מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא משתזף סביב נק' חןחוטר ישי פלד23/06/2008
מה זה אומר שסביב נק' חן קטנות(2 ממ') יש עיגול בקוטר של 4 ממ' שלא משתזף בשמש?
מדובר בילד בן 6 עם כ-10 נקודות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילה לבנה מסביב לשומה
ד``ר ניר נתנזון24/06/2008לפי התיאוריתכן שמדובר ב-halo nevus - מצב בו הגוף תוקף באופן עצמוני את המלנוציטים (התאים יוצרי הפיגמנט) שבנקודת החן ומסביבה. לרוב מצב זה מסתיים (לאחר חודשים עד שנים) בהיעלמות השומה.
בכל מקרה מומלץ ביותר לגשת לרופא עור שיבדוק ויאשר את האבחנה.
בברכה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
חוטר24/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות חן לילדאתי21/06/2008
בני בן 11+ , ביום שישי האחרון שמתי לב שיש לו כ - 4 נקודות חן בצוואר ועוד כתם חום בהיר ביד ימין
אני בחרדה והוא כבר נבהל רק מהתגובות שלי.
אני מורחת אותו בקרם הגנה כאשר יוצא לבית הספר וכשהוא בבית הוא יוצא רק ב5 וחצי אחר הצהריים בכדי לא להיות בשמש החמה.
יש שבוע מודעות לסרטן העור ביישוב בו אני גרה האם אני צריכה ללכת?
אודה לתשובה מהירה ושהיו רק בריאים אמן.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודות חן לילד
ד``ר ניר נתנזון22/06/2008אין סיבה לדאגה- נורמלי לחלוטין כי יופיעו נקודות חן לילד בגיל זה, גם אם הגנת עליו משמש (לגנטיקה יש תפקיד חשוב).
אולם כל נקודת חן צריך לבדוק לפחות פעם בשנה אצל רופא עור- לכן כדאי לנצל את מבצע הבדיקות הנוכחי.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון
www.molemap.co.il* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלנמהטליה21/06/2008
האם הופעת מלנומה במקום שאינו חשוף לשמש קשור לחשיפת איברים אחרים בגוך לשמש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלנומה
ד``ר ניר נתנזון22/06/2008התשובה אינה וודאית - נראה שלא, אולם ידוע כי חשיפה לשמש מחלישה את מערכת החיסון של הגוף וביחוד של העור. ככלל הקשר בין מלנומה לשמש קיים אך גורם הסיכון החשוב הוא הגנטיקה.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון
www.molemap.co.il* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי אפשר להיות רגועים?דגנית19/06/2008
שלום,
במהלך עבודתי נתקלתי במקרה הבא - לאשה צעירה גילו נקודת חן ממאירה - מלנומה. ביצעו הסרה והאשה הייתה במחלקה אונקולוגית במעקב כל חצי שנה. אחרי כשמונה שנים היא הרגישה שיש לה איזה גוש בבטן ופנתה לרופא. אז גילו שהסרטן התפשט לכל הגוף ותוך חודשים ספורים היא נפטרה.
מאז המקרה הזה אני ממש בחרדה.
גם לי גילו נקודה ממאירה (melanoma insitu), הוציאו אותה וביצעו הרחבה. מאז אני בביקורת רופא עור מדי שנה, ומגינה על העור (תמיד הגנתי אבל עכשיו יותר מתמיד) ככל האפשר (מינימום שעות בשמש, תמיד קרם הגנה על כל הגוף, כובע וביגוד מתאים) אבל כל הזמן חושבת לעצמי שאם האישה ההיא הייתה בביקורת חצי שנתית במחלקה אונקולוגית ולא גילו שהסרטן התפשט - מה יהיה אצלי?
מדוע היא הייתה בביקורת ביחידה אונקולוגית? אני לא הופנתי לשם מעולם.
אילו בדיקות נוספות, חוץ ממיפוי נקודות החן ובדיקתן, ניתן לבצע כדי לדעת באופן חד משמעי שהמלנומה לא הספיקה לשלוח גרורות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלנומה ששלחה גרורות
ד``ר ניר נתנזון19/06/2008שלום יפעת
לפי התיאור של המקרה הטרגי, אני משער שהמלנומה שנכרתה אצל האישה שנפטרה היתה בעומק יחסית רב (התגלתה באיחור), ולכן שלחה גרורות.
מסיבה זו האישה היתה במעקב מחלקה אונקולוגית, אולם מובן שמעקב אינו יכול למנוע גרורות אלא רק לגלות אותן, ולצערנו אין טיפול יעיל למלנומה גרורתית.
המקרה שלך שונה, ורק מדגיש את חשיבות הגילוי המוקדם: לך היתה מלנומה שטחית, שלפי הסטטיסטיקה אינה שולחת גרורות כלל (100% ריפוי). לכן אינך צריכה מעקב מחלקת אונקולוגיה או לבצע בדיקות הדמיה (כגון CT או MRI).
מאחר ולמי שכבר היתה מלנומה אחת קיים סיכוי גבוה יותר לפתח מלנומה נוספת (חדשה), קיימת חשיבות ניכרת אצלך לבדיקה תקופתית (פעם בשנה אינ ה מספיקה!) ואיכותית (כגון מיפוי שומות), כך שאם חלילה תופיע מלנומה נוספת ניתן יהיה לגלותה בהקדם.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיותרפיהמירית18/06/2008
האם ישנו טיפול בשומות שניקרא קיותרפיה טיפול בחמצן קר שמעתי שזה טיפול מעולה האם יש בארץ טיפול מהסוג הזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קריותרפיה
ד``ר ניר נתנזון18/06/2008קריתרפיה הינו טיפול בחנקן נוזליהמצוי אצל כל רופא עור בארץ.
עם זאת הוא אינו משמש בשום צורה לטיפול בשומות! רק ביבלות, skin tags ונעי עור אחרים שאינם פיגמנטרים.
הטיפול הרצוי היחיד בשומות הוא כריתה כירורגית. (אם כבר בכלל מחליטים להוציא)
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פציעה בשומהאיתן16/06/2008
הייתה לי שומה חלקה בקוטר 3 מ"מ, עקב פציעה העור התקלף (לגמרי - גם השומה התקלפה). לא היה דימום מאסיבי כי זה היה יחסית שיטחי. מה שהתגלה מתחת זה עור "רגיל" - כאילו לא הייתה שומה.
היא אמורה לגדול חזרה? או לא אמורה? אני רציתי לבדוק אותה אצל רופא עור, כיצד עלי לגשת לבדיקה ? הרי אין מה לבדוק. יש מקום שיכול לבדוק דבר כזה?
נניח והיא הייתה מסוכנת, אין שומה לבדוק אך אני מניח כי הסיכון עדיין שם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פציעה בשומה
ד``ר ניר נתנזון16/06/2008יתכן שהשומה תגדל שוב- תלוי מה מידת הנזק שנגרם לתאים שבבסיס השומה.
אם שומה חלילה היתה סרטנית ולא כל התאים ניזוקו אז י הסיכון בהחלט עוד קיים.
בדיקת רופא עור עם דרמוסקופ (מכשיר אופטי יעודי) יכולה לעזור במקרים אלו.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לתשובתך
איתן16/06/2008העור נראה כאילו לא הייתה שומה (זה על קעקוע ולפני כן השומה הסתירה ועכשיו רואים הכל חלק) הדבר היחידי שטורד אותי הוא במידה וזו הייתה שומה בעייתית, מסוכנת - אם ניתן לראות זאת. הרי ישנה אפשרות שחלק קטן ממנה שאיני רואה נשאר והוא יכול להתפתח למחלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד``ר ניר נתנזון16/06/2008כפי שכתבתי, בדיקה עם דרמוסקופ יכולה במקרים מסויימים לעזור.
פרט לכך אין דרך לבדוק מה היה מלבד להמתין ולראות - אם תתפתח שוב שומה ניתן יהיה לבדוק אותה.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז אם היו שם תאים בעייתים
איתן16/06/2008זה ייתגלה כאשר יהיה מאוחר מידי?
סליחה על ההצקה אבל זה די מדאיג אותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתאים בעייתיים
ד``ר ניר נתנזון19/06/2008לאו דווקא מאוחר מדי- שים לב לכל שינוי באיזור, ופנה בהקדם לרופא אם יחול שינוי כזה.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן עם שערהרמי16/06/2008
הי,
האם המצאות שערה/ות בתוך שומה פוסלת לחלוטין את האפשרות כי זו שומה סרטנית ?
או שכלל אין קשר בין השניים ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומה עם שערה
ד``ר ניר נתנזון16/06/2008אין כל קשר בין נוכחות שערות בשומה להיותה שפירה או סרטנית.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות חן חשודותאיתן14/06/2008
שלום
לאחרונה שמתי לב ל3 נקודות חן אשר העלו אצלי חשד, אני בן 27,אין לי הרבה שומות,לא ידוע עלהיסטוריה משפחתית עם מחלות עור חמורות. צבע עורי בהיר ורוב השומות בגופי מאוד קטנות ובהירות מלבד 3:
אחת בקוטר 3 מ"מ, חלק אחורי של כתף ימין באמצע קעקוע. עיגול סימטרי, צבע חום כהה כמו שוקולד מריר, חלקה ובקושי בולטת, גבולות ברורים, גירוד העלה שרק השכבה העליונה הדקה כהה ומתחת הכל בהיר.
השניה בצד ימני של בטן עליונה, קוטרה 5 מ"מ, צבע חום בהיר כמו שוקולד חלב (מעט יותר בהיר), סימטרית אך הגבולות פחות ברורים - מטושטשים קמעה כמו דהייה של הצבע, אך אפשר להבחין בברור כי מדובר בעיגול, חלקה אך שערות צומחות ממנה וליד (אני סובל מזיקי שערה אדומים ורגישים עקב זיעה באימונים - משתנה אך כרגע זה שם ) ולכן היא מעט נפוחה בחלק עם השיער.
השלישית נמצאת בחלק הימני של הגב העליון ודומה לשנייה.
וותק ללא שינוי לפחות מנובמבר 07 עקב בדיקה עם תמונות - מעבר לכך לא זוכר אך סביר שהיו
מה דחיפות הטיפול, אני מעוניין להסירם במהרה, האם שומות אילו מהוות סיכון לסרטן העור? מהו הסיכוי ששומה תפתח סרטן שכזה?
בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומות-
ד``ר ניר נתנזון14/06/2008ללא בדיקה גופנית ממשית לא ניתן לחוות דיעה על שומות.
כל שומה באופן תיאורטי עלולה להוות מקור לסרטן עור, אולם הסיכוי לכך הוא קטן מאוד, ולכן אין צורך (וגם אין כל הגיון או הצדקה רפואית) להסיר כל שומה.
(אין לשכוח שמדובר בניתוח לכל דבר- שיכול להשאיר צלקות, להפצע עלול להזדהם וכו'. לכן אני מתנגד לניתוחים מיותרים.)
בדיוק לשם כך רופאי העור למדו את מקצועם: גש לרופא עור בהקדם, שיעריך האם השומות אכן בעיתיות, ורק אם כן יפנה אותך להסרתן.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
איתן14/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקותלילך12/06/2008
האם ניתן לזהות את סרטן העור דרך בדיקות דם? כלליות? או שצריך איזהשהיא בדיקת דם ספציפית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות
ד``ר ניר נתנזון13/06/2008כפי שכבר עניתי בהודעה הקודמת, אין כל בדיקת דם לזיהוי סרטן העור. רק בדיקת העור ובמקרה הצורך ביופסיה ובדיקה פתולוגית.
כשכבר יש סרטן עור מפושט תהיה לכך התבטאות מסויימת בבדיקות הדם (למשל: רמת LDH מוגברת), אולם לא מדובר על בדיקות שיאבחנו או יגלו את המחלה אלא יצביעו (במידה מסוימת ולא ספציפית) על מידת התפשטותה.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמיניםלילך11/06/2008
רציתי לדעת במידה ולא עלינו יש למישהו מלנומה והוא לא מודע לזה .האם ישנם תסמינים נוספים ? דברים שונים שחשים מבחינה בריאותית ושמצריך בדיקה רפואית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמיני מלנומה
ד``ר ניר נתנזון12/06/2008כשמלנומה כבר גורמת לתסמינים גופניים שונים (כגון כאבים בעצמות, ירידה במשקל, קושי בנשימה, פירכוסים) אזי מדובר על גידול ששלח גרורות, שהסיכוי לריפויו הינו נמוך.
במקרים מסויימים מלנומה מתבטאת בגרד או דימום מהנגע בעור, ואז ניתן למצוא אותה גם בשלב יותר מוקדם, אולם מדובר על מיעוט המקרים.
לכן קיימת חשיבות גדולה במיוחד לבדיקת כל הגוף (כולל כפות ידיים ורגליים, ביו הבהונות, בין שערות הראש, בתוך הפה ובאיזור המשפעה) ע"י רופא עור מומחה לפחות אחת לשנה.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי שינוי בנקודות חןמני10/06/2008
שלום, אני בחור בן 26 ולפני שבועיים בערך שמתי לב שעל ירכי השמאלית ישנה נקודת חן כהה במיוחד. אין לי הרבה נקודות חן על גופי אך אני לא ממש זוכר אם זו נקודה חדשה שצצה לה או ישנה אשר שינתה צבעה. שמתי לב שגם הנקודה החלה לבלוט במקצת וכשראיתי אותה חשבתי שזה דם שנקרש לו מפצע, הצלתי להסיר את הנקודה מגופי, ויום למחרת היא הייתה שם שוב. וככה עוד פעם פעמיים הורדתי אותה, ועכשיו אין זכר שהייתה שם נקודה רק מעין צלקת קטנטנה.
לאחר מספר ימים שמתי לב שעוד נקודת חן באיזור הבטן גם היא נהייתה שחורה יותר ובלטה קצת, בסביבותה יש עוד שתי נקודות חן אך הן בהירות מאוד לעומתה.
יש סיבה לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אלו נקודות חן?
ד``ר לי-און גלעד10/06/2008שלום מני,
הסיבה העיקרית לשאלה החוזרת לגבי שינויים בנק' חן נובעת מכך שהציבור נוהג לקרוא כמעט לכל נגע על העור - נק' חן. האמת היא שברוב נק' החן אין שינויים חדים אלא איטיים או כתוצאה מטראומה. רוב הנק' שמשתנות בצורה חדה הן למעשה לא נק' חן אלא נגעי עור אחרים, וברוב המקרים - נגעים שפירים. אין כל דרך לעזור לך על סמך התיאור של השתלשלות העיניינים עם נק' החן שלך בלי לבדוק אותן בעין או באמצעות תמונה חדה וטובה. לכן מה שנשאר לנו זה להמליץ שתפנה לבדיקת רופא עור ותמנע עד כמה שניתן מ"להסיר" שומות בעצמך באמצעות ציפרניך או באמצעות כל "כלי משחית" אחר.
מצורפת תמונה של "נקודת חן" "אמיתית".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בנוגע לבדיקת מיפוי שומות דיגיטלילילך09/06/2008
בהמשך לשאלתי הקודמת..אייני מרוצה מהשרות של רופאי העור בקופת החולים הכללית.. הם אינם מראים לי את שני צדדי המטבע שייתכן שאלו נקודות חן שסתם צומחות כמו שהרופאה אמרה או שעליי להבדק בבידיקת מיפוי שומות דיגי טלי . בכל מקרה מה עליי לעשות על מנת להבדק בבדיקה הזו? עם מי עליי ליצור קשר? והאם יש בדיקה כזט שנערכת באזור הדרום?האם אני צריכה הפנייה מרופא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי שומות
ד``ר ניר נתנזון09/06/2008לצערי לא ידוע לי על בדיקה כזו באיזור הדרום- היא מתבצעת כעת רק ב"הרצליה מדיקל סנטר" שבהרצליה.
כל הפרטי ם לגבי הבדיקה וקביעת התור נמצאים באתר www.molemap.co.il, אולם בקצרה...
1. הבדיקה הינה פרטית ואינה דורשת הפניה כלשהיא. אם יש לך ביטוח רפואי פרטי (לא "כללית מושלם") יתכן ותוכלי לקבל החזר של עד 80% מעלותה (כיום עלותה הינה 1,500 ש"ח).
2. הבדיקה מיועדת ביחוד לאנשים בעלי סיכון גבוה לפתח מלנומה, כלומר ביחוד אנשים מרובי נקודות חן (מעל 20 על כל הגוף), או כאלו שכבר היתה להם מלנומה או שבמשפחתם הקרובה היה קרוב משפחה עם מלנומה.
כמובן שהיא יעילה לגבי כל אדם המוטרד מבריאות השומות שעל גופו.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה מלנומה?לילך09/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
מלנומה
ד``ר ניר נתנזון09/06/2008מלנומה היא סרטן (גידול ממאיר) של תאים הנקראים מלנוציטים. תאים אלו נמצאים בעיקר בעור (אך גם במח וברשתית העין) והם אחראים על יצירת הפיגמנט בעור.
כשאחד מתאים אלו מאבד את הבקרה על חלוקתו (הופך לסרטן) נוצרת מלנומה.
בישראל שיעור המלנומה גבוה במיוחד- אנו ממוקמים במקום השני בעולם, לאחר אוסטרליה וניו זילנד.
כיום אין ריפוי למלנומה ששלחה גרורות (3% מהחולים שורדים לאחר 10 שנים). ולעומת זאת גילוי מוקדם מבטיח ריפוי מושלם.
לכן יש יתרון לשיטות בדיקה חדשניות בגון מיפוי שומות, המעלות משמעותית את סיכויי הגילוי של מלנומה בשלב שניתן לריפוי.
פרטים נוספים ניתן לקבל באתר www.molemap.co.il.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התרבות של נקודות חןלילך09/06/2008
שלום
אני בת 26 ובחודשים האחרונים אני שמה לב שבכל הגוף פתאם צצים לי נקודות חן נוספות. חלקן קטנות.וחלקן קטנות שהפכן ליותר גדולות,חלקן בולטות במעט,וישנה נקודת חן אחת שמתקלפת כל פעם מחדש. שאלתי היא מדוע צצים לי כל כך הרבה נקודות חן פתאום לאחר כל כך הרבה שנים?
והאם עליי להבדק על מנת שיראה הרופא אם הן מסוכנות?
יש לציין שנדקתי אצל רופאת עור בקופת חולים כללית והיא לאחר שבדקה שניים מנקודות החן טענה שזה בסדר ושזה טבעי שפתאום צומחות נקודות חן ...שזה טבעי שיצמחו נקודות כאלו לפחות עד גיל 35 ושאין צורך להמשך בדיקה מקיפה לשאר הנקודות. מה עליי לעשות? אותי זה קצת מדאיג כל הנקודות שנוספו לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודות חן
ד``ר ניר נתנזון09/06/2008בהחלט יתכן שמופיעות נקודות חן חדשות עד גיל 40. עם זאת, ריבוי נקודות חן מהווה גורם סיכון עיקרי למלנומה (ברטן העור המסוכן), ולכן עלייך להיבדק ביסודיו לפחות כל 6 חודשים.
לפי סיפורך את מתאימה למיפוי שומות דיגיטלי- ראי באתר www.molemap.co.il המתאר את יתרונות השיטה.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יורד דם מנקודת חןנוי07/06/2008
שלום
לבעלי יש נקודת חן או שומה די בולטת (אני לא בטוחה מה ההבדל) מעל המותן לכיוון הגב. היום בבוקר נגעתי בה בטעות וממגע ממש עדין התחילה לדמם. האם זה מסוכן שנקודה כזו מדממת? זה אף פעם לא קרה קודם ואני מאד מודאגת. תודה רבה. נוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומה מדממת
ד``ר ניר נתנזון07/06/2008ראשית , שומה = נקודת חן (אין כל הבדל- זהו ניסוח עממי מול "עברית נכונה").
לגבי הדימום -הוא כשלעצמו אינו מסוכן, אולם כל שומה המדממת באופן עצמי או עקב מגע קל (ובכלל- כל שומה שהיא..) מחייבת בדיקה מקצועית ע"י רופא עור.
במקום לדאוג- פשוט פני לרופא עור.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)