מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ויטמין סיהורודי22/06/2010
האם במוזלי המכיל צימוקים, בננה, דבש, פאפאיה, זרעי חמניה, תמרים, קוקוס, אגס, אננס, אגוזים, שיבולת שועל, חיטה ושעורה מכיל ויטמין סי והאם במנה של 10 גרם מוזלי יש כמות מספקת של ויטמין סי הדרושה לספיגה טובה של סידן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין C במוזלי לא בשיא
לימור בן חיים23/06/2010כמות ויטמין C במוזלי היא אפסית עד זניחה
ויטמין C נמצא בעקר בירקות ובפירות טריים
כך שאם תוסיפי פרי טרי למוזלי הוא יהיה המקור לאמיתי
ואם כך אז אפזר לאכול פרי וזהו
חוץ מזה סיבים תזונתיים המצויים במוזלי מפחיתים במעט את ספגית הסידן מתוסף סידן הנלקח עימם
בקיצור לא מתאים
מה דעתך במקום על סלט טרי , ירק כמו גמבה או פרי כמקור אמיתי לויטמין C
אנויודעים כי שיפור הספיגה של ויטמין C משמועתי יותר לגבי ברזל מאפשר לגבי סידן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניקוי הגוף/מח ממתכותשלומי21/06/2010
שלום ,
כיצד ניתן לנקות את הגוף ובעיקר את המח ממתכות הנצברות בו ?
האם חומצה אלפא ליפואית מנקה את המח באופן מוחלט מכלל המתכות הנצברות בו ?
אם כן , כמה זמן לוקח הניקוי ?
מהי הרמה המותרת של כספית בגוף האדם ? וכיצד בודקים זאת ?
במידה והנושא אינו בתחום הפורום הזה , אודה אם תפנו אותי לכתובת המתאימה באתר.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניקיון יסודי ?
לימור בן חיים22/06/2010רמת הכספית נתנת לבדיקה בדם או בשתן
הרמה התקינה של כספית בדם היא
0-2 מיקרוגרם לדציליטר.
חומצה אלפא ליפואית היא נוגד חימצון חזק .
מחקרים ראשוניים בבעלי חיים מאשרים את השפעתה על מניעת נזקים של מתכות כמו עופרת במערכות כמו כבד , לב ומוח .
אילו מחקרים ראשוניים בלבד שאין אפשרות לתרגם אותם להמלצות למינון או זמן שימוש בני אדם .
יש אפילו מחקרי שמראה שמעל רמה יש האצה של הנזק .
חומצה זו ידועה כיום בהשפעה המגינה על נזקים נוירולוגיים בחולי סכרת .
תמשיך להתעניין , בנתיים אשפר לעשות 'נקיון לא יסודי' באמעצות אורחות חיים המקטינים במידת האפשר את החשיפה למתכות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך -ריכוז כספית במח
שלומי23/06/2010האם כמות הכספית בדם וכן כמות הכספית בשתן מייצגת את הכמות שניצברה במח ?
(שכן יש מקומות בהם כתוב שהגוף אינו יכול להיפטר מכספית , האם זה נכון..?)
כלומר , בהפוך , האם יתכן מצב של ריכוז גבוה במח לצד ריכוז נורמטבי או נמוך בדם ו/או בשתן ? ואז למעשה בדיקות דם ושתן אינם מייצגות את הריכוז הנצבר במח.
(אם כן , כיצד אז בודקים את הריכוז במח ? ומהי הנורמה?)
כנ"ל לגבי מתכות אחרות כמו אלומניום .
אודה לתשובת ההמשך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
שלומי23/06/2010באשר לנושא הנקיון היסודי
אם אנני טועה, למעשה ניתן להבין מדברייך כי אין (!) דרך לנקות את המח ממתכות ומכספית בעיקר .
מה קורה אם אדם היה חשוף ל(אדי) כספית או קיבל במסגרת חיסון , כך שהכספית נצברה אצלו במח בכמות משמעותית ,
לפיכך כיצד מודדים את הריכוז במח ? וכן מה עושים במקרה כזה ? מה אז הטיפול כדי להוריד מיידית את ריכוז המתכת / כספית ? וכמה זמן זה לוקח
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכספית
לימור בן חיים28/06/2010לא יודעת על דרך תזונתית יותר ממה שכתבתי
כדאי לפנות לפורום טוקסיקולוגיה או אולי רפואה תעסוקתית העוסקת בזיהומים כאילו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכספית במוח
לימור בן חיים28/06/2010הכמות הדם ובשתן משקפת את הכמות היחסית בגוף
מצביעה על מצב באיברים כמו מו , כבד
כדי לבדוק את הכמות במוח ( אם בכלל אפשר) צריך לבדוק ישירות ברקמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוריםאלונה20/06/2010
שלום,
מדי פעם כשאני צריכה פתרון מהיר אני פותחת לילדתי בת השנתיים קופסה של אפונה וגזר מקופסת שימורים - היא מתה ל זה..
רשום שזה מכיל רק אםונה גזר וסוכר ללא חומרים משמרים או צבעי מאכל
השאלה שלי אם יש בזה משהוא מזיק,
והאם בכלל נשמרים הערכים התזונתיים של הירקות, או שזה לא מוזיק לא מועיל....
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכול עיניין של תדירות
צחי כנען20/06/2010עדיף מן הסתם, מזון טרי המבושל באותו היום.
ולגבי קופסת שימורים : חבל "שמגיעים" לטעמם של אנשים ע"י תוספת של סוכר והרבה פעמים מלח. רמת הויטמינים איננה ברורה לאחר כל כך הרבה חודשים בתוך הואקום. סיבים תזונתיים נשמרים ואינם ניזוקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדממה וגרעיני אבטיח וחמנייהיוסי16/06/2010
שלום רב,
לאחרונה בעקבות המונדיאל, ישנם פרסומים רבים על מספר הקלוריות הרב של גרעינים למיניהם. ברצוני לשאול, האם הנתונים הם למשקל נטו ???
לדוגמא: אדממה -ב- 100 גרם ישנם כ 120 קלוריות. האם מדובר על משקל נטו של פולי הסויה או שמא מדובר על 120 קלוריות לברוטו (כלומר כאשר שוקלים עם הקליפה)?
אותו כנ"ל לגבי הגרעינים השונים.
תודה רבה לכל עונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפצחים
לימור בן חיים17/06/2010אילו הנתונים ל- 100 גרם גרעינים ללא קליפה ( משקל נטו )
דלעת - 541 קק"ל (עם קליפה כ- 350 קק"ל )
חמניות - 570
אבטיח - 583
אדממה - 122* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!!
יוסי17/06/2010היי לימור,
מודה לך מאד על ההתייחסות המהירה!!
ענית בצורה מושלמת וסיפקת לי את המידע אשר היה דרוש לי.
שבת שלום
יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שאלותלאלי13/06/2010
מה הן ההשפעות הבריאותיות לטווח הקצר והארוך של בולמוסים ומיד אחריהם הקאה מכוונת פעם בתקופה מסויימת (פעם-פעמיים בחודש או פעם בשבוע)?
קראתי שזה יכול לגרום לכך שבסופו של דבר המטבוליזם נפגע עד כדי כך שהגוף ישמין אפילו מכמות קטנה של קלוריות, האם זה נכון?
בנוסף, הייתי רוצה לדעת האם בולמוס גדול (כ-6000 קל') שקורה פעם בשבוע יגרום להשמנה במידה וכל יתר הימים סך הקלוריות היומי לא עולה על 1300 (כשה-BMR הוא כ-1350)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בולמיה
צחי כנען17/06/2010המטבוליזם אכן נפגע אצל בולמים ואינו "משתקם" גם לאחר שהופסק או קטן במידה רבה. דרך אגב דווקא אצל אנורקסיות המטבוליזם חוזר למצבו הנורמלי.
הפגיעה בחילוף החומרים אכן תחייב מאמץ גדול יותר בדיאטה כדי לרזות!
ירידה במשקל תלויה בכמות הקלוריות השבועיות/החודשיות ולכן בולמוס הכולל 6000 קקל משמעו-כ 850 קקל עודף יומי.(6000/7) אינני יודע מהי ההוצאה הקלורית היומית שלך (RMR הוא רק חלק אחד מההוצאה הקלורית היומית) כך שהתשובה האם תהיה ירידה במשקל אינה ידועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לשאול למה?
נועה17/06/2010נכנסתי במקרה לפורום אבל ההודעה הזאת מעניינת מאוד,
למה אצל בולמים הנזק הוא בלתי הפיך למטבוליזם ואילו אצל אנורקסיות לא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ברורה עדיין הסיבה
צחי כנען18/06/2010איננו יודעים עדיין מהי הסיבה אבל באופן תצפיתי רואים הבדל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף- תת תזונה וויטמין B12נתנאלה13/06/2010
לאבי סרטן ריאה אך לפני 3 שנים היה לו סרטן קיבה (לא קשור לסרטן הריאה). הוא סובל כרגע מתת תזונה חריפה , ככל הנראה (אך לא ברור) ממעבר לטיפולל בטרסבה , ומהטיפולים השונים. לפני 3 שנים הוא נותח והצאה כל קיבתו. מאז נאמר לו פעם ב-3 חודשים לקבל זריקה של ויטמין B12. הוא לא קיבל אחת מזה 3 חודשים, ועוד אוכל מעט מידי, דבר שהחמיר מאד בשבוע האחרון. יש לו גם מוטציה של mthfr ואינו מקבל FOLIC ACID. הרופא לא נותן לו את אלה מכיוון שהם לדעתו מעודדים סרטן.
השאלה היא,
-----האם יתכן שמבלי הזריקה מלפני 3 חודשים, וללא הקיבה, ועם תת התזונה הנוכחית, שערכי הויטמין יהיו תקינים
----- האם הבדיקה של B12 היא חד משמיעית לגבי האם יש חסך או לא? או שהיא יכולה לצאת גבוהה מסיבות אחרות?
----- האם החסך בויטמין יכול להסביר אנורקסיה קיצונית, ואפתיות?
שכן הסימנים הם שהסרטן עצמו נסוג בגוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסרים ב- B12
לימור בן חיים14/06/2010ראשית יש לברר מה רמות B12 בדם
בדרך כלל זהו מדד המשקף היטיב חסר .
יתכן שרמות B12 תהיינה תקינות למרות כריתת הקיבה ותת תזונה כתוצאה ממנגנונים מפצים בגוף לדוגמא שחלוף נמוך יותר , יצור B12 על ידי חייקים במערכת העיכול ועוד .אולם כמו שאמרתי אפשר לבדוק מהי כרגע הרמה .
חוסר ב- B12 יכול לגרום לשינויים נוירולוגיים , השפעה על מצב רוח ואנמיה שיכולה להשפיע על חוסר תאיבון ואפתיה אולם יתכן שהסיבה קשורה במחלה הבסיסית עצמה.
מציעה לפנות ליעוץ דיאטנית מומלץ בבית החולים בו מקבל את הטיפול והיעוץ האונקולוגי כדי שאפשר יהיה לעזור לשפר את הכמות , האיכות וריכוז המזון שהוא אוכל .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירותצפון11/06/2010
שלום
אני יש לי בן, כעת בן שנתיים וחצי, עם פגיעה ניורולוגית, אוכל דרך גאסטרוסטום סימילאק TOP 3, בערך בין 6-7 ארוחות ביום בכמות של 150CC , לפעמים מצליחים גם לתת לו ירקות מבושלים טחונים דרך הגאסרוסטום בכמות של 100CC, לציין כי לא ניתן לתת לו יותר נפח מ 150CC כי נאמר לנו על ידי רופא מומחה שהקיבה שלו קטנה ואין אפשרות לדחוף לו יותר מהנפח הזה.
הבעיה היא
1- לא עולה טוב במשקל
2- סובל מעצירות מאז הלידה, עושים לו חוקן עד שמתרוקן
מה אפשר להוסיף בכדי שיעלה במשקל - לא בנפח של יותר מ 150CC'
וגם לטפל בעצירות?
כמה טיפים
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש צורך ביעוץ מקצועי
לימור בן חיים12/06/2010במקרה כזה לא מומלץ לחפש המלצות כלליות
יש לגשת לדיאטנית מומחית לילדים /להזנות מיוחדות הנמצאות בבתי חולים או בקופות החולים
ולקבל יעוץ פרטני המקצועי ביותר למצב כזה
יש בהחלט מה לעשות כדי לרכז את הקלוריות ללא תוספת בנפח ההזנה
וכן גם לטיפול בעצירות
אני בטוחה שביעוץ מקצועי תקבלו המלצות פתרונות וכן מעקב מתאים לוודא את ההיענות לטיפול
המלצה חמה לגשת ליעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכריות גומיגלי10/06/2010
האם סוכריות גומי מכילות שומן טראנס ושומן רווי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
צחי כנען10/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטנית קלינית מומלצת באיזור הצפוןעוטיג09/06/2010
רציתי לשאול האם אתם יכולים להמליץ על דיאטנית קלינית מומלצת באיזור הצפון רצויי חיפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסרים פרטים
לימור בן חיים10/06/2010האם במסגרת קופת חולים מסויימת
איזה איזור בצפון
ואיזה תחום : ילדים , גסטרו , הרזייה
בקיצור עוד פרטים כדי לתת המלצה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרטים
עוטיג10/06/2010אם יש, אז דיאטנית שעובדת עם קופת חולים לאומית. אם אין מישהיא מומלצת מהקופה, אפשר גם ללכת לפרטי. העיקר שתיהיה מומחית לגיל השלישי, צריך תפריט השמנה בעיקבות בעיות רפואיות רבות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאיזור חיפה
עוטיג10/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפנות לשירותי התזונה בקופה
לימור בן חיים14/06/2010במקרים אילו ממליצה שהיעוץ והמעקב יהיו במסגרת הקופה והקהילה ממליצה לחפש בספר השירותים של הקופה את שם והטלפון של הדיטנית האחראית בחיפה ולבקש ממנה המלצה והפנייה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה ...........אמירה07/06/2010
שלום, רציתי לדעת מה מומלץ לי לאכול על מנת לשפר את סיכויי הפריון שלי?יתכן ויש לי שחלות פוליציסטיות...באמת על קצה המזלג , כיוון לא מבקשת תפריטים מפורטים אני מבינה בהחלט...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה ופוריות
לימור בן חיים08/06/2010המלצות כלליות
ירידה של לפחות 5% במשקל הגוף במקרה של עודף משקל משפרת סיכויי פוריות בנשים ובגברים
בשחלות פוליציסטיות הפחתה בכמות הפחמימות תוך שילוב של פחמימות עם מדד גלקימי נמוך
( קטניות , שיפון , אורז בסמטי , פסטה דורום ועוד ) משפרת את הפורפיל ההורמונלי
תזונה עשירה בירקות , שמנים כמו זית וקנולה , מוצרי חלב/בשר רזים המומלצת תמיד
ושומרת על צריכה מתאימה של חומצה פולית , B12 וברזל החיוניים לצורך פריון .
וכידוע אורחות חיים בריאים כמו פעילות גופנית והפסקת עישון
כמו שאמרת דברים כללים .
המלצות נוספות לגבי תזונה , תוספי תזונה כדאי להתאים אישית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה ברזל לצרוך?יאיר06/06/2010
מהי כמות הברזל המומלצת לבחור בן 18?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איש הברזל
לימור בן חיים06/06/2010הכמות היומית המומלצת לבחור בן 18 היא 11 מ"ג ברזל
מקורות עיקריים לברזל במזון הם בשרים שונים כמו בקר רזה , הודו אדום , עוף ודגים שונים
וכן קיטניות כמו : עדשים חומוס עוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טונליןרווית05/06/2010
שלום
רציתי לשאול מה דעתכם בקשר לטונלין (סולגאר) ואיך מומלץ לקחת את זה ביחס לאימונים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומות שומן מסוג CLA
צחי כנען05/06/2010הלוואי שההבטחות בקשר לתוסף היו נכונות
לשיקולך....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספי חלבוןאינה01/06/2010
שלום. תהיתי האם יש תוספי תזונה שמשלימים מחסור בחלבון. אני אוכלת מסודר, כל יום בצהריים אוכלת מנת טופו/ קטניות+דגנים/ דג, וכמעט כל יום אוכלת ביצה, ובנוסף בדרך כלל גבינה בבוקר. לפי בדיקת דם לא חסר לי ברזל ולא B12 , ובכל זאת יש לי נשירת שיער כבר הרבה זמן ואני מפחדת שעוד מעט לא ישאר...
חשבתי שאולי חסר לי חלבון ורציתי לשאול האם קיימים תוספים למקרה של חסר, ואם לא, האם יזיק לקחת תוספים שמיועדים לספורטאים? ואילו תוספים בדיוק הם אפשרות טובה?
תודה רבה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון מוסיף המון , לוא דווקא לשיער
לימור בן חיים02/06/2010לא נראה שחסר חלבון
כמות החלבון הנדרשת היא 0.8 גרם לכל ק"ג משקל גוף
איני יודעת כמה את שוקלת אבל לא נראה שיש חוסר
לגבי נושא הנשירה בהיבט התזונתי יכול להיות חסר בברזל (כדאי לבדוק גם פריטין ) , B12
אך גם באבץ , ויטמיני B ועוד .
כל שאם הברזל תקין עדיין יכול להיות חסר אחר שלא תמיד נבדק .
אפשר לקחת מולטי ויטמין לתיקון והשלמה כללית או מולטי ספציפי לשיער שנותן כיסוי לויטמנים ומינרלים אילו.
לגבי תוסף חלבון אכן קיימים , לא יזיק לקחת אבל נראה לילגדל שריר זה לא לגדל שיער
מציעה לפנות לדיאטנית לעשות הערכה של התזונה של ולפעול בהתאם
ואולי הנשירה היא מסיבה אחרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה..
אינה02/06/2010רציתי לציין שבאמת לקחתי במשך כמה חודשים ויטמינים ייעודיים לשיער וזה לא עזר.
בנוסף- התייעצתי לגבי הנושא עם הרופאה שלי והיא שלחה אותי לבדיקות דם שיצאו תקינות, כך שאני מניחה שסיבות אחרות לנשירה נבדקו...
למקרה שבכל זאת יש חסר בחלבון, האם יש סוג מסויים של תוסף שיתאים יותר?
אשקול פניה לדיאטנית באמת...
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילת פירותגלי01/06/2010
שלום רב!
כמה זמן לאחר הארוחה ממומלץ לאכול פירות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריות זה לא קינוח זו ארוחה קטנה
לימור בן חיים02/06/2010לפחות שעה וחצי לאחר ארוחה
לאחר כל ארוחה יש עליה ברמות הסוכר והאינסולין
למצב זה יש השפעה על רעב , ויסוות סוכר ואחסון שומן
לכן ההמלצה לחכות שרמות אילו תרדנה בדם
כך שהפחמימות שיגיעו מאכילת הפירות
לא תרכבה ותעלנה את הרמות של הארוחה
לאכילה כזו יש חשיבות לכל האוכלוסיה אולם במיוחד לסכרתיים , במצבים של טריליצרידים גבוהים ובאנשים עם תסמונת מטבולית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימודי תזונהטלי31/05/2010
שלום,
אני כרגע מאוד מתלבטת בנוגע ללימודי תזונה...
הייתי רוצה לשאול לגבי הלימודים עצמם- האם הם עמוסים מאוד? אני כרגע מסיימת תואר בפסיכולוגיה ובמהלכו שילבתי עבודה..האם אוכל לשלב עבודה גם בתואר במדעי התזונה?
בנוסף- אפשר לקבל מידע רלוונטי לגבי עיסוק לאחר לימודים. האם זהו מקצוע שניתן להתפרנס ממנו בכבוד? הבנתי שהעבודה היא בחצאי משרות ומאוד קשה להתקדם...
בבקשה אודה לכם לתשובה כנה
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה אומרים שזה מקצוע נדרש ל-2020
לימור בן חיים02/06/2010ראשית אני שמחה שאת מתעניינת במקצוע
מדובר על לימודי תואר ראשון מלאים כמו לימודי פסיכולוגיה
לא קל גם ללמוד וגם לעבוד
אבל זה אפשרי ואת דוגמא לכך
שנה ראשונה קשה יותר לשלב בגלל אי גמישות המערכת
אבל יש רבים שלומדים ועובדים
יהיה לך פטור קטן ממספר קורסים על חשבון לימודי הפסיכולוגיה
המקצוע מאפשר השתלבות במגוון של תפקידים
החל מדיאטנית בבית חולים , קהילה , חדרי כושר , תעשיית המזון
המשך כמרצה , מנחה קבוצות ותועמלנית ועוד ..
וכמו בכל דבר מי שעובד קשה מצליח
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)