מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ארוחת ערב אחרי חדר כושרתהילה13/05/2008
שלום, לצערי כפעמיים בשבוע לא יוצא לי לאכול ארוחת ערב מוקדם, רק לאחר שאני חוזרת מהמכון כי אני הולכת לשןם מייד אחרי העבודה, איזו ארוחת ערב מומלץ לאכול בשעה תשע לערך ולאחר אימון גופני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר אימון
גילה אדלר07/06/2008לאחר האימון - תוך 30 דקות לאחר האימון לאכול ביצה או גבינה חצי גביע + 2 -3 פרוסות לחם וירקות
זו דוגמא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי גילה (את מדהימה!)מיטל09/05/2008
רציתי לדעת אם דיאטה שמכילה בעיקר חלבון דל כגון: חזה הודו/חזה עוף/עוף ללא העור/גבינות דלות ומעט מאוד פחמימות טובה לדעתך, אני אוכלת 10 אגוזים לא קלויים כל יום פרי אחד או 2, סלט ירקות בכל ארוחה(לצד החלבון הדל), וחצי כוס פייבר 1 עם יוגורט (ומוסיפה כמה אגוזים טיבעיים וכף פשתן טחון) בבוקר מוקדם. הפחמימות שאני אוכלת מלבד הפייבר1 זה אפונה ירוקה קפואה/שעועית ירוקה/חתיכת תפו"א/ גזר/קטניות למיניהם (לרוב אני מעדיפה שעועית ירוקה בגלל הערך הקלורי)
האמת שהורדתי בדרך הזאת המון....
אני אוכלת כל יום 2 אקטיביה 0%,גביע גבינה לבנה 1/2%, ומנת חזה עוף/הודו שמבושל ללא שמן.
השאלה שלי אם זה יכול להפוך לדרך חיים או שזה בכלל לא מומלץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי מיטל
גילה אדלר07/06/2008הייתי בחופשה ולכן אני מתנצלת על ההתיחסות באיחור .ותודה על המחמאה .
אני י מתרשמת שאת אוכלת נכון מאוד , היום דרך אגב הנטיה היא לרדת בצריכת הפחמימות לטובת שמנים צמחיים כמו שאת אוכלת אגוזים שקדים . ולכן לאכול לדוגמא יוגורט בצירוף 6 אגוזי מלך או שקדים זה נכון יותר מאשר לחם עם גבינה .
לצרוך פחמימות כמו אפונה וקטניות בכלל זו דרך נכונה , 2 יחידות פרי ביום זה במסגרת החובה היומית שלנו ,ובכלל זה נשמע טוב
אנא חזרי אלינו שוב עם כל שאלה מבטיחה שאשיב מיד
תודה
גילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפיצה בחבל007/05/2008
האם זה טוב.?
כמה קלוריות אפשר לשרוף במספר דקות בקפיצות??
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ,,,,תגובתך בבקשה גילה לגבי קפיצה
012/05/2008בחבל-האם מומלץ??כמה קלוריות אפשר לשרוף?תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקפיצה בחבל
גילה אדלר07/06/2008תלוי כמה את שוקלת וכמה זמן את קופצת .
קפיצות אינן ספורט מומלץ במיוחד למי שבעודף משקל .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה ספורט לעשות כדי לרזות?רקדנית:)06/05/2008
שלום, אני מנסה לרזות הרבה זמן ועם האוכל לא הולך לי (אני אוכלת מעט מידי ואולי הייתי/אני על סף הפרעות אכילה..) כך שאני עכשיו מנסה להכריח את עצמי לאכול לפי איך שבא לי אבל דברים בריאים, כרגע זה מגיע לכ-600/700 קל' אבל אני מרגישה שהמשקל שלי נשאר אותו דבר שזה משמח אותי, זה אומר שהגוף שלי מתאזן. בהנחה שאני רוצה לרזות אבל מעכשיו לא להתייחס לאוכל אלא לספורט, נניח לעשות רק ספורט ששורף 3500 קל' בשבוע כדי לרזות חצי קילו בשבוע (האם זה נכון אגב?) כמה שעות של ספורט ואיזה (הכי אפשרי בשבילי זה הליכה/ריצה/קפיצה בחבל) אני צריכה להוסיף כדי להגיע ל-3500 קל' בשבוע?
אני שוקלת 49, גובהי 1.53, אני רוצה מאוד לרדת ל-45 בערך, אני יודעת שזה תקין וארגיש יותר טוב. והספורט שאני עושה כרגע: פעמיים בשבוע ג'אז כל פעם שעתיים כלומר סה"כ 4 ש"ש שכל פעם זה בערך שעה מתיחות חזקות ועבודה על שרירים והשעה השניה ריקודים די מהירים. בנוסף יש לי שיעור בלט קלאסי פעם בשבוע, שעה וחצי אבל אני לא תמיד הולכת אליו.
מה אני צריכה להוסיף כדי לרזות אך ורק מהספורט? (ככה אני לא אחשוב יותר על האוכל, אל דאגה אני לא הולכת לאכול עכשיו מלא ולהשמין, אבל לפחות זה לא יתריד אותי יותר, כי הבנתי כבר שמהאוכל אני לא ארזה..) אגב אני בת 18, אם זה משנה במשהו..
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא נשמעת טוב
גילה אדלר06/05/2008כדאי שתפני לדיאטנית או דיאטן לקבלת ייעוץ אישי .
הפורום אינו פלטפורמה לכך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה?! עד כדי כך?..
רקדנית:)07/05/2008תודה בכל מקרה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לאכול כדי לרזות?מיכל06/05/2008
שלום, התחלתי להתאמן בחדר כושר, אני רוצה לדעת מה לאכול בכדי לרזות, אני רגילה לאכול די הרבה וממש קשה לי בלי כל מיני מתוקים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל
רעות גרוס06/05/2008ההמלצה הטובה ביותר היא לגשת לדיאטנית שתבנה לך תוכנית תזונה המותאמת בשבילך.
את יכולה להסתכל באתר www.re-set.co.il, להכנס לקישורים ומשם למחשבון תזונה ותראי את הערכים התזונתיים שאת אוכלת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קראטיןאבי04/05/2008
שלום
אני בן 44 מתאמן בחדר כושר 3 שנים כ-3 4 פעמים בשבוע אימון משקולות וריצה לקחתי קראטין והרגשתי מצוין גם באימונים. לפני בערך שנתיים סבלתי מאבנים בכליות כיום אין האם קראטין גורם לאבנים בכליות והאם ממולץ לקחת בגילי עלי לציין שהאבנים התגלו לפני שלקחתי קראטין אבן קטנה מספר מ"מ
תודה אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ידוע לי
גילה אדלר06/05/2008על הקשר בין אבני כליה לקראטין, לא ידוא על סכנה או תופעות לוואי לקראטין בספרות המקצועית .
לשיקולך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספורטתום03/05/2008
אני מתכוון להתחיל עכשיו, משטר אימונים קפדני מאוד, עם הרבה אימונים ביום, כדי להצליח בספורט תחרותי. כמו כן התפריטים שלו שונו באופן דרסטי, העניין הוא שאני כל הזמן רעב, אפילו שעה אחרי ארוחה רצינית. האם יש פתרון יעיל למצב? (בן 13)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתום
רעות גרוס06/05/2008איזה ספורט תחרותי אתה משתתף? מי נתן לכם את התפריט? תפנה את השאלה אליו כדי שיוסיף לך אוכל. אם אתה רעב כנראה שאתה זקוק ליותר אנרגיה (אוכל)
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידרוקסיקט.חסוי02/05/2008
שלום אני סובלת מעודף משקל ןעןשה פעילות גופנית אך בכל זאת לא מצליחה לרדת במשקל , בפארמים למינהם ובחדרי הכושר מוחרים מוצר חדש הנקרא הידרוקסיקט - שורף שומנים הטוב בעולם. האם שמעת עליו? האם יעיל ? והאם כדאי?? כמה מורידיםם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידרוקסיקט
רעות גרוס03/05/2008לא מכירה ספציפית את המוצר אך יודעת שמוצרים אלה גורמים לדופק גבוה ולאנרגיה גבוהה כך שאתה מסוגל לבצע פעילות אירובית עצימה לאורך זמן ללא קושי רב, מצד שני לפי מה שאני יודעת אין תוצאות ממשיות באיבוד השומן. כדי לרדת באחוזי השומן יש להקפיד על תזונה נכונה (יש לפנות לדיאטנית מוסמכת) וכן אימונים יעילים (יש לפנת למאמן כושר שידריך אותך)
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- @ ..@29/04/2008
שלום.
אני מעוניינת להוריד 8 קילו ממשקל גופי .כרגע , הגובה שלי הוא 1.60 וההמשקל שלי הוא 48 קילו.
בחורה שאני מכירה , הורידה בעזרת דיאטה מאוזנת 20 קילו בחודשיים.
את יכולה בבקשה לתת לי תפריט לדיאטה מוצלחת,שמשולב עם ספורט כמובן.
אני רוצה להוריד את השמונה קילו האלה בחודש אחד . זה ממש לא בעיה , עם התפריט הנכון
זה קלי קלות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ולא
גילה אדלר06/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לתשובתך גילה...
009/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונת ספורטעדן=)27/04/2008
היי אני בת 16 וחצי שוקלת 50, גובה 1.63 ומתאמנת בחדר כושר ועושה ריצות בחוץ.
יש לי בעיה עם האוכל...תמיד אחרי ספורט אני חייבת משהו מתוק...אני לא יכולה לאכול אחרי ספורט טונה וסלט או גבינה ודברים בריאים.
והגעתי למצב שאני מכינה לי פנקיק שמורכב מ:2 ביצים,קצת פחות מכוס חלב,כף קמח,כף סוכר חום. אני אוכלת אותם עם מעט סילאן ואגוזי מלך...האם זה עד כדיי כך גרוע?
וגם בכללי..הארוחות שלי אולי בריאות עם דברים מזינים אבל ממש לא מסודרות..אני אוכלת מתי שבא לי, כמות הקולוריות משתנה מיום לים..פעם ככה פעם ככה ועושה ספורט בשעות לא קבועות...האם זה בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעדן
רעות גרוס27/04/2008אכילת הפנקייק בסדר, מורכב מחלבונים, פחממות, קצת סוכרים פשוטים ושומן מאגוזי מלך. את יכולת להשתמש במקום קמח רגיל, קמח מלא שמכיל סיבים תזונתיים.
כן רצוי שהארוחות ביום יהיו פחות או יותר בזמנים קבועים: ארוחת בוקר, ביניים, ארוחת צהריים, ביניים, ארוחת ערב ואם את רעבה משהו קל בלילה.
לא משנה מתי את עושה פע"ג אך יש לאכול ארוחה גדולה עד שעה מהפעילות הגופנית
רצוי שלא יהיו תנודות גדולות מידי בכמות הקלוריות בין הימים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לפני ואחרי ריצת בוקרנופר27/04/2008
שלום,
אני בת 17 וחצי, שוקלת 61 וגובהי הוא 1.60.
התחלתי להתאמן בריצת בוקר בשעות המוקדמות של היום והשאלה שלי היא מה לאכול לפני (אם בכלל) ואחרי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנופר
רעות גרוס27/04/2008כמה זמן/ כמה קילומטר הריצה?
בעיקרון, לפני משהו קל לעיכול המכיל בעיקר פחממות: חטיף אנרגיה עד 120 קק"ל, פרי, פרוסת לחם עם ממרח גבינה
לאחר האימון ארוחה מזינה המכילה פחממות וחלבונים
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מידהדור26/04/2008
כמה קילוגמרים צריך להשיל בכדיי לרדת במידה במכנסיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלוי בגובה
גילה אדלר27/04/2008בין 4-6 ק"ג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כנסו בבקשה.מורן25/04/2008
שלום,
יש לי שאלה.
אני בת 14, ורציתי לדעת כמה קלוריות אני צריכה בערך לאכול סה"כ ביום ?
וכל כמה שעות אוכלים ?
כמה ארוחות צריך לאכול ביום ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בערך
גילה אדלר25/04/2008בערך 2000 קלוריות ובערך 5 ארוחות ביום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי תודה [[:
מורן26/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםדור23/04/2008
אני בדיאטה כבר חודש וחצי..אני במכון ואוכלת בריא מאוד..כמובן שהורדתי את כל השטויות האפשריות כמו : בצקים,שוקולדים ,חטיפים,מיץ, וכדומה..
שקלתי לפני שהתחלתי את הדיאטה 58 וכיום אני שוקלת 54 קילו.. מטר 60 [בת 17]
למרות שלא הרעבתי את עצמי,אני לא מקבלת מחזור כבר כמה שבועות וזה מפחיד אותי...כי אני אוכלת בריא ולא מרעיבה את עצמי...למה אני לא מקבלת..?מה הסיכונים פה?
אני מאוד מפחדת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא בגלל התזונה
גילה אדלר25/04/2008קרוב לוודאי שהסיבה איננה המשקל , הפסקת מחזור היא רק בBMI נמוך מזה שלך , כדאי לך להתייעץ עם רופא נשים ולבצע בדיקות הורמונליות שונות .
איחור במחזור או מחזור לא לגמרי סדיר בגילך הוא שכיח
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכהאתי22/04/2008
יש לי הליכון בבית אני הולכת 40 דקות.כמה פעמים בשבוע???ומה מותר לאכול לפני ואחרי???תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי אתי
גילה אדלר25/04/2008תשובות לשאלות אלו קיימות בפורום , דפדי לאחור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)