מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נשירת שיערליאור23/06/2011
שלום רב,
אשמח בבקשה לטיפים תזונתיים לנשירת שיער עקשנית ומעצבנת
שמתחילה לערער אותי ולפגוע בחיי היומ-יום שלי
כרגע אני לוקחת ויטמינים : קבוצת בי
ויטמין סי
אבץ
ומולטי לנשים של סולגאר
האם יש תזונה /ערכה שתחזק לי את זרימת הדם לקרקרפת בבקשה?
ותזונה שתאפשר לי ריפוי של הקרקפת?
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי טל-
**25/06/2011המזונות שיפסיקו את הנשירה- אגוזים, שקדים, קשיו, גרעיני דלעת וחמניה, כבד, דגים, סלמון, ביצים, גבינות,טונה, סרדינים,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקני גם שמפו+אמפולות נגד נשירה,
**26/06/2011והנשירה תיפסק לחלוטין!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנאי קבלהאיריס23/06/2011
אני אחרי תואר ראשון בעבודה סוציאלית
מעוניינת לעשות הסבה לתזונה
מה הם תנאי הקבלה וכיצד ניתן לעשות זאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנאי קבלה - תגובה
צחי כנען27/06/2011את יכולה לפנות לאוניברסיטת ירושליים / תל חי או אריאל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמן חמניותאלעד15/06/2011
האם שמן חמניות הוא שמן בריא?הוא קיים בדגים המשומרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמן חמניות - תגובה
צחי כנען15/06/2011שמן חמניות כמו כל השמנים מן הצומח:תירס, סויה וכו'
אינו מזיק לבריאות בצריכה מוגבלת אך לעומת שמן זית נחשב נחות בגלל תכולת השומן הייחודית לזית
ודגים משומרים לרוב נשמרים לצערי בשמן צמחי במקום בשמן דגים !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למניעה ולא לטיפולאלי14/06/2011
האם קיימת המלצה כלשהי (של גורם רשמי או מקצועי כלשהו) לנטילת התוסף קיו 10 ע"י אנשים בריאים - למניעת מצבי חולי כלשהם (ולא לטיפול בהם)? אם כן, מי המליץ והיכן ומתי פורסמה ההמלצה? רוביק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למניעה ולא לטיפול - תגובה
לימור בן חיים15/06/2011אין המלצה כזו לאוכלוסיה הבריאה. גם לגבי אנשים הנוטלים סטטינים או סובלים מאי ספיקת לב אין המלצה פורמלית אלא בעקר מחקרים המראים על השפעה מסויימת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיכאון מהמשקל אחרי לידהלימור14/06/2011
בת 32
אמא ל-3 בנים
5 חודשים אחרי לידה
75 ק"ג 155 ס"מ
את ההריון האחרון התחלתי 10ק"ג פחות וניראתי טוב.
עכשיו כבר חודש וחצי שאני לא מצליחה לרדת גרם!!
אני בקבוצה ואוכלת נכון תפריט מאוזן
עושה מעט ספורט בחדר כושר חצי שעה כל פעם 2-3 בשבוע
ריצה על הליכון או אליפטי
לא רוצה להוריד עוד באוכל...גם ככה קשה לי...
אם תרצו ארשום יום לדוגמא
יש לי כאבים בבירכיים מהשומן ובכללי מאוד רע ומצב רוחי ירוד ואני די מרירה...
למה אני לא ממשיכה לרדת???
אחרי הלידה ירדתי 7 ק"ג ונשארו לי עוד 10ק"ג עליתי הרבה בהריון...
יש לכך אולי סיבה קלינית?
אני עם התקן תוך רחמי רגיל ללא הורמונים. יש קשר?
איזה שינוי כדאי לעשות?
אני כרגע עם פחות פחמימות
ועדיין המשקל לא זז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיכאון מהמשקל אחרי לידה - תגובה
לימור בן חיים15/06/2011לימור שלום.
מבינה את התסכול. מתקשה לתת הסבר מדעי. יכולה רק להגיד שלעיתים לוקח לגוף יותר זמן ושאם את פועלת נכון תהייה תוצאה.
כמו כן רצוי להתייעץ עם המדרכיה של הסדנא אולי לבדוק מה אפשר לשנות
אפשר לגשת לבצע בדיקות כמו TSH ויטמין D, סוכר עוד. יתכן כי יש בעיה .
ובעקר לא להתיאש את עודה דברים טובים לעצמך ובטוח יהיו תוצאות .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה נכונה כשיש דלקת בושטיעל13/06/2011
אנא עזרו לי, על פי רופא א.א.ג יש לי דלקת בושט ואני לא יודעת מה עלי לאכול ומה לא?
אשמח לעזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה נכונה כשיש דלקת בושט - תגובה
לימור בן חיים15/06/2011היום הגישה הטיפולית לגבי תזונה בדלקות בקיבה ובושט היא התאמה לפי סבילות אישית כלומר שאם יש משהו שאת מרגישה שאינו מתאים תמנעי ולא גישה גורפת.
בכללי יש להמעיט בצריכה של קפאין ואלכוהול במיוחד על קיבה ריקה.
יש לאכול מנות קטנות , אכילה איטית כדי להקטין לחץ מהיקבה כלפי הושט.
לעיתים הפרדה בין שתייה לאוכל עוזרת.
הליכה לאחר אכילה גם היא מקטינה לחץ מזון נאכל כלפי מעלה.
יש מחקרים המראים כי צריכה של מיץ חמוציות וכן של יוגורט פרוביוטי יכולה להועיל בעקר עם הדלקת נגרמת כתוצא המחיידק הליקובקטר פילורי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה טבליות?אלי11/06/2011
שלום למומחי התזונה,
בכמה שקיות/טבליות סוכרלוז ביום יכול אדם, השוקל 65 ק"ג, להמתיק קפה/תה וכו', ללא חשש? תודה מראש. שבוע טוב. אלישבע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה טבליות? - תגובה
לימור בן חיים12/06/2011תשובה קשה שכן כיום סוכרלוז יכול להגיע גם ממזונות אחרים (מזונות דיאטטיים שונים )שימוש של 4-6 שקיות ביום מאפשר צריכה בטוחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זירוז מחזורדינה07/06/2011
היי,
לפני כחצי שנה הפסקתי עם הגלולות ומאז לא קיבלתי מחזור (שהיה סדיר לפני הגלולות).
ביקרתי אצל רופאת נשים אך היא המליצה לי לקחת שוב גלולות (לא פותר את הבעיה אבל עם הגלולות יהיה לי מחזור)
אני לא מעוניינת לקחת שוב גלולות לכן הגעתי לפורום הזה כדי לשאול האם חוסר המחזור יכול לנבוע מזה שירדתי במקל (ובכך ירדו כנראה אחוזי השומן בגופי)?
אם אני אוסיף לתזונה שלי שומנים בריאים (כשירדתי במשקל לא אכלתי בכלל שומן) זה יוכל לעזור למחזור להגיע?
בכלל האם אפשר להעלות אחוז שומן בגוף מבלי להעלות במשקל?
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זירוז מחזור - תגובה
לימור בן חיים12/06/2011כדאי לדעת האם הירידה במשקל היא הבעיה. יש לציין מה משקלך הנוכחי וכן הגובה שלך כמו כן מה היה המשקל הקודם.
אם את מצויה בתת משקל הרי שאת צריכה להעלות במשקל ( שומן שריר לא משנה) לעיתים אצל ספורטאיות מקצועניות אחוז השריר הגבוה ביחס לשומן גורם להפרעה הורמונלית, ירידה ברמת הפעילות הגופנית האינטנסיבית יכולה להביא לשינוי ההרכב ללא שינוי במשקל. אך אני מבינה שזה לא המקרה כאן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנתונים
דינה12/06/2011משקל נוכחי: 49 גובה: 1.59 גיל 20
משקל לפני הירידה הוא 57* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנתונים - תגובה
לימור בן חיים15/06/2011הירידה אכן משמעותית. עדיין מדד מסת הגוף BMI נמוך אך בגבול התקין.יתכן ויש לכך השפעה כדאי ליצב את המשקל ף לאזן את התפריט וכמובן לפנות לרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנתונים - תגובה
לימור בן חיים15/06/2011הירידה אכן משמעותית. עדיין מדד מסת הגוף BMI נמוך אך בגבול התקין.יתכן ויש לכך השפעה כדאי ליצב את המשקל ף לאזן את התפריט וכמובן לפנות לרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה נכונה כשיש דלקת בושטנינה05/06/2011
שלום
גילו אצלי דלקת בושט וקבלתי טיפול באומפרדקס.
כמו כן נאמר לי להמנע מאכילת המון מאכלים.
האם אפשר לקבל המלצה על מאמר או אתר או אולי מכן תפריט או מידע על המזונות המותרים לאכילה.
בתודה ובברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה נכונה כשיש דלקת בושט - תגובה
לימור בן חיים12/06/2011היום הגישה הטיפולית לגבי תזונה בדלקות בקיבה ובושט היא התאמה לפי סבילות אישית כלומר שאם יש משהו שאת מרגישה שאינו מתאים תמנעי ולא גישה גורפת.
בכללי יש להמעיט בצריכה של קפאין ואלכוהול במיוחד על קיבה ריקה.
יש לאכול מנות קטנות , אכילה איטית כדי להקטין לחץ מהיקבה כלפי הושט.
לעיתים הפרדה בין שתייה לאוכל עוזרת.
הליכה לאחר אכילה גם היא מקטינה לחץ מזון נאכל כלפי מעלה.
יש מחקרים המראים כי צריכה של מיץ חמוציות וכן של יוגורט פרוביוטי יכולה להועיל בעקר עם הדלקת נגרמת כתוצא המחיידק הליקובקטר פילורי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומן אחרי אימוןאלעד03/06/2011
האמרה לא להרבות באכילת שומן אחרי אימון
עד כמה גרם שומן אפשר לאכול אחרי אימון בשביל למקסם את האימון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומן אחרי אימון - תגובה
צחי כנען03/06/2011מרכיב השומן לאחר האימון צריך להיות מינורי וקשור יותר לסה"כ הקלורי היומי ופחות משמש כמרכיב התאוששות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשומן
אלעד03/06/2011אך כמה גרם שומן עלי לאכול אחרי אימון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשומן - תגובה
צחי כנען04/06/2011אם הינך אוכל מאכלים דלי שומן כמו גבינות ,בשרים וכו'... 1-2 כפיות שמן בארוחה שלאחר האימון.
שים לב שתשובתי היא מאוד כוללנית ותלויית משקל, גיל, סוג הדיאטה, אופן האימון וכו'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על כמויות ומדידות??02/06/2011
כשכותבים בתפריט "כוס אורז" או מנת הגשה.אני אף פעם לא יודעת באיזה גודל כוס מדובר-האם אפשר למדוד את זה בכוס כמו של אפיה ששם 1 כוס=237 מ"ל או שמדובר בכוס חד פעמית קטנה שקופה?
לתשובה אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על כמויות ומדידות - תגובה
צחי כנען03/06/2011שמדובר על קבוצת הפחמימות בד"כ כוס היא 200 מ"ל (נמדד בנפח) ולא במשקל
שווה גם ל1.5 כוסות חד פעמיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
??03/06/2011תודה צחי עזרת לי מאוד.
ואם יורשה לי שאלה אחרת-אני סובלת מבעיות עיכול (נמצאת בבירור) ולכן גם בתת תזונה.חסר לי חומצה פולית(ערכים 2.2) וויטמין D (תוצאה:8) וגם אבץ.אני לוקחת בהוראת רופא 5 מ"ג פולית ,4000 יחידות D .אני אוכלת הרבה ירקות ירוקים ובכלל ירקות כמעט כל ארוחה.האם יתכן כי אני לא סופגת את הויטמינים והמינרלים?נאמר לי שיעשו לי זריקה של D וכן השלמה של פולית באם הערכים לא יעלו והשאלה שאני שואלת היא כמה זמן מקובל לקחת את התוספים האלו לפני ביצוע בדיקות דם חוזרות?והאם יש לך המלצה לגבי סוגי מאכלים בהם אני יכולה להעשיר את התזונה שלי אבל בעלי נפח קטן כי הסיבים בירקות עושים לי ממש כאבי בטן?
לציין שאני גם בתת משקל.
והאם אחד מהחוסרים האלו מעורר בחילות או ירידה בלחץ הדם?כי לאחרונה אני סובלת מקוצר נשימה לאחר הליכה מאוד קצרה וכן בחילות קשות.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! - תגובה
צחי כנען04/06/2011האם את בבירור אצל רופא גסטרו ? פנימאי ?
האם עברת בירור למחלת הציליאק ? מחלות דלקתיות של המעיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות
??04/06/2011שלום צחי,
אני בטיפול אצל גסטרו.ישנה בעית מוטיליות קשה שגוררת הקאות עד כדי אשפוזים בבית חולים עם נוגדי הקאות לוריד עם עירוי נוזלים.מצב זה מאופיין בתקופות של התקפות של הקאות וישנם ימים רגועים יותר..בדיקת גסטרו העלתה דלקות וכיבים בקיבה ותירסריון ומזון לא מעוכל בקיבה(למרות שאכלתי רק מרק הוא נשאר יממה בקירוב בקיבה).בדיקת צליאק שלילית.אין קרון או קוליטיס.צריכה לעבור בדיקת מנומטריה.מחסור באשלגן ונתרן כרוני.גם דיאטנית נכנסה לתמונה אבל לאחר שתזונה נוזלית גם כשלה ברובה ,אני כמעט לא רואה אותה כי היא פשוט לא יודעת מה לעשות.אני שוקלת 37 ק"ג וגובהי 162 .והאמת היא שאני די אובדת עצות ומנסה לתקן כרגע חוסרים(לטעמי חסר לי גם B1 ).לאחרונה עברתי בדיקת הומוסיסטאין שהראתה רמות גבוהות פי שלושה מהמקסימום.לכן נעשתה בדיקה של חומצה פולית וכאמור התגלה המחסור.אני יודעת שמצבי מורכב אך בכז אשמח למעט עצות איך להתמודד עם החוסרים ולא לתת למצב להתדרדר עוד יותר עד גמר הבירור.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות - תגובה
צחי כנען04/06/2011כמו שאמרת מאוד מורכב, אין לי לצערי מה להוסיף ברמת האינפורמציה המונחת לפניי
בכל מקרה בהצלחה ואין ספק שאת זקוקה לחשיבה מולטידיספלינרית = גסטרו,פנימאי, דיאטנית ושכולם מדברים עם כולם
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה בכל מקרה..
מבולבלת05/06/2011תודה צחי על המענה המהיר.רק חשבתי לקבל כמה עצות כלליות על אילו סוגי מאכלים כדאי לצרוך עמ"נ למזער את הנזקים עד להשלמת הבירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה וגזים במע' העיכולהילה02/06/2011
שלום,
אני בת 26, רזה באופן יחסי (1.59, 52 קילו). אני מורגלת לאכול אוכל בריא בדרך כלל, הכולל דגנים מלאים וירקות. אם כי מאז היותי סטודנטית ההרגלים האלה השתבשו במעט, ואני מגיעה למצבים שאני אוכלת כמויות גדולות מאד (גם אם זה אוכל בריא- למשל 3 צלוחיות בגודל של צלוחית קורנפלקס של בורגול) או שבסופי שבוע אני אוכלת המון מאכלים שמנם, מטוגנים, וקינוחים עתירי שומן וסוכר עד לרמה שאני כבר לא נהינת מהאוכל, אבל בכל זאת ממשיכה ואז מרגישה רע פיזית ונפשית. יש לי 2 בעיות: האחת- אני משמינה לאחרונה יותר מתמיד, הבגדים הופכים להיות לוחצים, הבטן גדלה מאד וגם היריכיים, וזה מטריד אותי מאד. מצד שני, מזה כשלוש שנים אני סובלת מבעיה קשה של גזים במערכת העיגול, דבר שמפריע ופוגע לי באופן משמעותי באיכות החיים. בדיקה אצל רופא של מערכת העיכול לא העלתה תוצאות מרחיקות לכת.ככל הנראה אני סובלת ממעי רגיז במידת מה (אין לי בעיה של יציאות, רק גזים). ניסיתי המון תכשירים טבעיים (כמו חידקים למע' העיכול, אנזימים, תמציות צמחים) ופחות טבעיים (קרבוסילן, קלבטן, גזים X) וכלום לא עזר. קראתי שתזונה עשירה בסיבים תזונתיים עלולה לגרום לגזים, ולכן אני משתדלת להפחיד בכמות הסיבים אם כי קשה לי לוותר על אכילת ירקות ודגנים מלאים, וחבל לי מבחינת ההשמנה להחליף אותם בפסטה ולחם לבן. אשמח לקבל עצה שתשלב הרזייה (מתונה) וטיפול בבעיית הגזים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטה וגזים במע' העיכול - תגובה
לימור בן חיים12/06/2011כמו שתארת
כנראה השילוב בין כמות רבה של סיבים כתוצאה מאכילה של מנות גדולות בבת אחת יכול לגרום גם לתופעת הגזים וגם לריבוי בצריכה של קלוריות המשפיע על המשקל.
כדאי להקטין כמויות בכל ארוחה, ליצור יותר ארוחות קטנות ובכך לנסות להקטין את סך המזון הנאכל בבת אחת. בהמשך באם יש צורך בעזרה בתוספי תזונה אפשר לחשוב על סיוע.
באם את מתקשה לעשות זאת לבד הייתי פונה ליעוץ של דיאטנית- שתעשה קצת סדר גם במזון הבריא שאת אוכלת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטרולאלעד01/06/2011
היה כנס תזונה לא מזמן,אז לפי מה שאני מבין מדני הכולסטרול מגיל 50 ומעלה טוב שהוא מעל הנורמה?ואין סיבה להורידו למרות שהוא יוצא מהטווח של הבדיקת דם?
כי לפי מה שהוא מתאר שזה קורה שזה חלק מהחיים או ההזדקנות לכן זה מהלך תקין שאין מה לנסות להורידו??
אודה לך אם תבהירי את הנקודה הזאת
וגם הסטטינים הוא אמר שהם לא מועילים..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כולסטרול - תגובה
לימור בן חיים12/06/2011לא מכירה את הכנס. מי אמר את הדברים?
בגיל 50 הסיכון למחלות לב וכלי דם הן בגברים והן בנשים עולה ולכן דווקא אז חשוב להגיע לערכים נמוכים מומלצים של כולסטרול.
לגבי הסטטינים זהו פורום תזונה המומחיות שלנו היא במזון ולא בתרופות. לשם כך כדאי שתתיעץ עם הרופא שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היצרות במעי בעקבות מחלת קרוהןדניאל31/05/2011
שלום, אני בן 24 חולה קרוהן. לאחרונה התחזקה אצלי ההיצרות הקיימת אצלי במעי הדק הסופי. ההחמרה התגלתה לאחר שאכלתי כמות מסויימת של גרגרי תירס וזה גרם לי אפילו לסתימת מעיים קטנה.
בעקבות כל אלו קיבלתי הנחייה מקצועית להימנע מסיבים תזונתיים (כי לא מתפרקים) ככל הניתן, ולכן בין היתר להימנע מפירות וירקות טריים. אך לפעמים זה חסר לי.
רציתי לשאול, האם יש פירות שבהם באופן משמעותי פחות סיבים תזונתיים שאינם מתפרקים? ושלכן פחות יכולים להוות לי בעיה אם אוכל אותם טריים ? ואם כן מהם הפירות הללו.
אולי אגס? קיווי?
לעזרתך אודה מאוד,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היצרות במעי בעקבות מחלת קרוהן - תגובה
לימור בן חיים12/06/2011באופן עקרוני קילוף של פירות וירקות מקטין במידה מסויימת את כמות הסיבים.
כמן כן של משמעות גם לסוג הסיבים.
אולם במקרה שלך יש להתייעץ עם דיאטנית באופן אישי כדי לקבוע מה מידת המגבלה הנחוצה לאור המצב שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שאינו סובל מכאבי שריריםאלי31/05/2011
בוקר טוב,
היום נגמר חודש מאי וטרם קיבלתי תשובה לשאלתי מ-23.5 בנדון. האם אזכה לקבל אותה בקרוב? מקווה מאוד שאזכה. יום נעים. רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שאינו סובל מכאבי שרירים - תגובה
אסנת יעבץ01/06/2011שלום רותי
סליחה על האיחור
לפי ברור שערכתי אין מחקרים שנעשו על קיו 10 כמניעה לכאבי שריריםאך ברגע שיש כאבי שרירים זה נותן מענה מיידי. לפיכך אין המלצה חד משמעית ללקיחת קיו 10 כשאין כאבי שרירים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)