מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נקודת חןנטלי04/06/2008
שלום ד"ר ניר נתנזון
אני בת 17 יש לי שתי נקודות חן שמפריעות לי. אחת בבטן ואחת על הפנים .
אני קראתי את מה שכתבת על דוקטור זמיר שהשיטה לא חוקית בישראל .
ואני מעוניינת להסיר את נקודות החן.
והלכתי לרופא עור והוא אמר לי שאין צורך להסיר אבל זה בכל זאת מפריעה לי וזאת רק מסיבה אסטתית. ולכן לא צריך לשלוח אותה לבדיקה פתולוגית אם זו רק מסיבה אסטתית משום שרופא העור אמר שניתוח עם סכין זה ישאיר בטוח צלקת ולאחר ששמעתי שדוקטור זמיר מוריד אז זה עם משחה אז שמחתי שיש פיתרון שלא כרוך בצלקת לחלוטין. האם אתה עדיין חושב שלא צריך לקחת טיפול אצלו?
ואם לא איזו דרך יש עוד, דרך בטוחה שלא משאירה צלקות ומאושרת ע"י ממשרד הבריאות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת שומה
ד``ר ניר נתנזון05/06/2008מאחר שאין כל דרך לאבחן בוודאות האם שומה היא "רק" בעיה אסתטית או סרטנית, הרי כל שומה שנכרתת צריך לשלוח לבדיקה פתולוגית.
כל שיטה שהורסת האת הריקמה ולא מאפשרת בדיקה, אינה אחראית.
לפיכך הדרך הנכונה היחידה להסרת שומות היא עם סכין, כלומר: ניתוח.
אני אישית נתקלתי במספר שומות שהסרתי בעצמי מסיבה אסתטית והתבררו כמלנומה, ללא שהיה כל חשד ראשוני לכך.
לגבי הצלקת שנותרת יש להתייעץ עם כירורג פלסטי. זו מומחיותו- לבצע את הניתוח בצורה האסתטית ביותר. במקרים רבים הצלקת תהיה קטנה ואף בלתי מורגשת, אולם כמובן שאין להתחייב על כך.
כל שיטה אחרת אינה המאפשרת את בדיקת הריקמה שנכרתה ולכן עלולה להביא לאבחנה שגוייה .
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת נקודות חן אני עשיתי מומלץאיציק02/06/2008
אני עשיתי אצל ד"ר אילן זמיר מומלץ בחום לא נשאר לי שום צלקת או סימן עלות סבירה מאוד
ללא חיתוך או ניתוח יש לו אתר באינטרנט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת שומות בשיטה זו- סכנה אמיתית!!!
ד``ר ניר נתנזון02/06/2008היכולת של רופא עור (וד"ר זמיר אינו רופא עור) לאבחן סרטן עור (מלנומה) הינה כ-60% בלבד.
הסרת שומה בכל צורה שאינה כירורגית (כלומר ללא שליחת הרקמה לבדיקה פתולוגית) מהווה הימור מסוכן על החיים (שלך).
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסרת שומות בשיטה זו אסורה בישראל!!!
ד``ר לי-און גלעד02/06/2008מעבר למה שד"ר נתנזון כבר כתב - ד"ר זמיר משתמש ככל הנראה בחומר בשם סולקודרם שפותח ע"י אחד בשם מרדי - המתחזה לפרופ' (ושכלל אינו רופא) אשר נאלץ לעזוב את ישראל על רקע הסתבכויות בשל הטיפול המדובר ואשר לא מזמן נעצר בעת שהגיע לביקור בארץ בשל תלונה למשטרה של שאריו של אחד ממטופליו שנפטר מסרטן לאחר שטופל על ידו. החומר אולי מהפכני, אבל מעולם לא נבחן בצורה מדעית ומבוקרת והאנשים שעושים בו שימוש הם אנשים חסרי הכשרה באבחון נגעי עור ועל כן חסרי אחריות המטפלים בנגעים שאסור היה לטפל בהם בכל שיטה אחרת מאשר כריתה כירורגית. חכם לא נכנס למקומות שפיקח אולי היה יוצא מהם...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ראש לאחר חשפה לשמשאסנת01/06/2008
שלום, בכל פעם שאני נמצאת בשמש, אני תמיד מתמרחת בקרם הגנה, יושבת בצל ושותה הרבה ולאחר אפילו חציח שעה בשמש אני סובלת מכאבי ראש חזקים מאוד, כאסבי הראש מופיעים לאחר שאני בבית, או בערב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש - לא בפורום זה
ד``ר ניר נתנזון01/06/2008השאלה אינה קשורה לפורום זה, העוסק בסרטן העור.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן בשפה לילדרעות28/05/2008
בס"ד
שלום רב,
בני בן 3.5, לפני 3 חודשים הבנו בנקודת חן על שפה תחתונה משמאל. הצגנו זאת לרופא משפחה שציין שיש לעקוב אחרי זה כיוון שיש אפשרות שמדובר בהיפרפיגמנטציה כתוצאה מטראומה.
3 חודשים אין שינוי, היא בערך 2 מ"מ, עגולה, חומה.
השאלה האם יש צורך לדאוג כיוון שמדובר בריריות ולא בעור רגיל והאם יש לעשות עם זה משהו מלבד מעקב ואם כן אז כל כמה זמן.
אם באמת היה מדובר בהיפרפיגמנטציה - תוך כמה זמן זה חולף?
תודה מראש.
רעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן בשפה של ילד
ד``ר לי-און גלעד31/05/2008בעיקרון מדובר בממצא יוצא דופן ולא שכיח בילדים בגיל כזה. לא סביר גם שמדובר בהיפרפיגמנטציה לאחר חבלה. יש לפנות לרופא עור שיבחן את השומה עם דרמטוסקופ. קרוב לוודאי שמדובר בנגע שפיר שיצריך מעקב בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין תגובה לטיפול. מה זה יכול להיותאלי27/05/2008
אחותי, בת 52, סובלת כשנתיים מתופעה שבזמנו הוגדרה כדרמטומיוזיטיס. טופלה בסטרואידים ללא הטבה. לפני כ- 5 חודשים התגלה אצלה כולאנגיוקרצינומה או אולי extrahepatic bile duct carcinoma. מרקר CA19-9 =390. מאז מטופלת בגימזר וציקלוספורינים .I.V פעם בשבועיים. מחר עוברת טיפול מס' 6. ממשיכה לקבל סטרואידים ברמה גבוהה. אין הטבה בדרמטומיוזיטיס וסובלת בעיקר מזה. מופיעים קטמים אדומים בכל חלקי הגוף, העור מתקלף, סורף ומגרד ללא הפסקה, כאבים חזקים באזורים הנגועים. לא מתפקדת. בתקופה האחרונה זה הפך לעור "תפוז" בחלקו לבן ובחלקו אדום מאוד שמצתלק כמו אחרי כוויעה. לאור חוסר תגובה לסטרואידים ולטיפול כמוטרפי ואפילו הגברה בתופעה אולי לא מדובר בדרמטומיוזיטיס אלא במחלה אחרת. אם זו מחלה אוטואימונית היינו מצפים לדיכוי ע"י הטיפולים, אך לצערנו אין...
מה יכול להיות הכיוון לתופעה?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוםפת לשאלה
אלי29/05/2008שלום,
טעיתי בטיפול. הטיפול הוא גמזר עם ציספלטין (I.V) פעם בשבועיים ובזמן האחרון תוספת כדור ליום של ציקלופוספמיד. ציפינו שזה ידכא קודם כל את הדרמטומיוזיטיס, אך יש רק החמרה. אולי זה בכלל לא דרמטומיוזיטיס אלא תופעה אחרת שמתלווה לכולאנגיוקרצינומה?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטעות בפורום...
ד``ר לי-און גלעד31/05/2008שלום אלי, הצטערנו להיוודע על מחלת אחותך.
הפורום שלנו אמנם עוסק בסרטן - אבל בסרטן העור.
דרמטומיוזיטיס מופיעה פעמים רבות כמלווה או מקדימה של סרטן באיברים פנימיים ולרוב כשזה כך מדובר במחלה קשה ודי עמידה לטיפולים. חוסר ההיענות שלה לטיפולים הוא אינדיקציה מדאיגה לגבי הפרוגנוזה והמהלך.
הטיפול במחלה שאתה מציג צריך להיות קודם כל ע"י אונקולוגים. הטיפול בדרמטומיוזיטיס הוא מאוד מורכב גם כאשר אין ברקע מחלה ממארת ועל אחת כמה וכמה כאשר זה המצב.
אני מציע לך לבדוק אם למישהו מהראוטולוגים יש רעיון אבל אני חושש שמעבר למה שהיא מקבלת - טיפולים חזקים יותר עלולים לקצר את חייה יותר מאשר לשפר את איכותם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה
אלי01/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות חן בקרקפתעדי26/05/2008
שלום רב,
שמי עדי ואני בן 28 . מסיבות של התקרחות גנטית , אני מגלח את הראש בצורה כמעט יומיומית. העניין הוא שיש לי מס' של נקודות חן (5-6) ואני מעוניין להסיר אותן.
א. האם ניתן בכלל להסיר נק' מאזור הקרקפת?
ב. מה השיטה הכי טובה לבצע זאת בכדי שההצטלקות באזור תהיה מינימלית?
(ביצעתי בדיקה של הנק' אצל רופא עור לפני כחודשיים לוודא שאף אחת מהן לא סרטנית).
תודה מראש,עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודות חן בקרקפת
ד``ר ניר נתנזון27/05/2008ניתן להסיר שומה מכל מקום בגוף.
אף בדיקה של רופא עור אינה יכולה לשלול בוודאות כי השומה אינה סרטנית, ולכן אם כבר מסירים את השומה יש לוודא קבלת אבחנה פתולוגית.
לפיכך שיטת ההסרה הנכונה היחידה הינה כריתת השומה (ע"י סכין מנתחים) ושליחת הדגימה לבדיקה פתולוגית.
אני מאוד לא ממליץ על הסרת השומה ע"י תמיסות שונות ומשונות - כבר קרה ולאחר מס' שנים הופיעו גרורות מממלנומה שאיש לא חשד בה.
לגבי התוצאה האסתטית יש להתייעץ עם כירורג פלסטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות חןסיוון26/05/2008
היי אני חודשיים אחרי לידה וגיליתי כי הופיעו לי מעט נקודות חן באזורים שונים בגוף חלקים כהים וחלקם בהירים אך אינם גדולים, האם אני צריכה לבדוק? האם יש לי סיבה לחשוש?
כמו כן יש לי כאבים בבטן באזור הטבור, האם זה קשור אחד לשני? אנא עיזרו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודות חן
ד``ר ניר נתנזון27/05/2008בזמן ההריון ולאחריו שכי למצוא נקודות חן שהשתנו או נקודות חדשות.
ככל נקודת חן (ללא קשר להריון וללידה) גם את אלו יש לבדוק אצל רופא עור לפחות אחת לשנה.
איני סבור כי יש לכך קשר לכאבים בטבור.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדמומיות סביב נקודת חןתמר24/05/2008
יש לי אדמומיות סביב נקודת חן
אין שינוי בנקודה
נקודת חן ממוקמת בסנטר
איך אדע אם זה מסוכן או אולי יש פצעון מתחת לנקודה
הנקודה כואבת שנוגעים בה
תןדה
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדמומיות סביב נק' חן
ד``ר לי-און גלעד26/05/2008אי אפשר לקבוע על סמך התיאור מה הסיבה לאודם. בעיקרון יכולות להיות סיבות רבות, שהשכיחה שבהם היא המצאות פצעון מודלק בסמוך לנקודה. הרגישות בהחלט מצביעה לכיוון זה.
כלל אצבע נוסף הוא משך הזמן של התופעה. סרטן מתפתח לאיטו בד"כ ולכן תופעות שהופיעו בחדות הן פחות חשודות.
בכל מקרה - הפתרון הוא לפנות לרופא עור שיוכל לבחון את הנקודה ולהגיע לאבחנה מדוייקת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנקודת חן
קרן27/02/2013שלום
יש לי נקודת חן שיצאה עליה נקודה בצבע שחור ומסביב יש קצת אודם
האם זה מסוכן לפנות לרופא ????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנקודת חן - תגובה
ד``ר לי-און גלעד03/03/2013אין שום דרך לענות לך בלי לראות את הנקודה. אם יש ספק אז אין ספק - פני לרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נמשיםרחלללללל24/05/2008
שלום!
אני ג'ינג'ינת ויש לי המון נמשים. אני אף פעם לא שמה קרם הגנה. כשהייתי קטנה הייתי נשרפת בקלות.
עכשיו כשאני כבר לא קטנה אז אני הולכת בלי קרם הגנה וממש ממש קצת שכמעט ולא רואים את זה משתזפת. אבל ממש קצת.
לא מופיעות לי נקודות חן. וכשאני בשמש הנמשים מיתרבים אבל כשאני בצל הם כמעט כולם נעלמים.
בשבוע האחרון הופיעו לי בערך 2 נקודות חן חדשות ברגליים.
האם יכול ליהיות בגלל שאני ג'ינג'ית?
ומה זה אורמ שאני משתזפת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ג'ינג'ים צריכים להזהר יותר!
ד``ר לי-און גלעד26/05/2008זה בכלל לא חוכמה מה שאת מתארת. זה מאוד לא חכם לא לנקוט אמצעי זהירות בחשיפה לשמש בייחוד אם את ג'ינג'ית. בעקרון ג'ינג'ים מועדים לנמשים, נק' חן וסרטן עור וכן להזדקנות עור מואצת. את יכולה לבחון את השפעת השמש עלייך אם תשווי את מראה עור הפנים למראה עור העכוז שלך, אותו, אני מניח, אינך חושפת לשמש.
בגדול יש שני סוגים של ג'ינג'ים - אלה שנשרפים יותר בקלות ואלה שפחות אבל כולם נמצאים בסיכון מוגבר לסרטן עור. גם אם את מצליחה להשתזף מעט אני ממליץ לך להמנע מכך עד כמה שאפשר, להשתמש בקרם הגנה, כובע וחולצה ולנהוג זהירות בחשיפה לשמש (שעות נכונות, צל)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשךךך
רחלללללל26/05/2008אבל לבצפר אני לא יכולה לשים קרם הגנה.
ועם מעכשיו אני כן אשתמש בכל מה שרשמת אז הסיכון יכול לרדת?
אפשר עוד לשנות משהו??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לשנות!
ד``ר לי-און גלעד27/05/2008המחקרים מורים שמה שגורם להתקדמות ולעליה בסיכון היא חשיפה נוספת לשמש. לכן בכל שלב שבו מתחילים להתנהג נכון, קרם הגנה זהירות וכיוב' יש מה להרוויח. התחילי להתנהג נכון מהיום ותחסכי לעצמך צרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות חןןן-דחוףףףףףףף!רחלללללל24/05/2008
שלום!
יש לי ליד אוזן ימין נקודת חן . ועכשיו פתאום יצאה לי נקודת חן ליד אוזן שמאל והיא קצת נפוחה. ויש עלייה מין עיגול של מוגלה. (בתוך הנקודת חן).
וליד אוזן ימין יצאה לי עוד נקודת חן שאף פעם לא הייתה בעבר.
תענה לי בבקשה האם זה לא סרטן???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך שאלה
רחלללללל24/05/2008וגם באוזן שמאל איפה שהופיעה הנקודת חן המקום מאוד אדום
בבקשה תענה לי האם זה מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנקודות חן
ד``ר לי-און גלעד26/05/2008לא ניתן לענות על סמך התיאור שלך. רוב הסיכויים שלא מדובר בנקודות ממאירות אבל הדרך היחידה להיוודע בצורה מהימנה אם זה אכן כך היא לפנות לבדיקת רופא עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות חןשון22/05/2008
שלום רב!
ברצוני לדעת האם גם נקודות חן שהן ממש ממש ממש קטנות(בערך גודל של חוד עיפרון) נחשבות לשומות העלולות להתפתח למלנומה?
כלומר האם גם נקודות אלה יכולות להוות סיכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודות חן
ד``ר ניר נתנזון22/05/2008כן- אין קשר בין הגודל לפוטנציאל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן באישוןיוסי19/05/2008
שלום, יש לי כתם באישון נראה כמו נקודת חן חדשה, האם זה אפשרי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם באישון
ד``ר ניר נתנזון20/05/2008אכן כן.
גש לבדיקת רופא עיניים.
בריאות שלמה
ד:ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן על השפתייםמירב16/05/2008
בת 36,יש לי נקודת חן על השפתיים, שטוחה, צבע אחיד, 3 מ"מ . שמתי לב אליה רק לאחרונה וממש לא זכור לי אם היתה שם תמיד בגודל אחר, ישנן נקודות חן דומות בפנים כבר שנים, ללא שינוי. רופא העור הפנה אותי לפלסטיקאי לביובפסיה , התור נקבע לסוף יולי (!) , האם כדאי למהר עם הביופסיה? לפי המידע שקראתי, אם חלילה זה ממאיר רצוי להתחיל בטיפול מיידי , חודשיים וחצי המתנה נראה לי זמן ממושך מדי....
אודה על תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קראתי על המיפוי
מירב16/05/2008ושאלתי ....האם המיפוי חוסך ביופסיות מיותרות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיפו שומות
ד``ר ניר נתנזון16/05/2008מיפוי שומות אכן מקטין משמעותית את מספר הביופסיות המבוצעות, ביחוד אצל אנשים מרובי שומות.
הסיבה היא האובייקטיביות של התיעוד (צילום הכל גופי), המאפשר מעקב אחר שינויים וגילויים, והיכולת של דרמוסקופיה להבדיל בסבירות גבוהה בין מלנומה לשומה תקינה.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנקודת חן על השפתיים
ד``ר ניר נתנזון16/05/2008רק רופא העור שבדק אותך יוכל להגיד לך עד כמה לדעתו הממצא חשוד ולקבוע את דחיפות הביופסיה.
קצב ההתקדמות האמיתי של מלנומה אינו ידוע,ובוודאי שאינו אחיד וזהה אצל כל האנשים. לכן זמן המתנה סביר לאחד יכול היות בעייתי לאחר.
בכל מקרה יש הרבה פלסטיקאים בקופת החולים ותוכלי לבצע סקר תורים מהיר.
בריאות שלמה,
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגנה מפני השמשלירון14/05/2008
שלום רב, רציתי לברר באילו מקרים איני מוגנת מהשמש, האם מבעד לסככה, שמשיה, מבעד לזגוגית חלון האוטובוס, מבעד ליריעת בד כהה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגנה מפני השמש
ד``ר ניר נתנזון14/05/2008רק צל מוחלט (למשל: יריעת בד כהה ואטומה) מסוגל לעצור לחלוטין את קרינת השמש. כל שאר המגינים שציינת חוסמים רק חלק מהקרינה.
אגב- הקרינה החשובה אינה האור הנראה אלא הקרינה האולטרא-סגולה (UV).
בכל מקרה צריך לזכור שיש גם קרינת שמש לא ישירה- למשל המוחזרת מחול, בטון, אספלט ומים (בריכה וים).
כך שגם אם את נמצאת תחת גג בנוי בחוף הים,למשל, אולם אחת הדפנות פתוחה (סככה), אזי עדיין יש חשיפה למנת קרינה גבוהה שמוחזרת מהחול וממי הים.
בריאות שלמה,
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות חן מרובותמישהו11/05/2008
שלום, אני בן 18, בהיר...
יש לי נקודות חן מרובות בצד ימין של המותניים... איפה שהעצם בערך...
הנקודות חן שחורות עד חומות...... והן מרוכזות ביחד ויש ממש הרבה.......
אני יודע שיש סיכוי למלנומה.. לצערי חיפשתי על זה באינטרנט ונחרדתי........
אבל מה פשר התרכזות הנקודות?......
אני חייל, יש לכם מושג כמה הפניות אני אצטרך בשביל לסיים עם הבדיקה הזאת?
איזה בדיקות אני עומד לעבור (דם.. צילומים.. וכו'...)? שאני אהיה מוכן נפשית לזה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נק' חן מרובות במוקד אחד
ד``ר לי-און גלעד13/05/2008שלום רב,
מה שאתה מתאר יכול להתאים לסוג של שומה מולדת, אפילו אם התופעה הופיעה בגיל מאוחר יותר. ריבוי הנקודות באזור כזה לרוב אינו אינדיקציה לסכנת מלנומה מוגברת.
קרוב לוודאי שבדיקה פשוטה של רופא עור בחר"פ תספיק כדי לקבוע אבחנה, האם יש סיכון או צורך בביופסיה או שאפשר פשוט להסתפק במעקב ולהזהר מחשיפה לשמש.
אין סיבה להכנס לחרדה.
צריך פשוט להראות את הנגע לרופא היחידה ולבקשה הפניה לרופא עור במרפאת המומחים שבחר"פ והכל יובהר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)