מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לימון לא סחוטטליה20/04/2011
ממליצים להתחיל את ה בוקר עם כוס מים חמימים עם מיץ לימון. האם לימון מבקבוק גם יעיל למטרה זאת? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימון לא סחוט - תגובה
לימור בן חיים22/04/2011באם הכוונה למיץ לימון משומר יש דמיון מסויים מבחינת ההרכב למיץ לימון טרי.עדיין מיץ טבעי הוא המכיל באופן מלא את ההרכיבים הפעילים .
לגבי היעילות השאלה לאיזו מטרה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשתיית הבוקר עם המים החמימים
טליה28/04/2011בעצם למה ממליצים על זה כל כך, איך זה משפיע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיטה נבוטה וטרוםטליה20/04/2011
האם אפשר לעשות סדר בסוגי החיטות האלה (סליחה על הסמיכות לפסח, לא התכוונתי להתחכם) מהי החיטה הנבוטה ומהי הטרום נבוטה ואיזו עדיפה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיטה נבוטה וטרום - תגובה
לימור בן חיים22/04/2011חיטה טרום נבוטה הינה חיטה העוברת תהליך המגביר את הפעילות האינזימטית בתוך גרעין החיטה. על ידי כך הויטמינים והמינרלים המצויים בנבט זמינים יותר
חיטה נבוטה הינה הגרעין של חיטה מלאה בצורתו הטבעית שמושרה במים לפחות ל 24 שעות, התהליך גורם לפירוק של חלק מהחלבונים ופעילות אנזימים בגרעין. הופף בכך חלק מהויטמינים והמינרלים זמינים יותר ומנטרל חלבונים שהינם בעיתיים לעיכול. יחד עם זאת מוריד מעט מתכולת הרכיבים בנבט בגלל ההנבטה.בשני סוגי התהליכים החיטה הינה מלאה, יש שיוני בטעם ובמרקם הלחם. מבחינה תזונתית שניהם מומלצים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז חיטה נבוטה אני יכולה
טליה28/04/2011להפיק לבד בבית ולהוסיף ללחמים שאני אופה? איך מפיקים את הטרום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בניפייבררות20/04/2011
שלום.בת 66.מאחר ויש לי סעיפים (דיברטיקולים ) במעי הגס ומידי פעם היציאה קשה למרות שאני משתדלת לאכול סיבים ולשתות מספיק אני התחלתי לקחת בניפייבר שזה סיבים תזונתיים כף בבקר וכף בערב. האים אין מניעה מלקחת אבקה זו?וזה עוזר. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בניפייבר - תגובה
לימור בן חיים22/04/2011באופן כללי סיבים פונקציונאליים כמו בנפייבר מתאימים למצבי כאילו. אולם לגבי המלצה טיפולית עבורך, ממליצה להייעץ עם רופא גסטרו/רופא משפחה /דיאטנית המכירים את ההיסטוריה הרפואית שלך וימליצו הן על שימוש והן על כמות המתאימה עבורך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PALEO DIET - מיעוט פחמימותאלעד18/04/2011
האם אתה מכיר את דיאטת פלאו?
אם כן (וגם אם לא) :) ,
אשמח לשמוע את דעתכם בנושא
העיניין שם שיש להימנע מחיטה על כל סוגיה ולא לעבור את ה50 -100 גרם פחמימות ליום לפי מה שהבנתי..
אז מה אתה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PALEO DIET - מיעוט פחמימות - תגובה
לימור בן חיים22/04/2011הדיאטה מבוססת על הדיאטה של הקדמונים שתזונתם התבססה על צייד וליקוט .
מתוך הנחה שהמכלול הגנטי של האםד המודרני אינו שונה מזה של האדם הקדמון ולכן זו התזונה המתאימה עבורו. היא עשירה בירקות, פירות במתינות . אין בה חיטה מכיוון שזו היגיעה לתזונת האדם רק בעידן החקלאות שהיה מאוחר הרבה יותר.ולכן הפחמימות מגיעות רק מירקות ומעט פירות. יש בתפריט גם אגוזים וזרעים שונים וכן בשר רזה.
יש בה בהחלט עקרונות בריאים הכוללים תפריט עשיר מאוד בסיבים דל בפחמימות עשיר בשומן בלתי רווי וכן מופחת בקלוריות. לא רע. השאלה אם אתה רוצה ויכול לחיות כמו האדם הקדמון .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמאון בלתי פוסק למיםיעל17/04/2011
בחודשים האחרונים אני כל הזמן צמאה למים.
היום למשל, שתיתי 4 כוסות מים (גדולות יחסית) ואני עדיין צמאה.
תמיד הייתה לי נטיה להתייבש בקלות, אבל האם זה יכול להעיד על משהו?
כמה כוסות אני אמורה לשתות ביום?
אני לא יודעת אם זה קשור, אבל בנוסף, יש לי כמיהה כמעט תמידית לשוקולד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צמאון בלתי פוסק למים - תגובה
לימור בן חיים22/04/2011שתייה/צמא מוגבר יכול להיות תסמין למספר בעיות רפואיות. ממליצה לפנות לרופא לבירור.
ההמלצה לאישה בריאה בתנאי סביבה רגילים היא 10-12 כוסות. באם זו הכמות שאת צורכת הרי שאין סטיה משמעותית מהדרישה התקינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיבות אפשריות לצמא מוגבר
ענת30/04/2011צריכת מזונות מעובדים המכילים מלח לימון, מונוסודיום גלוטומט ועודף מלחים עשויים לגרום לתחושת צמא מוגברת.
חומרים אלו נמצאים בכמויות גדולות בחטיפים, דוכני מזון מהיר ומסעדות סיניות/תאילנדיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום, תחליף לחלב בבקשהסיד15/04/2011
שמספק אתה אותה כמות הסידן כמו החלב הרגיל שאומרים שהוא לא בריא.
יש דבר כזה?
רצוי לשתיה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום, תחליף לחלב בבקשה - תגובה
צחי כנען17/04/2011ללא מוצרי חלב קשה מאוד להגיע לקצובה היומית הממולצת אך עדיין יש תחליפים ראויים: קטניות, טחינה גולמית, מוצרי ומשקאות סויה המועשרים בסידן, תאנים ועוד..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוחת בוקר שאלהמרים12/04/2011
שלום, אני אוכלת מסודר כ1300 קלוריות בערך ביום.אני יוצאת לעבודה ב7 בבוקר ואוכלת ארוחת בוקר ב6 וחצי (יוגורט+פרי+ברנפלקס) ולמעשה עד אחד בצהריים לא אוכלת כלום רק שותה קפה כי אין לי ממש זמן...רציתי לדעת האם זה בריא לאכול כל כך מוקדם? או שעדיף לדלג על ארוחת הבוקר? או להישאר ככה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוחת בוקר שאלה - תגובה
צחי כנען17/04/2011תיזמון ארוחות הוא בראש וראשונה עיניין אינדוידואלי, יש שאינם מסוגלים כלל לאכול עד הצהריים ויש הקמים רעבים מאוד "על הבוקר".
אין בעיה מטבולית או אחרת לארוחה מוקדמת ו/או לפער בין הארוחות שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשת חומרים מועילים ומזיקיםאלי12/04/2011
שלום,
האם שתיית קפה גורמת להפרשת (=איבוד) ויטמינים, כמו גם להפרשת רעלים, מהגוף? אם כן, האם התועלת של שתייתו גדולה מהנזק או להיפך? אליהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשת חומרים מועילים ומזיקים - תגובה
צחי כנען17/04/2011התשובה-לא!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאיזו שאלה התייחסת?
אלי17/04/2011שלום,
תשובתך אינה ברורה. לאיזו שאלה היא מתייחסת? האם שתיית קפה גורמת להפרשת ויטמינים (לא?)? להפרשת רעלים (לא?)? האם יתרונותיה רבים מחסרונותיה (לא?)? האם חסרונותיה גדולים מיתרונותיה (לא?)? אנא הבהר כוונתך, בהתייחסות ל-4 השאלות ששאלתי. תודה וחג שמח. אליהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחג שמח
אליהו23/04/2011שאלתי מ-17.4 טרם זכתה לתשובה. מה קרה? חג שמח. אליהו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה "לא"
אלי21/04/2011ד.נ.
עקב תשובתך הלקונית, לא עולה בידי לרדת לסוף דעתך - למה כוונתך בתשובה "לא"?
תודה מראש על הבהרתך. חג שמח. רות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרשת חומרים מועילים ומזיקים - תגובה
צחי כנען23/04/2011התשובה פשוטה - הפרשת קפה איננה גורמת לאיבוד ויטמינים מעבר לנורמה או רעלים.
ואין נזק ואפילו להיפך (יש עדויות שתורמת להפחתה בשיעור מחלות לב) בשתיית קפה במתינות 3-4 ביום !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מטרידה...מרים08/04/2011
שלום, אני בת 22 1.58 46 ק"ג....
אני אוכלת מסודר כבר כמה חודשים לאחר תקופה ארוכה של דיאטות כסאח...
השבוע אכלתי קצת פחות ממה שאני רגילה, הייתי בטוחה שארד במשקל אבל משום מה עליתי 200 גרם...איך זה יכול להיות אם אכלתי פחות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה מטרידה... - תגובה
צחי כנען09/04/2011עליה או ירידה של כמה מאות גרמים בודדים איננה קשורה דווקא לירידה במשקל אלא לשינוי במאזן הנוזלים בגוף / שינוי ביציאות/ מחזור וכו' ולכן אין זה אינדיקטיבי לשינוי במשקל אמיתי =רקמת השומן.
לפי תיאורך משקלך נמוך מאוד ביחס לגובהך ואינני ממליך לך לנסות לרדת עוד במשקל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חילוף חומרים איטינופר05/04/2011
חילוף החומרים שלי מאוד איטי (יציאה אולי פעמיים בשבוע), ואני מחפשת דרך לזרז את זה. הייתה תקופה בה הייתה לי יציאה כל יום בעיקר בשעות הבוקר וזה לא קורה יותר.
בעבר קפה, תה, פירות יבשים או אכילת משהו עתיר סיבים כמו גרנולה היה עוזר ועכשיו כבר פחות.
מעבר לכך אני מקפידה לאכול מאוד בריא, מרבה בירקות ודגנים מלאים ועושה הרבה ספורט. מה עוד אפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חילוף חומרים איטי - תגובה
צחי כנען09/04/2011תנסי דווקא להפחית לכמה ימים את כמות הסיבים ! קרי להפחית ירקות, פירות ודגנים מלאים, לעיתים דווקא תפריט עתיר סיבים מעודד פחות יציאות.
מחכה לעידכון....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה אני לא מצליחהחסוי04/04/2011
אני בת 15 ורזיתי 20 קילו
ובזמן האחרון אני מתחילה ממש לאכול שטויות אומרים לי שלא רואים שאני משמינה ואני מפחד לעלות על המשקל
מה אני עושה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה אני לא מצליחה - תגובה
צחי כנען09/04/2011הטוב ביותר לגשת לאיש מיקצוע קרי דיאטן/נית קליני/ית דרך קופת החולים שלך ולבחון את הדברים באופן מיקצועי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיטהניסן01/04/2011
למומחים שלום
עברתי ללחם חיטה טרום נבוטה של אנגל
וזה עושה לי עצירות ונפיחות .אני אוכל את זה כבר יומיים
מתי תעבור לי העצירות ? אני בכללי אוכל לחם חיטה מלאה קל של דגנית עין בר
וחברה קנתי לי את החיטה טרום נבוטה .אולי בגלל זה יש לי בעית יציה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיטה - תגובה
לימור בן חיים04/04/2011יתכן שכמות הסיבם בלחם גבוהה והם גורמים לכך. בדרך כלל זה מסתדר עם הזמן . מומלץ כמובן גם להרבות בשתייה . באם לא מסתדר תמיד אפשר לחזור ללחם הידוע והמוכר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קמח מלא לעומת קמח כפרירונית01/04/2011
שלום רב,
אשמח לדעת מה ההבדל בין קמח מלא לקמח כפרי. על הקמח הכפרי כתוב: "קמח כפרי מועשר, מתאים לאפית לחמים כפריים כהים ומסורתיים. הקמח עשוי מחלקו החיצוני של גרעין החיטה, והוא מכיל חלק מסובין החיטה."
האם יש יתרונות לקמח המלא על הקמח הכפרי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קמח מלא לעומת קמח כפרי - תגובה
צחי כנען01/04/2011אין לערך "כפרי" כל משמעות ! היצרן משתמש בג'רגון הזה כדי לייצר תחושת טבע/בריאות.
התיאור מהיצרן אומר שהם השאירו חלק מהסובין =המעטפת של גרגר החיטה.
רק שימוש בערך "קמח מלא" אומר שבקמח נשאר הסובין=המעטפת + הנבט =לב ליבו של הגרגר שבו יש ויטמינים ומינרלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בהמשך לתשובתך
רונית01/04/2011תודה רבה על תשובתך. האם בכל זאת יש ערך נוסף לתוספת של הסובין שהוסף ולכך שהקמח הזה מועשר בויטמינים ומינרלים ( לדברי היצרן..)? או שקמח לבן הוא שווה ערך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בהמשך לתשובתך - תגובה
צחי כנען01/04/2011לסובין אכן יש ערך: משפר יציאות , מפחית כולסטרול..
לכומת קמח לבן שאין בו כלל סובין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחם חיטה מלא קלנ.מכ30/03/2011
לצחי שלום
מה הבדל בין לחם חיטה מלאה .לחם חיטה מלאה קל ?
חשוב לי לדעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחם חיטה מלא קל - תגובה
צחי כנען30/03/2011ההבדל הוא בעיקר במשקל
לחם מלא=30 גרם, לחם קל כ 20 גרם ולכן כמות הקלוריות שונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחם כוסמיןנ.מכ29/03/2011
לצחי שלום
אני כרגע בתהליך של ירידה במשקל רציתי לדעת האם לחם כוסמין גם יוכל לעשות עצירות ובעיית עיכול ? כי אני רוצה לחליף את החיטה מלאה ?
והאם זה נורמלי להתפנות פעם ביומים בעקבות הלחם חיטה ?
והאם הלחם כוסמין טוב לדיאטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחם כוסמין - תגובה
צחי כנען29/03/2011כל שינוי תזונתי עלול לגרום לשינוי בפעילות מעיים כולל שינוי בתדירות ובמרקם הצואה.
בד"כ השינוי "השלילי" ביציאות חולף לאחר 1-4 שבועות.
בגדול התפנות אחת ל 36 שעות נורמלית
לחם כוסמין אינו טוב יותר מלחם חיטה מלאה או שיפון להרזיה...הכול עיניין קלורי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)