מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דיאטה לאחר לידהלירון28/01/2009
שלום, אני כשלושה חודשים לאחר לידה, בהלך ההריון עליתי הרבה במשקל. כרגע אני מניקה, אך ממש רוצה להתחיל דיאה. האם מותר לעשות דיאטה כאשר אני מניקה, ואיך אתם ממליצים להתחיל, מה אתם ממליצים לאכול? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטה והנקה
צחי כנען03/02/2009אין כל בעיה ליצור מאזן קלורי שלילי=דיאטה במהלך הנקה, חשוב מן הסתם שהחסר הקלורי לא יהיה גדול מדי והתזונה תהיה מאוזנת. ממליץ לפנות לדיאטן/נית. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקנדי שייקשני26/01/2009
רופא הילדים שלי המליץ לי לשתות סקנדי שייק (אבקה ) כדי להשמין. האם היא עשוייה מחומרים טבעיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שני - סקנדישייק
גילה אדלר27/01/2009כן .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם בריא יותרס26/01/2009
לאכול בוטנים ללא אפיה?????תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם בריא יותר ?
גילה אדלר27/01/2009קליה של אגוזים בוטנים משנה במידה מסויימת את איכות חומצות השומן וזה פחות בריא ., בעקרון בוטנים מכילים אחוז גבוה של חומצות שומן רוויות לכן אני באופן אישי לא ממליצה עליהם .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחוז גבוה רוויות?
א.28/01/2009גילה שלום וברכה, איך מתיישבים דברייך על % גבוה של חומצות שומן רוויות בבוטנים עם הנתונים המקצועיים המפורסמים, לפיהם % חומצות השומן הרוויות מכלל % השומן בבוטנים (15) נמוך מזה שבאגוזים אחרים, למשל, האחוז שלהם באגוזי ברזיל (22), בקשיו (20) ובמקדמיה (16)? יתר על כן, % כלל השומן בבוטנים (49) נמוך מזה שבשקדים (54), באגוזי מלך (65), באגוזי ברזיל (67), בפקאן (71) ובמקדמיה (72)? יתר על כן, גם כשמסתכלים על % השומן + % הרוויות מכלל השומן, רואים שאחוז הרוויות בבוטנים נמוך אבסולוטית מזה שבמקדמיה ובאגוזי ברזיל. האם נפלה טעות בתשובתך על "בריא או לא בריא? א.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנפלה בין הכיסאות
א.02/02/2009האם שאלתי בנדון מהחודש שעבר נפלה בין הכיסאות? מדוע טרם נענתה? א.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשומנים וקלייה
א.20/02/2009גילה שלום, בתשובתך מ-9.2 אין תשובה לשאלתי באשר לאחוז חומצות השומן הרוויות בבוטנים לעומת זה שבאגוזי ברזיל, קשיו ומקדמיה. מדוע? בנוסף, באשר להערתך על בוטנים קלויים, אדגיש שאינני מעוניין, וגם אינני יודע, לקלות בוטנים בעצמי (אני, אגב, אלמן לצערי, ואין מי שילמדני לקלותם, ואין לי עניין לעסוק בקלייה, בכל מקרה). אבל אני אוהב מאוד לאכול בוטנים קלויים (וגם אגוזי לוז קלויים). האם יש לך רעיון דיאטני מעשי כיצד אוכל להנות מבוטנים/אגוזים קלויים, מבלי שערכם התזונתי יופחת, וזאת בידיעה שאין באפשרותי לקלות אותם? שבת שלום. א.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוטנים - למה לאכזב?
א.08/02/2009גילה שלום רב, למה לאכזב אותי באי-מתן תשובה לשאלתי מ-28.1? א.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעל כך כתבתי כבר במאמר ולכן
גילה אדלר09/02/2009אגוזים – בכמות קטנה
אגוזים:מבין המזונות המועילים והטובים לאדם . ביכולתם לחזק את הגוף ולהוסיף לו משקל וכוח. בשל היותם עשירים בשומן ובחלבון השימוש הנכון ביותר בהם הוא בכמות קטנה . 5-6 יחידות ביום.
על אף היותם מקור טוב לסידן , ויטמינים ומינרלים " המחיר " הקלורי עבורם הוא גבוה מאוד .
הם מועילים במצבי : שיעול ,כאבי גב,אין אונות, ירידה בספירת זרע, תכיפות בשתן, אבני כליה וכיס מרה, עצירות. אינם מתאימים במקרים של בצקות , נזלת , ליחה.
האגוזים השקדים והגרעינים הינם מקור טוב לחומצות שומן חיוניות לגופינו ובנוסף מקור לוויטמין E המגן עלינו מפני הרס של שומנים .קילוף של האגוזים, השקדים האגוזים והגרעינים מחולל קלקול של השמנים היעילים בהם וככל שעובר הזמן ההרס הולך וגובר ואכילתם הופכת לרעילה . כל ניסיון לשמרם בואקום או בקירור לא מונעת את התהליך רק מאטה אותו. לכן עדיף לוותר על אכילתם במקרה של חוסר טריות ולא לאכול אגוז מקולקל אחד
.הקלייה שלהם מקלה על העיכול, ואינה פוגעת באיכותם כאשר הם נאכלים בסמוך לקלייתם.
אחסון שקדים אגוזים וגרעינים במקום קר, חשוך, בכלי זכוכית ולא פלסטיק ( השומן עובר התקשרות כימית לפלסטיק)
אגוזי מלך מכילים לכל 100 גר' כ-640 קלוריות (מוכן לאכילה ללא קליפה ),14% חלבון ,
61% שומן :השומן מתחלק ל 5% שומן רווי , 39% רב בלתי רווי , 14% חד בלתי רווי .
95 מ"ג סידן , ועוד מינרלים חשובים כגון אשלגן , אבץ, זרחן, מגנזיום וכן ברזל .ויטמינים חשובים מקבוצת ויטמיני B .
גם אגוזי פקאן דומים מאוד בהרכבם לאגוזי מלך ( וזהו יתרונם ביחס לשאר האגוזים הבוטנים והגרעינים .)
אגוזי מקדמיה וקשיו מכילים פי 2 יותר שומן רווי לעומת אגוזי מלך ופקאן , ופחות סידן ולכן טובים פחות.
שקדים: בהשוואה לאגוזים השקדים מכילים פחות שומן ויותר חלבון , יש בהם פי2 וחצי יותר סידן , יותר ברזל ויותר מינרלים כמו מגנזיום ואשלגן . יש בהם פחות קלוריות , רק 586 קלוריות ל-100 גר' ,21% חלבון
52% שומן : השומן מתחלק ל 5% רווי , 11% רב בלתי רווי 35% חד בלתי רווי.
השקדים מועילים לריאות. הם מקלים על שיעול,אסטמה ,וליחה בדרכי הנשימה כשהם בצורת משקה שקדים.( טחינת השקדים לאבקה והוספת מים .) , בשל ריכוז החלבון בהם הם מפחיתים חומציות בקיבה.
שקדים רצוי לאכול ללא הקליפה , על ידי השרייתם במים קרים ללילה וקילופם בבוקר. השקדים הם היחידים מבין כל האגוזים כתורמים להורדת חומציות הדם לבסיסי יותר , ובכך מקלים על נגמלים מעישון.
בוטנים:עשירים בחומצה פולית במיוחד כ145 מיקרוגרם ל100 גר' , פי 3 לעומת שקדים .
585 קלוריות 23% חלבון
50% שומן : השומן מתחלק ל 6.9% רווי ,% 15.7 רב בלתי רווי 24.6% חד בלתי רווי
באופן יחסי עשירים בחומצות שומן רוויות . הבוטנים מאטים את חילוף החומרים ולכן יש להימנע מהם במקרים של השמנת יתר, דלקות פטרייתיות ומחלות ממאירות.ברפואה העממית משמשים להעלאת תנובת חלב לאמהות מניקות ,עוצרים דימומים ..
זרעי דלעת – גרעינים לבנים : משפיעים מאוד על המעי הגס, מועילים בחיסול טפילים במעי כמו תולעים עגולות. ניתן לטחון ולתת לילדים הסובלים מתולעים . מועיל בתפקוד מיני בגברים על ידי שיפור האון ,והפחתת הנפיחות של בלוטת הערמונית (פרוסטטה מוגדלת) .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקילוף וקלייה
א.10/02/2009גילה שלום רב, תודה על תשובתך המפורטת על אגוזים ושקדים. יש לי שאלות על 2 נקודות חשובות בדברייך. א. כתבת שקילופם מקלקל את השמנים הטובים. אבל כל האגוזים והשקדים הנמכרים בחנויות טבע (וגם בסופרמרקטים) הם כבר מקולפים. לפיכך, האם את ממליצה מלקנות אותם? ב. כתבת שקלייה לא פוגעת באיכותם כשהם נאכלים סמוך לקלייתם. אבל בכל מקום בו הם נמכרים קלויים, אין קלייתם מתבצעת סמוך למכירתם, ולכן ממילא לא ניתן לאכול אותם סמוך לקלייתם. לפיכך, האם את ממליצה להימנע מקנייתם כאשר הם נמכרים קלויים? א.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקילוף וקליה א' יקר
גילה אדלר11/02/2009אכן , הקליה גורמת לתחילת תהליך שרשרת הגורם לשמנים להפוך לרעילים ולכן רצוי לקנות לא קלויים , ואם אתה רוצה לקלות עשה זאת בבית .
לשאלתך השניה : האגוזים מצופים שכבה של קליפה דקה המגינה עליהם מחשיפה לאויר ללחות לאור הגורמים לקלקול שמנים . לכן באופן טבעי גם אלו הנמכרים מקולפים עדיין הם מוגנים יחסית אך לא לאורך זמן ארוך.
לכן גם ציינתי את אופן השימור שלהם בתנאים מתאימים .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקליפה
א.13/02/2009גילה שלום רב, על אף מאמציי, ראייתי הטובה, וכו', לא מצאתי ולא ראיתי שום ציפוי/קליפה באגוזי מלך, פקאן ומקדמיה. האם אני לא רואה מה שאחרים רואים? לכן לא ברורה לי כוונתך בהסבר על ציפוי האגוזים. אנא הבהירי. שבת שלום. א.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקליפה - דילגו עלי
א.18/02/2009שלום רב, מדוע דילגת על שאלתי מ-13.2? א.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקליפה
גילה אדלר21/02/2009קליפה לצורך העיניין זה גם קרום דק כהה המקיף את האגוז השקד . לא רק הקליפה הקשה מגינה , גם אלו הדקות הקרובות לאגוז .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה..לירון24/01/2009
שלום, אני בת 16 והגובה שלי הוא 1.63 וחצי ,רציתי לדעת כמה אני אמורה לשקול בערך כי כולם אומרים שאני רזה מידי וגם בשל הסיבה שהחזה שלי לא גדל מזה שלוש -ארבע שנים אחרי קבלת הווסת.. מה עלי לעשות? ועוד שאלה, עד מתי בנות יכולות לגבוהה ועד איזה גיל החזה שלהן יכול לגדול? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל "נכון"
צחי כנען29/01/2009הגובה לבנות בנות 16 בגובה שלך הוא לפחות 55 ק"ג. בד"כ הגדילה מסתיימת ואין שינוי בגובה בגילאיים אלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בבטןיוסי20/01/2009
שלום, איך אפשר להעביר נפיחות בבטן שלא נגרמת עקב האוכל או עקב בעיה רפואית? פשוט אני רזה אבל יש לי בדרך כלל נפיחות בבטן תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות בבטן
גילה אדלר23/01/2009האם היא אחרי האוכל או תמיד ?
אם היא אחרי האוכל עליך להמנע ממזונות הגורמים לנפיחות וזה אישי על פי רוב , קטניות ריבוי בסיבים מוצרי חלב .....להפריד נוזלים ממוצקים בארוחה או להפריד חלבונים מפחמימות .
אם הנפיחות היא תמיד , כנראה שמדובר בשרירים רפויים או שומן .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
יוסי24/01/2009זה בדרך כלל לאחר האוכל, אני יודע את זה כי בבוקר הבטן לא נפוחה בכלל והיא שטוחה,ככה שגם אני יודע שאין לי שרירים רפויים או שומן בבטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי יוסי
גילה אדלר27/01/2009אם הנפיחות היא לאחר האוכל נסה להפחית מזונות עתירי סיבים כמו קטניות , תירס , זרעים כמו שומשום , דגנים מלאים כמו לחם מלא ....
להמנע משתית נוזלים עם הארוחה .......
וחזור אלינו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה נכונה עם נטילת קומדיןרותי אלמוג20/01/2009
שלום לך.אני ממש מאושרת שמצאתי פורום כזה. אני מבולבלת בקשר לתזונה של הירקות הירוקים. אני נוטלת קומדין בערך שנה. הערכים משתנים לי ולא יציבים ואני תועה. אם ביכולתך לעזור,אודה לך מאוד. בברכה רותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי רותי - קומדין ותזונה
גילה אדלר23/01/2009אם הערכים לא יציבים וקיבלת ייעץ דיאטני לגבי תזונה וקומדין שלחי אלי לפורום את רכיבי המזון מדי יום ומדי שבוע שאת צורכת : האם הם כוללים תה ירוק ? שום בכמות גדולה ? כרוב ? תרד ? שמן דגים ?....
מחכה לתשובתך
גילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימודי תזונה- השקעה מול הכנסה.רתם20/01/2009
שלום. אני מתעניינת בלימודי תזונה ועל-כן שאלותיי הן: היכן ניתן להשתלב בעבודה לאחר סיום הלימודים? האם בהכרח עבודת התזונאי/ת היא בלרשום תפריטים ולייעץ לגבי אוכל? שנית, האם ההשתכרות לאחר סיום התואר [פלוס מספר שנים של נסיון] הינה רווחית ומשתלמת? אני שומעת מסטודנטים רבים כי לאחר סיום התואר המשכורת היא בערך משכורת מינימום ואין אופציות רבות להתפתח מבחינת שכר אלא אם יש קשרים בתחום... אודה על תשובתכם הכנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימודי תזונה
גילה אדלר20/01/2009תשובתי הכנה היא שהכל תלוי בך והשמיים הם הגבול . אם זה מה שאת אוהבת לכי על זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחסור בברזלסיגל20/01/2009
לאחרונה גיליתי כי חסר לי ברזל (לאחר בדיקות דם). הרופאה המליצה לקבל את הברזל החסר ממזון ולא מכדורים. מקריאה באתר ראיתי שהכמות היומית המומלצת לגילי (40) היא 18 מ"ג ליום. מהם מרכיבי המזון שיוכלו לספק לי את הכמות הממומלצת? מבלי לאכול כמויות לא הגיוניות. אני לא צימחונית. במידה ולוקחים תוסף ויטמינים (מולטי ויטמין) האם צריך להוריד את כמות הברזל בכדור מהצריכה היומית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השלמת ברזל מהתזונה
טליה לביא20/01/2009סיגל שלום, לא ציינת את גילך
בהנחה שאת בגיל הפוריות, ולמרות המלצתה של הרופאה, קשה מאד להשלים מחסור של ברזל אך ורק באמצעות התזונה. תזונה המספקת את כמות הברזל הנאותה, יעילה במניעה של מצב חסר, אך לא בהשלמתו.
אין צורך לקזז את כמות הברזל המצויה במולטיויטמין, בעת לקיחה של תוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר בהחלט
אהרון20/01/2009אם המחסור הינו גבולי ואין מימצאים פטולוגיים משמעותיים. התזונה צריכה להיות מותאמת על ידי איש מקצוע שאינו חסיד של תוספים בכל מקרה, ומודע על בעיתיות לקיחתם. ניתן קרדיט לרופאה שבדקה ומכירה אותה. תמיד עדיף על קביעות מעל דפי הפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספי ברזל אהרון
גילה אדלר23/01/2009תוספי ברזל אינם במקום תזונה הם באים להשלים חסר המתבטא בערכי פריטין או בערכי המוגלובין .
כאשר קיים חסר ןלו יחסי נוטלים תוסף למשך תקופה מוגבלת - כ- 3 חודשים בדרך כלל וחוזרים על בדיקות מעבדה , אם הערכים שבו לנורמה ממשיכים עם התזונה הנכונה בלבד .
מנסיון רב שנים לא ראיתי שאפשר בזמן סביר לעלות ערכי ברזל בתזונה בלבד .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על ההתייחסות
אהרון23/01/2009בהתבסס על ההנחות שאת מעלה, מסכים עם התשובה וההסבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.
סיגל26/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומגה 3 ומחלות אוטואימוניותרעות19/01/2009
שלום, רציתי לדעת האם מוכרת לכן מניעה לצרוך אומגה 3 כשחולים במחלה אוטואימונית בכלל ובלופוס בפרט. (נאמר שחיזוק המערכת החיסונית יופנה בלופוס להתלקחות מוגברת של המחלה) תודה רבה, רעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלות אוטואימוניות ואומגה 3
גילה אדלר23/01/2009במקרה של לופוס מה שידוע לי על פי ספרות מתייחס לנזק של חומצות שומן מסוג אומגה 6 דווקא המחמירות ו"מדליקות" את המחלה , כלומר השמן רגיל הקיים במטבח והפחתה שלו משפרת מאוד .
גורם תזונתי מזיק נוסף הוא האספרטם - הממתיק הנפוץ במוצרי מזון רבים .
אם את מעוניינת לדעת יותר חזרי אלינו ,
לגבי אומגה 3 אינני מכירה כל מניעה , יש עדויות על הורדת סימני דלקת במחלות רבות לא ידוע לי ספציפית על לופוס .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלופוס ותזונה
רעות26/01/2009רציתי לדעת האם למישהו מכם יש ניסיון בטיפול בלופוס. מנסה לשכנע חברה שחולה בלופוס, שיש מה לעשות ותזונה נכונה זו ההתחלה. באם למישהו מכם יש ניסיון, בתקווה הצלחות - אעשה הכל שתסכים סופסופ להגיע אליכם. תודה רבה רבה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלופוס ותזונה
גילה אדלר27/01/2009רעות יקרה , לופוס היא מחלה שעלולה לפגוע באיברים שונים בגוף והדבר משתנה בין החולים במחלה , כמובן שבהתאם לפגיעה ובהתאם לתרופות יש מקום להתערבות והתזונה אכן חשובה מאוד . הפני אותה לפי מקום מגוריה לדיאטנים קרובים .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי פחמימות מורכבותלימור19/01/2009
שלום כדי ליישר ויכוח ביני לבין חברה ... חברתי טוענת כי פסטה היא פחמימה פשוטה מכיוון שעשויה מקמח לבן ואילו אני טוענת שהפסטה היא פחמימה מורכבת מי הצודקת מביננו? והאם אורז ולחם רגיל נחשבים כפחמימה מורכבת ? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחמימות מורכבות
טליה לביא19/01/2009קודם כל נאמר - את צודקת..
מקור הבלבול ברור ולכן נבהיר:
פחמימה פשוטה היא פחמימה שההרכב הכימי שלה הוא "פשוט" - היא קטנה ומתעכלת בקלות. כאן נמצאים כל הסוכרים. סוכר לבן, סוכר פירות, סוכר החלב
פחמימה מורכבת היא פחמימה שההרכב הכימי שלה מורכב יותר - בעיקר עמילן. עמילן נמצא בכל הדגנים, בתפו"א ובכל מה שעשוי מקמח, כולל פסטה.
אין קשר בין העובדה שהדגנים מלאים או מעובדים לבין הגדרת הפחמימה. הפחמימה היא תמיד עמילן.
בדגנים מלאים, לצד הפחמימה המורכבת - עמילן, יש גם שפע של סיבים, מינרלים וויטמינים.
הפחמימות המורכבות שמקורן בדגנים מלאים הן בעלות אינדקס גליקמי נמוך יותר, והן מתעכלות לאט יותר. זה לא קשור למידה המורכבות של הפחמימות, אלא לנוכחות רכיבים אחרים באותם מזונות.
עכשיו זה ברור? (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברור ברור:) תודה רבה לך:)
לימור19/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעי רגישדן19/01/2009
שלום רב אני סובל כחודשיים מתופעת המעי הרגיש שמלווה בעיקר בעצירויות מהם מרכיבי התזונה שעלי לצרוך במקרים אלה ומאילו מאכלים/מזונות עלי להימנע ולהישמר תודה דן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי דן - מעי רגיש
גילה אדלר23/01/2009עצירות היא לעתים תוצאה של תזונה לא נכונה והעדר שתיה מספיקה .
המלצתי הראשונה היא להוסיף שתיית מים תה צמחים מיצי ירקות ומיצי פירות טבעיים . בנוסף
מיץ סלק אדום או אכילת סלק אדום , הוספת דגני בוקר מהסוג "חיטה מלאה " סובין חיטה , ירקות חיים לפחות 5 יחידות פירות יבשים מהסוג של שזיפים יבשים תאנים מדי יום והליכה ברגל 200 דקות בשבוע , כל אלו משפרים את תנועת המעי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גובהנטלי גולן19/01/2009
שלום! חברה שלי שוקלת 1.56 והיא בת 17 היא כל הזמן אומרת שהיא נראת נמוכה מידי לגיל שלה. האם אכן הגובה שלה נמוך לגיל? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גובה לגיל
גילה אדלר23/01/2009בגיל 17 כבר לא ניתן לומר " נמוך לגיל " אלא נמוך יחסית לכלל האוכלוסיה הבוגרת כי זה הגובה הכמעט סופי בבנות .
לעתים בבנות נמוכות יש עליה קטנה של אולי 1-2 ס"מ עד גיל 18-19 ( הנמוכים ממשיכים עוד טיפה לגבוה יחסית לכלל האוכלוסיה )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גובהנטלי גולן19/01/2009
שלום! חברה שלי שוקלת 1.56 והיא בת 17 היא כל הזמן אומרת שהיא נראת נמוכה מידי לגיל שלה. האם אכן הגובה שלה נמוך לגיל? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גובה וגיל
צחי כנען19/01/2009סוף הגדילה לגובה של בנות הוא לאחר קבלת המחזור ועד גיל 14-15 "בגדול"
הגובה שלנו תלוי בעיקר בגנטיקה כלומר בגובה של הורינו ובאופן חלקי בתנאים הסביבתיים כמו התזונה במהלך גיל הבגרות.
גם היא נמוכה לעומת חברותיה , עדיין היא עברה את שיא הגדילה ואין מה לעשות כעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזלטלי17/01/2009
שלום איזה תוסף של ברזל ממולץ??חברה? נוזל או קפלוסה?? מה ההבדל ביניהם. עדיף לקחת בבוקר עם פרי או יחד עם ארוחת צהרים? להפריד ממוצרי חלב כשעתיים,נכון? למה זה גורם לעצירות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי טלי
גילה אדלר19/01/2009ברזל "עדין " או בשם אחר GENTLE IRON יש למספר חברות , אין הבדל מהותי ביניהם . ניתן גם בסירופ , שאלה של טעם ונוחות .
לקיחת ברזל רק לאחר בדיקות דם שמראות חסר .
ליטול תקופה לחזור על בדיקות דם ולהחליט על המשך .
הברזל עלול לגרום לשלשולים או עצירות או ללא כל תופעה , לצבוע את הצואה בשחור .
נכון ליטול במרחק ממוצרי עתירי סידן כדי לשפר את הספיגה והזמינות של הברזל .
רצוי סמוך לאכילת פירות וירקות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סידןמאיה16/01/2009
שלום, בעקבות מיעוט אכילת סידן (רגישות וכו'..) עלי לקחת תוספות. רציתי לשאול איזה מן התוספים הכי מומלץ כיוון שיש כל כך הרבה סוגים בשוק (ציטרט קרבונט) בין אם זה כדורים או בצורה הנוזלית וגם איזה חברה עדיפה... אשמח לכל מידע, תודה מראש, מאיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה נאותה של סידן
טליה לביא16/01/2009מאיה,
לפני שאני עונה לשאלתך בענין התוספים חשוב לי לומר לך - אל תוותרי על מוצרי החלב. גם אם הנך רגישה ללקטוז, יש לא מעט מוצרי חלב שאת יכולה לאכול ב"שקט".
גבינות קשות אינן מכילות לקטוז כלל, והן עשירות מאד בסידן. עדיף ורצוי כמובן לאכול את אלו הדלות בשומן - 5% או 9%. מלבד אלו ישנם מוצרים רבים נוספים בהם אין לקטוז כלל - חלב דל לקטוז, דיאט יופלה, שוקו שוק המכיל 20% פחות סוכר (ולא כל שוקו אחר, כולל שוק רגיל).
משקה סויה מועשר בסידן מהווה מקור מצוין גם כן.
ברוקולי, כרוב, טחינה, סרדינים ושקדים הינם מקורות מצוינים נוספים.
כך, שלפני שאת פונה לצריכה של תוספים נסי לאזן את התפריט שלך כך שיספק לך די סידן.
אם בכל זאת, תבחרי לצרוך תוספים הרי שטבליה המכילה 500 מ"ג, עדיף מסוג ציטראט היא פתרון מצוין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה..
מאיה17/01/2009תודה רבה על התשובה, אבל לצערי מזון לא יספק במקרה שלי ואני חייבת תוספת :( יש איזה חברה שעליה את ממליצה יותר? מה לגבי התוספים שבאים בנוזל? האם יש להם עדיפות על פני הטבליות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספי סידן
טליה לביא18/01/2009א. עדיפות לסידן המשולב עם ויטמין D ב. מומלץ לקחת לפני השינה ג. תוסף מומלץ - קלציצ'ו פורטה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
מאיה18/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)