מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אקו לבDaniel26/11/2015
שלום
בן 41
מצ"ב תוצאות בדיקת אקו לב (תמונה של התוצאות + ציטוט מהסיכום)
רציתי בבקשה הסבר על הממצאים ומשמעותם.
בטבלה המצורפת יש חריגה ב 2 פרמטרים
Septum thickness
Posterior Wall
האם יש משהו שדורש מעקב ו/או טיפול?
האם אי ספיקה מינימלית של המסתמים מצביע על בעיה או שזה ממצא מצוי אצל גבר בגילי?
מסתמים:
מסתם מיטרלי: אי ספיקה מינימלית
מסתם אאורטלי: תקין
מסתם טריקוספידלי: אי ספיקה מינימלית
מסתם פולמונרי: אי ספיקה מינימלית
סיכום:
NORMAL LEFT VENTRICULAR SIZE AND SYSTOLIC FUNCTION
NORMAL RIGHT VENTRICULAR SIZE AND SYSTOLIC FUNCTION
MILD LEFT VENTRICULAR HYPERTROPHY
HYPERCONTRACTILE LV-LEFT VENTRICLE INTRACAVITY PG=5mmHg
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל- Daniel
ד``ר רפי ביצור26/11/2015ודאי תבין כי לא ניתן במסגרת פורום אינטרנטי לתת חוות דעת על תוצאות חלקיות של בדיקה ובלא שיש את ההקשר המלא (מדוע בוצעה הבדיקה? האם יש סימפטומים? מה הממצאים בבדיקה הגופנית? האם בוצעו בדיקות נוספות?).
עקרונית:
- אי ספיקה מינימלית של המסתמים הנה בד"כ ממצא שאין לו חשיבות קלינית,
- עיבוי דופן הלב והמחיצה יכול להיות תוצאה של יתר לחץ דם ממושך, היצרות של המסתם האאורטלי (שאין לך לפי האקו), מחלות שונות של שריר הלב ועוד.
מומלץ לפנות ליעוץ פורמלי פנים אל פנים עם קרדיולוג.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך אקו לב
Daniel26/11/2015שלום
קודם כל תודה
בעבר נשלחתי לבצע אקו כמה פעמים בגלל גלי טי הפוכים.
לפני כשנתיים עשיתי אקו בגלל קוצר נשימה (ייתכן וזה היה בכלל ממקור ריאתי)
(Septum thickness - 13 (8-11
(Posterior Wall - 13 (8-11
מה משמעות הממצאים בתרגום חופשי?
הדבר הראשון זה עיבוי המחיצה הבין חדרית?
מה השני?
ומה זה:
HYPERCONTRACTILE LV-LEFT VENTRICLE INTRACAVITY PG=5mmHg
לא נראה לי שאני סובל מיתר לחץ דם, אף שבמדידות אצל אחות בקופת חולים אני מקבל ערכים גבוהים (שיורדים לאט לאט במדידות חוזרות), אך אצל הרופא במכשיר ידני כמעט תמיד תקין.
במדידות במכשיר אלקטרוני ביתי, רוב המדידות תקינות יחסית.
יש בדיקות ספציפיות שיכולות לכוון באם מדובר במחלה של שריר הלב?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהל- Daniel
ד``ר רפי ביצור27/11/2015Septum הוא אכן המחיצה הבין חדרית.
Posterior Wall הוא הדופן האחורית של החדר השמאלי
שניהם מעובים
חוזר על ההמלצה לפנות לקרדיולוג שיעריך את הצורך בהמשך בירור.
שבת שלום ובריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהל Daniel
ד``ר רפי ביצור27/11/2015הממצאים המתוארים בבדיקה הנוכחית מצביעים על עיבוי של הדופן והמחיצה יחסית לבדיקה הקודמת.
חוזר על ההמלצה לפנות לבדיקת קרדיולוג.
שבת שלום ובריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומני טראנס במזוןיצחק18/11/2015
יש לי שאלה בעיניין שומן הטראנס
ממש בכל הלחמים שאני מוצא בסופרים רשום שהם מכילים שומן טראנס
אומנם0.5 ג'ר אבל בכל זאת זה שם
אז אין לחמים ללא שומן כזה?
מה עם לחם שחור רגיל? כמה שומן טראנס יש בו?
וגם בכל הסלטים שעל המדפים יש שומני טראנס, אני לא יכול למצוא סלט בקופסא ללא השומן הזה?
אפילו בשיבולת שועל, קינואה, בכל דבר ממש.
כולל לחמים שנחשבים כלחמי בריאות לסוכרתיים.
אני לא רוצה לצרוך את השומן הזה אבל אני רואה שהוא נמצא בכל הגבינות, לחמים ועוד, אז מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליצחק
ד``ר רפי ביצור26/11/2015שומני טראנס מצויים אך ורק במזונות מעובדים. לכן, לא סביר שיש שומני טראנס בשיבולת שועל או קינואה.
לדעתי, לפחות בחלק מהמזונות מה שאתה רואה הוא "<0.5 גר'" או "פחות מ- 0.5 גר'" שמשמעו בד"כ שאין כמות משמעותית של שומני טראנס. ניתן לצרוך מזונות אלה ללא חשש.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היצרות אפשרית ופעימות מוקדמותאריה18/11/2015
שלום ד'ר אני בן 57, יש לי MVP וסובל מפעימות מוקדמות מזה מספר שנים, לפני שנה עברתי רפרוף פרוזדורים, שאחריו קיבלתי טיפול בטומבקור 100 ליום,ו חצי מ1.25 קרדילוק ליום, כלומר6.2 יש לי היצרות 25% באחד הקרוטידים עד לאחרונה מאוד הקפדתי על תזונה כמעט ללא בשר ושומן לאחרונה התחלתי לאכול יותר בשר ופחות לשים לב לזה עם זאת אני מרגיש התגברות בפעימות המוקדמות ,שבאות בשרשרת וזה מפחיד אותי ,
אני מניח שישנה אולי היצרות בכליליים שאני לא מודע לה השאלה שלי היא,
האם, כשהיצרות באחד מכלי הדם של הלב, מיתקדמת, האם זה יכול ליצור הגברה בכמות הפעימות המוקדמות שקיימות? או שהיתקדמות בהיצרות עשויה לגרום הפרעת קצב כלשהיא? איך ניתן לדעת אם קיימת היתקדמות כזו? האם היתקדמות בהיצרות בעורקי הלב נותנת סימנים בשינויי קצב לב? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאריה
ד``ר רפי ביצור26/11/2015ודאי תבין כי זהו בדיוק סוג השאלות שלא ניתן לענות עליהן במסגרת פורום אינטרנטי.
פעימות מוקדמות יכולות להיגרם מסיבות רבות. מומלץ בחום לגשת לבדיקה פורמלית פנים אל פנים עם קרדיולוג שעל סמך שיחה עמך, בדיקה גופנית והבדיקות שביצעת יעריך את הצורך בבירור או טיפול.
בלי קשר - לאור ההיצרות בקרוטידים יש לוודא שכל גורמי הסיכון אצלך (סוכרת, יתר לחץ דם, כולסטרול ושומני הדם, עישון, תזונה וכו') מאוזנים בצורה אופטימלית.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות שומנים בדםעדי18/11/2015
בדיקות שלי של שומנים בדם, האמת קצת מטריד אותי ומתסכל.
אני בתוכנית של ירידה במשקל,8-10 ק"ג מיותרים שסחבתי מהלידה (ירדתי 3 ק"ג בינתיים)
אני בת 39
אמא ל5, האם זה מדאיג ומצריך טיפול תרופתי
אציין שאני לא מרבה לאכול שומנים/מטוגנים/ אוכל מעובד, משתדלת לאכול בריא..
ואלה התוצאות: CHOLESTEROL 221.5
TRIGLYCERIDES 141
CHOLESTEROL HDL 44
CHOLESTEROL LDL149
NON HDL CHOLESTEROL 178 (לפני שנה בערך 189)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעדי
ד``ר רפי ביצור18/11/2015הצורך בטיפול נקבע עפ"י הערכת הסיכון למחלת לב. הערכת סיכון זו מתבססת על מכלול הנתונים הכוללים גיל, מין, עישון, לחץ-דם, סוכרת, ערכי שומני הדם השונים, סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר ועוד - נתונים אותם לא ציינת. לעתים, כאשר המצב "גבולי", אנו נעזרים גם בבדיקות נוספות.
אציין גם שבהנקה רמת הכולסטרול נוטה לעלות.
בהנחה שאין גורמי סיכון כנ"ל - איני רואה צורך בטיפול תרופתי. תזונה בריאה, פעילות גופנית סדירה והימנעות מעישון - מומלצים בחום תמיד. השפעתם על רמת הכולסטרול בד"כ אינה גדולה, אך השפעתם על הבריאות עצומה.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמות כולסטרול בזמן הנקהאני16/11/2015
שלום, הבנתי שבתקופת הריון והנקה רמת הכולסטרול עולה.
מהי רמת הכולסטרול המקסימלית התקינה בתקופת הנקה? אני מניקה שלוש פעמים ביום, ילדה בת שנתיים.
עשיתי בדיקות דם ורמות הכולסטרול שלי הן כאלה:
כולסטרול - 233
טריגליצרידים - 75
HDL - 59
Non-HDL -174
Ldl - 160
האם הכולסטרול גבוה, או סביר לתקופת הנקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדפנה
ד``ר רפי ביצור16/11/2015אם אין לך גורמי סיכון למחלות לב כגון סוכרת, יתר לחץ דם ועישון - הרמה סבירה לתקופת ההנקה ואינה מצריכה טיפול או הפסקת ההנקה. אורח חיים בריא (תזונה, פעילות גופנית) - מומלץ בחום תמיד ולכולם.
מומלץ לחזור על בדיקת שומני הדם כ- 3 חודשים לאחר סיום ההנקה.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנות מזון במגשיותאביגדור09/11/2015
בן 60 , התחלתי לקבל מהרווחה מישלוחי מנות של ארוחות במגשיות שניתן לחמם במיקרו אחת לשבוע הם מגיעים עם המגשיות הקפואות סובל מ, יתר שומני דם , יתר לחץ דם, מקבל טומבקור וקרדילוק ללב ולוקח מיקרופירין יש היצרות 25% באחד הקרוטידים בצוואר השאלה שלי בכללי, היות ואני לא יודע במה מישתמשים שם להכנת המזון למשל רוטב לאיטריות או שאר המרכיבים, לא ברור האם יש בהם שומני טראנס וכו' האם סידור כזה של הארוחות, רפואית, הוא בטוח, או שלאורך זמן עלולות לצוץ בעיות בריאות, כמו למשל מסיבת שימוש בשומן טראנס, למשל ,במידה ויש את זה באוכל המוכן הזה? איך רצוי להיתיחס לזה? האם עדיף לוותר על המגשיות ולאכל מה שיש בבית ? אני מעריך את העזרה, אבל לגמריי דואג ורוצה לאכל בריא בלבד תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאביגדור
ד``ר רפי ביצור09/11/2015ודאי תבין כי לא אוכל לחוות דעה על מזון שאין לי כל פרטים לגביו.
מציע לפנות לחברה המספקת את המזון ולקבל פרטים. אני מקווה שתמצא כי המזון אכן עומד בסטנדרטים בריאותיים ראויים.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת דםאייל04/11/2015
שלום,
אשמח לפענוח תוצאות הבדיקה לאחר מספר שנים שלא בוצעה בדיקה,
בן 35, רזה, מרגיש טוב, בלי גורמי סיכון ובלי היסטוריה. מזה שנה לא מבצע פעילות גופנית.
האם רמת הכולסטרול שלי גבוהה/גבולית? כמה היא המומלצת בשבילי?
תודה,
אייל
CHOLESTEROL 198.7 mg/dl
TRIGLYCERIDES 75 mg/dl
CHOLESTEROL- HDL 56 mg/dl
CHOLESTEROL-LDL calc 127.8 mg/dl
GLUCOSE 94 mg/dl* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאייל
ד``ר רפי ביצור04/11/2015אם אכן אין גורמי סיכון למחלות לב וכלי דם, איני רואה צורך בטיפול תרופתי.
תזונה בריאה ופעילות גופנית סדירה מומלצים תמיד.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת מיפוי לבענת27/10/2015
בעלי בן 64 סובל מעודף משקל, עשה לפני כמה שנים קיצור קיבה, סוכרתי 2, בעבר צונתר. שוב מרגיש קושי בנשימה בעיקר כשעולה מדרגות, ובזמן הליכה.
תוצאת מיפוי לב: הודגמו פגמי מילוי קבועים בדופן תחתונה מתאים לארטיפקט על רקע בטן שמנה.
הפרפוזיה ליתר הדפנות תקינה.
ללא עדות לאיסכמיה לאחר מאמץ בינוני ובדופק מטרה.
בעבר כשעשה צינתור הרגיש יותר טוב. מה דעתך על הנ"ל?? תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לענת
ד``ר רפי ביצור27/10/2015ודאי תביני כי זהו בדיוק סוג השאלות שלא ניתן לקבל לגביהן תשובה בפורום אינטרנטי.
אמנם בתשובת המיפוי שצירפת לא פורטו ממצאים המצביעים על היצרות בעורקי הלב, אבל ההחלטה על צורך בצינתור, בדיקות אחרות או טיפול אחר אינה מתבססת אף פעם על תשובה חלקית של בדיקה אחת. חשוב שיבדק ע"י קרדיולוג שינחה אותו לגבי המשך הבירור והטיפול.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומנים בדםנועה26/10/2015
אני בת 25, עושה ספורט באופן קבוע.
לאחרונה עשיתי בדיקת דם ואלה התוצאות:
טריגליצרידים - 99
כולסטרול - 244
HDL - 99
LDL - 125
non HDL cholesterol - 145
אמי בת 63 נוטלת סטטינים עקב ערכי כולסטרול גבוהים, ללא מחלות נוספות.
האם יש צורך בטיפול תרופתי? שינוי תזונה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנועה
ד``ר רפי ביצור26/10/2015אם אין כל גורמי סיכון למחלות לב (סוכרת, יתר לחץ דם, עישון, סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר) - התוצאות תקינות ואיני רואה צורך בטיפול תרופתי.
תזונה בריאה, פעילות גופנית סדירה והימנעות מעישון - מומלצים בחום תמיד.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- SOMTING925/10/2015
יש בעיה לאכול דברים ( עוגיות וכאלה ) שכתוב על זה
- כמות חומצות שומן הטרנס
פחות מ 0.5* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבחורה
ד``ר רפי ביצור25/10/2015מבחינת שומן הטרנס - אין בעיה
צריך להתחשב גם במרכיבים האחרים (סוכר, קלוריות....)
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום, 2 שאלותאוהד24/10/2015
1. מה יותר מסוכן לגוף - לשתות אלכוהול פעמיים-שלוש בשבוע, או לאכול אוכל לא בריא בלי לעשות ספורט? (אוכל בחוץ, מטוגנים, מתוקים וכו').
ברור לי ששניהם מסוכנים לגוף, אבל רק רציתי לדעת מה יותר מסוכן מביניהם ומה יכול לגרום יותר נזק לטווח הארוך.
2. אני בן 26, לא אוכל בריא (הרבה מטוגנים, אוכל בחוץ, מתוקים, בלי פירות, הרבה דברים משמינים, לא אוכל מסודר וכו') , ואני לא עושה ספורט בכלל.
עשיתי לפני שבוע בדיקות דם והכל תקין. אני שוקל 60 קילו.
השאלה שלי- יכול להיות בגלל כל האוכל שאני אוכל שיש לי נזק בגוף שכרגע לא רואים בבדיקות דם וזה יבוא לידי ביטוח רק בעוד כמה שנים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאוהד
ד``ר רפי ביצור24/10/20151. מה יותר מסוכן לגוף - לשתות אלכוהול פעמיים-שלוש בשבוע, או לאכול אוכל לא בריא בלי לעשות ספורט? (אוכל בחוץ, מטוגנים, מתוקים וכו').
- תזונה לקויה וחוסר פעילות גופנית מזיקים מאד בטווח הארוך, וכרוכים בסיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם, סרטן ועוד. לגבי האלכוהול - אם מדובר במה שמכונה "שתיה חברתית", דהיינו משקה-שניים ולא שתיה לשכרה - אין בכך נזק, ככל הנראה.
2. יכול להיות בגלל כל האוכל שאני אוכל שיש לי נזק בגוף שכרגע לא רואים בבדיקות דם וזה יבוא לידי ביטוח רק בעוד כמה שנים?
- החדשות הרעות: אכן הנזק מתחיל להצטבר כבר כעת. החדשות הטובות: זה עדיין הפיך. שיפור בתזונה, פעילות גופנית סדירה והימנעות מעישון ימנעו את הסיבוכים בעתיד.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דםאילנה14/10/2015
שלום
קיבלתי תוצרות hdl 69
Ldl 183.4
Triglycerides 113
Transferrin 254
אני בת 56
ולפני חודש אחי עבר 2 צינטורים .
האם מומלץ ילקחת ביסטמינם ?
ותרופה להורדת שומנים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאילנה
ד``ר רפי ביצור14/10/2015הצורך בטיפול נקבע עפ"י הערכת הסיכון למחלת לב. הערכת סיכון זו מתבססת על מכלול הנתונים הכוללים גיל, מין, עישון, לחץ-דם, סוכרת, ערכי שומני הדם השונים, סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר ועוד - נתונים שאת חלקם לא ציינת. לעתים, כאשר המצב "גבולי", אנו נעזרים גם בבדיקות נוספות.
לאור ערכי הכולסטרול ה"רע" (LDL) הגבוהים והסיפור המשפחתי של מחלת לב - ממליץ לפנות לרופא המשפחה להערכת סיכון מסודרת והחלטה מושכלת על הצורך בסטטינים - מאד יתכן שיהיה בכך צורך. אם ישארו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימבקסוןיהודה29/09/2015
שלום.אני בן 35 לוקח כל ערב סימבקסון 40 מג עקב ערכים גבוהים של כולסטרול.האם הכדור גם מוריד ערכים של טרגלצירידם?ועוד שאלה בבקשה אני מקפיד לקחת כל ערב לקחת את הכדור.אבל לצערי לא מצליח להקפיד על שעה קבועה.זה פוגע בטיפול? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליהודה
ד``ר רפי ביצור29/09/2015סטטינים (כגון הסימבקסון שאתה נוטל) יכולים להוריד מעט את רמת הטריגליצרידים, אך בדרך כלל לא במידה רבה. לעומת זאת, שינוי באורח החיים (תזונה בריאה, במיוחד כזו המוגבלת בפחמימות פשוטות ופעילות גופנית סדירה) יכול להביא לירידה משמעותית מאד ברמת הטריגליצרידים.
נטילת הכדור מדי ערב, גם אם לא בדיוק באותה השעה, היא בסדר ואינה פוגעת ביעילות הטיפול.
מועדים לשמחה ובריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלסטרול גבוהראמי07/09/2015
שלום רב
אני בן 40 גובה 1.75 לא מעשן ,עם שומן בבטן (כרס) לאחרונה בצעתי בדיקות דם אוכל ממתקים במידה "בינונית גבוה" ולהלן התוצאות?
LDL - 163 ................................שנה שעברה היה 143
HDL-37 ...................................שנה שעברה היה 37
כלוסטורול כללי - 228 ..................שנה שעברה היה 206
שומנים בדם - 130 .....................שנה שעברה היה 45
פוליק אסיד- 80
ושאר הבדיקות לפי הנראה בגבולות ....
רופא המשפחה הציע לי טיפול להורדת הכלוסטרול בתרופה בשם "תוריד 40 " למשך 3 חודשים ,לאחר מכן אם נראה תוצאה טובה אז נוריד מינון ל "תוריד 20 ".....
אציין שבעבר עשיתי ספורט "הליכה של שעה" לא באופן סדיר וזאת עקב לימודים אקדימיים ......עקב התוצאות אני רוצה להקפיד על ספורט סדיר.
השאלות לכבוד הרופא:
מה דעתך בכלל על הבדיקות?
מה דעתך על הטיפול המוצע ע"י הרופא המשפחה?
מה הן המלצותך?
אודה לך רבות........* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היסטוריה במשפחה
ראמי07/09/2015שכחתי לציין שאבא שלי עבר אירוע לב בגיל 56 שהוביל גם לניתוח מעקפים וזאת לפני כ 20 שנה................................................היה ברוך השם ע"י הקפדה בהכל בריא יחסית......
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלראמי
ד``ר רפי ביצור08/09/2015הצורך בטיפול נקבע עפ"י הערכת הסיכון למחלת לב. הערכת סיכון זו מתבססת על מכלול הנתונים הכוללים גיל, מין, עישון, לחץ-דם, סוכרת, ערכי שומני הדם השונים, סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר ועוד - נתונים שאת חלקם לא ציינת. לעתים, כאשר המצב "גבולי", אנו נעזרים גם בבדיקות נוספות.
בהנחה שאין יתר-לחץ דם, סוכרת או גורמי סיכון נוספים פרט להיסטוריה המשפחתית: בשלב הראשון מומלץ בחום לאמץ תזונה בריאה (רצוי בהנחיית תזונאי/ת) ולעסוק בפעילות גופנית באופן סדיר (לאחר קבלת אישור מרופא המשפחה). ניתן לחזור על בדיקת הדם לאחר 3 חודשים על מנת לראות האם חל שיפור.
לאור מחלת הלב בגיל צעיר באביך (האם יש מקרים דומים נוספים במשפחה?) יש מקום לשקול בירור מעמיק יותר של הסיכון ללקות במחלת לב ולשקול טיפול בסטטינים, כגון זה שהוצע לך ע"י רופא המשפחה. מומלץ לפנות לייעוץ פנים אל פנים במרפאת ליפידים.
שנה טובה ובריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תלות LDL במזוןסטודנט04/09/2015
שלום.
אני רוצה לברר משהו לגבי השפעת אוכל(וגורמים אחרים) על רמות ה LDL.
לפני שנתיים התוצאה יצאה 137, וכמובן גם סך הכולסטרול גבוה מ 200. באותה שנה הדיאטה שלי היתה מורכבת מהרבה פיצה, שווארמה, המבורגרים. גם עליתי איזה קילו שומן, כנראה.
שמונה חודשים אחרי זה, כשאני מוריד את רב הג"אנק פוד, הLDL יצא 121.
לפני שבוע הLDL היה 94.
לא היו שינויים משמעותיים במשקל גוף, אני מתאמן 3 פעמים בשבוע על כח, כמעט ללא קרדיו. הHDL תמיד נע סביב 62, הטריגלצירידים - 50-65.
האם הבדל משמעותי כזה יכול לנבוע מזה, שלפני הבדיקה האחרונה פספסתי ארוחה, מכיוון שחזרתי אחרי משמרת לילה ולא אכלתי בצהריים?
באופן כללי, האם האופן כזה ניתן "לרמות" את הרופא, כשרב הזמן אתה אוכל לא טוב, ורק יום - יומיים לפני הבדיקה מוריד את רב השומן החי?
תודה.
(בן 33, ללא בעיות בריאות ידועות, ללא משקל יתר)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסטודנט
ד``ר רפי ביצור06/09/2015שאפו על השינוי באורח החיים והתוצאות היפות!
השינויים קורים בטווח זמן של שבועות וחודשים ולכן לא ניתן "לרמות" את הרופא בהקפדה משך יומיים (ד"א - למה לרמות את הרופא? הוא אמור להיות בצד שלך ולטובתך!)
שנה טובה ובריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
סטודנט06/09/2015השינוי לא היה קשה בשבילי, לא אמור להיות קושי בהפסקת לאכול זבל(אם כי מדי פעם פיצה או שווארמה אני עדיין אוכל, אבל לא כל יום), גם הרופא לא אמר לי לעשות דיאטה, פשוט לא אהבתי את הצבע האדום ליד התוצאות. :)
אני כמובן לא רוצה לרמות את הרופא, אבל נראה שהבנת את שאלתי וענית עליה.
תודה רבה, שבוע טוב. :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)