מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קלוריותרעות28/05/2014
שלום,
אני לוקחת את התרופה קסניקל לעזרה בירידה במשקל.
רציתי בבקשה לברר: בארוחת צהריים שבה אני אוכלת המבורגר 80 גרם
ערכים תזונתיים: 180 קלוריות, 12 גרם חלבון, 14.5 גרם שומן, 6 גרם שומן רווי
כמה קלוריות משומן מכיל ההמבורגר.
אני פשוט רוצה לנסות לחשוב כמה זה יצא שליש מהקלוריות האלה
כדי להבין כמה קלוריות אני "מפסידה " אם אני לוקחת קסניקל, ואם בכלל
שווה לשלם על התרופה הזאת.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלוריות - תגובה
צחי כנען14/07/2014מתוך 180 קלוריות , 130 קלוריות משומן והשאר מהחלבון. לשיקולך כמובן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקה חם מומתקאליהו24/05/2014
שלום רב,
האם קפה הפוך, קפוצ'ינו, אספרסו עם חלב, קקאו, תה ירוק, תה צמחים ותה שחור - כאשר כל אלה מומתקים בסוכרזית/סוכרלוז וכדומה - הם משקאות בריאים או מזיקים? רמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקה חם מומתק - תגובה
צחי כנען24/05/2014יש דעות לכאן ולכאן בעיניין בטיחות השימוש בממתיקים. הסוכרלוז הוא ככל הנראה בטוח והייתי ממליץ עליו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחקרים ומוסמכים
אליהו25/05/2014שלום,
בסדר, כל הכבוד לדעות. אבל מה אומרים המחקרים וגם הגורמים המוסמכים?
בברכה, רמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחקרים ומוסמכים - תגובה
צחי כנען26/05/2014דעותיי תמיד מסתמכים על הידע המדעי הקיים אך גם תמיד יש צורך לבחון את הנתונים באור ביקורתי.
ובשורה תחתונה אין בעיה להשתמש בהם ובטח בכמויות קטנות של 2-3 ביום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה6 ממתיקים
אליהו26/05/2014צחי שלום,
אני שותה על בסיס יומיומי כדלקמן: 2 אספרסו, 1 ספל קקאו, 2 כוסות תה, 1 כוס לימונדה (ביתית), 2 כוסות מים/סודה, וגם 1 כוס בירה שחורה דיאט. אני ממתיק את כל הנ"ל (פרט לבירה, המומתקת ע"י היצרן, ופרט למים/סודה) בממתיקים - סה"כ 6 ממתיקים. האם זה, לדעתך, בסדר והגיוני? למיטב הבנתי את הנחיות FDA, שישה ממתיקים ביום זה לא מוגזם.. אבל, לאור תשובתך, האם אני טועה? רמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנוזלים
אליהו27/05/2014ד.נ.
בהמשך לשאלתי מאתמול, אבקש גם לדעת האם כמות הנוזלים שאני צורך, אותה ציינתי, עונה לדעתך על הצרכים בנוזלים? אעיר, בהקשר זה, שאני גם אוכל סלטים בבוקר ובערב, וכמו כן מרק בצהריים (שאולי מוסיפים קצת נוזלים לכמות הנ"ל). בברכה, רמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנוזלים - תגובה
צחי כנען10/07/2014ניתםן לבדוק בקלות את מאזן הנוזלים ע"פ צבע השתן, בהיר- שתיה מספקת.
לא ניתן להגיד רק לפי כמות השתיה הנצרכת האם היא תקינה מכיוון שלכל אדם קצב הזעה שונה, נמצא במשך זמן שונה במזגן/בחוץ וכו'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה6 ממתיקים - תגובה
צחי כנען10/07/2014נראה הגיוני לאדם מבוגר.
אין אף מחקר רציני שבדק את הכמות הממתיקים לסוגיהם במחקר קליני מסודר בבני אדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומן רווישחר14/05/2014
שלום צחי
לא מובן לי הנושא של שומן רווי
כידוע לי שומן רווי מצוי בשומן מהחי למעט שמן קוקוס ודקלים.
ראיתי שיש במרגרינה גם שומן רווי למרות שעשויה משומן צמחי.
יש הסבר לכך?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומן רווי - תגובה
צחי כנען14/05/2014כל השמנים ולא קשור מקורם עשויים מכמה סוגי חומצות שומן (רווי, חד בלתי רווי, רב בלתי רווי) אבל באחוזים שונים ולכן גם במרגרינה העושיה משמן תירס למשל תוכל לראות שומן רווי.
שים לב שמשפחת השומן הרווי מכיל עשרות חומצות השונות זו מזו ומשפיעות באופן שונה על תהליך הטרשתי למשל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמן
שחר15/05/2014תודה תשובה מספקת
עוד בעניין
האם שמן שעבר טיגון כמו בשניצל או טיגון בשמן עמוק כמו פלאפל,מאבד מערכיו ומזיק לבריאותינו?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמן - תגובה
צחי כנען15/05/2014השמן שעובר טיגון עמוק וממושך (הרבה שעות במטגנת) נוטה להתחמצן ולהוביל לתהליך טרשתי בכל הדם.
לא מומלץ :(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבד עוףנוני11/05/2014
אני אוכלת כבד עוף כדי להעלות רמת ברזל בדם. האם יש בעיה עם אכילת כבד 4 פעמים בשבוע? אציין שאני בהריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד עוף - תגובה
דרורית סירקיס-גדרון14/05/2014עלייה בערכי כולסטרול LDL
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משהו מפחידליה09/05/2014
אני לא שמנה אבל המישקל שלי כרגע לא יציב ולאט לאט הוא עולה כול דבר לגמרי שאני אוכלת הולך למישקל כול יום יורדים לי 400 גרם אבל אם אני אוכלת טיפטיפה יותר ישר זה עולה על 400 גרם , והמישקל עולה אפילו מתפוח ולא יורד ... יש תרופה שאני יכולה לקחת כדי שהמישקל הייה יציב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משהו מפחיד - תגובה
דרורית סירקיס-גדרון14/05/2014הירידה במשקל של 400 גרם ליום היא מהירה מאוד ! ככל הנראה הגוף נכנס לסטרס מקצב הירידה המהיר ולכן הוא מתגונן בעזרת עלייה במשקל שאינה פרופורציונלית למזון.
אני מציעה התייעצות עם דיאטנית שתייצב את התפריט !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטת השמנהאוראל26/04/2014
שלום,
הנני כבת 65, לאחר מחלה עם חום גבוהה איבדתי ממשקלי כ 4 קילוגרמים שלא היו מיותרים. הדבר לא טוב ולא יפה. כיצד אוכל להשיב את משקלי הקודם חזרה בהקדם.
אודה על תשובתכם
אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטת השמנה - תגובה
דרורית סירקיס-גדרון26/04/2014כדאי להתייעץ עם דיאטנית ולהתאים את התזונה לנתוני בדיקות דם והבנת המצב הבריאותי ככלל. אם אין בעיות ספציפיות הייתי מוסיפה לתפריט שומנים דוגמאת : אבוקדו , טחינה גלמית, שמן זית אגוזי מלך , שקדים ופיצוחים אחרים. בנוסף הייתי מוסיפה לחם מלא עם זיתים אגוזים...בנוסף ניתן לשקול שייקים של פירות , כמובן כל זאת כפי שציינתי בהתחשב בנתונים בריאותיים .בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה המהירה.
אוראל26/04/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיץ מירקותרינה20/04/2014
שלום
האם מיץ מירקות עדיף על פני ירקות מבושלים או
להיפך,היכן יש יותר תועלת ויטמינים מינרלים
וכדומה?
תודה לתשובה
אנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיץ מירקות - תגובה
צחי כנען20/04/2014מינרלים אינם מושפעים כלל מבישול,אפיה או חימום אחר.
ויטמינים מוסימים רגישים יותר עד כדי התפרקותם, לא הייתי מתחשב בזה בשיקול אם לצרוך כטריים או מבושלים , השיקול הדומיננטי בעיניי הוא הטעם והכיף ולא "הבריאות".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קטניותשחר16/04/2014
שלום צחי
האם קטניות הן פחממות או ירקות?או שקטניות זה רק הגדרה בעצם?
תודה חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קטניות - תגובה
צחי כנען20/04/2014הירקות מכילים מעט פחמימות והרבה מים וסיבים. לעומתם הקטניות מכילות כמות גדולה של פחמימות וחלבונים (בערך חצי:חצי), עם סיבים כמובן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- SOMTING 2ֶ13/04/2014
בתפו"א יש
סוכרים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר SOMTING 2 - תגובה
צחי כנען20/04/2014יש הרבה פחמימות (עמילנים) המתפרקות בצורה מהירה לסוכרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- SOMTING&10/04/2014
כמה שומן
טרנס יש בסמבוסק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר SOMTING - תגובה
צחי כנען10/04/2014לא יודע, תלוי כמה מרגרינה משתמשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- על האש פעמיים בשבועשוקי10/04/2014
שלום רב,
האם ארוחת בשרים על האש של כפעם-פעמיים בשבוע (מנגל פחמים או גז) מסוכנת לבריאות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר על האש פעמיים בשבוע - תגובה
צחי כנען10/04/2014צליה על האש יוצרת תרכובות הנחשבים מסרטנים למרות שאין אף הוכחה ברורה לתדירות או כמות האכילה "המותרת" או "המסוכנת".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלכוהולשחר08/04/2014
שלום צחי
האם תהליך הפירוק של אלכוהול קשה וארוך יותר ממזון רגיל?אם כן אשמח לשמוע את הסיבה.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלכוהול - תגובה
צחי כנען09/04/2014להיפך. אלכוהול מתפרק בקלות ובמהירות ואף המזון היחיד שנספג ממש בקיבה ולכן אנחנו מושפעים ממנו באופן יחסית מהיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לגיל שלישיחננקו קלבדיה07/04/2014
לאמא אחרי טיפול כימיטרפי ירד תאבון ויש ירידה משמעותית במשקל.נפתחה לה פצה לחץ בעיכוז.הרופה המליצה תוספת
חלבון.אבל לא הפנתה אותה לדיאטנית אלה נתנה מרשם לpow. Superwhey שלא בפנקס התרופות של קופת חולים. רציתי לשאול עם יש תוספות חלבון ש נמצים בסל התרופות של קופות חולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה לגיל שלישי - תגובה
צחי כנען08/04/2014בוודאי שכן (לפחות במכבי). פני לרופאת המשפחה בקופת החולים שלך.
דרך אגב בלי תמיכה קלורית תוספת החלבון לא תהיה מספקת. דירשי לראות דיאטנית
במכבי - קיים גם טיפולי בית במידת הצורך.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גבינה צהובהגיל07/04/2014
שלום צחי
כמה פעמים בשבוע היית ממליץ לצרוך גבינה צהובה 9% שומן על מנת לשמור על תזונה מבלי לחרוג?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבינה צהובה - תגובה
צחי כנען07/04/2014הי,
אין שום מניעה לצרוך באופן יום-יומי. בעיניי אין לזה טעם -עדיף מחצית הפרוסה של 28% מאשר 9%:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכל%30/03/2014
סמבוסק מזיק לגוף ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוכל - תגובה
צחי כנען31/03/2014בבצק סמבוסק יש חמאה במקרה הטוב ופחות טוב אם משתמשים במרגרינה.
בכל אופן לא הייתי מגדיר כמזון מזיק כל עוד צריכתו מתונה.
כמו כל מזון ...אם אוכלים כל יום פעמיים ביום אז ייתכן שכמות החמאה/מרגרינה תהיה אכן מזיקה ומשמעותית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)