מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
תופעות לואי
בתאל26/12/2010האם יש תופעות לאוי לא רצויות לרכיבים אלו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעות לואי - תגובה
צחי כנען27/12/2010על פניו לא אמורות להיות תופעות לוואי, אך בכל המלצה למוצר ספציפי צריך לבדוק את ההיסטוריה הרפואית שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמוסות להרזיהסימה29/04/2010
שלום
אני מניקה ועושה דיאטה של 1600 קלוריות ביום ורציתי להתחיל ולקחת גם את הכמוסות של אלטרנטבע להרזיה ורציתי לשאול אם ידוע לך על בעיה לגבי הכמוסות הללו ?{הם מפרסמים שזה טוב גם להנקה}
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספים "טבעיים"
צחי כנען29/04/2010הם אינם מפרסמים את המרכיבים של התוספים (צמחי מרפא-אילו ?,ויטמינים ומינרלים-אילו?) ולכן אינני יכול לחוות את דעתי בעיניין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספים טבעים
סימה29/04/2010תודה על התגובה יש לי את הרכיבים של התוספים שלהם בכמוסות של הבוקר: ספירולינה, גואר גאם, סרפד, תמצית גרסניה קמבוצ'יה, מגנזיום סטיארט, טריקלציום פוספאט. ובכמוסות של בערב: פסיליום, גואר גאם, אניס, שומר, סרפד, טריקלציום פוספאט, מגניזיום סטיארט.
אשמח לחוות דעתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרזיה עם כמוסות
צחי כנען29/04/2010לרכיבים אלו אין קשר להרזיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמוסות הרזיה
סימה30/04/2010תודה על התשובה, רק אני רוצה להבין זה יכול להזיק או להועיל בדיאטה או להנקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ממליץ בהנקה
צחי כנען01/05/2010ולא יועיל להרזיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצות
סימה01/05/2010תודה רבה על התשובה יש לי שאלה אחרונה יש לך המלצות לתכשירים אחרים שיהיו טובים להרזיה ולהנקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר אבל לא ממליץ
צחי כנען01/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נ.ב***25/04/2010
מה לגבי חטיפי אנרגיה\גרנולה האם אפשר לאכול אותם בתקופה שבה אני מנסה להוריד אחוזי שומן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוודאי
צחי כנען27/04/2010אין קשר בין אחוז שומן בתפריט לירידה במשקל. הקשר הוא רק קלורי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרגע
***30/04/2010אז לא הבנתי אפשר או לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר בוודאי
צחי כנען01/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרגע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרגע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחביב לאכול***25/04/2010
הייתי אצל דיטאנית היא נתנה לי תפריט מתאים בשבילי אני לא שמן אבל אני רוצה קצת להוריד אחוזי שומן ולחטב את הגוף אבל מה לעשות שאני אוהב לאכול בעיקר מתוק אני מישתדל לעקוב אחרי הדיאטה אבל מה לעשות שלפעמים מיתפקשש לי מה אני יכול לעשות במיוחד לגבי מתוק או למשל בשר שאני מאוד אוהב וגם גבינות שמנות כמו קאשקאבל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר "סיטואציה נכונה"
צחי כנען27/04/2010מן הסתם אין אסור תמיד! קיים מושג הנקרא "סיטואציה נכונה" - כלומר, סיטואציה שבה עודף הקלוריות או המזון הפחות איכותי הוא נכון. שהרי לא ייתכן שלעולם עודף קלורי אינו נכון.
משימתך (ולא קלה כלל) לנסות לגלות מתי האכילה הייתה שווה ומתי לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל יש לי שאלה נוספת
***30/04/2010קורה לי בזמן האחרון שיש הרבה אירועים שאני נימצא בהם ואיכשהו שאני רואה הרבה אוכל אני מתחיל לאכול ויוצא שאני אוכל ארוחת שחיטות וכל מה ששמרתי במשך השבוע הולך ביום אחד איך אני יכול להימנע מההרגל הרע הזה זה קורה לי כל הזמן אני מתחיל דיאטה אבל אף פעם לא מצליח לשמור עליה ומיתייאש והפעם אני רוצה לקחת את זה ברצינות ולראות תוצאות אני בקרוב מיתגייס ואני פחד שאני לא יצליח לשמור על אכילה נכונה וישמין אז אני רוצה להשיג כמה שיותר תוצאות לפני הגיוס אמרתי עצמי שאני יפסיק לחשוב יותר מידי על התזונה ויזרום עם זה אבל זה לא מצליח כי בסוף אני מוצא את עצמי אוכל ואוכל ולפי הBMI אני במשקל תקין זה לא שאני בעודף משקל פשוט היה נחמד עם לא הייתה את הקרס הקטנה והיו מחליפים אותה קוביות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיגון ואפיהשירה22/04/2010
האם יש הבדל בין טיגון בשמן לאפיה בתבנית משומנת? כך למשל האם בריא יותר לאפות קציצות ולביבות על נייר אפיה משומן מאשר לטגן אותם במחבת? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיגון ואפיה
צחי כנען22/04/2010להבנתי טיגון בשמן תביא לקילקול=חימצון השמן יותר מאשר אפיה ולכן יותר בריא לאפות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעוניין ללמוד תזונה קליניתאמיר19/04/2010
שלום ! אני עובד כמאמן פרטי בחדר כושר ורציתי לקבל קצת מידע על תזונה קלינית , היכן ניתן ללמוד? איפה ממולץ ללמוד? עלויות הקורס? משך הקורס? והאם הלימודים לתזונה קלינית הם המתאימים לתחום הספורט ?
תודה מראש , אמיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימודי תזונה
צחי כנען22/04/2010תזונה קלינית נלמדת כתואר ראשון ולא כקורס, פרטים רבים קיימים בפורום בתשובות לשאלות של אחרים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעת...קרן19/04/2010
אשמח לשמוע חוות דעת...מתלבטת האם כדאי ומשתלם ללמוד תזונה קלינית..ידוע לי שהלימודים אורכים כ3 שנים ולאחר מכן יש תקופת הכשרה שזמן ההמתנה להתחלת יכול להגיע לשנתיים..
מה אפשרויות התעסוקה בתחום..? ובמילים אחרות ופשוטות...מה עושים ם תואר שכזה לאחר סיום תקופת הסטאז'.
אשמח לתשובה,
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התזונה כמיקצוע
צחי כנען22/04/2010כמו בכל מיקצוע אפשר להגיע גבוה ואפשר להישאר "נמוכים" שנים רבות. אפשר להשתכר מעט ואפשר להרוויח יפה.
ניתן לעבוד בתעשיית המזון, בקופות החולים, במרכזים רפואיים ובאופן פרטי.
כדאי אולי לחפש ולדבר עם דיאטנית ב4 עיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתרונות/חסרונות 2 סוגי היוגורטרחל18/04/2010
צחי שלום, לאור הסברך שביוגורט הרגיל יש מעט, אם בכלל, חיידקים טובים התורמים לבריאות, בניגוד ליוגורט ביו, האם כוונתך לגבי יוגורט רגיל היא שאין הוא תורם לבריאות (ולכן עדיף, מבחינה זו, היוגורט ביו)? אבקש להבהיר כי מה שביקשתי לדעת באופו מהותי הוא לאו דווקא אם וכמה חיידקים יש בשני סוגי היוגורט, אלא בעיקר מהי המשמעות הבריאותית של זה לגבי כל אחד משני הסוגים. אבקש הבהרתך. בברכה, רחל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוגורט
צחי כנען22/04/2010העבודות הרבות בתחום נעשו על חיידקים ספציפיים שביוגורט "ביו" וכנראה יש להם השפעה בריאותית על מערכת העיכול, החיסון וכו'. כנראה ואני זהיר שליוגורט "רגיל" אין אותן תכונות חיוביות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדלים ביוגורטרחל16/04/2010
ד.נ. אילו הבדלים בריאותיים, אם בכלל, קיימים בין יוגורט "ביו " ליוגורט רגיל? האם יש יתרון (ללא חסרון) לאחד לעומת השני? תודה ושבת שלום. רחל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההבדלים
צחי כנען17/04/2010יוגורט נוצר מפעילות חיידקים בחלב. יוגורט ביו נוצר מחידקים מסוימים שלהם כנראה השפעה מיטיבה על בריאותינו- בעיקר לפעולת עיכול.
ביוגורט ביו ישנם/נשארים חיידקים חיים בעוד יוגורט "רגיל" כמות החיידקים החיים נמוכה אם בכלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסוריאזיסרותי15/04/2010
האם ישנו תפריט מיוחד שיכול לעזור למנוע את התפרצות המחלה?
אני אומנם כרגע מטופלת במשחה דייבובט שמעלימה לי את הנגעים אבל אולי גם תזונה נכונה יכולה להועיל...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה מאוזנת
טליה16/04/2010מאד חשוב לא לגרום ל"סטרס" לגוף (כיוון שמצבי מתח עלולים להוביל להתפרצות נגעים מחדש), ולכן חשוב להקפיד על תזונה מאוזנת שמכילה את כל מרכיבי המזון, ומומלץ גם פירות מועשרים בויטמינים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירותמאיה11/04/2010
שלום, יש לי עצירות כבר הרבה מאוד זמן. השתחררתי לא מזמן מהצבא, במהלך שירותי הייתה לי "עצירות כרונית" (שהייתה מלווה בהפרעות אכילה), הייתי הולכת לשירותים פעם בשבוע-שבוע וחצי. כשהשתחררתי עברה לי העצירות והייתי הולכת לשירותים כמעט כל יום. עכשיו, כחודש וחצי מאז השחרור אני הולכת לשירותים בערך פעם בארבעה ימים. אני משתדלת לאכול ירקות (עם קליפתם) ותפוחים, בנוסף אני אוכלת יוגורט ביו טיבעי כמעט כל יום. המליצו לי לעבור ל"אקטיביה". מה דעתך על ההמלצה והאם יש דברים נוספים שממולת לאכול?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות
צחי כנען11/04/2010אפשר אקטיביה, חלק מהמטופלים מעידים כי אכן עוזר להם.
בנוסף , לנסות אחד או כמה מהאופציות הבאות: לחם מחיטה מלאה (לא קל), קורנפלקס עתיר סיבים, פירות יבשים, לטבל בשמן זית, להוסיף מיץ עגבניות, דבש, לשתות הרבה
להימנע מאורז, בננה ותפו"ע
עצירות היא פונקציה גם של כמות החומר שאת אוכלת, ולצורת האכילה (למה התכוונת הפרעות אכילה? )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך..
מאיה13/04/2010תודה רבה על התשובה.
הכוונ הלהפרעת אכילה היא שכשהייתי בצבא, בתחילה הפחתתי את כמות האוכל עד שהגעתי למצב שלא הייתי אוכלת בבסיס (תפוח ביום) והייתי עושה המון ספורט. כשהייתי חוזרת הבייתה בסופי שבוע הייתי "מתפנקת" על אוכל של בית. הייתי מגיעה למצב של בולמוסי אכילה, בעיקר במוצאי שבת כשאני יודעת שאני הולכת לצום שבוע והייתי ממש נהנית מהאוכל. עכשיו, כשהשתחררתי, אני משתדלת לאזן ולא לאכול הרבה כמו שהייתי אוכלת פעם בסופי שבוע. אני משתדלת לעשות ספורט כפעמיים בשבוע ולשמור על תפריט מאוזן של ירקות, פחמימות וחלבונים אבל עדיין יש לי בולמוסי אכילה מדי פעם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעת אכילה
צחי כנען13/04/2010אם את מרגישה שצורת האכילה והמחשבה בנושא זה הינו מוגזם ואינו נורמטיבי (וכך זה נראה על פניו) כדאי לפנות לדיאטן/נית בתחום
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה..
מאיה13/04/2010כשהייתי בצבא פניתי לקב"ן אך הוא לא ממש הקשיב ועזר.
למי עלי לפנות? אילו אנשי מקצוע יש בתחום וכיצד פונים אליהם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמי לפנות ?
צחי כנען17/04/2010ניתן בחינם לפנות דרך רופא המשפחה למרכז להפרעות אכילה בקופות החולים או למרכזים כאלו בבתי חולים.
ובאופן פרטי לפסיכולוגים ודיאטנים העוסקים בתחום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיגון עמוק או רדודשירה07/04/2010
שלום, איזה טיגון בריא יותר (או פחות מזיק): טיגון בשמן עמוק או בשמן רדוד? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיגון
טליה לביא08/04/2010מידת הנזק שבטיגון תלויה במספר גורמים: סוג השמן, הטמפרטורה אליה הוא מגיע בטיגון ובמידה פחותה יותר - מידת הספיגה של השמן ע"י המזון, שתלויה גם בסוג המזון ולא רק בעומק השמן
לפיכך עומק השמן איננו גורם משמעותי בקביעת נזקי הטיגון.
עדיף שמן שעשיר בשומנים חד בלתי רוויים כמו קנולה או זית
ולא לתת לו להישרף
להחליף שמן אם מטגנים כמות גדולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב שתיה ופירות בארוחהיגאל04/04/2010
לאישתי בעייה של "קיבה עצלה", ז"א שלוקה בתפקוד ירוד מבחינת ספיגה וגם ריקון, על רקע של סכרת וניתוח קיצור קיבה (טבעת) בעבר, שגרם לפרפורציה.
גסטרואנטרולוגית ייעצה לה להקל על הקיבה, ובפרט לא לשתות בזמן האוכל או מייד אחרי.
אני קראתי גם המלצה לא לאכול פירות עם או מיד אחרי אוכל כבד יותר.
מה דעתכם לגבי שתי ההמלצות הנ"ל בכלל, ובפרט במקרה של "קיבה עצלה"?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ברורה לי עדיין מהי "קיבה עצלה"
צחי כנען04/04/2010כיצד הגדירה בסיכום המחלה הגסטרואנטרולוגית את המצב ?
במה מתבטא "ירידה בספיגה"
והאם "ריקון" הכוונה עצירות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהורו01/04/2010
כמה גרם קורנפלקס יש בספל של 250 מ"ל???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל לעומת נפח
צחי כנען04/04/2010ארחיב את תשובתי...רבים טועים בהגדרה של גרם לעומת נפח. למשל גרם של מים =1 מ"ל של מים אבל כשמדובר על גלידה או קורנפלקס הדברים משתנים: כוס קורנפלקס (כ 250 מ"ל) = 50-40 גרם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבאלי29/03/2010
שלום,
קראתי שהאינדקס הגליקמי וגם העומס הגליקמי של חלב - נמוכים. למרות זאת, ההמלצות לאיזון סוכר בדם כוללות הנחיה דווקא להמעיט בשתיית חלב ניגר. איך זה מתיישב? חג שמח. מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפחמימה בחלב
צחי כנען04/04/2010למרות אינדקס גליקמי יחסית נמוך מתייחסים בעיקר לכמות הפחמימה במזון כאשר מדובר בסוכרתיים.
ולכן להמעיט הוא עיניין יחסי, לרוב שתיית כוס חלב ביום איננה מעלה את רמות הסוכר בעיקר כאשר מחולקת לאורך היממה בקפה למשל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטיחות ממתיקים - 17.3רותי28/03/2010
ד.נ. טרם קיבלתי תשובה לשאלתי מ-17.3, למרות תזכורת שכתבתי. האם אין תשובה לשאלתי? רותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטיוויה וסוכלוז
טליה לביא28/03/2010למיטב ידיעתי! סטיויה, למרות שזהו צמח, לא מאושר ע"י משרד הבריאות
אני מסייגת את תשובתי ומוכנה לבדוק זאת בוודאות לאחר החג אם תואילי להמתין ולהזכיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)

(1).jpg)