פורום שומנים בדם, מחלות לב - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת דם
    יקי
    09/01/2016

שלום רב ,
    כיצד קוראים לבדיקת הדם הבודקת אם הנבדק סובל מאי ספיקת לב ?
    בברכה יקי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת דם

הוספת תגובה

• ליקי

ד``ר רפי ביצור
    09/01/2016

בדיקת דם בשם Brain Natriuretic Peptide או BNP יכולה לסייע באבחנה של אי ספיקת הלב.
    בארץ, בדיקה זו מבוצעת לחולים מאושפזים בחלק מבתי החולים. למיטב ידיעתי, אינה זמינה בקופות החולים.

בריאות שלמה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש לי שומנים?
    אבי
    09/01/2016

אני בן 26. בריא. אין במשפחה רקע של מחלות או שומנים.

להלן התוצאות של בדיקות הדם שלי:

GLUCOSE = 88 mg/dl

CHOLESTEROL = 295.7 mg/dl

TRIGLYCERIDES = 276 mg/dl

CHOLESTEROL- HDL = 49 mg/dl

CHOLESTEROL-LDL calc = 191.4 mg/dl

NON-HDL_CHOLESTEROL = 247 mg/dl

GOT (AST) = 40 U/L

GPT (ALT) = 68 U/L

GGT = 80 U/L

על מה מעידות התוצאות?

לקביעת תור
    סגירה
    האם יש לי שומנים?

הוספת תגובה

• לאבי

ד``ר רפי ביצור
    09/01/2016

הן רמת הכולסטרול ה"רע" (LDL) והן רמת הטריגליצרידים גבוהות.

אם אין גורמי סיכון כלשהם למחלות לב (סוכרת, יתר לחץ-דם, עישון, מחלת לב בגיל צעיר במשפחה) - מומלץ לפנות לייעוץ תזונתי ולעסוק בפעילות גופנית באופן סדיר (לאחר קבלת אישור מרופא המשפחה). לאחר כ- 3 חודשים יש לחזור על בדיקות הדם, ואם הערכים עדיין יהיו גבוהים - מומלץ להתייעץ ברופא המשפחה לגבי הצורך בטיפול תרופתי. אם יישארו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השמנה
    אבי
    08/01/2016

אני בת 25
    בשנה שעברה שקלתי 20 קילו פחות
    עליתי בצורה דרסטית במשקל 20 קילו בשנה
    ואני לא מצליחה לרדת גרם 1 !

אני מיואשת!!!

לא מוצאת פיתרון לרדת במשקל!

היום תכננתי לא לאכול שטיות ואכלתי 200 גרם שוקולדים ובורקסים גבינה ותרד ועוגת גבינה.

זה הורס אותי! כל יום בורקסים עוגות לחמים ושוקולדים יוגורט עם גרנולה ובוטנים ושקדים וסילאן
    20 קוביות חלבה
    עוגת פרג
    10 חתיכות עוגת גבינה חמה
    עוגת שוקולד
    עוגת קינמון
    עוגת שיש
    בורקס קינמון
    רוגלעך
    קוראסון חמאה
    ריבות

לא מצליחה להפסיק על המתוקים!!! זה עושה לי צרבת והרגשה רעה.

מה את מציאים לי לעשות? האם אתם מבינים את הקושי הרב שלי לרדת במשקל????

במקום לרדת במשקל אני עולה בכל שבוע קילו במשקל - זה הורס אותי!!!

לקביעת תור
    סגירה
    השמנה

הוספת תגובה

• למיטל

ד``ר רפי ביצור
    08/01/2016

התסכול והקושי מובנים.

מציע לפנות למרפאת השמנת יתר באחד מבתי החולים (אני מכיר את המרפאה בתל השומר, ומניח שיש מרפאות כאלה גם בבתי חולים אחרים). במרפאה זו יתייחסו ויטפלו במקביל בכמה כיוונים: התאמת תזונה, שלילת בעיות רפואיות אחרות ובמקביל, ולא פחות חשוב - סיוע פסיכולוגי.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות מיפוי לב במאמץ
    דן
    08/01/2016

שלום

בן 41
    נשלחתי לבדיקת מיפוי לב במאמץ בגלל:

RISK FACTORS SHORTNESS OF BREATH EKG QS IN ANTERIOR WALL RULE OUT CORONARY ARTERY DISEASE

כמו כן ידוע על גלי T שליליים אצלי מזה שנים (בעבר ביצעתי מבחן מאמץואקו רגיל, והיה תקין)
    המיפוי בוצע בשלב אחד בלבד, צילום לאחר מאמץ.

בדיקת המאמץ:

ל"ד במנוחה - 140/90
    דופק במנוחה - 97
    ל"ד בסוף המאמץ - 220-80
    בוצע מאמץ של 10:00 דקו, עד לדופק מירבי של 160 לדקה, המהווה 90 % מהדופק המקסימלי לגיל.
    הרדיואיזוטופ הוזרק לאחר 9:00 דקות, בדופק 151.
    המאמץ הופסק עקב - השגת דופק מטרה.
    תלונות בעת המאמץ - עייפות
    תרשים הא.ק.ג. הבסיסי: שינויים ST/T בלתי ספציפיים.
    תרשים א.ק.ג.במאמץ סגמנט ST
    צניחות ST מסוג downslope ממ 5-L 3-2 AVF V 6

תוצאות מיפוי:

פרפוזיה של שריר הלב תקינה בכל האזורים, ללא עדות לאיסכמיה.
    לא היתה הרחבה של החדר השמאלי.
    post stress LVEF= 76%
    תנועת שריר הלב תקינות בכל האזורים.

לסיכום:
    המיפוי קרוב לודאי תקין
    הממצאים שבמיפוי אינם תומכים בהימצאות מחלה כלילית משמעותית

שאלתי היא:

האם בדיקת המאמץ תקינה? מה זה הצניחותST שהיו?
    מבחינת לחץ הדם זה תקין ? (זה נמדד בעמידה, ככל הנראה גם התרגשתי, אולי זה קשור גם לדוק הגבוה שאיתו התחלתי את הבדיקה) 220/80 זה נורמלי לאחר מאמץ?
    האם אפשר ללמוד משהו על הכושר שלי ממבחן המאמץ? (אציין שיש לי עודף משקל)
    תוצאות המיפוי חד משמעיות שזה תקין?
    מה זה הפוסט סטרס?
    הצילום של המיפוי בוצע בסביבות 40 דקות או יותר לאחר הזרקת החומר, זה בסדר?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות מיפוי לב במאמץ

הוספת תגובה

• לדן

ד``ר רפי ביצור
    08/01/2016

1. תוצאת המיפוי שצירפת היא תקינה ואינה מעידה על היצרות בעורקים הכליליים. צניחות ST מסוג downslope הן ממצא לא ספציפי ואינו מעיד בהכרח על פתולוגיה כלשהי.

2. לחץ הדם במנוחה כמו גם לחץ הדם לאחר המאמץ גבוליים, אולם זו מדידה אחת בתנאים שאינם נורמליים. אם יש חשד ליתר לחץ דם מומלץ לעקוב אחר ל"ד במס' מדידות בבית, ואם החשד נשאר - ניתן לבצע הולטר ל"ד.

3. מדדים שונים מבחן מאמץ (כמו מהירות עליית הדופק במאמץ וירידתו בסיומו ועוד) מאפשרים הערכה של הכושר הגופני. לעתים מדווחים נתון זה בתוצאות. בתשובה שצירפת זה לא דווח. בלי קשר, פעילות גופנית סדירה ושמירה על משקל תקין חשובות מאד.

4. הבדיקה מרגיעה מאד, אך ככל בדיקה - אין בה ודאות של 100%. הקרדיולוג שהפנה אותך לבדיקה ישקלל את כל הנתונים (התלונות, גורמי הסיכון, ממצאים בבדיקה הגופנית ובבדיקות אחרות שביצעת) עם תוצאת המיפוי ויחליט האם נחה דעתו שהבירור מאפשר לשלול מחלה כלילית ואין צורך בבדיקות נוספות.

5. פוסט סטרס = לאחר המאמץ. נתון זה מבטא את מידת התכווצות חדר שמאל של הלב לאחר מאמץ. התוצאה שמדווחת - תקינה.

6. לפי תיאורך נראה שהבדיקה בוצעה בצורה נכונה.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות מיפוי

דן
    10/01/2016

שלום

תודה על התשובה המפורטת

העובדה שבשיא המאמץ לח"ד הדיאסטולי היה תקין ורק הסיסטולי עלה (220/80) זה סימן טוב או שגם עליה גבוהה כל כך בלחץ הסיסטולי זה מעיד על בעיה?

אם אני מבין נכון, המיפוי שביצעתי בעצם כולל גם מה שבודקים בבדיקת מיפוי מוגה?
    כלומר תפקוד של חדר שמאל.

ושאלה אחרונה שעדיין לא לגמרי ברור לי העניין של הזמנים.
    הרעיון הוא לצלם את הלב מיד לאחר המאמץ וההזרקה.
    מה קורה בזמן שלאחר מכן? נניח ויש איסכמיה ברמה כזו או אחרת.
    האם החומר בסופו של דבר יגיע גם לאיזורים שיש בהם איסכמיה? כלומר יגיע, אבל באיחור?
    א"כ אז כשמבצעים את הצילום בסביבות 40 דקות (פחות או אולי יותר) מזמן ההזרקה לא נקבל נתונים אמיתיים לגבי איסכמיה אפשרית?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדן

ד``ר רפי ביצור
    11/01/2016

העובדה שבשיא המאמץ לח"ד הדיאסטולי היה תקין ורק הסיסטולי עלה (220/80) זה סימן טוב או שגם עליה גבוהה כל כך בלחץ הסיסטולי זה מעיד על בעיה?

- זה אינו סימן כלשהו - טוב או רע. מאחר וגם לחץ הדם במנוחה וגם לחץ הדם לאחר המאמץ היו גבוליים, כדאי לעקוב אחר לחץ הדם.

אם אני מבין נכון, המיפוי שביצעתי בעצם כולל גם מה שבודקים בבדיקת מיפוי מוגה?
    כלומר תפקוד של חדר שמאל.

- אכן.

שאלה אחרונה שעדיין לא לגמרי ברור לי העניין של הזמנים.
    הרעיון הוא לצלם את הלב מיד לאחר המאמץ וההזרקה.
    מה קורה בזמן שלאחר מכן? נניח ויש איסכמיה ברמה כזו או אחרת.
    האם החומר בסופו של דבר יגיע גם לאיזורים שיש בהם איסכמיה? כלומר יגיע, אבל באיחור?
    א"כ אז כשמבצעים את הצילום בסביבות 40 דקות (פחות או אולי יותר) מזמן ההזרקה לא נקבל נתונים אמיתיים לגבי איסכמיה אפשרית?

- ודאי שהחומר (המצביע על אספקת דם) יגיע בסופו של דבר לאיזורים שיש בהם איסכמיה, שאם לא כן איזורים אלה היו עוברים נמק (= התקף לב). פרוטוקול הבדיקה, כולל זמני הצילום, מכוונים כך שיראו את פרק הזמן בו צפויה ירידה באספקת הדם במאמץ לאיזורים שהעורקים המספקים דם אליהם מוצרים.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרבסטטין
    מיקי
    06/01/2016

שלום
    עד לפני כחצי שנה לקחתי 20 מ"ג סמבסטטין עם ערכי כולסטרול כללי 190 . שמעתי שעדיף לעבור לפרבסטטין שזו תרופה מתקדמת יותר אבל המינון של 20 מ"ג כנראה לא מספיק . (אולי), למרות שאני מקפיד על האוכל. הערכים בחצי השנה זוחלים כלפי מעלה . היום
    הכולסטרול הכללי 130
    LDL=130
    HDL=76 (הערך הגבוה נובע כנראה מהרבה הליכות )
    ושאלתי : האם עדיף להעלות את המינון של הפרבסטטין או להשאר במינון הנמוך של הסמבסטטין (או אולי גורם אחר משפיע ?)
    כמה שבועות נדרשים עד שהתרופה משפיעה במלואה על הגוף .
    האם יש תוספים כמו נוסטול שיכולים "לעזור" לתרופה להוריד את הכולסטרול ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פרבסטטין

הוספת תגובה

• למיקי

ד``ר רפי ביצור
    06/01/2016

פרבסטטין אינו "מתקדם יותר" מסימבסטטין. למען האמת, שתי התרופות נמצאות בשימוש כבר למעלה מ- 20 שנה.
    לפרבסטטין יש יתרונות על פני סימבסטטין (פחות נוטה לגרום לכאבי שרירים, פחות "מתנגש" עם תרופות אחרות) אך גם חסרונות (פחות יעיל בהורדת ערכי הכולסטרול).

ודאי תבין כי לא אוכל לתת המלצה טיפולית במסגרת פורום אינטרנטי.

כעיקרון, הרופא המטפל צריך לקבוע את יעד הטיפול על סמך מכלול הנתונים הכוללים גיל, מין, עישון, לחץ-דם, סוכרת, ערכי שומני הדם השונים, סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר ועוד.
    אם רמת הכולסטרול אצלך נמצאת ביעד עם הטיפול הנוכחי - מצוין. אם לא - ניתן לשקול להעלות את המינון או להחליף לסטטין "חזק" יותר.

הקפדה על תזונה בריאה ופעילות גופנית סדירה (באישור הרופא המטפל) - מומלצות בחום תמיד. תוספים המכילים פיטוסטרולים, כגון נוסטרול, יכולים להביא לירידה קלה בערכי הכולסטרול - סדר גודל של כ- 10%.

את השפעת הטיפול, אם ישתנה, ניתן להעריך לאחר 6-8 שבועות.

מומלץ לפנות לרופא המשפחה להערכת סיכון מסודרת וטיפול בהתאם. אם ישארו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה
    יקי
    06/01/2016

שלום רב ,
    אני חולה באי ספיקת לב , לעיתים בביקורי אצל הקרדיולוג , הוא מפנה את ראשי הצידה ומתבונן בצידי הצואר ,
    על מה הוא מתבונן ?
    בברכה יקי

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקה

הוספת תגובה

• ליקי

ד``ר רפי ביצור
    06/01/2016

אני מניח שהקרדיולוג בודק האם יש גודש בורידי הצוואר - מדד למצב של עודף נוזלים באי-ספיקת הלב.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דפיקות לב
    לילי
    05/01/2016

בת 56. בריאה פרט להשימוטו מטופלת ביוטירוקס ומאוזנתאיני סובלת מלחץ דם בדרך כלל זה בסביבות 125-130/80. יש שלי MVP קל גבולי+צר קל.שלא משתנה מ1997 שנה שבה גילו לי את זה .לחץ ריאתי 45 באקו האחרון.אני מתלוננת על הרגשה של דפיקות לב מואצות .אני מרגישה את דפיקות הלב שלי .לא תמיד אני יכולה לשייך את זה למצב מסויים, אולי אחרי ארוחה כבדה ומאמץ פיסי קשה והתרגשות יתר .הארגומטריה תקינה פרט להערה של כושר נמוך(למרות שאני עושה הליכות םעמיים שלוש בשבועלא בקצב מהיר כיוון שאני מתעייפת. ) הרופאה הקרדיולוגית שלחה אותי לבדיקת הולטר לב 24 שעות , כדי לשקול מתן חוסמי ביתא .רציתי לשאול באיזה מקרה אקבל חוסמי ביתא בהתאם לתוצאת הולטר לב ? אלו תרופות אלו?האם זה עוזר ומהן תופעות הלוואי של חוסמי הביתא?המון תודה על הסבלנות והעזרה!

לקביעת תור
    סגירה
    דפיקות לב

הוספת תגובה

• לנירה

ד``ר רפי ביצור
    06/01/2016

חוסמי ביתא הם משפחה של תרופות המשמשות אותנו במצבים רפואיים שונים, ביניהם יתר לחץ דם, הפרעות שונות בקצב הלב (כאלה המתבטאות בקצב לב מהיר), פעילות יתר של בלוטת המגן, מיגרנות, ועוד.

בין השאר, חוסמי ביתא מקילים על תחושות כפי שתיארת, גם אם לא נמצאה הפרעה בקצב הלב.

אני מניח שהקרדיולוגית הפנתה אותך להולטר על מנת לוודא שאין הפרעה בקצב הלב המצריכה טיפול אחר, וכן לוודא שקצב הלב אינו איטי (מצב בו איננו נותנים חוסמי ביתא העלולים לגרום להאטה מוגזמת של הדופק).

תופעות הלוואי העיקריות (וגם הן נדירות) של חוסמי ביתא הן ירידה מוגזמת בלחץ הדם ו/או בדופק.

ממליץ לבצע את בדיקת ההולטר, להמשיך במעקב הקרדיולוגית ולפעול לפי המלצותיה.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טרשת עורקים
    ניר
    04/01/2016

שלום

א. האם טרשת בעורקי הלב זה דבר הפיך?
    ב. יש דרך לנקות את העורקים?
    ג. מדוע בצנתור במקום ניפוח בלון וסטנט לא ניתן "לגרד" את השכבה שחוסמת? (אני בטוח שאם היה ניתן היו עושים, שאלתי היא באמת למה לא ניתן)
    ד. בבדיקות הדמיה של כלי הדם בלב, רואים חסימה בכל רמה או מאחוז מסויים? כי למשל על מיפוי לב קראתי שלא רואים חסימות של פחות מ 70 אחוז מהעורק.
    ה. מאיזו דרגה של חסימה יש לצנתר?
    כוונת השאלה לא במקרי חירום שאז חייבים, אלא אם למשל אדם עושה צנתור וירטואלי או מיפוי לב או צנתור אבחוני. באיזו רמה של חסימה יש צורך בצנתור טיפולי להרחבת העורק?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    טרשת עורקים

הוספת תגובה

• לניר

ד``ר רפי ביצור
    04/01/2016

א. האם טרשת בעורקי הלב זה דבר הפיך?
    - טיפול אינטנסיבי בגורמי הסיכון, ובמיוחד הורדת רמת הכולסטרול, מביא בד"כ לעצירת התקדמות התהליך. בחלק מהמקרים, לאורך זמן (שנים) יכולה להיות נסיגה בטרשת, אולם לא בכולם ולא לחלוטין.

ב. יש דרך לנקות את העורקים?
    -עם חוטר ופלנלית... :) וברצינות - ראה תשובה א'.

ג. מדוע בצנתור במקום ניפוח בלון וסטנט לא ניתן "לגרד" את השכבה שחוסמת?
    - הדבר נוסה - פרוצדורה הנקראת אתרקטומיה. לא היה טוב יותר מסטנט מבחינת מניעת התקפי לב. אחת הבעיות בשיטה זו הנה השתחררות של חלקיקי טרשת העלולים "להיתקע" בהמשך העורק ולחסום אותו.

ד. בבדיקות הדמיה של כלי הדם בלב, רואים חסימה בכל רמה או מאחוז מסוים? כי למשל על מיפוי לב קראתי שלא רואים חסימות של פחות מ 70 אחוז מהעורק.
    - בבדיקות פונקציונליות (כגון מבחן מאמץ, מיפוי, אקו במאמץ) אכן דרושה הצרות משמעותית של כ- 70%, הגורמת להפרעה משמעותית בזרימת הדם, על מנת שהבדיקה לא תהיה תקינה. בדיקות אנטומיות, כגון צנתור וירטואלי וצנתור רגיל, יראו גם הצרויות קטנות יותר.

ה. מאיזו דרגה של חסימה יש לצנתר?
    - השאלה נתונה במחלוקת. במקרה של התקף לב או מה שמכונה אירוע כלילי חד (כאשר יש עדות לנזק לשריר הלב), אין ספק שיש לצנתר ומיד. במקרים אחרים, נכון להיום, המחקרים לא הראו שטיפול פולשני היה עדיף באופן חד משמעי על טיפול "שמרני" (בתרופות) מבחינת מניעת התקפי לב (היתה עדיפות מבחינת שיפור בכאבים תעוקתיים). קרדיולוגים רבים סבורים שמחקרים אלה לוקים מבחינות רבות ואינם מייצגים את המצב לאשורו, אולם זו שאלה שעדיין אין לה "פתרון בית-ספר".

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טרשת עורקים

ניר
    04/01/2016

תודה על התשובה הבהירה והמפורטת

אם בדיקות כמו מיפוי ואקו במאמץ מזהים חסימה רק מעל 70 אחוז, זה אומר שחסימה של פחות מ 70 אחוז אינה מסוכנת? זה אומר שחסימה של פחות מ 70 אחוז לא אמורה להפריע למאמצים ואין בה להסביר כאבים או קוצר נשימה וכו'?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לניר

ד``ר רפי ביצור
    04/01/2016

התשובה מעט מורכבת.

חסימות של פחות מ- 70% בד"כ אינן גורמות לתעוקה או קוצר נשימה במאמץ.

מצד שני, הן עלולות לגרום להתקפי לב. אין הוכחה שצנתור וסטנט מונעים זאת, ולכן לא מקובל לבצעם במקרים אלה (למעט במקרים חריגים). טיפול תרופתי אופטימלי (ובעיקר אספירין וסטטינים) - מונעים וחשובים ביותר במצב זה.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שומנים האם תקינים?
    שחר
    02/01/2016

אני בן 26. בריא. אין במשפחה רקע של מחלות או שומנים.

להלן התוצאות של בדיקות הדם שלי:

GLUCOSE = 88 mg/dl

CHOLESTEROL = 295.7 mg/dl

TRIGLYCERIDES = 276 mg/dl

CHOLESTEROL- HDL = 49 mg/dl

CHOLESTEROL-LDL calc = 191.4 mg/dl

NON-HDL_CHOLESTEROL = 247 mg/dl

GOT (AST) = 40 U/L

GPT (ALT) = 68 U/L

GGT = 80 U/L

האם יש לי שומנים?

לקביעת תור
    סגירה
    שומנים האם תקינים?

הוספת תגובה

• לשחר

ד``ר רפי ביצור
    02/01/2016

הן רמת הכולסטרול ה"רע" (LDL) והן רמת הטריגליצרידים גבוהות.

אם אין גורמי סיכון כלשהם למחלות לב (סוכרת, יתר לחץ-דם, עישון, מחלת לב בגיל צעיר במשפחה) - מומלץ לפנות לייעוץ תזונתי ולעסוק בפעילות גופנית באופן סדיר (לאחר קבלת אישור מרופא המשפחה). לאחר כ- 3 חודשים יש לחזור על בדיקות הדם, ואם הערכים עדיין יהיו גבוהים - מומלץ להתייעץ ברופא המשפחה לגבי הצורך בטיפול תרופתי. אם יישארו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיפוי ספקט ומיפוי מוגה
    יהודה
    01/01/2016

שלום

מה ההבדל בין 2 הבדיקות?
    הן מבחינת ההתוויות והן מבחינת הפרוצדורה עצמה ורמות הקרינה

במיפויי לב יש 2 חומרים שעושים בהם שימוש, תליום וטכנציום.
    אני מבין שטכנציום הרבה פחות מסוכן מבחינת קרינה, אז למה לא עושים בו שימוש כברירת מחדל?
    זה משהו שהנבדק יכול לבקש מהצוות?

מה הסיבה שלפני מיפוי צריך 24 שעות ללא קפאין?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    מיפוי ספקט ומיפוי מוגה

הוספת תגובה

• לערן

ד``ר רפי ביצור
    02/01/2016

מה ההבדל בין 2 הבדיקות?

- מיפוי MUGA בא לבדוק את מידת התכווצות החדר השמאלי של הלב (מקטע הפליטה). בדיקה זו כבר אינה נמצאת כמעט בשימוש מאחר וניתן להשיג מידע זה בעזרת בדיקות ללא קרינה (כגון אקו). מיפוי ספקט בא לבדוק האם יש הפרעה באספקת הדם לשריר הלב במנוחה ובמאמץ.

אני מבין שטכנציום הרבה פחות מסוכן מבחינת קרינה, אז למה לא עושים בו שימוש כברירת מחדל?

- למיטב ידיעתי, לפחות במקומות המוכרים לי, זו אכן ברירת המחדל.

מה הסיבה שלפני מיפוי צריך 24 שעות ללא קפאין?

- בזמן המיפוי, לעתים יש צורך בהזרקת חומר המדמה מאמץ הנקרא דיפירידמול. קפאין מפחית את השפעתו של חומר זה.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אקו לב
    ישראל
    29/12/2015

שלום

בת 65
    מטופלת בתרופות ליתר לחץ דם, ובסוכרת.
    רופאת המשפחה הפנתה אותי לבצע בדיקת אקו לב (כנראה בגלל יתר לחץ דם וקוצר נשימה קל במאמצים)

מצ"ב התוצאות.

אם אפשר בבקשה לקבל הסבר על הממצאים

והאם יש צורך בטיפול? במעקב? בבדיקת קרדיולוג? או שכל זה מתאים לאישה בגילי?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    אקו לב

הוספת תגובה

• תוצאות האקו

ישראל
    29/12/2015

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ל- rachela

ד``ר רפי ביצור
    29/12/2015

בתשובת האקו שצירפת מתואר עיבוי קל של שריר הלב (אולי כתוצאה מיתר לחץ-דם) הגורם להיצרות משתנה המוצא החדר השמאלי לאבי העורקים, בעיקר בעת מאמץ. איני יכול לקבוע בפורום אינטרנטי עד כמה הממצא משמעותי ומסביר את קוצר הנשימה. יש עוד כמה ממצאים, שכנראה אין להם משמעות.

מומלץ לפנות לבדיקת קרדיולוג שלאחר שיחה עמך, בדיקה גופנית ומעבר על תוצאות האקו יחליט אם יש מקום לבירור נוסף או טיפול.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם התוצאות שונות מהאקו הקודם?

ישראל
    01/01/2016

נעשה לפני חצי שנה (לראשונה בחיים)

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ל- rachela

ד``ר רפי ביצור
    01/01/2016

עיבוי הדופן המתואר בבדיקה הנוכחית אינו מתואר בבדיקה הקודמת.
    מומלץ לפנות לבדיקת קרדיולוג.

שבת שלום ובריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיפוי לב ספקט תליום-מיבי
    dani
    25/12/2015

שלום

בן 41, לא מעשן, כולסטרול גבולי מעט גבוה, עודף משקל, לא סוכרתי.
    לח"ד אצל הרופא 125/85 (בבית בחלק מהמדידות גבוה יותר).

נשלחתי ע"י קרדיולוג למיפוי לב ספקט תליום.

שאלות לבדיקה:
    RISK FACTORS SHORTNESS OF BREATH EKG QS IN ANTERIOR WALL RULE OUT CORONARY ARTERY DISEASE

1. ידוע לי על היפוך גלי T אצלי (לא משהו חדש), האם הכוונה לזה או שיש עוד ממצא?

2. מה ההבדל בין מיפוי לב לצנתור וירטואלי?

3. האם מיפוי לב כולל גם בדיקת מאמץ ((אק"ג במאמץ) כמו בדיקות המאמץ הרגילות?

4. מבחינת קרינה, מה יותר בעייתי? מיפוי או צנתור וירטואלי?

5. בבדיקת אקו אחרונה יש עיבוי מחיצה ודופן אחורית של חדר שמאל. האם יש לזה קשר או שזה עניין אחר?

תודה ושבת שלום

לקביעת תור
    סגירה
    מיפוי לב ספקט תליום-מיבי

הוספת תגובה

• ל- dani

ד``ר רפי ביצור
    25/12/2015

1. ידוע לי על היפוך גלי T אצלי (לא משהו חדש), האם הכוונה לזה או שיש עוד ממצא?

- לפי מה שנכתב, ההפניה למיפוי היא עקב תלונות של קוצר נשימה, גורמי סיכון למחלת לב ושינויים באקג המחשידים לקיום מחלת לב.

2. מה ההבדל בין מיפוי לב לצנתור וירטואלי?

- מיפוי הוא בדיקה תפקודית, המראה האם יש הפרעה באספקת הדם ללב במאמץ. צנתור וירטואלי הוא בדיקה אנטומית, המראה האם יש היצרות בעורקים הכליליים.

3. האם מיפוי לב כולל גם בדיקת מאמץ ((אק"ג במאמץ) כמו בדיקות המאמץ הרגילות?

- הבדיקה כוללת מאמץ. אם מסיבה זו או אחרת לא ניתן לבצע מאמץ, ניתן להזריק חומר המדמה את השפעת המאמץ על הלב.

4. מבחינת קרינה, מה יותר בעייתי? מיפוי או צנתור וירטואלי?

- במיפוי נחשפים לקרינה רבה יותר מאשר בצנתור וירטואלי

5. בבדיקת אקו אחרונה יש עיבוי מחיצה ודופן אחורית של חדר שמאל. האם יש לזה קשר או שזה עניין אחר?

- יתכן שיש לכך קשר לקוצר הנשימה ולשינויים שנצפו באקג. מומלץ להיבדק ע"י קרדיולוג.

שבת שלום ובריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיפוי לב ספקט תליום-מיבי

dani
    27/12/2015

שלום

בדיקת אקו במאמץ יכולה לספק את האינפורמציה שמספק מיפוי לב?
    האם אקו במאמץ זו בדיקה מקובלת לחשד למחלה כלילית?

אם מזהים במיפוי בעיה כלשהי, השלב הזה זה צנתור? א"כ מדוע לא מפנים מראש לצנתור וירטואלי כדי לראות את מצב העורקים?

תיאורטית יכול להיות שחוויתי אוטם מתישהו במשך שנות חיי ולא ידעתי על כך, ומבלי שהיו לזה סימנים בבדיקות הא.ק.ג. שעשיתי במשך השנים?

ושאלה אחרונה, במידה ובמיפוי לב רואים אזור בלב שלא מקבל אספקת דם טובה, האם אפשר לדעת בבירור אם מדובר באוטם ישן שממילא לא ניתן לטפל בו או שזה אוטם שניתן לטפל בו באמצעות צנתור וכדו'.

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ל- dani

ד``ר רפי ביצור
    27/12/2015

בדיקת אקו במאמץ יכולה לספק את האינפורמציה שמספק מיפוי לב?
    האם אקו במאמץ זו בדיקה מקובלת לחשד למחלה כלילית?

- כעקרון, אקו במאמץ אף היא בדיקה מקובלת למטרה זו ויכולה לספק אינפורמציה דומה.

אם מזהים במיפוי בעיה כלשהי, השלב הזה זה צנתור? א"כ מדוע לא מפנים מראש לצנתור וירטואלי כדי לראות את מצב העורקים?

- ההחלטה על צורך בצינתור תלויה במספר גורמים, כגון הבעיה הספציפית המזוהה בבדיקה, ההסתמנות הקלינית, בעיות רפואיות נוספות ועוד.

תיאורטית יכול להיות שחוויתי אוטם מתישהו במשך שנות חיי ולא ידעתי על כך, ומבלי שהיו לזה סימנים בבדיקות הא.ק.ג. שעשיתי במשך השנים?

- תיאורטית - אפשרי.

ושאלה אחרונה, במידה ובמיפוי לב רואים אזור בלב שלא מקבל אספקת דם טובה, האם אפשר לדעת בבירור אם מדובר באוטם ישן שממילא לא ניתן לטפל בו או שזה אוטם שניתן לטפל בו באמצעות צנתור וכדו'.

- המיפוי יודע להבדיל בין איזורים שעברו אוטם והנזק שנגרם להם בלתי הפיך, לבין איזורים הסובלים מירידה באספקת הדם במאמץ שניתן לשפר את אספקת הדם אליהם.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיפוי לב ספקט תליום

dani
    27/12/2015

ערב טוב

אני מעריך מאוד את הסבלנות וההתייחסות לשאלות.
    המחשבה שבגילי הצעיר יחסית עברתי אוטם ועוד מבלי שהייתי מודע לכך די מטרידה.

אם אקו במאמץ נותן תמונה דומה למיפוי, מדוע מראש לא שולחים לאקו במאמץ שאין בו קרינה כלל במקום למיפוי שכרוך בקרינה?

בהפניה למיפוי הרופא רשם:
    SHORTNESS OF BREATH EKG QS
    מה המשמעות של זה?
    והאם זה מצביע בוודאות על אוטם?
    זה אומר שהלב שלי לא תקין?
    והאם יש לזה קשר לגלי T הפוכים שיש לי מזה שנים?

המיפוי יכול לתת מידע גם לגבי מתי היה האוטם? או שלא ניתן כלל לדעת האם זה בשנים האחרונות או אפילו הרבה זמן קודם?

ושאלה לסיום. האם ובמידה ואכן היה לי אוטם, זה בוודאות קרה כתוצאה מטרשת בעורקים או שיכול לקרות גם מסיבות אחרות שלא קשורות לרמות שומנים ולחץ דם?

שוב, מעריך מאוד.

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ל- dani

ד``ר רפי ביצור
    28/12/2015

אם אקו במאמץ נותן תמונה דומה למיפוי, מדוע מראש לא שולחים לאקו במאמץ שאין בו קרינה כלל במקום למיפוי שכרוך בקרינה?

- קיימים מס' הבדלים בין הבדיקות. בדיקת אקו במאמץ תלויה הרבה יותר במיומנות הבודק, ולעתים מבנה גוף מסוים מקשה על ביצוע בדיקה מדויקת.
    איני יודע מה היו השיקולים של הרופא שהפנה אותך למיפוי, ואני חושב שכדאי ללבן את הנושא איתו.

בהפניה למיפוי הרופא רשם:
    SHORTNESS OF BREATH EKG QS
    מה המשמעות של זה?
    והאם זה מצביע בוודאות על אוטם?
    זה אומר שהלב שלי לא תקין?
    והאם יש לזה קשר לגלי T הפוכים שיש לי מזה שנים?

- המשמעות היא שהתלוננת על קוצר נשימה ושנראתה תבנית מסוימת בתרשים האקג. יתכן, אך לא ודאי, שזה קשור לגלי ה- T ההפוכים. אין בכך שום ודאות שהלב שלך לא תקין בכלל, או שעברת אוטם בפרט. הבדיקות שנשלחת אליהן נועדו לענות בדיוק על שאלה זו.

המיפוי יכול לתת מידע גם לגבי מתי היה האוטם? או שלא ניתן כלל לדעת האם זה בשנים האחרונות או אפילו הרבה זמן קודם?

- אם יראה אוטם במיפוי (וזה אם מאד גדול), לא ניתן יהיה לומר מתי בדיוק קרה.

ושאלה לסיום. האם ובמידה ואכן היה לי אוטם, זה בוודאות קרה כתוצאה מטרשת בעורקים או שיכול לקרות גם מסיבות אחרות שלא קשורות לרמות שומנים ולחץ דם?

- אם היה אוטם (ואני חוזר ומדגיש שלפי הנתונים שנתת, בשלב זה אין שום ודאות שאכן היה), הרי שברוב המקרים הוא נובע מטרשת העורקים. במקרים לא נפוצים אוטם יכול לנבוע מסיבות אחרות.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדידת לחץ דם
    שי
    23/12/2015

שלום

ישנן הנחיות למדידת לח"ד. כמו, יד בגובה הלב, לאחר מנוחה, שהיד תהיה מונחת על משהו ולא באוויר. כל פרמטר מהדברים הללו משנה את התוצאות של המדידה.

מאחר ושמתי לב שגם בקרב הרופאים וגם אצל האחיות (לא רק בקופ"ח) לא מקפידים על ההנחיות הללו, ויש שמבצעים מדידות כשהיד תלויה באוויר, או לא בגובה הנכון וכדו'.

שאלתי היא, האם אפשר לסמוך על המדידות הללו? הרי לפי המדידות הללו קובעים אם אנשים חולים או בריאים, אם הם צריכים טיפול תרופתי או שלא.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מדידת לחץ דם

הוספת תגובה

• לשי

ד``ר רפי ביצור
    23/12/2015

כל שיש לי לומר הוא שאתה צודק - חשוב להקפיד על מדידת ל"ד לפי הכללים שציינת.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טריגליצרידים מאד גבוהים
    גל
    21/12/2015

שלום,

סוכרתי סוג 2.

יש עניין עם הטריגליצרידים שלי.

הם תמיד גבוהים, כבר הגעתי פעמיים לבית חולים עם דלקת בלבלב כשהטריגליצרידים היו ברמות של אלפים.

מה יכולה להיות הסיבה לזה?

בגדול הסוכרת מאוזנת עפ"י רופא הסוכרת שלי.

לקביעת תור
    סגירה
    טריגליצרידים מאד גבוהים

הוספת תגובה

• עוד שאלה

גל
    21/12/2015

נקבע לי תור למרפאת ליפידים.
    הפקידה אמרה לי לבוא עם מבחן שומנים והיא לא ידעה להגיד לי מה זה.

מה זה אומר "מבחן שומנים"?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגל

ד``ר רפי ביצור
    23/12/2015

רמה גבוהה מאד של טריגליצרידים, ביחוד עם היסטוריה של דלקת בלבלב, נובעת פעמים רבות מנטיה גנטית.

חשוב לפנות בהקדם למרפאת ליפידים. הטיפול בד"כ הנו משולב - איזון הדוק וקפדני של הסוכרת, תזונה "קשוחה" מוגבלת מאד בפחמימות ושומנים וטיפול תרופתי (לעתים קרובות ביותר מתרופה אחת). לרוב ניתן להשיג איזון סביר באמצעים אלה. במקרים לא נפוצים יש צורך בטיפולי אפרזיס ("ניקוי" הדם מטריגליצרידים ע"י מכונה, המתבצע אחת לשבועיים בד"כ).

הביטוי "מבחן שומנים" אינו מוכר לי - בקש מהפקידה במרפאת הליפידים שתברר עם הרופא למה הכוונה.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה וטריגליצרידים גבוהים

שימרית
    18/01/2016

תזונה וטריגליצרידים גבוהים...
    יש להעדיף לחם מקמח מלא, קמח מלא למאפים, מאפים לא מתוקים מקמח מלא, אורז מלא, חיטה מלאה, קינואה, תירס, קוסקוס מלא, בורגול מלא, פסטה מקמח מלא.
    ויש לנמעיט באיברים פנימיים (לדוגמא, כבד, מח, טחול, לבבות, לשון),בשר שמן, כבש, אווז, ברווז.
    וכמובן ספורט בהתאם למגבלות האישיות...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרופיל שומנים - בדיקת LDLP
    זהר
    06/12/2015

שלום

האם מבצעים במרפאת הליפידים בשיבא בדיקת NMR או בדיקת ריכוז LDL-P?

מתעניין בכך עקב LDLC מחושב גבוה והיסטוריה משפחתית.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פרופיל שומנים - בדיקת LDLP

הוספת תגובה

• לזהר

ד``ר רפי ביצור
    06/12/2015

בדיקות אלה אינן מבוצעות במעבדתנו

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ד"ר ביצור. האם apob כן נכלל?

זהר
    07/12/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לזהר

ד``ר רפי ביצור
    07/12/2015

בדיקת APOB מבוצעת במעבדתנו

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה