מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אגוזי ברזיל וגלי חום..?צוק05/04/2009
שאלתי היא האם לאחד מן המרכיבים התזונתיים יש השפעה ישירה על גלי חום שנובעים
כתוצאה מתופעות "גיל המעבר" והאם יש ביכולתם להפחית ולהקל על התופעה...
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטואסטרוגנים
צחי כנען05/04/2009ייתכן שיש כמות מסוימת של פיטו=צמחי,אסטרוגנים הקיימים באגוזים ומקשרים בין תרכובות אלו לבין תסמיני גיל המעבר. אפשר לנסות ולבדוק בדרך של "ניסוי וטעיה".
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מעישון ודיאטהדורה02/04/2009
שלום רב
לפני 3 חד' הפסקתי לעשן. מאז עליתי לצערי 4 קג', למרות שהוספתי ספורט (חיטוב ועיצוב דינמי) 6 פעמים בשבוע!! (זה בחודש וחצי האחרונים) בהתחלה אכלתי יותר מהרגיל, עכשיו כבר לא, ואני עדיין עולה. כמה קלוריות עלי לאכול ביום? האם אני חייבת לאכול חלבונים אחרי הספורט? כי אני די שרירית ורק רוצה לשרוף ולחטב. אני בגובה1.77 ושוקלת 69 עכשיו. העלתי כבר מידה במכנסיים...עזרה, בבקשה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עישון ועליה במשקל
צחי כנען02/04/2009הפסקת עישון אכן מוריד את חילוף החומרים בכ10% מה עוד שקיימת עליה בכמות האוכל כפיצוי על ה"שינוי האוראלי".
בכל מקרה אם את עולה במשקל למרות ההוצאה הקלורית בספורט סימן שקיים עדיין עודף קלורי ועלייך להפחית את כמות הקלוריות. החוכמה היא להקטין כמות בלי להרגיש שאת "בעונש".
לא חשוב כמה קלוריות את שורפת חשוב לדעת שפשוט עדיין קיים עודף קלורי וועלייך להפחית בזהירות כ 100-200 קלוריות ביממה ואז לבחון את התוצאה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובבקשה עוד שאלה..
דורה03/04/2009קודם כל תודה על התשובה המהירה. שנית-
אתה יכול להגיד לי כמה קלוריות עלי לצרוך ביום (נאמר ולשם השפיות אעשה 4 פעמים בשבוע ספורט במשך שעה עד שעה וחצי). וגם- האם אי אכילת חלבונים אחרי אימון מזיקה או ששורפת תאי שומן, כמו שאני רוצה בעצם...(אני לא רוצה להגדיל מסת שריר)
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך הפסקת עישון
צחי כנען05/04/2009כמות הקלוריות ביום נגזרת ממש לא לפי רמת האימונים שלך אלא לפי בדיקות מטבוליות אמיתיות - חילוף חומרים + הוצאה קלורית יומי) אבל בשביל כלל האצבע -כ 1500-2000 קלוריות ביום.
לאחר אימון אירובי עלייך לאכול פחמימה+חלבון למשל סנדויץ עם גבינה/ביצה
אי אכילת חלבון אינה "שורפת את תא השומן" .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין C או מולטי ויטמין Cיוסי01/04/2009
שלום,
אני מעוניינת לתת לילדי ויטמין C. ראיתי שמכבי קייר מספקת וויטמין C לעיס ומולטי וויטמין C לעיס, רציתי לדעת מה ההבדל בין שניהם ומה יותר כדאי לתת לילדים בין 3 ו-6?
תודה וחג פסח שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מולטיויטמין
טליה לביא02/04/2009מולטיויטמין זו תערובת של ויטמינים הכולל בדרך כלל מגוון רחב של ויטמינים. ויטמין |C לעומת זאת הוא בודד ומגיע במינון גבוה יותר מאשר במולטיויטמין.
בעיקרון, עדיף לתת לילדים מולטיוימטמינים. אלה מספקים קשת רחבה של תוספת תזונתית, בכמות שמתקרבת בדרך כלל לכמות היומית המומלצת ומהווה גיבוי תזונתי לתפריט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגישה שונה
אהרון02/04/2009המטרה צריכה להיות חינוך הילדים לתזונה נכונה מאוזנת ומגווונת המספקת את כל הויטמינים הדרושים. אין שום סיבה לתת תוספי וויטמינים אם לא אובחן חוסר עקב תזונה לקויה או סיבה פתולוגית.
לתוספים צריך להתייחס כמו אל תרופות שלא לוקחים ללא צורך.ממצאים של מחקרים חדשים מראים שתוספים עלולים להזיק, אבל מי יכול לנצח את האמפריה האדירה של יצרני התוספים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנשור פלוסאילנה29/03/2009
ברצוני לדעת מדוע אנשור פלוס לא מומלץ לילדים?
האם זה עלול להזיק לילד אם אתן לו כתוספת מזון בלבד לתקופה של 3 חודשים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנשור
צחי כנען30/03/2009אין התוויה שלילית לגבי ילדים .
בכל אופן , מהו גיל הילד?
לאיזו מטרה את רוצה לתת תוספת זו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בריחת סידן ו..תזונה!כרמלה29/03/2009
שלום, אני חולת אוסטופורוזיס ורציתי לדעת איזה תזונה אני צריכה לאכול על מנת לקבל את האפקט הכי טוב בשילוב עם התרופת אקטונל שאני נוטלת? איזה סוג בשר מומלץ למשל? איזה ירוקת? האם יש גבינות שיותר תורמות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צפיפות עצם ותזונה
צחי כנען30/03/2009בעבר הדגש היה על סידן וויטמין D אך יודעים היום כי תזונה מאוזנת כללית קשורה יותר לבריאות העצם. אני ממליץ לך לפנות לדיאטנית אשר תרכיב תפריט מאוזן הכולל כמות סידן גבוהה עם פירות ,ירקות, אגוזים וכו'...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמנה ללא סיבהעומרי24/03/2009
שלום
אני בן 20 שוקל 48 גובה 160
אוכל ביום ככה:
לא אוכל ארוחת בוקר
צהריים:כוס פחמימה+מנת בשר/דג/עוף+סלט קטן
ביניים:2 עוגיות עבאדי מזרחיות
ערב:סנדוויץ מלחם שחור עם קוטג'+מלפפון ירוק
הבטן שלי כל הזמן נפוחה למרות שאני אוכל קצת ואני עולה במשקל ללא סיבה
מה לעשות הבטן ממש מעצבנת אותי כל הזמן תחושת כובד בבטן ונפיחות למרות שאני רזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר .
טליה לביא24/03/2009עומרי יקר
ראשית, עפ"י הנתונים שציינת...נראה שלא יזיק לך להשמין קצת
לגבי כאבי הבטן כדאי לפנות לרופא ובמידת הצורך גם לייעוץ אישי אצל דיאטנ/ית
לא ציינת מהו קצב העליה במשקל, אם זהו משקלך מאז ומתמיד, אם זהו תפריט שאתה דבק בו זמן רב, אם יש לך עצירות ועוד ועוד...
לא כאן המקום לנסות לעזור לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומן רווי בלחםשרית15/03/2009
שלום האם בלחם השחור הרגיל מצוי שומן רווי? באם כן כמה ב100 גרם? באילו לחמים [ באם ישנו בהם שומנים רווים] רמת השומן הרווי מיזערית? אילו לחמים מומלצים לצריכה מבחינת השומנים הבריאים? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומן בלחם
טליה לביא16/03/2009על כל לחם ארוז מסומנת כמות השומן שהוא מכיל. מכיון שכמות זו משתנה בין הלחמים השונים, חשוב ורצוי להתבונן ברשימת הרכיבים ובטבלת הסימון התזונתי.
אם מצוין ברשימת הרכיבים שומן מוקשה או חצי מוקשה הרי שזהו השומן הנחות ביותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקטנת כולסטרול רעאילנית13/03/2009
רמת הכולסטרול הרע גבוה אצלי ואני בקבוצת סיכון אז אני רוצה להוריד אותו 1. האם סוכר פירות מגביר הכולסטרול הרע? 2. הבנתי שאני צריכה לאכול יותר מאכלים עם שומן רב בלתי רווי ולהקטין את השומן הרווי באילו מאכלים/שמנים יש שומן רב בלתי רווי? והאם שומן רווי מהצומח כמו אגוזים וטחינה - גם מהם עלי להתנזר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכולסטרול הרע
טליה לביא16/03/2009אילנית יקרה,
אכן שומן רווי ובנוסף גם שומן מוקשה הקרוי גם שומן טרנס נם השומנים המשפיעים ביותר על הכולסטרול הרע, ולכן חשוב לצמצם בצריכתם.
שומנים רוויים מצויים בעיקר בבשר שמן ובמוצרי חלב עתירי שומן, אך גם במוצרים צמחים כמו קוקוס.
שומן מוקשה או שומן טרנס מצוי במאכלים מעובדים. חשוב להתבונן ברשימת הרכיבים!
דווקא השומן המומלץ לאכילה הוא שומן חד בלתי רווי ולא שומן רב בלתי רווי. זה מצוי באבוקדו, שמן זית, שמן קנולה, אגוזים וגם בטחינה.
אגוזים וטחינה אינם עשירים בשומן רווי, מלבד קוקוס ושמן דקלים.
סוכר פירות אינו משפיע על הכולסטרול הרע אלא על שומנים אחרים בדם הקרויים טריגליצרידים.
ובכלל, אינך צריכה להתנזר משום דבר אלא לשים דגשים נכונים על מה שטוב לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המפורטת :-)
אילנית18/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטת וניללימונית12/03/2009
שלום רב, אני צריכה להימנע במשך מס' ימים מלאכול ולשתות מוצרים המכילים וניל, לשם בדיקה רפואית כלשהי. יש לי מס' שאלות לגבי מוצרים מסוימים. אני רגילה לשתות "תה" צמחים של "ריקולה". הרכיבים המצויינים על הקופסה הם: "סוכר, דקסטרוזה, תמציות צמחים: לחך, חוטמית, נענע, קורנית, מרווה, אכילאה אלף העלה, סירה, חלמית, סמבוקוס, בכור האביב, ורוניקה מצויה מרוביון, סוכר קרמל ותמציות מאכל טבעיות (שמן פפרמינט)". האם יש חשש שחלק מהרכיבים מכילים וניל? (כמו סוכר קרמל ותמציות מאכל, תקסטורזה וכו')? כמו כן, אני רגילה לזלול כל יום שוקולד מריר (המיועד בד"כ לבישול). השוקולד מופיע ללא אריזה, אלא נארז בחנות בשקית רגילה, עליה לא מצויינים המרכיבים. האם יש חשש ששוקולד כזה מכיל וניל? האם יש חשש שבלחם או פיתות מעורב גם וניל? (לחם אחיד, חלה, פיתות לבנות רגילות). בתודה מראש, לימונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנא תשובתכם לשאלה לעיל
לימונית17/03/2009בתודה לימונית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לתשובה
לימונית21/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעריפעת04/03/2009
שלום רב, אני בת 30,בריאה. עם השנים, הפך שיערי משיער מלא ובריא לשיער מאוד מאוד דליל, ללא צורה ונפח. אני לוקחת מולטי ויטאמינים, ביוטין ואומגה 3 על בסיס יומי ולפי דעתי גם אוכלת מאוד בריא (אבל אולי לא???). -אילו מאכלים מומלץ לאכול שיכולים לעזור לשיער לחזור להיות מלא ובריא? -איזה תוספי ויטאמינים את ממליצה לי לקחת שהם החשובים ביותר לשיער מלבד אלו שציינתי? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה לבריאות השיער
טליה לביא07/03/2009מרכיבי תזונה רבים משפיעים על בריאות ואיכות השיער.
לא ציינת אם יש לך נשירה, ואם התזונה שלך מוגבלת באופן כלשהו, צמחונות למשל וכד'.
על כל פנים חשוב לוודא שהתזונה שלך מספקת חלבונים בכמות ובאיכות נאותות.
כמו כן ויטמין B12 אבץ וברזל.
אינני ממליצה כאן לקחת תוספים אלו באופן אוטומטי, אלא להתייעץ ולבדוק קודם האם אכן קיים חסר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רזהבעיה03/03/2009
שלום רב, יש לי בעיה אני רזה, ניסיתי לעשות "דיאטת השמנה" ולצרוך יותר קלוריות ביום אך לצערי זה הדיאטה לא נמשכה יותר משלושה ימים וכמובן היתה ללא כל תוצאות. יש לציין שהבעיה היא הקיבה שלי, אני מנחשת שהקיבה שלי לא יכולה להכיל נפח רב וקופסת סקי ממלאת לי את הקיבה כך שאין לי מקום רב אפילו לכוס תה. אני לא יכולה לא לאכול כי אין ברצוני להרזות עוטד יותר אלא המטרה שלי היא להעלות את כמות הקלוריות ביום ולהעלות במשקל. לכן כל "הדיאטות" שעשיתי הן כישלון מוחלט. אשמח אם תמליצו לי על מזון שניתן לצרוך בכמויות קטנות אך כמות הקלוריות גדולה. ומה בעצם צריך לאכול בכדי להעלות במשקל, איזה מזון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעלות במשקל
צחי כנען03/03/2009הרעיון הוא לצרוך מזונות צפופי קלוריות כמו טחינה, אבוקוד, אגוזים שמנים למינהם (לאוו דווקא זמן זית) וישנם גם תכשירים כמו אנשור המגיעים בפחיות סגורות ובטעמים שונים שניתן לקנות בסופר פארם.
וממליץ מאוד לגשת לדיאטן קליני בקופת החולים שלך ולבקש עזרה מיקצועית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימודי דיאטנית קליניתאורית02/03/2009
ברצוני להיות דיאטנית קלינית,אני גרה בחיפה ואין באפשרותי ללמוד בתל חי מפאת המרחק,האם לימודי תזונה קלינית במכללת רידמן יאפשרו לי לעסוק בתחום זה?אלה אינם לימודי תואר אלא לימודי תעודה,ואינני רוצה "לבזבז" סתם 3 שנים אם לא אוכל לעשות עם זה כלום בהמשך.תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכשרה כדיאטן קליני
צחי כנען03/03/2009"רידמן" איננה מכשירה דיאטנים קליניים אלא במסלול לנתורפתיה השונה מאוד מהלימודים במוסדות האקדמיים כמו הפקולטה לחקלאות ברחובות או תל חי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיאטת אטקינס, במטרה להגיע לקטוזיס.
נועה27/03/2009שלום רב.
אני בן 28, וסובל מאפילפסיה החל מגיל 24.
הנוירולוג שמטפל בי המליץ לי כתוספת לטיפול התרופתי לבצע דיאטת אטקינס "מתוך מטרה להגיע לקטוזיס."
שאלותי הן:
1. מה הכוונה להגיע לקטוזיס?
2. כיצד פחות או יותר נראה תפריט של דיאטה כזו?
3. האם לדיאטה כזו ישנן השלכות בריאותיות שליליות, וכיצד ניתן להתגבר עליהן?
התשובה חשובה לי מאד ואני מודה למשיב מקרב לב.
בברכה - ישראל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאורית
שירי16/04/2009אורית שלום,
גם אני מתגוררת בחיפה ומעונינית ללמוד במכללת תל חי , שמעתי שיש שם מעונות שניתן להתגורר בהם, את מעוניית לשכור דירה באזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקטוזיפעת02/03/2009
שלום, 1.מיונז, חומוס, לחם מלא, דגני בוקר. אילו מהם מכילים לקטוז ובאיזו כמות? 2.האם יש דרך לדעת אם מוצר כלשהו מכיל לקטוז (גלוי/סמוי) לפי המרכיבים שמופיעים על האריזה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקטוז
טליה לביא02/03/2009לקטוז הוא סוכר החלב
נמצא אך ורק במוצרי חלב או במזונות המכילים חלב או מרכיביו.
מיונז, חומוס, לחם מלא, דגני בוקר אינם מכילים לקטוז מכיון שאינם מכילים חלב או מרכיביו.
מוצרי חלב שונים מאד זה מזה בתכולת הלקטוז שלהם.
חלב ניגר הוא העשיר ביותר בלקטוז, לעומת זאת גבינות קשות כמו צהובה או בולגרית אינן מכילות לקטוז כלל. שאר מוצרי החלב מכילים כמויות משתנות של לקטוז.
קשה לזהות את תכולת הלקטוז מן הסימון התזונתי, אלא אם כן, מצוין עלגבי האריזה במפורש כי המוצר דל לקטוז. בגבינות ניתן לבחון את תכולת הפחמימות. במידה והיא קטנה מחצי אחוז הרי שהמוצר הינו דל לקטוז.
קיימים במקרר החלב במרכולים מגוון מוצרים שהינם דלי לקטוז: גבינה צהובה, בולגרית (לא כל הסוגים -לכן יש לבדוק את כמות הפחמימות המצוינת ולוודא שהיא נמוכה ביותר), חלב עמיד דל לקטוז, דיאט יופלה, שוקו שוק בבקבוק 1 ליטר (בלבד!) ומשקה פרוביוטי יופלה 360.
ייתכן וקיימים מוצרים נוספים, שלא מצוין או ידוע לגביהם כי הינם דלי לקטוז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברוקולי שיצא בהיר מאוד לאחר הבישולרוני28/02/2009
היי. בישלתי ברוקולי בסיר כמעט ללא מים. רק מעט בתחתית. זו פעם ראשונה שלי שאני מבשלת (בד"כ קונה קפוא). ומוזר לי שהצבע שלהם הפך להיות בהיר מאוד, קרוב ללבן במקום ירוק (הקפואים הם ממש ירוקים). האם יתכן שהם לא ראויים למאכל? האמת היא שלפני הבישול, וכשהם עדיין לא חתוכים לחתיכות קטנות, השריתי אותם במי סבון אבל אחכ שטפתי אותם היטב וגם השריתי אותם במים נקיים לאחר השטיפה היסודית. אין לי מושג אם הסבון השפיע פה או שמשהו אחר? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברוקולי וסבון
טליה לביא02/03/2009אכן ייתכן שהסבון גרם לכך. אין צורך לשטוף ירקות עם סבון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדל בין בצל ירוק ובצל סגולרווית25/02/2009
הבנתי שבבצל הסגול יש נוגדי חמצון שאין בלבן. שאלתי היא, האם יש בבצל הלבן משהו שאין בסגול? כלומר. אם אוכלים באופן קבוע רק בצל סגול נהנים מכל היתרונות או שיש בלבן יתרונות שאין בסגול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סגול ולבן...
טליה לביא25/02/2009ויש גם ירוק
הלבן אינו היעדר צבע. גם בצל לבן מכיל תרכובות פעילות.
אחד העקרונות החשובים בצריכת ירקות הוא הגיוון. גיוון תרתי משמע: גם לאכול מגוון של ירקות וגם בגוונים שונים. לפיכך לאכול רק לבן או רק סגול זה היינו הך, הכי טוב לאכול גם ירוק גם סגול גם לבן.
ובכל זאתאם ישלך העדפה בולטת לסגול, אכלי מה שאת אוהבת, הגוףשלך לא יסבול מאף מחסור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)