פורום תזונה נכונה - ירידה במשקל - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תודה גילה. רק שאלת הבהרה..
    דני
    18/11/2008

האם להוציא מהתפריט לחלוטין את פרי ההדר-קלמנטינות\תפוז? [או מותר ליצרוך מעט\וכמה ?] מה לאכול כדי לישמור על רמת אשלגן תקינה, ? [וכמה?] האם משהו בתרופות שלי מפנה\או אוצר אשלגן?[טריטייס קופ טריטייס רגיל סימבסטטין]? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תודה גילה. רק שאלת הבהרה..

הוספת תגובה

• אגב. עכשיו ראיתי שגם..

דני
    18/11/2008

במולטי ויטמין שאני לוקח יש 20 מ"ג ויטמין b3 מה לעשות אם ככה? להפסיק את המולטיויטמינים? [זה מולטיויטמין פשוא של "דרך חיים"]

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויטמין B3

גילה אדלר
    19/11/2008

20 מ"ג היא כמות קטנה יחסית , וכפי שאמרתי לך צריכה של 1 גר' ויותר היא בעייתית , ולא ניתן להגיע לכמות הזו במזון רגיל וגם עם המולטי שאתה לוקח . אתה יכול להמשיך .
    גוד -לאק
    גילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא להוציא

גילה אדלר
    19/11/2008

לא כדאי להמנע מפירות הדר אלא רק ממיץ אשכוליות באופן ספציפי.
    כדורים להורדת לחץ דם יכולים להוריד אשלגן על ידי הגברת השיתון לא הסימבסטטין . הוא עלול לחולל בעיות אחרות .
    שוב בכייף......

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה מותר לאכול למי...
    דני
    17/11/2008

שלוקח תרופות אלו: סימבסטטין טריטייס קומפ וטריטייס רגיל האם יש מזונות אסורים שמיתנגשים עם התרופות? התפריט שלי כולל יוגורט אבוקדו לחם שיפון קלמנטינות בננות קיטניות בקלה עגבניות בצל שום האם משהו בתפריט הזה מיתנגש עם התרופות ? ודבר נוסף, אשלגן בדם 3.6 יש לי תופעות של פעימות מוקדמות הקרדיולוג מבקש בדיקת אשלגן חדשה וממליץ לתת סלו קיי אם הרמה מיתחת ל4 האם 3.6 זה מתחת לנורמה? כדור אשלגן ליום יכול להביא לoverdosae? בתודה דני

לקביעת תור
    סגירה
    מה מותר לאכול למי...

הוספת תגובה

• תרופות מתנגשות עם מזון

גילה אדלר
    18/11/2008

1. לגבי סימבסטטין ( נכון גם לגבי שאר הסטטינים ) אין לצרוך מיץ אשכוליות . נמצא שכמות של כוס אחת 200 מ"ל של מיץ אשכוליות פוגע ביעילות פעילותו. גם ויטמין B3 או בשמו האחר חומצה ניקוטינית בכמות של למעלה מ1 גר' ביום מפחיתה את יעילותו ועלולה לגרום לחולשת שרירים . מזונות עשירים בחומצה ניקוטינית הם בשר עוף דגים בוטנים שמרים .
    2. slow K יעלה את ריכוז האשלגן ואין צורך ליטול כדורי אשלגן.
    3. בנטילת תרופות שציינת לויסות לחץ דם - רצוי להפחית אלכוהול , קפאין ,עישון .
    לבריאות
    גילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אומגה 3
    איל
    15/11/2008

האם נכון שארבעה אגוזי קליפורניה מספקים את המנה היומית הנדרשת של אומגה 3 ? (ואז כמובן אין טעם לקחת תוסף)

לקביעת תור
    סגירה
    אומגה 3

הוספת תגובה

• אגוזי מלך ואומגה 3

צחי כנען
    16/11/2008

באגוז מלך יש כחצי גרם חומצה לינולנית (השייכת למשפחת אומגה 3) וב4 יחידות כ 2 גרם, כמות בהחלט טובה.
    בכל מקרה סוג האומגה 3 בעולם הצומח שונה מעולם החי (דגים), רוב העבודות המחקר המראות אפקטים בריאותיים פורסמו לגבי אומגה 3 מן החי ולא מהצומח.
    אין עדיין פירסום רישמי (בארץ או בעולם) לגבי כמות אומגה 3 הכרחית כמו שמפורסם לגבי ויטמינים ומינרלים. ההמלצה הרישמית היא לצרוך 2-3 פעמים בשבוע דגים (ולא קפסולות).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאלט דיאט לעומת מים
    לימור
    13/11/2008

ד.נ. כתבת שבירה שחורה טובה, אבל רק בנוסף למים ולא במקומם. האם בדברייך אלה התייחסת גם לבירה שחורה דיאט? האם בירה כזו (לא) ניתנת לספירה במקום מים, מבחינת כמות הנוזלים הכוללת הנדרשת לשתייה יומית? אנא הבהירי. תודה. לימור

לקביעת תור
    סגירה
    מאלט דיאט לעומת מים

הוספת תגובה

• ההיגיון שמאחורי

גילה אדלר
    18/11/2008

אם יש לך אפשרות לבחור בין מים לכל משקה אחר , העדיפי מים . אם את רוצה לבחור בין משקאות דיאט העדיפי את : הבירה השחורה -דיאט.
    למים יש ערך תזונתי ובריאותי , שתיית מים היא הכרחית ומועילה בכל ואין זה נכון להעמידה בשורה אחת עם משקאות מלאכותיים .
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוטת התריס
    שי
    13/11/2008

שלום אני בן 20 ולפני כחצי אבוחנה אצלי תת פעילות קלה של בלוטת התריס, מעז אני נוטל אלטרוקסין חמש פעמים בשבוע במינון של 25 מ"ג. רציתי לדעת האם יש מזונות או ריכבים מוסיימים שעלי להיזהר מהם או שיכולים לגרום לשינוי בתפקוד הבלוטה? ושאלה נוספת: האם יש מזונות שיכולים לגרום לאדם הרגשה של אי שקט, תיאבון מוגבר ,רעידות בגוף ולגרום לו היפראקטיביות? תודה רבה שי.

לקביעת תור
    סגירה
    בלוטת התריס

הוספת תגובה

• בלוטת התריס - מזונות מנוגדים

טליה לביא
    16/11/2008

אכן יש מזונות שעלולים להפריע לפעילות של בלוטת התריס. אלו הם ירקות ממשפחת המצליבים כגון כרוב כרובית וברוקולי. ירקות אלה מכילים מרכיב העלול להפריע לפעילות הבלוטה.
    חשוב מאד !!! לדעת שמרכיב זה נהרס בחום, ולכן אכילה של ירקות אלה כשהם מבושלים בכל צורה איננה משפיעה על פעילות הבלוטה.
    מנגד חשב מאד לצרוך מזונות המכילם יוד. יוד מצוי בעיקר במזונות מן הים: דגים, אצות ומאכלי ים אחרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צמחונית עם אוסטיאופורוזיס
    אסתי
    13/11/2008

שלום לך, אשמח לקבל רשימת ירקות ופירות (אני צמחונית וסובלת מאוסטיאופורוזיס). אני אוכלת קוטג 5% ופרוסת גבינה צהובה 5% ביום. מדי פעם גם ביצה. אשמח לקבל תשובה, בברכה אסתי

הוספת תגובה

• אוסטאופורוזיס - צריכת סידן וצמחונות

טליה לביא
    16/11/2008

תזונה שמספקת את הכמות היומית המומלצת לסידן נכונה הן למניעה של אוטאופורוזיס והן כחלק תומך בטיפול, אך איננה הטיפול הבלבדי.
    שילוב של 2-3 מוצרי חלב ביום עם תזונה מגוונת, הכוללת דגנים מלאים, פירות, ירקות ומעט אגזוים וגרעינים מספקת את כמות הסידן היומית המומלצת, ללא ספק.
    העדפה של מוצרי חלב דלי שומן היא נכונה שכן כך מקבלים די סידן ללא צריכה עודפת של קלוריות.

סידן איננו חסר תזונתי נפוץ בקרב צמחונים, שאוכלים גם מוצרי חלב. החסרים התזונתיים מאפיינים צמחוניים הם ברזל ואבץ.

לפיכך, העובדה שאת צמחונית איננה מהווה גורם בעייתי בהקשר הזה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אסתי
    17/11/2008

יום נחמד אסתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקורות צמחיים לסידן זמין

גילה אדלר
    18/11/2008

כרוב ברוקולי תרד בטטה תאנים חרובים קטניות זרעי שומשום טחינה חרובים פשתן שקדים ......
    מצטרפת לטליה בהמלצות .
    שלבי פעילות גופנית ואימוני כוח כדי לשמר את מאזן הסידן בעצמות .
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביצה
    טלי
    11/11/2008

הי ביצים שכתוב עליהם לשווק 6/10/ ובמקרר 5/11 התאריך פג??נכון שזה לא ראוי לאכילה??

לקביעת תור
    סגירה
    ביצה

הוספת תגובה

• נראה שלא כדאי לך לאכול

גילה אדלר
    12/11/2008

נראה שאת צודקת , אני הייתי זורקת אותם .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצה
    טלי
    10/11/2008

שלום הורדתי 11 קג בצורה יפה ומבוקרת.בשילוב של ספורט. ושינוי בחשיבה ובכלל,עם יעוץ מקצועי. עם כל זאת,יש לי רצועת שומן בטני ,שמפריעה לי.איך אני יכולה להוריד את זה? אני מתאמנת 2 בשבוע משקולות.ן5 פעמים בשבוע אירבי בעצימות גבוהה. איך אני מורידה באחוזי השומן?

לקביעת תור
    סגירה
    עצה

הוספת תגובה

• התמדה התמדה התמדה

טליה לביא
    10/11/2008

לא ציינת את משך התהליך של השינוי
    הגוף ממשיך להשתנות, גם בלי שיהיה לכך ביטוי במשקל
    התמידי והטמיעי את כל השינויים שחוללת בהרגלים שלך
    זה יבוא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיאטה לבעלי כבד שומני
    יונית
    10/11/2008

שלום, רציתי לדעת מה מותר ומה אסור לבעלי כבד שומני, בעלי ערך בדיקות דם שגרתיות עקב אינזימי כבר גבוהים וכולסטרול גבולי רופא המשפחה קבע שיש לו כבד שומני. בעלי צריך להוריד 15 ק"ג לפי BMI הפסקנו את כל הג'אנק פוד(מבחינתנו הכיל בורקסים קרואסונים עוגות חטיפים שוקולדים וגלידות), טיגון, קמח לבן, וגבינות מעל 5%. וכן הורדנו את בשר ההבקר. והעשרנו את תזונתו במעדני חלב עד 3% שומן וגבינה עד 5%, לחם שיפון 80% מלא, מרקי עוף וירקות,ברנפלקס כארוחת בוקר, ירקות חיים ולמבושלים הוא אט אט יתרגל, עוף ודגים.נשארנו עם שמן זית או קנולה. האם זה בסדר או דרסטי מידי? האם מותר לי לטגן במעט שמן את האורז למשל? האם מותר לטגן שניצלים בשמן קנולה ואח"כ לספוג את השמן עד כמה שאפשר או שנכון להמשיך לוותר עליהם? אודה לקבלת הדרכה.

לקביעת תור
    סגירה
    דיאטה לבעלי כבד שומני

הוספת תגובה

• כבד שומני

טליה לביא
    10/11/2008

הירידה במשקל היא החשובה ביותר
    אין מה למהר, כבד שומני אינו בעיה אקוטית, היא לא נוצרת ביום אחד, ולכן חשוב שהתהליך יהיה נוח ונינוח, על מנת להפחית את הסיכוי לתנודות במשקל, כפי שקורה בדרך כלל.
    משתמע מכך, שכל דבר שנתפס בעיני בעלך כקיצוני, קשה, דרסטי אינו מומלץ.

לא ציינת דבר לגבי פעילות גופנית. רצוי מאד להיות פעיל על מנת להפחית את השומן התוך-בטני.
    גם לגבי הפעילות, אין צורך בפעילות אינטנסיבית. הליכה, שחיה, או כל פעילות אחרת, שתהיה מהנה ושניתן להתמיד בה, היא הנכונה ביותר.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לימודי תזונה
    אלה
    09/11/2008

הייתי רוצה לדעת בבקשה האם לימודי תזונה במכללה נחשבים לפחות מקצועיים מלימודים באוניברסיטה. התקבלתי השנה ללימודי תזונה בתל חי ורציתי לדעת אם כדאי לי ללכת לשם או לא.

לקביעת תור
    סגירה
    לימודי תזונה

הוספת תגובה

• לא

צחי כנען
    10/11/2008

אינני חושב שבוגר החוג יוצא פחות "מיקצועי"
    תשובה נוספת קיימת בהמשך הפורום
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה , יציאה אחת ל4 או 5 ימים
    דינה ועקנין
    09/11/2008

שלום איך קורה שיש אנשים שיש להם יציאה אחרי כל ארוחה ויש אנשים שיש להם יציאה כל 4 או 5 ימים? הבעיה היא שהנכדה שלי לא רוצה לדבר עם אף אחד בעיניין הזה ואני מאוד רוצה לעזור לה. מאיפה מתחילים? היא היתה כבר אצל דיאטנית וזה לא עזר לה. מה עושים? תודה מראש לכל היכולים לעזור הסבתא המודאגת

הוספת תגובה

• יציאות

צחי כנען
    09/11/2008

היציאות או מה שנקרא פעולת מעיים תלויה בגורמים תזונתיים ובגורמים פיזיולוגיים.
    בד"כ לאנשים שצורכים הרבה פירות וירקות,דגנים מלאים, שותים הרבה מים ואינם בדיאטה יציאות טובות ומדי יום. אפשר כמובן להוסיף סיבים תזונתיים כתוספת כמו פסיליום,שיבולת שועל, מיץ עגבניות, שמן זית 1-2 כפיות ביום, פירות יבשים וכו' ולנסות באופן טבעי.
    אך יש המקפידים על תזונה כזו ועדיין סובלים מיציאות פחותות - לאלו יש אולי גורמים מבניים של מערכת העיכול בעיקר של המעי הגס, ניתן בבדיקה אצל רופא גסטרולוג לעלות על הבעיה ויש לבדוק גם סיבות אחרות כמו נטילת תרופות, ציליאק ומחלות אחרות.
    גורמים נוספים הם התנהגותיים הקשורים לפחדיםו/או רגשות סביב עשיית הצרכים וגם על זה צריך לתת את הדעת.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחסור בסידן
    איל
    08/11/2008

עקב מחסור בסידן נרשם לי ע"י הרופא לצרוך 1200 מ"ג סידן ביום (ע"י תזונה או כדורים אך בחרתי באופציה הראשונה). הלכתי לתזונאית שהמליצה להרבות בשקדים, גרעיני חמניה ודלעת לא קלויים (אך שכחה כנראה לציין פרט חשוב - כמות). שאלתי: כמה שקדים יספקו את הכמות הזו שרשם הרופא (1200 מ"ג) ? אותה שאלה לגבי גרעיני חמניה / דלעת, האם למשל חופן ביום יספק את הכמות הנדרשת ? תודה מראש וסליחה על השאלה המוזרה שנשאלה שבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה
    מחסור בסידן

הוספת תגובה

• היי דני

גילה אדלר
    08/11/2008

ב100 גר' שקדים יש 245 מ"ג סידן
    ב100 גר' גרעיני חמניה 121 מ"ג סידן
    בגרעיני דלעת 51 מ"ג סידן .
    הערך הקלורי של 100 גר' שקדים / גרעינים קלופים / כ- 650 קלוריות .
    ולכן.........תזדקק ל3500 קלוריות ביום רק של שקדים וגרעינים כדי להגיע ל1200 מ"ג סידן ביום .
    עד כאן לשאלתך שהיא איננה טפשית כלל וכלל ההיפך .
    חשוב שתדע שהספיגה של סידן ממוצרי חלב היא גבוהה יחסית ועומדת על 30% בלבד , ושאר המזונות כמו גרעינים ירקות כמו כרוב וקטניות שגם הם מקורות לסידן הספיגה עוד יותר נמוכה .
    עוד חשוב שתדע שעם הגיל היכולת שלנו לספוג סידן גם מהמזון פוחתת והדרישה הקלורית גם היא פוחתת לכן .......טיפ קטן .......כדאי לקחת רק 600 מ"ג בכדור של קלציום ציטרט שנספג טוב יחסית בתוספת טיפות ויטמין D שחשוב לא פחות מהסידן , ואת השאר במזונות כפי שציינתי למשל חלב מועשר בסידן , גבינות ובנוסף שקדים .....
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגילה וטליה

איל
    08/11/2008

ראשית תודה על התשובה המהירה. אכן יש לי מחסור בסידן ווטימין D. הבעיה שלי : יש לי דיעות די משונות כפי שתווכחו מייד (לא ביססתי אותן במחקרים כי אני ממש לא מהתחום אבל אני די מאמין בהן) לגבי מוצרי חלב: 1. עושים לי מאוד רע מגיל צעיר ולכן אני לא נוגע. 2. קראתי בהמון מקומות (רשת וספרים) עד כמה הסידן שבחלב הפרה לא יסייע למטרה שלי. פשוט כי חלב פרה לא בריא. הנושא בר מחלוקת אבל אישית אני מרגיש את ההשפעה על הגוף שלי. לגבי כדורים : אני נגד כל דבר סינטטי ושמקורו אינו מן הטבע. זה ההגיון הפשוט שלי. עם הנתונים האלה אני צריך "לנצח" את המחסור בסידן והשלמת ויטמין D (ע"י חשיפה לשמש). זה קשה. אבל אתחיל לאכול הרבה שקדים....פשוט אין לי ברירה אחרת... שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכת סידן יומית ללא מוצרי חלב

טליה לביא
    08/11/2008

לא ציינת האם אתה טבעוני, שכן אם אינך, מקור הסידן הטוב ביותר הינו מוצרי חלב.
    להשיג את צריכת הסידן היומית המומלצת ללא מוצרי חלב זהו אתגר לא קטן, שכן חלק גדול מהמקורות הצמחיים לסידן הינם עתירי קלוריות - ובינהם השקדים ומיני הגרעינים שעליהם שאלת.
    טבלאות תכולת סידן במזונות ניתן למצוא בקלות באינטרנט ולכן לא אפרט כאן תכולה של מזון כזה או אחר.
    חשוב לדעת שמשתנה משמעותי מלבד כמות הסידן הוא שיעור הספיגה שלו. חלק מהמזונות הצמחיים אינם מצטיינים בשיעור פיגה גבוה, התרד הוא הבולט שבינהם, לעומת זאת ירקות כמו כרוב וברוקולי מכילים סידן הנספג בשיעור גבוה. על מנת להגיע לצריכה היומית של סידן ללא מוצרי חלב יש להקפיד מאד על אכילת ירקות אלה וכן גרעינים ושקדים, טחינה וסרדינים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גרעיני הדלעת
    דן
    06/11/2008

האם דלעת ודלורית טובות או מועילות לפרוסטטה כמו גרעיני הדלעת? מה ההבדל וערכי הבריאות שלהם? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    גרעיני הדלעת

הוספת תגובה

• כל הכבוד דן !

גילה אדלר
    08/11/2008

זו עוד אחת מהשאלות הטובות של הגולשים שלנו . ישנם מספר מחקרים רפואיים מבוססים שהראו כי אכילת דלעת ( לא תוסף בכדורים ) בזכות הויטמינים שהיא מכילה הנקראים קרוטנואידים הפחיתה בשיעור ניכר את הופעת הגדלת הפרוסטטה ואת סרטן הפרוסטטה . גם אכילת עגבניות תרד גזר ואבטיח הראו תכונה זו . האפקט המגן לאוכלי מזונות אלו היה בשיעור של 30% לעומת אלו שלא אכלו.
    הויטמינים הייחודיים הללו - הליקופן בעגבניה האלפא קרוטן , בטא קרוטן הקיימים בדלעת והנאכלים במזון מועילים כמובן גם לבריאותינו מעוד היבטים .
    גם זרעי דלעת מונעים הגדלת הפרוסטטה ומגינים מפני סרטן הפרוסטטה בזכות חומרים אחרים הקיימים בזרעים הללו בפאזה השומנית שלהם ונקראים סטרולים וסטנולים . אלו חומרים בעלי חשיבות רבה לבריאותינו בכלל ופעילותם לפרוסטטה היא כנראה -כנראה הקטנת התחלקות תאים בפרוסטטה , הקטנת קשירה של הורמונים המעודדים שגשוג תאים בפרוסטטה . זו הסיבה שבאירופה רופאים ממליצים לאכול לפחות 30 גר' זרעי דלעת ביום ולהוסיף ירקות ופירות אלו לתפריט , וכן גם לצרוך פירות ממשפחת ההדרים שיחד יכולים להועיל .
    שמור על עצמך
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארטישוק ירושלמי
    משה
    06/11/2008

שלום האם ארטישוק ירושלמי יוצר גזים בבטן? 2) מה תכונות תזונתיות? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ארטישוק ירושלמי

הוספת תגובה

• תשובה

צחי כנען
    06/11/2008

יש הסובלים מאכילה של ארטישטק ירושלמי בכמות גדולה, בדרך ניסוי וטעייה תלמד גם אתה , קרי לאכול ולבדוק את השפעתו.
    מכיל כ 50 קלוריות ליחידה בינונית, אשלגן וברזל (2 מ"ג ביחידה)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הייחוד של הארטישוק הירושלמי

גילה אדלר
    08/11/2008

ארטישוק ירושלמי מכיל ריכוז גבוה יחסית של סיב תזונתי הקרוי אינולין אשר מהווה מצע לגידול חיידקי ביפידוס במעיים ( משמש כתוסף ביוגורטים כמו אקטיביה ואחרים לשיפור דרכי עיכול ), הוא יכול לגרום לך לגאזים כי הוא מתסיס את החיידקים במעי , לכן כדאי לך לאכול ממנו בכמות קטנה ולעלות בהדרגה . בנוסף לכך הוא מועיל בדרכו כמקטין קצב ספיגת הסוכרים במעיים ולכן טוב לוויסות רמות סוכר למשל .
    בקיצור - יש בו תכונות שיכולות להועיל לך , השתמש בו במתינות .
    ולשאר הקוראים - זהו לא הארטישוק הרגיל !! זהו צמח אחר , צמח בעל עלים ופרחים ופקעת .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קפאין
    שני
    03/11/2008

האם הוא מונע ספיגת ברזל וסידן?

לקביעת תור
    סגירה
    קפאין

הוספת תגובה

• קפאין - תמיד טוב לדעת !!

גילה אדלר
    04/11/2008

כנראה שכן , קפאין מקטין את הספיגה של סידן מהמזון ומקטין את הספיגה של ברזל מהמזון ,
    יש עבודות מחקר המראות את הנזק היחסי של קפאין לעצמות . צריכה של יותר מ2 כוסות קפה ביום מעלה את איבודי הסידן לשתן ומורידה את צפיפות הסידן בעצמות .

לגבי שאר המינרלים ידוע גם שקפאין מגביר את איבוד הזרחן בשתן שגם הוא חיוני לשלמות העצמות .
    גורם להפרשת אשלגן החיוני לגוף, להפרשת אבץ ולהפרשת מגנזיום .

לכן .........ההמלצה לאוכלוסיה הבוגרת ( מי שלא בהריון ) לצרוך עד 2 כפיות שטוחות של קפה ביום .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה