצורך הערכה נכונה של תלונותיך. יתכן ויש מקום לטיפול באספירין, אך נימון של 48 שעות באופן עקבי באותו איזור ראוי להתייחסות של הרופא שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לחץ דם גבוה נחשבת כמחלת עבודהברק ולד אלי21/02/2013
שלום
אני בן 56מעשן, מזה כשנתיים עובד בתנאי לחץ קשים,בדידות, הרחק מהבית והתחלתי לסבול מיתר לחץ דם בתקופה זו הממוצע הוא 115/165. מקבל טיפול תרופתי, שלא תמיד מאזן את לחץ הדם.
מבקש לדעת האם הלחצים והקשיים שאני חווה ביום יום בעבודה הם הגורמים ליתר לחץ דם אצלי. האם מחלה זו נחשבת כמחלת עבודה
אשמח לקבל תשובה למייל
תודה
אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם לחץ דם גבוה נחשבת כמחלת עבודה - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי26/02/2013בתנאים שאתה מתאר לא נחשב למחלה קשורה לעבודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחקי לחץ דם לאחר טיפול הזרקת קצףטלי17/02/2013
שלום, עברתי לראשונה השבוע טיפול הזרקת קצף מטרש ראשון בורידי הרגליים, מאז לחץ הדם משחק לי ובעיקר בערב עולה (149-85), בבוקר יורד (127-76), גם הדופק בערב עולה לעיתים מעל 90 ויש לי מעט לחץ בעין שמאל (אולי אין קשר..)
עד עתה לא סבלתי ממשית מלחץ דם גבוה פרט לרעלת הריון ופעמיים בשנה עליה פתאומית ללא סיבה.
כיצד עלי לטפל בנושא?
האים יהיה מסוכן מבחינתי להמשיך בטיפולים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחקי לחץ דם לאחר טיפול הזרקת קצף - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי26/02/2013עלייך להבדק ע"י רופא המשפחה. במידה ולחץ הדם ישתנה באופן מתמיד אולי כדאי יהיה לעשות בדיקת ניטור לחץ דם 24 שעות עם מכשיר אוטומטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוהמאי14/02/2013
שלום,
אבא שלי בן 64, בריא, עושה הליכה יומיומית 45 דק', בעל משקל תקין ושומר על תזונה מאוזנת.
לאחרונה הופיעו לו סחרחורות וגילו שיש לו לחץ דם ממש גבוה- 190, הוא ממש הופתע וכך גם המשפחה. ממה זה יכול להיגרם? כרגע הוא מטופל ע"י תרופות, האם עליו להמשיך לעשות פעילות גופנית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם גבוה - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי17/02/2013פעילות גופנית מבוקרת אכן מומלצת.
60% של האוכלוסייה הבוגרת סובלת מיתר לחץ דם.
צריך הערכה ע"י רופא על מנת להעריך את הטיפול הסיבוכים ואת הדרכים להתמודד איתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Enaladex10mgעפר14/02/2013
שלום רב,
הנני בן 56 עם רמת כולסטרול גבוהה וסיכון ללחץ דם גבוה.
מזה מספר שנים מקבל וSimovil ודומיו וכן Enaladex 10mg מידי יום במשך מספר שנים.
לאחרונה פניתי כדי להפסיק את כדור ה- Enaladex מאחר ולחץ הדם יציב.
אחד מהרופאים עימם התייעצתי הסכים עימי שאפשר להפסיק ואפילו באופן מיידי את לקיחת הכדור ולבחון את לחץ הדם למשך כחודש/חודשיים.
חוות דעת אחרת שקיבלתי הינה שאין להפסיק ולקחת את הכדור.
אודה לקבלת חוות דעת נוספת.
תודה, עפר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Enaladex10mg - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי16/02/2013אם יש לך לחץ דם גבוה והכדור מורחד אותו לנורמה מומלץ להמשיך בטיפול. אם לחץ הדם תקין ללא כדור אז ברור שאתה לא צריך אותו. לא ברור מה היה השיקול להתחעל בטיפול. לגיטימי להפסיק לשבוע- שבועיים לאחר יעוץ עם רופא המשפחה על מנת להחליט על ההמשך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם לאחר רעלתאור13/02/2013
שלום,
כחודש לאחר לידה בעקבות רעלת הריונית חמורה פתאומית(תוך 3 ימים) בעקבות הרעלת נמדדו ערכים של 120 על 220 לחץ דם וכמובן ניתוח.
לפני כם ערכים תקינים של לחץ דם 70 על 100 ( מדידות בתיות שבועיות עקב היסטוריה משפחתית)
היום כחודש לאחר הלידה 90 על 140
1. נאמר לי כי הרעלת עוד מופיעה בגוף לפחות שישה שבועות אחרי הלידה, האם להמתין של"ד יסתדר מעצמו
2. בהנחה כי רופא ממליץ על התחלת טיפול רפואי, האם מדובר בטיפול כרוני, אני בת 36
3. בבית החולים נמדד ל"ד בשכיבה ביד ימין , כידוע לי ל"ד נמדד בישיבה, יד שמאל בגובה הלב
בשכיבה לחץ הדם שלי שואף לנורמל.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם לאחר רעלת - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי16/02/2013מה שאלתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב של שתי תרופות ללחץ דםגילי12/02/2013
שלום.
אני בן 53 וקריאות הלחץ דם שלי הן בסביבות 145/85 לפעמים מעט יותר.
לפני שלושה חודשים התחלתי טיפול בתרוםה בשם אמלו שלא הורידה את לחץ הדם.
אח"כ תרופה בשם לרקפרס שגם לא ממש עזרה וגם tritace. אף אחת לא עזרה. ביקשה ממני הרופאה המטפלת לקחת שני כדורים של לרקפרס וטריטייס ביחד.
האם יש בזה היגיון?
למה ששתי תרופות שלא עזרו בנפרד יעזרו ביחד?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב של שתי תרופות ללחץ דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי17/02/2013לפעמים שילוב של 2 תרופות גורמות ללחץ הדם לרדת, מה שלא עושות בנפרד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחרחורות ובחילותלילי07/02/2013
שלום, לבעלי בן 43 מזה כארבעה שבועות יש סחרחורות ובחילות לפני כשלושה שבועות הוא אף התעלף ופונה למרפאה , ביצע א,ק,ג שיצא תקין בדיקות דם יצאו תקינות ואף ערך בדיקת ארגומטריה שיצאה תקינה במהלך הבדיקות נמצא לחץ דם גבוה כרגע הוא מטופל בכדור קרדיולוק 2.5מ״ג כדור ביום אך עדיין התופעה של הסחרחורת לא פסקה. אגב ביצע גם בדיקת ראיה שיצאה תקינה שאלתי האם ייתכן שאלו תופעות לוואי של הכדור או שכתוצאה מלחץ הדם נמשכות הסחרחורת או שיש לבצע בדיקות נוספות שיכולות לבדוק את הסיבה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחרחורות ובחילות - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי08/02/2013אם אין שינוי בתלונה למרות הטיפול, קשה לשייך את התופעה לכדור.
אם לחץ הדם תקין וממשיך עם הסחרחורות והבחילות, גם אפשרי שהתופעות אינן קשורות ללחץ הדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)