מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאללהשלומית02/04/2008
כמה מומלץ להתאמן בשבוע ,כמה לא נחשב מוגזם,כי אני יודעים שאם מתאמנים הרבה מידי זה מוריד את איכות האימון והשריר לא מתפתח,
והאם אפשר לוותר על פחמימות כמעט לגמרי בתהליך שרוצים להרזות טיפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי אושרית
גילה אדלר03/04/2008התשובה למעלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שונא לעשות ספורטאיתי01/04/2008
שלום שמי הוא איתי ואני נער בן 17 ואני עושה דיאטה לפי הורואת רופא כי מעט משקלי גבוה. עכשיו הבעיה היא שבכל דיאטה צריך לעשות ספורט ואין אני שונא לבצע פעילות גופנית ובאמת מה לא ניסתי בעברי משקולות הליכה ריצה שחייה כדורסל כדורגל גודו מה את ממלציה לי לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איתי
רעות גרוס02/04/2008אין לי מה להציע לך כתחליף לספורט. אתה יכול לרדת במשקל ללא ספורט אך הירידה תתבטא בירידה בחילוף החומרים, ברקמות השריר ועוד (העליה במשקל חזרה יותר שכיחה כאשר לא מבצעים פע"ג). לעומת זאת אכילה נכונה יחד עם פעילות אירובית ומשקולות, מעלה חילוף חומרים, מחזקת, מעצבת עוזרת לירידה במשקל מהירה יותר בלי לפגוע במסת השריר ובנוסף על כך עוזרת לשמור על המשקל לאורך זמן לאחר ירידתו.
לדעתי אין תחליף לספורט (לצערך)
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשלומית01/04/2008
שלום אני בת 18 אני שוקלת 55 בערך וגובהי הוא 1.62
אני עושה ספורט בצורה די אינטנסיבית,כל יום שיעור אירובי או כמה פעמים בשבוע עיצוב ובנוסף עוד כמה שעות של ריקוד
אני לא שמנה בכלל אבל יש לי ישבן מלא ;)
אני לא רוצה להרזות יותר משני קילו
התזונה שלי מורכבת מירקות חלבונים ופחמימות אולי ממש טיפה בערב :2 פרוסות לחם.
רציתי לשאול אם אני צריכה להוסיף פחמימות לתפריט ,ואם זה לא יפריע לי להוריד את שני הקילו האלה,ומה הכמות המומלצת להתאמן,
חשוב לציין שהעליתי את הקילוגרמים האלה לאחרונה כי הייתה לי הפסקה באימונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי שלומית
גילה אדלר01/04/2008לא כל כך הבנתי את שאלתך , האם תוכלי להבהיר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדי להבהיר את השאלה...
שלומית02/04/2008כמה מומלץ להתאמן בשבוע ,כמה לא נחשב מוגזם,כי אני יודעים שאם מתאמנים הרבה מידי זה מוריד את איכות האימון והשריר לא מתפתח,
והאם אפשר לוותר על פחמימות כמעט לגמרי בתהליך שרוצים להרזות טיפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי שלומית
גילה אדלר03/04/2008מה מטרתך באימון ? אימון איירובי כדאי ואפשר לבצע מדי יום , שעה ביום זה כלל לא מוגזם , עצימות האימון האירובי יכולה להיות שונה מיום ליום , יום ריצה ויום הליכה .....למשל , אימוני כוח ניתן לבצע גם מדי יום אולם בכל יום לאמן קבוצת שרירים אחרת ולאפשר 48 שעות התאוששות לכל קבוצת שריר שאומנה .
לוותר על פחממות זה כמו לנסות להניע מכונית ללא דלק , אבל אפשר להוריד את הסך הקלורי ולהוסיף חלבון יותר באופן יחסי ולהפחית בפחמימות אך רק להפחית .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי תקשיבי---31/03/2008
אני בת 17 אני גובה 1.56 :| ומשקל 49
אני יודעת שאני לא שמנה, אבל יש לי שומן בבטן וזה מגעיל...מה לעשות? אם אני יחטב את זה אז זה יראה טוב יותר? איך לחטב??
ויש אוכל מסוים שעוזר לגבוהה..? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלי
רעות גרוס31/03/2008פעילות אירובית למעלה מ 30 דק' שורפת שומן.
אין אוכל שעוזר לגבוהה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני הולכת לא מעט
---01/04/2008זה יעזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכל באימוניםשיר31/03/2008
שלום לכן! :)
התחלתי להתאמן לפני כשבועיים והמטרה הראשונה שלי היא להוריד 10 ק"ג.
בינתיים אין שום ירידה במשקל. אני אוכלת אחרי אימון בד"כ ארוחה מלאה ולא מקפידה על קלוריות מי יודע מה. אני מבינה שדיאטה היא הפתרון ולכן כבר הורדתי ממתקים וכו' אבל אני עדיין אוכלת שניצל מטוגן לחם גבינה צהובה וכו'
האם כדאי לא לאכול אחרי אימון או לאכול רק משהו קטן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיר
רעות גרוס31/03/2008מה שגורם לך לא לרדת במשקל זה שאת לא מקפידה מי יודע מה על הקלוריות ואוכלת שניצל מטוגן, גבינה צהובה וכו'....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לתזונה אחרי אירובינועה30/03/2008
הי, אני בטוחה שכבר שאלו אתכן את השאלה הזאת המון פעמים, אז אני מצטערת מראש :)
אני בת 21, שוקלת 61 וגובה 171. לאחרונה מצאו אצלי כולסטרול גבוה (250) ושומנים בדם (רוב הסיכויים שבגלל גלולות) אז התחלתי לאכול מתפריט דל שומן שהרכיבה לי דיאטנית ולהתאמן כמעט כל יום בחדר כושר, אימון שכולל מכשירים ועוד כשעה אירובי (ריצה/הליכה). מה מומלץ בשבילי לאכול לפני האימון ואחריו וכמה זמן לפני ואחרי (וגם להצליח להוריד קצת במשקל...)?
תודה רבה!!
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ?
נועה01/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפני ואחרי אימון
גילה אדלר01/04/2008לפני אימון כדאי לאכול פחמימה פשוטה מהסוג של פרי או פרי יבש או חטיף אנרגיה ולאחר האימון שוב פחמימה ולאחר מכן ארוחה מלאה סמוך לתום האימון . רמת הכולסטרול שציינת חלקה אולי מוסבר על ידי הגלולות והשאר גנטי ותזונתי לכן רצוי לחזור על הבדיקות לאחר דיאטה של 3 חודשים .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקולות בביתאלינור25/03/2008
הי,
קודם כל רציתי לציין שיש לכם פורום מצויין ובאמת נותן מענה על המון שאלות. אני בת 24 וב-7 חודשים האחרונים ירדתי קרוב ל-40 קילו בעזרת תזונה נכונה והמון ספורט (6 פעמים פעילות אירובית (ריצה, ספינינג, קיקבוקס וכו')+3 פעמים עבודה על כח), יש לי עוד 7 קילוגרמים לרדת והם קשים ביותר רציתי לדעת אם אני צריכה לשנות את שיגרת האימונים או להתמיד בדרך זו? האם יש התנגדות לעשות נניח ריצה בבוקר ובערב לעשות ספינינג? ומה לגבי בבוקר אירובי ובערב אנאירובי ולהיפך? שאלה נוספת היא: לאורך הדיאטה עשיתי תרגילי משקולות ובטן בבית כל יום עד שזה קצת נמאס.. האם מומלץ בכלל לעשות כל יום? זה באמת עשה את שלו ונתן תוצאות מעולות.. והתרגילים הם לא ארוכים סטים קצרים של 20*5 או 25*4 לכל תרגיל.. ושאלה אחרונה למען הסר ספק והסדר הטוב: לפני אימון רצוי לאכול פחמימה מסוג פרי, פרי יבש, פרוסה, חטיף אנרגיה? ואחרי האימון צריך גם לאכול פחמימה קטנה ואז אחרי שעה ארוחה שתכלול גם חלבון? או שאין צורך בפחמימה אחרי האימון? (כלומר חוץ מהארוחה כמובן שתכלול פחמימה).
אשמח לשמוע את דעתכן!
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי אלינור
גילה אדלר30/03/2008את צריכה להיות סבלנית יותר ולתת זמן נוסף לתהליך , אין צורך להוסיף אימונים , מה שאת עושה ואוכלת מאווד בסדר , את ללא ספק יודעת את החומר .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכל וספורטברין25/03/2008
שלום,
אני בת 22 1.50 משקל 50. אני רזה אך לפעמים כשאני מרגישה שאני אוכלת הרבה אני עושה גם הרבה ספורט באותו יום כגון קפיצה בחבל וכפיפות בטן. בימים אחרים אני לא מתעסקת בספורט בכלל.
השאלה שלי האם אני באמת אני שורפת את הקלוריות של אותו יום או שאני הופכת את השומנים שלי לשרירים??
והאם באופן כללי במידה ואוכלים הרבה אך עושים הרבה ספורט האם משמינים או יורדים במשקל??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לברין
רעות גרוס25/03/2008אי אפשר להפוך שומן לשריר!!! מפני שהם 2 תאים שונים - תאי שריר ותאי שומן. כדי לרדת במשקל ולשרוף שומנים יש לבצע פעילות אירובית של מינימום 30 דק' ובמקביל רצוי להרים משקולות לבניית השריר.
לשאלה השנייה, תעלי במשקל אם ההכנסה הקלורית שלך (אוכל) תעלה על ההוצאה הקלורית (פעילות גופנית), ותרדי במשקל אם ההוצאה הקלורית שלך תעלה על ההכנסה הקלורית.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספי מזוןמויש24/03/2008
שלום
אני בן 22 שוקל 63 גובה 180 אחוז שומן קרוב ל -0
קראתי את המאמר על קריאטין ו HMB שהם הכי מגדילים נפח שריר
מה יותר כדאי בשבילי ?
האם אפשר לשלב ביניהם או עם WEIGHT GAINER ?
ותודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר please answer!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
x27/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
גילה אדלר30/03/2008כן אתה יכול לשלב את כולם יחד
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
גילה אדלר30/03/2008כן אתה יכול לשלב את כולם יחד
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה וספורטשירה23/03/2008
קארתי פעם באתר הזה שעם עושים ספורט -למשל כפיפות בטן-אז זה לא משנה כמה כפיפות נעשה- השומן יורד שווה מכל הגוף.
זאת השאלה שלי:
האם זה נכון שאם אקפיד על תזונה וירים משקולות -אז אם אני ירים הרבה משקולות כל יום אז השומן בגוף ירד וכתוצאה מכך אני ארזה?
אני שואלת כי אני ממש אוהבת להרים משקולות
אני אשמח לתשובה מהירה
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשירה
רעות גרוס25/03/2008זה נכון, אין שריפת שומן נקודתית אלא מכל הגוף.
כדי לשרוף שומן ביעילות, יש לבצע פעילות אירובית (מינימום 30 דק'), רצוי מינימום 3 פעמים בשבוע. פעילות אירובית בשילוב של פעילות במשקולות יעיל ביותר להרזיה, עיצוב הגוף ועליית חילוף החומרים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה נכונה לאחר ניתוחilana22/03/2008
אני עברתי ניתוח בטן גדול אני מבקשת לדעת איזה מזון כדאי לי לאכול.
אומרים לי אוכל קל מזה אוכל קל.?
תודה אילנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאילנה
רעות גרוס23/03/2008חשוב לדעת את סיבת הניתוח ובאיזה מקום בבטן (ניתוח במע' העיכול?).
בד"כ אוכל קל הוא אוכל קל לעיכול כמו: יוגורט, דייסות (אוכל דייסתי שאת שמה בבלנדר) וכו'. את צריכה ללכת לדיאטנית בקופת חולים שיודעת בדיוק את מרכיבי המזון שאת זקוקה להם לאחר הניתוח!
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות בקשר לחלבון שבביצהאבי20/03/2008
טוב אז יש לי כמה שאלות:
1.כמה חלבון יש בביצה אחת?
2.האם האפקט של החלבון (הלבן) יהיה אותו דבר אם נפריד אותו מהביצה ומהחלמון (הצהוב) ופשוט נשים אותו על המחבת או שחייב להשים את הביצה במים ורק בסוף להפריד בין הצהוב והלבן?(כדי לקבל את החלבון שבביצה)
3.מה יש בצהוב שבביצה חוץ משומן?
4.כמה ביצים מומלץ לאכול אחרי אימון לאדם שמתאמן 3 פעמים בשבוע בן 18?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאבי
רעות גרוס23/03/20081. חלבון:
בביצה גדולה: 6.3 ג' חלבון. בחלבון (הלבן): 3.5 גר' ובחלמון (הצהוב): 2.8 גר'.
חלבון הביצה מכיל את כל חומצות האמינו החיוניות הדרושות לגדילה ולהתפתחות.
שומן:
מהווה 10.8% מתכולת הביצה (הרוב בחלמון). 44% מחומצות השומן הן מחד בילתי רווי (מצויין)
ו 29% הן חומצות שומן רוויות (פחות טוב).
ביצים מהוות מקור חשוב לברזל, ויטמין B2 , ויטמין D, וויטמין E.
ביצה גדולה מהווה כ 10% מהתצרוכת היומית של חלבון, חומצה פולית, ברזל, ויטמין B2, ויטמין B12, ויטמין A, ויטמין B6, זרחן ואבץ.
210 מ"ג כולסטרול.
2. לא שמעתי על להפריד חלבון דרך מים?! פשוט מפרידים רגיל ושמים ישר במחבט.
4. אתה יכול לאכול כל יום ביצה. ביצה שלימה ולהוסיף כמה שאתה רוצה את החלבון (הלבן) אין בו כולסטרול ולא שומן.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרעות גרוסגיא18/03/2008
לרעות , אני ילד בן 14 ששוקל 50 קילו וברצוני לעלות במשקל לשקול למשל 60 קילו ולעלות במסת השריר . מה את מציעה , כי תשמעי אח שלי לא שומר על תזונה והוא נראה מצויין והוא בן 18 , וגדול וחזק ,מה את ממליצה שיהיה לי תוכנית תזונה או שאני אלך בעקבות אחי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגיא
רעות גרוס19/03/2008האם אח שלך, בגילך היה בגובה ומשקל דומה לשלך?, אם כן אתה יכול לאכול כמו אחיך. יש לשים לב לאוכל מזין ובריא כמו פחמימות מורכבות ולא פשוטות (פחמימות פשוטות: סוכר, ממתקים, לחם לבן ועוד), להעדיף אכילת עוף, הודו, בשר בקר רזה בתנור/בגריל/מבושל. להמעיט ועדיף להמנע מאכילת מזון מטוגן וכן יש לאכול ירקות ופירות.
כדי להעלות במשקל תאכל כל 3-4 שעות פחמימות כמו פסטה/אורז/ תפו"א/לחם מלא (כדאי גם לאכול מנת חלבונים אם אתה מתאמן ורוצה להעלות מסת שריר).
כדי להעלות במסת שריר עליך להתאמן בחדר כושר, שאל את מאמן הכושר תרגילים ועוצמת תרגילים לגילך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות....! :)טל17/03/2008
היי,
אני מתאמנת בחדר כושר מאז נובמבר... משתדלת להגיע לא פחות מ-3 פעמים, אבל לפעמים יוצא גם פעמיים ( זה פוגם בתהליך ? )
אני עובדת על סיבולת לב-ריאה ושריפת שומנים על ידי פעילות אירובית ( בדרך כלל ריצה, אליפטי )
בין חצי שעה לשעה, ותרגילים עם משקולות על מנת לפתח את השרירים.
אני בחורה רזה, אך ריכוז השומן אצלי בגוף אינו לשביעות רצוני ולמרות העבודה על הבטן, איזור המותניים והאגן, עדיין בקושי רואים תוצאות בגלל שהשומן בגוף שלי בא לידי ביטוי באיזור הזה, בשונה מבנות שמרגישות את זה יותר בישבן ובירכיים.
מבחינת תזונה, ברור לי שעליי לשנות מס' דברים, אך עדיין אינני יודעת מהן מנות השומן שהגוף צריך לצרוך כדי גם לא להיפגע ( פגיעה בפוריות בעיקר, העדר וסת ), וגם כדי לאפשר לי להגיע אל המטרה.
איזה שומן מומלץ? ואיך אני יכולה לדעת בדיוק אם נניח אני אוכלת אורז שבושל בעזרת שמן.
האם פילאטיס מזרון טוב למטרותי במקום האימון על המכשירים ?
ועוד שאלה:
כידוע לי מנת פחממה חמה בארוחת צהריים היא כוס אורז / כוס פסטה.
מהי כוס אורז / פסטה? איזה סוג של כוס? האם מדובר עם כוס של אורז לפני הבישול, או לאחר?
כוס חד פעמית? כוס מדידה שיש לאפיית עוגות? מה הגודל? ( ההגדרה של אמא שלי לכוס היא יותר באזור הקערה, ככה שאי אפשר לסמוך עליה :) )
ועם כמה שמן מומלץ לבשל אורז? אם בכלל?
תודה רבה רבה על העזרה!!
טל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטל
רעות גרוס18/03/2008האימון גופני של שילוב אירובי ומשקולות הוא מצויין, כמובן 3 או 4 פעמים (ואפילו 5) פעילות אירובית זה מצויין ו 3 פעמים בשבוע משקולות. גם 3 פעמים בשבוע זה בסדר. להמשיך ולא להתייאש, מפני שתראי תוצאות.
כמובן נושא האוכל לא פחות חשוב. מנת פחמימה היא חצי כוס אורז/פסטה/פתיתים מבושל. כוס היא כוס מדידה (שיש לאפיית עוגות)= 240 מ"ל. כוס אורז הוא 2 מנות פחמימות.
השמן שרצוי לצרוך הוא שומן חד בילתי רווי: שמן זית, שמן קנולה (אך שהם מטוגנים, הערך התזונתי שלהם נפגם). גם שומן רב בילתי רווי כמו: אבוקדו, טחינה הוא שומן טוב. לא טוב לצרוך הרבה שומן רווי ממוצרים מהחי כמו בשר בקר, גבינות שמנות ועוד.
אני אישית לא מבשלת כמעט עם שמן, אם אני מטגנת בצל אני שמה כף שמן זית/קנולה ומוסיפה מים לאידוי, אפשר גם ללא שמן.
אני לא יודעת בת כמה את ופרטים נוספים אך בערך 3-4 מנות שומן ביום. מנת שומן היא: כפית שמן זית/קנולה, כף טחינה מוכנה, כף חומוס, כפית חמאה/מרגרינה, 6-8 זיתים, כפית מיונז, כף מיונז קל ועוד.
את יכולה להכנס לאתר www.re-set.co.il , קישורים, מחשבוני בריאות, מחשבון תזונה ושם תוכלי לראות מאכלים מסויימים והערך הקלורי והתזונתי שלהםם
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרעות....!
טל18/03/2008היי,
תודה רבה על המענה המהיר :)
בהתאם למה שאמרת על זה שאינך יודעת בת כמה אני ועוד פרטים... אז אני בת 20 ( וחצי ), גובהי הוא 1.65 ומשקלי 52- בערך...
בנוגע לאורז: נניח אני ממלאת מנה של כוס אורז ( לפני הבישול ) עם כמה שמן מומלץ לבשל אותו? אם בכלל?
ומסך כל הכמות שמוכנה, מנת פחמימה היא חצי כוס של אורז אחרי הבישול? ( אורז לפני בישול בסוף מכפיל את עצמו כמעט, לאחר הבישול )
ולא הבנתי כל כך את שיטת האידוי.... מה בדיוק עושים? למה זה טוב יותר? ואפשר לעשות את זה גם עם האורז? בלי בצל? וזה עדיין נחשב כמנת שומן? למרות האידוי?
שוב תודה, והמון!
טל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלטל
רעות גרוס19/03/20081/2 כוס (הכי טוב לדעת עפ"י כוס מדידה) של אורז מוכן זה מנה.
את יכולה לשים כף שמן, לטגן טיפה את הבצל וכדי שלא ישרף להוסיף טיפה מים עד שהבצל מזהיב, אין צורך בהמון שמן, וכך את חוסכת טיגון בצל בהרבה שמן וחוסכת קלוריות לא רצויות (כמו שאמרתי, כאשר מטגנים, השמן מאבד את הערכים התזונתיים שלו ואף מזיק).
את יכולה בהחלט לאכול 1 כוס אורז כתוספת למנת חלבון (עוף, הודו, דג).
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת א-ד-י-ר-ה! תודה! :)
טל19/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפונה ותירסאסף17/03/2008
אני משלב בארוחה תירס עם אפונה כדי לקבל חלבון מלא אני מכין את התירס והאפונה במיקרו עם 3 כפות מים רציתי לדעת אם הערכים שלהם נשמרים כי זה לא בישול ? לפי מה הולכים לפי הערכים של המוצר היבש או של המבושל? במיקרוגל זה לא נקרא הרי בישול .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסף
רעות גרוס17/03/2008הערכים התזונתיים נשמרים (ואם אתה פוחד אתה יכול לשתות את המים)
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא בדיוק הבנתי
אסף18/03/2008אשמח להבהרה רציתי בכללי לדעת עם הערכים נשמרים כמו שמופיעים על גבי האריזה בתור מוצר יבש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)