מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כושר ותזונהרועי03/05/2009
אני בן 29, גובה 1.80 משקל תקין 76 ק"ג, רץ בעצימות גבוהה (דופק 160-169) למשך שעה וחצי 4 פעמים בשבוע.
ידוע לי כבר שצריך לצרוך פחמימות מורכבות (אורז מלא, פסטה מלאה, תפוחי אדמה) לפחות שעה וחצי לפני הריצה, השאלה היא כמה גרם בדיוק צריך לאכול?
ומה לגבי אחרי האימון, מה רצוי לאכול מיד אחרי הריצה? (שמעתי שפרי זה טוב) כמה זמן אחריה צריך לאכול ארוחה מלאה וממה כדאי שתהיה מורכבת?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה ואימון
צחי כנען03/05/2009מתי האימון שלך בבוקר או בערב? ...ואז התשובה תהיה מדויקת יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לגדילה..01/05/2009
שלום,
אני בן 18 ואני לא גודל לא בגובה אבל שערות יש ברוך השם
אני מתוסכל מזה מאוד כי כל החברים שלי עוברים אותי בגובה ובגודל
רציתי לשאול אותכם מה עלי לאכול במשך היום מה תורם לגדילה?
אני לוקח B12
המדק סיני אמר לי לקחת
ואני מתחיל לקחת ברזל פלורידקס אם זה קשור.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גדילה
צחי כנען02/05/2009הגובה תלוי בעיקר בגנטיקה ולכן השאלה מה הגובה שלך לעומת הוריך ?
הרוב המוחלט מסיים את הגדילה עד גיל 18 למרות שיש גברים שעדיין גובהים עד גיל 21.
נטילת ברזל וויטמין B12 לא תסייע. האם ביצעת בכללבדיקת דם לפרמטרים אלו ?
תבדוק היטב מיהו המדקר ומה הכשרתו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלוקוז וסוכרוזנני30/04/2009
שלום רב,
אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי:
-מה ההבדל בין סוכר הגלוקוז ובין סוכר הסוכרוז?
-מהם המאכלים שהסוכר העיקרי בהם הוא גלוקוז? ומהם המאכלים עם הסוכרוז?
-מה לגבי אנשים בעלי אי סבילות לפרוקטוז- אני יודעת שצריך להמנע מהסוכרוז, אבל מה לגבי הגלוקוז? גם ממנו צריך להמנע?
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוגי סוכרים
טליה לביא30/04/2009קיימים בטבע מספר סוכרים
גלוקוז הוא סוכר שמתעכל מהר ונכנס לדם. זהו גם הסוכר הנמצא במערכת הדם ובגוף.
פרוקטוז הוא סוכר אחר והוא מצוי בעיקר בפירות
סוכרוז הוא סוכר שמורכב משני סוכרים אלה - גלוקוז ופרוקטוז
ומכיון שכך הוא עובר תהליך של פירוק במערכת העיכול
באי סבילותלפרוקטוז אכן יש להימנע מסוכרוז , וכעת הסיבה לכך ברורה
ברור גם שאין צורך להימנע מגלוקוז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוכר- המשך
נני30/04/2009טליה תודה!
- איזה סוג סוכר נחשב סוכר לבן רגיל?
- לגבי הגלוקוז: האם זהו סוכר הנמצא אך ורק בגוף? וגם- אילו סוגי מאכלים מכילים אך ורק גלוקוז ללא שום סוג של סוכר אחר (אם קיים דבר כזה)?
שוב תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפטיןיואב28/04/2009
שלום,
לאחרונה שמעתי על ההורמון לפטין ואיך שהוא הגורם לתחושת השביעות. גם שמעתי שלהרבה אנשים יש מוצטיה בגן של הורמון זה וזה גורם לאכילת יתר ולעליה המשקל.
אז רציתי לדעת מדוע רופאים ודיאטנים אינם עושים בדיקה ללפטין לאנשים הסובלים מעודף משקל לוודא שזהו לא הגורם להשמנתם? והאם ישנה דרך לטפל בבעיה זו והאם מטפלים בו?
תודה!
יואב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפטין והשמנה
צחי כנען29/04/2009ה נושא מרתק.
תחושת השובע והרעב בבני-אדם תלויה בגורמים עיצביים והורמונליים רבים שרובם הגדול עדיין לא ידועים לנו כלל.
בשנים האחרונות מתגלים יותר ויותר פקטורים בנושא זה אך ככל שמעמיקים מגלים כמה לא יודעים.
באופן תכליתי מתקימים ניסויים רבים אך עדיין ללא תוצאות, לרוב התערבות בגורם אחד מביא להשפעות במערכות אחרות ולתופעות לוואי קשות מאוד.
כך גם לגבי לפטין.
במחקרים רבים אך לא בקליניקה בודקים רמות לפטין בדם. גם אם נמצא בעיה בהורמון זה לא ניתן עדיין למיטב ידיעתי במרכזים בארץ או בעולם לעשות משהו.
דרך אגב ההורמון נוצר ברקמת השומן ומשפיע על תחושת השובע הארוכה כלומר בתקופות ארוכות שיש חסר או עודף קלורי כמותו משתנה בדם. הוא משפיע פחות על כמות הקלוריות "בארוחה הבאה".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות בלוטת התריסקרין28/04/2009
שלום
אבחנו אצלי תת פעילות של בלוטת התריס ,אני השמנתי מאוד לאחרונה ,ועוד לפני שידעתי על כך עשיתי דיאטת כרוב כתוצאה מההשמנה במשך 3 שבועות ובמקום להרזות השמנתי יותר.
קבלתי תרופה אלטרוקסין ואני משתמשת בה כמספר ימים פעם ביום.אך אני אל יודעת מה עליי לאכול כדי להרזות כי השמנתי בצורה נוראית למרות שאני לא אוכלת הרבה.היו אף ימים שניסיתי לעשות דיאטת צום מיצים במשך 3 ימים ובכל זאת עליתי במשקל למרות שהמיץ היה דיאט ולא הכיל הרבה קלוריות.
אודה מאוד על העצות שלכם.
יום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזון תיפקוד התירואיד
צחי כנען28/04/2009ייקח מספר שבועות כדי להגיע לאיזון בלוטה תקין או לפחות קרוב לתקין ולחכות בסבלנות.... כדאי לבצע בדיקת דם חוזרת לאחר 4-6 שבועות ורק אז להתחיל בדיאטה מסודרת אצל דיאטן. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה???עמי26/04/2009
שלום
שאלה טיפה מוזרה אבל אני מכיר מישהו שאוכל תפוח וגם את הגרעינים של התפוח.זה בריא בכלל?
יש בזה משו טוב או שלהפך שזה מזיק??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרעיני תפו"ע
צחי כנען26/04/2009לטעמי קליפת הגרעין לא תאפשר עיכול וספיגה של תוכן הגרעין, בדרך של "כמו שנכנס כך ייצא".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לעשות?יוסי26/04/2009
שלום אני בן 20 שוקל 48 גובה 160 אני יודע שאני רזה מאוד.. אפילו רואים לי את העצמות של הצלעות. הבעיה היא שיש לי המון שומן בצידי הבטן וגם קצת בבטן וזה מפריע לי מאוד...אני לא רוצה להרזות עוד כי זה ממש לא טוב..האם למישהו יש עצה? מה לעשות? אולי לחזק את האזור? איך?
תודה יוסי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גש לדיאטנית
צחי כנען26/04/2009אכן אתה רזה. תבדוק עם איש מיקצוע באופן מסודר את האופציות העומדות בפנייך: תזונה ופעילות גופנית (אירובי מול כוח)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלצחי
יוסי26/04/2009היתי מטופל אצל דיאטנית, היא הכינה לי תפריט לעליה במשקל כדי להגיע ל51 אבל אני חשבתי שזה מוגזם ואז יהיה לי המון שומנים יותר ממה שעכשיו ולכן הפסקתי עם זה.........
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיאטנית המתמחה בספורט
צחי כנען28/04/2009גש לדיאטן/נית המתמחה בתזונה ובספורט.יש לעקוב אחר % השומן שלך במקום מעקב אחר משקל.
הבדיקה הנכונה ביותר היא באמצעות מכשיר הנקרא BODPOD הנמצא אצלי ו-2 דיאטנים נוספים
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב אחוזי שומן בגבינה ביתיתאנה22/04/2009
שלום רב,
אני מכינה גבינת לבנה משלושה ליטרים של יוגורט המכיל 4.5 אחוזי שומן. מתקבלת לי כמות של קילוגרם גבינה אחד. כיצד עליי לחשב את אחוזי השומן בגבינה שהתקבלה?
אודה על תשובתכם.
אנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומן רווי
דנה22/04/20091)האם שומן רווי , שומן טרנס ושומן מוקשה הן מילים נרדפות?
2)על המדף בסופר נתקלתי בסוכריות גומי ועוגיות סנדביץ ללא שומן רווי וללא כולסטרול האם זה הגיוני שמוצרים מסוג זה לא יכילו שומן רווי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשומן רווי מוקשה וטרנס
טליה לביא23/04/2009שומן מוקשה יכיל מן הסתם שומן טרנס, לכן אין אלה בדיוק מילים נרדפות אבל המשמעות זהה
שומן רווי זהו מושג אחר וזהו בדיוק ההסבר לפרדוקס שמצאת
סוכריות גומי אולי אינן מכילות שומן כלל אך עוגיות סנדביץ וודאי וודאי. השומן שבהן מן הסתם הוא צמחי, ולכן סביר להניח שהוא מוקשה. לכן הוא דל מאד בשומן רווי , אך מכיל חומצות שומן טרנס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחוז שומן בגבינה ביתית
טליה לביא23/04/2009בקילוגרם הגבינה שאת מקבלת יש 135 גרם שומן בערך
לפיכך אחוז השומן הוא 13.5%
כמובן שזה מתוך הנחה שאין איבוד של שומן במי הגבינה אותם את שופכת
בכל מקרה זהו האחוז המקסימלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
אנה23/04/2009תודה על התשובה.
ואיך נעשה אם כך החישוב לגבי פחמימות וחלבונים? האם גם אותם יש להכפיל ב- שלוש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא
טליה לביא26/04/2009להבדיל מהשומן,חלק מהחלבונים והפחמימות עוברים למי הגבינה ולכן לא ניתןלחשב זאת באותו ואפן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעב כל הזמןנתי20/04/2009
אני בן 29 עוסק לאחרונה בספורט באופן סדיר . רזה יחסית ובריא.
לאחרונה אני כל הזמן רעב ואוכל ולא מבין מדוע.גם בימים בהם אני לא עוסק בספורט. יכול להיות שזה פסיכולוגי, שעמום, חושב על אוכל וכו'?
מה יכולה להיות הסיבה לכך?
בתודה מראש , הגרגרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרגרן?
טליה לביא21/04/2009תראה, מה נשאר לענותלך אחרי שאתה מכנה את עצמך גרגרן?
ייתכן שהספורט דורש ממך להגביר את צריכת המזון וייתכן שעם האוכל בא התיאבון, כך שסביר להניח שיש כאן שילוב של גורם פיסיולוגי עם פסיכולוגי
אם אתה רזה, תאכל!
תבחר מזונות מזינים ובריאים ןתיהנה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאותה הבעייה- מבקש עזרה
ר03/05/2009אני בן 24, בעל גוף רזה, לא נוטל כדורים. הפסקתי לעשן לפני כשלושה חודשים (אחרי 11 שנים), והתחלתי לפני כחודש להתאמן בחדר כושר באופן קבוע. אני ער רוב שעות היום (גם בלילה), וגם כשאני ישן אני ישן אולי 4 שעות. אני מרגיש רעב כל שעתיים בערך אפילו שאני אוכל 1 ק"ג בשר.
אשמח לדעת אם יש פיתרון לזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הבעיה בתת משקל?מישהי20/04/2009
אני בת 21 אני תמיד הייתי רזה מאוד, כיום אני שוקלת 43 בערך והגובה שלי הוא 1.62
רציתי לשאול אם עצם התת משקל הוא בעיה? פשוט יש לי חילוף חומרים מהיר מאוד, ניסיתי כבר לעלות במשקל למשקל תקין כמה פעמים והתייאשתי... נראה לי שאני אצטרך לטחון כמו פרה כל היום בשביל זה... אין לי ממש חשק לאכול וכוח (סובלת מבעיות עם המצב רוח), האם זה באמת חשוב והכרחי להגיע למשקל תקין? תת משקל כזה עלול להזיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת משקל
טליה לביא21/04/2009אם יש לך כוח, אם המחזור שלך סדיר, ם ביקות הדם שלך תקינות, אם השיער שלך בריא, אז התשובה היא - לא. זה לא מזיק! תיהני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הייתי מעודד אותה
אהרון24/04/2009גם אם כל מה שציינת תקין כרגע בזכות הגיל (שכחת בריחת סידן), קרוב לוודאי שהמצב יחמיר בחלק מהפרמטרים אם לא יחול שיפור בתזונה ועליה במשקל. לחילוף חומרים מהיר ככל שיהיה (בהנחה שלא מסיבה פתולוגית) אפשר למצוא פתרון תזונתי. אני מכיר לא מעט בחורות צעירות בתת משקל הטוענות שאוכלות המון אבל כאשר מחשבים ביחד, מתגלה שהתזונה לא מגיעה
אפילו לממוצע הנדרש על ידי הנתונים.
לפני העידוד הייתי מבקש ממנה הצגת תפריט יומי אופייני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימודי תזונה - התייעצותכפיר להב16/04/2009
שלום לכולם,
אני מעוניין להיות דיאטן קליני ומאד מתלבט היכן ללמוד.
יצרתי קשר עם אריאל, תל חי והאוניברסיטה העברית.
לצערי, אני אינני עומד בתנאי הקבלה לאוניברסיטה אלא אם כן אשפר
את הפסיכומטרי שלי (הם רוצים סביב ה700, שלדעתי זה טיפה מוגזם עם כל הכבוד למקצוע).
אני מאמין שאם אני אגש ואשקיע (בפעם הראשונה לא ממש יכולתי ללמוד כראוי)
כן אצליח להוציא את הציון המבוקש, רק שדבר זה מאלץ אותי ''להפסיד'' שנה - דבר שאני ממש אינו מעוניין בו. לעומת זאת, למכללות אריאל ותל חי אני כן מתקבל.
באריאל אישרו סופית את התואר לפני מס' שבועות, (זה היה נסיוני עד כה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך - התייעצות
כפיר להב16/04/2009אינני יודע היכן ללמוד ולהחליט. ידוע לי שכמובן עדיף ללמוד באוניברסיטה.
רציתי לדעת עד כמה העניין משמעותי בתחום זה, כיוון שכולם
מסמיכים אותך לתואר ראשון בנושא.
[להבדיל מפסיכולוגיה או כלכלה ומנהל עסקים שמלמדים בכל מקום ואז זה כבר אחרת....]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - התייעצות 2 - תודה!
כפיר להב16/04/2009רציתי לשמוע חוו''ד מבחינת כמה התארים של המכללות ''שווים בשוק''?
האם זה משמעותי מבחינת היכן למדתי? האם יש הבדלים, בהמשך הדרך, במשכורות מבחינת מקום הלימוד בו למדתי? האם כדאי ללמוד באחת המכללות או להמתין שנה?
איך מכללת תל חי מבחינה מקצועית? איך אריאל?
היכן כדאי ללמוד מבין השניים במידה ואחליט באוקטובר הקרוב ללמוד.......? וכו וכו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלימודי תזונה
צחי כנען16/04/2009אם המיקצוע מעניין ומושך אותך גש ללמוד איכן שנוח לך. אינני חושב שיש הבדל מהותי בין אריאל לבין תל חי כל עוד בשניהם אתה מקבל תואר ראשון מסודר.
לגבי שכר, התקבלות לעבודה -אין הבדל .בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לצחי- בהמשך לתגובה הקודמתשילי11/04/2009
יש איזו בעיה להוסיף תגובה על תגובה אז כבר כתבתי הודעה חדשה
תודה רבה על התייחסותך!
בנוגע לפעילות שאני יאהב ואתמיד- האם גם פילאטיס או עיצוב בא בחשבון או שרק פעילות אירובית?
בנוסף, לפני מס' שבועות עברתי בדיקת RMR ונמצא כי הגוף שלי שורף 1140 קלוריות בלבד במנוחה. האם הגיוני"? אני בת 22...
האם תוכל עכשיו להתייחס יותר בקלות לתפריט שציינתי בהודעה הקודמת לאור הפרט הזה?
בברכת חג שמח!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך...
צחי כנען11/04/2009לגבי הפעילות - כל פעילות באה בחשבון ,ותמיד אפשר לאורך הזמן להחליף לפי הכיף.
מהו המשקל + והגובה שלך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתגובה
שילי11/04/2009גובה 1.62 מטר ומשקל 64.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחילוף חומרים נמוך
צחי כנען15/04/2009RMR (חילוף החומרים הבסיסי) שלך נמוך משמעותית מהממוצע באוכלוסיה לגילך- 1473 קלוריות.
כעת צריך לבדוק את ההוצאה הקלוריות מעבר למנוחה ולהתאים את כמות הקלוריות לסה"כ ההוצאה היומית. ייתכן מאוד שבדיאטה שרשמת לא תירדי במשקל!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלצחי
שילי16/04/2009אם ככה, עליי לאכול מעט מאוד קלוריות ליום??
איך אפשר להעלות את הRMR אם בכלל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחילוף חומרים
צחי כנען16/04/2009לא ניתן להעלות באופן משמעותי את חילוף החומרים אלא להוציא יותר קלוריות הן בפעילות גופנית יזומה כמו במכון הכושר, אופניים,ריצה וכו' והן בפעילות גופנית יומית כמו חניה במקום רחוק כדי ללכת יותר, עלייה במדדרגות ...
כמות הקלוריות המדויקת אינה ניתנת להערכה אמיתית אלא רק לבדיקה.אני נוהג להעביר את כל מטופליי בדיקה זו כדי לא לסמוך על "בערך".
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוקטוזנני09/04/2009
שלום,
האם מסטיק ללא סוכר מכיל פרוקטוז?
אילו ירקות מכילים פרוקטוז?
האם יש פירות המכילים פרוקטוז במידה מועטה או כלל לא מכילים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוקטוז
צחי כנען10/04/2009פרוקטוז הוא למעשה חד סוכר. הנמצא בשפע בעולם הצומח - בפירות, דבש וכו'..
לעיתים יש במסטיקים ללא סוכר תוספת של פרוקטוז ו/או ממתיקים על בסיס אלכוהול כמו סורביטול,מלטיטול וכו'
ירקות אכן מכילים פרוקטוז אך בכמויות קטנות, פחות מגרם ל100 גרם ירק
כל הפירות מכילים פרוקטוז בד"כ ביחס 1:1 פרוקטוז:גלוקוז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוקטוז- עוד שאלה
נני10/04/2009תודה צחי.
אם יש לי אי סבילות לפרוקטוז- האם זה אומר שעליי להמנע גם ממאכלים המכילים גלוקוז?
מה בעצם ההבדל בין השניים? האם יכול להיות אי סבילות לפרוקטוז בלבד ללא הגלוקוז- ולהפך?
שוב תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלוקוז ופרוקטוז
צחי כנען15/04/2009שניהם תחת ההגדרה של סוכרים (חד סוכרים) אך שונים במבנה הכימי שלהן ולכן אם יש לך אי סבילות לפרוקטוז אין מניעה לאכילת גלוקוז
בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתר אינטרנט
נני15/04/2009צחי תודה.
האם יש אתר אינטרנט המיוחד לסובלים מאי-סבילות לפרוקטוז שאני יכולה להעזר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוקטוז
צחי כנען16/04/2009לא מכיר אתה כזה אך את יכולה להעזר בנתוני משרד החקלאות האמריקאי שם מפורסמים כל המזונות והרכבם
לינק : http://www.nal.usda.gov/fnic/foodcomp/search/* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לצחי- מבקשת עזרהשילי09/04/2009
היי,
אני בת 22 בעוד חודש. במהלך השנה הראשונה בצבא עליתי 15 ק"ג שחצי מהם אני רוצה להוריד. גובהי כיום 1.62 ומשקלי 64.
עם המשקל שעלה הביטחון העצמי ירד לחלוטין ואני מרגישה רע עם עצמי. מרגישה שהאוכל שולט בי ולא אני בו. מרגישה רע ואשמה אחרי שאוכלת כמויות גדולות או שטויות מרובות.
אני התחלתי לעשות דיקור פעם בשבוע במסגרת קופ"ח.
אוכלת: בבוקר 6:00 לפני העבודה: 3 כפות קוואקר+ כוס חלב+ ממתיק וקינמון+ כף זרעי פשתן טחון ושותה נסקפה. (בפסח אני משערת שאוכל יוגורט 1.5% עם תפוח חתוך). שותה 2 כוסות מים
ביניים: 2 פרוסות לחם קל+ 2 כפות קוטג' 3% או כף אבוקדו, עגבניות שרי וגזר אחד חתוך. 2 כוסות מים עד לצהריים (בפסח אוכל אולי מצה של 100 קלוריות עם שיפון עם קוטג' וירקות)
צהריים: חזה עוף או 3 קציצות הודו נקבה מבושלות ולא מטוגנות+ שעועית ירוקה מבושלת עם פטריות מוקפות על מחבת טפלון (עם תרסיס) ועוד ירק אחד חי או סלט (בפסח אין סיבה שלא אוכל אותו דבר). מים
ביניים: פרוסת לחם קל עם שכבה לא עבה של נוטלה (בפסח אוכל פריכית אורז עם נוטלה, קשה לי לוותר על המתוק הזה, לא שובעת מחטיפי אנרגיה למיניהם) כוס נסקפה
מאוחר יותר: פרי ויוגורט ביו 1.5%
מים
ערב: 2-3 לחם קל, סלט ירקות עם כף שמן זית או כף טחינה גולמית+ 3 כפות קוטג' 3%+ ביצה או טונה במים.
(בפסח אוכל 2-3 פריכיות במקום הלחם או לחמניות קמח מצה ביתיות, קטנות).
פרי
סה"כ שותה כ2 ליטר מים ביום. 2 כוסות קפה.
ספורט: 3 פעמים מכריחה את עצמי לעשות פעילות אירובית כמו הליכה בחוץ, 45 דק' בכל פעם. בנוסף בין 1-2 בשבוע אימון משקולות אינטנסיבי עם מאמן.
האם התפריט מאוזן? כמה קלוריות בערך הוא מכיל?
האם יוביל אותי לירידה הרצויה?
חג פסח שמח!!!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דעה
צחי כנען10/04/2009היי
כל הכבוד על האימונים הגופניים על אף חוסר ההתלהבות הבסיסי שלך מפעילות גופנית. מניסיוני קשה להתמיד בסוג פעילות שאיננו מחבבים ולכן כדאי לך במהרה לחפש אלטרנטיבות בתחום הספורט שיגרמו לך הנאה (ובטח לא סבל).
לגבי התפריט השאלה היא בעיתיית, מאוזן לפי אילו פרמטרים ? האם מספר הקלוריות שם תואם את ההוצאה הקלורית היום-יומית שלך ? אינני יודע.
חשוב שאינך נמנעת מפחמימות ואת אוכלת אותם לאורך היממה אני אני מאוד ממליץ לך לגשת לדיאטנית שתספק חידוד אישי לתפריט (אפשר גם בקופת החולים שלך)
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איריסאיריס07/04/2009
מהו אבסורביטול אני יודעת שזה כדור הרזיה למה הוא עוזר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם התכוונת לממתיק "סורביטול" ?
צחי כנען10/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)