מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לחץ דםרותי30/07/2012
אימי בת 88 סובלת זה כחודשיים מלחץ דם גבוה-187/77 (הנמוך תמיד בסדר רק הגבוה עולה ויורד בין 170-190.) הן הרופא שלה והן בבי"ח סרבו לתת לה כדור להורדת לחץ דם כיוון שטענו שזה נובע מהכאבי גב החריפים מהם היא סובלת. ונתנו רק ובן להרגעה. היא סובלת מצמרמורות וכל הזמן קר לה(עכשיו בחום יולי),האם זה קשור ללחץ הדם הגבוה. ומה עליה לעשות(כנגד כאבי הגב מקבלת מדבקות fanta 25 ,שמן קנאביס,אקמול ,אופטלגין וזריקותforteo לבנית עצם בגלל אוסטופורוזיס.
השאלה שלי היא מה גורם לצמרמורות ותחושת הקור והבלבול,ומה עושים עם לחץ הדם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי02/08/2012תופעות הלוואי שאת מתארת נראות קשורות יותרנלטיפול התרופתי מאשר ליתר לחץ דם. עליה בלחץ דם גם יכולה להיגרם או להחמיר מאותה סיבה. על הצוות המטפל לשקול אם יש תועלת להוסיף עוד כדור להורדת לחץ דם כאשר תמיד יש סיכוי של תופעות לוואי חדשות בעת טיפול חדש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם נמוךיואב26/07/2012
שלום אני בן 38 משקל 77 לחץ הדם שלי הוא 95/60לבין 95/70 זה בסדר או שלחץ הדם נמוך מידי? כמו כן אני לוקח כדורים להורדת כולסטרול (20 מ"ג) אבא שלי לקה בעברו (גיל 55) בהתקף לב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם נמוך - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי28/07/2012לחץ הדם שלך תקין לחלוטין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הופסק הייצור ?מנחם26/07/2012
בבתי המרקחת לא ניתן יותר להשיג RAMIPRIL +2.5 מה הסיבה לכך ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הופסק הייצור ? - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי28/07/2012לא למיטב הבנתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץי26/07/2012
בן 45 גובה 185 שוקל 70 קג (אוכל מאוזן וטוב,רזה,ועושה ספורט)-ללא תרופות (מלבד פעם אחת לשנה סימבורטק עקב קשיי נשימה/אלרגיה לאבק)
-מזה כ-שנתים 3 אני בויכוח עם הרופא משפחה שטוען שאני בחרדות ולכן צריך SSR למינהם.
אני כותב זאת מכיון שאתמול עשיתי אקו לב (וגם מאמץ לפני שבוע) עקב תחושות של דפיקות לב חזקות. הקרדיולג אמר שהכל תקין ונתן לי הולטר , אולם בסוף הבדיקה הוא אמר בוא גם נבדוק לחץ דם.כל השנים לחץ הדם שלי היה 75/120 , ואתמול 80/140 - לדבריו (ולפי מה שקראתי באינטרנט היום) זה הגבול העליון לפני התחלת טיפול תרופתי. אולם יש לי מס שאלות ברשותך.
1.האם יתכן בגלל הלחץ/חרדות עבודה וכו'.. הלחץ עולה ולכן אני כן צריך SSR
הכוונה האם SSR הם רק לצורך הרגשה טובה או משפיעים באופן ישיר על לחץ דם (כי למעשה החרדות והלחץ יורדים ואז בהתאמה לחץ הדם-האם זה כך?)
2.האם זה הפיך ,או מעכשיו אני צריך להיות עם יד על הדופק (תרתי משמע)
3.קראתי שהכי טוב זה להוריד משקל לא לעשן ולעשות ספורט- אבל אני רזה ,ספורטבי,ולא מעשן.
4.האם יש קשר לתחושת העיפות שלי (וגם לראיה מקרוב/ובערב בסוף היום קצת מטושטשת-אני ללא משקפים)-וזה לפני שכתבתי על חוסר היציבות (לא סחרוחורת !אלה לא יציב כשעומד)
דרך אגב בדיקות דם לפני שבועים תקינות הכל בסוגרים לרבות כולסטרול.
5.שאלה אחרונה וקצת מוזרה (לאחר ויכוח עם חברים בני גילי ששוקלים 80 ק"ג בוגבה 180)
הם טוענים בגלל שאדם שמן/מלא יחזיק יותר זמן על אי בודד כי הגוף חזק ומסת השרירים גבוה,
מאדם רזה (כמוני) -אותו כנל' לגבי זיקנה. - הרזים חולים יותר ותחולת החיים שלהם קצרה משל אנשים במשקל גבוה (הכוונה לא לשמנים אלה לבריונים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי28/07/2012לחצי הדם שאתה מתאר. עדיין בגדר הנורמה. אם הבדיקות תקינות אין הנחייה לטיפול. הייתי עושה בדיקת ניטור לחץ דם במשך 24 שעות. ליד זה יש לשקול על טיפול ב ssri ללא כל קשר עם לחץ הדם
משקלך תקין ואין כל צורך בדיאטה כלשהי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משככי כאביםמרסל25/07/2012
שלום,
אני בת 44.בריאה בדר"כ למעט יתר לחץ דם ממוצע 140/90.כרגע לא מטופלת בכדורים. אחרי שנתיים של רמיפריל וכדורים נוספים שלא עזרו להוריד ערכים.מטופלת בריטלין כבר חמש שנים ADHD
בעקבות כאבים קשים בזרוע ימין בתהליך בירור שלוקח זמן. קיבלתי שלשום מרופאת המשפחה משככי כאבים - ארקוקסיה ורוקסט פלוס.לקחתי ארקוקסיה ביום הראשון.ואתמול הסתפקתי רק ברוקסט.סה"כ 3.בעקבות הקלה בכאב לא לקחתי ארקוקסיה אמש (אחד ליומיים מספיק?)ב12 בלילה נטלתי רוקסט ונרדמתי.
בשלוש וחצי לפנות בוקר התעוררתי מכאב נוראי באזור בית החזה.כאב חזק מאוד ,לא הצלחתי למקד ממש מאיפה ,זה לא הרגיש מאזור הלב ,יותר לחץ מקיף עד לגב.קשה להסביר.הערתי את בעלי מדדנו לחץ דם 176/99. החלטנו לשקול מיון.בעודי ממתינה בשכיבה במיטה חשתי שהכאב דועך. סה"כ 15 20 דקות של כאב ונעלם.מדדנו לחץ דם צניחה חזרה לרגיל 148/87. החלטתי לחזור לישון ולשקול מצב בבוקר.
בבוקר קמתי עם כאב דומה אך קל מאוד,יש קצת לחץ באזור החזה אך הוא מרגיש חרדתי אולי,נפשי כזה...
לקחתי רוקסט בבוקר מחוסר ברירה כי היד החלה שוב לכאוב.
עד שאגיע לרופאה שלי אחה"צ.
האם נשמע כמו תופעת לוואי סבירה לכדורים או שעליי להיות מודאגת מטרום התקף לב ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משככי כאבים - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי28/07/2012ארקוקסיה בהחלט יכולה לגרום לעליה בערכי לחץ דם, אבל אם יש כאב בחזה חדש יש מקום להבדק כי"י רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוה אצל ילדהסקוביבון24/07/2012
שלום,
בתי בת ה 12 וחצי מטופלת ב GH מזה כשנתיים וחצי.
עכשיו נמצא לה לחץ דם גבוה גם לאחר הולטר לחץ דם
ערכים סביב 140/90 או 140/100
נשלחנו למלא בדיקות.
מספר שאלות:
האם יכול להיות קשור להורמון הגדילה?
התבקשנו לעשות בין השאר לחץ דם ברגליים. היום הראה שברגליים יש לה לחץ דם של 170/110
ניראה לי לחץ דם מאד מאד גבוה.
האם תמיד קיים הבדל בין לחץ הדם ברגליים ובידיים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם גבוה אצל ילדה - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי28/07/2012הורמון הגדילה יככול לגרום לעליית לחץ הדם.
ההבדלים בין גפיים ידועיים במיוחד אם המנג'טה לא זוכרת טוב את העורק כפי שבדרך כלל קורה ברגליים ואז מודדים ל.ד. יותר גבוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוהאורה17/07/2012
שלום דוקטור.אמי בת 74 סובלת מלחץ דם גבוה ,ועד לפני כחודש טופלה בכדור דילאטס 240 מ"ג שלקחה אותו פעם ביום.לפני כחודש רופאת המשפחה החליפה לה את הכדור לדילטיאזם 60 מ"ג לפעמיים ביום,מכיוון ולא מייצרים יותר את הכדור ה"נל.אמי לוקחת את הכדור הראשון בבוקר על קיבה ריקה לפני האוכל והערכים של הלחץ דם הראו לה היום למשל 160/61 דופק 50.אחרי שעה לקחה את הכדור השני הלחץ ירדל ל127/61 ודופק 35.האם כדאי להחליף את הכדור החדש שקיבלה?או לשנות את המינון.יש לציין שהיא מקבלת גם פרדקסה לדילול הדם,וכמו כן היא סובלת מסכרת.תודה רבה על ההתיחסות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם גבוה - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי18/07/2012ה- DILTIAZEM שהיא לוקחת יכולה להוריד את הדופק מתחת לרצוי. 35 פעימות לדקה הינו ערך נמוך ולא רצוי אפילו- כפי שאני מבין- מרגישה טוב.
ערכי לחץ הדם נמדדים בערכי מטרה.
מומלץ להתיעץ עם רופא המשפחה על מנת להוריד את המינון או להחליף את התרופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוה רק בבוקרצבי15/07/2012
אני מטופל בדיובאן 20 מג פעמיים ביום שה של חרדה ושמתי לב שלחץ הדם שלH עומד על 86/140 .מיד אחרי ארוחת הבוקר לחץ הדם יורד ל 72/130 ובהמשך היום עד השינה לחץ הדם ממשיך להיות תקין. איך להתייחס לזה ? האם אני צריך להעלות את מינון התרופה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם גבוה רק בבוקר - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי15/07/2012אצל רוב האנשים, כולל אלה עם לחץ דם תקין, המדידות הגבוהות ביותר הן אלה שנמדדות בבוקר. בהמשך היום יורדות בהדרגה. אם רוב המדידות שלך נשארות בגדר הנורמה אין כל צורך לשנות את הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחץ דם רק בבוקר
דוד26/10/2014דוקטור שלום,
לי יש לחץ דם גבוה רק בבוקר , במשך כל היום הלחץ דם תקין , ערכי לחץ הדם בבוקר נעים בין הערכים 143/80 ועד 153/83 . היום אני צריך להיות מודאג ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם לא סדיריעל12/07/2012
שלום רב,
בבדיקות לחץ דם שערכתי בבית קיבלתי תוצאות לא סדירות, בבוקר (מיד עם הקימה ולפני ארוחת הבוקר)- 114/65, ובערב 135/65. מה הסיבה לכך והאם יש מקום לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם לא סדיר - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי13/07/2012כל המדידות שרשמת נמצאות בגדר הנורמה. לחץ הדם שלנו לא קבוע לאורך היום. אין לך מה לדאוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
יעל13/07/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנלדקסדרור09/07/2012
שלום האם לקיחת אנלדקס עשויה לפגוע בתפקודי כליה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנלדקס - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי11/07/2012ברוב המקרים הדבר לא קורה אלא שהתרופה מגינה על הכליה.
במקרים נדירים של היצרות עורקי הכליה דו"צ התרופה יכולה לגרום להפסקת התיפקוד הכליתי.
ברוב המקרים זה הפיך לאחר הפסקת הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הולטר לחץ דם + VABEN 10 מ"גאריק08/07/2012
שלום רב,
עקב חרדה מהולטר לחץ דם הרופא רשם לי מרשם של שני כדורי VABEN 10 מ"ג.
הוא לא נתן הנחייה איך לקחת את הכדורים והרוקח בבית מרקחת טוען שצריך לקחת אותם בלילה.
איך נדרש לקחת את הכדורים על מנת לנטרל את החרדה במהלך ההולטר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הולטר לחץ דם + VABEN 10 מ"ג - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי11/07/2012הבדיקה נעשית במשך 24 שעות.
בכל זאת מומלץ לקחת את התרופה בלילה בגלל שעלולה לגרום רצון לשון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בצקות עקב לחץ דם גבוהמירה06/07/2012
שלום,
שמי מירה בת 44 וסובלת מספר שנים מלחץ דם גבוה. אני מטופלת בקרדיולוק 2.5 מ"ג בבוקר ובערב לרקפרס 10 מ"ג. יש לי בצקות ברגליים וכאבים בכפות הרגליים במיוחד בכף רגל שמאל.
שאלתי היא האם הכדורים הללו גורמים לבצקות ומשליכים גם על כפות הרגליים? ואם כן מהי המלצתך?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בצקות עקב לחץ דם גבוה - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי07/07/2012התרופה שבלרקפרס יכולה לגרום לתופעה שאת מתארת.
לאחר יעוץ עם הרופא שלך אפשר להפסיק או להחליף אותה בתרופה אחרת. לאחר מספר ימים הבצקות אמורות להשתפר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה אקוקרדיוגרפיהע.ג30/06/2012
אני בת 29 ובצעתי את הבדיקה הנ"ל בעקבות מחושים בחזה ולחץ דם גבוה שמטופלת בנורמיטן
וקולחצין .
לחץ דם במנוחה 110/90 ודופק 80 ברגיל הוא 137/100
בבדיקה הנ"ל התקלה תשובה
חדר שמאלי בגודל תקין התכווצותו טובה גלובלית ואזורית e.f. משוערך 60% .
דפנות חדר שמאל בעובי תקין.
שורש האאורטה העולה ברוחב תקין.
עליה שמאלית ברוחב תקין.
פתיחה טובה של מבתם אאורטלי - המסתם בעל 3 עלים.
פתיחה טובה של מסתם מיטרלי . לא נצפה mvp.
בדופלר
מהירות זרימה תקינה בארבעת מסתמי הלב וכן באאורטה יורדת.
אי ספיקה מיטרלית טריוויאלית.
לחץ ריאתי תקין - מעורך כ- 26 ממ"כ.
לסכום בדיקת אקו דופלר בגבולות התקין.
א. מה זה אומר התשובה של הבדיקה הנ"ל?[
ב. איך ניתן לטפל?
ג. האם יש מגבלות ואיזה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה אקוקרדיוגרפיה - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי01/07/2012v
הבדיקה תקינה לחלוטין.
כל מה שצריך זה להמשיך ולטפל ביתר לחץ דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר לחץ דם מה לעשות?דליה_ק26/06/2012
בעקבות דכאון וחרדה אני מקבלת וויפאקס 225 מ"ג.
כבר כחודש לחץ הדם והדופק עלו . לחץ הדם מגיע לעיתים לערכים של 150/ 100 והדופק בסביבות 95. לפעמים קצת פחות.
הפסיכיאטרית אמרה לי כרגע להוריד מינון ואולי בהמשך תתן לי תרופה אחרת שפחות תשפיע על לחץ הדם. שאלתי אם זה ממשיך כך עוד כמה ימים האם אני חייבת לקבל גם כדור להורדת לחץ דם? כי אני פוחדת גם לחזור לדכאון בעקבות החלפת התרופה. תודה דליה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתר לחץ דם מה לעשות? - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי26/06/2012כדאי לעשות בדיקת ניטור לחץ הדם במשך 24 שעות על מנת לאשר שאכן יד לחץ דם גבוה או מדידה לא משקפת את רוב המדידות במשך היום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלחאייל25/06/2012
שלום
מה הכמות הבריאה והאפשרית של צריכת מלח לאדם בריא שלא רוצה שיתפתח לו לחץ דם גבוה בעתיד אבל אוהב מלח?
תתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלח - תגובה
פרופ` אליעזר קליינמן25/06/2012קשה לאמוד את כמויות המלח המצויות במזונות השונים ולכן אסתפק בהמלצה כללית לאדם בריא - לא להגזים לשום צד. לא לאכול מלוח מידי ויותר מידי, אך גם לא להמנע ממלח שהוא מרכיב חשוב במזון - מכיל נתרן וכלור המשמשים להפעלת המערכת העצבית והשרירית מבחינה חשמלית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)