מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שומרת משקלאלמונית27/03/2008
שלום..אני בת 23..משקלי 54 וגובה 160. מקפידה לשמור על משקל על ידי צריכת לא יותר מ1200 קלוריות ביום..מקפידה לאכול את המנה העיקרית בסביבות השעה 15:00-16:00. אך לאחרונה בגלל לו"ז עמוס העברתי אותה לשעה 19:00-20:00 שאלתי היא אם זמן הארוחה העיקרית עתירת הקלוריות משפיע או לא.. יש לציין שבמהלך היום אני אוכלת פירות וסלטים דלי קלוריות..האם זה בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמני ארוחות
צחי כנען29/03/2008ארוחה עיקרית בערב אינה משפיע על הירידה או העליה במשקל אם הרכבה לא משתנה, זאת אומרת שאינך אוכלת יותר כי שינת את זמני הארוחות.
בגדול - דיאטה זו מתמטיקה וחלוקת הקלוריות במשך היום אינה משנה!!! תמיד לקחת בחשבון כי הימנעות מאכילה שעות מרובות יוצרת רעב בלתי נשלט ואכילה מופרזת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטאג' בתזונהנועה27/03/2008
הי
הבנתי שחלק מהמסיימים את התואר במדעי התזונה מחכים כמה מחזורים עד שיתפנה מקום לסטאג' בשבילם. זה נכון? כמה זמן מקסימום צריך לחכות? ומה עושים במקרים כאלה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נועה
גילה אדלר01/04/2008סטג' כדאי לברר במסגרת האוניברסיטה .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך?אליעזר26/03/2008
ד.נ.
ברצוני לקרוא את מאמרך על הדבש, עפ"י הצעתך, אבל אינני יודע (טכנית) כיצד למצוא אותו, כפי שכבר כתבתי לך בעבר. האם תוכלי להנחות אותי כיצד להגיע אליו? א.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אליעזר
גילה אדלר01/04/2008זה הקישור
http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=6319
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם בחלב סויה ומוצריו יש חלבונים ??רעות20/03/2008
האם דגני סויה הם קטניות או שהתבלבלתי במונחים???
היכן ניתן לרכוש חלב סויה??
האם הןא מומלץ יותר מחלב הפרה???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סויה
צחי כנען24/03/2008סויה ממשפחת הקטניות , לא התבלבלת.
רק בשביל הסמנטיקה אין דבר כזה חלב סויה אלא משקה סויה. חלב מגיע רק מהפרה,נאקה וכו'
אפשר לרכוש בכל בית טבע אבל גם בהרבה מאוד סופרמרקטים גדולים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים כשיש b12 נמוך?הילה20/03/2008
שלום,
הופנתי לפורום הזה מפורום בדיקות דם.
לא מזמן גיליתי שלפי בדיקות הדם שלי מצב הb12 שלי בכי רע (מתחת לממוצע), לעומת זאת הברזל בסדר גמור.
רציתי לשאול מה הכי כדאי לעשות במצב כזה. אני סובלת מעייפות וכאבי ראש וחושבת שזה קשור. אני אוכלת כל יום בשר, בעיקר בשר עוף, הציעו לי לאכול הרבה בשר הודו במקום כי יש בו יותר b12 האם זה נכון?
כתבת כי ברוב המקרים מדובר בבעיה במערכת העיכול, האם מדובר בבעיה ספציפית? האם יש לזה פתרון? תזונה נכונה לא יכולה להועיל?
אודה מאוד על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין
גילה אדלר01/04/2008כשאת אומרת מתחת לממוצע למה את מתכוונת , יש טווח תקין שמתחתיו יש צורך בהתערבות ולא דרך האוכל , כי אם לטענתך את אוכלת מזונות מהחי אין טעם להעמיס יותר ויש צורך בקבלת הויטמין ישירות למערכת הדם כמו בכדור תת לשוני שניתן לקבל או בזריקות , וכך אם יש בעיה בספיגה במערכת ההעיכול הטיפול הנ"ל פותר אותה . כמובן שיש לחזור על בדיקות כל 3 חודשים כי ויטמין זה נאגר בכבד ויש סכנה בצריכה עודפת .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כליות פוליצסטיות? ותזונהרעות19/03/2008
האם יש תזונה מיוחדת למי שיש לו כליות פולצסטיות ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ידוע לי
צחי כנען24/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכליות פוליציסטיות
גילה אדלר01/04/2008מניסיון שלי בחולי כליות פוליציסטיות מתן דיאטה דלת מלח ודלת חלבון עוזרת לשמר תפקוד חלקי של הכליות אך השלב של טיפול חליפי לכליה הוא בלתי נמנע ובגיל צעיר יחסית ( דיאליזה או השתלת כליה ).
אם את מעוניינת בפירוט רב יותר חזרי ושאלי
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגילה שלום!
רעות03/04/2008אשמח לקבל פרוט.
בתודה מראש,
רעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרעות יקרה
גילה אדלר05/04/2008כל דיאטה דלת חלבון ודלת מלח חייבת להיות מותאמת לאדם לאחר קבלת כל הנתונים שקשורים למימידי גופו לגילו סדר חייו תרופות שהוא נוטל אילוצי חיים ועוד ועוד .....אם הנכם חברי מכבי תוכלו להגיע אלי לטיפול ואם לא נסו להגיע למטפל אחר . הפורום אינו מחליף יעוץ אישי .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פופקורןחיליק16/03/2008
שלום האם אפשר לרזות אם אוכלים פופקורן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פופקורן
צחי כנען16/03/2008פופקורן הוא בעצם פחמימה (התירס), אם לא ממש מגזימים ולא מוסיפים שמן יכול לשמש כנישנוש הגיוני קלורית ובריא מאוד. רק לאכול פופקורן זה איננו מאוזן מן הסתם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייבת עזרה- עלייה במשקלmey13/03/2008
אז ככה, במהלך החורף ירדתי יותר מידי במשקל ואני מעוניינת לעלות איזה 2-3 קילו, אולי זה נשמע ממש קצת וקלי קלות, אבל אני מפחדת לעלות יותר מידיי, ואז שוב לרדת ולהיכנס למעגל כזה...
איך אני עושה את זה בצורה נכונה?
יש לציין שרמת הפעילות הגופנית שלי היא גבוהה, האם להתחיל בכך שאצמצם בפעילות הגופנית?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעלות במשקל
גילה אדלר13/03/2008כשאת אומרת מתעמלת "הרבה " למה כוונתך ? אם זה יותר משעתיים ביום פעילות איירובית כדאי שתרדי לשעה וחצי 4 פעמים בשבוע ואם את מתעמלת כך הוסיפי לתפריט משקה עתיר קלוריות כמו מילקשייק או 2 כוסות חלב + קורנפלקס לפני השינה עד שתגיעי למשקל היעד , ולאחריו הורידי תוספת זו .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום, האם מכירים דיאטניות המחפשות..ג'ודי11/03/2008
שלום לכולן/ם
האם מכירים דיאטניות המחפשות עבודה בתחום???
אשמח אם תפנו אלי לכתובת האימייל שלי
[email protected]
תודה תודה
ג'ודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבודה בתחום
גילה אדלר13/03/2008אם תשלחו לי כמה מילים אוכל להפנות לתפוצת דיאטניות שיש לי
מחכה לתשובה אפשר להעביר לי למייל שלי מתוך האתר שלי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוג הפחממותאליעזר10/03/2008
ד.נ.
איך אוכל לדעת איזה חלק מהפחממות שבמזון כזה או אחר (למשל, דבש, ריבה, שוקולד, אורז, לחם וכו') שאני אוכל הוא פחממות מורכבות ואיזה חלק מהן הינן פחממות פשוטות? תודה. א.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוג הפחמימות
גילה אדלר13/03/2008איך תוכל לדעת ?? לא רשום על האריזה מהו סוג הפחמימה ולכן צריך פשוט לדעת שפחמימה פשוטה הוא בעצם הסוכר הקיים בפירות , בסוכר הלבן והחום , בריבה , דבש , מיצים טבעיים , מיצים ממותקים , קורנפלקס , סוכר ענבים , סוכר החלב , ופחמימות מורכבות הכוונה לעמילנים כמו שקיים בקמח ,אורז ,דוחן ,כוסמת ,תפוח אדמה ,שיפון, שיבולת שועל , קינואה , גריסים , חיטה (בורגול סולת ), לחם , דברי מאפה ,
כדאי לציין שקמח לבן ממנו מכינים לחם לבן מתנהג בגוף כמו סוכר נקי הואנספג מהר ומעלה את רמת הסוכר בדם בדומה לאכילת סוכר , לכן טבלאות של אינדקס גליקמי חלקן משוות את הציון ללחם לבן וחלקן לסוכר פשוט .
מה הצורך שלך בעניין זה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאליעזר
אליעזר14/03/2008ד.נ.
תודה על תשובתך. ולשאלתך בדבר הצורך שלי, אשיב שאני מבקש לדעת עד כמה מזיקה או מועילה אכילת דבש, או ריבה, או מזון מלכות. במקרה זה מדובר באדם מבוגר למדי, קצת רזה, שרמת הגלוקוז שלו בדם היא, בממוצע, 95-96 ומחבב מתוקים כנ"ל. אשמח לקבל התייחסותך. שבת שלום. א.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאליעזר יקר
גילה אדלר16/03/2008כתבתי מאמר עדכני מפורט על הדבש והוא מופיע באתר זה אתה מוזמן לקרוא . אם אין לך בעיית משקל או סוכרת או שומנים בדם אתה יכול לאכול דבש כמו גם ריבה טבעית בלי חשש. אנשים רזים יודעים כנראה לווסת את משקלם באופן טבעי אז סמוך על עצמך .......
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בורגול?LEA10/03/2008
האם בורגול זו חיטה מלאה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בורגול
גילה אדלר13/03/2008בורגול זו בעצם חיטה כתושה גס שעברה בישול וייבוש לכן אפשר לאכול את הבורגול לאחר שנשטף במים ונסחט או לאחר בישול של דקה במים רותחים . אם הבורגול מחיטה מלאה זה רשום על האריזה ,ואם לא אז זו חיטה שעברה ליטוש של הקליפה .
כל הכבוד על השאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמיןDסיגל08/03/2008
שלום,הייתי רוצה לדעת מה ההבדל בין ויטמין D2 לויטמין D3.קראתי קצת בנושא אך אני לא מבינה מה ההבדל במטבוליזם שלהם בגוף-מה שקשה לי להבין זה האם הצורה של הויטמין בדם(זו הנמדדת בכדי לזהות חסר או עודף-25)OH)D-היא אותה מולקולה של שתיהצורות הנ"ל.כלומר, האם בכבד ויטמין D2 הופך לויטמין D3 ואז הצורה הנישאתבדם היא 25)OH(D3 או שמא התהליךהנ"ל לא מתרחש וישנן שתי צורות הנישאות בדם 25(OH)D3 וגם 25)OH(D2. אניפשוט קצת מבולבלת ולא מצליחה להבין את ההבדל בין שתי צורות הויטמין מבחינת המטבוליזם שלהםבגופינו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום סיגל
גילה אדלר09/03/2008ויטמין D2 הוא הויטמין לאחר שעבר 2 הידרוקסילציות בכבד , ובשלב השני הוא עובר הידרוקסילציה נוספת בכליה לקבלת D3 וזו בעצם הצורה הפעילה של הויטמין . דרך נוספת לקבלת הויטמין הפעיל הוא ממקור של הפעלת מולקולת הידרו- כולסטרול על ידי קרנים אולטרה סגולות.
למה זה מעניין אותך ברמה הזו של הביוכימיה ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויטמין D ובדיקת הדם
צחי כנען09/03/2008בדיקת הדם בקופת החולים (לפחות במכבי) היא של ויטמין D לפני שעבר ל D2 או D3. הערכה שלו בפועל כוללת את הפוטנציאל של היצור העצמי + כמות הויטמין מהמזון. בקפסולה שאנו קונים קיימות רק שתי הנגזרות D2+D3.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאריק05/03/2008
לאחרונה התחלתי לאכול הרבה מנות חמות משום שזה קל להכנה וזה מזכיר לי את הבישול שהייתי רוצה לאכול.
האם לדעתכן זה ממש לא בריא לאכול בערך 2-3 מנות חמות כל יום?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אריק
גילה אדלר05/03/2008מאוד רע. מנה חמה אחת לשבוע זה המקסימום שהייתי רואה כסביר .
תכולת החומרים המשמרים באבקת תפוחי האדמה , השמנים וחומרי הטעם המלאכותיים כה רבים עד שספק אם אוכל להתייחס לזה כאל בסיס המזון שלך
למה שלא תכין לבד : ספגטי מחיטה מלאה ?? פירה מתפוחי אדמה טבעיים ? בורגול מלא ? כל אלו לוקחים זמן כה קצר ........תוכל להכין ליומיים שלושה ולחמם .........* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילת פחממותסיגל02/03/2008
מדוע בתפריט שבו יש 20% פחממות יעיל יותר בהורדה במשקל מתפריט קלורי זהה שבו 40% פחממות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט דל פחמימות
גילה אדלר02/03/2008המחקרים מראים שאין יתרון לדיאטה זו מבחינת מספר הקילוגרמים שירדו ולאחר מספר שבועות קצר לא נראה הבדל בין סוגי הדיאטות השונות ומה שקבע היה הגרעון הקלורי .
לכן אין כל יתרון לדיאטה זו .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות ללקטוזסיגל02/03/2008
בני בן 6 רגיש ללקטוז נמנע מאכילת מוצרי חלב (הגורמים לכאבי בטן ושילשולים)
למעט גבינה צהובה ואקטימל וחלב דל לקטוז קראתי שרצוי באופן זהיר ועיקבי כן לתת חלב כדי להפחית את הרגישות ללקטוז האם נכון הדבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות ללקטוז
גילה אדלר02/03/2008ברגישות ללקטוז לא מומלץ לתת חלב ,משום שמתן חלב לא יפחית את הרגישות ללקטוז אלא יחמיר את מצב הילד ויפגע בהתפתחותו בגלל תת ספיגה של מזונות אחרים שיופרשו מהגוף עם השלשולים בגלל החלב..
מתן קוטג' , חלב דל לקטוז שהם דלי לקטוז מספיקים לצורך החשיפה למעט לקטוז , אחוז קטן של ילדים יכולים לפתח את האנזים לקטז עם הגיל ולהבריא מרגישות זו .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)