מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- השמנהרונית29/05/2008
אני בת 32 4.5 שנים אחרי לידה ושנתים אחרי יתוח לכריתת בלוטת התריס לוקחת מינון של 900 מקרוגרם אלטרוקסין לשבוע שוקלת 67 ק"ג וגובהי 1.67 רוצה לחזור למשקל לפני ההריון שהיה 54 ק"ג ולא מצליחה מאז כריתת הבלוטה קשה לי מאוד לרזות איך אני חוזרת למינון שהיה לי באופן טבעי כשהיתה הבלוטה מבחינת האלטרוקסין יש לציין כי תפקוד הבלוטה היה תקין ולא זו הסיבה לכריתה שלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה במשקל
צחי כנען29/05/2008כנראה שלא תצליחי להפחית משמעותית את מינון האלטרוקסין בשנים הקרובות. ומבחינת ההרזיה אין ספק שעליך להעריך מחדש את חילוף החומרים משקל המטרה ותוכנית התזונה לאור השינויים שעברת, כדאי באמצעות איש מיקצוע כמו דיאטן /נית קליני/ית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגולשת יקרה
גילה אדלר07/06/2008היעד שאת מציבה לעצמך אינו ריאלי , לרדת למשקל 54 ק"ג אינו מציאותי אלא אולי ל58-59 וכדאי לך להתמקד בהשגת היעד הזה שגם תוכלי להגיע אליו וחשוב מזה לשמור עליו לאורך זמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יודעת אם אכן כדאיסובלת מכאבים27/05/2008
איני יודעת אם אני בפורום המתאים ובכל זאת...
אני סובלת מכאבי גב ורגל עקב ניוון ופירצת דיסק. אני יודעת ששום מאכל מסויים לא יפתור את הבעייה.
אבל...
חברה טובה (שלה בעיות גב לא זהות, אך כאבים דומים) מפצירה בי, ממליצה בכל פה , ואין לה מילים לתאר את התמורות החיוביות לגבי שמן הקוקוס. אחרי שאכלה יום יום במשך שבועיים שתי כפות של שמן קוקוס אורגני, הכאבים כמעט ונעלמו. אני מודעת לשומן הרווי הרב שבשמן זה. האם יש תחייה לשמן קוקוס לאחר קטילתו בשנות ה 60-70? האם אפשרי שיחול שיפור בהרגשה בזכות השמן?
מה דעתך?
תודה מראש
טנא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוקוס
אלכסנדר29/05/2008
שלום.
ראי ידידתי,שמנים ושמן קוקוס ביניהם ניחנים בהרבה תכונות,בחלקן תומכות בריאות.
מכאן ועד להתוויה סוחפת לשימוש בשמן קוקוס לכאבי גב הדרך היא "אין סופית",אם
את מבינה את כוונתי?
מההיבט התזונתי הטהור את תעשי טוב אם תאמצי תזונה נוגדת דלקת ומטהרת.
תוכלי לעשות זאת בקלות ע"י יעוץ מקצועי נטורופתי,TCM,וכ"ו.
כל טוב לך
אלכסנדר דגן.
[email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמן קוקוס
צחי כנען29/05/2008אין מהידוע לי מאמר או מחקר הבודק את הקשר המדובר. אם בכל זאת "מדגדג" לך לנסות את יכולה במשך שבוע-שבועיים ולבדוק את השפעתו עלייך, צריכה בכמות כזו ורק למשך פרק זמן קצר אין בה נזק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמאיר26/05/2008
שלום רב,
אני בן 30 והתאהבתי במשקה אייס טי. אני שוצתה כבר חצי שנה כל יום בקבוק ליטר וחצי. האם זה לא בריא? כמה מותר לשתות ביום?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתיה מתוקה
צחי כנען29/05/2008שתיית אייס תי כמוה כשתיה עם תוספת סוכר לבן וכדאי לכן להגבילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברצוני לדעת האם לחולים הלוקחיםענת23/05/2008
קומדין מותר לאכול: ירקות ופירות ירוקים(תפו"ע סמיט, ברוקולי), מאפים המכילים קמח מלא, שיפון, אגוזים, שקדים?
תודה
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קומדין
אלכסנדר27/05/2008
שלום ענת.
על פניו,אדם הלוקח קומדין טוב יעשה ולא יקח חומרים העלולים להעצים את הפעילות הפארמקולוגית
של התרופה(ירקות ירוקים ועוד),האמנם?!!!
לדעתי ולניסיוני עניין התזונה למי שכבר לוקח קומדין צריך להעשות בהשגחה וביעוץ מקצועי.
בשונה מהחשיבה המקובלת אני סבור שבהתאמה ובתפירה יחודית של התזונה,היכן שניתן
זה יהייה נכון לצרוך פירות וירקות(לא באותו זמן כמובן) כחלק מהתוכנית ותוך מעקב והתאמה
של המרכיבים הפרמקולוגים והפיטופרמקולוגים.
לא מעט אנשים ב20 שנה האחרונות ,הפסיקו עם הזמן ובהדרגה לקחת קומדין. הסיבה לכך
היתה שהסביבה הפנימית שלהם חזרה לתפקד באופן מיטבי,ולא היה שום צורך(לטענתם)
להמשיך לצרוך את הקומדין(הם גם היו מגובים מעבדתית!).
פירות בעיקר,וקצת ירקות הם הכלים המרכזיים לשימור ושיפור תיפקודים של מערכות הגוף.
את יכולה לצאת מהתלות בקומדין בד"כ,אבל תצתרכי לעבוד בשביל זה.
חעבודה מתחילה ביעוץ מקצועי.
כל טוב לך
אלכסנדר דגן N.D
alexander-d@bezeqint* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקומדין ותזונה
צחי כנען29/05/2008כדאי להימנע ולהקטין את הצריכה של אספרגוס אפונה ירוקה במיה, תרד, כרוב ,כרוב ניצנים,כרובית,כבד בקר,ברוקולי
מזונות אחרים הקשורים אבל משפיעים רק עם צריכה מאוד גבוהה :שום,גנגר,ותה ירוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרוני21/05/2008
האם סוכר חום בריא יותר מסוכר לבן? כמו כן, האם ניתן לצרוך ממנו כמה שרוצים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכר לבן וחום
צחי כנען23/05/2008סוכר לבן הוא סוכר שעבר תהליך עיבוד מלא וסוכר חום קצת פחות. אין ממש הבדל משמעותי בריאותית כלומר בתכולת המינרלים ואין הבדל בכמות הקלוריות כלל.
להתיחס לחום כמו לסוכר לבן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה ברפלוקסעדי מור19/05/2008
אני בת 42 , סובלת מרפלוקס כ- 4 שנים. שאלתי מה התזונה המומלצת לבעיה זו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאלה קודמת
עדי מור19/05/2008והאם תה מלימונית ולואיזה גורם לרפלוקס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה ורפלוקס ?
גילה אדלר14/06/2008האם את מתכוונת שיש לך הרניה דיאפרגמטית ? או בעיה בוושט ? מה האבחנה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמיכל18/05/2008
שלום רב,
אני נורא אוהבת אבטיח ואני בשבועיים האחרונים אוכלת כל יום רבע אבטיח. האם זה לא בריא?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רבע אבטיח בריא/לא בריא
צחי כנען19/05/2008בריא.
אבל תמיד טוב לגוון ככל האפשר בפירות העונה ובמשך השנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבטיח
גילה אדלר07/06/2008רבע אבטיח יכול להיות במשקל של 600-800 גר' או יותר ולכן הערך הקלורי הוא בדומה ל6-8 יחידות פרי , האם את מודעת לערך הקלורי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה דלת כולסטרול??שרון15/05/2008
מהי דיאטה דלת כולסטרול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטה דלת כולסטרול
צחי כנען16/05/2008אם התכוונת לדיאטה המכוונת להורדת כולסטרול בדם אזי התפריט יהיה דל בשומן רווי וכולסטרול מהמזון למשל מופחת בשרים שמנים, נקניקים, חמאה ואיברים פנימיים אך החשוב יותר דיאטה ללא מרגרינה והמזונות שכוללים אותה כמו עוגיות, ביסקויטים, וופלים, ביגלך....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקדים ירוקים טרייםענבר14/05/2008
שלום,
אני מרבה לאכול שקדים ירוקים טריים (לא קלויים, ), רציתי לדעת את הערך הקלורי שלהם, בכלל עד כמה זה בריא וכמה זה משמין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקדים
צחי כנען16/05/2008לשקדים קלויים ולא קלויים ערך קלורי זהה. כ 650 קלוריות ל 100 גרם (50 גרם-כ 34 שקדים).
השקדים ובכלל לאגוזים מכילים חומצת שומן מסוג אומגה 9 כמו הזית והאבוקדו . שומן זה קשור להפחתת מחלות לב וכלי דם, יתר לחץ דם , איזון הסוכרת וכו'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטת כרוברננה13/05/2008
שלום רב, אני בת 56 , סובלת מכולסטרול גבוה 303 ומשקל רב התחלתי ביום ראשון את דיאטת הכרוב כשביום הראשון ירקות ביום השני מרק ללא הגבלה ופירות ביום השלישי מרק וירקות ופירות ביום רביעי מרק ללא הגבלה ו3 בננות וכוס חלב רזה ביום חמישי יהייה חתיכת בשר וכך ...הלאה שבעה ימים והמון המון המון המון מים . בינתיים המתנים הולכת ומצרות ..הכוונה לעשות שבוע אחד ולהמשיך בדיאטה כדי לשמור על מה שהורדתי . נחוץ לי מאוד כי יש לי בעיות פיזיות ברגליים ואיני יכולה לעשות ספורט . מה הסכנות , אם בכלל בדיאטה זו ????? מודה על תשובתך המהירה והממצה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטת כרוב
צחי כנען16/05/2008זו למעשה בהגדרה דיאטה דלה מאוד בקלוריות ועתירת נוזלים. היא תפחית ממשקלך באופן דרסטי. הירידה במשקל מקורה בשומן אך גם עקב איבוד שריר מסיבי. עלייך להתיעץ עם דיאטן/נית קלינית בעיקר באשר לבטיחות הבריאותית בדיאטה כזו לגופך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם התפריט זה יביא להורדת משקל?איילה.12/05/2008
אצין לפני אני עושה פעילות גופנית כ- 3 פעמים חדר כושר הליכון ומכשירים אני הולכת ורצה כ- 7 ק"מ.
התפריט:
בוקר - נס קפה +כוס קורנפלקס 30 גר'
ארוחת צהריים
9 כפות אורז עם ירקות
כף חומוס
כפית טחינה .
כף שטוחה שמן זית
ארוחת ביניים
2 פריכיות- קוטג' 3% כף
ארוחת ערב –
2 פרוסות לחם קל
כף גבינה לבנה 5%
סלט גדול
כפית טחינה אם לימון
לילה:
חצי תפוח + נס קפה אם חלב 3%
אני שותה כוס חלב של 3% ביום.- בנוסף.
האם תפריט זה במשך שבועים רק יביא לי לתוצאות? ..(ירידה)? כמה קלוריות מכיל?
תודה רבה איילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התאמת תפריט
צחי כנען16/05/2008לצערי, לא אוכל לענות כי תפירת חליפה משובחת (=דיאטה) היא אמנות , אני נוהג לבצע איבחון מטבולי שפרטיו את יכולה למצוא באתר שלי. עם נתונים אלו וההיסטוריה הרפואית וסדר היום שלך אוכל לדעת באמת את הירידה במשקל והקצב המצופה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרינת11/05/2008
שלום רב,
אני בחורה מלאה רק בישבן, ברצוני לרזות שם ואין לי כלל זמן להתאמן. איזו דיאטה יכולה להתאים לי? אני מעוניינת לרזות מהר 5 קילו מהישבן.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרזות מאזור מסוים...
צחי כנען12/05/2008לצערי לא ניתן לכוון הרזיה רק ממקום מסוים ברור שריכוז גדול של שומן באזור מסוים יירד יותר מאשר אזור בעל ריכוז שומן קטן יותר אך בסופו של דבר יורדים בגל האזורים כולל הפנים,סנטר, ידיים מותניים וכו'. גם פעילות גופנית תתרום באופן חלקי לירידה מסוימת ולכן בשורה תחתונה דיאטה מאוד מבוקרת בקצב ירידה נמוך תביא לתוצאות מצוינות גם באזור הטוסיק
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זו נקראת חריגה???תומר06/05/2008
שלום...בדרכ אני אוכל כ2000 קלוריות ליום כדי לשמור על משקלי ומחלק את זה ל6 ארוחות מאוזנות.....אתמול לא יודע מה קרה לי היה לי חשק לאכול בצוהוריים הרבה יותר ממה שאני רגיל ולאחר חישוב יצא שאכלתי 1700 קלוריות ורק היה 12 בצהריים ז צמתי כל היום ובערב אכלתי 300 קלוריות כלום שאלתי היא האם למרות שסגרתי 2000 קלוריות תיתכן עליה במישקל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
גילה אדלר06/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי דיאטהמיכל05/05/2008
שלום רב, אם אני נמנעת מפחמימות ושומנים ויום אחד בשבוע יוצא לי לאכול שניצל מטוגן האם זנה יכול להרוס לי את כל הדיאטה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
גילה אדלר06/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעילותל.02/05/2008
ד.נ. האם יש הוכחות ברורות לכך שיעילותם של ויטמינים המתקבלים מהמזון עולה, או לא עולה, על זו של ויטמינים המתקבלים מתוספי תזונה? תודה ושבת שלום. ל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
גילה אדלר06/05/2008ויטמינים מהמזון הוכחו במחקרים כיעילים ביותר כפעילים ביותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)