פורום תזונה נכונה - ירידה במשקל - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיית גוש צואה בבטן
    ירון
    30/05/2010

שלום רב ד'ר,
    לפני חודשיים לקחתי לתקופה של חודש אבקה לעליה במשקל הכוללת כמות גדולה של חלבון ופחממות.
    לאחר כמה שבועות התחלתי לשים לב שהצואה שלי שתמיד הייתה פעם אחת ביום כמות גדולה הפכה ל-4 פעמים ביום כמות קטנה כל פעם וחתיכות קטנות כל פעם.
    הלכתי לאחות והיא אמרה שזה כניראה האבקה, לפני שבועיים הפסקתי לקחת את האבקה והתחלתי להרגיש גושי צואה (כניראה) בבטן בצד שמאל. רופא בדק אותי ואמר שזה כניראה צואה. ואמר לי שזה כניראה האבקה בגלל שאין שם בכלל סיבים תזונתיים.
    האחות נתנה לי שמן פרפין וגם נרות גליצרין ובאמת היציאות התחילו להיות יותר גדולות אבל אני עדין מרגיש גוש צואה באיזור הבטן התחתונה בצד שמאל שלא יוצא. לפני שבועיים באמת היו הרבה יותר גושי צואה אך הרופא אמר שאם אני אפסיק לקחת את האבקה זה אמור להיסתדר תוך כמה ימים, עבור שבועיים ולא היסתדר.
    האם זה חמור? מה עוד ניתן לעשות? איך ניתן להוציא את הגוש?
    אין לי כאבים אך מרגיש שהוא שם בתנועות מסויימות.
    אני שותה הרבה מים, שותה המון מיץ תפוזים סחוט טבעי בידיים.
    ואוכל סלט טוב פעם ביומים.
    תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיית גוש צואה בבטן

הוספת תגובה

• גוש צואה

צחי כנען
    30/05/2010

ניתן להגביר משמעותית את צריכת הסיבים ולבדוק את השפעתם: סלט גדול לפחות פעמיים ביום, 4 מנות פרי שאינם בננה או תפו"ע, שתיית מיץ עגבניות, כדאי להוסיף 2 כפות פסיליום (בתי טבע/בתי מרקחת) ביום.
    אשמח אם תחזור לפורום לעידכון
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

ירון
    31/05/2010

אני אנסה ואחזור אליכם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עידכון

ירון
    04/06/2010

אני שותה הרבה מאוד מיץ תפוזים ומשתדל לאכול סלט ביום או ירק כולשהו.
    לקחתי כמה ימים שמן פרפין והצואה אומנם התחילה לצאת יותר בגושים גדולים ובאמת פעם אחת ביום.
    אך שאני מיתיישב לליציאה אני מרגיש את הגוש עדין בצד שמאל שאני עושה שריר בטן.
    לאחר שלקחתי 3 ימים שמן פרפין וראיתי שהמצב "מתחיל" להיסתדר הפסקתי ואז אחרי יומים חזר המצב שוב ל-4 כניסות לשרותים עם חתיכות מאוד קטנות כל פעם.
    כרגע חזרתי לקחת שמן פרפין ואני מחכה לשינוי. עדין מרגיש את הגוש, או מה שזה לא יהיה.
    אם זה התייבש לאבן צואה זה יכול להיות מסוכן?
    מומלץ לקחת תוסף סיבים מבית מרקחת?
    תודה רבה על העזרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת מומלצת

צחי כנען
    05/06/2010

ממליץ להוסיף 2 כפות אבקת סיבים הנקראת "פגלקס" בכל יום לריכוך הצואה, במקביל להקטין באופן מדורג את צריכת השמן (בתדירות ובכמות)
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתיית קולה וההשלכות
    שיר
    28/05/2010

זה פורסם בפייסבוק ורציתי לדעת האם יש אמת בדבר.
    אז זה מה שקורה לגוף אחרי ששותים קולה:תוך 10 דקות: 10 כפיות סוכר נכנסות אליך לגוף (כל צריכת הסוכר היומית המומלצת). אתם לא תקיאו ממכת הסוכר המטורפת הזו, בגלל חומצה זרחנית ששוברת את טעם המתיקות החזק ונותנת למשקה להיבלע.
    20 דקות: רמת הסוכר בדם עולה, מה שגורם להתפרצות אינסולין. הכבד שלך יגיב לזה בהפיכת כמה שיותר סוכר לשומן.
    40 דקות: ספיגת הקפאין הסתיימה, האישונים מתרחבים, לחץ הדם עולה, הכבד מפריש סוכר למחזור הדם. רצפטורים במוח יגרמו להרגשת ערנות.
    45 דקות: הגוף מגביר את ייצור הדופאמין בגוף מה שגורם לגירוי מרכזי ההנאה במוח. הרואין עושה פעולה דומה…
    מעל שעה: החומצה הזרחנית שבמשקה תגרום לסידן, קלציום ואבץ להתקבץ במעי הדק, דבר אשר יגרום למטבוליזם מהיר ורב יותר.
    מעל שעה: הקפאין יגרום לשתן מוגבר, אשר יאסוף איתו סידן, מגנזיום ואבץ אשר היו מיועדים לחיזוק ובניית העצמות.
    מעל שעה: תגובות המשקה מתחילות להתפוגג, הגוף יעבור ירידת סוכר חדה. תורגש איטיות/כבדות/עצלנות. שוב תשתינו את המים שהיו במשקה ואיתם חומרים שהיו מיועדים לחיזוק ובנייה של העצמות והשיניים.

לקביעת תור
    סגירה
    שתיית קולה וההשלכות

הוספת תגובה

• קולה

צחי כנען
    30/05/2010

חלק מהדברים נכון ולחלק מהדברים "אין רגליים" ומוצגים בצורה מסולפת. התייחסתי לכל משפט בנפרד:

תוך 10 דקות: 10 כפיות סוכר נכנסות אליך לגוף (כל צריכת הסוכר היומית המומלצת). אתם לא תקיאו ממכת הסוכר המטורפת הזו,...---"אינו מיוחד לקולה: מתאים גם לאכילת עוגות,עוגיות,וופלים גלידות וכו'"

בגלל חומצה זרחנית ששוברת את טעם המתיקות החזק ונותנת למשקה להיבלע---- "סתם..."

20 דקות: רמת הסוכר בדם עולה, מה שגורם להתפרצות אינסולין. הכבד שלך יגיב לזה בהפיכת כמה שיותר סוכר לשומן.---"כמו שאמרתי אינו אופייני דווקא לקולה, ומתאים לכל סוגי המשקאות הממותקים ומזונות עתירי סוכר"

40 דקות: ספיגת הקפאין הסתיימה, האישונים מתרחבים, לחץ הדם עולה, הכבד מפריש סוכר למחזור הדם. רצפטורים במוח יגרמו להרגשת ערנות.-----"כמו כל חומר מעורר, בצריכה מתונה של 3-4 כוסות ליום אין כל בעיה בריאותית "

45 דקות: הגוף מגביר את ייצור הדופאמין בגוף מה שגורם לגירוי מרכזי ההנאה במוח. הרואין עושה פעולה דומה…----"נו אז מה"

מעל שעה: החומצה הזרחנית שבמשקה תגרום לסידן, קלציום ואבץ להתקבץ במעי הדק, דבר אשר יגרום למטבוליזם מהיר ורב יותר. - - - "אין רגליים"

מעל שעה: הקפאין יגרום לשתן מוגבר, אשר יאסוף איתו סידן, מגנזיום ואבץ אשר היו מיועדים לחיזוק ובניית העצמות. - - -"שוב בצריכה מתונה אין בעיה"

מעל שעה: תגובות המשקה מתחילות להתפוגג, הגוף יעבור ירידת סוכר חדה. תורגש איטיות/כבדות/עצלנות. שוב תשתינו את המים שהיו במשקה ואיתם חומרים שהיו מיועדים לחיזוק ובנייה של העצמות והשיניים. - ---- ""הסבר פשטני "

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשןבה..הרגעת אותי :)

שיר
    30/05/2010

אז מותר באופן עקרוני לשתות 2 כוסות קולה ביום?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוודאי שמותר אבל עדיף מן הסתם מים

צחי כנען
    30/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קמח כוסמין
    איריס טלמון
    27/05/2010

שלום רב,
    אני מבקשת לדעת מה היתרונות של קמח כוסמין מלא והאם הוא עדיף על קמחים מלאים אחרים וכן - מה המדד הגליקמי שלו.
    בנוסף - לגבי הממתיק מלטיטול. האם הוא מתאים לבעלי סוכר גבולי ואם לא - מה כן מתאים?
    בתודה,
    איריס

לקביעת תור
    סגירה
    קמח כוסמין

הוספת תגובה

• כוסמין מהדגנים הקדמוניים

לימור בן חיים
    28/05/2010

כֻּסְמִין או חיטת הכוסמין ( spelt) הוא זן של דגן קדמון הדומה לחיטה . דגנים קדמונים הינם זנים שהיו בשימוש האדם למזון בתקופות קדומות אבל בגלל קושי לגדלם או בגלל יבול קטן לא התפתחו לגידול מסיבי עם המהפכה התעשייתית אבל נמצאים בשימוש מסורתי באיזורים פחות מפותחים בעולם . כוסמין שמוש כמזון בסיסי בחלקים של המזרח התיכון ואירופה מתקופת הברונזה עד ימי הביניים,וכיום עם החזרה למזונות בסיסים ואותנטיים יש לו תחייה כמזון בריאות, הוא מכיל אחוז גבוה יותר של חלבון מאשר חיטה, וכן כמות גדולה של סיבים תזונתיים ולכן נחשב דגן מלא מומלץ ,הוא מכיל גלוטן ולכן אינו מתאים לחולי צליאק.
    העומס הגליקמי המחושב של קמח כוסמין מלא דומה לזה של קמח חיטה מלא.
    בריאות
    לימור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מלטיטול - ממתיקים במתינות

לימור בן חיים
    28/05/2010

מלטיטול הינו ממתיק טבעי המיוצר ממלטוז (סוכר ) והינו בעל מתיקות של 75%-90% ביחס לסוכר בשימוש בגלידות , סוכריות , מסטיקים וכן במוצרי מאפה .שייך למשפחה של ממתיקים הנקראים סוכרים אלכוהולים ( מסתיימים תמיד בסיומת אול ) הם רשומים תמיד תחת הפחמימות שכן הם סוג של פחמימה ולכן הינם בעלי ערך קלורי . מלטיטול הינו בעל ערך קלורי של כ-2.1 קק"ל/1 גרם . לגבי סכרתיים , מלטיטל נספג בדם בקצב איטי יותר ולכן יש לו יתרון מסויים לסכרתיים אולם יש לצורך באותו בכמות מוגבלת במנה שכן כאמור הינו פחממה ולכן ישפיע על רמות הוסכר וכמו כן בכמות גבוהה יכול לגרום להפרעות שונות במערכת העיכול .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חומצה פיטית וחומצה אוקסאלית
    אדם
    22/05/2010

מנהלי הפורום שלום,

אני יודע שחומצה פיטית וחומצה אוקסאלית משפיעות על הספיגה של המינרלים בגוף. האם ניתן לנטרל חומצות אלה מהמזונות השונים אשר מכילים אותם, אך מכילים גם מינרלים חשובים בו זמנית (קטניות, שומשום מלא, ירקות ירוקים וכד').
    - מאחר ואני צורך קטניות (עדשים, חומוס, אפונה, שעועית) שלוש-ארבע פעמים בשבוע. כיצד ניתן לנטרל את החומצה הפיטית מהקטניות? (חימום, השרייה בלילה, הנבטה)
    - מאחר ואני צורך שומשום מלא\טחינה גולמית מלאה על בסיס יומי, כיצד ניתן לנטרל את החומצה מהשומשום המלא\טחינה?
    - כיצד ניתן לנטל את החומצה האוקסאלית מהירוקות הירוקים?

תודה מראש

ניר

הוספת תגובה

• חומצה פיטית ואוקסאלית

צחי כנען
    23/05/2010

לא ידוע לי על אפשרות כזו
    אבל יותר מזה אלו חומרים טבעיים שאין סיבה להשמיטם, אולי למשל יש להם יתרונות בריאותיים שטרם נודעו ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת חשובה

צחי כנען
    24/05/2010

תוספת ממנהלת הפורום החדשה, הדיאטנית לימור בן חיים:

הנבטה , בישול , מרינדה חומצית מפחיתים את השפעת הפיטטים שהם מעכב הצמחי החזק ביותר לספיגת מינרלים. אכן פיטטים הם נוגדי חימצון ובעלי פעילותאנטיסרטנית ולכן בהחלט ראויים להישאר בתפריט. הם מפחיתים ספיגה של סידן צמחי ל-30 עד 60 אחוז, לגבי ברזל כנראה שיותר
    בדיאטה צמחונית ההמלצה לצרוך קצובה יומית גבוהה מהמקובל כדי להגיע לספיגה שווה מדיאטה סטנדרטית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על המידע החיוני

אדם
    24/05/2010

צחי, לימור

תודה על המידע החיוני!

מידע זה הוא פרקטי לתזונתי היומיומית.

מעריך את ההתייחסות המהירה והמקצועית

ניר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריטין, ברזל ו B12
    אדם
    22/05/2010

מנהלי הפורום שלום,

אני גבר בן 30, בריא, עוסק בפעילות גופנית כל החיים. בשנים האחרונות מתאמן 3 פעמים בשבוע כל אימון משלב 45 דקות ריצה ו 45 דקות משקולות (סה"כ 90 דקות).

בבדיקות הדם שעשיתי לפני כמה ימים התגלה חוסר בפריטין, ורמה נמוכה של ויטמין בי 12 אם כי עדיין בנורמה. להלן התוצאות הרלוונטיות:

ברזל - 158 הנורמה נעה בין 70-180
    טרנספרין - 302 הנורמה נעה בין 160-360
    פריטין - 32 הנורמה נעה בין 33-266
    ויטמין בי 12 - 310 הנורמה נעה בין 211-911

1. איזה מזונות מומלץ לי לצרוך בהתאם לחוסרים
    2. כיצד אני יכול להעלות את מאגרי הפריטין בגופי?
    3. האם מאגרי ברזל ריקים מעידים על כך שבמשך שנים לא היתה צריכה מספקת של ברזל?
    4. האם רמת ברזל חופשי בדם תקינה ומאגרי פריטין נמוכים מעידים על משהו?
    5. ויטמין בי 12 נמצא גם ברמה נמוכה יחסית(אפילו שלא חורג מהנורמה), כיצד אני יכול להעלות את רמתו בגופי כדי להיות בטווח הגבוה בתוך הנורמה?
    6. אני רוצה לקחת תוסף של בי 12 ותוסף של ברזל לתקופה של 6-8 שבועות. הבנתי שיש תוספי ברזל בעלי תופעות לוואי ויש כאלה עם פחות תופעות לוואי, מהו התוסף היעיל והמומלץ?

תודה מראש וסליחה על השאלה הארוכה

רועי

לקביעת תור
    סגירה
    פריטין, ברזל ו B12

הוספת תגובה

• משק הברזל אצל ספורטאים

צחי כנען
    22/05/2010

פריטין לעיתים נמוך עקב דלקת ולכן יש צורך בהצלבת עוד מידע על משק הברזל קרי מהו ה- MCV + RDW שלך ? האם ההמוגלובין תקין ? לאחר תשובות אלו נוכל ליתקדם....

לגבי B12 - אין טעם ליטול לאורך חודשיים ולהפסיק. עם הגיל ספיגתו יורדת וגם לא תמיד צריכתו במזון מספיקה. לכן , ניתן ליטול 3-4 בשבוע 1000 מק"ג ולאורך כל החיים ורמתו תישאר מספיקה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• MCV המוגלובין ו RDW

אדם
    23/05/2010

צחי,

ראשית אודה על המענה המהיר והברור...

לגבי הערכים שביקשת כדי לשלול דלקת או משהו כזה:
    Hemoglobin - 15.2
    MCV - 89
    RDW - 12.1

לגבי הנטילה של ה B12 שלוש פעמים בשבוע במשך כל החיים, האם אין לנטילת הכדור דרך התוסף (כדורי מציצה), תופעות לוואי אשר לטווח הרחוק (כל החיים) עלולות להזיק?

שוב על העזרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין חסר ברזל

צחי כנען
    23/05/2010

לפי הערכים שצירפת אין חסר ברזל. לקבלת תשובה "רישמית" ...פנה לרופא המשפחה שלך.
    הצורך לברזל גבוה אצל ספורטאים בכל מקרה וכדאי לאכול מדי יום מזונות מן החי:עופות,דגים, בקר.
     אין צורך בתוסף ברזל ולגביו עלולה להיות בעיה בצריכה קבועה לארוך כל החיים.

לא ידוע על בעיה בצריכה המאוד מינורית של B12 שהצעתי לאורך החיים.

בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    הילית
    20/05/2010

שלום, מישהי אמרה לי שאם אוכלים תירס, פטרוזיליה ועוד משהו ששכחתי מה זה, אסור להחשף לשמש לפחות שעה, כי תיווצר ריאקציה לא בריאה. פעם ראשונה שאני שומעת דבר כזה. האם יש ממש במה שנאמר לי? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• אין ממש

צחי כנען
    20/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כבד שומני
    לילי
    18/05/2010

שלום וברכה
    אני בת 56 לצערי עודף משקל של 15 קג בבדיקת אולטראסאונד כבד שומני בדיקות דם אנזימי כבד תקינים איזה מזון לאכול על מנת לנקות את הכבד ניסיתי גדילן מצוי בכמוסות לא הרגשתי בטוב האמת, שצרכתי את הכמוסות של גדילן מצוי יחד עם תוספים נוספים כמו: קיו 10 עקב צריכת סטטינים נגד כולסטרול ושומנים בדם כמו כן צורכת ברזל
    שאלה נוספת האם צריכה של חלבונים תגרום לירידה במשקל
    תודה על ההתייחסות

לקביעת תור
    סגירה
    כבד שומני

הוספת תגובה

• כבד שומני

צחי כנען
    19/05/2010

כפי שרשמתי מספר פעמים בפורום כבד שומני בד"כ משתפר עם ירידה במשקל של 10% והפחתה בצריכת מתוקים ופחמימות.
    אין צורך בגדילן מצוי.
    ירידה במשקל מושגת דרך מינוס קלורי ללא קשר לכמות החלבונים. ממליץ לפנות לדיאטנית להרכיב תפריט המתאים לך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיאטת השמנה
    דוד
    17/05/2010

שלום רב ,בן 17 גובה 168 ס''מ ,משקל 47 ק''ג ,bmi 17.6 ,כיצד עושים '' דיאטת השמנה'',כמה קלוריות ביום? אחוזי שומן? כיצד בונים תפריט מאוזן? תודה מראש ,בברכה וכל טוב

לקביעת תור
    סגירה
    דיאטת השמנה

הוספת תגובה

• כיצד לעלות במשקל

צחי כנען
    17/05/2010

עליה במשקל נגרמת כמובן מאכילה רבה של קלוריות.
    כדאי לאכול יותר "מהבריאים" ולא סתם מ"קלוריות ריקות" כמו ממתקים.
    תפריט ממש.. עלייך להיוועץ ב4 עיניים עם דיאטנית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כבד שומני - דיאטה
    קרן
    16/05/2010

שלום צחי ,
    ידעתי שהעלייה במשקל תביא איתה תוצאותיה ..לצערי .. והיום נודע לי שיש לי כמה מוקדי הצטברות של שומן בכבד
    מהיום דיאטה! ...אני צריכה להוריד 30 קילו
    הבנתי שאסור לרדת מהר כשיש מצב כזה אחרת הכבד רק יזוק יותר

ממה עליי להימנע אשמח לקבל דוגמא לתפריט ליום

אני צורכת גם אומגה 3 שני כדורים- האם להפחית ?
    האם ייתכן שכבד שומני יכול להיגרם מצריכת יתר של ויטמנינים ותוספי מזון

האם המצב הפיך לחלוטין, אני תשושה ועייפה כל הזמן וחייבת פתרון
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כבד שומני - דיאטה

הוספת תגובה

• כבד שומני

צחי כנען
    17/05/2010

לשמחתנו ירידה במשקל גם בקצב איטי משפרת את הצטברות השומן בכבד.
    כדאי כמובן לפנות לדיאטנית ובנתיים להפחית ככל האפשר מתוקים ועודף פחמימות.
    ניתן להמשיך בצריכת אומגה 3.
    אל דאגה המצב הפיך
    בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיפור תזונה + המלצה על גיינר
    דנה
    13/05/2010

שלום

אני מאוד רזה (גיל 30, משקל 46, גובה 1.66) , שובעת מאוד מהר וסובלת מעצירות כרונית (נזקקת לטיפות טבעיות לצורך התרוקנות)

אינני עושה ספורט, למעט פילאטיס פעם עד פעמיים בשבוע

התפריט עליו אני משתדלת להקפיד:

דגני בוקר - 2 כוסות חד פעמיות + בקבוק יוגורט אקטיביה לשתייה / עיזים

צהריים: פסטה / תפו"א + ירקות מאודים + גבינה מוקרמת

אחה"צ: בננה + תמרים

ערב: חביתה מ 2 ביצים + פיתה מקמח מלא + סלט + גבינות עיזים

האם תוכלו לשפר לי את התפריט?

האם תוכלו להמליץ לי על גיינר לצורך עלייה במשקל?

בתודה מראש

דנה

הוספת תגובה

• רזה מדי

צחי כנען
    13/05/2010

לפי התיאור שלך כמות הקלוריות מן הסתם נמוכה מדי. תוספת חלבון לא תעזור ללא תמיכה קלורית משמעותית.
    האם ניגשת לדיאטנית בעבר? לרופא גסטרו בעיניין העצירות ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בירה
    אלי
    04/05/2010

ד.נ.
    האם תועלתה הבריאותית של בירה לבנה - גדולה, או קטנה, מנזקיה הבריאותיים (אם יש כאלה)? מאיה

לקביעת תור
    סגירה
    בירה

הוספת תגובה

• בירה ובריאות

צחי כנען
    05/05/2010

כנראה, שלאלכוהול שלעצמו יש אפקט מגן מפני מחלות לב וכלי דם כמו היין האדום.
    לכן, אנשים ש"יודעים לשתות" ודואגים לשתות מקסימום 330 מל ביום לא בנהיגה וכו' ירוויחו משתיה יומית זו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בירה - מדוע?

אלי
    08/05/2010

ד.נ.
    מאחר שבירה מאופיינת בתכונות בריאותיות בלבד, מדוע מומלץ למי שלא שתה בירה בעבר שלא להתחיל לשתות אותה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלכוהול והתמכרות

צחי כנען
    09/05/2010

אלכוהול באשר הוא הינו חומר עם פוטנציאל התמכרות גדול ולכן לא מקובל להמליץ שלא בהיכרות אישית על צריכת אלכוהול באופן קבוע ויום-יומי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אטריות ביצים
    נועם
    03/05/2010

שלום
    אבי בן 80 סובל מלחץ דם גבוה וכולסטרול עם כדורים ואחרי אירוע מוחי.
    הוא מרבה לאכול אטריות ביצים עם חמאה וגבינה מלוחה, גם בגלל שהוא אוהב
    וגם בגלל שזה מזון רך.
    האם זה מזון בריא עבורו?
    המלצנו לו לרדת במשקל כדי שירגיש קל ויציב יותר יותר אחרי האירוע.

תודה יום טוב

לקביעת תור
    סגירה
    אטריות ביצים

הוספת תגובה

• תזונה לאחר אירוע

צחי כנען
    03/05/2010

אני לא בטוח שההמלצה לרדת במשקל בגילו היא נכונה ועוד יותר לאכול מזונות עתירי מלח כמו גבינה מלוחה
    חובה להתיעץ עם דיאטנית פנים מול פנים במצבו
    בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה וקרחת
    אתי
    03/05/2010

היי
    אני בן 26 ומתחילים להראות אצלי סימני התקרחות,
    אחרי שיחת התייעצות עם הרופא שלי החלטתי לקחת פרופורסיה
    רציתי לדעת אם אולי יש איזה תוסף תזונה נוסף או אולי אני יכול לשנות משהו בתפריט היומי שלי על מנת לעזור לשיער שלי להפסיק לנשור ואולי אפילו לצמוח מחדש
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה וקרחת

הוספת תגובה

• נשירת שיער ותזונה

צחי כנען
    03/05/2010

יש 2 סוגי נשירת שיער: האחת נשירה "גנטית" -כדרך הטבע והשנייה עקב חסרים תזונתיים ו/או תיפקוד תירואיד נמוך.
    רופא עור יידע להגיד מי מהן הרלוונטי לגבייך ולהפנות לבדיקות מתאימות אם בכלל.
    ההשלמה התזונתית נקבעת לפי סוג החסר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קלוריות וק"קל
    דן
    02/05/2010

האם זה אותו דבר?

לקביעת תור
    סגירה
    קלוריות וק"קל

הוספת תגובה

• יחידות מידה

צחי כנען
    02/05/2010

כעיקרון צריך להגיד שיש X קילו-קלוריות (=ק"קל) אבל בציבור השתרש היחידה הקטנה יותר (פי 1000) -קלוריות
    תכלס זה אותו דבר מבחינת הצרכן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא הבנתי

דן
    03/05/2010

מדובר על אותם יחידות מידה?כי אני מעוניןלהשוות בין שני מוצרים(שנהם מאה גרם במשקל)-אחד מופיע עם סימון קלוריות ואחד עם קק"ל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קלוריות וקילו-קלוריות (=קק"ל)

צחי כנען
    03/05/2010

אמנם צריך להגיד יש בתפו"ע 80 קילוקלוריות אבל בציבור ובחברות המזון השתרש הקיצור -קלוריות
    מבחינתך אותה הכוונה ,אותן המידות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי סבילות ללקטוז
    ריטה
    01/05/2010

שלום וברכה. אני סובלת מאי סבילות ללקטוז, אמנם איני יודעת באיזו דרגה. אני מאד אוהבת גבינה הולנדית 28% שומן, אך איני יודעת האם אני יכולה לאכול אותה. אני לא יכולה לאכול מוצרי חלב עם כדורים לעיכול האנזים כי גם הוא משפיע לרעה על העיכול שלי משום מה.
    הדיאטנית אמרה לי כי כל מה שעליי לעשות הוא לאכול פרוסת גבינה צהובה עמק לייט 9% שומן, כי היא מאד דלה בלקטוז אך איני אוהבת את הגבינה כלל ואני רוצה לאכול גבינה הולנדית במקום.
    אני יודעת כי תכולת הלקטוז של הגבינה הצהובה "עמק לייט" 9% בגרם בארבע פרוסות הוא 0.2, תכולת הלקטוז בגרם של "גבינת עזים משק צוריאל" 5% הוא 2.85, עם כן מהי תכולת הלקטוז בגרם של ארבע פרוסות גבינה הולנדית 28% שומן? תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    אי סבילות ללקטוז

הוספת תגובה

• לבדוק...

צחי כנען
    01/05/2010

"בגדול" ככל שכמות השומן גבוהה יותר במוצרי החלב כמות הלקטוז נמוכה יותר
    הדרך הפשוטה ביותר היא לאכול ולבדוק את התגובה.
    לכל אדם גבול עליון אחר העושה לו הפרעה במערכת העיכול, תבדקי !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה