מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ערכים של שומנים בדם כיצד לשפר המצבסשה19/04/2016
שלום - בבדיקת דם שעשו לי נמצאו ערכים כדלקמן -
קולסטרול - 228
טריגליצרידים - 67
HDL - 71
NON HDL - 157
LDL - 144
מה עלי לעשות כדי לשפר את המצב...
לציין שכמעט שאיני אוכלת בשר שומני
תודה סשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסשה
ד``ר רפי ביצור19/04/2016ראשית, יש להקפיד על תזונה בריאה (רצוי בהנחיית תזונאי/ת), פעילות גופנית סדירה (לאחר קבלת אישור מרופא/ת המשפחה) והימנעות מעישון. דברים אלה נכונים לכולם והשפעתם על הבריאות בכלל ועל בריאות הלב בפרט - עצומה.
מעבר לכך, הצורך בטיפול תרופתי נקבע עפ"י הערכת הסיכון למחלת לב. הערכת סיכון זו מתבססת על מכלול הנתונים הכוללים גיל, מין, עישון, לחץ-דם, סוכרת, ערכי שומני הדם השונים, סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר ועוד - נתונים שאת רובם לא ציינת. לעתים, כאשר המצב "גבולי", אנו נעזרים גם בבדיקות נוספות.
מציע לפנות לרופא המשפחה להערכת סיכון מסודרת. אם יישארו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים.
חג שמח ובריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטרול רע ולחץ דם המשך0000000000000לימור09/04/2016
כשמדברים על גורמי סיכון נוספים למה מתכוונים ? אין בעיית לב במשפחה.
יש לי לחץ דם מקבלת טיפול והוא סביר כמו שרשמת. יש לי BMI30 ועכשיו כולסטרול רע.
האם מצריך טיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללימור
ד``ר רפי ביצור09/04/2016ה- BMI מרמז על אפשרות לשפר את גורמי הסיכון (יתר לחץ דם ושומני הדם) בעזרת שינוי אורח החיים (תזונה ופעילות גופנית).
בגילך, אם פרט ליתר לחץ דם מאוזן אין גורמי סיכון נוספים (מחלת לב, סוכרת, עישון, סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר), מציע לעשות מאמץ בכיוון זה, ואם אין שיפור לאחר מס' חודשים - לשקול שוב את הצורך בטיפול תרופתי.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטרול רע גבוה ולחץ דם0000000000000לימור08/04/2016
ד"ר שלום
אני בת 42 עם יתר לחץ דם מטופלת בנורמיטן 25 מ"ג פעמיים ביום עדיין לחץ הדם לא ממש מאוזן בממוצע הוא 135/85ביצעתי בדיקות דם
סוכר 85
שומנים בדם 137
כולסטרול טוב 55
כולסטרול כללי 219
Non-HDL Cholesterol 164
LDL-Cholesterol
137.8 mg/dl
בדיקות קרישה PT (Seconds 14.3
I.N.R 1.1
PTT 30.4
האם הבדיקות האלה תקינות? כולסטרול? האם מגדיל סיכון בגלל לחץ דם?
ואיך הלחץ דם?
ם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללימור
ד``ר רפי ביצור09/04/2016לחץ הדם סביר
רמת הכולסטרול ה"רע" (LDL) גבולית. אם יש גורמי סיכון נוספים (עישון, סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר) יש מקום לשקול טיפול תרופתי. אם לא - לא בטוח שצריך. תזונה בריאה ופעילות גופנית סדירה מומלצים בחום תמיד.
ממליץ לפנות לרופא המשפחה להערכה מסודרת ואם יישארו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צום לפני בדיקת רמות שומנים בדםיואב04/04/2016
שלום
1.מה הסיבה שצריך צום לפני בדיקת רמות שומנים בדם?
הרי המצב "הטבעי" שלנו הוא שאנחנו לאורך היום לא בצום, ממילא רמות השומנים גבוהות כל הזמן, אז המצב הרגיל אמור לשקף אובייקטיבית את המצב יותר מאשר בצום, לא כך?
2. מקובל שלפני בדיקת שומנים יש צורך בצום של 12 שעות, ולגלוקוז 8.
בתיאוריה, אם אדם יצום יותר מ 12 שעות לפני הבדיקה, רמות השומנים יהיו עוד יותר נמוכות? (כנ"ל לגבי הסוכר)
3. בבדיקות לרמת הסוכר יש גם אפשרות לבדוק רמה ממוצעת של 3 חודשים אחרונים, לרמות שומנים אין בדיקה שכזו. אז בדיקה אקראית משקפת רק נכון להיום? כלומר יכול להיות שאדם עושה דיאטת שומנים שבוע שבועיים לפני הבדיקה והתוצאה תהיה סבירה, אף שלפני הדיאטה הוא אכל שומנים רבים במשך חודשים?
תודה מראש על המענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליואב
ד``ר רפי ביצור04/04/2016שאלה מצוינת.
מבין כל מרכיבי בדיקת השומנים בדם, היחיד שמושפע ישירות משמעותית מצום הם הטריגליצרידים. מכיוון שברוב המעבדות (כולל בקופות החולים) רמת ה- LDL אינה נמדדת ישירות אלא מחושבת באמצעות נוסחה הכוללת גם את רמת הטריגליצרידים, יכולה להיות השפעה עקיפה של צום גם על רמת ה- LDL. במעבדות המודדות את רמת ה- LDL באופן ישיר (כמו מעבדתנו ב"שיבא"), אין לכך חשיבות.
לכן, יש הסבורים שכדי למנוע את הצורך בצום יש להתחשב בערך הנקרא NON-HDL - ערך מחוושב של ערך הכולסטרול הכללי ממנו מפחיתים את ערך ה- HDL. ערך זה מבטא את רמת הכולסטרול בכלל החלקיקים היכולים לגרום לטרשת עורקים (LDL וחלקיקים נוספים), ערך שאינו מושפע מצום ומבטא את המצב ה"טבעי".
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם שינוי מינון סטטין משפיע גם על הלביצחק01/04/2016
שלום ד'ר
האם כאשר מינון הליפיטור הועלה, ואז הופיעו כאבי שרירים, עשוי גם להופיע פרפור פרוזדורים? יש קשר בין הדברים? אני שואל היות וכאשר מופעים כאבי שרירים סימן שישנו אפקט שלילי של הסטטין על השרירים והיות והלב הוא גם שריר, האם הוא יכול להגיב בהפרעת דופק כמו פרפור פרוזדורים או רפרוף שלהם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליצחק
ד``ר רפי ביצור03/04/2016שריר הלב שונה משרירי השלד. הסטטינים אינם משפיעים על שריר הלב ואינם גורמים לפרפור פרוזדורים.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אזטרול ועובי הרובד הטרשתי שנמדד במחקר חשוב שפורסםיעקב31/03/2016
שלום שוב
במידה ויש בעיה להכנס לקישור שצירפתי העתקתי משם את הקטעים הרלוונטים אליהם היתכוונתי בשאלותיי
ואלו הקטעים-
מאת: רן קורנובסקי,
מנהל המערך הקרדיולוגי ומכון הצנתורים-מרכז רפואי רבין, בתי החולים בילינסון והשרון-פתח תקוה. יו׳ר החוג לקרדיולוגיה התערבותית באיגוד הקרדיולוגי
בפעם השנייה בתוך שנה תרופה חדשה שנועדה להתערב במנגנון הייצור של הכולסטרול ופינויו מהדם אינה עונה על הציפיות. אבל האכזבה הגדולה באמת טמונה בכך שיצרניות התרופה לא טרחו לדווח על כך לציבור במשך יותר משנה
המאבק בכולסטרול ממשיך לעשות כותרות. רק לפני שבועות מעטים פירסם האיגוד האירופי לקרדיולוגיה הנחיות חדשות, שלפיהן יש לשאוף להורדת רמת הכולסטרול בדם לערכים נמוכים בהרבה מאלה שנחשבו לתקינים זה זמן רב. עכשיו מתברר, כי לפחות אחת התרופות החדישות להורדת רמת הכולסטרול ולמניעת טרשת עורקים כנראה אינה יעילה כפי שקיוו מפתחיה.
מסקנה זו עולה ממחקר המכונה ENHANCE, שבוצע בארצות הברית. מחקר התברר כי ויטורין - המשלב סימוביל ואיזיטרול - היה יעיל מעט פחות במניעת טרשת מסימוביל לבדו, זאת אף שגרם לירידה חדה יותר ברמת הכולסטרול בדם. במחקר נמדד עובי השכבה הפנימית של דופן העורק באמצעות סונאר. החוקרים מצאו, כי בקבוצה שטופלה בסימוביל השתנה עובי דופן העורק ב-0.006 מילימטר בערך, ואילו בקבוצה שטופלה בוויטורין השינוי שנמדד היה 0.011 מילימטר. המשמעות ברורה: בחולים שטופלו בוויטורין, הרובד הטרשתי שהתפתח בדופן העורק היה כמעט כפול בהשוואה לחולים שקיבלו סימוביל. ממדי ההתקדמות של הטרשת בשתי הקבוצות היו מתונים למדי.
השאלה מדוע זה קורה? האם יודעים כבר את הסיבה להכפלת הרובד תחת אזטרול?
יש תחליף לאזטרול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - שכחתי לציין בהמשך לשאלה הקודמתספיר29/03/2016
שכחתי לציין שהסוכר שלי עומד על 100-110 אחרי 15 שעות צום..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לספיר
ד``ר רפי ביצור30/03/2016תוצאה זו רק מחזקת את הצורך בשיפור אורח החיים - תזונה בריאה (רצוי בהנחיית תזונאי/ת) ופעילות גופנית סדירה.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות שומנים בדם- עזרה בבקשה!ספיר29/03/2016
שלום דר', אני בת 19, במשקל 55 ק"ג, ולפני יומיים עשיתי בדיקות דם ואלו התוצאות:
Colesterol- 218
Triglyceriders- 113
HDL-Colesterol- 45
NON-HDL-Colesterol- 173
LDL-Colesterol- 150.6
ראיתי שכמה ערכים חורגים מהנורמה.. רציתי לשאול אם זה הגיוני בגילי ערכים כאלה ומה ניתן לעשות עם זה הלאה..(שינוי תזונה, ספורט, טיפול תרופתי..)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לספיר
ד``ר רפי ביצור30/03/2016בגילך, אם אין גורמי סיכון למחלות לב וכלי דם (עישון, סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר, סוכרת, יתר לחץ-דם) - איני רואה צורך בטיפול תרופתי.
פעילות גופנית סדירה, תזונה בריאה והימנעות מעישון - מומלצים בחום תמיד.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התאמת כדור ללחץ דם.שגב29/03/2016
סובל מלחץ דם שנים רבות, נטלתי אמלודיפין- 10 מ"ג (מחוסמי תעלות הסידן)שאיזן את ה-ל"ד ,
לאחרונה גילו בדמי חוסר ויטמין D בכמות גבוהה,
קיבלתי ויטמין D בטיפות, הויטמין גורם לי לכאבי שרירים חזקים ,בעבר גם סידן וויטמין E גרמו לאותם כאבים .
לפי בקשתי הרופא החליף את האמלודיפין ל-קנדור(מקבוצת ARB ),
זה יותר מחודש שאני לוקח 32 מ"ג קנדור ביום,
כאבי שרירים אין לי ,גם אם אני נוטל סידן וויטמין D ביחד ,בנוסף ההתאוששות של הגוף מהירה יותר עם הקנדור לאחר פעילות גופנית.
אלא שיש בעיה עם לחץ הדם,לחץ הדם שלי עומד על-85-95/150 ומידי פעם הלחץ הסיסטולי עולה גם ל-160.
שתי שאלות:-
א.האם ניתן להעלות את המינון של הקנדור בלי תופעות לוואי ?.
ב.האם הכדורים מאותה משפחה (אבל מקבוצת ACEI ) יכולים לתת ערכי ל"ד נמוכים יותר?.תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשגב
ד``ר רפי ביצור30/03/2016מינון הקנדור שאתה מקבל הוא בד"כ המינון המקסימלי בו אנחנו משתמשים.
יתכן, אך לא כלל בטוח, שמעכבי ACE יתנו איזון טוב יותר של לחץ הדם. סביר יותר לנסות שילוב של שתי תרופות.
מומלץ לפנות לרופא המטפל, ואם יישארו שאלות - למרפאת יתר לחץ דם.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר ביצור -תודה רבה.
שגב30/03/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר לעשות סי טי עם חומר ניגוד כשלוקחים סימבקסוןמירי28/03/2016
או שצריך להפסיק קודם.
ערב טוב
ותודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למירי
ד``ר רפי ביצור28/03/2016אין צורך להפסיק וניתן לבצע את הבדיקה.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם סירקדין גורם להפרעות קצב?שגב24/03/2016
סובל מ-י.ל.ד, הפרעות קצב והפרעות שינה,
נוטל קונדור-32 מ"ג,טמבוקור-200 מ"ג(2X 100 ביום),קסנקס-0.5 מ"ג.
לחץ הדם מאוזן ופרט לפעימות מוקדמות בודדות לא היו הפרעות קצב.
לפני 3 שבועות רשם לי נוירולוג מומחה לשינה סירקדין 2 מ"ג לתהליך גמילה מה קסנקס,
מס' ימים לאחר נטילת הסירקדין התחילו להופיע הפרעות קצב למרות נטילת הטמבוקור.
האם הסירקדין יכול לגרום להפרעות הקצב?.
בעלון לצרכן של הסירקדין כתוב שהתרופה עלולה לקרום ל-"דפיקות לב" לעיתים נדירות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשגב
ד``ר רפי ביצור24/03/2016סירקדין לא אמור לגרום להפרעות קצב.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטרול גבוה וטריגליצרידים גבוהיםיעלה17/03/2016
בשנים האחרונות חלה עלייה בכולסטרול והטריגליצרידים שלי והכבד היה מאוד שומני.
לקחתי סטטינים מס' חודשים, אך הם גרמו לי להחרפה בכאבי פרקים ושרירים (יש לי תשישות כרונית קשה) ולכן עשיתי לפני כחצי שנה שינוי משמעותי בתזונה שלי ובהדרגה חלה ירידה במשקלי וגם הכבד הפך לפחות שומני.
אך בבדיקות דם האחרונות הכולסטרול עלה ל-290 והטריגליצרידים 310.
כיצד יתכן שהכבד הגיב לדיאטה ובכל זאת השומנים בדם עלו?
מהי המלצתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעלה
ד``ר רפי ביצור17/03/2016צריך לבדוק כמה דברים:
- האם יש סוכרת? אם כן, האם מאוזנת?
- האם יש הפרעה בתפקודי הכליות או הפרשת חלבון בשתן?
- מה סוג התזונה שאת אוכלת?
- האם את עוסקת בפעילות גופנית?
- האם תפקודי בלוטת המגן תקינים?
ועוד..
ממליץ לפנות לרופא המשפחה, ואם יישארו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליעלה
ד``ר רפי ביצור17/03/2016האם נבדק המוגלובין A1c (מדד לרמת הסוכר הממוצעת ב- 3 החודשים האחרונים)?
במגבלות ה"יעוץ" האינטרנטי:
אם תפקודי הכליות תקינים, A1c לא מעיד על סוכרת ואין חלבון בשתן - מומלץ לפנות למרפאת ליפידים לשקילת הצורך בטיפול תרופתי והתאמת טיפול אם צריך.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ועוד שאלה אחת בבקשה
יעלה17/03/2016האם ישנם מצבים שרמת הכולסטרול וטריגליצרידים הגבוהים מקורם בגנטיקה, בלי קשר לתזונה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליעלה
ד``ר רפי ביצור17/03/2016בודאי שיכולה להיות נטיה גנטית.
עם זאת, גם כשקיימת נטיה גנטית, לאורח החיים יש חשיבות גדולה, בעיקר בנוגע לרמת הטריגליצרידים.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה סטטין עדיף במקרה שעם ליפיטור 40 הופיעו כאבי שרירים?גבריאל15/03/2016
שלום רב לרופא
אני בן 60 ,מקבל טיפול ליתר לחץ דם ליתר שומני דם, יש לי צניחת מסתם מיטראלי מינימלית, ליפני שנתיים גילו אצלי היצרות בעורק הצוואר בשיעור של 30% לכן אני במעקב אצל נוירולוג ומבצע בדיקת סונאר אחת לשנה, הייתי עד עכשיו עם ליפיטור במינון 20 מג' וה LDL היה נמוך מ70 אבל בזמן האחרון ,ללא שום שינוי בתזונה , וללא שינוי בלקיחת התרופה, ( מקפיד מאוד ולא מפספס אף יום) למרות הכל הLDL עכשיו הוא 90, הליפיטור הועלה ל40מג' והופיעו כאבי שרירים ברגליים תחושות של מוקדים קשיחים בתוך השרירים, אני מניח שזה בגלל העלאת המינון, האם החלפה של הליפיטור ל קרסטור במינון שיקביל ל40 ליפיטור, עשויה לשנות את תמונת כאבי השרירים? כלומר האם למרות שקרסטור יותר פוטנטי מליפיטור, יתכן שלא יופיעו כאבי שרירים עם הטיפול איתו?
הייתי מעדיף שלא להוסיף אזטרול, לפי מה שכותבים הקרדיולוגים בכתבות כאן בארץ על תרופה זו, שטיפול תחתיה מגדיל את עובי הרובד הטרשתי,למרות ירידת ה LDL,ולא מבינים עדיין למה זה קורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגבריאל
ד``ר רפי ביצור16/03/2016ניתן בהחלט לנסות קרסטור ומאד יתכן שלא יהיו כאבי שרירים.
לגבי האזטרול - כבר מזמן הוכח שלא כך הדבר. במחקר גדול מאד הראו כי תוספת אזטרול לסטטין מסייעת בהפחתת הסיכון למחלות לב, כך שאפשרות נוספת היא מינון נמוך של ליפיטור או קרסטור עם אזטרול.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הם קיים קשר כלשהוא בין העלאת מינון...יניב13/03/2016
שלום דר'
האם העלאת מינון סטטין כמו ליפיטור נניח מ20מג' ל40 מג' ,יכול להוות טריגר לרפפרוף פרוזדורים ? וכן לגביי קרסטור 20 או 40 מג' האם סטטין זה או העלאת מינון בתרופה זו ,עשוי להוות גורם מזרז או מסייע להופעת רפרוף פרוזדורים? יש קשר כלשהוא שם או שאין?
בכבוד רב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליניב
ד``ר רפי ביצור13/03/2016אין קשר.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות אקו במאמץ לאחר אקו רגילשרי24/02/2016
שלום
בת 66, סובלת מיתד לח"ד ומטופלת בתרופות (כנראה לא מאוזנת כמו שצריך), וכן בסכרת ומקבלת גלוקופז'.
רופאת המשפחה שלחה אותי לאקו לפני כמה זמן בגלל הלחץ דם, ועקב התוצאות שהיו היא ביקשה שאהיה במעקב קרדיולוגי.
מבחינת תלונות אין כאבי חזה, אלא רק מה שמרגיש קוצר נשימה במאמצים (אולי גם בגלל עודף משקל)
הקרדיולוג שלח לאקו במאמץ.
מצ"ב האקו הרגיל עם הממצאים, וכן תוצאות האקו במאמץ.
עד שיגיע התור לביקור אצל הרופא, אשמח אם אפשר לקבל קצת הסבר על התוצאות ומשמעותם.
גם מבחינת האקו, גם מבחינת מבחן המאמץ, וכן אם האקו במאמץ נותן גם תמונה לגבי מצב העורקים הכליליים.
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ותוצאות האקו הקודם הרגיל
שרי24/02/2016.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשרי
ד``ר רפי ביצור25/02/2016פירוש תוצאות האקו במאמץ מוגבל מאחר והוא הסתיים טרם ההגעה ליעד, בגלל שדיווחת על עייפות שהצריכה הפסקה של ביצוע המאמץ.
התוצאות שהתקבלו מרמזות על כושר גופני ירוד ויתר לחץ-דם לא מאוזן בצורה מספקת.
מעבר לכך - ממליץ בחום לחזור לקרדיולוג שהפנה לבדיקה על מנת שיתן את משמעות התוצאות בהקשר הספציפי שלך.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא קיבלתי זריקה במקרה כזה?
שרי26/02/2016שלום
הרעיון של האקו במאמץ לראות איך הלב מתפקד בדופק מטרה, ואם לא הגעתי לזה, למה לא השתמשו בזריקה שמקובלת למקרים כאלו על מנת להעלות את הדופק?
כך היה אפשר לקבל גם מידע על האם יש הפרעה בהתכווצות של הלב בגלל סתימות בעורקים, לא כך?
היה כאן בכלל מבחן מאמץ? או שהפסיקו באמצע?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשרי
ד``ר רפי ביצור26/02/2016שאלה מצוינת שאין לי תשובה עליה.
מציע שוב לדבר עם הקרדיולוג שהפנה לבדיקה ויש לו את כל המידע.
שבת שלום ובריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשרי-בלי זריקה,קבלי טיפ -
שגב11/03/2016מניסיון אישי ,
אני לא רופא, אבל טוען בכל מקום שבגילנו(אני בן 67 ) אנו חייבים לטפל בעצמנו ולנהל את המחלות ולא לתת להן לנהל אותנו ,לא להזדקק לזריקות,או לתרופות מיותרות.
סובל מ-ל.ד,הפרעות קצב,הפרעות שינה ,כולסטרול מעט גבוה ופרוסטטה שנים רבות(היה גם מעט סוכר גבוה שהורד ),בעזרת מעט תרופות והפעולות הר"מ שומר על אורח חיים רגיל ושולט במחלות,
-תזונה נכונה.(שפויה-לא רק חסה)
-שמירה על משקל כמעט תקין (לא מצליח להגיע למשקל המומלץ) .
-פעילות גופנית פשוטה-הליכה 3 פעמים בשבוע .
-והפעולה הכי חשובה -התמדה !, התמדה עיקשת ב-3 הפעולות הנ"ל לאורך שנים.
כתוצאה מהפעולות הנ"ל,לחץ הדם מאוזן,הפרעות הקצב נעלמו , הכושר הגופני גבוה ובדיקות האקו לב טובות ,
את תוצאות הבדיקות אפשר לראות בשאלתי למנהלי הפורום בראש עמוד זה("האם אני צריך סטטינים"?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)