מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מאכלי חלבגלית02/03/2008
שלום, איני אוכלת מאכלי חלב, גבינות וכדומה, הם לצורך דיאטה יש בהם צורך חיוני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוצרי חלב והרזיה
צחי כנען02/03/2008אין הכרח לאכול מוצרי חלב להרזיה אך יש לוודא כי את יוצרת תחליפים נכונים מבחינת איזון תפריטך. ישנן עדויות כי סידן או חלבוני החלב קשורים לשינוי בהרכב הגוף -קרי ירידה ברקמת השומן והרזיה אך תוצאות המחקרים אינן חד משמעיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תה ירוק ויל"דאלדד28/02/2008
ד.נ.
האם תה ירוק הוא משקה טוב ומתאים גם למי שיש יל"ד? תודה. אלדד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תה ירוק
גילה אדלר28/02/2008כן ,עד 4-5 כוסות ביום זה נחשב בסדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר ברזלמיה26/02/2008
אני סובלת מחוסר ברזל ולאחרונה הגברתי אכילת מזונות עם ברזל, כיצד אנינ יכולה לדעת את רמת הברזל? אם רק בבדיקת דם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת רמות הברזל
צחי כנען26/02/2008בדיקת דם לברזל צריכה להכיל בדיקת מאגרי ברזל-"פריטין" וספירת דם רגילה. לפי הפרמטרים הללו ניתן לדעת את מצבך ולהשוות לבדיקות הקודמות
שיפור ברמות הברזל מוביל לירידה בעייפות ולשיפור הריכוז אך אלו לא פרמטרים שניתן לסמוך עליהם באופן אבסולוטי ללא בדיקת דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהירדנה24/02/2008
שלום,
ראיתי שעל המיונז של "הלמנס" כתוב - עשוי מביצים טריות ומפוסטרות. האם מותר בהריון ? כי שמעתי שרק ביצים מפוסטרות מותר .
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביצה מפוסטרת בהריון
צחי כנען24/02/2008מותר. בתיאבון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ?יעל21/02/2008
האם ארוחת בוקר שמכילה:
כוס נס ללא סןכר
גביע קוט'ג 1/2 אחוז שומן
2 כפות גבינה 1/2 אחוז שומן
ביצה קשה
האם זו ארוחת בוקר בריאה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוש יקרה
גילה אדלר21/02/2008לא , ארוחת בוקר חייבת להכיל גם מנה פחמימית אחת לפחות : כמו למשל 1 פרי , חופן קורנפלקס , פרוסת לחם חיטה מלאה ,
אחרת הגוף לוקח את החלבון ומייצר ממנו פחמימה פחות מועילה עם חומרי פסולת המעמיסים על הכליות וחבל .........* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צחונותנעמה18/02/2008
אני בת 21,צמחונית למעלה משנתיים.
אני אוכלת הכל חוץ מבשר(עוף בקר וכו).לעומת זאת,דגים, מוצרי חלב ושאר ירקות אני אוכלת.כמו כן ,אני נוטלת תוספי תזונה-ברזל ומולטי ויטמינים.בבדיקות הדם ההמוגלובין וויטמין B-12 תקינים.
האם אני צריכה להקפיד על אכילה של מוצרים נוספים כדי שהצמחונות לא תפגע בבריאותי?
(יש לציין שרוב הזמן אני מרגישה עייפה,אם כי העייפות יכולה להיות גם מקושרת לעובדה שהייתי במצב של דיכאון-חרדה וכעת אני מטופלת בתרופה נוגדת דיכאון..
כמו כן,מאז שהתחלתי ליטול תרופות נוגדות דיכאון,התיאבון ממש גדל וכתוצאה העלתי כעשרה קילו.עכשיו אני עם משקל עודף קל).
תודה רבה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה בצמחונות
צחי כנען18/02/2008על פניו תוצאות הבדיקה ואכילת דגים ומוצרי חלב אמורים לספק את אבות המזון ,ויטמינים ומינרלים באופן מלא.
חלק מתופעת הלוואי לתרופות נוגדות דיכאון היא עליה במשקל (במנגנונים ביולוגיים דרך אגב לא ברורים עד הסוף) ולכן עלייך להקפיד שבעתיים על תפריט מאוזן המלווה בפעילות גופנית קבועה. כדאי להתחיל בהרזיה בשינויים התנהגותיים קלים שלא יביאו להרגשת חסר קיצונית ולהחמרת מצבך הנפשי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמחונותנעמה18/02/2008
שלום,
אני בת 21,צמחונית למעלה משנתיים.
אני אוכלת הכל חוץ מבשר(עוף בקר וכו).לעומת זאת,דגים, מוצרי חלב ושאר ירקות אני אוכלת.כמו כן ,אני נוטלת תוספי תזונה-ברזל ומולטי ויטמינים.בבדיקות הדם ההמוגלובין וויטמין B-12 תקינים.
האם אני צריכה להקפיד על אכילה של מוצרים נוספים כדי שהצמחונות לא תפגע בבריאותי?
(יש לציין שרוב הזמן אני מרגישה עייפה,אם כי העייפות יכולה להיות גם מקושרת לעובדה שהייתי במצב של דיכאון-חרדה וכעת אני מטופלת בתרופה נוגדת דיכאון..
כמו כן,מאז שהתחלתי ליטול תרופות נוגדות דיכאון,התיאבון ממש גדל וכתוצאה העלתי כעשרה קילו.עכשיו אני עם משקל עודף קל).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דכאון השמנה ותאבון
גילה אדלר18/02/2008נעמה יקרה
אם את מקבלת תרופה נוגדת חרדה מהסוג של "פקסט " "סרוקסט" כדאי לך להתייעץ עם הרופא ולהחליפן עם "פלוטין " שהוא פרוזק נוגד חרדה ודכאון ומוריד תאבון מאוד מנסיון רב של מטופלים שלי , וכן אפשרות שניה כדור חדש הנקרא "אפקסור " שמתאים לצעירים - נוגד חרדה ודכאון ומפחית תאבון . תרופות אלו מעלות סרוטיונין כמו אכילת פחמימות ולכן מתאימים למי שסובל מעודף משקל .
ספורט כמובן כדאי לשלב ותזונה מאוזנת .
בהצלחה
גילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלכלה רכהסאלי17/02/2008
שלו, אחי לידה בואקום, ולאחר קריעה פריניאלי דרגה 4, הומלץ לי על כלכלה רכ למשך שבועיים...
ואני רוצה לברר מה כלול ב תפריט כלומר מה מותר ומה אסור לאכול...
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי סאלי
גילה אדלר17/02/2008מזל טוב ,
שנית כלכלה רכה אומר רופא שלא ממש מבין . הכוונה שמה שיוצא יהיה רך ולא מה שנכנס לפה , כידוע לך .......
ובכן לשאלתך : כדאי לך מאוד לאכול מזון עתיר בסיבים תזונתיים - כמו קורנפלקס מחיטה מלאה + חלב
יוגורט + כף פשתן טחון פעמיים ביום
פירות יבשים כמו שזיפים , תאנים , משמשים יבשים רצוי אורגני
לחם חיטה מלאה
דייסות שיבולת שועל
פירות וירקות - כמו פאפיה ,תפוחים עם הקליפה
חסה , מלפפון ( לא כרוב כרובית צנון לפת )
ולא קטניות כמו שעועית לבנה אפונה עדשים ..........
בהצלחה
תשיבי לי אם קבלת מענה לשאלתך
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
סאלי18/02/2008אנ מודה לך על תשובתך..
התפריט שלי יהיה " מרקים", או שאפשר גם בשר טחון, אורז...??
הפירות והירקות צריכות להיות מרוסקים או שאפשר לאכול אותם רגיל
האם מותר לי לאכול שום ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך סאלי
גילה אדלר18/02/2008אורז פחות הייתי מציעה לך בוודאי לא אורז לבן אבל כן קציצה , הוסיפי פשתן טחון לקציצה , הוסיפי סובין חיטה לחביתה , ושתי הרבה מים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תה ירוקאיל16/02/2008
כמי שסובל מקוליטיס כיבית או קרוהן (אין כרגע אבחנה מדויקת) ועקב רגישות לסוגי מזון מסויימים מתעניין לא מעט בנושא התזונה רציתי לשאול בנוגע לתה הירוק (במידה ויש מחקרים מדעיים מבוססים בנושא) קראתי שסגולות התה הירוק הם בין השאר אנטי בקטריאלי (על כן טוב גם לעיכול ),
מחזק מערכת חיסונית,משפר את מראה העור, מונע סוגי סרטן מסוימים (האם נכון מחקרית)
אבל מצד שני קראתי ש:
מגביר מטבוליזם ושתייה של ליטר וחצי ומעלה של תה עלולה להשפיע על ספיגת ברזל בדם
אז האם מומלץ לחולי IBD ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי איל
גילה אדלר17/02/2008תה ירוק הוא משקה בעל סגולות רפואיות , 3-4 כוסות ביום הם המינון המומלץ . נכון שתכולת ה-
"טאנינים " שבתה מקטינות ספיגת ברזל , אך גם סידן , אבץ , זרחן , אשלגן ועוד ועוד מפריעים לספיגת ברזל . בגלל שגופינו זקוק רק ל1 מ"ג ברזל ביום אנו צורכים פי 10 או פי 20 ביום כדי שרק עשירית תספג . לכן אל תדאג . שתה תה ירוק מתי שאתה רוצה וזה כנראה בסדר .
תרגיש טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה015/02/2008
האם נכון וטוב לאכול כל יום סלק אדום לא מבושל שלם??כמו תפוח...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שישי שלום
גילה אדלר17/02/2008לא יודעת אם כל יום , אבל בהחלט טוב לשלב סלק אדום בתפריט השבועי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גבינה וביצהרררר15/02/2008
שלום ,אני בת 54 נמנעת ממאכלי בשר בכלל. בכל פעם שאני אוכלת דג יש לי תחושת הצפה של טעם חלבון עם בחילה. ואילו עם מאכלי חלב לסוגיהם אני מסתדרת מצויין. אבל רק חלב לחם וירקות או פירות אינו משביע אותי. כיצד אוכל להעשיר את המזון מבלי להעלות משקל בגלל ריבוי גבינה.
אגב אני סובלת גם מכאבים רבים בעצמות ודלדלול העצם-האם יש קשר בין עודף גבינה למצב זה?
אשמח לקבל רשימת מוצרים המחליפים את החלבון של הגבינה ? ת ו ד ה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי רות
גילה אדלר17/02/2008מקורות לחלבון הם הקטניות כמו שעועית יבשה , אפונה עדשים אפונה בצירוף עם חיטה מלא ה בורגול מלא אורז מלא .
טופו - כגבינה או כגוש או כשניצל
פשטידות המשלבות ירק גבינה וביצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יותר מדי חלבוןיעל14/02/2008
שלום,
אני מאוד אוהבת לאכון בשר וגבינות ואני מפחדת שאני צורכת יותר מדי חלבונים. אני אוכלת ביום:
2 גביעים של קוטג' 1/2%
חצי גביע של גבינה 1/2%
יוגורט 0%
ביצה אחת
וכ- 300 גרם חזה עוף
האם אני צורכת יותר מדי חלבונים? אם כן מה ההשלכות של זה?
יש לציין שאני מתעמלת 5 פעמים בשבוע כ-50 דק' על מכשיר האליפטי הביתי. ואם לא הייתי מתעמלת, האם מותר לי לצרוך כזו כמות של חלבונים ללא אימון? אני בת 24 גובה 1.68 משקל 52 בערך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי שרה
גילה אדלר17/02/2008הצריכה שלך צריכה להיות בסביבות 60 גר' חלבון ביום , ואילו את צורכת למעלה מ80 -90 לפי מה שאת מדווחת . השאלה מה את אוכלת חוץ מזה , ובסך הכל הגוף משתמש לביה בחלק מהחלבון ואת השאר הוא הופך לשומן או משתמש קקלוריות לאנרגיה ............עודף חלבון מעמיס על הכליות ולכן אין כל יתרון או ערך בהעמסת חלבונים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיפה14/02/2008
את יכולה להגיד לי איזה מהחטיפים הנפוצים בשוק הוא הבריא ביותר מבחינת קלוריות ושומנים?
רק לאחרונה התעוררתי לעובדה שבחטיף "אנרג'י" יש ים של קלוריות....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יפה
גילה אדלר14/02/2008כל החטיפים נעים בין 100-120 קלוריות פחות או יותר ויש לכולם אותו ערך תזונתי , כולם תורמים בעיקר פחמימות וסוכרים פשוטים לתפריט היומי , ישנם חטיפים של 60 קלוריות , דלים יותר גם בגודל החטיף ולכן אנשים אוכלים מהם שניים !!.
בברכה
גילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רברינת12/02/2008
יש לי שתי שאלות:
1. האם צריכה מוגברת של מוצרי חלב מועשרים בסידן, כאשר מגיעים ל"עודף חלבון" מהמומלץ גורמת לפגיעה בספיגת סידן/ברזל או בריחת סידן מהעצמות?
2. כיצד ניתן לשלב בתפריט מזונות כך שיספקו כמות מספקת דרושה ליום גם של ברזל וגם של סידן בלי לפגוע אחד בשני? הרי אין באמת מספיק ברזל גם ב200 גרם חזה הודו שיצרך כל יום קבוע.
נניח 3 מוצרי חלב ביום אמורים לספק את הכמות הדרושה של הסידן (לדוגמה גביע סקי, 2 יוגורטים), ומה וכמה עבור הברזל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רינת
גילה אדלר14/02/2008. 1 .נכון , צריכת חלבון מוגזמת פוגעת בספיגת סידן וירידה בבניית עצם .
2 כמות הברזל לה אנו זקוקים היא רק 1 מ":ג ביום , ומכיוון שאנו סופגים רק 10% מהמזונות יש צורך לאכול לפחות 10 מ"ג ביום של ברזל : עלים ירוקים , כרוב בורוקולי טחינה סויה קטניות וגם מוצרי בשר, וחשוב , לאכול מזונות אלו במרחק 3 שעות ממוצרי החלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלמוןיסמין10/02/2008
האם זה מסוכן לאכול סלמון לא מבושל בכלל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שני
גילה אדלר14/02/2008לעניות דעתי אין בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)