מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גרעיני צ'יהניסן27/07/2011
למומחים שלום
מה המנה המומלצת של גרעיני צ'יה ליום?
והאם צריך ללעוס אותם או פטוש לבלוע או שאין חשיבות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרעיני צ'יה - תגובה
לימור בן חיים07/08/2011לא ידוע לי על מנה מומלצת
בדרך כלל בזרעונים מדברים על 1 כף ביום
מומלץ לטחון או לכתוש כדי לשבור את הקליפה ובכך לאפשר עיכול של תוכן הגרעינים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומץאלעד26/07/2011
האם יש להוסיף לאוכל שאנו אוכלים מעט חומץ תפוחים או לימון על מנת לשפר ספיגת מינרלים?
אם כן באיזה מזונות אנו צריכים להשתמש בחומץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומץ - תגובה
לימור בן חיים07/08/2011אפשר להוסיף חומץ כמרכיב חומצי המשפר ספיגה של מינלרים כמו ברזל וסידן המצויים בירקות בעקר עליים העשירים במינרלים אילו אולם זמינותם תשתפר בנוכחות חומצה. ולכן יש טעם להוסיף חומץ לסלטים של ירקות טריים.
כמו כן יש מספר עבודות המראות כי חומץ משפר איזון של סוכר גם שי שגם טעם להוסיף אותו לגוון תבשילים בארוחות גדולות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמן אבוקדו.דליה26/07/2011
שמתי לב שלאחרונה רב השימוש בשמן אבוקדו. מהם יתרונותיו על פני שמן זית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמן אבוקדו. - תגובה
צחי כנען26/07/2011אין יתרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה להוספת אנרגיהחיוכונת עייפה23/07/2011
שלום, האם יש דרך להגביר אנרגיה ומשקל דרך התזונה?
BMI 16, מותשת ללא טיפת אנרגיה ושמחת חיים, שינה לא סדירה וללא יכולת (פיזית) לפעילות ספורטיבית מינימלית. נוטלת השלמות ברזל וויטמינים. אסור לי לצרוך סוכרים/תחליפי סוכר, פירות וקפאין. מה אפשר לעשות כדי להחזיר לי את עצמי? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה להוספת אנרגיה - תגובה
צחי כנען24/07/2011מה הסיבה שאת במשקל זה? ולמה אסור לך המזונות שהזכרת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
חיוכונת עייפה25/07/2011הלואי שידעתי למה אני כל כך רזה. שילוב של גנטיקה ומתח עם חוסר תאבון, דכדוך ותשישות. תמיד הייתי תת משקל או גבולי אבל ירדתי המון. הירידה הגדולה באה אחרי תפריט לא מאוזן שכלל מספיק קלוריות, אבל בעיקר לחם, פסטה ומוצרי חלב "משמינים" וגרם לי להרזיה. הייתי בעבר בטיפול אצל דיאטניות, לא עזר ואפילו הזיק.
כיום אין לי כוח לאכול, חוץ מירקות. כשאני אוכלת (נניח, חביתה או טונה, או סנדוויץ' מלא עם טחינה/בוטנים, או יוגורט עם אגוזים - או אפילו דגני בוקר!) אני תכף נרדמת או כמעט נרדמת לשעה-שעתיים-שלוש, כך שכל 200 קלוריות בערך "עולות" לי כמה שעות. גם אחרי מאמץ מינימלי אני צריכה לנוח. משתדלת לשים שמן בכל דבר - זית, קוקוס, פשתן, ולנשנש אגוזים וזיתים במשך היום, אבל זה לא מספיק.
הסוכר והקפאין זה בגלל פטריה חוזרת ומפני שאני לא מסוגלת לישון רצוף. זו ההנחיה היחידה של הנטורופתית שהסכמתי לקבל, וכן לקחת פרוביוטיקה. להמנע מדגנים, מוצרי חלב וירקות כתומים או לעשות ניקוי כבד במצבי נראה לי חסר אחריות. פירות אני אוכלת קצת בבוקר בשביל הויטמינים וגם שותה מיץ, אבל לא פירות מתוקים (שגם ככה אני לא כל כך אוהבת). זה יוצא ממש מעט. לוקח לי שעה לאכול תפוח, כשבערך מהאמצע אני מכריחה את עצמי לסיים ואחר כך שבעה עד להודעה חדשה. ושעה לקח לי לכתוב את ההודעה הזאת. אוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה - תגובה
צחי כנען26/07/2011לצערי לא אוכל לעזור לך באמצעות הפורום. מן הסתם התגובות הגוף והנפש שלך לאוכל אינן "רגילות" ומחייבות מחשבה עמוקה לגבי הסיבות ודרכי הפעולה
אני מניח שצוות מטפל יהיה יותר אפקטיבי:דיאטן+ פסיכולוג
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חמניותאלעד21/07/2011
רציתי לדעת אם שמן חמניות הוא שמן בריא?
ואם כן מה יש בו שהוא בריא?
הוא קיים לאחרונה בקופסאות סרדינים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חמניות - תגובה
צחי כנען24/07/2011זה לא ששמן חמניות לא בריא אלא יש בריאים ממנו למשל כמובן שמן הזית או שמן הקנולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרנולהניסן19/07/2011
לאסנת שלום
רציתי לדעת האם אני יכול לאכול בדיאטה גרנולה?
ואם כן כמה רשמי לי לפי כף וכו. ומה אני יכול לשלב בגרנולה
והאם אפשר להחליף מעדן 1.5 אחוז בשני מעדנים של 0 אחוז?
כמה 100 גרם תמר מהוגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרנולה - תגובה
אסנת יעבץ19/07/20112-3 כפות גרנולה ביוגורט 1.5% הוא שילוב טוב .לא מומלץ להחליף מעדן 1.5% במעדני 0% בגלל פגיעה בספיגת הסידן.לגבי הדיאטה - לא ברור לי איזה דיאטה אתה עושה..חסרים פרטים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיאטה
ניסן20/07/2011ראיתי שאת דיאטנית בקופת חולים כללית.אני יכול לקבוע תור דרך קופ"ח כלית ולהגיע אלייך ? אני פציינט של כללית ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלירון18/07/2011
נתחיל בכך שאני לא נמצאת בעודף משקל אומנם אני אוכלת מאוד לא בריא. אוכלת חטיפים ומתוקים אבל גם ירקות ופירות. אני מרגישה לא טוב בזמן האחרון והייתי רוצה לשנות את התזונה שלי. השאלה שלי היא האם אני אפחית ממשקלי במידה ואני לא נמצאת בעודף משקל אם אני אעבור לתזונה נכונה. זאת אומרת, אם עד עכשיו הגוף שלי היה רגיל לקבל בסביבות ה-2500 קלוריות ביום (בעיקר ממתקים וחטיפים) ופתאום הוא יתחיל לקבל 1200-1500 קלוריות (ממקורות טובים ומזינים) סביר שהוא יפחית משקל, לא?
מצד אחד הייתי שמחה להוריד שלושה קילו, אך מצד שני זה עלול להביא אותי למשקל נמוך מידי (אני שוקלת 53 קילו וגובהי 165 ס"מ).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
אסנת יעבץ19/07/2011חשוב שתעברי לתזונה נכונה לא פחות מ 1500 קלוריות ליום , ותשלבי פעילות גופנית של סבולת לב ריאה כגון הליכה, שחייה אופניים כשלוש פעמים בשבוע ועבודה על עיצוב שרירים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאנהאלעד18/07/2011
מה האינדקס גליקמי של תאנה חיה ושל תאנה יבשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאנה - תגובה
צחי כנען18/07/2011מאוד בעייתי להעריך ולמדוד אינדקס גליקמי כי תמיד יהיו הבדלים בזנים, זמן הקטיף, עם מה הוא נאכל וכו'
לאיזה צורך השאלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאלעד18/07/2011
אם אני שופך מים חמים על הדגני אול בראון של קלוגס ורק אחרי זה אני מוסיף את היוגורט,אני הורס את תכולת הדגנים בשפיכת המים החמים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
צחי כנען18/07/2011לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דג סלמוןציפי17/07/2011
שלום רב,
בעלי עבר ארוע לב מלפני שנה ושלושה חודשים.
לוקח לפיטור 10 מ"ג - כולסטרול רע בסביבות ה-70 וכולסטרולוטוב 50
האם זה טוב לאכול דג סלמון למרות שהכולסטרול בו גבוה.
בתודה ציפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דג סלמון - תגובה
צחי כנען18/07/2011כן בהחלט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרעיני צ'יה מכילים חנקן המזיק לגוףאריק14/07/2011
שלום, שמעתי מרופא שבגרעיני הצ'יה יש כמות גדולה של חנקן וכי זה מזיק לגוף. מה דעתך על כך? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרעיני צ'יה מכילים חנקן המזיק לגוף - תגובה
צחי כנען14/07/2011שטות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמאדןאלעד13/07/2011
יש לי בחור בן 40 שאני מאמן אותו וחודש הבא מתחיל צום רמאדן והוא צם,מה שאומר שבלילה מותר להם לאכול וביום אסור.
השאלה היא אם האימונים מתבצעים על הבוקר אז אחרי זה הוא לא יאכל זה בעייתי לחודש?
או שכדאי לוותר על האימונים במשך חודש עד שייגמר הצום?
2.אם שותים קפה אחרי ארוחה המכילה סידן או ברזל,הקפה,תה וקקאו לא מאפשרים ספיגה נאותה של המינרלים?אם כן אחרי כמה זמן אפשר לשתותם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמאדן - תגובה
צחי כנען14/07/2011ע"פ מחקרים עדכניים צריכת חלבונים לפני אימון שווה ביעילותה לצריכה החלבונים לאחר האימו, מה שקוראים "חלון ההזדמנויות"! לכן בחודש הרמדאן יעיל אם יצרוך חלבון אבל עם פחמימה.
בכל מקרה בגלל הצום הממושך בניית השריר לא תהיה מקסימלית.
אכן שתיית קפה מקטינה את ספיגת הברזל והסידן במזון אך באופן מינורי לגמרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מובן
אלעד17/07/2011אז אפשר לעשות איתו אימון בוקר למרות שהוא יאכל רק בערב?
מדובר על אימון עצים של משקולות שנע לכיוון שעה..
השאלה אם הוא יחזיק מעמד ולא יהיה פה יותר נזק מאשר תועלת?
אז מה אתה אומר??או שכדאי בתקופה הזאת לוותר על האימון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מובן - תגובה
צחי כנען18/07/2011ניתן לעבור אימון בשעות הערב והלילה לאחר ארוחה "מפסקת" הכוללת פחמימות וחלבונים אך הטוב ביותר כמובן לוותר על האימונים בחודש זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שריראלעד11/07/2011
כמה קילו שריר אדם בן 35-40 עולה בהנחה שלא עשה פעילות מימיו?
וכמה זה תורם לחילוף החומרים שלו?
וכמה קילו שריר יש לגבר ממוצע ששוקל 80?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שריר - תגובה
צחי כנען14/07/2011במהלך 6 חודשי אימון אינטנסיבים מתאמן לא מנוסה יכול להעלות עד 2 ק"ג שריר. כל 1 ק"ג שריר תורם כ 30 קקל ליום (לא במיוחד משמעותי)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קצת שונהא(שם בדוי)09/07/2011
בשורה השביעית בערך לא כולל הכותר בצד יש סרטון כזה תלחץ עליו.
בהמשך הכתבה יש סרטון, שהסרטון מגיע ל8 שניות הבחור שופך מין אבקה צהובה לכוס, אני יודע שממש קשה לזהות אבל בכל מקרה,
מה זו האבקה הזו?
מה היא עושה?
מקווה שתצליח לקלוט את המוצר.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה קצת שונה - תגובה
צחי כנען09/07/2011לא הצלחתי לקלוט :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזלליאור08/07/2011
שלום רב,
איזזה מאכלים מומלצים על ידכם לברזל?
הפרטין אצלי יחסית גבולי
במקום לקנות תוסף מזון....
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזל - תגובה
צחי כנען09/07/2011הספיגה הגבוהה ביותר היא ממזונות מן החי: ביצים, בשר בקר, עוף, הודו. בכל חלק של הבשר כמות הברזל שונה. בגדול -ככל שיש יותר "דם" כך כמות הברזל גבוהה יותר למשל בסטייקים.
לגבי מן הצומח: קטניות, פירות יבשים כמו תאנים, טחינה מלאה, דגנים מלאים אך הספיגה נמוכה משמעותית.
דרך אגב פריטין כלשעצמו אינו מדד מספיק כדי לאבחן חסר ברזל ,יש לבדוק גם את ספירת הדם הכללית:MCV RDW* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)