מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גבינה צהובה - האם זה נכון שרווית25/02/2009
גבינה צהובה היא התכה של שאריות של גבינות לבנות קשות בתוספת צבע מאכל צהוב שמיוצר מזפת פחם ונחשב לאחד המסוכנים שבצבעי המאכל. הוא גורם לאלרגיות, היפראקטיביות בעיקר אצל ילדים ועוד? כך קראתי במקום כלשהו. זה נכון או לא? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבינה צהובה - כל האמת
טליה לביא25/02/2009אז ככה
גבינה צהובה איננה גבינה מותכת. כדי לייצר 1 ק"ג של גבינה צהובה דרושים 10 ליטרים של חלב.
חיידקים ידידותיים מחמיצים את הגבינה ומעניקים לגבינות השונות את טעמן הייחודי.
הצבע הצהוב הוא צבע מאכל טבעי שנקרא אנאטו על שם העץ ממנו הוא מופק.
גבינה צהובה מהווה מקור מצוין לחלבון איכותי ולסידן טבעי, וישנן גבינות מופחתות שומן המכילות 5% או 9% שומן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עודפי חלבון וסודהאפי24/02/2009
האם ניתן להשתמש בסודה לשתייה כדי להפחית את תחושת החומציות בבטן כאשר אוכלים יותר מדי חלבון במהלך היום? אם כן אשמח לדעת באיזה מינון. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף
אפי26/02/2009אודה לכל אחד על עזרה בנושא. בתור ספורטאי אני סובל מהתופעה לעיתים בגלל אכילה מוגזמנת לעיתים של מוצרים המכילים חלבון.... התחושה מאד לא נעימה..... הייתי הולך על ניסוי וטעימה אבל אני חושש מפגיעה נוספת שיכולה להתרחש משימוש מוטעה..... תודה מראש....... א.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איטריותלני23/02/2009
שלום רב, אילו סוגי איטריות מכילים תאית (ומה כמויותיהן), ואילו אינם מכילים תאית? האם, לדוגמה, איטריות על בסיס חיטת דורום מכילות תאית (ואם כן, איזה אחוז)? לני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אטריות וסיבים
טליה לביא25/02/2009אטריות מחיטה מלאה עשירות יותר בסיבים מאשר אטריות ופסטות המיוצרות מקמח מעובד (לבן), גם אם הוא מחיטה מזן דורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לכולםמיטל :)22/02/2009
רציתי לשאול אם מישו יכול לפרט לי על שיקולים בספורט ובתזונה [ועל הקשר בינהם] אני אודה לו מאוד. תודה מראש דנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה וספורט
צחי כנען25/02/2009אין ספק שלתזונה -כמות הקלוריות , הרכב הארוחות והטימינג של האכילה יש משמעות על היכולות הספורטיביות של המתאמן. זהו עולם שלם שלא ניתן בפורום כזה להתיחס אליו אלא אם כן תתיחסי בשאלתך לנושא ספציפי....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדאי לבשל?דן22/02/2009
שלום שורשי סלרי ופטרוזיליה כדאי לבשל?ולא, יש הסבר? למה לא לאכול חי? 1)במידה ובכז אוכלים חי?מה הבעיות? 2)ברוקולי האם ככל שנבשלו יותר זמן - יהיו פחות גזים ?או ?הפוך? 3)איזה עוד ירקות רגילים או שורש לא מומלץ לאכול חי? 4) בלי או עם קשר ,יש הרבה פריטים שיוצרים אצלי גזים קלים ו או גרפצים . "עולה לי " מהשום מבצל . גזים מכרוב ומשפחתו מ עדשים אפילו נבוטים מנדרינות וכו" וכ"ו . השאלה : האם זה גם מזיק באיזשהו אופן?ולא לצרוך המון מזונות בריאים? או רק מטרד קל של גזים , ולפעמים גם נפיחות ומלאות .שאפשר להתעלם מהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
צחי כנען25/02/2009שורשי סלרי ופטרוזיליה -אולי ניתן לאכול ללא בישול אבל טעים יותר וקל לעיכול בצורה המבושלת.
2)ברוקולי -זמן הבישול לא מפחית את כמות הגזים.
3. "גרפסים" אינם מזיקים פשוט לא נעימים לעצמך ולחברה. אם אתה מבין אילו מזונות עושים לך "רע" תמנע מהם ובטח בכמות גדולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טופוטלי17/02/2009
שלום כצמחונית מדי פעם אני מכינה טופו ומאוכלת את זה עם סלט חי.רציתי לדעת האם יש צורך להוסיף פחממה לארוחה הזאת ?כמה טופו?מה הכמויות? האם ספריי שמן לחביתה או לבישול זה בריא? או עדיף שמן?איזה שמן ממולץ?כמה? ביי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טופו
גילה אדלר21/02/2009כן רצוי להוסיף פחמימה . לשאלתך כמה טופו נקי בארוחה , הכמות הסבירה היא 150 גר'-200 גר' .
מעט שמן קנולה או שמן זית עדיף על פני תרסיס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגוזי ברזילאלעד16/02/2009
ד.נ. האם אכילת אגוזי ברזיל, במסגרת תזונה מאוזנת, יכולה לסייע במניעת מחלות כלשהן? והאם הם בכלל נחשבים בריאים? ומה כמות השומן הרווי בהן? ואותן שאלות לגבי בוטנים. כמו כן, אילו יתרונות וחסרונות יש לאגוזי ברזיל לעומת בוטנים? אלעד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגוז ברזיל
גילה אדלר21/02/2009עשירים בסלניום ולכן אגוז אחד ביום יכול להוות כמות מספקת ביום . סלניום מגן מפני סרטן ומפני הרס תאים בכלל בהיותו "אנטיאוקסידנט " , לבוטנים תכונות אחרות כפי שפרטתי למעלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוטנים וברזיל
א.22/02/2009גילה שלום וברכה, אבל מהו אחוז חומצות השומן הרוויות באגוזי ברזיל (לא מצאתי מידע זה בתשובותייך השונות, כולל גם תשובתך מ-9.2, בה פירטת את אחוז הרוויות לגבי בוטנים, שקדים, מלך ופקאן, אך לא לגבי אגוזי ברזיל)? חשוב לי לדעת האם אחוז השומן הרווי בהם נמוך, או גבוה, מזה שבבוטנים. אודה לך על מידע חשוב וחסר זה. א.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברזיל ובוטנים
א.25/02/2009שלום לדיאטנית, אודה לך על תשובתך, שטרם ניתנה, לשאלתי בנדון מ-22.2. א.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחוז השומן הרווי בברזיל-15%
צחי כנען25/02/2009סה"כ כ 65% שומן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוטנים לעומת ברזיל
א.26/02/2009ד.נ. מאחר שאחוז השומן הרווי בבוטנים הוא 6.9% (לדברי גילה בתשובתה מ-9.2), בעוד שבאגוזי ברזיל הוא 15%, מה פשר אמירתה בתשובתה הנ"ל, ש"בוטנים עשירים באופן יחסי בחומצות שומן רוויות", כאשר אגוזי ברזיל עשירים בחומצות רוויות בהרבה לעומת בוטנים? א.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוטנים וברזיל תזכורת
א.02/03/2009ד.נ. טרם קיבלתי תשובה לשאלתי מ-26.2. אבקש לקבל אותה. א.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן בברזיל יותר שומן רווי מבוטנים
צחי כנען03/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכילת אגוזים ובריאות
צחי כנען05/03/2009בלינק הר"מ ישנו מאמר שכתבתי על תרומת אכילת אגוזים לבריאות האדם באןפן כללי ובאופן פרטני:
http://www.knaan-diet.co.il/info.htm* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצחי. לגבי המאמר שלך על האגוזים...
שונמיתי17/03/2009מצוין שם שאכילת אגוזים הורידה את הכולסטרול הרע. אבל הורידה גם את הכולסטרול הטוב. למרות שהטוב ירד בשיעור נמוך יותר. השאלה שלי - מדוע אכילת דבר כזה בריא מורידה מהכולסטרול הטוב. הייתי מצפה שזה יעלה, לא? איזה מרכיב באגוזים מוריד את הכולסטרול הטוב? שלום ותודה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאגוזים וכולסטרול
צחי כנען21/03/2009גם שמן זית וגם אגוזים למשל מפחיתים את סה"כ הכולסטרול המורכב מLDL + HDL ומכאן ההפחתה בשניהם. המרכיבים שאנו מייחסים להם את האפקט החיובי הם הסיבים התזונתיים + הפיטוסטרולים (תרכובות כולסטרול מן הצומח) המפריעות לכוסלטרול להספג חזרה במעיים (לגוף).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצחי, תחזור קצת לספרים
דיאטנית28/03/2009שמן זית דווקא לא מוריד כולסטרול ב-HDL ולפעמים מעלה אותו (תלוי בהשוואה למה, פחמימות, שומן רווי...). אגוזי המלך מורידים כולסטרול ב-HDL במקביל להורדה בכולסרול ב-HDL. ההבדל בין שמן זית לאגוזי המלך הוא בכך שרוב השומן בשמן זית הוא חד בלתי רווי כאשר רוב השומן באגוזי המלך הוא רב בלתי רווי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמן זית
צחי כנען30/03/2009תמיד אשמח "לחזור לספרים" אבל אם תשימי לב רשמתי מפחית את סה"כ הכוסטרול ולא התיחסתי לLDLאו HDL.
והערתך לגבי הרכב השמנים (שומן חד בלתי רווי/רב בלתי רווי) מאוד נכונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי שאלותיוסי16/02/2009
1. כמה קלוריות יש בלחמניית בגאט(ג'אפטה)? 2. האם יש דבר כזה "שמירת קלוריות" זאת אומרת אם אני צריך לאכול ביום 1500 קלוריות וביום אחד יצא לי לאכול רק 1000 קלוריות אז למחרת אני יכול להשלים את מה שחסר ולאכול 2000 קלוריות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתי תשוובות
טליה לביא16/02/20091. מכיון שיש היום מליוני סוגים של לחמים, אתן לך מס' עקרונות שיעזרו לך להעריך את הקלוריות באופן כללי. במאה גרם לחם יש בערך 300 קלוריות. אם ג'בטה שוקלת 200 גרם, עשה את החישוב. מעבר לכך, יש לחמים רבים שנאפים עם יותר שומן מהמקובל ולכן ערכם הקלורי גבוה יותר.
2. בעקרון התשובה היא שאנחנו לא רובוטים, ברור שיום אחד אוכלים יותר ויום אחר פחות, אלא אם כן אוכלים כל הזמן מעט יותר ואז משמינים. אלא שתנודות כפי שאתה הצגת הן קיצוניות - תנודות של 100%. אם יום אחד אוכלים 1300 ויום אחר 1800 זה עדיין ממוצע של 1500 ונשמע כמו אורח חיים יותר מאוזן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימודי תזונאותיפית11/02/2009
אני מעוניינת ללמוד תזונאות בארהב באוניברסיטה מוכרת בארץ. רציתי לשאול מה סיכויי ההשתלבות בתחום בארץ במרפאות ובתי חולים. אני לא כל כך מעוניינת בתעשיית המזון. האם יש סיכוי למתחילה להיכנס לתחום הקליני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימודי תזונה ודיאטה
טליה לביא11/02/2009שלום יפית
סביר להניח שכשתחזרי לארץ תצטרכי לעשות סטאז' כמו כל מי שמסיים לימודי תזונה, לשם קבלת תעודה ממשרד הבריאות.
משם ואילך סיכוייך כמו של כל אחד אחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
יפית11/02/2009הבנתי שיש הבדל בין תזונאי לתזונאי קליני. אני לא מבינה מה ההבדל. האם תזונאי רגיל לא יכול לעבוד בתחום? או יש לו מקומות מסוימים שהוא לא יכול לעבוד בהם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה.
טליה לביא16/02/2009תזונאי - בעל תוא רבתזונה
קליני - בעל תעודה ממשרד הבריאות, רשאי לעבוד במוסדות, תעודה זו מתקבלת בתום הסטאז'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חמוציות מיובשותשני08/02/2009
טעמתי אותן והן כלל לא חמוצות, דווקא מתוקות, האם זה בגלל הסוכר שהוסיפו להן? האם עדיף לאכול חמוציות מוקפאות ללא תוספת סוכר. מה עדיף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חמוציות-דילגו עלי
שני09/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחמוציות מיובשות
גילה אדלר09/02/2009אינני יודעת אם מוסיפים להם סוכ רליתר בטחון , קני חמוציות אורגניות הן ללא כל תוספת וללא חומר משמר על בסיס גופרית ( סולפיט ) הקיים בפירות היבשים הרגילים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיעל06/02/2009
לחם שקונים בסופר- אם רשום שהוא מכיל שומן צמחי, האם יש להניח שמדובר בשומן טרנס? ובכלל, איך אפשר לדעת מתי כן ומתי לא? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרכב שומנים בלחם
צחי כנען08/02/2009אם השמן הוא מוקשה על היצרן,מבחינת החוק, לרשום שומן צמחי מוקשה (מלא או חלקית), במידה ו"סתם" רשום שמן צמחי פירושו שמן מהצומח כמו שמן תירס,סויה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גזים ,נפיחות ,מלאותדן06/02/2009
שלום בגלל גזים ,נפיחות ,מלאות והרגשה שלי שהאוכל "מתעכב " (כאילו עובר לאט ) .יציאות פעם ביומיים שלושה , בן 60 + . הוצע לי לנסות לקחת אנזימי עיכול. 1)תוך כמה זמן ארגיש בשינוי כלשהו ?או שהניסיון נכשל. ואין טעם להמשיך. והבעיה אחרת. 2)אני אוכל מנה ראשונה ולפעמים מחכה 20-30 דקות למנה העיקרית ,מתי לקחת האנזים למנה ראשונה ?קצת סלט לדוגמה , או רק בארוחה העיקרית? 3)האם ישנה בעיה, סכנה או תופעת לוואי כלשהי בניסיון כזה .? 4)האם הגוף יתרגל לתוסף ולא ייצר בעצמו יותר אנזימי עיכול? תודה לתשובות הרבות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינזימי עיכול
צחי כנען08/02/2009נטילת אוסף של אינזימי עיכול בקפסולה יכול במקרים מסוימים לעזור. אם אין שיפור יום-יומיים מתחילת נטילתם כנראה שלא יעזור גם בהמשך. אם אתה סובל מאוד תנסה לקחת בכל 3 הארוחות העיקריות:בוקר, צהריים וערב ובמשך הזמן להפחית ולבדוק איזו ארוחה היא הרגישה ביותר לך.
אין כל סכנה בנטילת האינזימים ואין סכנה להתרגלות. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפרסון לילדיםגאיה03/02/2009
שלום רב, הנכד שלי בן שנתיים ואני מבקשת לדעת האם זה בסדר בגילו לאכול אפרסמון? תודה רבה גאיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר, לא יותר משליש בגיל זה.
צחי כנען08/02/2009חשוב לחתוך ליחידות קטנות ויותר מוארכות (לא מרובעות)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעת על תפריטליטל28/01/2009
היי, אני בת 24, 1.69, שוקלת כרגע 91. התחלתי דיאטה ורציתי לדעת מה דעתכם על התפריט..האם הוא בריא? בבוקר- יוגורט 1.5 אחוז+בננה+סילאן (כפית אחת) או יוגורט 1.5 עם צ'יריוס וסילאן בצהריים- מנת בשר (בערך 120 גר') חזה עוף\קציצות וכו'+ תוספת של פחמימה כלשהי (אורז\פסטה\קוסקוס) בערב- 2 פרוסות לחם קל עם ממרח (חומוס\גבינה עד 5%, טונה..)+ירקות חתוכים\סלט בין הארוחות אני אוכלת עוד פרי או שניים ליום או עוד מעדן (עד 3%) ושותה רק מים עם קצת לימון\קולה זירו אשמח לשמוע את תגובתכם, תודה! :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוו"ד
צחי כנען29/01/2009בגדול התפריט נראה בסדר אך לא ממליץ לך לפטור את הדברים כך אלא לגשת לדיאטנית בקופ"ח לקבל יעוץ אישי ומסודר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהסיגל28/01/2009
מה נחשב לממתיק הכי בריא לבישול (סוכר ענבים, סוכר חום או אולי משהו אחר)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרים לבישול
צחי כנען29/01/2009תלוי לאיזו מטרה. אבל אני משתמש לרוב המתכונים בסילאן ו/או בדבש הבריאים מאוד וממעט בסוכר לבן או חום.
בעוגות /חמין/קדירה אלו מתאימים במיוחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)