מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קנדידהדיאנה29/10/2010
אני מנסה לבנות לעצמי תפריט לטיפול בקנדידה.
הבעיה היא שבכל מקום רשום משהו אחר לגבי המאכלים המותרים האסורים.
האם מותר לצרוך את המאכלים הבאים?
-גזר
-קליפת מלפפון
-אפונה יבשה
-תפוח עץ ירוק
-הקטניות הבאות: חומוס, שעועית, עדשים?
-הדגנים הבאים:שיבולת שועל, אורז מלא, דוחן, כוסמת, גריסים?
-אילו אגוזים וזרעים מותר? (קראתי שאסור בוטנים ופיסטוקים, האם זה הכל?)
האם מותר לשתות:
-תה ירוק
-מים מהברז (לא מסוננים או מורתחים)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנדידה - תגובה
לימור בן חיים29/10/2010הנושא של דיאטה וקנדידה לא הוכח מחקרית בתזונה המערבית
וההמלצות מגיעות מתחום הטיפול האלטרנטיבי
לכן הייתי מציע לה לשאול בפורום העוסק בתחום התזונה האלטרנטיבית
תקבלי שם תשובות יותר טיפוליות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוקולד
אלי30/10/2010ג.נ.
נהניתי ושמחתי לקרוא את דברייך בנדון. יש לי 2 שאלות.
א. אני אדם רזה, ואכילת 2 קוביות שוקולד ביום (וגם גבינה צהובה) לא משמינה אותי בכלל. האם קיים היבט שלילי כלשהו באכילת שוקולד בנסיבות אלה?
ב. בשוקולד שלי יש שקדים קלויים. קראתי שקלויים אינם מומלצים. אבל השוקולד הזה טעים ביותר והוא מריר עם 60% קקאו. האם השקדים הקלויים הנמצאים בו עושים אותו לבלתי רצוי (מבחינה בריאותית)?
שבוע טוב. רוביק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוקולד - תגובה
לימור בן חיים31/10/2010ראשית אני שמחה שאתה נהנה
ועכשיו לגבי הבריאות
הטוב ביותר שוקולד מריר נקי לפחות 70%
לאחריו שוקולד מריר עם תוספות כמו אגוזים , שקדים
ברור שהם מורידים מכמות השוקולד הנצרכת אבל יחסית עדיין סבירים מבחינת הרכב השומנים למרות שהם קלויים
אבל שוב זה לעשות הנחה לבריאות על חשבון ההנאה
אנו מפרגנים אבל גם הנאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נחישות וחוסר רגישותאלי26/10/2010
שלום לדיאטנים,
שמתי לב שפשוט מאוד אתם נמנעים, בנחישות ובחוסר רגישות, לענות לשאלותיי על קקאו (8.10), על קפאין ועל גבינה (19.10). מה פשר ההימנעות? אין לכם תשובות? זה לגיטימי, אך לפחות תכתבו זאת ביושר. יש לכם תשובות? תכתבו אותן ביושר. עושה רושם שיש לכם מה להסתיר, אף שזה תמוה מאוד בעיניי ואני רוצה להאמין שרושם זה מוטעה. אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נחישות וחוסר רגישות - תגובה
לימור בן חיים28/10/2010יש לפרט לגבי איזה היבט את שואלת בקפאין , קקאו
באיזה מוצר באיזה כמות
האם לגבי סידן לחץ דם או אחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה על קפה וגבינה
אלי29/10/2010שלום רב,
השאלה לגבי קפאין וקקאו מתייחסת לתרומתם למניעת מחלות שונות (למשל סכרת, סוגי סרטן, פרקינסון וכו'), מחד, ולחסרונותיהם לגבי ספיגת סידן/ברזל, או הגברת סיכונים בריאותיים, אם בכלל, מאידך, וכן בסה"כ יתרונות לעומת סיכונים שיש בצריכתם המתונה.
לגבי גרוייר, רציתי לדעת האם יתרונה בתחום הסידן שקול כנגד חסרונה כביכול בתחום השומני - כמה שומן (בכלל, ורווי) יש בה.
מקווה שהצלחתי להבהיר את שאלותיי ומקווה הפעם לתשובתך.
שבת שלום. אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה על קפה וגבינה - תגובה
לימור בן חיים29/10/2010לגבי גרוייר כמו שכתבת מאוד שמנה מעל 30% שומן
גבינת ריקטוה של 5% מכילה גם היא כמות נכבדת של סידן
מכאן שחסרונות הגרוייאר עולים על יתרונותיה
ויש לה תחליף רזה ובריא בהיבט הסידן ( אולי לא בהיבט הטעם )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה על קפה וגבינה - תגובה
לימור בן חיים29/10/2010צריכה מתונה של קפאין במיוחד אצל אדם המורגל המוגבל בצריכה של קפאין אינה מגבירה הפרשה של סידן בשתן
גהם השפעתו בכמות מתונה על העלאת לחץ הדם אינה משמעותית כלל
בהיבט של קפאין צריכה של 4 כוסות קפה הינה בטוחה ובעלת ההשפעה גופנית מיטבית
בקפה של אוקסלטים וטנינים המפריעים לספגית סידן מכאן ההמלצה לא לצרוך אותם עם מזונות המהווים מקור חשוב לסדן בתפריט כמו מוצרי חלב , סרדינים ועוד .
מחקרים מראים שיש ספיגה נמוכה יותר אבל עדיין חלק משמעותי נספג.
לגבי קקאו מכיל כמות רבה של פוליפנולים בדומה לקפה הרכב שומן שנחשב פחות בעייתי ביחס להשםעה על שומני הדם. מכאן ההתיחסות להשפעותיו הבריאותיות .
גם הוא מכיל אוקסלטים שמשפיעים על הפחתה מסויימת בספיגת סידן .
יש לזכור שקקאו משמש בתעשיית השוקולד שם מוסף גם סוכר .
אם נסכם בכל ( מכאן הבקשה בפורום להיות ספציפים אחרת התשובה היא ספר )
בשביל הבריאות הכל במתינות
קפה למורגלים - עד 4 כוסות לא עם מוצרים עשירים בסידן
קקאו מלא או שוקולד בעל לפחות 70% מוצקי קקאו - עד שורה ביום ( נורא משמין )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוחת בוקרשירלי23/10/2010
שלום רב,
אני מקפידה לאכול ארוחת בוקר, ורציתי לדעת מה עדיף (מבחינת ערכים תזונתיים):
דייסת שיבולת שועל על מים = 4 כפיות קוואקר + 1 כפית סוכר חום
או:
2 פרוסות לחם קל + גבינה 5% כל שהי + ירק (בד"כ מלפפון)
(אני אוכלת בערך יום ככה ויום ככה, האם שוות ערך מבחינה קלורית?)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוחת בוקר - תגובה
לימור בן חיים25/10/2010דומה מבחינה קלורית
וכמעט זהה מבחינה תזונתית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה בדופק לאחר אכילה מרובהשירלי21/10/2010
שלום רב,
שמתי לב שאם אני אוכלת הרבה שוקולד בפרק זמן קצר (או עוגה או פסטה...) כעבור כמה דקות הדופק מאיץ ואני מרגישה את הדופק הולם בכל הגוף (מאוד לא נעים..)
מה הסיבה לכך?האם ככה זה אמור להיות ? (ברור לי שאני לא אמורה לזלול שוקולד/עוגות כאילו אין מחר ואני משתדלת להמנע ככל באפשר, אני פשוט סקרנית)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה בדופק לאחר אכילה מרובה - תגובה
לימור בן חיים23/10/2010יכולים להיות כמה הסברים
לגבי שוקולד באם את רגישה לקפאין יכול להיות שהעליה בדופק נובעת מהשפעתו .
לגבי ארוחה גדולה יתכן שהוא תגובה וגלית כלומר עצב המעצבב את עוזר הקיבה מקבל גירוי חזק ומשפיע גם על איברים אחרים כמו הלב ואז יש עלייה בדופק.
בקיצור לאכול לאט בנחת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפאיןאלי19/10/2010
ד.נ.
האם החסרונות המיוחסים לקפה/קקאו גדולים יותר מיתרונותיהם, או להפך? המידע המתפרסם לגביהם מבלבל מאוד. אודה על הבהרתכם בעניין זה. רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפאין וגבינה - תזכורת
אלי25/10/2010שלום רב,
מדוע אין תשובה לשאלתי בעניין קפאין וכן לשאלותיי בעניין גבינת גרוייר מ-19.10 וכן מ-20.10?(!)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לאבקת שוקוורו18/10/2010
שלום,
יש לי שאלה קצת מוזרה, כמה קלוריות יש בכפית גדושה של שוקולית?
אני מכינה את השוקו על בסיס מים בלבד ובלי סוכר...אשמח לקבל תשובה בהקדם תודה מראש ורו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בקשר לאבקת שוקו - תגובה
לימור בן חיים23/10/2010כפית אבקת שוקולית מכילה כ- 15 קק"ל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- skinny fatעדי16/10/2010
לתזונאים שלום רב,
מצד אחד אני רזה בכל הגוף ומשקלי תקין, מצד שני יש לי השמנה בטנית גדולה, האם ניתן לפתור את הבעיה? לאחר כשנה במכון כושר, המדריך במכון הכושר אמר כי הוא סבור שזו אולי בעיה בריאותית, שאין טעם להפחית שומן כי אז אני עלולה לרזות גם בשאר הגוף ושהפעילות הגופנית שלי מספקת ולא צריך להוסיף, אבל שאתייעץ מבחינה תזונתית אולי ניתן יהיה לפתור את הבעיה. האם תוכנית תזונתית כלשהי תוכל לעזור לי??
בתודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר skinny fat - תגובה
צחי כנען17/10/2010לא ניתן לכוון ירידה במשקל לאיזור מסוים.
שומן המתרכז באיזור הבטן הינו שומן תת עורי שלא תמיד קטן עם שמירה על מאזן קלורי שלילי=דיאטה למרות שבד"כ אם דיאטה מאוזנת קיימת ירידה מסוימת.
פעילות גופנית אכן לא תועיל ותקדם ירידה בשומן זה.
הייתי בכל מקרה ממליץ לפנות לדיאטנית ולבדוק האם תזונתך מתאימה. ייתכן שדווקא דיאטה מאוד מתונה תוביל לירדה בשומן זה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אנסה לפנות
עדי17/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- RMRמירי11/10/2010
כמה יכולה בדיקת RMR לעזור או לשנות את התפריט שכול תזונאי נותן
במידה והבדיקות דם שלך תקינות, אתה אוכל 1200 קלוריות, עושה ספורט, ולא יורד במשקל, זה הכרחי? זה יתן יותר מענה מדוייק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר RMR - תגובה
צחי כנען12/10/2010לעיתים הבדיקה אקוטית במיוחד אצל אלו שמרגישים חוסר פורפורציה בין האכילה לתוצאה וכן במקרה הפרטי שלך - כמות מסוימת של קלוריות ועדיין אינך רואה כלל תוצאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצליבים ו- TSHשאול08/10/2010
אני מנסה לא להגיע למצב שאצטרך לקחת כדורים לגבי בלוטת התריס. בן 64 רזה ספורטאי. TSH 5.5 אולם T3 T4 תקינים. ה- TSH נמצא במגמת עליה ועבר את המקס המותר של 4 אולם לא הגיע למצב שהרופאים אומרים כך כדור. שמעתי דעות מנוגדות לגבי תוסף יוד (של רופאים ) מה דעתכם? אומרים שמשפחת המצליבים מפריעה לספיגת יוד ולכן יש להשתדל לא לאכול ממנה . ידוע שמשפחת המצליבים רחבה, טעימה ומאוד בריאה. האם להמנע ממנה? יש האומרים שבישול מנטרל את החומר המפריע לבלוטה . האם נכון? האם לגמרי מנטרל ולא נשאר חומר מזיק גם בנוזל שבו הם מבושלים? ההגיון שלי אומר שאם לוקחים תוסף יוד אזי אפילו המצליבים לא יגרמו לחוסר בגוף. הרי כך הוא הרכב התזונה ביפן והם בין מאריכי החיים. אשמח אם תוכלו לתת רשימה מלאה של משפחת המצליבים. בתודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצליבים ו- TSH - תגובה
לימור בן חיים08/10/2010הירקות המצליבים העיקריים הם כרוב כרובית ברוקולי כרוב ניצנים
בישול שלהם מפחית את ההשפעה של עיכוב היוד
אני בדרך כלל לא ממליצה להימנע אלא לצרוך בכמות מתונה וקבועה
כדי לא ליצור שינוי משמעותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תה ירוקשאול08/10/2010
היות ואין שום מידע על שקיות התה מבחינת ההרכב המדויק, וכמות החומר הפעיל וגם יש חשש שהתה מגיע ממקור מפוקפק כגון מסין ואזי יכול להיות רעיל , אני שוקל לקנות תה ירוק בתרכיז או כדור כדי להנות מהיתרונות הבריאותיים שלו. 1. מהי הכמות של חומר פעיל בשקית תה ירוק טיפוסית? 2. מהי כמות מומלצת של חומר מהתה הירוק ליום? כדי לא להגזים במינון כי שמעתי על פגיעה בכבד מלקיחת מינונים מופרזים בכדור או תרכיז בתודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תה ירוק - תגובה
לימור בן חיים08/10/2010הסינים והיפנים צורכים 6-8 כוסות קטנות ביום של שנות תה ירוק
ובמינון כזה לא נצפתה פגיעה אלא רק יתרון
זה מ שקורה כשצורכים מזון
מחקרים רבים מתחומים של תוספים מראים שכאשר נוטלים את הרכיב הפעיל בלבד
מאבדים את האפקט הסינרגי המצוי במזון ולעיתים גם מגיעים להשפעות מזיקות
כדי למצות את הרכיב הפעיל משקית יש למצות מספר דקות במים ( האגדה מספרת על 13 טבילות של השקיק במים )
אז המלצה תהייה סיני ותשתה תה ( אל תהייה ציני בקשר להשפעה שלו כמשקה )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחחחחח אהבתי
ליאת14/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה מאוזנתמירי06/10/2010
שלום , לפני שנתיים עשיתי דיאטה ירדתי 15 קילו התפריט בהמשך וירדתי במשקל במשך השנה אחרונה שמנתי כי היו לי מעידות וכ"ו
אני רוצה להתחיל את הדיטה שוב אך חוששת שיש בה מחסור בקלוריות ובגללה עליתי מהר מידי או שלא
התפריט היה
בוקר- 2 פרוסות קל + כף ןחצי קוטז או 60 גר בולגרית ביניים- פרי
צהריים - ירקות מבושלים (שני קערות) וחזה עוף על האש או טבעול לייט אחד
בימים שהיתי מחוץ למשרד היתי אוכלת 2 סנוויצים + ביצה או טונה או טבעול לייט
ביניים תפוח - 2 פרוסות לחם לייט עם כפית ריבה וכף קוטז
ערב סלט ענק עם כף מיונז ו2 פרוסות לחם קל עם קוטז
עם היתי אוכלת בצהריים את הפרוסות אז בערב היתי מוותרת
וכוס חלב לקפה במשך הים
מה דעתך?
אני ד' פנטית והיתי אוכלת קבוהה לא מפריע לי מהחשש שה אני אגוון אני אני לא ארד
חשוב לי את דעתכם המקצועית אני צריכה להוריד את חמישה קילו היותרים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטה מאוזנת - תגובה
לימור בן חיים07/10/2010הדיאטה אכן מאוזנת
בהערכה כ- 1,000 קק"ל
עדיין מעט אבל בגבול המומלץ התקין והבטוח
אפשר להוסיף יותר חלבון כמו גבינה , יוגורט , ביצה עוד עוד טבעול לייט בערך של עד עוד 200 קק"ל ואז יהיה לך גם אפשרות לשחק מעט עם התפריט עד שתגיעי למטרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהRMR
מירי07/10/2010רק עוד שאלה קטנה, אחרי שהגוף עבר מחסור בקלוריות ואנחנו מוספים לו לא קורה שהוא משמין ? היתי ממליצה במקרה שלי לעבור את הבדיקה RMR?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהRMR - תגובה
לימור בן חיים08/10/2010בדיקה זו יכולה לתת נתונים אישיים שיכולים לעזור לתכנן את ההפחתה הקלורית באופן יותר מדוייק הדרגתי ומתאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מירי07/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקותמשה04/10/2010
שלום,
נשלחתי ע"י הדיאטנית שלי לבצע בדיקות.
להלן הממצאים:
glucose b 79
hba1c 5.5
urea b 27
creatinine b 0.9
uric acid b 6
cholesterol 202
triglycerides 53
hdl cholesterol 54.4
non-hdl cholesterol 147
ldl cholesterol calculat 136.7
אני נוטל חצי כדור פרדניזון ליום 2.5 מ"ג ליום עקב ניתוח היפופיזה שעברתי לפני 4 חודשים ( פרולקטינומה)
האם לאור התוצאות, יש מקום לדאגה?
האם חלילה יש השלכה לסכרת?
בברכה,
אורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח בדיקות - תגובה
לימור בן חיים07/10/2010איזון הסוכר תקין
לגבי הכולסטרול צריך לבדוק את גורמי הסיכון ולהחליט מהו ערך המטרה
אני חושבת שהדיאטנית שלך תשמח להסביר לך את התואצות ולדון בהם
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הכולסטרול ברמה מסוכנת?
משה07/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הכולסטרול ברמה מסוכנת? - תגובה
לימור בן חיים08/10/2010כמו שאמרתי תלוי בגורמי הסיכון הנוספים באם יש לך
לגבי ערכי המטרה התקינים והרצויים במצבך יש להתייעץ עם הרופא שמכיר את התיק הרפואי שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה :)נויה29/09/2010
הי אני בת 14 שוקלת 60 וגובה 1.65
זה לא ממש עודף משקל אבל אני מרגישה שמנה ואני רוצה לרדת ל50 קילו.
אני הולכת 3 פעמים בשבוע הליכה איטית לשעה עם הכלבה של אחי. זה מספיק? תוך כמה זמן אני ארד? כמה קלוריות אני אמורה לאכול ביום?
ונורא קשה לי לעמוד בדיאטה אשמח אם תיתן לי טיפים ועצות מה לעשות :)
(ההורים שלי לא מרשים לי דיאטנית)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מומלץ לקריאה להורים
לימור בן חיים30/09/2010התשובה הכי מקצועית שלי הן כדיטאנית והן כאמא
היא להתייעץ עם איש מקצוע
אולי ההורים לא מעוניינים כי הם חושבים שאת פשוט בסדר ולא צריכה לרדת
אם בגלל התשלום אפשר לקבל יעוץ במסגרת הקופה
ולמה חשוב דיאטנית
את עדיין בתהליך של גדילה ובניית עצם
חשוב לעשות הכל בצורה נכונה ומבוקרת
כולל גם לקבוע מהו משקל ריאלי ? אולי לא צריך לרדת פשוט קצת להתעצב ?
מה שאת עושה בנתיים זה מצויין
נהיית יותר פעילה ( זה עוזר מאוד גם לכלבה - תאמיני לי )
לגבי הקושי לעמוד בדיאטה
אולי את גוזרת על עצמך דברים לא מעשיים מבחיני דיאטה
ומישהו צריך להרכיב איתך משהו יותר מתאים
ההעצה הכי טובה שלי - תני להורים לקרוא את תשובתי
אני חושבת שהם ישתכנעו שכדאי דווקא לעשות זאת בהכוונה ובלווי מקצועי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה:)
נויה30/09/2010הם לא מרשים כי הם אומרים שאני "צריכה להפסיק לאכול שטויות" וזהו
אני לא חושבת שאני קובעת לעצמי הישגים לא מציאותיים,אני אוכלת יפה,לא רעבה או משהו.להפך,אני אוכלת יותר מדי לדעתי
אבל יש לי כל הזמן חשק לשוקולד ומתוק,ולפעמים אני לא עומדת בזה.
אני הולכת צעד אחד קדימה ושלושה אחורה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהפסיק עם השטויות
לימור בן חיים02/10/2010יכול להיות שהם צודקים
שפשוט צריך להקטין את כמות השטויות
נסי לקבוע לך מנה יומית אחת של משהו מתוק
יש חטיפים אישיים קטנים ( מקופלת , עלית עד 99 קק"ל , חטיפי אנרגיה עם שוקולד ואולי אפילו לחם עם מריחת שוקולד ) תקבעי לך מראש מהי המנה ומתי את מתכוונת לאכול אותה ( בעקר בשעות שאת ממש מרגישה צורך למתוק )
שאר האוכל להמשיך כרגיל
באופן כזה יהיה מתוק אבל בשליטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפריט הזה בסדר?
נויה02/10/2010קערה גדולה של ברנפלקס וחלב
לחמניה עם חומוס+גמבה
עוף+ אורז (8 כפות בערך)
קצת קורנפלקס
טוסט מלחמניה מגבינה 9% + מעדן 260 קלוריות (זה המנה היומית)
זה יותר מדי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה בסדר בהצלחה
לימור בן חיים03/10/2010נראה לי בסדר גמור
הייתי מוסיפה כמובן עוד ירקות
ביצה 4-4 בשבוע כגוון
מקטינה את הקורנפלקס ואולי במקום פרי
תתמידי בתפריט וכן בפעילות
תשקלי כל שבועיים
ואשמח שתדווחי לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה קליניתרגב איריס26/09/2010
שלום רב,
ברצוני לילמוד תזונאית קלינית
האם יש לכם המלצות לגבי "מכללת סולם" ??
בנהול של: ד"ר חוה סולם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימוד תזונה קלינית
צחי כנען26/09/2010אינני מכיר ביה"ס זה.
אך המקומות היחידים הרשאיים ללמד מיקצוע ונותנות אישור אקדמי תואר ראשון זה הן אוניברסיטת ירושליים(הפקולטה לחקלאות), מכללת תל חי, ומכללת אריאל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עור נקירק שאלה25/09/2010
מה האוכל הכי טוב לאכול בשביל לקבל עור פנים נקי ורענן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בריאות העור
צחי כנען25/09/2010בריאות העור תלויה בגורמים רבים ותלויה כמו שאר איברי הגוף בתזונה כללית מאוזנת.
אין רכיב מסטר אחד אלא מגוון מזונות כמו ירקות ופירות, שתייה מרובה וכו'
דרך אגב במה מתבטא אצלך "אי" בריאות העור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)