מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הזמן של לקיחת כדור סטטין, בצורה נכונהעומרי01/09/2016
שמעתי שלוקחים את הסטטין לפני השינה כי בלילה הכבד מיצר כולסטרול
אני עובד במשמרות לילה וער עד לשעות הקטנות של הלילה כמעט עד הבוקר אני הולך לישון בערך ב5 5.5 בבוקר ואם אני רעב במשמרת אז אני גם אוכל
איך אני צריך לקחת את הליפיטור? באיזו שעה ?
אגב תמיד היה לי LDL טוב שנשמר בסביבות ה65 עם מינון של 20
אבל לפני כמה שבועות התגלה בבדיקה שהוא עלה ל90
אני נוהג לקחת אותו בסיום המשמרת לפני שאני הולך לישון בערך ב6 בבוקר
האם זו הסיבה לעליית הערך LDL?
חן חן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעומרי
ד``ר רפי ביצור01/09/2016זמן הלקיחה של סטטינים חשוב בעיקר בתרופות הישנות יותר (סימבסטטין, פרבסטטין), להן משך פעולה קצר.
לליפיטור ולקרסטור משך פעולה ארוך ולכן זמן לקיחתן אינו משמעותי בד"כ.
בחר לך זמן קבוע לפי מה שנוח לך וקח את התרופה בזמן זה.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטרול גבוה ופעילות גופניתאמיר30/08/2016
בן 61 בריא לא מעשן ל.ד130/80סוכר 96 מבנה גוף מלא עושה הליכה 5 פעמים בשבוע הליכה 50 דקות ליום .בבדיקות דם TOTAL CHOLESTEROL -240
HDL-55 .LDL 170 . TRIGLECEREDIM 100 .שומר על דיאטה דלת שומן.השאלה לגבי טיפול תרופתי לכולסטרול ?? האם יש צורך בטיפול או לא .הרופאים חלוקים בדעתם חלקם אומרים אין צורך יש להמשיך בפעילות גופנית ושמירה על דיאטה דלת שומן .וחלקם מצדדים בטיפול תרופתי .
אשמח לשמוע את דעתכם המקצועית.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאמיר
ד``ר רפי ביצור30/08/2016אכן ערך גבולי של כולסטרול "רע" (LDL), ולכן יש הממליצים על טיפול ויש שלא
ממליץ לפנות למרפאת ליפידים לשקילת הצורך בבירור מעמיק יותר של הסיכון ללקות במחלת לב ולפי התוצאות - החלטה על צורך בטיפול תרופתי.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכולסטרול גבוה
צביה05/09/2016פעילות אירובית כמו הליכה,
רכיבה על אופניים ושחייה,
תורמת לעלייה ברמת הכולסטרול הטוב,
ויכולה להוריד את רמות הכולסטרול הרע.
לרוב עקב ייצור
עצמוני ולא עקב אכילת יותר כולסטרול!
הכולסטרול מושפע בעיקר מתורשה שלנו,
אך לא פחות מכך גם מאורח החיים.
כשנעלה את רמת הכולסטרול הטוב,
ונפחית את רמת הכולסטרול הרע,
תזונה נכונה ופעילות גופנית.
עשויים לסייע לנו לאזן את רמת הכולסטרול
בדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המינון הנוכחי של הסטטין,שונה מהקודם, האם גם יעיל?יעקב29/08/2016
שלום ד'ר
גיל 57 קיימת טרשת בעורק הצוואר 25% על ידי רובד פיברוטי
לפני שנתיים היהPAF וברקע י ל ד MVP סיפור מישפחתי של מחלות לב
הייתי זמן רב עם ליפיטור20 ששמר על ה LDL מתחת ל70
חל שינוי יום אחד והLDLהגיע ל90 בהיתיעצות עם קרדיולוג הומלץ להגיע לערך של 70
מינון הליפיטור הועלה ל30 ואז הופיעו תופעות חולשה עייפות וכאבים בשרירי הרגליים
הסטטין הוחלף לקרסטור20 וגם הוא לא שינה בהרבה את התופעות גם מינון של 15 עדיין לא ביטל את תופעות הלוואי כרגע ניתן לי מינון של 10 קרסטור לניסיון אני עדיין מרגיש משהו מסוים
אבל השאלה האם זה לא מינון נמוך מידיי שתחתיו הLDL יטפס?
זה לא שווה ערך לליפיטור 20? עם היליפיטור 20 הרגשתי הכי טוב אבל הLDL לא היה בערך הרצוי
בעיה לא קטנה
האם 10 קרסטור בכלל מסוגל להביא את הLDL ל70?
האם יש טעם להמשיך במינון זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ובקשר לרעיון להוסיף איזיטרול
יעקב29/08/2016אני מודע לאפשרות הזו אבל הבנתי שזו תרופה שנויה במחלוקת כי למרות שהיא מורידה את ה LDL היא מכפילה את עובי הרובד הטרשתי לא הייתי רוצה שזה יקרה אצלי לכן התרופה הזו מרתיעה אותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליעקב
ד``ר רפי ביצור29/08/2016מינון של 10 מ"ג קרסטור אכן מקביל ל- 20 מ"ג ליפיטור, פחות או יותר
אם הרופא המטפל סבור שחיוני להגיע לערך LDL של 70, ניתן לשקול שילוב של ליפיטור 20 עם אזטרול
פנה לרופא המטפל ואם יישארו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש צורך בטיפול תרופתי להורדת הכולסטרול הרע?נסר28/08/2016
שלום רב
אני בן 48, ללא היסטוריה משפחתית של מחלות לב. לא מעשן. עודף משקל של 5-6 קילו.
להלן תוצאות בדיקת הדם שקבלתי:
גלוקוז- 70
Cholesterol- 295
Triglycerides - 137
HDL-Cholesterol - 42
Non-HDL Cholesterol -253
LDL-Cholesterol -226
אודה לך מאד על המלצותיך.
בתודה, נסר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לשאלתי
נסר28/08/2016לחץ הדם 120/80.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנסר
ד``ר רפי ביצור28/08/2016ערך הכולסטרול ה"רע" (LDL) גבוה מאד, ובד"כ מצריך טיפול תרופתי (בנוסף להקפדה על אורח חיים בריא - תזונה, פעילות גופנית סדירה והימנעות מעישון).
מומלץ לפנות לרופא המשפחה, ואם יישארו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומנים בדם ובדיקת LPA- האם מתווספת לבדיקת כולסטרול?יוגב24/08/2016
שלום רב
אני סובל מרמת שומנים גבוהה יחסית, הנשלטת ע"י סטטינים. בשל מחלה אוטואימונית (דרמטומיוזיטיס) הופסקו לי, בינתיים, הסטטינים.
שמעתי שיש חשיבות לבדיקה נוספת - LPA
1 - האם אכן זו בדיקה חשובה?
2 - האם זו בדיקה שגרתית?
3 - האם היא מתחלפת את הבדיקות הרגילות של כולסטרול וטריגליצרידים, או רק מוסיפה להן היבט נוסף?
בתודה
יוגב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליוגב
ד``ר רפי ביצור24/08/2016Lp-a הוא חלקיק שרמתו נקבעת גנטית, ורמה גבוהה שלו מהווה גורם סיכון למחלות לב וכלי דם.
בדיקה זו אינה מבוצעת באופן שגרתי, אלא כאשר אנו מתלבטים לגבי צורך בטיפול תרופתי או לגבי המינון הרצוי, במיוחד כאשר יש סיפור משפחתי של מחלת לב או כאשר יש מחלת לב ללא גורמי סיכון משמעותיים.
בדיקה זו אינה מחליפה את הבדיקות הרגילות אלא נוספת עליהן.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משמעות ממצא SVT בבדיקת הולטר לבנתי15/08/2016
שלום
בן 42, לא מעשן, לא מטופל בתרופות (מלבד אספירין מניעתי בגלל גורם קרישה)
מזה כמה זמן שאני חש לפעמים תחושה לא נעימה, מחסור באוויר, אי נוחות בראש.
יצא לי לבדוק סטורציה מספר פעמים, ועל פי רוב הסטורציה שלי בין 92-94, ולפעמים גם מתחת ל 90.
ביצעתי בדיקת אקו רגיל (שככל הנראה תקינה), וכן בדיקת הולטר לב 24 שעות.
ואלו התוצאות:
משך הבדיקה 23 שעות ו-55 דקות.
קצב בסיסי: סינוס שנע בין 57 ל - 153 לדקה (ממוצע 80).
הפרעות קצב על חדריות: APB ' S בודדים-10.
הודגם קטע של SVT י (AT או AFׂ)-פעימות בתדירות 10 עד 163 לדקה (בשעה 17:01).
אציין שביום הבדיקה עצמו הרגשתי טוב יחסית, לא חשתי קוצר נשימה.
מה משמעות הממצא בשורה האחרונה? האם נדרש בירור נוסף? טיפול?
והאם זה קשור לתחושות שתיארתי ולסטורציה הנמוכה שיש לי לעיתים?
ואם זה ממצא בעייתי, מה הדחיפות בביקור אצל קרדיולוג? התורים הם לעוד חודש.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משמעות ממצא SVT בבדיקת הולטר לב - תגובה
ד``ר רפי ביצור15/08/2016SVT היא הפרעת קצב שברוב המכריע של המקרים אינה מסוכנת. אירוע של 10 פעימות לא בהכרח מצריך טיפול.
כדאי להיבדק ע"י קרדיולוג. אם התור הוא בעוד חודש - פנה לרופא המשפחה שיבדוק אותך ויראה אם יש צורך להקדים את הבירור.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנתי
ד``ר רפי ביצור16/08/2016לעתי קשה להבדיל בהולטר בין שני סוגי הפרעות הקצב, ביחוד כשהאירוע כה קצר (10 פעימות).
לגבי שאר השאלות - ודאי תבין שזה בדיוק סוג השאלות שלא ניתן לענות עליהן בפורום אינטרנטי. יתכן שיש קשר בין הפרעת הקצב לסינקופה ויתכן שלא. חוזר שוב על ההמלצה לפנות לקרדיולוג המתמחה בהפרעות קצב שיעריך את כל הנתונים ויחליט אם יש צורך בבירור נוסף או טיפול.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוה וצום, מה הסכנה בזה?ניר15/08/2016
שלום
מה הסיכון בלצום (כולל הימנעות משתיה) באנשים שסובלים מלחץ דם גבוה? (השאלה מתייחסת למשל לתשעה באב ויום כיפור)
האם החשש והסכנה הוא מכך שלחץ הדם עלול לרדת בצורה חדה?
והאם זה דווקא באם הוא מטופל תרופתית להורדת הלחץ דם, או גם שסובל מלחץ דם גבוה ואינו מטופל קיים הסיכון?
ואם אפשר לתת מספרים בערך, מה נחשב ללחץ דם גבוה שיש בו סכנה לצום? מאיזה מספרים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם גבוה וצום, מה הסכנה בזה? - תגובה
ד``ר רפי ביצור15/08/2016ברוב המכריע של המקרים אנשים עם יתר לחץ דם יכולים לצום.
עם זאת - לפני צום יש להתייעץ עם הרופא המטפל המכיר אותך.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לנטילת אספירין והופעת שטף דםיעל07/08/2016
שלום רב,
מזה כשבועיים אני נוטלת אספירין במינון מינימאלי. יש לי כולסטרול מאוד גבוה, שומנים בדם, והיסטוריה משפחתית של בעיות לב, אירוע מוחי ושבץ. כמו כן אני נוטלת מינון גבוה של תרופה נגד כולסטרול. אני בת 48. לפני יומיים הופיע לי שטף דם מעל העפעפיים ללא כל סיבה נראית לעין. לא קיבלתי מכה וגם לא איזושהי חבלה. האם זה יכול להיות בגלל האספירין? אם כן, האם צריך להפסיק ליטול אותו?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל
ד``ר רפי ביצור07/08/2016יתכן, אך לא ודאי ששטף הדם נובע מנטילת אספירין.
מציע לפנות לרופא המטפל שיתרשם באופן ישיר ולא אינטרנטי וינחה אותך האם יש צורך להפסיק את נטילת האספירין.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטטינים, שאלה לגביי מינונים דומים של 2 תרופות שונותיונתן04/08/2016
שלום ד'ר
יש לי שאלה בקשר למינון שווה ערך של סטטין אחד בהשוואה לאחר,
קרסטור 10 חוזקו כשל איזה מינון בליפיטור?
ו 15 מג קרסטור, מה המינון הדומה ביליפיטור?
וכן קרסטור 20, מהו שווה הערך בליפיטור?
שאלה נוספת היא, היות וידוע שסטטינים עשוים לעורר תופעות לוואי בשרירים,
האם זה כולל את הלב? שהוא כידוע שריר, האם עשויה להיות להם השפעה כלשהיא על הלב, שאינה רצויה?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליונתן
ד``ר רפי ביצור04/08/2016מינון קרסטור מקביל מבחינת יעילות למינון כפול של ליפיטור, פחות או יותר. 10 מ"ג קרסטור מקבילים ל- 20 מ"ג ליפיטור.
שריר הלב שונה משריר השלד ולסטטינים אין כל השפעה מזיקה עליו.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטרול גבוה מאוד ולקיחת תרופותאור26/07/2016
אני בן 29 שוקל 60 ק"ג, ביצעתי בדיקות דם מקיפות לפני כשבוע, תוצאות הבדיקות העלו:
LDL -199
HDL -68
TRI- 87
סה"כ יצא לי כולסטרול כולל של 284 שזה גבוה מאוד.
תמיד סבלתי מכולסטרול גבוה אך אף פעם לא טיפלתי בזה. הרופא נתן לי מרשם לקחת תרופה להורדת כולסטרול אך אני חושש מאוד מלקיחת התרופה בשל תופעות הלוואי ומזה שאצטרך ליטול תרופות בגיל 29 עד סוף חיי.
מה המלצתכם בנושא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאור
ד``ר רפי ביצור26/07/2016הצורך בטיפול נקבע עפ"י הערכת הסיכון למחלת לב. הערכת סיכון זו מתבססת על מכלול הנתונים הכוללים גיל, מין, עישון, לחץ-דם, סוכרת, ערכי שומני הדם השונים, סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר ועוד - נתונים שאת חלקם לא ציינת. לעתים, כאשר המצב "גבולי", אנו נעזרים גם בבדיקות נוספות.
ככלל, אצל אלה הנמצאים בסיכון גבוה (כאשר יש כבר מחלת לב או סוכרת) - יעד הטיפול הוא רמת LDL של פחות מ- 70. אצל אלה הנמצאים בסיכון בינוני, יעד הטיפול הוא רמת LDL של פחות מ- 130, ולעתים פחות מ- 100. אצל אלה הנמצאים בסיכון נמוך, יעד הטיפול הוא רמת LDL של פחות מ- 160.
ערך של 199 LDL נחשב גבוה ומצריך בדרך כלל טיפול, בעיקר אם יש גורמי סיכון נוספים. ניתן לעשות ניסיון של שיפור התזונה, רצוי בהנחיית תזונאית, ופעילות גופנית. אם לא יחול שיפור לאחר 3 חודשים ניתן אז להתחיל טיפול תרופתי.
אם ישארו שאלות נוספות, ניתן לפנות למרפאת ליפידים.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקשר בין סטורציה נמוכה לבעיה לבביתנתן20/07/2016
שלום
אני מתנצל מראש על האורך, וכמובן שהשאלות (והתשובות) לא יבואו במקום ייעוף פורמלי אצל רופא.
בן 42, לא מעשן.
מזה כמה זמן שאני מרגיש עייפות וחולשה, לפעמים מרגיש מחסור באוויר, זה מחמיר יותר בזמן שאני במיטה. אציין שזה לא מלווה בשיעול, וללא כאבים בחזה.
לאחרונה בדקתי סיטורציה בעזרת מד אצבע, ומצאתי שרמות הסטורציה שלי קצת נמוכות, הכי גבוה אצלי זה 94, ועל פי רוב זה בין 90 ל 94. ובזמן שכיבה ו/או בישיבה לאחר שינה ושכיבה זה הגיע גם לרמות של 85. (בזמן שבדקתי סטורציה בבית, הדיפק היה בתחום הנורמה, לא עלה על 100).
פניתי לרופא ריאות, ואצלו הסיטרוציה היתה 93, עם טכיקרדיה, והמכשיר התריע על דופק לא סדיר. הרופא בדק ידנית ביד השניה ואמר שיש לי פעימות חסרות.
ציינתי בפניו שאני נוטל טיפול הורמונלי שמעלה לי את ההמוגלובין וההמטוקריט, ולאור זה הוא החליט להפנות אותי למיון לבדיקת סיטי חזה לבדוק האם יש תסחיף ריאתי, וכן המלצה לא.ק.ג. - אקו לב - הולטר, וייעוץ קרדיולוגי.
במיון בוצעו בדיקות דם, די דימר היה תקין, טרופונין תקין, המוגלובין מעל הנורמה.
א.ק.ג - סינוס טכיקרדיה, היפוך גלי T ב - LL - LL3 - AVF (ידוע אצלי על גלי טי הפוכים).
סיטי חזה היה תקין, לא נמצאה עדות לתסחיף (נמצאו קשריות קטנות, אבל זה כבר נושא לרופא ריאות).
שוחררתי מהמיון עם המלצה להמשך בירור בקופ"ח, מעקב רופא ריאות.
רציתי לשאול:
א. האם הסטורציות הנמוכות קשורות לבעיה לבבית? בעיה מבנית? הפרעת קצב? פעימות מוקדמות יכולות להוריד סטורציה?
ב. האם סטורציות נמוכות זה דבר מסוכן בטווח המיידי או פשוט לא בריא?
ג. איזה בירור נדרש ויכול לתת הסבר לסטורציות שתוארו לעיל?
ד. מה הסיבה שבשכיבה (ולאחר שינה גם בישיבה) הסטורציות יורדות?
ה. ירידה בסטורציה, היא זו שגורמת לתחושה של מחסור באוויר? אני גם מרגיש בראש תחושה כמו שבזמן שעוצרים את הנשימה. וזאת מעבר לעייפות הכללית שאני חש.
תודה רבה
נ.ב. אקו לב אחרון שעשיתי, היה בנובמבר 2015, וזה הסיכום:
NORMAL LEFT VENTRICULAR SIZE AND SYSTOLIC FUNCTION
NORMAL RIGHT VENTRICULAR SIZE AND SYSTOLIC FUNCTION
MILD LEFT VENTRICULAR HYPERTROPHY
HYPERCONTRACTILE LV-LEFT VENTRICLE INTRACAVITY PG=5mmHg* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנתן
ד``ר רפי ביצור25/07/2016פעימות מוקדמות אינן גורמות לסטורציה נמוכה.
תשובת האקו אינה מלאה. בהנחה שהאקו החוזר יהיה תקין, הירידה בסטורציה אינה ממקור לבבי קרוב לוודאי, ויש להמשיך בירור בכיוון הריאתי.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטרול גבוה מאוד ושומנים בדםיעל18/07/2016
שלום רב. אני בת 49, רזה, {למעשה BMI נמוך יותר מהרצוי}. במשפחה היסטוריה של מחלות לב, אירוע מוחי, שבץ מוחי.
אלה תוצאות בדיקת הדם שלי
TRIGLYCERIDES 177 mg/dl הערות והסבר | גרף
CHOLESTEROL 274 mg/dl הערות והסבר | גרף
CHOLESTEROL- HDL 38 mg/dl הערות והסבר | גרף
CHOLESTEROL-LDL calc 200.7 הערות והסבר | גרף
NON-HDL_CHOLESTEROL 239
הרופאה הזעיקה אותי במיוחד בשל התוצאות. ההמוגלובין שלי יצא 14, גבוה מבדרך כלל. ובבדיקת דם האחות אמרה שהדם שלי סמיך. הרופאה כמובן שינתה לי את מינון הכדור להורדת כולסטרול ונשאלת השאלה: האם עליי לקחת גם מדללי דם? האם רצוי שאתחיל לקחת אספירין? בנוסף יש לציין שאני נוטלת אלטרוקסין. כרגע בלוטת התריס מאוזנת.
אודה על כל תשובה
המשך יום טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל
ד``ר רפי ביצור18/07/2016רמת הכולסטרול אכן גבוהה ודורשת טיפול ומעקב.
"דם סמיך" בעת נטילת דם אינו מעיד על צורך בנטילת אספירין. ההחלטה על צורך באספירין תלויה בהערכת הסיכון לפתח מחלות לב וכלי דם. לאור רמת הכולסטרול והסיפור המשפחתי, יתכן שיש בכך צורך.
ממליץ לפנות לרופאת המשפחה להערכת סיכון מסודרת, ואם יישארו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה!
יעל18/07/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערך של סך כולסטרול מעט מעל 200 אך שומני הדם וה-HDL ו-LDL תקיניםיעל13/07/2016
שלום רב,
כאשר אין גורמי סיכון למחלות לב וכלי דם
ה-HDL וה-LDL תקינים(55 ומעלה,מתחת ל-160)
ה-TG תקין
איך מתייחסים לסך הכולסטרול שמעל 200?
מתייחסים לזה כהיפרכולסטרולמיה שדורש טיפול או לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל
ד``ר רפי ביצור13/07/2016הצורך בטיפול נקבע עפ"י הערכת הסיכון למחלת לב. הערכת סיכון זו מתבססת על מכלול הנתונים הכוללים גיל, מין, עישון, לחץ-דם, סוכרת, ערכי שומני הדם השונים, סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר ועוד - נתונים אותם לא ציינת. לעתים, כאשר המצב "גבולי", אנו נעזרים גם בבדיקות נוספות.
ככלל, אצל אלה הנמצאים בסיכון גבוה (כאשר יש כבר מחלת לב או סוכרת) - יעד הטיפול הוא רמת LDL של פחות מ- 70. אצל אלה הנמצאים בסיכון בינוני, יעד הטיפול הוא רמת LDL של פחות מ- 130, ולעתים פחות מ- 100. אצל אלה הנמצאים בסיכון נמוך, יעד הטיפול הוא רמת LDL של פחות מ- 160
מומלץ לפנות לרופא המשפחה להערכת סיכון מסוגרת. אם יישארו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייחסות לתשובה
יעל14/07/2016תודה על התשובה .
כן ציינתי שאין גורמי סיכון במקרה זה.
שערכי ה-LDL HDL וטריגליצרידים תקינים
והבעיה היחידה שהסך כולסטרול מעל 200 ואז תהיתי האם במצב כמו פה נותנים טיפול עקב העובדה שהסך כולסטרול מעל 200 או לא?
כעיקרון הסך מעל 200 בעיקר עקב העובדה שה-HDL גבוה וזה דבר חיובי ורצוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליעל
ד``ר רפי ביצור14/07/2016אכן, רמת הכולסטרול הכוללת יכולה להיות גבוהה בגלל רמת הכולסטרול ה"רע" (LDL) או ה"טוב" (HDL). מסיבה זו אנחנו מתחשבים ברמת ה- LDL, ומתייחסים אליה יחסית לרמת הסיכון. חישוב רמת הסיכון מביא בחשבון גם את ערכי ה- HDL.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברור אחרון
יעל15/07/2016כאשר הסל מעל 200 וה-LDL וה-HDL תקינים אז אתה כרופא לא ממליץ על טיפול?
יצא לי 211. ונתקלתי במקרה של 235 בשל HDL גבוה מאוד(מעל 80)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליעל
ד``ר רפי ביצור15/07/2016אם רמת ה- LDL תקינה לפי הערכת הסיכון למחלות לב וכלי דם - אין צורך בטיפול תרופתי.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
יעל15/07/2016תודה על העזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת הבהרה
יעל15/07/2016ומה לגבי שינוי אחר-תזונה,ספורט וכו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליעל
ד``ר רפי ביצור17/07/2016תזונה בריאה, פעילות גופנית סדירה והימנעות מעישון - מומלצים בחום תמיד לכולם.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטרולסופי09/07/2016
שלום,
בת 68 גובה 165 משקל 78 -ויש לי ערכים כמו:
כולסטרול כללי:174
טריגליצרידים: 67
HDL : 46
114 : LDL
האם יש לי מה לדאוג לאור התוצאות האלו? ומה אינו תקין ?
מודה לך מראש לתשובה
רינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרינה
ד``ר רפי ביצור09/07/2016רמת הכולסטרול ה"תקינה" והצורך בטיפול נקבעים עפ"י הערכת הסיכון למחלת לב. הערכת סיכון זו מתבססת על מכלול הנתונים הכוללים גיל, מין, עישון, לחץ-דם, סוכרת, ערכי שומני הדם השונים, סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר ועוד - נתונים שאת חלקם לא ציינת. לעתים, כאשר המצב "גבולי", אנו נעזרים גם בבדיקות נוספות.
כעיקרון - אם אין לך מחלת לב, סוכרת, יתר לחץ דם או סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר ואינך מעשנת - ככל הנראה התוצאות טובות ואין צורך בטיפול תרופתי. תזונה בריאה, פעילות גופנית סדירה (באישור הרופא המטפל) - מומלצים בחום תמיד.
מומלץ לפנות לרופא המשפחה שיעבור על כל הנתוניםם. אם יישארו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי מינון ותופעות שנוצרו אולי מהמינון החדש, לא בטוח שמזהרמי08/07/2016
שאלתי כאן בפורום,שאלה בתאריך 30,6,16
ושוב אחר כך,בינתיים עלה נושא דומה שעליו הייתי שמח לקבל תשובה,
להזכיר ,על עצמי בכללי,
בן 60 MVP לפני שנתיים PAF היצירות קרוטיס 25% צד אחד, י.ל.ד יתר שומני דם
הטיפול, מיקרופירין 75 טריטייס 10מג ליום טמבוקור 100 ליום , קרדילוק 1.25 ליום, ליפיטור 20 ליום
לפני כ3 חודשים מינון הליפיטור הועלה ל 30 בעקבות עליה בLDL
בהתחלה לא הורגשה שום תופעת לוואי, אך לאט הופיעו תחושות שונות בשרירים
מזה כ3 שבועות הפכה ההרגשה לעייפות איומה, חולשה כללית, ועייפות עם כאב בשרירים בכל הגוף בעיקר ברגליים, תחושה בשרירים הדומה למה שמרגישים בשפעת, או כשהולכים הרבה ללא הפסקה,CPK לפני שבוע יצא תקין,
השאלה האם השינוי הוא בגלל העלאת מינון הסטטין,אז כייצד מוודאים את מקור התחושות האלה? אולי זה מהסטטין ואולי לא,
אם חושבים להחליף את הסטטין, האם יש להחליף ולהמשיך בנטילה באופן רציף בין 2 התרופות, הקודמת והחדשה, או שיש להפסיק את נטילת הסטטין ולראות מה קורה?ואחר כך לקחת סטטין אחר?
האם הפסקה של שבוע - 10 ימים בנטילה, עשויה להביא להשלכות שליליות בפלאק בקרוטיס?
האם מקובל להפסיק סטטין במקרה שיש תחושות בשרירים, או שלא?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרמי
ד``ר רפי ביצור08/07/2016אם הרופא המטפל מסכים, אני מציע להפסיק את הליפיטור לשבועיים - שלושה כדי לראות אם יש שיפור בכאבים. במקביל כדאי לבדוק רמת CPK בדם.
אם הכאבים יחלפו, ניתן לנסות סטטין אחר, שלא בהכרח יגרום לכאבים. לחליפין, ניתן לתת את מינון הליפיטור הנמוך, שלא גרם לכאבים, בשילוב עם אזטרול.
אם הכאבים לא יחלפו עם הפסקת הליפיטור, הרי שיש לחפש סיבה אחרת.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)