פורום סרטן העור, מלנומה, נקודות חן - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כתם חום גדול
    אביבה
    15/07/2008

שלום רב, 1) אני בת 37. לפני כשלושה או ארבעה חודשים גיליתי בגב כתם חום בגודל אולי 4 על 4 ס"מ. ייתכן שהוא היה שם שנים (אין לי מושג), אך אני גיליתי אותו רק עכשיו. השוליים שלו מאד לא אחידים ולא סדירים, והוא שטוח לגמרי. במרחק כחצי ס"מ ממנו יש בשבועיים האחרונים מין חצ'קון קטנטן. זה יכול להיות התחלה של סרטן? מה עלי לעשות? 2) כמו כן בעקבות גילוי הכתם נעשיתי מאד עירנית לכל מה שקורה בעור, ופתאום אני מגלה כל מיני חצ'קונים קטנים במקומות אחרים (ומרוחקים) בגב, וגם פתאום אני רואה נקודות חן (קטנטנות) שלא זכור לי שראיתי אי פעם (אבל אולי היו שם תמיד ופשוט לא הייתי עירנית). האם חצ'קונים קטנים במקומות מרוחקים ו/או נקודות חן רגילות למראה במקומות מרוחקים מצביעים בכלל על משהו, או שזה ממש לא קשור? תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כתם חום גדול

הוספת תגובה

• נגע על העור

ד``ר ניר נתנזון
    16/07/2008

כל נגע על העור, בכל צבע או גודל, דורש בדיקה אצל רופא עור. לא ניתן לענות על שאלות כאלו ללא בדיקה גופנית.

בריאות שלמה
    ד"ר ניר נתנזון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מלנומה אין סיטו - מהם דרכי הטיפול במלנמה בכל אחת מהדרגות?
    ד``ר ניר נתנזון
    12/07/2008

1. אני מבינה שיש 5 דרגות של מלנומה. באיזו דרגה נמצאת המלנומה אין סיטו?
    2. אם מתגלה מלנומה אין סיטו, האם הסיכוי לחלות במלנומה אצל פציינט זה גדול יותר מאשר אצל מי שלא חלה בכלל?
    3. מהם דרכי הטיפול במלנמה בכל אחת מהדרגות?

תודה מראש, רותי

הוספת תגובה

• Melanoma in situ

ד``ר ניר נתנזון
    12/07/2008

Melanoma in situ מוגדרת כדרגה 0 וכריתתה מבטיחה 100% ריפוי.
    לאחר כריתתה, קיים סיכון של מלנומה נוספת ביחס של פי 10 עד 25 בהשוואה לאדם שלא חלה קודם לכן במלנומה.

הטיפול העיקרי במלנומה הינו כריתה של הנגע הראשוני. בדרגות מתקדמות ניתן לטפל ע"י אינטרפרון ו/או אינטרלוקין 2, אולם התוצאות אינן מעודדות במיוחד.
    שיעור הריפוי של מלנומה גרורתית בדרגה 4 עם גרורות בריאות הינו 3% בלבד.

לכן קיימת חשיבות עליונה לגילוי המוקדם של מלנומה.

בריאות שלמה,

ד"ר ניר נתנזון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מלא נקודות חן רגילות על הגוף
    אנונימי
    08/07/2008

שלום ד"ר, אני בן 15 ויש לי הרבה נקודות חן על הגוף יש כמה על הבטן ובעיקר מלא מלא על הכתפיים והגב, הנקודות נראות לי רגילות הן קטנות רובן שטויות כמה בודדות ממש מרגישים בליטה קלה, אבל הבעיה שזה ממש לא יפה אני רזה והגוף שלי מבחינת חיטוב לא רע אבל אני עדיין מתבייש להיות בלי חולצה מרוב שיש לי נקודות חן זה ממש מלא וחשבתי שאם נגיד בעתיד ארצה להוריד אותן איך אפשר? הבנתי שזה ניתוח שעולה איזה 200 ש"ח לנקודה.. אין משהו זול שאפשר להסיר מלא בבת אחת?

הוספת תגובה

• שחכתי לציין משהו

אנונימי
    08/07/2008

שגם בכל פעם שאני הולך לים ונחשף לשמש זה לפי מהששמתי לב מתרבה ויוצאות חדשות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסרת נק' חן רבות מסיבות אסתטיות

ד``ר לי-און גלעד
    08/07/2008

שלום אנונימי,
    הגישה שלך לגוף שלך בעייתית ועדיף שאת הכסף תשקיע בללמוד לקבל את עצמך כמו שאתה ולא בהשחתת מה שיש.
    נק' חן הן תופעה שכיחה גם כשהן מרובות, והציבור למד להתעלם מהן אלא אם הן ממש חריגות. רוב בני האדם פשוט לא רואים אותן (המוח לא מתייחס אליהן כי הן משהו שגרתי). לעומת זאת הצלקות הכרוכות והנובעות מהסרה כירורגית של שומות הן היוצאות דופן והבולטות, הן העלולות להפוך מקור לאי נוחות גרד וסבל ולכן לא מוצדק להסיר שומות מרובות וקטנות כפי שאתה מתאר. יש להבדק ע"י רופא עור, לפחות אחת לשנה, ואם יש נגעים הנראים חשודים - להסירם. אין כל תועלת, לא בריאותית ולא אסתטית בהסרה סיטונית של נקודות ולהיפך - יש סכנה לצלקות ופגמים אסתטיים קשים.
    אין ספק שלחשיפה לשמש תפקיד בגרימת הופעה של נק' נוספות (ואף שינוי ממאיר בנקודות קיימות)ויש לעשות מאמץ לצמצם החשיפה, בייחוד אם אתה מוטרד מהנקודות אך גם בכל מקרה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שומה דחוףך דחוף
    ש
    07/07/2008

שלום ד'ר יצאה לי שומה על האצבע ברגל שלי בגודל 4 מ"מ, הגעתי לרופא עור הוא שלח אותי בדחיפות לכירורג פלסטי להוציא בטענה שהמיקום הגודל והצבע לא בסדר, בגלל שאני נוסעת שבוע הבא לקלאב בתורכיה הוא אמר שאני לא אוכל להוציא את השומה עד שאני יחזור בגלל התפרים השמש המים אבל אני ממש דואגת הוא טען ששבועיים לחכות זה לא משנה, השאלה אם זה בסדר שאני מחכה כי אם חס וחלילה זה מלנומה האם לא היה כדאי להוציא עכשיו ואם זה דחוף אז למה לחכות, אם חס וחלילה הוא היה מאבחן את זה כמלנומה הוא לא היה אומר לי לחכות, אני ממש דואגת ולא מפסיקה לחשוב ולא ישנה בלילה, הוא גם טען שהוא לא יכוןל להגיד כלום עד שהוא לא שולח את השומה לפתולוגיה, מה דעתך? האם זה בסדר שאני מחכה רק לאחר שאחזור מתורכיה, אודה לתשובתך

לקביעת תור
    סגירה
    שומה דחוףך דחוף

הוספת תגובה

• מתי להוציא נק' חן?

ד``ר לי-און גלעד
    07/07/2008

אין תשובה נכונה לשאלה ששאלת ואין אדם שיכול לתת לך מראש את התשובה הנכונה. בוודאי לא מי שלא ראה את השומה שלך ואין לו שמץ מושג מה המאפיינים שלה.
    אם בין כה לא תהני מהחופשה בגלל החרדה - בטלי אותה והסירי את השומה. אם את מסוגלת להתגבר - קרוב לוודאי ששבוע לכאן או לכאן לא ישנו הרבה אבל, אם התוצאה תהייה מלנומה - תמיד תחשבי מה היה אילולא הייתי נוסעת לתורכיה והייתי מוציאה את הנקודה שבוע קודם. צר לי, אבל אני לא יכול לעזור כאן עם הדילמה. ייתכן שלו הייתי בודק את השומה הייתי יכול להרגיע אותך אבל בלי בדיקה - אין תשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שומות
    רחלללללל
    06/07/2008

שלום! בגלל החום הכבד הזה יצאו לי שומות אבל לא בצבע חום אלא בצבע אדוםן ורוד כזה. ואני שמה לב שכמה שהחום יותר ויותר כבד ככה יותר שומות יוצאות . ואני לפעמים מה קרם הגנה. אני עובדת במטפלת ככה שאין לי הרבה לאן לצאת. מה זה יכול להיות? זה יכול ליהיות סרטן העור ???? בבקשה ץתענה לי אני מאוד מפחדת!

לקביעת תור
    סגירה
    שומות

הוספת תגובה

• שומות חדשות בצבע אדום ורוד

ד``ר לי-און גלעד
    06/07/2008

שלום נטלי,
    כאשר יוצאות מספר נקודות בו זמנית והן אינן חומות אלא באדום וורוד - קרוב לוודאי שלא מדובר בשומות אלא בתופעות עוריות אחרות - למשל פריחת חום (Prickly heat). הסיכוי שמדובר בתופעות ממאירות קלוש ואפסי אך כדי לקבל תשובה מהימנה יש לפנות לרופא עור ולהבדק על ידו בעין ולא בכתב - בפורום...
    בריאות וזהירות בשמש הולכות יחד...
    ד"ר גלעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקודת חן בכף רגל ויד
    מישל
    05/07/2008

דוקטור שלום, , לבני בן ה 15 נמצאה נקודת חן בין אמצבעות כף הרגל. רופאת העור המליצה להוציא בהקדם באומרה כי זהו מיקום לא מוצלח ובשל ריבוי החיכוך עלול להתפתח לנגע סרטני. האם מומלץ לנתח על ידי כירורג או רופא עור? מה מידת הסכנה בדחיית התערבות כירורגית? מאחר ולי יש כבר שנים נקודות חן כהות בפנים כף היד, אני תוהה האם גם אותן יש להסיר או שהן מסוג אחר? אלו נקודות שתחילה צבען חום בהיר, אחר כך מתכהה אך חלקן נעלמות במהלך השנים. תודה מראש מישל

לקביעת תור
    סגירה
    נקודת חן בכף רגל ויד

הוספת תגובה

• נקודות חן בכף הרגל וביד

ד``ר ניר נתנזון
    05/07/2008

לפי הספרות הרפואית, אין כל קשר בין חיכוך ליצירת סרטן העור.
    לפיכך (לדעתי) השיקול היחיד לכריתה צריך להיות האם הנגע אכן חשוד כסרטני או לא.
    אם הנגע אינוחשוד כ סרטני אזי אין כל צורך לנתח- ובוודאי שאין בכך כל דחיפות. אם הנגע חשוד כסרטני אז כמובן הדחיפות קיימת- כאשר גם רופאי עור רבים מיומנים בניתוחים אלו.
    דינן של נקודות חן בכף היד זהה לחלוטין.

בריאות שלמה
    ד"ר ניר נתנזון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מלנומה גרורתית
    עדי
    03/07/2008

שלום רב, לאבי בן 62 הייתה לפני שנה מלנומה בעין, העין נכרתה. לפני 4 חודשים אובחנו גרורות מרובות בכבד ומעט גרורות בריאות. אבי עבר לפני חודשיים טיפול SIRTEX אך הטיפול לא השפיע עליו והמצב החמיר: הנגעים בכבד התרבו חלקם אף גדלו, חלקם יותר היפודנסי - יתכן נמקי כתגובה לטיפול, ובנוסף גדלה אחת הגרורות בריאות. הציעו לנו 3 סוגי טיפולים אך לא הסבירו לנו לגבי יעילותם : 1. MUPHORAN - בהזרקה 2. TEMODAL - בכדורים 3.DTIC - בהזרקה. על מה היית ממליץ ומאילו סיבות? האם ניתן לשלב את אחד מטיפולי ההזרקה עם הטיפול בכדורים כדי שיהיה יעיל יותר? תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    מלנומה גרורתית

הוספת תגובה

• מלנומה גרורתית

ד``ר ניר נתנזון
    04/07/2008

לצערי איני יכול לעזור לך בשאלות אלוו.
    אני מציע כי תפני שאלות חשובות אלו לאונקולוג המטפל- עליו מוטלת האחריות להסביר את היתרונות והחסרונות שבכל טיפול, בהתיחס למצבו הספציפי של אביך.

בריאות שלמה
    ד"ר ניר נתנזון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת נקודות חן
    אני
    02/07/2008

שלום רב, אני בחורה ושאלתי היא זו: ניגשתי השבוע לבדוק את נקודות החן שעל גופי אצל רופא עור. הבדיקה היתה מוזרה מבחינתי . נשארתי בתחתונים בלבד . הרופא התבונן בנקודות ממרחק מה. ביקש שאעמוד עם הגב אליו ואכופף פעם רגל ימין ופעם שמאל . לאחר מכן שארים ידים למעלה . אח"כ פשפש קלות בשערי . בסיום הבדיקה ההזויה אמר שהכל תקין. האם כך מתנהלת הבדיקה ? האם ניתן להסתמך על כך שבאמת "הכל תקין"? מודה מראש על תשובתכם!

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת נקודות חן

הוספת תגובה

• בדיקת נקודות חן

ד``ר ניר נתנזון
    03/07/2008

כך מתבצעת בדיקה סטנדרטית היום במסגרת השירות הציבורי (קופת חולים).

לפי מחקרים, הדיוק של שיטה כזו עומד על כ-60%.

מספר רופאי עור (ואי ביניהם) משתמשים במכשיר אופטי הנקרא "דרמוסקופ" לבדיקה פרטנית של כל נקודת החן. שיטה זו נדוייקת יותר ומגיעה לשיעור דיוק של 90%.

קיימת שיטה מדוייקת עוד יותר הנקראת "מיפוי שומות"- בדיקה האורכת כשעה, אולם בדיקה זו מתבצעת רק במסגרת הרפואה הפרטית. לפרטים תוכלי לראות באתר www.molemap.co.il.

בריאות שלמה
    ד"ר ניר נתנזון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום

סימה שיין
    13/10/2009

ברצוני לשאול האם קיימות בדיקות לנקודות חן לחברות גדולות (דוגמת ההייטק)?
    האם יש אפשרות לשלוח כמות בודקים לכמה שעות של בדיקות??

אשמח להפנייה ישירה למייל.

בתודה מראש,
    סימה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות

ד``ר ניר נתנזון
    14/10/2009

המייל שלך לא מופיע בפורום.

צרי עימי קשר בטלפון 054-4901786 או במייל nirnat AT gmail.com (למניעת ספאם- יש להחליף את ה-AT ב-@ בשורת הנמען).

בברכה

ד"ר ניר נתנזון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיפוי נקודות חן
    רונית
    02/07/2008

שלום, יש לי המון נקודות חן וקשה מאוד לדעת מה חדש/השתנה וכו. היכן אפשר לבצע מיפוי ולבדוק אם הנקודות הנ"ל חשודות?

לקביעת תור
    סגירה
    מיפוי נקודות חן

הוספת תגובה

• מיפוי שומות

ד``ר ניר נתנזון
    02/07/2008

המיפוי מתבצע במרפאתי ב"הרצליה מדיקל סנטר".
    לקביעת תור יש להתקשר לטלפון 9599* שלוחה 3.
    לפרטים נוספים ראי באתר www.molemap.co.il

בריאות שלמה
    ד"ר ניר נתנזון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אינטרפרון במינון גבוה
    גליה
    01/07/2008

שלום רב, אודה על קבלת מידע כללי לגבי מהות הטיפול המומלץ ואחוזי הצלחה קיימים נכון למועד זה לחולה עם מלנומה בסיכון גבוה (לאחר ניתוח) והאם קיים כיום טיפול מונע יעיל/טוב יותר תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אינטרפרון במינון גבוה

הוספת תגובה

• אינטרפרון

ד``ר ניר נתנזון
    01/07/2008

אין לי מספיק נתונים על מנת להשיב לך.
    בכל מקרה הכתובת לשאלה הינה האונקולוג המטפל- שבפניו עומדים כל נתוני החולה.

בריאות שלמה
    ד"ר ניר נתנזון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רופא עור
    יהודה
    01/07/2008

שלום, האם בדיקה של נקודות חן בגב של רופא עור מספיקה כדי לאבחן משהו בעייתי?

לקביעת תור
    סגירה
    רופא עור

הוספת תגובה

• רופא עור

ד``ר ניר נתנזון
    01/07/2008

איזן בדיקה? עם אילו מכשירים? מה הכוונה "משהו בעייתי"?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקודת חן פגועה
    ליאור
    28/06/2008

שלום רב, לפני כמה ימים עקב גירוד מסיבי של נקודת חן בגבי בזמן שינה, הנקודה מאוד כואבת ומציקה, היא נראית כאילו היא עומדת ליפול האם יש משהו שניתן לעשות? בינתיים כיסיתי את הנקודה בפלסטר מצטערת אם השאלה אולי טיפשית.. יום נפלא ותודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    נקודת חן פגועה

הוספת תגובה

• שומה פגועה

ד``ר ניר נתנזון
    28/06/2008

חשוב לבדוק את השומה היטב- גרד עז בשומה יכול להצביע על הופעתו של סרטן עור.

מלבד זאת- למה לסבול מכאבים? פני בהקדם לרופא עור שיחליט על המשך טיפול.

בריאות שלמה
    ד"ר ניר נתנזון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שומה
    מאי
    28/06/2008

שלום ,אני בת 38. יש לי שומנ מעל הסנטר שקיימת כבר 30 שנה. גודל השומה הוא כחצי ס"מ והיא בולטת (אינה שטוחה). גודל השומה וצבעה לא השתנה' היא לא מגרדת או מציקה. . על השומה הזו צומחות שערות שאני מוציאה לפחות פעם בשבוע. היום השומה דיממה מעט (כמה טיפות) מהפתחים שמהם אני מוציאה את השערות אבל זה לא היה אחרי הוצאת השיער. האם עלי לדאוג או שזה נובע מהוצאת השיער שלא היה היום?. אני מוציאה כבר שנים רבות שיער וזה אף פעם לא קרה לי.

לקביעת תור
    סגירה
    שומה

הוספת תגובה

• דמם משומה

ד``ר ניר נתנזון
    28/06/2008

כל שינוי בשומה, כולל דמם, מחייב בדיקה בהקדם אצל רופא.

בריאות שלמה
    ד"ר ניר נתנזון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביופסיה לנקודת חן
    מירב
    26/06/2008

בהתייחס לתשובה שניתנה לשאלה על נקודות חן , בתשובה נאמר: "יש לעקוב ולבדוק את כל נקודות החן- למיקום אין כל משמעות. נמשים כשלעצמם אינם מסוכנים ( הם אינם הופכים בעצמם לסרטניים) אלא מהווים סמן כי העור נחשף לשמש. ריבוי נמשים מהווה גורם סיכון להתפתחות סרטן העור." אם הנמש אינו הופך לסרטני, אז מה בעצם נבדק בביופסיה? אם ביופסיה נלקחת מנמש בודד , מה עם יתר הנמשים? ושאלה נוספת... עלי לעשות ביופסיה לנמש חדש שהופיע על השפתיים, מהם ימי ההחלמה מתהליך זה? האם נותרת צלקת ? ( מדובר בנמש שטוח בעל גבולות ברורים 2 מ"מ על 3 ) אודה על תשובות מירב

לקביעת תור
    סגירה
    ביופסיה לנקודת חן

הוספת תגובה

• שאלה נוספת ופרטים נוספים

מירב
    26/06/2008

האם כדאי לבקש חוות דעת נוספת ממומחה עור לפני ביצוע הביופסיה, הרופא שבדק אותי הסתכל רק על הנקודה החדשה ( קרא לזה שינוי פגמנט כמדומני ) ולא בדק את שאר הנקודות ...יש לי נקודות חן רבות , לדעתי גנטי , צבע עורי כהה ואני בת 36. ודבר נוסף....:) האם שינוי פגמנט או נגע כזה או אחר יכולים להופיע בעקבות אירוע טראומתי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריבוי שומות

ד``ר ניר נתנזון
    28/06/2008

ריבוי שומות הינו גורם הסיכון החשוב ביותר לסרטן העור. לכן בוודאי שעליךך לבדוק את כל נקודות החן.
    אצל אנשים מרובי שומות השיטה היעילה ביותר הינה מיפוי שומות- שיטה המגלה ביעילות יתר שינוי בשומות או הופעת נגעים חדשים. שינוי הינו המדד האמין ביותר לזיהוי מלנומה. ראי באתר [a href='http://www.molemap.co.il' id='link'][/a]

כל טראמה לעור (פצע, חתך שיפשוף..). יכולה להתבטא בעודף צבע או בחוסר צבע מקומי
    (היפרפיגמנטציה והיפופיגמנטציה, בהתאמה).

בריאות שלמה
    ד"ר ניר נתנזון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביופסיה

ד``ר ניר נתנזון
    28/06/2008

קיים הבדל בין נמש לנקודת חן (שומה):
    נמש הינו ריבוי מקומי של צבע בעוד שבשומה קיים ריבוי של תאים יוצרי צבע (מלנוציטים).

בביופסיה נבדקת כל הריקמה שנלקחה- בין אם היא מכילה נמש, שומה או כל ממצא אחר (שערות, בלוטות חלב, שומן תת עורי וכו').

כמובן שמה שלא נלקח בביופסיה אינו נבדק- לכן חשוב לקחת את הריקמה מהאי\ורים הנכונים... ומכאן חשיבות הבדיקה הדרמוסקופית ומיפוי השומות, שיכולים לכוון את הרופא למיקום הנכון מצד אחד ולחסוך ביופסיות מיותרות מצד שני.

לגבי ביופסיה מהשפתיים- לרוב ההחלמה לוקחת עד שבועיים, ובהחלט יכולה להישאר צלקת.

בריאות שלמה
    ד"ר ניר נתנזון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    צביה
    26/06/2008

שלום רב, בעבר הוציאו לי נקודת חן מהגב לבדיקה. במקום נותרה צלקת גדולה ועגולה. לאחרונה היא מאוד מגרדת לי. האם זה תקין שהיא מגרדת? מה אפשר לעשות? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• גרד בצלקת

ד``ר ניר נתנזון
    28/06/2008

גרד בצלקת קורה לרוב ואינו מעיד בהכרח על בעיה.
    עם זאת פני לרופא עור שיבדוק ויציע טיפול- למה לסבול?

בריאות שלמה
    ד"ר ניר נתנזון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה