מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בבקשה תענה ליייי!רחלללללל04/08/2008
שלום יש לי3 שאלות: 1. אני ג'ינג'ית וביגלל זה אני מנסה כמה שפחות לצאת לשמש ועם אני יוצאת אז רק עם קרם הגנה. של 70. היום אני יצאתי ומרחתי ממש קצת לאומת כל הזמן שני מורחת טונות של קרם הגנה. וראיתי שנמשים על הידיים נייהיו לי יותר גדולים. האם זה מסוכן? מה זה בכלל? 2. אני תמיד הולכת בלי כובע ווכשאני נוגעת בראש אני מרגישה שהוא ממש חם. האם בעיקבות זה שאני לא לובשת כובע יכול להיווצר סרטן המוח ? והאם זה מסוכן? בגלל שהתחלתי גם להרגיש כאבי ראש. 3.יש לי נקודה אדומה שאתה קורא לה המנגיומה. רציתי לדעת עם אני לא יימרח עלייה קרם הגנה האם היא לא יכולה להפוך לסרטנית בעיקבות השמש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 3 תשובות...
ד``ר לי-און גלעד05/08/20081. ג'ינג'ים צריכים להזהר כל הזמן ולא חלק מהזמן. יש להקפיד על מריחת קרם הגנה וצמצום החשיפה עד כמה שניתן. ניתן לראות מה השמש עושה כשמשווים את מצב עור העכוז לעור גבות הידיים והפנים. נמשים וכתמי שמש גדלים ומתכהים בעקבות חשיפה לשמש. זה רגיל טבעי ושכיח. זה מעיד על הצטברות חשיפה לשמש והחשיפה הזו מסוכנת. הנגעים עצמם ברובם אינם מסוכנים.
2. כובע יכול להיות פריט אופנתי חמוד גם לחילונים ובעיקר לג'ינג'ים. צריך להתגבר על המבוכה ולחבוש כובע באופן קבוע, כזה שמטיל צל על הפנים והאזניים ורצוי גם על העורף. אם השיער קצר או יש קרחת - זה חשוב במיוחד. סרטן מוח לרוב אינו קשור לחשיפה לשמש (אולי לפלאפונים או הקרנות לגזזת כמו שעשו בעבר).
3. המנגיומות אינן סרטניות ולא יהפכו לכאלה בגלל חשיפה לשמש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח זיעהפולובין04/08/2008
נכדי סובל מהזעה מרובה שלה ריח לא נעים. הוא מתקלח תכופות ומשתמש בדאודורנט אך הריח נשאר. האם יש צורך בשינוי במזון ו/או טיפול תרופתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK05/08/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=247 id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות אדומותטל03/08/2008
לאישתי יש נקודות אדומות בגוף (נקודות דם אדומות) בכל מיני גדלים. האם נקודות אלו הן שומות ומסוכנות? האם רק אזורים חשופים לשמש הם מסוכנים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודות אדומות
ד``ר לי-און גלעד04/08/2008ראשית אני חייב לסייג שבלי לבדוק אינני יכול לאבחן אבל,,, קרוב לוודאי שמדובר באנגיומות שפירות שנקראו בעבר Senile angioma בשם שהיום כבר לא משתמשים בו כי הוא מרמז לסניליות... מדובר ב"דרגות" בכירות, המופיעות אצל חלק לא קטן מהאוכלוסיה עם השנים (החל מגילאים צעירים). אין להן כל חשיבות ולא פוטנציאל סרטני. הן אינן מסוכנות והסיבה היחידה לסלק אותן היא אסטתית, אך לדעתי אין בכך טעם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומות בהריוןיעל31/07/2008
שלום במהלך ההריון שמתי לב לשומה שגדלה מעט. רופאת העור טענה כי זה דבר שקורה בהריון ולא צריך להדאיג. האם אכן שומות גדלות במהלך ההריון? אחרי ההריון הם קטנות חזרה או נשארות באותו גודל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומות בהריון
ד``ר ניר נתנזון31/07/2008אכן חלק מהשומות גדלות במהלך ההריון. לאחר ההריון לרוב השומות נשארות בגודלן החדש.
עם זאת מאחר שכל שינוי בשומה יכול להוות סימן להתפתחות סרען העור, מומלץ לפנות לבדיקת רופא עור לאחר הלידה.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן העוראבי31/07/2008
רציתי לדעת מה הסימנים שמרגישים שיש סרטן עור? ואיך יודעים שזו המחלה תודה על העזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן העור
ד``ר ניר נתנזון31/07/2008מאחר שהמידע הינו ויזואלי, אני מציע כי תבדוק את המידע באתר www.molemap.co.il.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אבי01/08/2008האם כתמי שמש (נמשים) אפשר להסיר בחנקן ולהעלים אותם על מנת שלא יעשו נזק בעתיד תודה על העזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסרת כתמי שמש בח"נ (נמשים)
ד``ר לי-און גלעד02/08/2008ניתן להסיר נמשים בעזרת ח"נ. זה לא מי יודע מה נעים וזה נגמר לא פעם בצלקות (אם כי תלוי לא מעט במבצע הטיפול). זה לא מסלק את הסיכון לסרטן שנגרם ע"י החשיפה שגרמה לשומות אבל אולי מסלק את רעש הרקע (הכתמים הרבים) שעלול למסך נגע חדש ולא שפיר. עדיין, למרות שהשאלה טובה, לא מדובר באופציה מקובלת או שכיחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע שלא נרפא..סרטן עור?אפרת30/07/2008
ד"ר שלום! אני בת 22 ויש לי ביד פצע במשך 3 שנים שלא נרפא. הפצע והאזור כולו נורא נורא מגרדים והוא בגודל של סמטימטר בערך, הפצע על העור כמעט רצוף במהלך שלושת השנים האחרונות. עשיתי טסטים של אלרגיה-ואיני אלרגית כמו כן הלכתי ל4-5 רופאי עור שונים ששלחו אותי עם משחה שלא עזרה הפצע לא מוגלתי ואינו כואב, רק מגרד ואינו עובר, לפעמים יש עליו מעין קשקשים של העור האם תאור זה מתאים לאחד מסרטני העור, גם הקלים שבהם.? כמו כן גרוד מתמשך יכול להביא לפרולפירצית תאים שלא לצורך, לא כן? בתודה אפרת:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע
ד``ר ניר נתנזון31/07/2008לפי תיאורך קשה להתרשם מטיבו של הנגע, ובוודאי שאיננו מתיימרים לאבחן מחלות דרך האינטרנט, אולם עצם העובדה שמספר רופאי עור ראו את הנגע ולא חשדו בסרטן העור מפחית את הסיכון שאכן מדובר בסרטן.
גרד ממושך יכול לגרום לשגשוג של תאים (כתגובה טבעית של הגוף) אולם לא לסרטן.
במצב כמו שלך לעיתים אין מנוס מביצוע ביופסית עור (לקיחת דגימת עור קטנה ובדיקתה במיקרוסקופ) על מנת להשיג תימוכין לאבחנה הקלינית.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפצע עם מוגלה שלא עובר כבר 3 חודשים
דנה10/10/2008שלום קרואים לי דנה אני בת 14 ויש לי פצע עם מוגלה מממש כדול בברך שלא עובר הלכתי לרופא עור שכולם אומרים שהוא "הרופא" הוא נתן לי מישחה חזקה ביותר וזה לא עזר ... אני לא יודעת מה לעשות אמא שלי אומרת שאני יעשה מעצמי צחוק אם אני ילך שוב חרפוא אבל אני פוחדת שיש ליסרטן ואני יצטרך לעבור כריתת רגלל תעזור ליי בבקשה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפצע שלא עובר כבר 3 חודשים
ד``ר ניר נתנזון10/10/2008שלום דנה
לא נראה לי שמדובר, חלילה, בסרטן העור, אולם פצע שלא עובר 3 חודשים מחייב בדיקה חוזרת על ידי "הרופא".
אף רופא לא יצחק עלייך- להיפך, כל רופא רוצה לדעת האם הטיפול שהציע עזר או לא!
אם הטיפול הראשון לא עזר אני מניח שהרופא יציע לך טיפול אחר, או ישלח אותך לבדיקות מעבדה או להתייעצות עם מומחה אחר.
בשום מקרה אין להזניח טיפול בפצעים, בוודאי לא פצעים שאינם חולפים במשך 3 חודשים.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לך
דוד02/10/2010לפי מה שתיארת יש לך פסוריאזיס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקקשה תענה ליייייי דחוףףףףףףףףףףףרחלללללל29/07/2008
שלום! היום גירדתי בטעות את הנקודת חן כי חשבתי שזאת עקיצה. אבל אחר כך ראיתי שזאת נקודת חן. ומקודם היא הייתה עגולה ועכשיו שמתי לב שבתוך כמה דקות היא גדלה קצת וכמעט שלא מרגישים אותה(היא כמו שטוחה)? האם זה לא סרטן??????? בבקשה תענה לי!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוד נק' חן
ד``ר לי-און גלעד30/07/2008נק' חן הן בעיקרון כמו עור רגיל רק שחלקן מעט בולטות מעל פני השטח ולכן נחבלות מפעם לפעם. גירוד אקראי של נק' יכול לגרום לתגובה של זרימת דם מוגברת ובצקת במקום (כמו שיכול לקרות גם בעור רגיל) שחולפות לאחר זמן לא רב. אין לכך כל קשר עם סרטן והנק' לא הפכה להיות סרטנית רק בגלל שגירדת אותה. חכי שהיא תרגע ותראי אם היא חוזרת למצבה הבסיסי. אם את עדיין לא שקטה או שהנקודה השתנתה- יש לפנות לרופא עור שיבדוק אותה ויוכל לתת תשובה מוסמכת יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נמשים לאחר שיזוףאבי28/07/2008
שלום הייתי אצל רופאת עור שאמרה לי שהנקודות שיש לי הם נמשים לאחר שיזוף שאלתי אם זה מסוכן ?יש בערך 5 או 6 לפי מה שראיתי שלא היו קודם אשמח לעזרה יום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נמשים לאחר שיזוף
ד``ר ניר נתנזון28/07/2008כתמי פיגמנט לאחר שיזוף (נמשים, או בלשון המקצועית solar lentigines) מעידים על חשיפת יתר של העור לשמש וגרימת נזק לעור.
כשלעצמם הם לרוב אינם מסוכנים (אם אכן האבחנה של הרופאה נכונה) אולם הם מעידים על נזק שכבר נגרם לעור, ויכול לאורך זמן להתבטא כסרטן עור.
לכן יש להקפיד על מניעת חשיפה לשמש ושימוש בבגד מגן ובתכשירי הגנה (מסנני קרינה) כל שעתיים.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן מדממתעליזה28/07/2008
לבן שלי , בן 25 יש נקודת חן על הלחי כבר הרבה שנים. אתמול הוא ניגב את הפנים במגבת וראה דם. הוא לא זוכר שגירד את זה או משהוא וחשב שזה מהניגוב של המגבת. במידה וזה דימם מעצמו...זה מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמה מדממת
ד``ר ניר נתנזון28/07/2008כל שינוי בשומה (כולל דימום) דורש בדיקת רופא עור.
אם הדימוםם נפסק לבד, טזי אני ממליץ להמתין מס' ימים (עד שבועיים) לפני פניה לרופא על מנת לאפשר לפצע להחלים. אולם אם הדימום ממשיך מעצמו (ללא גירוי או גירוד) יש לפנות בהקדם לרופא העור.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות חןאבי26/07/2008
שלום לפני איזה חודש הייתי בים והשתזפתי מאד ואז התחלתי להיתקלף וראיתי פתאום כל מיני נקודות חן קטנות בצבע חום שלא היו לי קודם שאלתי היא מה זה מסמן והאם יש צורך בבדיקה ? תודה ויום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נק' חן המופיעות "לפתע" לאחר שיזוף
ד``ר לי-און גלעד26/07/2008שיזוף גורם לצבע העור להשתנות בשני שלבים - החשיפה המיידית גורמת לשינוי בסידור ופיזור הצבען בתאי העור הגורם להתכהות עור מהירה תוך שעה עד מספר שעות - זו תגובת הגנה מוגבלת בעצמתה ויעילותה. בהמשך מוגבר ייצור הפיגמנט ע"י התאים המייצרים אותו העור מתכהה. כתוצאה מכך נק' שהיו בהירות יותר נראות לאחר חשיפה לשמש יותר כהות. בטווח ארוך יותר מופיעים נמשים וכתמי שמש שהם סמנים לחשיפה מוגזמת ונזקי קרינת שמש שאינם הפיכים ההולכים ומצטברים. הופעה של נגעים כאלה צריכה להיות דגל אדום וסימן אזהרה לבעליהם - להמנע מחשיפה מיותרת לשמש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ורק הבהרה לגבי תשובתך
אבי26/07/2008תודה על תשובתך המהירה אז כמו שהבנתי ממך אין צורך ללכת לבדוק את העיניין ורק להיזהר מהשמש יותר כשאני בחוף הים ? כי בעצם הנקודות הללו הם נקודות שהיו לי קודם ולא הבחנתי בהם ובגלל השיזוף הם בולטות יותר תודה אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזו מסקנה מרחיקת לכת...
ד``ר לי-און גלעד27/07/2008מה שהסברתי נכון ברוב המקרים אך אינני יכול להתחייב לגבי המקרה הספציפי שלך מבלי לראות במה מדובר. לפיכך, יש מקום לבדיקת רופא בכל פעם שיש שינויים בנק' חן וכשיגרה לפחות אחת לשנה. ההסבר יכול להיות הסבר למה שקרה אצלך ויכול גם להיות לא נכון - מבלי לראות לא ניתן לקבוע. הפורום הזה הוא בשום אופן לא תחליף לבדיקת רופא.
לנושא הזהירות בשמש - חשוב מאוד להשתמש במסנני קרינה, לחבוש כובע וללבוש בגדים מגינים, להחשף לשמש מעט ככל הניתן בשעות המסוכנות שהן בין 10-16 ולעשות כל מאמץ לשהות במקום מוצל ומוגן מקרינה ישירה ולא ישירה. שיזוף יתר, כוויות שמש וגם חשיפה מצטברת נושאים בחובם סכנה רבה לסרטני עור מסוגים שונים וכדאי לעשות מה שניתן כדי לחסוך. השמש יכולה להגיש את החשבון לפרעון גם שנים אחרי החשיפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אפשר להבהיר אותם?
אנה16/03/2009בהמשך להסבר על כתמי עור שהפכו לכהים יותר כתוצאה מחשיפה מוגזמת לשמש. האם יש דרך להבהיר אותם איכשהו ואולי גם להקטין את הנזק שנגרם מהחשיפה לשמש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין תחליף למניעה!
ד``ר לי-און גלעד16/03/2009לאחר החשיפה - הנזק נגרם וגם אם יש היום כל מיני רעיונות לגבי אמצעים שאולי יכולים לשפר במשהו את המצב (יש הרבה רעיונות תכשירים שמתיימרים לכך אך האמת היא שאין תכשירים עם יעילות מוכחת מדעית בתחום הקטנת הנזק לאחר החשיפה) הרבה יותר פשוט לחשוב קודם למנוע את הנזקים.
קיימים אמצעי הבהרה לא מעטים בשוק, קרמים, נוזלים וגם לייזרים. יש אמצעים וטיפולים לשפר המראה אך ככל הנראה האפקט של רובם קוסמטי ולא רפואי ואין כל ערובה לכך שהנזק יעלם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גילוח נקודת חן בשוגגדניאל22/07/2008
שלום דר', אני בן 23 עם נקודת חן בולטת קטנה ליד האף אשר היתה שם מאז ומתמיד. תמיד נזהרתי בעת הגילוח ו"עקפתי" אותה. אך לאחרונה בטעות גילחתי את ראשה ולמעשה היא דיממה ללא הפסקה. כרגע יומיים לאחר המקרה, הגלד התייבש והתקלף אך נקודת החן נראית גדולה בקצת ממה שהיתה וצבעה בהיר יותר. אשמח לדעת אם מעשה שוגג זה גורם לנזק עורי כלשהו והאם יש סיבה לדאגה. תודה ויום נעים. דני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גילוח נק' חן בשוגג - לא נורא, קורה
ד``ר לי-און גלעד22/07/2008תקלה כזו קורת מפעם לפעם, יש מקרים שזה קורה בגילוח ויש שסתם ציפורן, רוכסן או כל חפץ אחר פוצעים נק' חןבכל מיני מקומות בגוף. על רקע התגברות המודעות הציבורית לסכנה שעלולה להיות צפונה בנגעים עוריים ארועים כאלה גוררים לא פעם תגובת חרדה מוגזמת והחולים רצים לרופא ואומרים "הנקודה דיממה והשתנתה...!". הרופא שבודק את השומה רואה נגע שהשתנה עקב תהליכי דלקת וריפוי לאחר החבלה/פציעה ואינו יכול במקרים רבים לדעת במצב זה האם מדובר בנגע שפיר או ממאיר. על פניו אלו נתונים שכאשר רופא מקבל אותם אין לו הרבה ברירה אלא להמליץ על הסרת הנקודה. ולמרבה הצער זה מה שקורה במקרים רבים ללא צורך.
מה שצריך לעשות הוא לטפל בשומה הפצועה כבכל פצע אחר בעור (פצע גילוח וכדומה) ולהמתין עד שתחלים החלמה שלמה (לפחות שבועיים שלושה). רק אז יש טעם לפנות לרופא ורק אז הרופא יוכל לבדוק את השומה בדיקה טובה ולתת חוות דעת מהימנה על הממצא.
יש שומות שרצוי להסירן, ויש כאלה שלא הכרחי, או אף לא רצוי מחמת חשש לצלקת מכערת. לא צריך להפוך ארוע מצער של פציעה אקראית לסיבה להסרת שומה. יוצאות דופן מכלל זה הן שומות החוזרות ונפצעות בתדירות מוגברת (בגלל מיקום בעייתי או בגלל התנהגות בעייתית של בעליהן) שאותן יש הצדקה ואולי אף רצוי להסיר ולחסוך את העיסוק החוזר והמתמיד בהן עקב פציעות וחבלות חוזרות.
בכל מקרה, יש להתייעץ עם רופא על טיב הנוגע והאם רצוי להסירו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
דניאל23/07/2008תודה רבה על התגובה המהירה . אמתין כשבועיים להחלמה ולאחר מכן אפנה לרופא לקבל חוו"ד כפי שאמרת. יום נעים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשךךךךך לדחוףףףףףףףףףרחלללללל19/07/2008
וגם היייתה לי שומה בצבע חום ועכשיו לא יודעת או שלא הייתי שמה לב לזה או שזה פתאום הופיעע-אתמול שמתי לב שמהשומה שיש לי כבר המוןן זמן התחילו לצאת עוד שומות והיא בצבע חום,והיום השומות שהתחילו לצאת נעלמו. ועוד הפעם או שלא שמתי לב או שזהכבר היה השומה כאילו לא ממש חלקה כשנוגעים בה אלא היא טיפה מחוספסת! אני שמה קרם הגנה לפעמים כשאני יוצאת לעבודה ואני הולכת עם כובע. זה לא סרטן???? בבקשה תענה לי!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומה? על שום מה?
ד``ר לי-און גלעד20/07/2008שלום רחל,
לא ניתן להעריך על סמך התיאור שלך במה מדובר. יחד עם זאת שינויים מהירים כמו שאת מתארת אינם בהכרח סימן לסרטן ויכולים להופיע גם בנגעים חומים אחרים של העור.
את צריכה לפנות לרופא עור שיבדוק אותך בעין ויוכל להגיד לך במקום אם הנגע שפיר, חשוד או ממאיר.
בינתיים - השתדלי להקפיד יותר בנושא קרם ההגנה וההתנהגות בשמש.
בהצלחה
ד"ר גלעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשךךךך לדחוףףףףף
רחלללללל20/07/2008א\ אילו סימנים לסרטן???? אתה אפילו לאר מתאר לעצמך עד כמה אני דואגת! וגם קראתי באינטרנט שכשהשומה גודלת אז זה מלנומה נכון? אז המיקרה שתיארתי לך זה לא נמיקרא שהשומה גודלת? כאשר פיתאום יכוללות להופיע עלייה שומות ואז פיתאום להיעלם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד``ר ניר נתנזון21/07/2008לא כל שינוי בשומה הינו סימן לסרטן העור, אולם בהחלט טוב שהתייחסת לכך.
מעבר לכך לא נראה לי שנוכל לעזור לך דרך האינטרנט- אין תחליףלבדיקה גופנית טובה ע"י רופא עור.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולי מלנומהביטן אושרית18/07/2008
גילו אצל בעלי את מחלת המלנומה בגודל 3.2 cc אני רוצה לדעת קצת יותר מה זה אומר כמה זה מסוכן העם זה יכול לחזור ועם יש בית חולים שיותר כדאי לעשות את הניתוח אנחנו מהדרום אשמח לתשובה מהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולי מלנומה
ד``ר ניר נתנזון18/07/2008לצערי אין לי די נתונים לענות על שאלתך. אני מציע כי תפני לרופא המטפל (רופא עור או אונקולוג) עם כל הפרטים (תוצאות ביופסיה מפורטות, נתונים אישיים של בעלך וכו') על מנת לקבל תשובה איכותית.
לגבי הניתוח ובית החולים- אם הכוונה לניתוח של הרחבת הכריתה העורית, הרי מדובר בניתוח פשוט יחסית וכל כירורג פלסטי מיומן בביצועו.
אם מדובר בניתוחים פנימיים (כגון דגימת בלוטת הזקיף או כריתת בלוטות הלימפה) המצב שונה ורצוי לקבל מס' חוות דעת.
בריאות שלמה,
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחולי מלנומה
ביטן אושרית18/07/2008הניתוח שהוא מועמד לעשות זה הרחבת כריתה ובלוטות לימפה צוואריות בלוטות זקיף זה מה שכתוב במכתב ושהוא צריך לבצע בירור ראשוני של סיטי ראש צוואר וחזה ויו אס צווארי זה הנתונים שיש לי אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנמשך לתשובה
ד``ר ניר נתנזון21/07/2008איני מכיר היטב את המנתחים באי\ור הדרום.
בביה"ח "שיבא" - תל השומר (שם אני עובד) קיים מרכז ידוע לטיפול בחולי מלנומה, הנקרא "מכון אלה", בראשותו של ד"ר יעקב שכטר. בהחלט מקובל לבקש דיעה שנייה לפני החלטת כה חשובות.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףףףףףףףףףףףףףףףףףףרחלללללל18/07/2008
.שלום! תקשיבו יצאה לי נקודת חן בצבע וורד כהה- אדום בצורת של ראש ארנב -זאת אומרת היא עגולה ויש עלייה כמו 2 אוזניים! היא ממש ממש קטנה אפילו לא ס''מ! אני כל כך מודאגת מה זה יכול להייהות??? בבקשה תענה לי! אני בת 45.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זאת לא בדיוק נקודת חן אלא פשוט נקוד
רחלללללל18/07/2008נקודה. והיא לא ממש שטוחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם לי יש ממש כזה רק טיפה יותר גדול
מודאגת22/09/2012גם לי יש ממש כזה רק טיפה יותר גדול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנקודת חן בצבע וורד כהה- אדום
ד``ר ניר נתנזון18/07/2008לצערי אין כל דרך לענות בצורה איכותית על שאלתך ללא בדיקה גופנית אצל רופא עור.
התיאור שלך יכול להתאים להמנגיומה- נגע שפיר שמקורו בכלי דם- אולם רק רופא עור יוכל לאשר את האבחנה.
אז במקום לדאוג - גשי בהקדם לבדיקה רפואית!
בריאות שלמה,
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן שהוסרהעדי18/07/2008
לפני כחודש וחצי הוסרה נקודת חן בגודל 8*8 מ"מ מרגלי האבחנה שהתקבלה היא compound melanocytic nevus קיבלתי את האבחנה לביתי ללא הסבר נוסף וללא בקשה נוספת להבדק האם תוכל להסביר לי קצת יותר את משמעותה והאם יש צורך בבדיקה דחופה אני מודה שזה נשמע לי קצת מלחיץ. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן שהוסרה
ד``ר ניר נתנזון18/07/2008פירוש האבחנה היא שומה שפירה. אין כל צורך בבדיקה דחופה- עלייך להיות במעקב שומות שגרתי (פעם עד פעמיים בשנה) אצל רופא העור.
בריאות שלמה,
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה תבורך
עדי18/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)