מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נקודות חןסיוןןןן23/08/2008
שלום! אני בת 16 והיום שיפשפתי את הנקודת חן שלי ביגלל שאני הרגשתי כאילו היא הולכתליפול. רציתי לישאול אותך האם מסוכן ממש לשפשף את הנקודת חן?? ביגלל שזאת הפעם הראיאשונה שאני משפשפת אותה? האם ביגלל הפעם הריאשונה יכול להיווצר סרטן??? וזאת לא ממש שומה ולא נקודת חן אלא פשוט מיו חתיכת עור בצבע גוף. אולי זאת דווקא כן שומה כי אני לא מבחינה בין שומות לחתיכות עור. אבל לא משנה גם עם זאת שומה,יכול ליהיות שבפעם הריאשונה ששיפשפתי אותה יכול ליהווצר סרטן או לא???? בבקשה תענה לי דחוףףףףף!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיפשוף נקודת חן
ד``ר ניר נתנזון23/08/2008שישפוף של שומה / נקודת חן אינו גורם לסרטן.
עם זאת, רצוי לגשת לבדיקת רופא עור שיבדוק את כל השומות שעל גופך ויפיג את חששותיך. רצוי לחזור על בדיקה כזו לפחות פעם בשנה.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת נקודת חןשיר23/08/2008
שלום רב, בקרוב אעבור ניתוח להסרת שומה מהפנים, היא לא גדולה כ"כ אבל כן בולטת. מבירור שעשיתי הבנתי שניתוח+תפרים זו הדרך הטובה ביותר. אשמח לדעת מה קורה לאחר ההסרה- קראתי וראיתי שיש תופעות של אודם באיזור- האם זה נפוץ? איך ניתן למנוע זאת? כמה זמן לא ניתן להיחשף לשמש לאחר מכן? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת נק' חן
ד``ר לי-און גלעד23/08/2008אכן הדרך הנכונה להסיר שומה היא בניתוח כריתה עם תפרים. מנתח מיומן יוכל בחלק לא קטן מהמקרים להסתיר את התפרים בתוך קפלי ההבעה הטבעיים. לאחר הניתוח יש לחכות להחלמה של הפצע כ- שבועיים ואח"כ יש לעסות את המקום עם ג'ל קלוקוט או מדרמה או פוסטאופיל (ג'לים על בסיס סיליקון) 5 דקות פעמיים ביום. זה מזרז ומשפר את ההחלמה.
רצוי להגן על העור מפני השמש באמצעות קרם הגנה באופן קבוע ולא לחשוף את אזור הניתוח בחודש הראשון לפחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלתי
שיר23/08/2008ראשית, תודה על המענה המהיר. כפי שהבנתי- תוך 10 ימים מורידים את התפרים. כשלושה שבועות לאחר הורדתם אני טסה, ואני מאמינה שבמהלך החופשה אהיה בחופים. כובע וקרם הגנה יספיקו לדעתך? שוב, מדובר בחודש בערך לאחר ההסרה עצמה. המון תודה על הפגת החששות :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חןחסוי21/08/2008
אהלן האם אני צריכה לחשוש מנקודת חן שנמצאת על הפיטמה? היא לא חדשה עד כמה שאני זוכרת תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומה
ד``ר ניר נתנזון21/08/2008כל שומה צריכה להיבדק אחת לשנה ע"י רופא עור- לא חשוב מה מיקומה.
רוב השומות נשארות שומות שפירות, אולם חלק קטן מתוכן עלול להפוך לסרטניות.
בריאות שלמה,
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלנומה בעיןסופי20/08/2008
שלום האם יכולה להתפתח מלנומה בעין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלנומה בעין
ד``ר ניר נתנזון20/08/2008מלנומה יכולה להתפתח ברשתית העין- גם שם יש מלנוציטים (התאים האחראים על הפיגמנט).
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MELANOMA IN SITUאריה17/08/2008
אני מבין שהפורם פעיל. שאלתי . בתי בת43 חולת סרטן ללא גרורות לפני שנתיים עברה 2 ניתוחים לכריתה חלקית של השד . לפני כשנה עברה 2 נתוחים לכריתת 2 בלוטות התריס . לפני כחודשיים עברה נתוח ע"י פלסטיקאי לכריתת נגע עורי בסנטר כששולי הכריתה הצדדיים 2 מ"מ . בבדיקה הפתלוגית נקבע כי מדובר ב MELANOMA IN SITU האונקולוגית ממליצה על פי ההמלצות הבין לאומיות לעשות נתוח נוסף כדי להגיע לשוליים של 5 מ"מ לבתי נגמרו כוחות הנפש ולא רוצה לעבור נתוח נוסף ( גם אני במצבה הייתי מסרב ) . מה הסיכונים אם לא מבוצע נתוח נוסף בסנטר . אריה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר melanoma in situ
ד``ר ניר נתנזון17/08/2008בעבר היה מקובל לבצע ניתוח שהגיע לגבולות של 1 ס"מ.
כיום מסתפקים ב- 5 מ"מ. הסיכון הוא סטטיסטי - ככל שהשוליים צרים יותר קיים יותר סיכון שלא כל הנגע הוצא בשלמות, ואז עלולה להיות חזרה או התפשטות של המלנומה.
מאחר שלצערנו למלנומה גרורתית אין טיפול יעיל, קיימת חשיבות עליונה להבטיח שהגידול הוצא בשלמות.
לכן, ועל אף שאני מבין את ביתך ואותך- לא נותר לנו כרופאים אלא להמליץ לבצע ניתוח זה.
כמו כן קיימת חשיבות לבדיקות עור תכופות- לפחות פעם ב-3 חודשים (בשנתיים הראשונות) ע"י רופא עור המתמחה באיתור סרטני העור.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הפורם פעיל ?אריה17/08/2008
יש לי שאלה חשובה . האם הפורם פעיל ? אריה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפורום פעיל!
ד``ר ניר נתנזון17/08/2008תבדוק את תאריכי השאלות והתשובות ותראה שהוא פעיל מאוד...
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום...שי16/08/2008
שלום רציתי לדעת אם ריביו שומות זה יכול להיות רמז לסרטן... יש לי הרבה מאוד נקודות חן (70+) חלקם שחורות חומות חום בהיר מאוד כל מיני תמיד הייתי עם הרבה נקודות חן אבל בזמן האחרון זה נהיה יותר ויותר היה לי פעם בסביבות 5 נקודות חן במצוואר עכשיו זה 12 + זה מרמז למשו צריך מקום לדאגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריבוי שומות
ד``ר ניר נתנזון16/08/2008ריבוי שומות (מעל 20 שומות בכל הגוף) הוא גורם הסיכון החשוב והמשמעותי ביותר לסרטן העור המסוכן- מלנומה.
כלומר- התופעה אינה מעידה בהכרח על קיום סרטן זה כבר עתה, אלא מעלה סטטיסטית את הסיכון להתפתחותו בעתיד כלשהו.
ההערכה המקובלת הינה סיכון של פי 10 משאר האוכלוסיה.
בדיוק לשם כך קיימת שיטת מיפוי השומות, שמטרתה לעזור לרופא לגלות מוקדם ככל שניתן את התפתחות המלנומה אצל אנשים מרובי שומות.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה
שי16/08/2008באיזה גילאים יש תסרטן הזה? או שאין גילאים ושזה יכול לתקוף כל אחד? אני בן 15
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר ניר נתנזון16/08/2008מלנומה יכולה להופיע בכל גיל, אולם יותר שכיחה מעל גיל 40.
לאור ריבוי השומות שלך עליך להיבדק לפחות פעמיים בשנה כבר מעתה.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
שי16/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףףףףףףףריב'קה15/08/2008
שךום! אני בת 16 ורציתי לדעת: יש לי על השד למטה שומה כבר הרבה מאוד זמן. ושמתי לב שמסביב לשומה זאת אומרת ההיקף שלה כאילו ניהיה בצבע לבן-שקוך. זאת אומרת קודם השומה הייתה בצבע של שומה ועכשיו מסביב בהיקף שלה זאת אומרת על השומה יש מין צבע לבן -שקוף! האם זה נורמלי? האם זה לא סרטן? ועוד שאלה: עם משפשפים שומה היא יכולה להפוך לסרטנית? ועוד שאלה: אני ג'ינג'ית ונישרפתי היום חזק מאוד אבל רק בכתפיים. האם זה לא יעשה סרטן??? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ושחכתי להוסיף שכשאני נוגעת בשומה אז
סיוןןןן15/08/2008השומה נורא שורפת לי. לא יוצא דם 555 אבל ממש ממש שורף ולוקח זמן עד שזה עובר וככה כל פעם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההילה מסביב לשומה וחיכוך ממושך בשומה
ד``ר ניר נתנזון15/08/2008מה כאן דחוף???? ((-:
ולעניין...
1. התופעה שאת מתארת יכול הלהתאים למצב שנקרא באנגלית halo nevus - כלומר "הילה מסביבלשומה". זוהי מדובר על תופעה תקינה לחלוטין.
אולם מאחר שאי אפשר לבצע אבחנה דרך האינטרנט, פשוט גשי לרופא עור לבדיקה.
2. הרבה אנשים אכון סוברים ששיפשוף או חיכוך ממושך של שומה יכול לגרום לשינוי סרטני. עד כה התיאוריה לא הוכחה- כלומר, לא ידוע על שומה שהפכה למלנומה עקב שיפשוף או חיכוך.
מבחינה ביולוגית, כאשר פוגעים בחלק מסויים מהגוף (למשל שומה) נוצרת דלקת, ולא סרטן. אולם דלקות חוזרות ונשנות (וביחוד דלקות כרוניות) בפצעי עור תוארו כגורמות לסרטן העור (מסוג שאינו מלנומה).
לכן לדעתי פשוט צריך להימנע מחיכוך ממושך של שומות.
ואם שומה ממוקמת במקום הנפגע בקלות או מתחכך ממושכות בבגדים / חזיה / חגורה וכו' יש לשקול לכרות את השומה.
3. כווית שמש ("שריפה") מעלה את הסיכון לפתח את סרטן העור בעתיד.
לכן יש להיזהר מאוד מחשיפה לשמש- ביחוד אצל אנשים הרגישים לשמש כמו ג'ינגי'ם.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך -באמת (:
סיוןןןן15/08/2008אני ממש לעיתים רחוקות נוגעת בשומה,למשל כשאני יוצאת מהאמבטייה אז אני לפעמים נוגעת לבדוק על השומה קיימת חח ועם הכל בסדר. אני נוגעת בה כל יום,אבל משפשפת(זה לא בידיוק שיפשוף אלא אני פשוט מעבירה עליה את האצבע וזהו. ואת זה אני עושה משהו כמו 4 פעמים בשבוע אבל באותה הדקה משהו כמו 3 פעמים). ואז אחרי זה ממש שורף לי אבל אין שינוי בשומה ברוך ה'. 555 האם זה בסדר?? ולגבי זה שנישרפתי ,איך זה יכול ליגרום סרטן עם אני בכלל לא נישרפת? היית י נישרפת כשהיית יקטנה,בוא נגיד ככה-שבכל הילדות שלי נישרפתי אולי 5 פעמים. לא יותר. והיום פשוט במיקרה שחכתי לימרוח קרם הגנה בכפתיים כי הלכתי עם גופיה. אז עם בעתיד אני אמרח קרם הגנה כשאני יוצאת בשמש אז יפחית את הסיכוי לסרטן? כי ככה ביום יום אני הוכלת כשיש שמש רק עם חולצות שמגינות על הצוואר ועל הכתפיים. ועוד שאלה: נראה ככה כי בגלל שנאי ג'ינג'ית אז בכלל אסור לי לצאת לשמש. וזה מעצבן. ועם אני מורחת קרם הגנה של 70 בכמות גדולה האם זה מספיק ל3-4 שעות??? תודה רבה לך(:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה
סיוןןןן15/08/2008זה שהחזייה נוגעת בשומה במקום שתיארתי לך מקודם זה ניקרא שיפשוף? ועם אני לא רוצה ליכרות אז אולי אני יכולה להדביק פלסטר עלייה? או שאסור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד תשובה
ד``ר ניר נתנזון16/08/20081. כן- זה שיפשוף / חיכוך. אולם כאמור לעיל- זה לא מסוכן!
2. כן- מותר להדביק פלסטר.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
ד``ר ניר נתנזון16/08/20081. אם שומה הזאת כל כך מציקה לך שאת חייבת, אבלפשוט חייבת, לגעת בה, למשש אותה וכו'- והיא "שורפת" לך- אולי פשוט כדאי לפנות לרופא עור שיסיר אותה? כך לא תהיה לך אפשרות "להתעסק" איתה.
בכל מקרה, לא נראה לי שאת גורמת לעצמך נזק - רק אי נוחות.
2. כל חשיפה לשמש, ללא קשר ל"שריפה" (או בשמה המקצועי: כווית שמש) מעלה את הסיכון לפתח סרטן העור.
כווית שמש היא מדד לחשיפה מוגזמת (מבחינת העור שלך) לשמש, אולם גם חשיפה קצרה גורמת לנזק כלשהו (זה פשוט עניין של סטטיסטיקה: ככל שנחשפים יותר זמן יש יותר סיכוי לנזק).
3. אף אחד לא אמר שאסור לך לצאת לשמש.הרי זה לא מעשי במדינה שלנו- אין כל כוונה להכניס את כל האוכלוסיה למערה חשוכה ולסגור את הדלת...
כל הכוונה היא להפחית עד למינימום הסביר את החשיפה- כל עוד זה תלוי בך: למשל, לא ללכת לים או לבריכה דווקא בשעה 12:00 בצהריים, אלא לפני 10:00 או אחרי 16:00. ואז, ללבוש ביגוד מגן (יש היום בגדים מיוחדים שמגינים מפני קרינת השמש- ניתן למצוא אותם בחנויות של ביגוד למטיילים ובחנויות של בגדי גלישה) ולהשתמש במסנן קרינה ("קרם הגנה").
4. לרוב האנשים מספיק בהחלט מסנן קרינה עם מקדם של 30.
מומלץ למרוח את הקרם חצי שעה לפני החשיפה לשמש ולחדש את המריחה כל שעתיים ולאחר כל מגע עם מים (שחיה, הזעה מרובה).
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נמשים מהשמשאבי15/08/2008
שלום ברצוני לדעת האם נמשים חומים שנוצרו מהשמש מסוכנים ויכולים לגרום לסרטן העור ? ובמידה וכן איזה תופעות אני אמור להרגיש על מנת לזהות סרטן עור תודה על העזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נמשים
ד``ר ניר נתנזון15/08/2008נמשים כשלעצמם אינם מסוכנים, אולם מהווים סימן לכך שהעור נפגע מקרינת השמש. במשך הזמן הנזק מצטבר ועלול לגרום לסטן העור.
כאשר כבר מורגשים סימנים של סרטן העור לרוב מדובר על מצב מתקדם מאוד של המחלה שקשה לרפאו.
לכן הדרך הנכונה ביותר היא לפנות לבדיקת רופא עור תקופתית- לפחות פעם בשנה (ואם עורך רגיש לשמש- פעמיים בשנה).
בריאות שלמה,
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ורק עוד הבהרה
אבי16/08/2008תודה על התשובה המהירה רק עוד הבהרה אמרת שנמשים בעתיד יכולים לפתח סרטן עור שאלתי היא אם אני מגן על עצמי מהשמש אני עדין חשוף למחלה או שאם אני מגן על עצמי זה לא אומר כלום ובכל מצב הנמשים הקיימים יכולים לפתח משהו תודה על העזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנמשים
ד``ר ניר נתנזון16/08/2008לא כתבתי שנמשים יכולים להפוך לסרטן העור אלא שהם מהווים עדות לחשיפה ממושכת לשמש, שהיא יכולה בעתיד לגרום לסרטן העור.
הגנה מהשמש תפחית את הסיכון ללקות סעתיד בסרטן העור, אולם אין ביכולתה לתקן את הנזק שאולי כבר נגרם.
אולם אין בוכים אל חלב שנשפך- יש לוודא שלא ישפך עוד... לכן פשוט הפחת ככל שניתן את החשיפה לשמש, ע"י שינוי שעות החשיפה, ביגוד מתאים ומסנני קרינה.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן כחולה / שחורהמירית נוני12/08/2008
שלום, יש לי כבר כמה שנים נקודה מוזרה מאחורי כתף ימין, מתחת לעור, הצבע שלה כחול כהה/ שחור. רופא עור אמר לי שזה כלום , אבל אני לא שקטה. הוא קרא לה ניבופוס או משהו כזה. נא עזרתך בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נק' כחולה כהה
ד``ר לי-און גלעד12/08/2008שלום רב,
בלי לבדוק אין לי היכולת לקבוע משהו אחר.
נק' כחולות כהות הן לרוב Benign Blue Nevus שהיא נק' חן הממוקמת בעור יותר עמוק מהשומות הרגילות החומות. בגלל העומק בעור צבען הנוצר ע"י אותו פיגמנט כמו החומות, הופך כחול עד שחור. מדובר לרוב בנק' שפירות. יחד עם זאת אין שום דרך לקבוע זאת דרך האינטרנט אלא רק בבדיקה בעין ע"י רופא עור מנוסה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת נקודות חןשלומית12/08/2008
שלום רב, באילו מקרים רופאים מסירים נקודות חן בולטות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי רופאים מסירים נק' חן בולטות
ד``ר לי-און גלעד12/08/20081. כאשר הן נראות חשודות או בעלות מאפיינים חריגים
2. כאשר הן במיקום בולט, נפצעות ונחבלות פעמים חוזרות
3. כאשר הלקוח דורש זאת כי הן מפריעות לו אסטטית או אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן מתפוררתמרים09/08/2008
שמתי לב שנקודת החן שלי בצוואר שהיא גדולה, התפוררה בצורה עדינה, ההגיון שלי אומר שזה לא בסדר, צריכה חוו"ד נוספת בתודה ליזט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומה מתפוררת
ד``ר ניר נתנזון09/08/2008אכן רצויה חוו"ד נוספת...כלומר: בדיקת רופא עור פיזית- . ולא חוו"ד דרך האינטרנט.
פני בהקדם!
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומהרחלללללל05/08/2008
שלום רציתי לשאול כמה שאלות: לאמא שלי יש שומה הרבה זמןןן בצבע גוףף רגיל. ועכשיו שמתי לב שבהמשך עלייה זאת אומרת צמוד לה הופיע חתיכת עור בצבע קרוב ללבן. קודם חשבתי שזאת מוגלה חס וחלילה אבל בהסוך כשנעגתי בה ראיתי שזאת חתיכת עור. רציתי לשאול אולי זה קשור לברזלים של החזייה? אולי הם מפריעים לה? אולי הם נוגעים בה כל הזמן? ועוד שאלה: יש לאמא שלי גם שומה קצת שטוחה בצבע חום. וראיתי שבתוכה יש מין עיגול שחור כזה. האם זה נורמלי? בבקשה תענה לי. וגם בתחילת הקיץ הופיע לאמא שלי ושמה בצבע גוף ורדרד כזהץ האם זה נורמלי? האם זה לא סרטן?<<<<?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות טובות
ד``ר לי-און גלעד05/08/2008אבל אי אפשר לענות עליהן בלי לבדוק את אמא שלך.
חתיכות עור - הן לרוב סרחי עור שאינם בעלי משמעות או מסוכנים ואין צורך לעשות עימם דבר.
לגבי החזיה - קרוב לוודאי שלא אבל צריך לבדוק.
שומות ורודות ברובן המכריע שפירות - שוב צריך לבדוק ע"י רופא עור מיומן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך ועוד שאלה:
רחלללל05/08/2008לא ענית לי על השאלה : יש לאמא שלי שומה או נקודת חן בצבע חום ושמתי לב שיש בתצוכה נקודה שחורה כזאת. הטאם זה נורמלי רגיל לחלוטין<? תודה (:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא עניתי כי אי אפשר לענות...
ד``ר לי-און גלעד05/08/2008בלי לבדוק. בעקרון התכונות שצריכות לעורר דאגה בנק' חן הן גודל למעלה מ1/2 ס"מ קוטר, גבול לא חד, יותר משני צבעים (לא חום בהיר וחום כהה...), חוסר סימטריה, שינויים בנקודה ודימום. תכונה אחת חריגה אינה עושה שומה לחשודה - צריך צירוף של 2-3 חריגות כדי להתחיל להדאיג... והכי טוב להראות מה שמטריד לרופא עור...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה בעור וקשר לסרטן העורורד05/08/2008
שלום, האם יש קשר בין הופעת אלרגיה בילד בן 8 לבין סרטן העור? הפריחה נמצאת בידיים והרגליים בעיקר כבר שבוע למרות שכל ערב הוא מקבל כדור אלרגניX . 1. כמה זמן צפוי שאלרגיה תעבור ולא יהיו יותר פצעונים / פריחה (עם קבלת הכדורים)? 2. האם יכול להיות קשר לסרטן העור? אבקש תשובה בהקדם אני אמא מודאגת מאוד..... בתודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה בעור אינה סימן לסרטן עור
ד``ר לי-און גלעד05/08/2008אין קשר. כמובן שבלי לראות קשה להעריך ולייעץ מה לעשות עם הילד אבל רוב הסיכויים שהבעיה היא בעיית עור שכיחה ונטולת קשר כלשהו לסרטן ולסרטן עור בפרט.
קשה מאוד לייעץ בנוגע לטיפול בלי לראות את העוראז צטער שלא יכול לעזור יותר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי הסרת חתיכת עורנום04/08/2008
שלום יש לי שאלה. פתאום שמתי לב שיש לי ביד מין חתיכת עור קטנה שצצה על העור האם יש סיבה לא לחתוך אותה? אני יודע שזה נשמע הזוי ולא אחראי ואתם בטח לא יכולים להמליץ על משהו כזה אבל אנסה.. מהנסיון שלי פעם היה לי משהו דומה על הצוואר ופשוט קטמתי אותו היה גלד ושהוא נפל הכל נעלם. האם יש משהו מסוכן בטיפול כזה? הרי אם חותכים את העור לא עמוק הגוף מרפא את עצמו,לא? אודה לכם את תשכילו אותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת חתיכת עור
ד``ר לי-און גלעד05/08/2008אתה בטח הטיפוס של עשה זאת בעצמך - אחד שקונה בהום סנטר או אייס ועושה הכל לבד.
אז ככה, עם ענייני בריאות לא מתעסקים ואם יש בעיה הולכים למי שיודע ומבין. אני כבר ראיתי הרבה חכמים בלילה שטיפלו בעצמם וגרמו נזקים שאח"כ היה קשה לתקן.
תבזבז קצת זמן וכסף ותן לרופא עור להתפרנס. זה אולי יעזור לו, אבל בטוח לא יזיק לך...
ולא נורא אם הוא יעשה בדיוק מה שחשבת לעשות. קח את זה כמעשה טוב והשקעה ברווחתם של אחרים... ואולי, בכ"ז הוא יעזור לך גם כן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)