מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שתיהטל29/04/2008
שלום,
קיבלתי מתזונאית תפריט דיאטה ונאמר לי לשתות 3 ליטרים מים ביום.
עד עכשיו שתיתי 6-8 כוסות ביום. לפני כן לא אהבתי לשתות וגם לא הייתי צמאה במיוחד. העליתי את הצריכה לפי ההנחייה ל-12-14 כוסות. מאז אני הרבה יותר צמאה... השתן עדיין כהה.... זה לא משנה את הרעב... ואם אני לא מגיעה ל 12 כוסות כואב לי הראש מה שלא היה לפני כן. האם הצריכה הגבוהה של הנוזלים אכן הכרחית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתיה למתאמנת
צחי כנען30/04/2008כמות הנוזלים תלויה הן באיבוד היום-יומי והן באיבוד שבפעילות הגופנית.
צריכת הנוזלים היא משתיה אך בעיקר ממזונות כמו ירקות, פירות ומוצרי החלב.
אכן צבע השתן הוא מדד לאיכות השתיה (במידה ואינך צורכת ויטמינים ממשפחת ויטמיני B "הצובעים " את השתן ואז אין לסמוך על מדד זה.
ניתן להשקל לפני ואחרי אימון ללא בגדים, ההפרש היא כמות הנוזלים שעלייך להשלים לאחר האימון
1 ליטר מים=1 ק"ג משקף גוף, כמו כן להשלים נוזלים תוך כדי האימון.
דרך אגב, שתיה מוגזמת גוררת דווקא עליה בלחץ הדם כך שהכלל כל המרבה הרי זה משובח איננו נכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי שתייה
טל30/04/2008שלום צחי,
יש לי ל"ד נמוך אז זו לא בעיה.
העניין שלפני שתיתי 6-8 כוסות והיה לי טוב עם זה.
ברגע שהתחלתי לשתות יותר, אז אני צמאה לעיתים קרובות יותר .
והשאלה האם יש צורך בזה לגוף?
האם זה תורם / מזרז ירידה במשקל ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנוזלים וירידה במשקל
צחי כנען30/04/2008שתיה מרובה במיוחד איננה קשורה לירידה במשקל, זה מיתוס.
לעיתים אנשים "מתבלבלים" בין תחושת צמא לרעב ואז אוכלים כאשר הם צמאים למעשה ומכאן מגיע המיתוס הזה כנראה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע ללימודי תזונהמיכל28/04/2008
שלום רב,
אני רוצה להתחיל בלימודי תזונה ורציתי לדעת מה הרמה הריאלית שצריך בכדיי לעבור את הלימודים בהצלחה?
הרמה שלי כרגע 3 יחידות במתמטיקה. האם זה מספיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימודי תזונה
צחי כנען30/04/2008כיום 3 מוסדות לימוד מלמדים תזונה:הפקולטה לחקלאות-רחובות, תל חי ומכללת אריאל.
עלייך לפנות אלהם לברר את הקריטריונים לקבלה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה במשקל בהריוןעדי27/04/2008
שלום לנועה וורד. אני בשבוע 17+3 ואני קצת מודאגת מקצב העלייה במשקל שלי. עליתי עד כה 3 ק"ג בלבד - האם זה לא קצת בגבול התחתון? אני אוכלת די הרבה, מרגישה מפוצצת בסוף כל ארוחה קטנה, ועדיין, לפי מה שקראתי התוספת שהיתה צריכה להיות לי היא יותר גדולה, לא?
התחלתי את ההריון 50 ק"ג אגב.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדאי
גילה אדלר06/05/2008כדאי שתפני לדיאטנים באזור מגוריך לצורך מעקב הריון , וכן לבדיקות מעקב אצל רופא נשים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרינת23/04/2008
ברצוני לדעת האם יש שיקולים בריאותיים בהימנעות מאכילת חלב ובשר ביחד?
האם לא בריא לאכול חלב ובשר ביחד?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יכולה להיות
גילה אדלר23/04/2008אולי , לא בטוח ההסבר שחלב סותר חומצה בשל אחוז הסידן והרכיבים הנוספים שלו , בעוד שהבשר לצורך פירוק זקוק לסביבה חומצית של הקיבה . לכן אולי זו יכולה להיות בעיה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה אוכלים לאחר פעילות גופניתצביה20/04/2008
שלום וחג שמח.
אודה לך באם תוכלי ליעץ לי מה לעשות , והבעיה היא כזו :
אני חוזר מהעבודה בשעה 6 בערב ובשעה 7 אני אוכל ארוחת ערב מלאה כדי שבשעה 9 בערב אוכל לצאת להליכה היומית שלי , אני חוזר מההליכה בשעה 10 בלילה ושוב רעב , ואז אני אוכל 2 תפוזים ונשאר רעב או פרילי עם אגוזים ונשאר רעב .
אני סובל מסוכר גבולי ולוקח כדורים נגד כולסטרול , כל שהבנתי שתפוזים מלאים סוכר ועלי להפסיק לאכול אותם בלילה .
אבקש את הצעתך מה ניתן לאכול ולגוון כאשר אני חוזר מההליכה רעב ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא חייבים לחכות שעתיים
גילה אדלר21/04/2008אתה יכול לצאת לאחר האכילה לצעידה (אלא אם כן אתה רץ ריצה מהירה) מיד לאחר האוכל , אין עם זה בעיה כלל , שתה מים בכמות רבה סביב ה2 ליטר ויותר , ובלילה אכול פרי אחד ויוגורט או פרוסת לחם + טחינה או חומוס לשיקולך .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המליצו לי על בשר הודוהילה16/04/2008
הי,
רציתי לשאול, מה הייתרונות התזונתיים של בשר הודו?
קבלתי על ך המלצה חמה מחברה, שטוענת שהבשר מאוד בריא, ואני שוקלת להכניס אותו לתפריט שלי ושל ילדי,
תודה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בשר הודו
גילה אדלר18/04/2008אכן בשר הודו עשיר באופן משמעותי יותר מעוף בברזל למשל בדומה לבקר והוא דל שומן יחסית לבקר לכן אני מצטרפת לחברה שלך
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 1000 קלוריותנאוה15/04/2008
שלום גילה, קראתי כתבה שלך שאומרת שניתן לצרוך 1000 קלוריות בדיאטה דלת שומן - מה אפשר לאכול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזו כתבה ?
גילה אדלר18/04/2008מה לאכול זה מאוד אישי , התשובה לא כזו פשוטה כנראה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאלה13/04/2008
שלום רב,
אני מעוניינת להנות מארוחת החג שבאה עלינו לטובה. לכן חשבתי לא לאכול כלום באותו יום. האם זה בסדר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי אלה
גילה אדלר18/04/2008להגיע מאוד רעבה לארוחה זה רעיון לא מוצלח כל כך , רעב מזמין חוסר שליטה
ובארוחה כזו את עלולה לאכול הרבה מעבר למה שתכננת , לכן כדאי שתוכלי מעט בבבוקר ומעט בצהריים ושמרי את רוב הקלוריות לערב ,
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנורקסית לשעבריפית10/04/2008
שלום , הנני אנורקסית שהחלימה ממחלתה...הייתי אוכלת בין 200 ל500 קלוריות ליום.. הגובה שלי כיום הוא 1.78 ומשקלי הוא 74 קילו.. אני מודעת לכך שזהו משקל תקין .. על פי הידע שלי על ידי אכילת כמות מועטת של קלוריות חילוף החומרים של הגוף יורד והגוף נכנס למצב הרעבה..שאלתי היא.. כיצד אוכל למנוע את המצב שכל דבר שאני אוכל יגרום לי להעלות במשקל שבעתיים בגלל חילוף החומרים שנפגם במהלך המחלה ? כיצד אוכל לשפר את חילוף החומרים לאחר אכילה של כמות כה מועטת של קלוריות למשך זמן כה רב? אני מרוצה ממשקל גופי ואני רוצה להשאר בו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התשובה בפורום תזונת ספורט
גילה אדלר10/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיזדהה
פעם אנורקסית14/04/2008אני מיזדהה איתך כ"כ יפית!אין לך מושג כמה..
הייתי על סכנת חיים אני בגובה 1.70 ושקלתי קרוב ל40.. היום המצב הוא כמו שלך..מישקל תקין וחילוף חומרים נמוך בהרבה מבן אדם רגיל..
מה עושים?!?!?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמירב10/04/2008
שלום רב,
אני משתמשת שנים בסוכרזית בתה וקפה. אולם אני רק משמינה ומשמינה. האם סוכרזית בכלל עוזרת או שכדאי לי לשתות עם סוכר רגיל.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרזית והשמנה
צחי כנען10/04/2008הממתיק הזה חסר קלוריות ואינו גורם להשמנה, האוכל כמובן שבצידו הוא הקובע את ההשמנה.
באופן כללי אין משמעות גדולה אצל אדם השותה 1-2 כוסות קפה ביום עם כפית סוכר בכל פעם. כפית סוכר=כ 25 קלוריות, יחסית זניח למזונות האחרים.
ישנו ממתיק על בסיס סוכרלוז הנחשב בריא יותר ונמצא בכל הסופרים והבתי טבע.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלארא07/04/2008
שלום..אני בת 23..שוקלת 53 וגובהה 160..כמה קלוריות אני צריכה לאכול ביום על מנת לשמור על משקלי לטווח ארוך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי לארה
גילה אדלר07/04/2008ההוצאה הקלורית הבסיסית שלך היא בסביבות 1450 קלוריות , ולזה יש צורך להוסיף את הכמות הקלורית לפעילות שלך ודבר זה תלוי במספר גורמים כמו פעילות גופנית סוג העיסוק שלך סדר יום וכדומה ,כך שבממוצע 1700 קלוריות -1800 קלוריות יכול להיות טווח הצריכה הקלורית שלך הכוללת הכל .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוצאה קלורית יומית
צחי כנען07/04/2008כתוספת לתשובה של גילה...
את יכולה לבדוק את נכונות הנוסחאות הלכה למעשה . במידה ותראי כי את עולה או יורדת תתקני בהתאם.
אופציה נוספת ,אולי לאחר שכבר התנסת באופציה הראשונה, היא ממש לבדוק את ההוצאה הקלורית היומית בקליניקה שלי. התהליך כולל 1. בדיקת חילוף החומרים (=כמות הקלוריות היומית שאת מוציאה במנוחה) 2. ההוצאה הקלורית מעבר למנוחה. 3. בדיקת הרכב הגוף באופן אבסולטי
פרטים באתר שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה לחולת צליאקנועה קוסמטיקה04/04/2008
אני חולת צליאק, מטופלת באלטרוקסין וסימבסטטין ומקבלת זריקות להפסקת המחזור בגלל אנדומטריוזיס. בשנתיים האחרונות עליתי מאוד במשקל בעיקר באזור הבטן ואני סובלת מנפיחות ועצירות. מעוניינת לרדת כ-20 ק"ג.
אשמח לקבל המלצה לדיאטנית באזור נתניה ,בהתאמה למצבי הבריאותי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי נועה
גילה אדלר05/04/2008אינני מכירה דיאטנית באזור נתניה ,אך תוכלי לדעתי לקבל המלצה דרך הרופא משפחה שלך או האנדוקרינולוג שבוודאי עובד בשיתוף פעולה עם דיאטנים באזור ,
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיאטנית לצליאק
צחי כנען07/04/2008כאב לבן חולה ציליאק אני מכיר את התחום גם בפן המיקצועי וגם באישי-היומיומי.אבל אני עובד באזור המרכז (בני ברק)
את יכולה לפנות לעמותת הציליאק, יש להם רשימה של דיאטנים המנוסים בתחום
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אתר דבש?אליעזר03/04/2008
גילה שלום,
ניסיתי להעלות את אתר הדבש כפי שציינת, אך המחשב טוען שאין אתר כזה, הוא שגוי. היכן השגיאה? אליעזר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי אליעזר
גילה אדלר03/04/2008
האם דבש הוא מזון בריאות ?
גילה אדלר BScדיאטנית קלינית וספורט
המזון המתוק הראשון
המזון המתוק הראשון עלי אדמות היה ללא ספק הדבש והוא מוכר זה תשעת אלפים שנה, על סמך ציורי קיר שנמצאו במערות עתיקות כמו בספרד ובזימבבואה . דבש מיוצר על ידי דבורים ומאוחסן על ידיהם כחומר טבעי וטהור. הוא עמיד מאוד באחסון ארוך טווח, בשל הרכבו התזונתי . הוא מכיל כ- 80% סוכרים ו20% מים וכן חומרים פעילים, ויטמינים ומינרלים .
האוסטרלים והניו-זינלנדים הם צרכני הדבש הגדולים ביותר בעולם , פי 4 מאזרחי ישראל , והם גם חוקרי הדבש הידועים ביותר . דבש "המנוקה" האוסטרלי נחשב לבריא ביותר בעולם, כמו גם דבש האורנים האירופאי.
ייצור הדבש
דבש הינה פחמימה המופקת על ידי הדבורים בדרך מופלאה . הדבורים המלקטות אוספות את הצוף ומביאות אותו לכוורת, שם מקבלות הדבורים הפועלות את הצוף ובשרשרת מעבר הצוף מייצרות את הדבש בבלוטות הקיימות בראשן ובגרונן, תהליך ההופך סוכרוז לפרוקטוז וגלוקוז וכך מאחסנות אותו בחלות הדונג בכוורת. דבש מיוצר ללא כל תוספת , הוא טבעי לחלוטין .
תכולת הדבש : יותר מתוק פחות קלוריות
ל 100 גר' דבש
פחמימות 79,000 מ"ג
Fructose 40,000 מ"ג
Glucose 35,000 מ"ג
Sucrose 4,000 מ,ג
אנזימים Glucose Oxidase* ,מינרלים אשלגן 61 , נתרן 4 , ברזל 0.4 , סידן 7 מ"ג .כמו כן פוליפנולים ,ויטמינים. 0 שומן .מים 18,000 מ"ג
פחות קלוריות כמות הקלוריות בדבש 304 ל 100 גר' לעומת 400 בסוכר רגיל
הדבש מתוק פי 1.5 לעומת סוכר רגיל
דבש כמקור לאנרגיה זמינה –
סוכר הוא המטבע האנרגטי של גופנו . הגלוקוז והפרוקטוז נספגים בגוף באופנים שונים ושניהם מספקים אנרגיה זמינה לגוף . האינדקס הגליקמי של הסוכר נמוך יותר מזה של סוכר רגיל ובמקום 100 הוא רק 58 עד 87 . וזה נתון משמעותי לחולי סוכרת או למי שרוצה לרדת במשקל .
מהן השפעות הבריאותיות של הדבש ??
פעילות חיצונית - כמו אנטיביוטיקה לעור
ריפוי של פצעים כוויות האצת תהליך ההגלדה של העור ושיפור של 50% בטיפול שהוכח מחקרית .
הדבש מספק חומרי הזנה לתאי העור כמו סוכרים , חלבונים , ויטמינים המשמשים לצמיחת רקמות חדשות . הדבש גם מייצר סביבה חומצית המונעת התפתחות חיידקים והתפתחות ריכוזי אמוניה המייצרים חיידקים .
הדבש פועל כנגד חיידקים בעור בגלל ריכוז הסוכרים הגבוה ובגלל שמשחרר מי חמצן ( מימן פרוקסיד ). דבש בעל השפעה רבה יותר בעיכוב יצורים חיים קטנים- מיקרואורגניזמים על פני העור .היכולת נוגדת החיידקים של הדבש רבה יותר על העור לעומת השפעתה באכילה . דבש יכול לעכב גידול של חיידקים רבים כולל אי קולי , הליקובקטר פילורי , קלבסיאלה פנאומוניה , ליסטריה מונוציטוגן פרוטאוס מירביליס , פסאודומונס , סלמונלה .
הדבש משמש בטיפול בפצעי כוויה גם בבתי חולים וכן לטיפול בפצעי ל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפורנייםליאת01/04/2008
שלום, אילו סוגי מזונות יוצרים ציפורניים בריאות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפורניים בריאות
גילה אדלר01/04/2008ליאת יקרה
ציפורניים בריאות הן חלק מבריאות כללית ולצורך בניית שכבת קראטין של הציפורן יש חשיבות לאכילת חומצות אמינו ובמיוחד ציסטאין , טאורין, מתיונין שקיימים במזונות רבים, כמו בבשר מוצרי חלב , חלמון הביצה ,חומצות שומן הקיימים באגוזים ,מינרלים כמו סידן אבץ ....ועוד ועוד בקיצור אין מזון אחד כזה שמתביית אל הציפורן בלבד. והתשובה היא לא רק סידן או ברזל כמו שהבנת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עפעפייםסיגל29/03/2008
שלום רב!
ברצוני לשאל,האם קיימת תזונה נכונה לאנשים שהעפעפיים תחתונות שלהם,בצבע כחול/סגגל לפעמים קצת חום. ממה זה? איך אפשר לטפל בזה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עפעפיים כהים
גילה אדלר01/04/2008לפי הרפואה המערבית קרוב לוודאי שהתשובה תהיה :גנטי , זה המבנה , את ישנה גרוע וכו.....
אין רכיב מזון מסויים שמכוון לאזור זה. אבל לפי הרפואה הסינית זה עוד סמן למכלול סימנים המראים על חוסר איזון יחסי בגוף , ומניסיוני כאשר מטפלים בשאר הדברים גם זה משתפר .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)